|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  5 6 [7] 8 9   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Decemberčki 007
28.12.2007 12:59:46   
želva
Lana, pri nas je tudi tako, da bi se včasih na 1 uro dojila, pa ji pač pustim, ker jo z dudo ne morem zamotituser posted image V bistvu takrat ne je, ampak se carta. Pa nej, sam da ni histerije.

RAho, te čist zastopim glede obiskov, tud pri nas je norišnica. Zdejle sem jih glih domov pošibala, da gremo jest in pol ven z vozičkom.

Zgubila sem že 8 kg, še tri pa sem na starem. Šibam, ker se tamala oglaša

(odgovor članu Raho)
Neposredna povezava do sporočila: 151
   RE: Decemberčki 007
28.12.2007 17:34:57   
Skaana
user posted image

upam, da mi bo uspelo zvozit brez joka. Atena me itak frizira vmes, boli ko user posted image  , ampak bo verjetno za zdržat user posted image .

Lana38, vaš Tim je pa verjetno zamenjal dan in noč. Prestavi jutranjo toaleto na večer, boš videla da bo boljše. Pa čim bolj v temi naj bo ponoči, čim manj se z njim pogovarjat... Podnevi pa naj bo normalni šunder, jaz Alekseja dam pred okno spat (še zaradi zlatenice), tako da imamo ponoči, že trkam, tudi do štiri ure in pol spanja user posted image . Mi je pa danes dopoldne bedel skoraj pet uruser posted image . Tak da če bi to bilo ponoči user posted image .
Glede dojenja ti je pa Loncica super svetovala. Ja, to je to. Eno prso mora do konca spraznit. Men skoraj vedno ena zadostuje. Ob večerih se tudi hoče dojit vsako uro, včasih celo pol ure. Sam zdaj sem ga že pogruntala, da se hoče cartat, duda ga zamoti cca. deset minut in potem je že panika.

Ayo, čestitke za prvi dan. A ste že dobili D kapljice? Pri nas predpišejo AD kapljice pri enem mesecu starosti. Nekje v ozadju spomina imam, da vitamin A povzroča krčke, D pa ne, tako da potem otročkom, ki so občutljivi, dajo le D vitamin.
Glede ležalnika je pa tako - Aleksej tudi točno ve, ko ga odložim, in je jokuser posted image . Tako da ga moram večinoma met po rokah ko bedi. Upam, da ga bo minilo.

Imam pa eno vprašanje glede ležalnikov in podobnih zadev. Ateno vem, da sem vedno imela strogo na ravnem. In ležalnik, ki ga mi imamo, je rahlo dvignjen. Po drugi strani, pa zdaj Alekseja dam kar na povšter, ki ga na eni strani malo podložim, da ima glavico na višjem - se bojim zadušitve, ker sem ga že dvakrat narobe obračala. Pa še glavico mi zateguje nazaj in so rekli, da ga naj čim več nosimo tako kot kengarujčkauser posted image

Raho, upam da zdajle na veliko uživaš user posted image . Midva sva zdaj doma že tri tedne in v tem času je bil samo en samcat dan brez obiskov user posted image . Pa še se niti slučajno niso vsi zvrstili...

Mislim, naši decemrčki so pa vsi po vrsti taki cortki user posted image .Takle frajerček pa je bil naš včeraj, ko je dopolnil štiri tedne.
user posted image   user posted image


O.K. bežim. Zdajle ga moj hoče zamotit z dudo, pa ne gre najbolj. Zgleda da se hoče še na prsi priklopit...

user posted image ajte se.



_____________________________

Mami, kdaj bo spet včasih?

(odgovor članu želva)
Neposredna povezava do sporočila: 152
   RE: Decemberčki 007
28.12.2007 21:16:07   
Vrtnica79
Skaana, tvoj fantič pa je pravi pozer ko se je tak lepo nastavil fotoaparatuuser posted image user posted image user posted image .

Pri nas ni nič novega. Smo pa danes dopolnili 1 mesec!!!!!!!!! Saj ne morem verjet kako hitro čas beži. Se mi zdi da sem komaj rodila.

_____________________________

Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri.

(odgovor članu Skaana)
Neposredna povezava do sporočila: 153
   RE: Decemberčki 007
29.12.2007 10:59:46   
Magi*
čestitke vsem, ki ste že dogurali do 1. meseca. Skaana, tvoj Aleksej je res pravi pozer. user posted image

naš cvili možek za zdaj nima še čisto nobenega ritma, tako tudi moji joški nihajo od 80B do 80D. user posted image  zdaj so prav scuzani od ponoči. je pa zanimivo, da je še vedno fantič buden. morda pa bo le začel podnevi malo več bedeti.

tudi ven bi že šli, pa je tako škifo tole vreme v LJ in zrak, da ni šanse. komaj čakam, da se bomo lahko malo premaknili, vsaj zaradi moje psihe.

smo pa, recimo temu, zdaj zdravi. samo še mojo kri napedenamo in bomo tipi topi.

evo, cvili se je začel oglašati, mati mlekarna mora na pot.

_____________________________

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu Vrtnica79)
Neposredna povezava do sporočila: 154
   RE: Decemberčki 007
29.12.2007 13:41:51   
Skaana
user posted image

Vrtnica, vi včeraj - čestitke user posted image user posted image user posted image  - mi pa danes. En mesec, sploh ne morem verjet.

Aleksej je pa danes ponoči prespal pet ur user posted image . Tak da se ne bom pritoževala. Je pa naporen takrat, ko je buden. Ali hoče jest, ali pa se nosituser posted image . No evo, konec luštnega. Zizolandija zahtevana.

_____________________________

Mami, kdaj bo spet včasih?

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 155
   RE: Decemberčki 007
29.12.2007 18:06:15   
lana38
Tim je tudi nocoj lepo spal. Zdaj imam pa jaz težave s hrbtom. Tako me boli, da sem se od bolečin zbudila in nisem mogla spati. Sem vzela en Lekadol, ki so nam ga v P dajali proti bolečinam. Pa z Naklofenom sem se namazala. Potem čez kakšno uro je bilo malo bolje. Ampak je potem Tim spet hotel jesti. tako da od mojega spanja ni bilo kaj dosti.
A tudi vaši user posted image  občasno kihajo? Naš Tim sigurno vsak dan najmanj enkrat. Danes pa sem ga že večkrat videla in slišala, da kiha. Me je zelo strah, da ne bi zbolel.
LP

_____________________________

lana38

(odgovor članu Skaana)
Neposredna povezava do sporočila: 156
   RE: Decemberčki 007
29.12.2007 18:15:48   
Ayo
Ola!

Jaz se bom pa kar malo pohvalila, upam, da me to ne bo drago stalo user posted image

Nas Gabriel je neverjetno priden, tako cez dan, kot tudi cez noc (2x se podojimo, malo pojokcamo in to je to). Ritem imamo na 3/4 ure in tudi kakamo lepo. Kopamo se neverjetno radi. Imeli smo vneto ritko in se je ze lepo pozdravila.
Vceraj smo bili ze na 1. sprehodu in tudi danes smo se ze soncili, je bilo lepo vreme user posted image

Mamica je izgubila vse pridobljene kg, tako da ze veselo nosimo vse hlace kot pred user posted image . user posted image

Glede dojenja - ne vem katera je omenjala to tezavo - tudi moj Gabriel zaspi ze na 1. joski, tako da ga moram nenehno vzpodbujat.
Poizkusite ga med 1. in 2. josko previti, tako user posted image  ostane buden.

No, danes je bila pri nam babica. V sredo ob odhodu iz p smo bili tezki 4305g, danes pa nekoliko manj, 4290. user posted image user posted image  Rekla je naj se ne obremenjujem, ker ce se lepo dojimo in ne joka, je vse ok, bomo pa videli spet v sredo, ko pride ponovno. Kaj pravite?

No toliko za zdaj, pa-pa!

(odgovor članu Skaana)
Neposredna povezava do sporočila: 157
   RE: Decemberčki 007
29.12.2007 18:17:59   
Ayo
lana38, tudi nas Gabriel nenehno kiha. To ni nic nevarnega, nasprotno, s tem se cistijo, so mi to povedali ze v p in tudi babica danes mi je rekla.

Kaj pa kolcanje? Pri nas ful kolcamo...user posted image  in tudi to baje ni nic nevarnega.

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 158
   RE: Decemberčki 007
29.12.2007 18:46:56   
lana38
Kolcamo tudi, ja. Pa me to zelo moti. Se mi tako smili, ko kolca.user posted image
LP

_____________________________

lana38

(odgovor članu Ayo)
Neposredna povezava do sporočila: 159
   RE: Decemberčki 007
29.12.2007 18:55:36   
loncica
Čav punce!

No pri nas se ritem ponavlja. Ko ga dava zvečer spat je mali čisto buden in smo kako uro pokonci, potem izsili in spi pri nama. Saj potem spi 4 ure, ampak pri meni. Sredi noči gre šele v posteljico. Mali razvajanecuser posted image .

Me je pa danes pokakal. Ko sem ga previjala, se je tako pokakal, da je zamazal še zavese. Kaj takega.

Glede kihanja. Tako kot je rekla Ayo, je fajn, da kihajo, saj si tako čistijo nos. Če ima ful zamšenega ga jaz požgečkam z vatko in potem kihne.

Glede kolcanja, ponavadi naš začne, ko ga dam spat. To je veselica.

Ayo, ful fajn, da ste šli že na sprehod. Kolk pa imate stopinj? Pri nas je vozičkanju neprijetno vreme.

Grem, mali rabi mlekarno.

Lp

(odgovor članu Ayo)
Neposredna povezava do sporočila: 160
   RE: Decemberčki 007
29.12.2007 19:29:15   
Vrtnica79
Oj, mamice

Ayo, super za tvoje kguser posted image user posted image . Tudi jaz že lahko oblečem kavbojke in ostale hlače. Samo ostalo pa mi je še 7 kg. Bom že počasi dol spravila, se ne sekiram preveč. Mi je po prvem porodu šlo lepo počasi dol tak da ni panike.

Kihamo tudi pri nas in to ni nič hujšega, saj se samo nosek bolj ščisti.

Ja, pa to kolcanjeuser posted image . Vano ponavadi začne po dojenju in pol kar hitro poneha.

Jaz bi šla tudi že rada malo ven, pa je tako smotano vreme. Mi sploh ni v tisto meglo in smog hodit. Upam da bo čimprej kaki sonček.

Skaana tudi vam čestitke za 1. mesecuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri.

(odgovor članu loncica)
Neposredna povezava do sporočila: 161
   RE: Decemberčki 007
29.12.2007 20:12:32   
vetrnica
Ojla!

Sem šele zdaj opazila, da ste že tukaj odprle novo temo.

Super, da vam gredo kg in obseg tako hitro dol. No, men je ostalo še kakšne 3 kg, navadne hlače pa že lahko oblečem.

Pri nas je pa glede spanja bolj odvisno od dneva. Danes ponoči smo recimo super spali (2x prebudili za dojenje - 20 min in zaspali nazaj). Ampak je bil zvečer problem it spat (mislim, da smo se spravljali od 10h do polnoči).
Danes pa od kar se je prebudila ob 11h, se ni dalo spati v posteljici. Na rokah je še nekako zaspala, ampak po parih minutah v posteljici spet jok. No, zdajle spi že enih 15 min in upam, da se ne bo hitro prebudila. Po moje se pozna, ker sta bili sedaj dva dni na obisku moja mama in sestra in sta jo imeli precej na rokah in se je razvadila user posted image .

Kihamo pa odkar smo prišli domov. Ene parkart na dan. Bolj problem je kolcanje, ki se pojavi skoraj po vsakem dojenju.


_____________________________

"Sreča ni v glavi in ne v daljavi, niti v žepu ali pod palcem zaklad. Sreča je, če se delo dobro opravi in če imaš koga rad." (Tone Pavček)

(odgovor članu Vrtnica79)
Neposredna povezava do sporočila: 162
   RE: Decemberčki 007
29.12.2007 20:26:37   
Magi*
kihanje - normalno - se čistijo dihala. kolcanje - normalno - so kolcali že v trebuhu.

Ayo, glede teže dojenčka: taki veliki lahko kar dosti izgubijo preden se začnejo rediti. babica ima prav, boste videli prihodnjič.

kar se tiče teže mamice ... pa user posted image . jaz jih imam še 10 viška. o trebuhu pa raje ne bom. če bom do poletja lahko oblekla nosečniške hlače tega poletja, bom zelo vesela.

_____________________________

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu Ayo)
Neposredna povezava do sporočila: 163
   RE: Decemberčki 007
29.12.2007 20:55:11   
Mat3ja22
LP
Meni je patronažna rekla, da se otročku začne kolcat, če kupček ni bil dobro podrt oz ga otrok ni podrl. tko da se jaz potem malo potrudim še pri podiranju kupčka. je pa res, da ma že rekor 10 min se mu je enkrat kolcalo se mi je mali že prav smilil. od včeraj naprej pa mu dajem tudi komarčkov čaj, tko da če vidim da se mu kolca mu dam malo čaja pa se mu neha.
se moram še pohvalit da smo danes stari 3 tedne. kopali se še nismo, se bomo najverjetneje v ponedeljek ko pride patronažna. tudi zunaj še nismo bli, ker je tu pri nas non stop - .
mleka nimam več tolko kot ponavadi, mu dajem 1x dnevno dodatek (ponavadi pred spanjem ponoči), pa tudi, ko neha jesti si mlkeo izpumpam, da mu naslednjo rundo, ko je in v primeru da ga zmanjka dobi še po flaški. ker točno vem če ga nimam več ko se mali ful razburja na dojki.

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 164
   RE: Decemberčki 007
29.12.2007 22:18:37   
pikica*
Ojla punce!

Evo še malo glasu z moje strani. Mi smo doma od srede in že kar lepo lovimo ritem. Lovro je priden dečko, ki zelo rad spi in je. Hranjenje je nekje na 3 do 4h. Z dojenjem pa očitno tudi tokrat ne vo nič. Včeraj je še malo kazalo na to, danes pa čista suša. Ampak se ni za sekirat.

Zoja je pa bratca res zelo lepo sprejela. Ves čas ga gleda in se mu čudiuser posted image . Se mi pa kar naenkrat zdi tako odrasla in pridna. Tudi pri nas ugotavljamo, da je v drugo vse skupaj bistveno lažje. Predvsem pa me psiha tokrat ne matra toliko kot me je pri Zoji. Vsake toliko imam kakšno res mini krizico, ampak ve kupaj skoraj ni omembe vredno.

Drugače sem pa že čisto normalno mobilna. Včeraj in danes smo šle z Zojo že skupaj v trgovino. Kako je pasalouser posted image . Sem mislila, da bom rabila več časa, da pridem k sebi, ker sem tudi sama izgubila precej krvi (6dcl v porodni, potem pa še 1,5dcl v sobi), ampak očitno ni bilo hujšega. Zdaj samo še čakam na to, da bo tudi Lovro lahko šel ven. Potem pa akcijauser posted image .

Kar se kil tiče......bom raje kar tiho. Ostalo mi je še cca. 11kg viškauser posted image . Trebuh je že skoraj izginil, ampak o starih hlačah lahko samo sanjam. Sicer sem ene celo uspela dobit nase, ampak to ni niti približno to, kar bi rada.

No, toliko od mene.

(odgovor članu Mat3ja22)
Neposredna povezava do sporočila: 165
   RE: Decemberčki 007
30.12.2007 10:23:20   
lana38
Zdaj sem kar pomirjena, ko vidim, da tudi vaši user posted image  kihajo. Imam pač slabo izkušnjo z Blažem in me je verjetno zato bolj strah, da ne bi zbolel.
Blaž je tudi lepo sprejel Tima. Ampak kljub temu, da je že precej velik, ga treba zdaj več cartati. Kar pove kaj bi rad.user posted image  Pa naj mu bo, saj je pravzaprav še otrok. Pa kar dolgo je bil edini in se bo pač dlje časa privajal.
LP

_____________________________

lana38

(odgovor članu pikica*)
Neposredna povezava do sporočila: 166
   RE: Decemberčki 007
30.12.2007 11:30:43   
Magi*
dan!

jaz sem zelo vesela za vse, ki pišete, da ste se fino ujeli in vam gre dobro - predvsem z usklajevanjem dveh otrok. pri nas žal ni tako. res je, da smo od prihoda iz P čisto razštelani in je šlo vse narobe ... zdaj smo par dni skupaj kot družinica, ampak vse, kar je prej veljalo, zdaj ne velja več. nobenega reda, Zarja ne posluša prav nič, še hujša upornica je, kot je bila. mož je že na koncu z živci. jaz se trudim, da bi se skupaj obdržala, sam je ful težko, sploh ker še vedno nisem pri močeh. včasih bi moža kar v rit sunla, ker tako jamra, pa vsak dan gre lahko na sprehod, jaz sem pa zaprta med štiri stene ...

potem je pa še tole hudičevo grdo vreme. bi se najraje kar preselila.

sploh ne vem več kaj naj naredim, da Zarjo nazaj na stari red napeljemo??? spat hodi pozno, spi v naši postelji, ne uboga, bratca ima sicer rada, pa vendar moram biti skoz na preži, da ga premočno ne poboža. user posted image  prava lumpa je ratala - no, še veliko bolj kot je bila prej. potem jo pošteno skregam in je pol ure kot angelček ... potem pa jovo na novo. pa se ji ful posvečamo in ona to potem še bolj izkorišča.

edino, kar nam je lepo zalaufalo je dojenje. se tolažim, da vsaj s tem nimam nikakršnih problemov. za zdaj.

no, sem se izjadala tukaj, ker drugemu se ne morem. zdaj grem pa kuhat. Zaki in ati sta šla na Katarino se sankat. to je bil tornado, ko sta odhajala. user posted image  mi pa čakamo na boljše cajte. komaj čakam na lepše vreme, da greva s Tarasom lahko malo ven. z Zaki še ne morem it, ker je prenaporna. bi jaz najbrž kar dol padla. kri imam še vedno zelo slabo. hemoglobina še vedno samo 87, kljub temu, da imam ornk kuro s haemathopanom, samo to najbrž ne gre tako hitro.

lepo se imejte. M*

_____________________________

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 167
   RE: Decemberčki 007
30.12.2007 11:31:47   
ElaM
Dan,
pri nosečnicah sem bila aktivna, zdaj mi pa na vseh koncih zmanjkuje časa.user posted image  Pa tako sem jamrala, kako bi rada čimprej rodila.user posted image

najprej čestitke vsem novopečenim mamicam, pa user posted image , ki so že praznovali prvo obmesečnico.user posted image

V glavnem pri nas je stanje kar ok, zdaj je že tretja noč zapovrstjo, ki jo je Manca prespala, vmes je 3x jedla, ampak to pač sodi zraven. Upam, da danes ponoči ne bom spet jedla zarečenega kruha.user posted image  Se pa tudi pri meni zgodovina s pomanjkanjem mleka ponavlja, pa tako dobro je kazalo.user posted image  Tako, da jo še vedno najprej podojim, zvečer pa dobi še dodatek. Včerej sem si mleko črpala in ga je bilo 60 ml, pa je mala ko je pojedla še kar jokala in je v roku ene ure spila še 60ml dodatka. Se mi zdi, da je to zelo veliko. No, saj HB, da rada je.
Zadnje par dni je imela vneto učko, vendar sem ji po nasvetu patronažne uč spirala s fiziološko in mazala z bivacynom, pa je stanje bistveno boljše.

Smo v četrtek in petek doma ostale same babnice in je kar šlo, čeprav tega sem se pa res bala, kako bom sfolgala. Pa sta bili punci pridni, je pa res, da sploh ne vem, kaj se dogaja okrog mene, se mi zdi, da samo previjam, hranim, perem,.. Počasi se bo treba brcnit v rit in narediti tudi kaj zase. Predvsem postavo spravit nekje v stare okvire, ker meni oblačenje prednosečniških kavbojk predstavlja še znanstveno fantastiko.user posted image  Imam še 6 kil viška in pri 163cm se to še ornh pozna. Pa tale graben po sredini trebuha bo treba sanirat. Magi* se priporočam za inštrukcije.

Lepo bodite, pa se še kaj javim.



_____________________________

:)

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 168
   RE: Decemberčki 007
30.12.2007 12:11:11   
Mat3ja22
¸LP
pri nas se je sedaj stanje glede spanja tudi kolko tolko stabiliziralo. upam da tako ostane in da tudi jaz nebom prehitro jedla zarečenega kruha.user posted image
jaz se v stare kavbojke že spravim, hvala boguuser posted image , sicer mi vaga kaže še 3 kg+, ampak se mi zdi (vsaj meni no pa drugim tudi), da imam manjši trebuh kot preden sem zanosila. user posted image
Nick je vredu, krčev zaenkrat še nima, sicer pa tudi pazim kaj jem. edino za Božič je imel soor, ampak sem mu dudo 2x namazala z daktarin gelom in naslednji dan je bilo že vse ok.

(odgovor članu ElaM)
Neposredna povezava do sporočila: 169
   RE: Decemberčki 007
30.12.2007 13:57:13   
želva
Kako ste bile pridne oz. vaši user posted image  da ste tok naklofale.Naša je bila pa dons ponoč lumpa, kes sva včeraj zvečer predolgo dremuckale in pol je blila čist spočita za nočno žuranje. Se mormo danes utrudit, jo skopat, zamsirat.
Magi, pri nas je tud tako depresivno vreme za umrt. Ampak, mi kar gremo vn, sam za 15 min, pa fajn jo skrijemo v voziček in je.
Kihamo pa tud pri nas ful, pa mal imamo zamšen nosek, ampak ni hujšga.
Kar se pa kil tiče, res da sem jih takoj po porodu izgubila 8 in da ostajajo samo še 3, sam je vse mehko, mlahavo, pa sem bila v nosečnosti zelo aktivna user posted image Starih hlač sicer še nisem probala oblečt, sem kar še v trenirki, ampak pomoje ne bi lepo zgledalo. še ene 3 tedne, da tamala zraste pol bomo pa športat začel.Mal u fintnes al pa laufat.
koliko časa naj bi trajala čišča oz. koliko časa je trajala pri vas?
Zdejle je že dobre tri tedne od poroda, pa še ni konecuser posted image Mi bi že mal user posted image

(odgovor članu Mat3ja22)
Neposredna povezava do sporočila: 170
   RE: Decemberčki 007
30.12.2007 14:07:29   
ElaM
Uf, Želva dobra si, da bi user posted image  , jaz na to še pomislim ne.user posted image
Pri meni je prvič čišča trajala ene 4t, zdaj pa mislim, da bo manj, ker nimam skoraj nič več izcedka.
S seksom pa naj bi se počakalo do prvega pregleda pri G, vsaj tako je bilo meni rečeno, če je pa že akcija pa s kondomom.

_____________________________

:)

(odgovor članu želva)
Neposredna povezava do sporočila: 171
   RE: Decemberčki 007
30.12.2007 14:38:54   
ursa1981
 
Zdravo,

se na hitro malo oglasim. Ja pri nas bi tudi mož radže začel user posted image  pa kot vem naj se nebi prvih 6 tednov po porodu, ampak eni vseeno imam kolegico, ki je takoj, ko je pršla iz porodnišnice - sicer pri drugem otroku a vseeno. Mi bomo poskušal do 15., ko imam pregled pri G zdržat.

Kihanja se nikar ne bojte preveč, vsak novorojenček kiha, saj si s tem čisti dihalne poti. Tudi naša Anja kiha.

Imamo pa težave z vetrovi - se tako napenja, da je čist rdeča pa kr jokat začen, če se pa ravno doji pa tko povleče bradavico, da bi najraj kar spustila vse iz rok, ker tako hudo zaboli:) No, potem pa se kmalu začne tisto najhujše - kakanje - prav take vodene prdke spušča, da kar roko prevzdigne. Dvakrat se nama je že pokakala tako fino, da je bila namazana do sredine hrbta:)

No, da boste videli kako napredujemo, saj se naša Anja lepo redi, včeraj smo jo zvagali pred večernim kopanjem in je imela 4490 g - jutri pa zvem točne g in cm, ker imamo prvi pregled pri pediatru.

LP

URŠA


user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

(odgovor članu ElaM)
Neposredna povezava do sporočila: 172
   RE: Decemberčki 007
30.12.2007 17:08:09   
Magi*
punce, nič seksa dokler traja čišča. lahko pride do vnetja. no, mene tudi pod razno ne mika, ker imam še vse razboleno tam doli. sicer po takem silaku, rojenemu po naravni poti, si lahko mislite kako mora biti. user posted image  pa sem fasala samo 2 šivčka.

ElaM, glede razmaknjenih trebušnih mišic: prve tedne natreniraj globoko trebušno mišico tako, da na vsakem boku v leže narediš nekajkrat na dan enostavno vajo: ležiš na boku, narediš vdih in izdih in tedaj stisneš mišice medeničnega dna ter narahlo potegneš popek proti križu. ampak res naraho. sedaj držiš od 5 sekund pa do 10s, kolikor zmoreš in zraven normalno dihaš. potem počasi sprostiš mišice. na hrbtu to vajo ponoviš, s tem da imaš pokrčena kolena, roke ob telesu. to vajo nadgradiš tako, da zraven še potegneš medenico proti stropu in hkrati dvigneš glavo od tal. spet držiš od 5 do 10s in to ponoviš parkrat. vse te vaje delaš čim večkrat dnevno.

nadaljevalne vaje dobim sredi januarja, če bom lepo napredovala. se mi zdi, da so mišice že bližje, sam trebuh je še kot nekak žakelj. kar ven visi vse skupaj.

PS: sedaj sem malo boljše volje, ker imam celo stanovanje pospravljeno. sem vse postorila in tamalo (pa moža) sterala zrihtat Zarjino sobo. se takoj lažje diha.

Taras spet spančka. se tako napije mlekca, da mu kar po bradi dol teče in potem samo še prede kot kak mucek.

_____________________________

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu ursa1981)
Neposredna povezava do sporočila: 173
   RE: Decemberčki 007
30.12.2007 23:59:33   
Raho
No, da se še jaz javim. Pri nas se dogaja 200 na uro. Živa me ne spusti niti za sekundo. Kolikor je bil Črto nenaporen in priden dojenček, se nam edaj vse z obrestmi vrača. Ni šanse, da bi bila v posteljci ali košari več kot pol ure. user posted image Tako je večinoma na rokah, če ne rjuje tako, da postane vsa zaripla. Potem pa začne Črto delati scene, da Živa jočeuser posted image in kaj mi drugega preostane kot da jo ponovno vzamem na rokeuser posted image . No, jaz sem zdelana kot pesuser posted image , saj je ponoči pri meni in podnevi pri meni. Doji se še vedno brez nekega posebnega reda - na vsako urouser posted image . 2x je že tako bruhnila mleko (nima meje) - popolnom neprebvljeno - medtem, ko je še vlekla, da smo se vsi problačili. Enostavno ne ve nehati - požeruhinja na kvadrat. Posledično s tem smo se začeli ekspresno rediti, imamo že 3900 gramov. Pred enim tednom pa sem še jokala, da se ne redi dobro.user posted image

Čiščo imam jaz še vedno, čeprav mi gre že rahlo na jetrauser posted image . Prav tako se mi je na treh mestih vnel rez in se mi seveda posledično zagnojil, sedaj pa si moram vsak dan negovati še to - na 4 ure oprati s fiziološko in pošrpicati z bivacinom. Mislim - vsakič isto. Samo sedaj sem imela srečo, da nisem šla narazen, tako kot sem prejšnjič.

Vsem, ki ste praznovali prvo obmesečnico, čestitamuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .

Naša dama še vedno žura - sedaj pri očetu v naročju. Črto pa spi, ampak moramo tamalo vsaj toliko paziti, da ne joče, ker potem zbudi večjega in potem jočeta oba.

Še eno vprašanje: A vas tudi tako boli medenica? Mene za umret.

Glede izgubljenih kg. Meni so ostali še 4. Ampak kaj mi to pomaga, ko imam pa trebuh  user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image . Hlače pa so mi prav tiste, ki sem jih nosila pred nosečnostjo - samo v pasu jih ne morem zapeti, ker imam še vedno tak trebuhuser posted image


(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 174
   RE: Decemberčki 007
31.12.2007 11:06:18   
ursa1981
Zdravo,

no mi smo se vrnili iz prvega pregleda. Anja je bila pohvaljena, lepo se je zredila porodna teža 3360 g in nato - 300 g izgube, zdaj pa smo se stehtali in imamo 4405 g. Se pravi da smo se zredili za 1045 g od porodne teže in za 1345 g od teže, ki smo jo imeli, ko smo odhajali iz porodnišnice.

Tudi zrastli smo za 4 cm, in obseg glavice se je povečal za 3 cm:)

Danes mi je pediatrinja rekla, da dojenček, ki je lepo dojen in lepo pridobiva na teži gre komot ven do -5 °C, le paziti je potrebno, da ni preveč onesnažen zrak, kar pa se da preveriti.

Za enkrat se moram pohvaliti oz. našo Anjo, da ji zaspati v posteljici ni problem - mislim, datema naredi svoje. Včasih malo poskuša izsiliti, da bi jo vzeli ven, a to traja par minut s presledki in nato se umiri in zaspi. Problemčke ji pač delajo vetrovi in ko je treba kakat se napenja, da je v glavico kot kuhan rak rdeča. Ko pa se pokaka pa se na obrazčku vidi pravo olajšanje.
Mogoče samo še to, da mi je patronažna rekla, da je fino če je otročiček čez dan v drugem prostoru in na drugem ležišču kot ponoči, baje tako lažje zaspi (se pač navadi da je noč in to je to).

Trenutno Anja po dobrem kosilu leži v košku in počasi zapira očke. Mislim, da ji bo uspelo zaspati, ker je utrujena, saj smo vstali že ob 7.00 in šli ob 8.00 k pediatru. Bomo videli.

Jutri pa bomo dopolnili 1 mesecuser posted image

No se še kaj oglasim.

LP

URŠA

(odgovor članu Raho)
Neposredna povezava do sporočila: 175
Stran:   <<   < Prejšnja stran  5 6 [7] 8 9   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  5 6 [7] 8 9   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Je za otroka res najboljši najvišji zaščit...
Je za otroka zares najboljša zaščitna krema za sončenje z najvišjim zaščitnim faktorjem? V članku preveri, kako izbrati ...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...




prijatelji
Siana

Si vzamete čas za prijatelje kljub otrokom?

DA (69%)

NE (31%)


Število vseh glasov: 45

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!