|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: nosečniška sladkorna
5.2.2008 19:10:18   
eva78
Aleži, kolk pa imaš lahko ti 90 min po jedi KS? Meni pa zdaj ni nič več jasno.user posted image

(odgovor članu aleži)
Neposredna povezava do sporočila: 76
   RE: nosečniška sladkorna
5.2.2008 21:19:25   
Naja30
Sem vas prebrala in me je kar groza vsega tega. Da je tako treba pazit in merit in vse to? Ful me je strah kontrole. Kdaj pa vabijo na kontrolo? Meni so rekli, da dobim domov izvide in datum. Le kdaj bo to?

Ena je napisala, da se med obroki slabo počuti, Jaz se tudi. In kaj narediti v tem primeru?
In na kakšne načine vse pripravljate npr. meso?

Joj toliko vprašanj, upam da se bo kateri dalo odgovoriti.

(odgovor članu eva78)
Neposredna povezava do sporočila: 77
   RE: nosečniška sladkorna
6.2.2008 2:43:03   
eva78
Naja3, glede počutja- verjetno ti postane slabo, ker si lačna. Jaz imam npr.zajtrk, potem pa čez kaki 2 do 3 ure malico, ker sem že ful lačna. Zajtrk imam bolj švoh oz.ne drži dolgo,saj v nasprotnem primeru,da bi se fajn najedla, imam previsok KS. Zato jem kar 6x na dan, pa tisto bolj po malem.

Glede mesa, jem kuhano govedino, popečeno svinjino ali pa piščančja prsa ali pa purana na olivnem olju z dodano zelenjavo. Brez soli. Včasih pa lahko pojem tudi kaj bolj konkretnega in mi ne pokaže visokega KS.

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 78
   RE: nosečniška sladkorna
6.2.2008 8:32:55   
aleži
Eva78, po 90 min bi morala imeti samo 6,2 ne pa kot sem imela pri njih 6,7. Po pravici povedano, ne vem kje je razlog!!
Včeraj sem šla si kupit pirin kruh. Za zajter sem pojedla pirin kruh, salamo puranjo  in spila mleko s kavo in mi je pokazalo 7.4 po 90 min. Ali mi lahko spoloh kdo pove od česa se mi je zvišalo, ali so morda hormoni ali visoka nosečnost, ker nisem več PAMETNA!!! Ali lahko mi tudi mleko povišuje toliko KS?

A ja, včeraj sem  za kosilo jedla koromač, artičoko in brokoli na vodi, puranji zrezek na žaru in riži (rekla je, da naj menjam krompir z rižem) in sem imela po 90 min 7.0!

(odgovor članu eva78)
Neposredna povezava do sporočila: 79
   RE: nosečniška sladkorna
6.2.2008 9:06:25   
eva78
Aleži, tole pa res ne razumem. Prvo ne razumem, kako je lahko od bolnice do bolnice različno. Jaz imam lahko do 7,2. Kar je bistvena razlika v primerjavi s teboj.  Po dveh urah pa pod 6,7. user posted image  

Za zajtrk ti odsvetujem mleko s kavo. Kapučino je meni grozno dvigoval KS.Zato pijem zjutraj nesladkan čaj. Popoldan pa si privoščim kako kavo.

Svetujem ti tudi,da se po zajtrku in po kosilu ( predvidevam,da je zajtrk najbolj kritičen) odpraviš takoj na sprehod. Za 15 minut normalne hoje- meni ful zbije KS. Pij še vmes veliko vode.

Jaz sem jih 1x klicala v diabt.dispanzer, ker sem imela cel teden povišane vrednosti zjutraj, se pravi nad 7,2, pa tudi 8. Pa mi je sestra rekla,da je velik vzrok tudi že visoka nosečnost. Pa seveda hormoni. Pa še kup dejavnikov- ki jih ne bomo nikoli razumeli. Jaz imam 10 letno nečakinjo z diabetesom tipa 1, mamica na njo grozno pazi pri prehrani itd., ampak je včasih nemogoče uravnavati KS. Podobno pa je tudi pri NS.

Bi te pa vprašala, kako pa kaj napreduje tvoja user posted image , glede na to,da sva isto noseči. Jaz imam UZ na 14 dni in v 34.tednu je imela težo cca. 2,40 kg.

(odgovor članu aleži)
Neposredna povezava do sporočila: 80
   RE: nosečniška sladkorna
6.2.2008 10:29:10   
aleži
Če ti povem po pravici tudi jaz se čudim sami sebi, ker ne razumem. user posted image

Upoštevala bom tvoj nasvet, da bom šla hodit šele 8.2, ker je jutri moj zadnji dan in potem na PORODNIŠKO!! Tako, da res nisem kaj dosti bila pridna glede hoje.
Provala bom ne piti mleko zjutraj in bom ti povedala jutri koliko mi bo pokazalo.

Moja pupica zaenkrat je imela pri 32 tednih 2065g. Danes imam pregled ob 14h in bomo videli kaj mi bo rekla. Tudi jaz imam na 14 dni pregled (6.2, 20.2 in 5.3-kar verjetno bom že rodila).

A ja, pa vprašala sem jo še, da po porodu bom jedla tisto kar bom smela-ko bom dojila, določeno hrano in tudi merilca mi ne bo treba imeti in si meriti. Samo 6 t po porodu pregled, saj takrat naj bi izginila user posted image  sladkorna.

(odgovor članu eva78)
Neposredna povezava do sporočila: 81
   RE: nosečniška sladkorna
6.2.2008 11:33:55   
Neža7
eva78... Jaz hodim kar v Topolšico. Tudi jaz sem slišala, da lahko gre do 7,2.
Ne vem zakaj z aležo morava imeti tako nižko?????
V moji družini nima noben sladkorno. Mislim, da je imela od moje stare mame sestra ampak ne bi vedla.
Jaz ima tudi veliko problemov..... Ne pijem dovolj v te user posted image  še 1 liter ne popijem user posted image  Prva user posted image  sem vsaj 2 litra popila vsak dan. 


_____________________________

11.07.2008 ob 10:32 se je nama pridružila najina Neža. Težka 2260g in velika 45cm

09.12.2009 ob 10:58 se je nama pridružil najini Aljaž. Težek 3400g in velik 52cm



(odgovor članu aleži)
Neposredna povezava do sporočila: 82
   RE: nosečniška sladkorna
6.2.2008 13:26:01   
micc
Ko sem jaz hodla v diabetično so me imeli 3 različni zdravniki in sem od vseh 3 poslušala drugače. Ena je rekla, da moram imeti na tešče do 5,5 , druga 5,3 in eni kolegici so rekli celo do 5,0. Po obroku spet ena do 6,1 , druga do 6,5 (vse kar je nad je že za inzulin), pa spet tja do 7,0. Od sestre do sestre sem tudi drugače slišala. Z vsako, ko je imela NS, smo se pogovarjale in je vsaka imela drugačne napotke. Potem pa vedi, kaj je prav.

(odgovor članu Neža7)
Neposredna povezava do sporočila: 83
   RE: nosečniška sladkorna
6.2.2008 14:11:34   
Azzurra
jaz imam pregled jutri, tako da bomo vidli, kaj bo pokazalo.

aleži, samo ti si na tej dieti od novembra, če se ne motim, je res? in pred par tedni si napisala, da si bila na kontroli in da je bil izvid super.
torej, če še vedno ješ naprej tako kot si jedla od novembra dalje, potem je za se vprašat, če je problem res (samo) v hrani? Če ti mleko od novembra ni škodovalo, zakaj bi ti zdaj? če si novembra pila mleko in jedla polnozrnat kruh in je bil izvid dober, zakaj zdaj tako povišanje? po moje je to res v veliki meri zaradi pozne nosečnosti in hormonov. tega pa po moje same in samo z dieto nismo sposobne kontrolirat...

Je to možno, da sladkorni bolnik tolerira neko hrano in potem kar naenkrat mu začne ta ista hrana dvigat sladkor? Ma če je tako, potem nikoli ne prideš temu do konca, ker kdo bo pa probal vso hrano na tem svetu in ugotovil, kdaj, kaj in koliko je idealno zanj? Ne razumem. Pika. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

11. 7. 2006, od 4:10 nam dobro družbo dela fantek Liam.

21. 2. 2008, ob 15:08 smo dobili punčko, ime ji je Daša.

7.7.2009, Milano...Bono&Co.

(odgovor članu micc)
Neposredna povezava do sporočila: 84
   RE: nosečniška sladkorna
6.2.2008 15:33:51   
micc
Po 28. tednu je potreba po inzulinu večja in  zaradi tega se ti lahko vrednosti večajo.

(odgovor članu Azzurra)
Neposredna povezava do sporočila: 85
   RE: nosečniška sladkorna
6.2.2008 16:34:17   
eva78
Azzurra, tej bolezni ne prideš naprej. user posted image Jaz sem že 3 mesec na dieti. Včasih lahko pojem vraga in pol, pa bo KS v mejah. Še do danes sem imela zadovoljive meritve.In danes zjutraj me je skoraj kap. Dva tedna že jem količinsko in vsebinsko podoben zajtrk, potem grem na sprehod in KS pade po 90 min pod 7 oz.tudi pod 5. Danes pa sem ga imela 9,9 po eni uri, potem sem nekako še v dodatnih pol ure zbila na 6.7.user posted image  Klicala sem v dispanzer,da se dogovoriva jutri z zdravnico, a bom še zmogla z dieto ali bom šla na inzulin.






(odgovor članu micc)
Neposredna povezava do sporočila: 86
   RE: nosečniška sladkorna
6.2.2008 20:48:00   
mkonec
No, pozdravljeni cukrčki (tako mene moj večkrat pokliče zaradi NS).
Tudi jaz sem med tistim 1% nosečk, ki trpijo NS in sem bila na obeh testih +.

Že skoraj 3 mesece se moram pikati 6×na dan zaradi tega Pred obroki in 90 min po)  Moji prsti so že čisto prerešetani. V SG je meja nekje okoli 6,5 in z dieto mi raven sladkorja nekako uspeva uravnavati, mi pa res nekajkrat sladkor tudi zbezlja, se mi zdi, da bolj gre h koncu, večkrat. Sploh po zajtrki in če po obroku obsedim za računalnikom. In ko čutim, da je previsok, je najbolje, da se grem malo shodit, pa je kar bolje.

Zdaj sem v 36 t.
Sem se na začetku res bolj malo redila (0,5 kg v 5 t), pa sem jedla še ponoči in je bilo zdaj malo bolje. user posted image  se je zdaj v 3 t poredila z 1,7 na 2,3 kg, za kar moja G pravi, da je čisto malo pod povprečjem. Bomo videli kako bo naslednji teden, ko imama v enem dnevu obe kontroli in še CTG.
Drugače pa na 3 tedne hodim v diabetično ambulanto na kontrole, vmes pridno merim in pišem vrednosti.

Sem se pa preden sem izvedela, da imam NS nekajkrat po zajtrku zelo, zelo čudno počutila in zdaj vem, da je bilo to to.

Se mi pa zdi, da že dolgo jem eno in isto in se mi tako lušta krofov, štrudla pa še kaj. Jem pa podobno kot ve. In bolj gre proti koncu, bolj sem lačna, čeprav se mi zdi, da imam želodec vedno poln.
Le še 4 tedne in upam da bo potem boljše. 6t po porodu pa se bo menda videlo, ali sem to prebolela ali ne.

Vsem vam želim čim manj cukra.

LP, M



(odgovor članu eva78)
Neposredna povezava do sporočila: 87
   RE: nosečniška sladkorna
6.2.2008 21:24:53   
Azzurra
Jaz pa moram priznat, da nisem preveč pridna za se sprehajat. Po kosilu sploh ne, ker mi pade ravno v čas, ko dam otroka spat in v tem času ven ne morem, saj sva sama doma in on ima šele 19 mesecev. Tako, da upam, da velja gospodinjenje, čeprav močno dvomim. Jebelacesta, za uravnavat to zadevo, bi človek moral bit ves dan doma, živet brez obveznosti, imet idealne pogoje za nabavo hrane, porabit večino časa za načrtovanje in pripravo hrane, skratka živet samo zase....se morda motim? user posted image user posted image user posted image

Saj jaz vem, da so ljudje, ki imajo to bolezen celo življenje in da shajajo z njo, zelo dobro in kvalitetno živijo, vendar mislim, da so potrebovali kar nekaj časa, da so prišli na ta nivo, me pa moramo to strpat vse v nekaj tednov, pa še povrhu vsega ne gre samo za nas, pač pa za bitje v trebuhu!!!!

_____________________________

11. 7. 2006, od 4:10 nam dobro družbo dela fantek Liam.

21. 2. 2008, ob 15:08 smo dobili punčko, ime ji je Daša.

7.7.2009, Milano...Bono&Co.

(odgovor članu mkonec)
Neposredna povezava do sporočila: 88
   RE: nosečniška sladkorna
6.2.2008 21:31:53   
Katina
Še ena, ki se srečuje z NS. Nisem vedla, da imam "privilegij" da pašem v 1%.
Danes sem bila na GP po obeh OGTT in mi je G že za dober dan rekla, da takih vrednosti sladkorja že dolgo ni videla. Nato so sledili scenariji od sivega do črnega ....
Vrednosti na 3 urnem OGTT so bile: 5,2;13,0;13,5;8,1. Je imela kakšna od vas slučajno take vesoljske cifre?
Jutri moram na nadaljne preiskave in po napotke v LJ. Tako bom verjetno dobila navodila kaj lahko jem. Sem že zadnjič malo brala tale forum, da bi se probala držat, pa sem zgleda čisto zgrešila. Npr. Danes sem jedla svinjski zrezek, pa ga moram baje črtati iz jedilnika, ne glede na to, da ni bil masten itd, itd.
Upam, da bom kmalu osvojila skrivnosti hranjenja, če imaš NS, ker res ne bi rada, da bi s pregrehami škodila mojemuuser posted image .

Upam, da me sprejmete medse in da boste z mano delile svoje tegobe in nasvete. Bom videla jutri kaj mi bodo rekli.

(odgovor članu mkonec)
Neposredna povezava do sporočila: 89
   RE: nosečniška sladkorna
6.2.2008 21:32:27   
eva78
mkonec, vidim,da si marčevka. Pridna,da ti dieta uspeva in da imaš v mejah normale. Kako pa kaj tvoj user posted image ? A je zato kaj prevelik oz.premajhen?

Azzurra, jaz imam to srečo v nesreči, da se res kolikor se da posvečam samo sebi in temu, kaj bom jedla, kak bo KS ,skratka brez obveznosti. Še kuhat mi ni treba za mojega partnerja,ker on je skupaj z mojimi starši. So sicer še druge skrbi in obveznosti, ampak da bi mogla še v službo hodit,pa še za družino skrbet in še kaj, bi bil pa kar problem.

(odgovor članu Azzurra)
Neposredna povezava do sporočila: 90
   RE: nosečniška sladkorna
7.2.2008 8:18:48   
aleži
Eva78 poslušal sem tvoj nasvet in spila zjutraj čaj nesladkan, ampak kaj ko sem spet imela po njemu 7.4. Jaz res ne vem!!user posted image
Res je da ne hodim zjutraj in popoldne skoraj nič, saje delam 4 ure (bolniška) in potem domov skuhat zase in za njiju ter it po malega v vrtec, tako, da praktično cel dan kup obveznosti, ampak danes delam še ZADNJI DAN in se bom drugi teden potrudila in šla na sprehod ko ga bom pelajala v vrtec.
 
Azzurra, kako je bilo danes na kontroli? Ja res je, sem na dieti od konca novembra in je bilo do zdaj res SUPER. Tudi jaz ne razumem kaj bi mi lahko škodlo, ker jem praktično že 3 mesece eno in isto zjutraj, pa tudi kosila so bolj ali manj enaka. Res ne vem!!

Včeraj sem bila na kontroli in me je malo skregala G, da ker sem se zredila samo dobrih 6 kg-je rekla, da so na sladkorni preveč strogi, ker iz ene strani moreš jesti zaradi otroka in iz druge pa ne smeš jesti določene hrane. Tako, da se mi je še hemoglobin zmanjšal iz 128 na 117, da mi je dala tablete za železo. Drugače je s pupico vse OK, težka je 2584g, ima dovolj vode,... Samo, da je vse v redu z njo, ker me je to najbolj skrbelo! CTG imam 20.2 (36t) in 27.2. 

(odgovor članu eva78)
Neposredna povezava do sporočila: 91
   RE: nosečniška sladkorna
7.2.2008 8:46:41   
eva78
Aleži, mi je žal,upala sem,da ti bo tole kaj pomagalo. user posted image Pa je žal vsak organizem drugačen. Naj ti povem,da tudi meni včeraj KS ni hotel pasti in grem danes predčasno na kontrolo. Bomo vidli,kaj se bo diabetologinja odločila. A bom še ostala na dieti ali bom mogla na inzulin.

Važno je,da tvoja punčka lepo napreduje,da je v mejah normale in vse pod kontrolo. Jaz imam naslednji UZ drugi teden in upam,da bo zopet vse v mejah normale.
 
 
Katina,pozdravljena med nami. Jaz sicer tako visokih vrednosti na OGTT nisem imela, ampak sva pa vseeno v podobni situaciji. Glede prehranjevanja pa sploh nevem, kaj naj ti rečem. Verjetno boš tako,kot vse od nas vse živo probala in boš potem imela nekaj časa stvari popolnoma pod kontrolo, potem pa bo prišel en dan, pa ti bo vse padlo v vodo. Ampak se boš pobrala, ker boš vedela,da moraš za otročka naredit vse in da se kot prvo ne smeš preveč sekirat, ker skrbi dvigujejo KS.user posted image  V katerem tednu pa si?

(odgovor članu aleži)
Neposredna povezava do sporočila: 92
   RE: nosečniška sladkorna
7.2.2008 14:45:38   
Azzurra
na tešče 4,6. Po zajtrku (200g mleka, 83g polnozrnate štručke, 40g piščančjih prsi v ovitku, 138g pomaranče) pa 6,7!
Dobila sem merilec in zdaj si moram merit, v ponedeljek pa nest pokazat. Je rekla, da če ne bo v redu, da me bo dala na insulinske injekcije!!! Ko so me tam gospe v čakalnici vprašale koliko imam cukra in sem povedala, so vse rekle, da to pa ni nič in da res ni visoko. Ma? To pomeni, da nosečnice veliko bolj strogo kontrolirajo?
Skratka, nisem preveč zadovoljna, poleg tega nisem fanatik na pikanje v prste, ma ni pa tako hudo, no.


_____________________________

11. 7. 2006, od 4:10 nam dobro družbo dela fantek Liam.

21. 2. 2008, ob 15:08 smo dobili punčko, ime ji je Daša.

7.7.2009, Milano...Bono&Co.

(odgovor članu eva78)
Neposredna povezava do sporočila: 93
   RE: nosečniška sladkorna
7.2.2008 15:09:29   
eva78
Azzurra, a da je to preveč? Torej moraš imeti 1,5 h po hrani pod 6,5. Pri nas v Celju pa pod 7,2. Pa ravno danes sem bila na kontroli in je doktor rekel,da če se kdaj zgodi,da skoči KS čez mejo- ni nič hudega. Važno je,da ni konstantno. No,da bi me dal na inzulin pa sploh ne. In kar je še najlepše- če ne bo kaj posebnega, nič več kontrol v nosečnosti. Pa sem mislila,da so v Celju strogi, no, na vašem koncu je pa še strožje. Meni velikokrat naraste po 90 min po obroku nad 6, ampak jaz sem prav vesela,da je tak in ne več.

(odgovor članu Azzurra)
Neposredna povezava do sporočila: 94
   RE: nosečniška sladkorna
7.2.2008 17:55:01   
Naja30
Jaz sem tudi danes dobila izvide in sem bila šokirana. Tako visoke vrednosti kot ti Katina, sicer nimam, je pa podobno. Tako da bo res treba pazit na prehrano.
Nekaj mi ni jasno. Ena je napisala, da je jedla svinjske zrezke. Meni so strogo prepovedani!
Mi lahko poveste, ali se držite tega, da ne jeste bele moke in belih testenin in riža?

(odgovor članu eva78)
Neposredna povezava do sporočila: 95
   RE: nosečniška sladkorna
8.2.2008 7:51:41   
XZY75
IZVIRNO SPOROČILO: Azzurra

na tešče 4,6. Po zajtrku (200g mleka, 83g polnozrnate štručke, 40g piščančjih prsi v ovitku, 138g pomaranče) pa 6,7!
Dobila sem merilec in zdaj si moram merit, v ponedeljek pa nest pokazat. Je rekla, da če ne bo v redu, da me bo dala na insulinske injekcije!!! Ko so me tam gospe v čakalnici vprašale koliko imam cukra in sem povedala, so vse rekle, da to pa ni nič in da res ni visoko. Ma? To pomeni, da nosečnice veliko bolj strogo kontrolirajo?
Skratka, nisem preveč zadovoljna, poleg tega nisem fanatik na pikanje v prste, ma ni pa tako hudo, no.


Nič čudnega da imaš tako visok sladkor - preračunaj koliko ogljikovih hidratov imaš v tem obroku pa ti bo vse jasno.
Namesto cele štručke pojej polovico, pa 100 g piščančjih prsi v ovitku, pomarančo pa zamenjaj s papriko. Garantiram ti, da ti KS ne bo tako narastel.

Če hočete bolje obvladovati KS, povsem črtajte sadje oziroma ga zamenjajte z zelenjavo, občutno zmanjšajte količino kruha in testenin, ne glede na to ali so iz polnozrnate moke ali ne. Pa jejte več beljakovin, ker po moje jih jeste dosti premalo.

(odgovor članu Azzurra)
Neposredna povezava do sporočila: 96
   RE: nosečniška sladkorna
8.2.2008 14:16:26   
Azzurra
IZVIRNO SPOROČILO: XZY75

IZVIRNO SPOROČILO: Azzurra

na tešče 4,6. Po zajtrku (200g mleka, 83g polnozrnate štručke, 40g piščančjih prsi v ovitku, 138g pomaranče) pa 6,7!
Dobila sem merilec in zdaj si moram merit, v ponedeljek pa nest pokazat. Je rekla, da če ne bo v redu, da me bo dala na insulinske injekcije!!! Ko so me tam gospe v čakalnici vprašale koliko imam cukra in sem povedala, so vse rekle, da to pa ni nič in da res ni visoko. Ma? To pomeni, da nosečnice veliko bolj strogo kontrolirajo?
Skratka, nisem preveč zadovoljna, poleg tega nisem fanatik na pikanje v prste, ma ni pa tako hudo, no.


Nič čudnega da imaš tako visok sladkor - preračunaj koliko ogljikovih hidratov imaš v tem obroku pa ti bo vse jasno.
Namesto cele štručke pojej polovico, pa 100 g piščančjih prsi v ovitku, pomarančo pa zamenjaj s papriko. Garantiram ti, da ti KS ne bo tako narastel.

Če hočete bolje obvladovati KS, povsem črtajte sadje oziroma ga zamenjajte z zelenjavo, občutno zmanjšajte količino kruha in testenin, ne glede na to ali so iz polnozrnate moke ali ne. Pa jejte več beljakovin, ker po moje jih jeste dosti premalo.



Halo, bremzaj konje!
Jaz sem predpis o KOLIČINI IN VRSTI hrane dobila v ambulanti za diabetične bolnike, kjer so mi zabičali, da TOLIKO IN TAKO MORAM pojest. Dieta je preračunana na 9,2 MJ, prirejena nosečnici v 2. polovici nosečnosti! Z mojimi jedilniki je čisto vse v redu, pravzaprav bi morala pojest 90g kruha in 150g pomaranče, pa sem pojedla manj.
Za vsak obrok imam točno določeno količino in vrsto hrane, zamenjave so sicer dovoljene, a zelo omejeno in celo so nezaželjene!

Od kod pa tebi drugačen jedilnik oz. zamisel, da je moj cuker tako visok zaradi jedilnika, ki mi ga je predpisala zdravnica?



_____________________________

11. 7. 2006, od 4:10 nam dobro družbo dela fantek Liam.

21. 2. 2008, ob 15:08 smo dobili punčko, ime ji je Daša.

7.7.2009, Milano...Bono&Co.

(odgovor članu XZY75)
Neposredna povezava do sporočila: 97
   RE: nosečniška sladkorna
8.2.2008 15:54:09   
eva78
Naja3, jaz se držim tega. Jem res samo te polnozrnate testenine, pa neprečiščen riž in črn oz.ržen kruh. Glede svinjine so tudi meni rekli na prvem predavanju,da raje ne. Ampak potem sem si to pusto svinjsko ribico popekla na olivnem olju z dodano zelenjavo, pa mi ni nič škodilo. Sicer pa res bolj jem piščančje in govedino.


Azzurra, jaz mislim,da zdaj,ko boš imela merilec, boš lažje vedela, kaj lahko ješ in kaj ti škodi. Boš točno vedela pri čem si. Danes si verjetno že pridno meriš - in kako se ti kaj obnese?

(odgovor članu Azzurra)
Neposredna povezava do sporočila: 98
   RE: nosečniška sladkorna
8.2.2008 16:02:42   
XZY75
IZVIRNO SPOROČILO: Azzurra

IZVIRNO SPOROČILO: XZY75

IZVIRNO SPOROČILO: Azzurra

na tešče 4,6. Po zajtrku (200g mleka, 83g polnozrnate štručke, 40g piščančjih prsi v ovitku, 138g pomaranče) pa 6,7!
Dobila sem merilec in zdaj si moram merit, v ponedeljek pa nest pokazat. Je rekla, da če ne bo v redu, da me bo dala na insulinske injekcije!!! Ko so me tam gospe v čakalnici vprašale koliko imam cukra in sem povedala, so vse rekle, da to pa ni nič in da res ni visoko. Ma? To pomeni, da nosečnice veliko bolj strogo kontrolirajo?
Skratka, nisem preveč zadovoljna, poleg tega nisem fanatik na pikanje v prste, ma ni pa tako hudo, no.


Nič čudnega da imaš tako visok sladkor - preračunaj koliko ogljikovih hidratov imaš v tem obroku pa ti bo vse jasno.
Namesto cele štručke pojej polovico, pa 100 g piščančjih prsi v ovitku, pomarančo pa zamenjaj s papriko. Garantiram ti, da ti KS ne bo tako narastel.

Če hočete bolje obvladovati KS, povsem črtajte sadje oziroma ga zamenjajte z zelenjavo, občutno zmanjšajte količino kruha in testenin, ne glede na to ali so iz polnozrnate moke ali ne. Pa jejte več beljakovin, ker po moje jih jeste dosti premalo.



Halo, bremzaj konje!
Jaz sem predpis o KOLIČINI IN VRSTI hrane dobila v ambulanti za diabetične bolnike, kjer so mi zabičali, da TOLIKO IN TAKO MORAM pojest. Dieta je preračunana na 9,2 MJ, prirejena nosečnici v 2. polovici nosečnosti! Z mojimi jedilniki je čisto vse v redu, pravzaprav bi morala pojest 90g kruha in 150g pomaranče, pa sem pojedla manj.
Za vsak obrok imam točno določeno količino in vrsto hrane, zamenjave so sicer dovoljene, a zelo omejeno in celo so nezaželjene!

Od kod pa tebi drugačen jedilnik oz. zamisel, da je moj cuker tako visok zaradi jedilnika, ki mi ga je predpisala zdravnica?




Samo nizki glikemični indeks hrane ni zadostno merilo, da ti tak obrok ne bo dvignil KS. Raje kot glikemični indeks upoštevaj glikemično obremenitev (glikemični indeks pomnožen s količino ogljikovih hidratov v obroku) saj ti obrok hrane, ki ima nizki GI, ampak vsebuje dosti ogljikovih hidratov (npr. 100 g polnozrnatih testenin) lahko bolj dvigne KS kot obrok hrane z višjim GI, ki pa dejansko vsebuje malo ogljikovih hidratov (npr. korenček ali lubenica).

Poskusi malo s tem in opazuj kako ti vpliva na KS, ne pa da ješ tisto kar imaš napisano samo zato ker tam piše, hkrati pa stanje tvojega KS ostaja nespremenjeno.

(odgovor članu Azzurra)
Neposredna povezava do sporočila: 99
   RE: nosečniška sladkorna
8.2.2008 17:28:54   
eva78
XZY75, imam vprašanje


Kaj pa lahka gorenjka ali pa dietna milka? Jaz si jo vsake toliko kupim. Na tisto meritev po 90 min, vidim,da ne vpliva na KS. Res pa je,da si takoj po čokoladi nisem merila KS. Čokolado si privoščim popoldan ali pa zvečer, ko imam nasplošno nizke vrednosti KS.

A je pomembno,koliko je KS takoj  po obroku?

(odgovor članu XZY75)
Neposredna povezava do sporočila: 100
Stran:   <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Pregled nuhalne je priporočljiv za vse nos...
S presejalnim pregledom nuhalne svetline v času od 11. do 14. tedna nosečnosti lahko licenciran ginekolog odkrije veliko...
Prihaja Baby Expo sejem za nosečke in bodo...
Nosečke in mamice pozor! Rezervirajte si datum 13. april. V Ljubljano prihaja že drugi Baby Expo, sejem za bodoče in mla...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?