|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Pri 7-ih mesecih na kahlico!Katastrofa!
14.12.2007 8:27:18   
viv_
Kot prvo, eni otroci imajo ful težave s kakanjem in jih kahlica včasih reši, ker gre lažje ven, če otroček sedi, kot če stoji. Poleg tega eni otroci ne marajo kakat v plenico in kahlica tudi tokrat reši težavo.

Drugače pa meni pri 7. mesecih na kahlici ni mučenje otroka - meni je to mučenje mame user posted image  Ker res ne vidim poante v tem, da potem "pridelek" mečem v stranišče, pomivam kahlico, pa rito je isto treba zrihtat. Sem pač preveč komot!

Kahlico sicer doma imamo - služi pa temu, da so v kopalnici v njej zložene vilede za pomivat user posted image  Ta velika enkrat v življenju ni bila na kahlici, pa je brez plenic od 2. leta naprej. Smo dali nastavek na wc, pa je šlo brez težav. Še nastavek je bil v uporabi samo pol leta, potem je začela normalno hodit na stranišče. Tamala je pa zaenkrat stara 13 mesecev in dokler ne bo izrazila želje, da bi bila brez plenice, se ne mislim s tem ukvarjat.

_____________________________

Mirna - 19. 12. 2003
Zarja - 30. 10. 2006

(odgovor članu Strawberrie Cherrie)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Pri 7-ih mesecih na kahlico!Katastrofa!
14.12.2007 9:03:08   
felicia
mene so pri 8 mescih začeli navajt na kahlico in mi čisto nič ne fali in nisem bila "mučena".

(odgovor članu Strawberrie Cherrie)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Pri 7-ih mesecih na kahlico!Katastrofa!
14.12.2007 10:19:48   
Natyy
Evo še enega "mučitelja" svojih otrok. Nastarejši sem, ko je dobro sedela večkrat pokazala kahlico, ji govorila, da je za kakat in lulat in podobno. Z osmimi meseci ni več kakala v pleničke. Preprosto ni mogla. Z 20. meseci je bila suha. Edin problem je bil v vrtcu, ker so jo morale večkrat posedat na kahlico saj se je jokala, če jo je tiščalo in je ni nihče dal na kahlico.. Ne verjemem, da sem otroka mučila s tem. Mislim, da sem ji naredila kar precej dobrega, saj ji ni bilo potrebno "nosit veliko ritko okoli".
Isti način sem prakticirala tudi v drugo. Rezultat je bil identičen prvemu. In posledice so le te, da moja otroka ne prenašata mokrote.

Potempatek bi bila mučiteljica tudi v primeru, ko je moja druga hči shodila s pičlimi 9 meseci.

Vsak otrok je svet zase.

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: Pri 7-ih mesecih na kahlico!Katastrofa!
14.12.2007 11:22:49   
*tajda*
Jst še vedno ne razumem zakaj se obremenjevati z drugimi ....kaj in kako delajo s svojimiuser posted image .Moj še 3 mesece ni star pa joka in stoka če mu ne odvijem pleničke da se razbrca in pokaka.Pa če bo hotel pri 7 mesecih na kahlo,pa ga bom dalauser posted image

(odgovor članu Natyy)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: Pri 7-ih mesecih na kahlico!Katastrofa!
14.12.2007 11:26:45   
kaya2007
še dobro, da je odprla to temo user posted image  zdaj vidim, da lahko otroka že prej naučim na kahlico, jo bom kar kupila, da jo bom imela, ko bo tamala pripravljena user posted image

(odgovor članu *tajda*)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: Pri 7-ih mesecih na kahlico!Katastrofa!
14.12.2007 12:29:40   
taška30
IZVIRNO SPOROČILO: kaya2007

še dobro, da je odprla to temo user posted image   


Točno tako. Mi je dala odlično idejo. Ker moja 7,5 mesečnica ni ljubiteljica kakanja leže (odkar ni več tekoče), največkrat je kakala v ležalniku z naklonom, zdaj je pa teden dni problem, ker je v trip-trapu in ravno ob obroku bi ona kakala, pa ne more.
Zdej si pa avtorica tega posta poskušaj predstavljat, da sediš na trdi deski in se trudiš trdo kakat.user posted image  Bi bilo lažje v luknjo, a ne?

Matr, če ne bom res poskusila s tole kahlo, samo da še sedenje do konca osvojimo.user posted image

(odgovor članu kaya2007)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: Pri 7-ih mesecih na kahlico!Katastrofa!
14.12.2007 12:42:24   
pupika
Jaz sem pa mislila čakati s kahlico do 2 leta. Doma jo sicer imamo pospravljeno. Tudi jaz sem mnenja da če otroku olajšaš potrebo s kahlico, zakaj pa ne.

So pa tudi mene že pri letu dni navajali na kahlico, samo me pa zanima zakaj vse povsod piše da ni dobro otroka privajat na kahlico pred 2 letom.

(odgovor članu taška30)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: Pri 7-ih mesecih na kahlico!Katastrofa!
14.12.2007 12:43:07   
mojcapr
Jaz sem prvega tudi dajala pri 9 mesecih na kahlo in mev je 1 mesec tak ritem, da se je pokakal.user posted image Jo sem bila vsa iz sebe.user posted image Potem pa nič več. Ritem je spremenil user posted image in suhi smo bili šele  pri 3 letih.
Pri ta drugi sploh nisem se sekirala in suha je bila pri 3 letih. No bomo videli kako bo tretji? Po moje pri 3 letih.
Pampers pa bo vesel celih 9 let.user posted image

(odgovor članu Strawberrie Cherrie)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: Pri 7-ih mesecih na kahlico!Katastrofa!
14.12.2007 12:59:22   
urskas
pred 18 mesecem se mi zdi navajanje na kahlico absolutno prekmalu. Tudi tisti otročki, ki kakajo na kahlico pri 7, 8 mesecih, kasneje v večini nehajo. Tako da jaz temu ne bi rekla navajanje na kahlico.

Drugače pa jaz sem tamalo dala na kahlico lulat, ker nam ni uspelo lulat v vrečko. Ni bilo večjih problemov, še uživala je, ker je lahko sedela na "stolu" in so igračke k njej hodile...

(odgovor članu Strawberrie Cherrie)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: Pri 7-ih mesecih na kahlico!Katastrofa!
14.12.2007 13:13:43   
Ulaa
Vsak naj ravna po svoje, vendar mucenje to ni. Meni se zdi veliko slabse da 2 letniki s pokakano plenico na riti hodijo na okoli. Moj je bil pri 1,5 letu popolnoma suh po dnevi pri 2 letih tudi ponoci. In mu nic ne manjka, nikoli ni imel nobenih tezav.
Je pa res, da so nas vcahih prej navadili na kahlo ker ni bilo plenic za enkratno uporabo, sedaj ko pa so in ker jih veselo reklamirajo in hvalijo (beri: dobri zasluzki) jih imajo otroci do 5 leta na riti.

(odgovor članu urskas)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: Pri 7-ih mesecih na kahlico!Katastrofa!
14.12.2007 13:16:00   
urskas
no no no,

Niso samo plenice krive... Tudi otrok mora mentalno biti dovolj zrel za kaj takega in navsezadnje je vsak otrok drugačen. Eni prej drugi kasneje...

Ps. od sodelavke hči je bila suha že pred drugim letom... pa še danes (pri 30-tih) nima dokončane šoleuser posted image

(odgovor članu Ulaa)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: Pri 7-ih mesecih na kahlico!Katastrofa!
14.12.2007 13:17:42   
Anonimen
To pa je res brez veze. Ni ravno mučenje, če se otrok ne upira, je pa brez veze. Ga bo pač samo dlje učila odvajanja, drugega ne bo nič.

(odgovor članu urskas)
  Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: Pri 7-ih mesecih na kahlico!Katastrofa!
14.12.2007 13:19:48   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: urskas

pred 18 mesecem se mi zdi navajanje na kahlico absolutno prekmalu. Tudi tisti otročki, ki kakajo na kahlico pri 7, 8 mesecih, kasneje v večini nehajo.


Ja, točno to sem tudi v eni knjigi, ki je zelo realna, prebrala. Takrat, pri 7 ali 8 mesecih, mamica približno ve, kdaj se bo otrok pokakal, in ga takrat da na kahlico. To je vsa znanost. Otrok s tem nima nič oziroma ne opravlja potrebe zavestno.

(odgovor članu urskas)
  Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: Pri 7-ih mesecih na kahlico!Katastrofa!
14.12.2007 16:46:58   
mateyka
ma ne vem, jaz sem pa brala nekje (vem da je bil članek na temo psihologija), nekaj let nazaj, da je za otroka pri 3 letih pod njegovim dostojanstvom, da bi ne znal nadzirat izločanja fekalij. da majo takrat že mentalno kapaciteto na nivoju, da lahko. sej znajo tud že kej povedat takrat.

moje mnenje pa je, da če je otrok pravilno spodbujan, lahko s tem zaključiš okol 2 leta (okvirno, seveda je odvisno od posameznega otroka). pismu, se zdele spomnim, kako smo se kregal s tamalim od frendice, ko je bil star 6 let in si ni hotu sam riti brisat, ker ga je mal razvadla in je ona skoz njemu rit brisala. sem mu mogla natrosit ne vem kok primerov (tud njej mal zatežit naj mu ne popušča), zakaj se mora sam to naučit (ne moreš prespat pri frendu, it v kolonijo, na morje z babi..). in ves čas je držal kakec not, ko je bil v šoli - mislm no.. ko so tok velki je pa težko spreminjat neki, kar mu je laži in se trudi jahat na mami služkinji kokr se le da + da ne omenim, da znajo takrat že orenk trmart..

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: Pri 7-ih mesecih na kahlico!Katastrofa!
14.12.2007 17:36:32   
Naja30
Najbolj se strinjam s Splišni. Otrok šele pri 18m dojame, zakaj je kahlica. No, nekateri pa verjetno tudi prej.
Pa še z nekaterimi, ki pravijo, da to ni mučenje za otroka, ampak za mamo. Pri nas je kahlica še vedno bolj za igranje. Mislim, da jo bom uvedla naslednje poletje, bo mala ravno okoli 18m stara.
Imam prijateljico, ki je sinčka dajala na kahlico pri 7m, ampak se ni navadil. Kasneje je začel spet v pleničko kakat.

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: Pri 7-ih mesecih na kahlico!Katastrofa!
14.12.2007 19:27:59   
viv_
IZVIRNO SPOROČILO: urskas
Niso samo plenice krive... Tudi otrok mora mentalno biti dovolj zrel za kaj takega in navsezadnje je vsak otrok drugačen. Eni prej drugi kasneje...


Pa tudi fizično mora dozoret.

_____________________________

Mirna - 19. 12. 2003
Zarja - 30. 10. 2006

(odgovor članu urskas)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: Pri 7-ih mesecih na kahlico!Katastrofa!
14.12.2007 19:43:40   
jana
Meni se pa zdi, da če ne bi bilo pampersk, bi večina mamic raje otroka  pri tej starosti na kahlico dale, kot pa plenice prale, obešale in likale. Samo moje mnenje.

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: Pri 7-ih mesecih na kahlico!Katastrofa!
14.12.2007 19:45:54   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: jana

Meni se pa zdi, da če ne bi bilo pampersk, bi večina mamic raje otroka  pri tej starosti na kahlico dale, kot pa plenice prale, obešale in likale. Samo moje mnenje.

In kolikor je meni znano tudi so.user posted image

(odgovor članu jana)
  Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: Pri 7-ih mesecih na kahlico!Katastrofa!
14.12.2007 21:11:34   
Naja30
IZVIRNO SPOROČILO: natasa77

IZVIRNO SPOROČILO: jana

Meni se pa zdi, da če ne bi bilo pampersk, bi večina mamic raje otroka  pri tej starosti na kahlico dale, kot pa plenice prale, obešale in likale. Samo moje mnenje.

In kolikor je meni znano tudi so.user posted image


Sam ne vem, če jim je to kaj pomagalo user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 44
   RE: Pri 7-ih mesecih na kahlico!Katastrofa!
14.12.2007 21:39:14   
bumerang
Nasvet staršem, naj otroke ne navajajo prehitro na kahlico, nima nobene veze s fizičnim mučenjem ampak je povezano s psihološko teorijo Erika Eriksona, delno tudi Freuda, ki pravi, da otrok, ki na kontrolo izločanja še ni pripravljen, zaradi prezgodnjega navajanja na kahlico lahko razvije psihološke deficite, ki ostanejo posledično vse življenje oz. se lahko odpravijo le z dolgotrajno psihoanalizo. Faze avtonomije, v kateri se otrok v tej starosti nahaja, pač ni predelal na ustrezen način, ker je bil na kontrolo izločanja, ki jo od njega pričakujejo starši, še nepripravljen, fizično nezrel. Tako tak otrok postane pretirano sramežljiv in introvertiran, neavtonomen.
Otrok nepripravljenosti zagotovo ne pokaže samo z jokom in fizičnim upiranjem!

Kar se pa fizične zmožnosti otroka tiče, se pa ve, da pred 2. letom starosti otrok ni zmožen kontrolirati svojih sfrinktov torej je to posedanje na kahlico zgolj ena komedija (upam, da ne tragi) staršev.

_____________________________

Ustavi se in prišel boš!

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 45
   RE: Pri 7-ih mesecih na kahlico!Katastrofa!
15.12.2007 11:02:52   
mateyka
Nasvet staršem, naj otroke ne navajajo prehitro na kahlico, nima nobene veze s fizičnim mučenjem ampak je povezano s psihološko teorijo Erika Eriksona, delno tudi Freuda, ki pravi, da otrok, ki na kontrolo izločanja še ni pripravljen, zaradi prezgodnjega navajanja na kahlico lahko razvije psihološke deficite, ki ostanejo posledično vse življenje oz. se lahko odpravijo le z dolgotrajno psihoanalizo. Faze avtonomije, v kateri se otrok v tej starosti nahaja, pač ni predelal na ustrezen način, ker je bil na kontrolo izločanja, ki jo od njega pričakujejo starši, še nepripravljen, fizično nezrel. Tako tak otrok postane pretirano sramežljiv in introvertiran, neavtonomen.
Otrok nepripravljenosti zagotovo ne pokaže samo z jokom in fizičnim upiranjem!

Kar se pa fizične zmožnosti otroka tiče, se pa ve, da pred 2. letom starosti otrok ni zmožen kontrolirati svojih sfrinktov torej je to posedanje na kahlico zgolj ena komedija (upam, da ne tragi) staršev.


če je pa Freud to podpru, pol pa ziher drži. tko kot zavidanje falusa pri ženskah, ki sanjajo banane.. če pa psihologi tko rečejo, pol pa že mora bit res.
pa vsi introvertirani ljudje so taki zarad tega, ker so jih mame prezgodi silile na kahlico. jest tud, pa pupika tud, pa Natyy-na in kajalin*-ina hči in pa od sončice13 in Paštetke sin bojo tud introvertirani zarad tega..

(odgovor članu bumerang)
Neposredna povezava do sporočila: 46
   RE: Pri 7-ih mesecih na kahlico!Katastrofa!
15.12.2007 11:05:42   
Anonimen
Tako tak otrok postane pretirano sramežljiv in introvertiran, neavtonomen.


Zdaj vem....user posted image user posted image

A vi res vse verjamete, kar modri možje napišejo user posted image

(odgovor članu bumerang)
  Neposredna povezava do sporočila: 47
   RE: Pri 7-ih mesecih na kahlico!Katastrofa!
15.12.2007 11:50:06   
Ronči
Moja mama je pisala dnevnik o mojem prvem letu ... in ... z  8 meseci sem šla na kahlico, ki sem jo takoj sprejela. "Kadar jo vidi se na glas smeji" je zapisala.
Kaj več pa jo vprašat žal ne morem več ...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 48
   RE: Pri 7-ih mesecih na kahlico!Katastrofa!
15.12.2007 12:12:29   
rnrnrn
bumerang, a je tole malo površno napisano?

problemi, ki jih omenjaš izvirajo iz prisilnega navajanja na kahlico, kraganja na otroka, kadar mu "ne uspe", zasmehovanja, občutka sramu, itd...

otroku dati možnost, da ni v lastnih izločkih, je vsekakor bonus, ne pa mučenje. če tega ne počneš na napačen način!

pa - mimogrede... ni potrebno, da otrok zna sedeti in ga daš na kahlico. izločanje mu lahko že prej omogočimo v lijak, stranišče, bano, kahlico ipd. tako, da ga držimo nad njo - že recimo od rojstva.


seveda je v naši kulturi standard imeti plenice - po dobri propagandi proizvajalcev - čim dlje. a utemeljitev, da otrok ne odvajajmo od plenic prehitro, ker niso sposobni zavestnega kontroliranja sfinktrov napelje na misel, da bi bilo najbolje otroke hraniti po infuziji, dokler ne zna zavestno jesti, ali pa - morda celo bolje - lepo držati že žlice in vilic user posted image


http://www.diaperfreebaby.org/

(odgovor članu bumerang)
Neposredna povezava do sporočila: 49
   RE: Pri 7-ih mesecih na kahlico!Katastrofa!
15.12.2007 13:15:15   
bumerang
rnrnrnr, ne, tole ni malo površno napisano. Ker otrok lahko občuti prisilo tudi če se starši nanj ne kregajo. Zasmehovanje oz. občutek, kdaj je kdo zasmehovan, je zelo relativen, linija občutenja le-tega pa zelo tanka.
Kako zgornje gospe navajajo svoje otroke na kahlico pri 8. mesecih, ne vem. Vem pa, da je veliko večja možnost, da otrok ne bo ustrezno rešil psiholoških nalog tega razvojnega obdobja, če to počnemo pri 8. mesecih kot če bi to počeli po 2 letih, ko je otrok tudi telesno pripravljen.
Ker tole navajanje me močno spominja na to, kako mame trdijo, da njihovi otroci berejo, ker se naučijo na pamet piktograme, da štejejo do 100, ko mehanično nizajo številke drugo ob drugo... ob glasovni analizi in pri ugotavljanju količinskih predstav pa gladko pogrnejo.

Kaj ima otrok od tega, da ga navajajo pri sedmih mesecih na kahlico, res ne vem. Pozitivnega zagotovo nič, negativnega pa lahko mnogo!
Verjetno toliko kot od tega, da se ga na gosto hrano, po možnosti na razhudnike, navaja pri 6. mesecih. Saj, ja, moj otrok VSE je, kakšen genij!

Kar se pa mateyke tiče... nima smisla sploh odgovarjat. Bo morala še kako knjigo mal odpret in pregledat.
Pa moj post še enkrat prebrat. Omenjen je bil namreč Erikson!

_____________________________

Ustavi se in prišel boš!

(odgovor članu rnrnrn)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Hoja z držanjem za roko ni priporočljiva!
Vaš otrok še ne hodi, ima pa veliko željo, da bi ga držali za roko in bi z vašo pomočjo hodil. Fizioterapevtka, Špela Go...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?