| 

| Uporabniki na tej temi: nihče |  | 
  |    | Stran:   [1] | 

|        | Uporabnik   |  |  | 

| 

| 

| |   | sterilizacija stekleničk 11.1.2005 13:22:27
 | 
 |  |  |  

|  puri   
   | Sterilizirala sem jih jaz dokler je stekleničko uporabljal! Nisem jih pa ravno vsak dan, vsake toliko časa pa! 
 lp:metulj:
 |  
			|  |  | 

| 

| 

| |   | sterilizacija stekleničk 11.1.2005 13:24:42
 | 
 |  |  |  

|  lin 
   | Mi imamo 6.mes.staro punčko in ji še zmeraj steriliziramo stekleničke,samo ne tako pogosto,kot smo na začetku. Recimo enkrat na teden!
 Lp :sloncek:
 |  
			|  |  | 

| 

| 

| |   | sterilizacija stekleničk 11.1.2005 13:37:49
 | 
 |  |  |  

|  BONI*   
   | kko pa jih sterilizirate? Kakšen je najenostavnejši način. Ali naj kupim sterilizator in kakšnega predlagate? 
 lp,Boni
 |  
			|  |  | 

| 

| 

| |   | sterilizacija stekleničk 11.1.2005 13:47:21
 | 
 |  |  |  

|  puri   
   | Jaz jih kar prekuham- par minutk pustim, da voda vre! |  
			|  |  | 

| 

| 

| |   | sterilizacija stekleničk 11.1.2005 14:38:05
 | 
 |  |  |  

|  Ro-La   
   | Jaz sem jih umila, potem pa za pet minutk v mikovalovno dala, tamali nikoli ni imel prebavnih motenj;) |  
			|  |  | 

| 

| 

| |   | sterilizacija stekleničk 11.1.2005 16:41:37
 | 
 |  |  |  

|  Pikapolonica   
   | Hojla! 
 Mi smo od začetka tudi prekuhavali, pa je bilo vse belo od vodnega kamna. Potem pa sem v Baby centru kupila mikrovalovni parni sterilizator (veliko cenejši od električnega parnega) in sem z njim zelo zadovoljna. V tako plastično posodo naložiš vse kar želiš sterilizirati, dodaš dva decilitra vode in daš za 5 minut v mikrovalovko. Pa je! Easy kot pasulj!

Pa-pa, Pikapolonica :pika:

PS: Še malo za hec... Veš kako pravijo - pri prvem otroku steriliziraš po vsaki uporabi, pri tretjem pa paziš toliko, da ni ravno umazano....
 |  
			|  |  | 

| 

| 

| |   | sterilizacija stekleničk 11.1.2005 17:46:20
 | 
 |  |  |  

|  lin 
   | Boni!:metulj: Jaz steriliziram v sterilizatorju od Prenatala(25 evrov)
 Aventovi pa so res zelo dragi.Glede firme sterilizatorja(če se boš odločla za nakup)je čist vseeno saj delajo vsi po istem principu.
 Aja,Prenatalovega pa sem kupla v Trstu(Tori de Europa)
 Lp:sloncek:
 |  
			|  |  | 

| 

| 

| |   | sterilizacija stekleničk 11.1.2005 18:10:21
 | 
 |  |  |  

|  Seven*   
   | Sterilizirala sem jo tocno enkrat. :) Potem sem jo prala v pomivalnem stroju. |  
			|  |  | 

| 

| 

| |   | sterilizacija stekleničk 11.1.2005 19:17:03
 | 
 |  |  |  

|  BONI*   
   | Hm, nimam pomivalca in nimam mikrovalovke.:( Potem bom pač še nekaj časa kar prekuhavala in gledala tisti odurni vodni kamen gor. Čez čas pa me bo tudi to minilo :)-:)-:)- Mogoče me bo pa dragi presenetil in mi kupil vsaj mikrovalovko, če že pomivalca ne.:zmeden2: 
 Lp, Boni
 |  
			|  |  | 

| 

| 

| |   | sterilizacija stekleničk 11.1.2005 19:34:39
 | 
 |  |  |  

|  Primoza   
   | Do kakih 7 mesecev (10 minut v vreli vodi) nato pa le čistili z vodo in občasno s čistili ter občasno prežvrkljali v steklenički vrelo vodo. |  
			|  |  | 

| 

| 

| |   | sterilizacija stekleničk 11.1.2005 19:37:19
 | 
 |  |  |  

|  Primoza   
   | Za "odurni" vodni kamen pomaga, če občasno pred sterilizacijo stekleničko prežvrkljaš z malo navadnega kisa, ki ga seveda potem spereš. 
 Zanesljivo se bo steklenička "svetila kot nova".
 |  
			|  |  | 

| 

| 

| |   | sterilizacija stekleničk 11.1.2005 21:47:46
 | 
 |  |  |  

|  BONI*   
   | Uuu, takoj jutri bom probala z kisom. 
 Lahko noč, Boni & Luka
 |  
			|  |  | 

| 

| 

| |   | sterilizacija stekleničk 11.1.2005 22:20:48
 | 
 |  |  |  

|  Gina   
   | Slaba 2 meseca - prekuhavala. Potem v stroju. |  
			|  |  | 

| 

| 

| |   | sterilizacija stekleničk 12.1.2005 19:50:26
 | 
 |  |  |  

|  Anonimen   
   | Mi steriliziramo v električnem sterilizatorju, ki zadevo opravi v par minutah in se potem sam izklopi, dobila pa sem ga na forumu od ene mamice, ki ga je oddajala, za eno čokolado. Če to bere, se ji ponovno zahvaljujem - sem vedela, da nam bo prišel prav, da pa bo tako nepogrešljiv, si nisem predstavljala!

Sem pa pred meseci prebrala, da za tiste, ki sterilizirajo s prekuhavanjem, za preprečevanje kamna priporočajo dodatek Citronke v prahu. Baje, da ga popolnoma odpravi.
 |  
			|  |  | 

| 

| 

| |   | sterilizacija stekleničk 12.1.2005 20:02:21
 | 
 |  |  |  

|  ZARA   
   | uh...samo ene parkrat ne vem vec,1 al pa 2 x :ups:...cucke ji vcasih prekuham,pa seveda ko so novi... Aja pa kr v vreli vodi to naredim...

lp:rozica:
 |  
			|  |  | 

| 

| 

| |   | sterilizacija stekleničk 12.1.2005 22:08:38
 | 
 |  |  |  

|  Zvončka   
   | Obstaja tudi tekočina za steriliziranje, kupiš jo v lekarni, je pa od Chicco - ta, tako da je sigurno OK. Sem pa že pozabla, koliko stane. Cca 1 pokrovček na 1,5 l vode, al nekaj takega. Potunkaš noter, sterilizira se v pol ure, potem pa spereš pod tekočo vodo. Skratka, najbolj poceni način za steriliziranje. Tako da imaš lahko v enem loncu non stop tisto tekočino in potem lahko res zelo hitro opraviš.Vprašaj v lekarni za podrobnejše info. Na začetku smo prekuhavali in je bilo zelo zamudno, da o kamnu ne govorimo. 
 Jaz steriliziram vse pred prvo uporabo, tudi igrače itd,stekleničke in dude, ki so v uporabi, pa vsake toliko, sicer jih operem pod zeloooo vročo vodo. Kar mislim da je dovolj. Otroku pri skoraj 6 mesecih je nemogoče preprečit, da bi si ne stavil v usta vsega, kar mu pride pod roko. Poleg tega je pretirana sterilizacija lahko tudi bolj škodljiva kot ne, saj si otrok sicer ne more zgraditi imunskega sistema (pravijo strokovnjaki).
 LP
 |  
			|  |  | 

| 

| 

| |   | sterilizacija stekleničk 12.1.2005 22:11:52
 | 
 |  |  |  

|  ZARA   
   | ne razumem enka...steriliziras pol pa speres s tekoco vodo...in kaj si potlej naredu??Ce speres pod pipo je pol spet isto,a ni? A sem narobe zastopila :ups:??

lp,Zara :rozica:
 |  
			|  |  | 

|    | Stran:   [1] | 

Najbolj brane vsebine v rubriki
Najbolj brane vsebine v rubrikiChrissy Teigen: “Starševstvo ni popolno"Ameriška zvezdnica Chrissy Teigen odkrito govori o resničnem življenju z otroki – tudi o zmešnjavi, utrujenosti in dvomi...

Zadnje s foruma
		Zadnje s foruma 

nogometaljaz99Za kateri klub navijateBarcelona (
46%)

Real Madrid (
11%)

Inter (
5%)

Chelsea (
9%)

drugo (
29%)
 Število vseh glasov: 82
Število vseh glasov: 82Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš 
svojo anketo!