|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Ljubljana - elitne lokacije
3.1.2008 12:57:29   
baguSka
Aja, sej res, v cityu je ena voda tam nekje.... , pa mostički.....


user posted image user posted image  ja pa tm v aquaparku tud... :))) pa v koloseju v kaksni areni se kdaj pa kdaj rola user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Ljubljana - elitne lokacije
3.1.2008 14:31:43   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: karin24

Evo par stanovanj:

galjevica



Karin, oprosti, ampak tole je pa user posted image
živim praktično nasproti in ta stanovanja so tako zelo v senci, nič nimaš okoli....takoj ene sosede, ki so včasih imeli Livarno in je vse tako grdo, da je groza.

No, hotla sem samo povedat, da je velika razlika med ELITNO LOKACIJO in tem, kako KVALITETNO je stanovanje/hiša narejena.

Tukaj okoli nas se ful gradi in vam povem, da je to tako slabo narejeno, da ne bi dala enega € za tole slabo izolacijo in slabo izvedbo vsega skupaj user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Ljubljana - elitne lokacije
3.1.2008 14:35:52   
Anonimen
Ja jst ne poznam teh stanovanj, sm sam po netu gledala. Tloris mi je pa všeč.
Verjamem ja da so slabo narjena. Na splošno sedaj zelo površno gradijo in je ful pritožb.


(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: Ljubljana - elitne lokacije
3.1.2008 21:18:02   
Gina
Ne vem, darja, sama sem sklepala, da sta bogata, ker bajto imeti v porotorožu je več kot bajto imeti v ljubljani, mnogo dražja reč je, boljše jo prodaš. Pa iščeta elitno stanovanje, torej imata dovolj denarja. Če ona išče elitno stanovanje, gre za vsaj 700.000.- eur denarja. To je zame ogromen znesek, ki se razlikuje od cene nekega, čeprav ogromnega stanovanja v btc-ju (ki niti pod razno ne spada pod elitno lokacijo). Sklepam, da nimata več kot 40 let, raje fejst manj, ker imata otroke, katerim hočeta omogočiti kaj vem kaj, če bi bila otroka stara 20 let, ne bi ona surfala po tem netu, pa pri tem bogastvu bi raje otroku kar elitno stanovanje kupila, ne pa mu nalagala v sklade (kar je tudi en čuden podatek, ker bogati ponavadi vlagajo malce drugače). Čudno je tudi to, da ima veliko denarja, pa ne ve, kje so elitne lokacije. Pa čudno je, da išeč na tak način stanovanje, saj je vendarle jasno, da gre človek, ki ima podjetje, najprej do nepremičninarja, nikdar ne bo reskiral kupit stanovanje za tako velik denar, pa šel v to brez agencije, ne vem no, kajti bogatim iščejo nepremičninarji na en zelo zanimiv način hiše, pa bogati nimajo časa za ukvarjat se s tem, pa uživajo, ko se jih streže in se jim razkazuje in nudi. Njim je to way of life, ne pa en čvek forum za starše. Aja, dopuščam možnost, da sta hišo podedovala, tako da ni nujno, da sta sama ustvarila bogastvo, vendar sem sklepala, da nista podedovala ravno zato, ker je ona fejst poudarjala, kako ona dva, ko sta bila mala, nista nič imela, torej niti bajte ne. Se pravi jima to očitno veliko pomeni in sta se za te reči fejst trudila, al pa ne, tega ne vem. Vsekakor pa jima je to vrednota.

Izpostavljanje sem pa omenila iz čist drugega razloga. Mi, normalni smrtniki se nimamo ravno za trest, kaj vse nam bodo ukradli. Če povem vse tule gor, kar mi paše, mi še zmeraj ne morejo ukrasti audija, bemflna, ne vem kakšnih slik, vložkov v ne vem kaj, ker jih nimam. Ti po moje tudi ne. Poznam zgolj dve res bogati družini in vem, kako strašno so zavarovani, ker so jim že obojim 2x tako zelo grdo vlomili po opazovanju hiše. Pa tudi vem, kako strašno se bojijo povedat komu, da so bogati, fejst skrivajo to za raznimi ograjami, vsi avtomobili so strogo v garažah, kljub pelc montlnom, in ostali šari, vsega tega  navadnim roparjem ne dajo vedeti ravno nalašč, ker je rizik prevelik. Noben od njih ne bi po internetu razlagal svojega gmotnega stanja. In ja, 700.000.- eur, za katere ne ve, da se jih nikdar ne dviguje, ampak zgolj prenakaže, kar se pač ne vloži, je velik denar. ne vem no, morda se pa res motim, darja, pa je samo tale bejba tolk naivna, pa je na sveže podedovala reči, pa nima pojma. Mogoče je vse.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: Ljubljana - elitne lokacije
3.1.2008 22:14:42   
Anonimen
Edina res elitna lokacija ta trenutek v LJ je ŠUMI.

Cena stanovanj je bila računana na nekje med 5.000 in 5.500 €/m2. Ampak to je bila računana cena prodajala se bojo verjetno po več. Čeprav po zadnjih podatkih ki so meni znani niti ni več ne vem koliko stanovanj prostih, če sploh kaj.

(odgovor članu Gina)
  Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: Ljubljana - elitne lokacije
3.1.2008 22:17:10   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Pikec0 RR

Edina res elitna lokacija ta trenutek v LJ je ŠUMI.

Cena stanovanj je bila računana na nekje med 5.000 in 5.500 €/m2.


V Splitu so tudi take cene, na elitnih lokacijah. Samo v info :).

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: Ljubljana - elitne lokacije
3.1.2008 23:10:02   
saving
Do mojega bega na podeželje user posted image sem živel v LJ in mislim, da je kar nekaj dobrih lokacij. Je pa odvisno, kaj ti pomeni dobra lokacija. Bližina šole / vrtca / službe? Zabava? Spalno naselje? Bližina narave?
Zame štejejo hiške - Rožna dolina in Pod hribom sta idealni lokaciji, malo manj Murgle, Žabjak, del Celovška-Samova-obvoznica, ter stare vile nasproti GR onkraj Dunajske. Pa še kaj bi se našlo - Podutik, Brdo, Rakovnik...
Za stanovanja je izbira bolj pestra - meni je bila Šiška všeč zaradi bližine Mosteca. Lepo je tudi pod Golovcem ali na Viču kje blizu Tivolija...
No, meni je najlepše tukaj, kjer sem user posted image .


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: Ljubljana - elitne lokacije
3.1.2008 23:37:37   
Anonimen
A zakva je zame BTC elitna lokacija? No, pa pustmo razlago besede elitna, ker si jo itak usak razlaga po svoje.
Zato, ker konkretno Centra Ljubljane čist nč ne rabš, razn za upravno enoto. Use je u BTCju (konkretn u Novih Jaršah, da se nau katera spotaknla ob to). Zelenja je dovolj (za mesto) že med bloki (vsak blok ima svoj park, by the way, in to z igriščem), med bloki sta dve šoli in dva vrtca, torej največ 5 minut peš od bloka, imaš zdravstveni in gasilski dom pred nosom, policija in občina sta 5 minut z avtom stran, lokalov in trgovin je dost, dodatek zelenja, če ti park ni dovolj, je točno 5 minut od blokov čez obvoznico (zeleni pas ob Savi, kjer je vse, od gozda do reke in sprehajalnih poti), čez BTC gre tudi PST, dostopnost do česarkoli je idealna (od parkirišča pred blokom imaš avtocesto direktno ali do morja ali pa do Maribora), jao, pa še bi lohk naštevala. Kopalnice niso glih mejhne (v 3sobnih sta kopalnica in WC tudi ločena), balkoni niso francoski, ampak kr lepo veliki po ene par m2, pritlična stanovanja imajo tudi atrije,...

ZATO so zame Nove Jarše elitna lokacija.

Se pa strinjam, da je pa Šumi zakon. Nekaj se je celo govorilo, da naj bi Trump tam kupil stanovanje na terasi za svojo Melanijo. user posted image

(odgovor članu baguSka)
  Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: Ljubljana - elitne lokacije
4.1.2008 8:02:04   
jakaracman
Meni pa ni jasno zakaj Gina toliko klamfaš o finančni situaciji družine.Kaj te briga koliko denarja imajo in kaj so podedovali ali ne.Vprašanje je na mestu in pač debatiramo kaj je za koga elitna lokacija.
user posted image  Pa za Karin, ki me je dala še celo linke in me ogrela za eno stanovanje.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: Ljubljana - elitne lokacije
4.1.2008 22:45:29   
Annny
V bistvu ima cela LJ pošteno elitne cene, tudi če gre za kakšno staro, napol podrto bajtouser posted image
'Elitno' se tukaj verjetno nanaša bolj na velikost/opremljenost/'luksuznost' stanovanja, če sem prav razumela.
Itak, da je praktično po celi LJ bližina nakupovalnih centrov, pošt, avtobusih postaj, šol, vrtcev, itd. - zato jaz tega ne bi pojmovala kot nekega luksuza (kot to npr. pomeni Darji). Mesto je pač mesto.

Aja, to stanovanjce na linku je pa res kjut, sploh so mi všeč te celenio ploščice na kuhinjskih tlehuser posted image


(odgovor članu jakaracman)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: Ljubljana - elitne lokacije
4.1.2008 22:47:35   
Anonimen
Pa za Karin, ki me je dala še celo linke in me ogrela za eno stanovanje.


Ja pa sebe v depresijo spravla, k si ga nikul neb mogla prvoščituser posted image .
Ne vem zakaj hudiča tle pr nas kej tacga ne nardijo, tle bi si mogoč še celo lahko prvoščla.

(odgovor članu Annny)
  Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: Ljubljana - elitne lokacije
4.1.2008 22:49:28   
Anonimen
A zakva je zame BTC elitna lokacija? No, pa pustmo razlago besede elitna, ker si jo itak usak razlaga po svoje.
Zato, ker konkretno Centra Ljubljane čist nč ne rabš, razn za upravno enoto. Use je u BTCju (konkretn u Novih Jaršah, da se nau katera spotaknla ob to). Zelenja je dovolj (za mesto) že med bloki (vsak blok ima svoj park, by the way, in to z igriščem), med bloki sta dve šoli in dva vrtca, torej največ 5 minut peš od bloka, imaš zdravstveni in gasilski dom pred nosom, policija in občina sta 5 minut z avtom stran, lokalov in trgovin je dost, dodatek zelenja, če ti park ni dovolj, je točno 5 minut od blokov čez obvoznico (zeleni pas ob Savi, kjer je vse, od gozda do reke in sprehajalnih poti), čez BTC gre tudi PST, dostopnost do česarkoli je idealna (od parkirišča pred blokom imaš avtocesto direktno ali do morja ali pa do Maribora), jao, pa še bi lohk naštevala. Kopalnice niso glih mejhne (v 3sobnih sta kopalnica in WC tudi ločena), balkoni niso francoski, ampak kr lepo veliki po ene par m2, pritlična stanovanja imajo tudi atrije,...


To mamo tud pr nas vseuser posted image , pa še jezero....smo elitniuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: Ljubljana - elitne lokacije
4.1.2008 22:55:03   
Annny
IZVIRNO SPOROČILO: karin24

Pa za Karin, ki me je dala še celo linke in me ogrela za eno stanovanje.


Ja pa sebe v depresijo spravla, k si ga nikul neb mogla prvoščituser posted image .
Ne vem zakaj hudiča tle pr nas kej tacga ne nardijo, tle bi si mogoč še celo lahko prvoščla.



Karin, ti se nič ne sekiraj.. verjemi, da si lahko sama komot tako ali še bolje opremiš stanovanje, pa boš dala zelo malo denarja v primerjavi s ceno tega stanovanja. Tu se plačuje spet lokacija - LJ. Poberi dobre ideje (oprema, pa to) zase za takrat, ko jih boš rabilauser posted image
Osebno toliko denarja za stanovanje ne bi dala, tudi če bi ga imela odveč..mi je čisto pretirano.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: Ljubljana - elitne lokacije
4.1.2008 23:13:05   
kofetek2010
IZVIRNO SPOROČILO: karin24

vič lavrica



Takšno smo mi prodali, zgleda, da se jih spet ful prodaja.
Je pa bilo fajn, mal ven iz LJ, a vseeno v LJ.


Meni se 300.000 € ne zdi neka vsota s katero bi si lahko kupovala "elito", za "elito" je potrebno globje sečt v žep.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: Ljubljana - elitne lokacije
4.1.2008 23:13:33   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Annny

IZVIRNO SPOROČILO: karin24

Pa za Karin, ki me je dala še celo linke in me ogrela za eno stanovanje.


Ja pa sebe v depresijo spravla, k si ga nikul neb mogla prvoščituser posted image .
Ne vem zakaj hudiča tle pr nas kej tacga ne nardijo, tle bi si mogoč še celo lahko prvoščla.



Karin, ti se nič ne sekiraj.. verjemi, da si lahko sama komot tako ali še bolje opremiš stanovanje, pa boš dala zelo malo denarja v primerjavi s ceno tega stanovanja. Tu se plačuje spet lokacija - LJ. Poberi dobre ideje (oprema, pa to) zase za takrat, ko jih boš rabilauser posted image
Osebno toliko denarja za stanovanje ne bi dala, tudi če bi ga imela odveč..mi je čisto pretirano.


Zbiram ideje za hiško. Stanvanje je tako dobro k je.

(odgovor članu Annny)
  Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: Ljubljana - elitne lokacije
4.1.2008 23:36:26   
nejcko
IZVIRNO SPOROČILO: Viktorija Peternel

Želimo pač novo in veliko stanovanje in v njegovi bližini vse, kar je potrebno za čimbolj lahkotno in čimmanj obremenjeno funkcioniranje, kolikor je to v Ljubljani sploh mogoče. Žal ali na srečo pa to prej dobimo v elitni soseski kakor v starih delavskih blokih.


Tukaj si se pa malo zmotila, veš. Večina današnjih kao elitnih sosesk nastane nekje ob robu starih grdih delavskih blokov, ki so bili včasih grajeni za delovne ljudi in so imeli za takratne čase ves kofort: bližina vrtca, šole, pošte, banke, trgovine. Danes v elitnih soseskah ne zgradijo več nobenega vrtca - kar pomeni, da boš kar precej oddaljena od njega,  še manj kakšno šolo - kar pomeni, da bo tvoj otrok moral prečkati kar nekaj prometnih cest (ki so btw mnogo bolj prometne kot včasih) - res boš imela v bližini kak trgovski center - kar pomeni, da boš porabila ogromno časa za nakup štruce kruha. Če boste imeli srečo, vam bodo v bližino dali edino kakšno banko in pošto - no, slednjo bolj redko.

Živela elita in komfortuser posted image

Drugače se pa zdaj v LJ gradi, da glava peče. Pa večina je kao elita, se mi zdi.

(odgovor članu Viktorija Peternel)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: Ljubljana - elitne lokacije
5.1.2008 19:13:20   
Viktorija Peternel
Res ne razumem, Gina. Nikjer nisem omenila, da iščeva stanovanje za najmanj 700.000€, se pa zavedava, da bo okrog 500.000€. Hiša, v kateri sedaj živimo, je res vredna približno toliko, vendar ne zaradi hiše same, ki ni nič posebnega, temveč predvsem zaradi parcele, ki je na iskani lokaciji. Jaz sem stara 28 let, moj mož je star 40 let. Sem zaposlena v moževem podjetju, vendar to ni služba, kakor večina ostalih. Zaposlena sem zato, da mi teče pokojninska in delovna doba, drugače pa sem večinoma z otrokoma, ki sta stara 5 let (sin) in 3 leta (hčerka). Ne razumem, zakaj naj jaz ne bi bila na forumu, če bi bila moja otroka stara 20 let, o kakšnem bogastvu pa tudi ni bilo nikjer govora. Mož sicer ima podjetje, vendar to ne pomeni, da smo milijonarji. Omogoča nam spodobno preživetje nekako nad slovenskim povprečjem, smo pa daleč stran od milijonarjev. Vsi prihranki, ki jih imamo, so tisti, ki jih imamo v skladih, njihov znesek pa je v petih letih prišel morda do cene avtomobila srednjega razreda. In nič več. Stanovanja pa ne iščem na tem forumu. Vprašala sem za mnenje, saj naj bi bil forum prav zato. Mož bo stanovanje našel preko agencije, s katero že sodeluje, ni pa greh povprašati še Ljubljančane, katere lokacije se njim zdijo elitne in predvsem zakaj, saj se mnenja prebivalcev vedno razlikujejo od mnenja nepremičninskih posrednikov, katerim je v prednosti denar. Nisem (citiram) fejst poudarjala, kako z možem nisva imela veliko, ampak sem samo napisala o tem en stavek v kontekstu. Niti omenila nisem, da nisva imela hiše, niti omenila nisem, da nobeden od naju ni dedič. Pojm veliko je pa vedno relativen. Nisem bejba, nisem naivna. Samo prišla sem poklepetat na forum in povprašat za mnenje, vendar vidim, da tukaj ni neke velike tolerance do vprašanj, ki očitno izstopajo iz povprečja. Morda je to res še klasična slovenska miselnost, da moraš skrivati tisto, kar si si pošteno prislužil. Da se moraš pretvarjati, da nimaš nič več od povprečja. Razumem pa tega tako ali tako ne. Skrivala bi, če bi kradla, se mi zdi. Ne razumem vas, Gina, res ne.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: Ljubljana - elitne lokacije
7.1.2008 13:31:24   
sazi
Viktorija, o tem kaj za koga pomeni elitna lokacija je itak zgodba zase.
Naj ti samo povem moje ugotovitve med iskanjem podobnega stanovanja.
 
Iskati sem začela pred letom in pol in intenzivno spremljala VSE mogoče 9 mesecev in obupala - edina razlika med mojim in tvojim iskanjem je v tem, da si ti za tako stanovanje pripravljena dati 500.000 EUR, za kar se lahko že marsikaj, meni pa je bilo to preveč.
 
Iskala sva stanovnje z vso infrastrukturo v bližini (mestni avtobus, šola, vrtec...), v velikosti 100-120 m2  z atrijem ali traso ali uporabnim balkonom, ter z možnostjo parkiranja v kleti - pač vse to sva pri zdajšnjem stanovanju pogrešala. Na žalost pa se taka stanovanja še ne gradijo prav dosti časa, niti jih ni veliko. Posledično jih na trgu skoraj ni, pri novogradnjah pa so ponavadi rezervirana še preden informacije pridejo do tistih, ki nimamo vez pri komercialistih v gradbenih podjetjih.
 
Takrat sem našla nekaj primernih stanovanj, ki so izpolnjevala vse pogoje, razen cene in socer v Bežigrajskem dvoru in na Novi grbini, povsod pa so bila taka stanovanja cca 50.000 EUR. Zaključila sva z iskanjem stanovanja in kupila dvojčka v Črnučah, novogradnjo, ki jo zdaj dokončujemo in bo v skušni vredosti prišel manj kot zgoraj omenjena stanovanja, ima pa vse želeno. Čeprav nama je bila želja najti stanovnje in si hiše v bistvu nisva želela, bomo pristali v hiši.
 
Ti pa le poglej po oglasih na nepremicnine.net, pa boš zagotovo našla kako stanovanje na omenjenih lokacijah, pa še na kakšni dodatni.
 
Tudi v Rožni dolini se za ta denar da dobiti stanovanje, saj nastaja pono nadomestnih gradenj, ker na mestu starih hiš postavljajo večstanovanjske objekte. Ko sem iskala jaz, so ravno prodajali 6 novih stanovanj - vse super, razen več kot polmilijonske cene, kar pa si žal nisva mogla privoščiti.
 
Uspešno iskanje ti želim.
 

(odgovor članu Viktorija Peternel)
Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: Ljubljana - elitne lokacije
7.1.2008 17:30:50   
Anonimen
Za nakup novogradnje na 'elitni' lokaciji v LJ ne rabiš poznat komercialista v gradbeni firmi ampak developerja ki se s tem ukvarja. Stanovanje te sorte moraš 'rezervirati' še predem je sploh načrt narejen oz. izdano gradbeno dovoljenje. In vem kaj govorim, ker sem delala v taki diveloperski firmi in vem, da so 'tista the top stanovanja' že projektirana po meri bodočega lastnika in rezervirana še preden se začne projekt za PGD sploh delat. Seveda to pa ni oglaševan podatek.

Tako da o elitnih stanovanjih novogradenj lahko 'neposvečeni' samo sanjajo. Taki pridejo kvečjemu do neprodanih elitnih stanovanj ali pa takšnih elitnih stanovanj, ki se prodajajo iz druge roke in niso neposredno novogradnja.

(odgovor članu sazi)
  Neposredna povezava do sporočila: 44
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?