|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  3 4 [5] 6 7   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Pastorka!?
30.12.2007 8:01:21   
Mesečnica
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Pozdravljene, potrebujem nasvet, mnenje!

Sem mamica 4 letne deklice, moj partner pa ima iz prejšnje zveze še 7 letno hčerko. Živimo v isti hiši kot tašča in tast. Vse lepo in prav, vendar jaz ne morem več. Moževa hči naj bi bila uradno pri nas vsak drugi vikend in kakšen dan med tednom, so pa njeni obiski vedno pogostejši in je pri nas že vsak vikend. Moti me to, ker moj mož veliko dela in je precej z doma, jaz pa sem tista, ki skrbi za otroke. Velikokrat njegova hči pride, ko sploh ni napovedana in me seveda on niti ne vpraša, če lahko pride, pa se kar naslika na vratih...on pa seveda gre in mi jo pusti v varstvu. Tudi, ko je na službeni poti pride, sicer k babici, a je v 5 minutah pri nas in seveda nikogar ne zanima, če imam kakšne druge opravke ali obveznosti...zadnjič je tašča zamerila, ker sem pač bila dogovorjena s kolegico in sem moževo hčerko odpeljala nazaj k njej (nisem vedela, da pride). Z mano ni govorila cel teden!!!
Poleg tega mož dela velike razlike med najino in njegovo hčerko. Na najino veliko kriči, jo tudi udari, na starejšo pa nikoli, vedno jo objema in ji vse dovoli. Ko ima starejša r.d. že mesec prej razmišlja o darilu, ji kupi kolo ali kakšno drugo drago darilo (poleg tega, da plačuje visoko preživnino, pa čeprav je več pri nas kot pri mami), za najino pa me niti ne vpraša, če sem ji kaj kupila ali če kaj potrebuje. Vsa ta nepozornost do najinega otroka me zelo jezi in posledično sem velikokrat tudi sama neprijazna do njegove starejše hčerke, ki seveda ni nič kriva. Ima me rada in prav tako njeno sestrico. Večkrat sem skušala možu povedati, da mi mora povedati, kdaj pride, če jo potem pazim jaz, ne pa da jo kar naenkrat zagledam na vratih, pa mi pravi, da sem tečna....

Sem res samo tečna ali me katera razume?


Anonimna, jaz te razumem, čeprav na srečo sama nisem v taki ali podobni situaciji.

Ne sekiraj se zaradi vseh forumašinj, ki so te napadle na tak ali drugačen način.

Meni se zdi, da je glavni problem celotne situacije v odnosu med tabo in možem. Tukaj tudi vidim začetno točko za reševanje nastale situacije. Vidva bosta morala stvari predebatirati. Kako mož dojema tebe? Si zanj enakovredna partnerica ali le "služkinja", ki opravi vse stvari, ki so njemu odveč / zanje nima časa / so neprijetne ipd.?

Žal je iz tvojega pisanja videti, da bo verjetno težko, ker si mož zatiska oči pred tem problemom. Nekako mu bo treba prikazati tvoj vidik situacije. Kako? Ne vem, nisem dovolj pametna. Ti si tista, ki ga najbolj poznaš, zato boš sama morala najti način. Morda tako, kot ti je že predlagala forumašinja pred mano (ne spomnim se več, katera), s podrobnim dokumentiranjem pastorkinih prihodov in tega, koliko je bil ob teh obiskih prisoten mož, koliko vidva oba, koliko pa samo ti. Dokumentiraš lahko tudi to, kdaj si za te obiske vedela vnaprej, kdaj pa so te popolnoma presenetili.

Jaz bi na tvojem mestu vsekakor najprej poskusila s takim pogovorom. Če ne bi nič zaleglo, bi verjetno uporabila bolj neprijeten način reševanja nastale situacije: "udarila" bi po mizi in možu jasno povedala, da se takrat, ko bo mala prišla nenapovedano, jaz z njo ne bom ukvarjala. Ko bi se mala potem res nenapovedano pojavila na vratih, bi jo lepo prijazno pozdravila in rekla, da me veseli, da je prišla, ampak da se ravno odpravljam od doma (tudi če se ne bi) in jo pustila samo z možem ali pa bi jo (če moža ne bi bilo doma), odpeljala k tašči. Tašča naj se pa kar kuja, če ji tako paše! Torej, otroku ne bi dala vedeti, da je "nezeželjen", ker dejansko res ni nezaželjen, nezaželjen je le način, kako otrok pride; njegovim ožjim sorodnikom (očetu, babici), bi pa jasno pokazala, da nisem le varuška, ki jo potegneš iz omare, ko jo potrebuješ user posted image .

Tudi kar se tiče odnosa tvojega moža do obeh njegovih hčera, bi možu morda lažje dokazala, da v tem odnosu dela razlike, če bi malo podokumentirala situacije, v katerih se razlike jasno kažejo: kako je reagiral na vedenje ene in druge hčerke, koliko se je angažiral za darilo za rojstni dan, kolikokrat je povzdignil glas ipd. Včasih stvari res najlažje dojamemo, če jih vidimo zapisane črno na belem.

Vsekakor ti želim veliko uspeha.

P.S. Še nekaj moram reči. Ob prebiranju tvojih besed sem se vprašala, zakaj je šel tvoj mož narazen s svojo bivšo ženo? Morda se vzorec vedenj, ki so pripeljala do ločitve, že na ponavlja, seveda prilagojen trenutni situaciji? Nočem govoriti na pamet in obtoževati tvojega moža, ker iz tvojega opisa ne morem reči, da je "tak in tak", ampak tale njegov odno, ki se kaže do tebe in do otroka, mi je pa zelo sumljiv user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 101
   RE: Pastorka!?
30.12.2007 13:19:04   
tina a
Pa saj ne morem vrjeti!!!! Resnično ne. Kak napad!! Bombe iz vseh koncev in krajev. Kar je najbolj žalostno - vedno eno in isto. Tisti, ki imajo v takšnih situacijah najmanj izkušenj.

Ženske - včasih ste obupne!!!

Malo vas je bilo takih, ki ste se postavile v njeno kožo. Zelo malo. Ni govorila ne o tem, da male ne mara in ne o tem, da ji je otrok odveč.

Groza. Kar ne morem vrjeti s kakšnimi odgovori ste ji postregle. Jaz osebno bi bila vesela, da bi imela moja otroka takšno "mačeho".

Zakaj oče dela razliko med prvo in drugo hčerko je meni kristalno jasno - občutek krivde. S prvo ne živi (in vprašanje, ki se mi poraja pri vsem tem je - zakaj je šel narazen z bivšo partnerico), drugo hčerko pa ima non stop pri sebi. Za prvo ga skrbi vse od a do ž, za drugo niti ne vpraša ker ve, da ima anonimna1 vse pod kontrolo. Ker je to pač samoumevno.

Prav tako mu je samoumevno, da je skupaj z njim prevzela vso skrb za njegovo prvo punco. Pa se je zmotil.

Ko je moj bivši meni sporočil, da bo enkrat namesto njega po otroka prišla njegova, sem protestirala. Zakaj?? Ker smatram in trdim, da sta otroka njegova odgovornost in ne njena. In v tem primeru je enako. Otrok je odgovornost očeta. In če se on dogovori, da mala pride k njemu, potem naj se tega drži ON!! In ne anonimna. Iz njenega pisanja sem razbrala, da jo sprejme kadarkoli mala pride. In da jo je samo enkrat peljala nazaj k babici, ker je imela druge dogovore. Kar je meni čisto logično.

In vse tiste, ki se sklucujete na to da otrok trpi in da je "odrivan" z vseh koncev in krajev. Motite se. Ne rečem, da mu ni hudo. Mu je. 100% sem v to. Ker imam doma hčerko enake starosti. In vrjemite mi - da moj otrok želi preživeti svoj čas z očetom. Ne z njegovo novo partenrico, ampak z očetom. Ali pa babico ali pa dedkom. Tudi z svojo polsestrico. Ampak oče je na 1mestu.

Veste otroci čutijo, vidijo marsikaj kar mi odrasli ne. Mala se očitno zelo dobro počuti pri njih (mačehi in polsestrici). Če se ne bi se tja ne bi tako pogosto vračala.

Anonimna1 kar pa se tiče tebe in partnerja in vajinega odnosa, pa mislim da je čas, da se malo pomenita. Pogovorita. Kot je že ena prej predlagala, daj mu vedeti, da se mora določene zadeve pomeniti s teboj. Jaz vem, da tebe ne moti otrok, ampak način. Način kako partner to izvede. In tudi odnos med njegovima otrokoma se bo moral popraviti. To pa bo dosegel s tvojo pomočjo.

Želim ti veliko sreče. In veselja. Z tvojo malo in pastorko.

user posted image user posted image

Pa srečno v 2008!

_____________________________

"Ne daj se Floki! Ostani psetino!"

(odgovor članu Mesečnica)
Neposredna povezava do sporočila: 102
   RE: Pastorka!?
30.12.2007 13:28:15   
jade1
Saj pravim: Koliko zlobe in hudobnosti je na tem forumu, ne morem verjet.user posted image
Ene se tako obnašajo kot, da so najmanj mati Terezija, svetnica.
Se čisto strinjam s tabo Tina.

(odgovor članu tina a)
Neposredna povezava do sporočila: 103
   RE: Pastorka!?
30.12.2007 14:48:43   
Gina
OK bom pisala iz stališča otroka. Jaz imam izkušnje s tem. In kot otrok ločenih staršev in kot ločen starš. Moja mačeha me je obravnavala kot tujca. Preuredila sta oče in ona naše stanovanje, v katerem sem bila jaz doma mnogo let in ga spremenila v svoje stanovanje, v katerem jaz nisem imela vstopa več npr. na wc znotraj hiše, ampak sem morala na tistega zunaj, v kurilnici.  Tudi ta hip moramo moji otroci in jaz še kar hoditi tja. V spalnico nisem smela več stopit. user posted image , ker je to njun prostor, razen od daleč pokukat. Kar naenkrat sem bila tujec v lastnem domu, totalen tujec, ki se mora napovedat kao, če pride,  čeprav se jaz nisem, ker se mi je to zdelo podn od podna tako ravnanje do mene(stara sem bila dovolj, da sem sama okrog hodila, poznala pa sem mojo mačeho od zelo majhnega, ker je bila že takrat fotrova ljubica, pa družinska prijateljica). MOja mačeha me ni sprejela prav v nulo, čeprav se je od daleč kar ok zdelo, samo čutila sem. IN oče se je posvetil 100% njej, otroci smo odpadli kot gumb od hlač, vendar je to isto stvar delal že za mojo mater, tako da sem bila navajena. Sovražno delovanje, neljubezen vsak otrok čuti. In če se moraš k lastnemu očetu napovedat na obisk, je to tujstvo. In ne, ni res, meni bi veliko pomenilo, če bi me ona sprejela ne kot nujno zlo, ampak kot človeka (zato mi je odgovor od muške tako všeč). Nekateri ljudje nismo posestniški, sprejmemo novo družino v kompletu. Ne le oče, cela nova družina so pomembni in če nekdo reče, da gre otrok zgolj k očetu je to totalen bulšit, ker za ogromno otrok to ne drži - gredo k svoji novi razširjeni družini, v katero prav gotovo ne spada samo oče, v ogromni meri spada še kak novi polbratec, sestrica, iki ga morda jemlje za bratca, ne le za polbratca, če so starši dovolj osveščeni in normalni in seveda, če so ljudje neljubosumni, spada kompletno v to razširjeno družino tudi mačeha. In ja, hudo je, če ti nekdo da vedet, da bo sicer uradno poskrbel zate osnovne reči, vse ostalo, nenapovedano mu je pa odveč. Sicer se sprijazniš z dejstvom, da tako pač je, ampak manjši kot si, težje štekaš, odkod si zdaj lastnemu fotru tujec kar naenkrat. To v bistvu veliko pove tudi o fotru, ki mu je lasten otrok drugotnega pomena, daleč za ženo in daleč za drugim otrokom, če oče to dela. Tudi tukaj se strinjam s tistimi, ki so napisale, da bi otrok moral biti prvi. prav hecno, včeraj je bila tema, da neka babica ni kupila darila za otroka, pa ste jo vse hotele pred vrata postavit, ker ni bil otrok na prevem mestu, ko gre pa za veliko večjo stvar, da otroka nekdo, ki bi ga moral sprejeti za svojega, sprejme samo na pol, pa to ni nobena katastrrofa, celo mi, ki trdimo drugače, smo hudobni, ker ne razumemo mačehe, da ima svojega otroka toliko raje, da njen otrok lahko vedno domov pride brez napovedi, možev pa se mora napovedat, če ne pa misli, da je varuška?! Pa matr, a ne more reči otroku, da tisti hip gre, naj jo doma počaka, saj 7-letnik je komot sam doma, ali pa pri babici, saj isto rečeš svojemu lastnemu otroku, če imaš plane, ne pa totalen cirkus zato zagnat? Zakaj bi moral človek zabavat otroka, zakaj ga ne more obravnavat kot svojega otroka z vsemi obveznostmi vred? A veš, moja dva otroka imata tudi mačeho, a če kam gre, sta doma in počakata. Pa upam, da bosta imela nemoten dostop do bratca ali sestrice, ki prihaja.
Pri nas nismo tolk ljubosumni, da bi se šli, kaj je bolj pomembno, da jaz pripeljem otroka, ali moj, pa kdo ga pripelje nazaj. To je popolnoma brezpredmetna zadeva. Važno je, da so otroci srečni pri obeh družinah in da se imajo lepo, da so sprejeti in ljubljeni, pa četudi so nekoliko drugače vzgajani. Pa da jih nihče ne podi proč, kadar so komu odveč. Jaz nisem mati tereza, kot se je en izrazila, in nikomur ni treba biti mati tereza, vsak je lahko toliko normalen, toliko neegoističen, neposesiven, da lahko živi z otrokom od partnerja. To nam je večinoma dano z obliko, ki ji rečemo življenje. Vendar se pri nekaterih ljudeh precej preveč razvije ego, da bi to še zmogli. Vendar sem ne glede na to prepričana, da bi lahko vsak zmogel, če bi uspel premagat tele svoje konstrukte v glavi. Moj je zelo posesivne narave in je imel tudi na začetku podobne ideje o tem, kako se moji in najini otroci ločijo na nek način, ni znal delati z njimi. Halo? Vesela sem, da so se stvari tekom let resnično zasukale v normalno smer, da se je naučil, kako si sovpleten v življenje čisto na normalen način lahko in da ima res zelo rad moje otroke. Mislim da ne dela razlik, zelo sodeluje pri vzgoji in na misel mu ne pride, da bi kakšen od otrok ne bil zaželjen in ljubljen. Tako da verjamem, da vsak zmore - vendar samo, če hoče in če uvidi. Dokler pa slepo rine naprej svojo pot ločenih družin, tujcev na nek način, pa ne morejo biti odnosi nikdar ok in fajn. Vendar nam je kot staršem vedno pomemben odnos. No, najbrž večini. zavedam se tudi dejstva, da nekaterih otrok najbrž vsak step parent ne more vzljubiti enako mnogo. Vendar ne glede na to lahko goji ljubečo vez in ga na nek način vzame za svojega, kljub morebitnemu neskladju karakterjev, kljub sporom in vmesnim haklanjem, zameram in podobnim goram balasta. Da se, če se hoče. In ne, še vedno se mi ne zdi, da sem hudobna, če se mi zdi, da je nova družina enako mnogo pomembna za otroke, kot stara, saj vsebuje enako pomembne člene, kot matična oz. v matični družini na novo ustanovljena družina. In zdi se mi, da bi na tem morali delati vsi člani družine, vključno z vsemi na novo pridobljenimi partnerji. Ne samo za videt navzven, ampak za čutit. Mogoče nisem za tale kapitalistični svet, vendar sem prepričana, da se da tudi te vzorce preseči. Samo ne sme se ti zdeti hudobno, če nekdo razmišlja o "velikih" ali enakopravnih družinah, pa vsi morajo biti precej zreli.

(odgovor članu jade1)
Neposredna povezava do sporočila: 104
   RE: Pastorka!?
30.12.2007 15:50:05   
VERONICA
Zdaj si me pa razočarala Gina. Tudi ti ne čitaš kot je napisano. Saj se ne pogovarjamo o temu ali se otrok mora najaviti očetu. Ker ta deklica se. Samo da oče ali babica to ne sporočijo naprej mačehi, pričakujejo pa da se ona ukvarja z otrokom neodvisno od tega kakšne načrte ima za ta dan.

Da punca pač počaka sama je tudi ena ideja. Samo večina ljudi katere poznam ne puščajo toliko starih otrok samih. In kaj če se ji kaj zgodi? Potem bi pa zares vsi kričali kaka huda mačeha, kaj ne?




(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 105
   RE: Pastorka!?
30.12.2007 16:25:26   
Gina
Nimaš prav, veronika, dobro sem prebrala, gre za to, da je njej pogostost obiskov njene patorke odveč:

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen
Vse lepo in prav, vendar jaz ne morem več. Moževa hči naj bi bila uradno pri nas vsak drugi vikend in kakšen dan med tednom, so pa njeni obiski vedno pogostejši in je pri nas že vsak vikend.



Moti jo, ker je pri njih v družini urejeno tako, da ona skrbi za otroke, ker mož veliko dela in ne želi skrbeti sama še za enega, sploh pa ne, kadar se ne napove. Zelo ji gre na živce, ker se kar naslika na vratih (mož pa očitno mora iti, ker pač veliko dela, taka je narava njegovega dela sklepam):

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Moti me to, ker moj mož veliko dela in je precej z doma, jaz pa sem tista, ki skrbi za otroke. Velikokrat njegova hči pride, ko sploh ni napovedana in me seveda on niti ne vpraša, če lahko pride, pa se kar naslika na vratih...on pa seveda gre in mi jo pusti v varstvu.


Za moje pojme je narobe že to, da jemlje deklico kot nekoga za v varstvo, kot da je ona njej bebysitter, ne pa kot nekdo, ki naj bi otroka ljubil, se je veselil. Saj vemo, če bi šlo za našega otroka, tega ne bi tako jemali. Če nekoga jemlješ zgolj za v varstvo, ker je tako treba, ne pa ker si tega želiš, ti je odveč, sicer pa ne.

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen
Tudi, ko je na službeni poti pride, sicer k babici, a je v 5 minutah pri nas in seveda nikogar ne zanima, če imam kakšne druge opravke ali obveznosti...zadnjič je tašča zamerila, ker sem pač bila dogovorjena s kolegico in sem moževo hčerko odpeljala nazaj k njej (nisem vedela, da pride). Z mano ni govorila cel teden!!!


A ni logično, da otrok pride k svoji razširjeni družini, da če drugega ne pride k svojemu bratcu, sestrici, njo pa moti, če pride k njim, ne štekam, res ne. To, da je tašča zamerila, se mi zdi pa bolano, saj je vendar logično, da če imaš plane, pač nekam greš, da otroka če ga ne upaš pustiti samega, kar je sicer po mojih izkušnjah otrok popolnoma sposoben nekaj časa, pustiš pri tašči, njegovi babici ali pa ga vzame s sabo tašča ali pa ti. matr, jaz ne vidim takega problema. 7-letnega otroka v končni fazi lahko vzameš skoraj povsod zraven, mogoče v kino glih ne, k frendici pa komot ali pa v šoping, potem je otrokov problem, če se dolgočasi, ko čevlje kupuješ, ker je težil za zraven, itak da mora biti priden. Nisem govorila o tem, to ni vprašanje sploh. Problem je, da se njej zdi otrok tujec, da ji je odveč ga imeti več kot čez vikend, in da ga ne jemlje kot nekaj čudovitega, kar ji je bilo dano v življenju, ampak kot neko obvezo, ki ji je večkrat odveč.
 
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Poleg tega mož dela velike razlike med najino in njegovo hčerko. Na najino veliko kriči, jo tudi udari, na starejšo pa nikoli, vedno jo objema in ji vse dovoli. Ko ima starejša r.d. že mesec prej razmišlja o darilu, ji kupi kolo ali kakšno drugo drago darilo (poleg tega, da plačuje visoko preživnino, pa čeprav je več pri nas kot pri mami), za najino pa me niti ne vpraša, če sem ji kaj kupila ali če kaj potrebuje. Vsa ta nepozornost do najinega otroka me zelo jezi in posledično sem velikokrat tudi sama neprijazna do njegove starejše hčerke, ki seveda ni nič kriva. Ima me rada in prav tako njeno sestrico. Večkrat sem skušala možu povedati, da mi mora povedati, kdaj pride, če jo potem pazim jaz, ne pa da jo kar naenkrat zagledam na vratih, pa mi pravi, da sem tečna....


O razlikah, ki jih dela, jaz ne bi, ker takole na daleč ne morem soditi. Glede na to, da sem dobila občutek, da je zelo ljubosumna, ne verjamem čisto v nulo, da je vse to točno natančno tako, kot ona doživlja. Glede na to, da je neprijazna do otroka, zaradi tega, ker njen oče ni dovolj pozoren do mlajše hčerke, se meni to zdi sicer ful lepo od nje, da prizna, vendar vseeno precej neprimerno in en navaden izraz ljubosumja.


Veronika, vidiš, nisem napačno prebrala. Ne gre za obiske. Ona bi se za obsike lahko zmenila direktno s ta malo, naj jo pokliče na mobi. otroci imajo mobi, brez težav ga znajo uporabljat. Če se fotr ne zna zmenit, pa če njej to tako ogromno pomeni, naj reče ta mali, naj jo pokliče, preden pride, da gre kruh kupit zanjo al pa čokolino. Če bo ta mala vedela vzrok, ki ne bo egositične narave, ji gotovo niti zamerila ne bo, poleg tega bo ona sama vedela, kdaj naj se jo začne veselit. Saj to je nekaj za veselit, a ne? Meni bi že bilo. In želim si, da bi bilo vsem.

p.s.: otroci niso nemenjeni temu, da bi jih mi morali zabavati, oni se znajo zabavati sami, če ne jih pa to moraš naučiti, da je vsem lepo. Je pa prav gotovo čist lepo, če se vmes pogovarjaš z njo, al pa ji kaj razložiš, to pa komot, samo to komot narediš tudi, če čevlje pucaš al pa kopalnico pomivaš. Al se pa niti ne pogovarjaš, ker se otrok igra s punčkami al pa kaj bere. problem je v tem, da jo jemlje kot gosta. Goste pa moramo zabavat. Domačih ni treba. Če bi jo jemala za domačo, teh problemov ne bi gledala iz tega vidika.

< Sporočilo je popravil Gina -- 30.12.2007 16:26:33 >

(odgovor članu VERONICA)
Neposredna povezava do sporočila: 106
   RE: Pastorka!?
30.12.2007 16:46:46   
Anonimen
Tale zgodba nima ne konca ne kraja.....s strani take hudobnosti tukaj na RR. user posted image

(odgovor članu Gina)
  Neposredna povezava do sporočila: 107
   RE: Pastorka!?
30.12.2007 17:17:52   
anarabarbara
Sem prebrala samo zadnjo stran, ker se mi ne da brat žolča od RR forumašic, tako da ne vem vsega. Jaz "druge ženske" ne bi spustila v svojo družino in bi njene poskuse izsiljevanja pozornosti od bivšega moža poskušala preprečiti. To se mi zdi normalno. Njen otrok, ki ne živi pri vama, ni tvoja skrb in karkoli narediš zanj, je tvoja dobra volja, mora bit naprej domenjeno in pod tvojimi pogoji. Logično je, da ne sme v spalnico, če si tako odločila in bi te to motilo! Čisto drugače je, če postane otrok del tvoje družine (to potem ni "vsak drugi vikend", ampak stalno prebivališče pri tebi in starševska pooblastila zate). V tem primeru pa bi bilo logično, da je pastorka isto kot tvoj otrok.

_____________________________

Ko bo posekano zadnje drevo, zastrupljena zadnja reka, ulovljena zadnja riba, takrat bo jasno, da se denarja ne da jesti.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 108
   RE: Pastorka!?
30.12.2007 17:38:44   
sneška_
Eh ne bom preveč pisala.

Bili smo štirije otroci dva iz prvega očetovega zakona pa dva iz tega zakona z mojo mamo.

Vsi skupaj smo živeli in naju je vzgajala ista mama in isti oče ampak za mojo sestro to nikoli ni bilo dovolj dobro kaj je mama naredila ampak za starejšega brata pa za naju dva je bilo dobro in moja mama je  bila ta hudobna mačeha za mojo sestro.
Čeprav ji je dala vse kar je imela in psihično in fizično in matreijalno kar starejši brat pa midva z mlajšim bratom nisva občutila.
Ma ne vem kaj bi lahko ta moja mama naredila da bi bila dobra sigurno da v 36 letih odkar je z mojim očetom ni dobro.
Zato prva anonimna te razumem popolnoma.

_____________________________

Najdojenček

(odgovor članu anarabarbara)
Neposredna povezava do sporočila: 109
   RE: Pastorka!?
30.12.2007 17:41:49   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Gina
Za moje pojme je narobe že to, da jemlje deklico kot nekoga za v varstvo, kot da je ona njej bebysitter, ne pa kot nekdo, ki naj bi otroka ljubil, se je veselil. Saj vemo, če bi šlo za našega otroka, tega ne bi tako jemali.


Meni se zdi pa to čisto normalno. Do svojega otroka je čisto normalno, da imaš drugačne občutke, kot do otroka, ki ni tvoj. Jaz si niti v sanjah ne bi domišljala, da bi imela partnerka mojega nekdanjega moža mojega otroka enako rada kot svojega. To je meni čisto naravna in razumljiva stvar.  Vse je potem smao na tem, koliko znamo delovati razumsko, da tega ne pokažemo, da pač ne prizadenemo partnerja in njegovega otroka.
Ampak v tem primeru anonimne, se mi zdi, da je partner prizadel njo, tako da ona ne more več tega čustvenega dela, kar se njegovega otroka tiče, prav preveč obvladat. Ker če bi med njima vse štimalo, potem taki problemi ne bi bili niti problemi.

(odgovor članu Gina)
  Neposredna povezava do sporočila: 110
   RE: Pastorka!?
30.12.2007 18:14:31   
muška
Jaz "druge ženske" ne bi spustila v svojo družino in bi njene poskuse izsiljevanja pozornosti od bivšega moža poskušala preprečiti. To se mi zdi normalno. Njen otrok, ki ne živi pri vama, ni tvoja skrb in karkoli narediš zanj, je tvoja dobra volja, mora bit naprej domenjeno in pod tvojimi pogoji.


Kdo je tukaj po tvoje druga ženska? Bivša žena, ali punčka-pastorka?  Kdo tukaj po tvoje izsiljuje? Punčka, ker si želi biti v bližini ljudi, ki jih ima rada, ki ji dosti pomenijo? Ali grda mama, ki  ji dovoli, da obiskuje svojega očeta, polsestrico in mačeho, ki jo ima očitno rada?

Tudi tvoj drugi del odgovora se mi zdi poden! Kako ni tvoja srkb? Seveda je tvoja skrb, saj je tisti čas pod tvojo streho, je hči tvojega moža in če je pod tvojo streho, je tako tvoja kot moževa  skrb draga moja. Nihče ni tukaj izvzet!

Najbolj noro pa se mi zdi, da klobasate ravno tiste, ki sploh nimate nobenih izkušenj. Čvekate in pametujete v 3 dni, kako bi ve bile oh in sploh, kako bi delale red, kako bi bilo pri vas vse lepo in prav urejeno in kako bi zakon lavfal 100 na uro in bi se vsi imeli radi in bili srečni do konca svojih dni! Ve bi pametovale in bile glavne in določale dnevne rede in urnike, mož in tako vaši otroci kot pastorki pa bi vam kimali in ploskali. Prosim lepo no odrastite. Postavite se prosim v vlogo moža, ki je razpet na dve strani, v vlogo otroka, ki pride poln pričakovanja in dobre volje k ljudem, ki mu nekaj pomenijo in doživi hladen tuš! Bi privoščile to svojemu otroku? Pomoje ne!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 111
   RE: Pastorka!?
30.12.2007 21:45:57   
anarabarbara
Pod druga ženska mislim bivšo ženo. Nikoli nisem napisala, da se je treba do deklice grdo obnašati. Ne zdi pa se mi prav, da je nova žena brezplačna varuška in to za nenapovedane obiske. Seveda je treba bit do punčke ljubeč in skrit pred njo nesoglasja.
Draga Muška, ki kupuješ vibrator in lisice, malo lepše se obnašaj.
Zdaj pa res pa-pa in lepo se kljuvajte med seboj. Ni čudno, da smo ženske v tako slabem položaju v družbi, ko pa se niti ena do druge ne znamo spoštljivo obnašat. Tale RR je žalosten dokaz. Škoda, lahko bil nekaj zelo lepega.

_____________________________

Ko bo posekano zadnje drevo, zastrupljena zadnja reka, ulovljena zadnja riba, takrat bo jasno, da se denarja ne da jesti.

(odgovor članu muška)
Neposredna povezava do sporočila: 112
   RE: Pastorka!?
30.12.2007 22:05:08   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: runkl

za neva6:

11347 to je število postov članice foruma NEVA6.
Naštepala jih je v treh letih in pol. To pomeni, da ženska napiše v povprečju 10 postov na dan. Na forumu sem nov, vendar če je vsaj 1 odstotek vseh postov takšna gnojšnica, kot jo ženska zliva v tej temi - je že preveč.
Gospa se seveda postavlja nad vse. Njeno mnenje je absolutno. Nima čuta za pretehtanje dejstev. Glede na način pisanja in preživet čas na forumu ima najbrž probleme v realnih odnosih, ki jih filtrira tukaj. Vsekakor se strinjam, da je potrebno poslušati starejše - a ta je iz drugega časa. Absolutizem, ki ga pripisuje svojemu zakonu, je značilen za ženske, ki so pripravljene storiti vse - samo da zakon ne propade in da one ostanejo čiste v družbi (grem stavit, da je to gospo strah, da ne bi postala ločenka - zato tolerira marsikatero dejanje, ki ga seveda upravičuje za dobro otroka) - saj to je pač njena kazen. neva6 tudi za trenutek ni pomislila na dobrobit otroka anonimne, ki kot slišimo dobi tudi kakšno klofuto od očeta. Če pa neva6 misli, da je potrebno zaščitit otroka (ki se ji tako neznosno smili) pa naj pokliče CSD. Naša anpnimna pa verjamem, da bo pripravljena prevzeti skrbništvo za otroka - če bo to potrebno (in takrat bo popolnoma prevzela odgovornost za tujega otroka - sedaj pa ji ni treba)!

Anonimna:
Glej, deklica ni kriva - žal sta jo starša pahnila v bedno situacijo. Vem, da se trudiš in jo imaš rada, pa vseeno....
Mislim, da je čas, da se vsi trije odrasli vsedete za isto mizo in da poveš kaj te moti in da se dogovorite kako naprej. Predvsem pa moraš razčistiti s partnerjem.

----------------------------------------------------------------------------------------
Vsake oči imajo svojega malarja!






Kaj hudiča se pa s tabo dogaja? user posted image  
  Neposredna povezava do sporočila: 113
   RE: Pastorka!?
30.12.2007 22:08:59   
Anonimen
O marija no....sej tko nizko se pa res ni treba spuščat.....

Analize oseb in omenjanje lisic in vibratorjev pa res ne spada v to temo....ali pačuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 114
   RE: Pastorka!?
30.12.2007 22:16:35   
Anonimen
Smotano je, da se na vsaki temo skregamo, če ne prej z besedami pobijemo... Tu smo, da si pomagamo, delimo izkušnje, se zabavamo.. Zakaj bi se kregali? Življenje je prekratko, dajmo ga uživati no...

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 115
   RE: Pastorka!?
30.12.2007 22:22:59   
Gina
Jaz sem skor zihr, da je tale anarabarbara, pa mogoče tudi runkl, pa še kaka anonimna, pa še kdo pod nickom, ki ima zgolj par objav, pa je tule v istem stilu odgovarjal - ena in ista oseba ali dve osebi, po možnosti prva anonimna sama. Prav hud problem je nov nick odpreti. In nekdo, ki je tolk sam sebe poln in ogorčen nad nekim moževim otrokom, pa ga jemlje bolj kot otroka za v varstvo, je gotovo tega sposoben.

Splišni, če bi ti imela pastorko, ki bi živela v vašem naselju, situacija ne bi bila ista, kot sedaj. ti nimaš ravno velike možnosti, da bi se navezala nanjo enako, kot če bi bili po km bližje vam. Če so ljudje odtujeni zaradi objektivnih razlogov, se na človeka ne moreš navezat, ker življenja niso sovpletena. Poleg tega sem čist zihr, da ti ne bi jemala v tem primeru otroka kot enega priveska. Bi mu pač dala mobi v roke in rekla, kliči, če prideš, da vem, kdaj (naj se začnem veselit) prideš, al pa kaj podobnega. ne verjamem, da bi bila do otroka nesramna, enostavno ne verjamem.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 116
   RE: Pastorka!?
30.12.2007 22:28:01   
Anonimen
Gina, pa saj meni se pa ne zdi, da bi bila anonimna nesramna do punčke. Jaz imam bolj občutek, da ji gre partner na živce in potem ji gre posledično tudi vse skupaj, kar je povezano z njim oziroma s prelaganjem njegove odgovornosti nanjo. Kar se verjetno dogaja tudi na drugih področjih, tako da je tole le še eno več.
In potem pač enkrat poči.

(odgovor članu Gina)
  Neposredna povezava do sporočila: 117
   RE: Pastorka!?
30.12.2007 22:35:37   
Gina
Če je temu tako, se mora pa z njim zmenit, ne pa mislit, da je krivo to, da deklica prihaja večkrat k njima. Če je ona nezadovoljna, ker ima preveč na grbi, kar je v modernih časih sicer povsem možno ob obremenjenosti
žensk, mora ali mož biti manj časa v službi (hmmm, kako že bi naj to sploh izgledalo pri deloholikih ali takih z zoprnimi službami, kjer pač morajo tako delat?), ali pa se bolj zavzeti za ženo v smislu pomaganja doma pri opravilih, vzgoji, jo bolj crkljat, razvajat, pohvalit, kaj vem kaj, da bo bolj srečna, takrat ko pa on je doma ...vsekakor pa ne začet reševat pri deklici - če je to problem - zakaj potem otroka sploh omenja - jaz imam še vedno občutek, da bi ga imela samo vsak drugi vikend in konec. ostalo je preveč. upam, da se motim.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 118
   RE: Pastorka!?
30.12.2007 22:41:08   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Gina

Če je temu tako, se mora pa z njim zmenit, ne pa mislit, da je krivo to, da deklica prihaja večkrat k njima. Če je ona nezadovoljna, ker ima preveč na grbi, kar je v modernih časih sicer povsem možno ob obremenjenosti
žensk, mora ali mož biti manj časa v službi (hmmm, kako že bi naj to sploh izgledalo pri deloholikih ali takih z zoprnimi službami, kjer pač morajo tako delat?), ali pa se bolj zavzeti za ženo v smislu pomaganja doma pri opravilih, vzgoji, jo bolj crkljat, razvajat, pohvalit, kaj vem kaj, da bo bolj srečna, takrat ko pa on je doma ...vsekakor pa ne začet reševat pri deklici - če je to problem - zakaj potem otroka sploh omenja - jaz imam še vedno občutek, da bi ga imela samo vsak drugi vikend in konec. ostalo je preveč. upam, da se motim.


Jaz tole prebiram ...Pa zezacnem pisat ,pa recem ah ne ...
Ampak evo sedaj pa bom!
Z Gino se popolnoma strinjam...Vsak njen post so moje misli.
Ubogi otrok...sedaj vem, zakaj so bile v pravljicah macehe vedno opisane kot nekaj slabega...

(odgovor članu Gina)
  Neposredna povezava do sporočila: 119
   RE: Pastorka!?
30.12.2007 22:56:49   
mama54
Jaz tole prebiram ...Pa zezacnem pisat ,pa recem ah ne ...
Ampak evo sedaj pa bom!
Z Gino se popolnoma strinjam...Vsak njen post so moje misli.
Ubogi otrok...sedaj vem, zakaj so bile v pravljicah macehe vedno opisane kot nekaj slabega...


Isto mislim jaz.Občutek imam,da bi bili vsi srečni,če bi tale mamica od deklice začela preprečevati stike.

_____________________________

Ne sanjaj svojih sanj, temveč jih živi!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 120
   RE: Pastorka!?
30.12.2007 22:59:05   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Gina
zakaj potem otroka sploh omenja


Jaz mislim, da zato, ker ostalo se čuti dolžna popedenat, še enega otroka pa ne. Ja, če bi ga oba skupaj, bi bila po moje takoj za, da bi ga sama, pa ne. Ker res konec koncev to ni njen otrok, je del njene družine, če je del njene družine tudi njen partner. Kar pa očitno nekako ni. Formalno že, sicer pa očitno bolj ne kot ja. Inse mi zdi,d aje že itak vse skupaj precej na trhlih temeljnih, in če je vsega preveč, potem je pač tale punčka na žalost kaplja na vrhu roba.

(odgovor članu Gina)
  Neposredna povezava do sporočila: 121
   RE: Pastorka!?
30.12.2007 23:10:34   
Gina
Ja, če je to res, zakaj ji ljudje niso svetovali, naj naredita nekaj za njuno skupnost v smislu posvečanja en drugemu? Zakaj niso povedali anonimni, da je mož "kriv", ker ga pač nikdar ni, je odsoten partner, ki v tem primeru niti ni glih pravi partner, naj se on v roke vzame in začne delat nekaj za njihovo družino, oz. naj se spremeni ona in začne zahtevat od njega določene reči, ki jih bo delal za družino (ne za punčko, ampak v bistvu posledično tudi za njo)? Ali pa naj ji plača pomoč, varuško in gospodinjsko pomočnico, če pač toliko zasluži, ker toliko dela. Odziv ljudi je šel večinoma na razumevanje kako je boga, ker mora imeti tega otroka, ko se ni napovedal, ne pa v razumevanje, da ima odsotnega moža, ki je v bistvu skliznu iz situacije in ga vse skupaj ne briga, ona pa v tem primeru še najmanj (brez tele pastorke, ki je zanjo očitno še vedno najhujši problem, če ne ne bi bilo temi naslov pastorka).

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 122
   RE: Pastorka!?
30.12.2007 23:14:45   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Gina
Ja, če je to res, zakaj ji ljudje niso svetovali ...


Ja tega pa ne vem.user posted image  Očitno so gledali na to drugače kot jaz.

(odgovor članu Gina)
  Neposredna povezava do sporočila: 123
   RE: Pastorka!?
30.12.2007 23:18:25   
Gina
Sej že ves čas pravim, da si pametna.user posted image user posted image user posted image Čisto možno, da je tako, kot praviš.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 124
   RE: Pastorka!?
31.12.2007 8:47:52   
LoCa
ma js ne vem no al ljudje tle nč ne berete user posted image . je blo že tkoj na začetku rečeno da mora to z možem rešit.
Gina, otroka najbrž omenja, ker je to kaplja čez rob. tko kot Splišni pravi. in vse k praviste da mora otroka sprejet kot svojega..ma dejte no, otrok IMA MAMO. in mobitel ji naj tut oče kupi, ne pa anonimna. mislim, sej nikoli več ali manj ni problem tisto, o čemer človek jamra. meni je prou grozno k opažam, koolko zlobe najdete eni v ljudeh. ne vem, sm vedno mislila da je dobro, da nekod vpraša, če ne ve. ampak tu človek dobi lih obratni občutek. če bi anonimni blo tolko do tega da bi se punce znebila, ne bi šla sem spraševat kaj naj, ampak bi jo preprosto skenslala in čao.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 125
Stran:   <<   < Prejšnja stran  3 4 [5] 6 7   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  3 4 [5] 6 7   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?