|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  4 5 [6] 7 8   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Pastorka!?
31.12.2007 8:48:05   
runkl
Torej. Imam samo en nick. Ta.

Deklica ni pastorka. Tu si moramo biti na jasnem. Pastorka bo, ko bo anonimna dobila pooblastila oz. SKRBNIŠTVO!!!
Trenutno pa deklica živi pri mami, in prav je, da živi tudi pri očetu - mislim, da anonimna temu ne oporeka, le da si želi, da je oče prisoten.

GINA: Če je temu tako, se mora pa z njim zmenit, ne pa mislit, da je krivo to, da deklica prihaja večkrat k njima.

No, saj anonimna ne krivi deklice, ampak moža! To nam je vendar jasno iz njenih postov.


Glede tega kdo je poln sam sebe, pa samo toliko - vprašanje je, kako bi vsak od nas reagiral, če bi se to zgodilo njemu samemu. Prepričan sem, da bi velikokrat spremenili mnenje. Priznam, najbrž tudi sam. Skušam biti realen.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 126
   RE: Pastorka!?
31.12.2007 9:47:40   
kalbo
Bolj berem tole temo, bolj mi gre na bruhanje in to močno na bruhanje. Samo dve, kolikor sem uspel prebrati do zdaj, lahko je še kakšna, sta uspeli zadevo gledat skozi otroške oči...samo dve, to sta Neva in Gina.. Vse po vrsti se dol vsedite, pa postavite v takšno situacijo svojega otroka. Vsaki izmed vas se lahko zgodi ločitev, vsaki. Vsi vaši otroci bodo lahko nekoč nezaželjeni na očetovem pragu, vsi. Preziram, ampak res iz dna duše preziram ženske, ki so sposobne bit ljubosumne na otroka, hkrati sem pa močno razočaran nad žensko populacijo na RR.

Draga anonimna, ne vem, zakaj si se spustila v vezo s "prtljago" (ogaben izraz, ki ni vreden človeka), če temu nisi dorasa. Ta punčka ni tuj otrok, to je sestrica tvojega otroka. Vsaj pol genov si delita. To je otrok s čustvi in vsem, kar paše zraven, to je otrok moškega, ki ga naj bi ljubila. Verjemi, zelo peče občutek, da si nezaželjen in ta deklica to čuti v tvojem glasu in očeh, pa če se ti to še tako trudiš skriti.

Ja, sam sem bil na tem, pa lahko rečete temu frustracije, al pa kakor vam paše. Nisem bil zaželjen na očetovem pragu in to peče, zelo. Sem imel pa čast živeti s človekom, ki je mene in brata sprejel za svoja, njegov oče ni nikoli delal razlik med nama in njegovimi "pravimi" vnuki, sprejeli so naju za njihove in tako je še danes, čeprav je ta človek žal že pred leti moral umreti v prometni nesreči. Vseh čustev, ob ločitvi se še danes spomnim in niso prijetna čustva, verjemite. Dajte zaboga že enkrat začet te stvari gledat skozi otroka, preden odgovarjate na take teme. Saj ste vendar mame in bi morale poznat otroško dušo. Sram vas bodi za tehle šest strani, resno sram, vse, razen redkih izjem.

(odgovor članu runkl)
Neposredna povezava do sporočila: 127
   RE: Pastorka!?
31.12.2007 9:59:57   
kalbo
Čisto logično je, da anonimni pastorka ne pomeni toliko kot lastni otrok. Saj ni njen otrok. In en drugi otrok mami ne more pomeniti toliko kot njen lastni. In tukaj govorim o "mami" na splošno, ne samo o biološki mami.


Tole ni logično! Kaj pa posvojeni otrok? A pol vsi posvojeni otroci niso enako ljubljeni kot biološki? Nismo vsi na svetu zadrti.

(odgovor članu bumerang)
Neposredna povezava do sporočila: 128
   RE: Pastorka!?
31.12.2007 10:16:53   
LoCa
kalbo, punčka ima mamo. ne vem zakaj bi morala anonimna prevzemat neke njene funkcije, to je nepravično da prve mame. tko se meni zdi.
ma mislim, ne vem, očitno vsak govori skozi svoje frustracije. ker za moje pojme, če se bosta partnerja pogovorila, je to zaradi in ZA OTROKA. ne vem, mogoče pa zato ker ga nimam nimam pravice sploh o tem govorit? js mam ločene starše in ti povem, da če bi se onadva znala zmenit med sabo, polovice štale sploh ne bi blo. in mene osebno ni prizadela ločitev ampak njuno otročje obnašanje. tko da v vsakem primeru je to za dobro otroka, da se rešijo problemi anonimne. mislim, sej človek lahko otroku želi vedno najboljše, ampak še vedno mu bo on vzor. in dokler bojo tastari zafrustrirani in med sabo ne bojo znali rešit konfliktov bo ŽAL otrok najebal. in ne mislim to v stilu "jah, ****t ga" ampak v stilu "tko je vedno". tko da je čisto smiselno fokus dat na njun odnos in pomanjkanje komunikacije. ko bosta onadva rešla to med sabo, se zmenla glede "obiskov" ¸punčke tako,d a bo obema prou, bo tut problem, k se je na otroka prilimal, rešen. ti lahko gledaš skozi otroške oči ampak rešujejo pa te zadeve odrasli.

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 129
   RE: Pastorka!?
31.12.2007 10:25:05   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: kalbo
Kaj pa posvojeni otrok? A pol vsi posvojeni otroci niso enako ljubljeni kot biološki?


Če se postavim v stališče moškega, ki ima posvojene ženine otroke in potem s to isto ženo še svoje, se mi zdi razumljivo, da do svojih goji drugačna čustva kot do posvojenih. Ne vem, ampak meni se to zdi naravno tako.
S tem vsekakor ne mislim, da med otroci dela kakršnekoli razlike navzven, vsaj če ima malo pameti, jih ne. Ampak se mi zdi, da mora paziti na to, da to ne pride kar samo od sebe.

Za žensko pa težko rečem. Če ne živi z moževim otrokom iz prejšnje zveze, potem ima vsekakor svoje otroke raje, tu ni kaj. Lahko ima rada tudi njegove, samo to pač še daleč ni isto, kot ljubezen do njenih lastnih otrok. Če pa živijo skupaj že od majhnega, pa se pri ženski mogoče zna zgoditi, da materinski nagon preskoči tudi na drugega otroka, v to se pa nekako ne morem vživet. Mogoče. Bolj verjetno se to zgodi, če tisti otrok nima mame. Ker potem si dovoliš čutiti do otroka materinska čustva, sicer si jih jaz ne bi.

(odgovor članu kalbo)
  Neposredna povezava do sporočila: 130
   RE: Pastorka!?
31.12.2007 10:25:48   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: LoCa

kalbo, punčka ima mamo. ne vem zakaj bi morala anonimna prevzemat neke njene funkcije, to je nepravično da prve mame. tko se meni zdi.


To tudi jaz tako mislim.

(odgovor članu LoCa)
  Neposredna povezava do sporočila: 131
   RE: Pastorka!?
31.12.2007 10:41:53   
nejcko
Jaz pa mislim, da kljub vsemu nekateri močno pretiravate. Najprej je treba vzeti v zakup, da je tukaj mnogo postov napisanih v afektu, in verjetno je bil tako napisan tudi ta post anonimne. Ko smo v afektu, napišemo in rečemo marsikaj, kar mogoče niti ne mislimo, velikokrat pa tako, da se zlahka narobe razume.
Drugič: zelo težko je napisati neko dokaj kratko besedilo (kar je na forumih potrebno, ker se ljudem ne da brati romanov), v katerem bi človek izpovedal vse, kar čuti, misli in doživlja. To nam bi bilo lahko že jasno, kajne, saj mnogokrat že pri vsakdanjih debatah prihaja do nerazumevanj, obračanj besed in trganja iz konteksta, do česar je prišlo tudi v tej debati, sploh ker kljub smajlijem težko izrazimo vse, kar je v resnici zadaj. In tako nam tudi ta anonimna gotovo ni napisala vsega, verjetno niti ne zna napisati tako, kot v resnici čuti in misli, potem pa še folk začne trgati posamezne besede iz konteksta in pride do tega, kjer smo zdaj.

Mislim, da se vsi tukaj gor strinjamo, da otrok tukaj ni nič kriv in da bi morala problem rešiti predvsem anonimna in njen partner. Odkrit pogovor bi bil tukaj dobrodošel.
Še vedno sem prepričana, da ima anonimna to deklico rada, jo pa motijo določene stvari, ki so pač posredno res povezane s to deklico, a odgovornost za problem nosijo drugi. Četudi se je na določenih mestih anoanimna malo nerodno izrazila, to še ne pomeni, da jo tako grdo obtožujete. Naj dvigne roko tisti, ki se v katerikoli debati tukaj na rr kdaj ni o kakšni stvari nerodno izrazil in bil zaradi tega napačno razumljen in interpretiran!!!

Res je deklica samo otrok, ki ni nič kri in si takega podajanja in odrivanja s strani vseh odraslih ne zasluži, a poglejmo resnici v oči:
na rr smo lahko že brali poste kakšne jezne mamice, ker je tašča ali njena lastna mama v zadnejm trenutku odpovedala varstvo. S to odpovedjo so se podrli staršem določeni plani, in so bili jezni na taščo/mamo, kako je lahko kaj takega naredila - jezni so bili, ker se jim je v trenutku vse postavilo na glavo. Pa je šlo za njihovega lastnega otroka - mar bi si upali v takih primerih trditi, da ti starši ne marajo lastnega otroka? Verjetno ne, ker lahko razumete, kako je, ko se ti podrejo plani.
In na prav isti način se anonimni podrejo plani vsakič, ko pride deklica nenapovedano k njim. In sama resnično nisem zaznala nobenega drugega problema v začetnem postu.

In ker smo na forumu, kjer vsak lahko izrazi svoje mnenje, še bolj pa, kjer vsak lahko določeno stvar razume in interpretira na svoj način, se mi obtožbe, da smo brezčutni in ne vem kaj še vse, zdijo zelo neprimerne. Sicer pa, anonimna se je že zdavnaj odmaknila od teme, psi  pa še kar lajajouser posted image

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 132
   RE: Pastorka!?
31.12.2007 11:15:13   
Anonimen
Berem in berem in ne morem verjeti kakšne zgodbe ste nekateri razvili iz mojega posta!? Otrok doživi hladen tuš, ko pride k nam, ljubosumje, egoizem in nevem kaj vse!?Ta otrok me pozna od kar se zaveda zase in upam trditi, da je name navezana bolj kot na svojega očeta!!! Nikoli nisem rekla, da jo odrivam in da nočem, da prihaja k nam, ampak da bi rada le vedela kdaj bo to, ne pa da se moj dogovarja to mimo mene! Z mano hodi na obiske k mojim staršem, na dopuste...Nikoli ji nisem dala občutka, das ni zaželena, zato pa rada hodi k nam. Nikoli nič prepovedala...le rekla, da se moja slaba volja včasih prenaša najnjo (in to traja 5 minut, pol pa se spet stiskamo in hecamo) in dodala, da to seveda ni prav.
Moj predlog je že bil deljeno skrbništvo, pa njena mati noče, ker ji tako odpade preživnina. Tako bi vsaj vedla kakšno vlogo imam do nje...tako pa dobim velikokrat odgovor...joj, ne teži, je rekla mama da mi nimaš kaj ukazovat!?

In vsi tisti, ki se postavljate v vlogo otroka, postavite se tudi v vlogo mojega otroka, ko prinese očka samo 1 čokolado domov, za starejšo!? Pri 4 letih, to že dojame in razume in me vpraša zakaj ona ni dobila čokolade (pa imam na srečo vedno kakšno v rezervi)!

Moja težava je partner, ne pa otrok, kot je večina izpostavila...in vem, da bom težave morala začeti razreševati z njim, pa nekako ne gre, ker se njemu zdi vse samoumevno...

Hvala za nasvete nekaterim, tistim pa ki napadite, vedite da je lahko obsojati, če nisi v taki situaciji oz. če ne poznaš celotne zgodbe in si jo sestaviš sam po svoje, kot si jo je večina! In še to, ni mi do neke forumske vojne, zato ustvarjanje novih nickov ni moj hobi!

(odgovor članu nejcko)
  Neposredna povezava do sporočila: 133
   RE: Pastorka!?
31.12.2007 11:41:12   
runkl
Anonimna, jaz sem s tabo!
Vidim, da si razumen in čustven človek.
Vidim, da ti ni vseeno za punčko!
Vidim, da bi rada bila na čistem z odnosi.
Veselim se, da je bil tvoj predlog deljeno skrbništvo.
Želim ti, da rešiš probleme s partnerjem - vse ostalo bo samo od sebe prišlo!

Srečno.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 134
   RE: Pastorka!?
31.12.2007 11:48:52   
Anonimen
Anonimna te popolnoma razumem. Vse to kar delaš je lepo. Sem se postavila v tvojo kožo pa v koži tvojega otroka. Tudi v koži drugega otroka.Mož ima dva otroka iz prvega zakona.V vsakem času so dobrodošli  pri nas doma.Delam tako kot mislim da je prav.S sinom njegovim imam zelo lep odnos in se vse zmenimo,dogovorimo brez kakšnih problemov ampak z njegovo hčerko vse kar delam je za njo narobe. Tako da jih imam rada in sem vesela ko pridejo samo v nobenem slučaju jih ne morem imeti tako rada kot svoje rojene otroke.Imam jih rada na svoj način ampak moji otroci so moji otroci.In to moj mož dobro ve in mi je hvaležen da s sinom imam dobre odnose.V njegovem odnosu z hčerko se nočem umešavati ker itak na koncu jaz dobim takratko.Pa sem rajše tiho. 


(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 135
   RE: Pastorka!?
31.12.2007 11:51:19   
kalbo
Ni problem tvoj prvotni post, ampak odgovori nanj. Žal mi gre še vedno na bruhanje ob nekaterih izjavah. Tebi sem pa le rekel, da poizkusi stvar gledat skozi otrokove oči, pa ti ne bo več težko. Streznit moraš pa očitno deca, ja. Sam tegale s čokolado nisi omenila v prvotnem postu, tko da ne moram vohat. Punčka bo pa skozi leta zagotovo znala cenit tebe in tvoj trud, verjemi.

In ja, še enkrat povem, da sem bil v obeh situacijah, ko sem bil otrok iz bivšega, enkrat prtljaga in otrok ločene ženske drugič prtljaga. Na obeh straneh sem bil prtljaga, na eni sprejet, na drugi ne, pa je bila moja "mačeha" vzrok za ločitev. Hvala bogu, da so bli okoli mene ljudje, ki ne razmišljajo kot nekatere na tej temi, ker bi mi tanko piskalo.
Moja mati je delala tudi z mojim polbratom in polsestro iz očetovega drugega zakona popolnoma enako, kot z nama, ker ju je jemala kot brata in sestro njenih otrok. Če je ona lahko prežvečila te stvari, jih boš pa tudi ti anonimna.

Nejcko, tega, da ji je pa sedemletnica podrla plane pa ne verjamem, ker tudi štiriletnice ne more pustit same menda. Frustracije gor, frustracije dol, otroku ločenih staršev ni lahko in otrok je otrok, pa naj bo ene al pa druge krvi. Sam očitno se nekatere ne zavedate kaj se skriva v otroških glavicah, pa mi lahko od danes naprej govorite kok mate rade otroke, pa vam ne bom verjel. Imate rade izključno svoje otroke, za druge vam je pa malo mar...žal.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 136
   RE: Pastorka!?
31.12.2007 12:01:52   
Taula
Frustracije gor, frustracije dol, otroku ločenih staršev ni lahko in otrok je otrok, pa naj bo ene al pa druge krvi


Sem bila na istem, z mačeho iz pravljic. Za frustracije pa...sam se moraš odločiti da boš prebolel. Najlažje se je smiliti sam sebi. Pa nisem rekla da ti to delaš, da ne bo pomote.user posted image

_____________________________

NESRAMNA sem, brez kančka slabe vesti, počutim se prisrčno.... ZLOBNO:)



(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 137
   RE: Pastorka!?
31.12.2007 12:32:32   
kalbo
Ja, Taula, je res. Mene je bilo vedno strah, da bom tak kot moj foter, vedno. Se močno trudim v smeri, da nebi bil, že odkar pomnim. No to je moja frustracija. In tega se bom vedno po malem bal.
Pa da ne bo pomote, moja "mačeha" se je vedno trudila, samo žal se ni dalo skrit, da naju nekje daleč v sebi ne mara. Tega pred otrokom ne moraš skrit. Njej ne zamerim nič. Zamerim pa fotru, da se ji je dal speljat stran od otrok. Za to je odgovoren on sam.




(odgovor članu Taula)
Neposredna povezava do sporočila: 138
   RE: Pastorka!?
31.12.2007 16:19:01   
Anonimen
Nisem brala drugih ker sem videla, da ste jo takoj napadle.

Anonimna jaz te popolnoma razumem. Da ti takole pripelje otroka in ga potem pusti. Tudi moj ima hčerko od prej pa jo ne šlivim pet posto.Njega ljubim, nje pa videt ne morem in je tudi nočem.Ona ni moj otrok in nikoli ne bo. Če te ima rad naj bo s teboj ne pa da hčerka pri tebi visi.

Jaz bi ji rekla naj ne hodi več, da ti ne misliš skrbeti zanjo, saj nisi njena mama.
TE 1000% podpiram in ti dam prav!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

(odgovor članu kalbo)
  Neposredna povezava do sporočila: 139
   RE: Pastorka!?
31.12.2007 16:20:10   
Strawberrie Cherrie
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Nisem brala drugih ker sem videla, da ste jo takoj napadle.

Anonimna jaz te popolnoma razumem. Da ti takole pripelje otroka in ga potem pusti. Tudi moj ima hčerko od prej pa jo ne šlivim pet posto.Njega ljubim, nje pa videt ne morem in je tudi nočem.Ona ni moj otrok in nikoli ne bo. Če te ima rad naj bo s teboj ne pa da hčerka pri tebi visi.

Jaz bi ji rekla naj ne hodi več, da ti ne misliš skrbeti zanjo, saj nisi njena mama.
TE 1000% podpiram in ti dam prav!!!!!!!!!!!!!!!!!!!



O moj bog. gabiš se mi.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 140
   RE: Pastorka!?
31.12.2007 16:24:49   
Anonimen
nje pa videt ne morem in je tudi nočem


Omg kakšna stvorenja živijo na tem svetu...user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 141
   RE: Pastorka!?
31.12.2007 16:27:19   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Nisem brala drugih ker sem videla, da ste jo takoj napadle.

Anonimna jaz te popolnoma razumem. Da ti takole pripelje otroka in ga potem pusti. Tudi moj ima hčerko od prej pa jo ne šlivim pet posto.Njega ljubim, nje pa videt ne morem in je tudi nočem.Ona ni moj otrok in nikoli ne bo. Če te ima rad naj bo s teboj ne pa da hčerka pri tebi visi.

Jaz bi ji rekla naj ne hodi več, da ti ne misliš skrbeti zanjo, saj nisi njena mama.
TE 1000% podpiram in ti dam prav!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Gnus človeški.....
Pa tvojmu dedcu tud ene par koleščku manjka da živi z tako pošastjo.
Kaj pa ljubezen je se ti pa še sanja ne.....gnusoba....
Jak....prou uničla si mi zadn letošnji dan res. Tolk o tisti teoriji kolk so ljudje na splošno dobri, sam jst tega ne vidm. Očitno jauser posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 142
   RE: Pastorka!?
31.12.2007 16:30:57   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Nisem brala drugih ker sem videla, da ste jo takoj napadle.

Anonimna jaz te popolnoma razumem. Da ti takole pripelje otroka in ga potem pusti. Tudi moj ima hčerko od prej pa jo ne šlivim pet posto.Njega ljubim, nje pa videt ne morem in je tudi nočem.Ona ni moj otrok in nikoli ne bo. Če te ima rad naj bo s teboj ne pa da hčerka pri tebi visi.

Jaz bi ji rekla naj ne hodi več, da ti ne misliš skrbeti zanjo, saj nisi njena mama.
TE 1000% podpiram in ti dam prav!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Groza! Če sprejmeš partnerja, sprejmeš s tem tudi njegovega otroka! Otroci so nekaj najlepšega, moji ali ne, jaz jih imam vse rada, pa če bi kdo rad hodil k meni, ga sprejmem z odprtimi rokami, otroci morajo uživati otroštvo in ne gledati prepire... Grrr...

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 143
   RE: Pastorka!?
31.12.2007 16:32:30   
Rubin.
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Nisem brala drugih ker sem videla, da ste jo takoj napadle.

Anonimna jaz te popolnoma razumem. Da ti takole pripelje otroka in ga potem pusti. Tudi moj ima hčerko od prej pa jo ne šlivim pet posto.Njega ljubim, nje pa videt ne morem in je tudi nočem.Ona ni moj otrok in nikoli ne bo. Če te ima rad naj bo s teboj ne pa da hčerka pri tebi visi.

Jaz bi ji rekla naj ne hodi več, da ti ne misliš skrbeti zanjo, saj nisi njena mama.
TE 1000% podpiram in ti dam prav!!!!!!!!!!!!!!!!!!!



Te poskušam razumet, pa te nikakor ne morem. Kaj pa je otrok kriv da je na svetu? Kaj ti je punčka naredila? Vsekakor je njegova skrb, ampak če si z v zvezi z  moškim, ki ima od prej otroka, se moraš s tem sprijaznit in vzet oba, samo eden ne gre, on bo VEDNO oče te punčke.
Svetujem ti, da ne bodi hudobna do nje, ker vse se enkrat vrača, ponavadi ne od iste osebe ampak od druge, ali v drugi obliki.
Zamisli, si da si ti mama samohranilka, pa spoznaš res super človeka, se vanj zaljubiš itd., potem pa ti on reče: tebe ljubim, nje pa videt ne morem in je tudi nočem.Ona ni moj otrok in nikoli ne bo. Kako bi se ti počutila? Razmisli malo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 144
   RE: Pastorka!?
31.12.2007 16:53:40   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Nisem brala drugih ker sem videla, da ste jo takoj napadle.

Anonimna jaz te popolnoma razumem. Da ti takole pripelje otroka in ga potem pusti. Tudi moj ima hčerko od prej pa jo ne šlivim pet posto.Njega ljubim, nje pa videt ne morem in je tudi nočem.Ona ni moj otrok in nikoli ne bo. Če te ima rad naj bo s teboj ne pa da hčerka pri tebi visi.

Jaz bi ji rekla naj ne hodi več, da ti ne misliš skrbeti zanjo, saj nisi njena mama.
TE 1000% podpiram in ti dam prav!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Pa ti imaš tudi neko krizo, ne? Jao jao, s kakšnimi babami morajo deci živeti.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 145
   RE: Pastorka!?
31.12.2007 17:11:49   
bumerang
IZVIRNO SPOROČILO: Gina

Ja, če je to res, zakaj ji ljudje niso svetovali, naj naredita nekaj za njuno skupnost v smislu posvečanja en drugemu? Zakaj niso povedali anonimni, da je mož "kriv", ker ga pač nikdar ni, je odsoten partner, ki v tem primeru niti ni glih pravi partner, naj se on v roke vzame in začne delat nekaj za njihovo družino, oz. naj se spremeni ona in začne zahtevat od njega določene reči, ki jih bo delal za družino (ne za punčko, ampak v bistvu posledično tudi za njo)? Ali pa naj ji plača pomoč, varuško in gospodinjsko pomočnico, če pač toliko zasluži, ker toliko dela. Odziv ljudi je šel večinoma na razumevanje kako je boga, ker mora imeti tega otroka, ko se ni napovedal, ne pa v razumevanje, da ima odsotnega moža, ki je v bistvu skliznu iz situacije in ga vse skupaj ne briga, ona pa v tem primeru še najmanj (brez tele pastorke, ki je zanjo očitno še vedno najhujši problem, če ne ne bi bilo temi naslov pastorka).


Točno to sem napisala jaz. Mogoče ne tako jasno ampak točno to sem si mislila ko sem pisala post.
Sicer pa sem se iz debate umaknila, ker se je težko pogovarjati z ljudmi, ki pišejo v afektu. Ker kregam se pa res nerada.

Po tem, kar je kasneje zapisala anonimna, vidim, da sem zadela v center tarče. Kar se pa zadnje anonimne tiče: sram naj te bo v dno duše!

_____________________________

Ustavi se in prišel boš!

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 146
   RE: Pastorka!?
31.12.2007 19:53:44   
Gina
IZVIRNO SPOROČILO: LoCa

kalbo, punčka ima mamo. ne vem zakaj bi morala anonimna prevzemat neke njene funkcije, to je nepravično da prve mame. tko se meni zdi.


Tako lahko razmišlja samo nekdo, ki je posestniške narave in ne privošči otrokom lepo. Zakaj naj bi bila jaz ljubosumna na mačeho, če jo ima otrok rad, ker opravlja ob vikendih vlogo nadomestne matere? Nepravično?!user posted image  Mama je lahko zgolj srečna, če otrok še kje dobi kako dozo ljubezni, če je še kje kdo, ki mu daje fajn vzorce, četudi so morda drugačni. Otrok mora doživeti tudi še kakšno drugo obliko skupnosti, življenjske vzorce in če že mama in oče ne živita skupaj, je najmanj, kar biološka mama lahko omogoči otroku, da otrok ima in doživlja 2 fajn družini na dveh koncih, ki si delita vlogo staršev. Saj oče je enakovreden starš, ni manj vreden, niti njegova ženska ne, vsaka ki reče, da je njegova nove ženska zanič, ne spoštuje niti minimalno svojega bivšega partnerja niti v.d. mame. In če ne kaže osnovnega spoštovanja do očeta svojih otrok, kako ga bodo spoštovali njegovi lastni otroci? Zato pa pravim, da potrebuješ zrelost, če želiš imeti normalne odnose. Iz obeh strani. In normalne odnose imaš tudi in predvsem zaradi otrok. Dokler imaš otroke, vsaj do njihove polnoletnosti, boš moral imeti nek odnos s svojim bivšim. "Ni pravično, če prevzema dolžnosti mame, zaradi matere???", si napisala user posted image  Sploh mi ne gre v glavo. Kako strašen ljubosumen odnos. Kje pa je v taki miselnosti: privoščiti otrokom da so ljubljeni od povsod? S takim pogledom na svet kaznuješ zgolj svoje lastne otroke. Se pa zavedam, ja, da je svet poln posestniških ljudi, samo ni fajn to. Škodljivo je.

Kar se materinskega nagona tiče, maš prav, splišni, pri nekaterih je zelo razvit, pri čisto preveč ženskah pa gre zelo navzdol, to opažam na splošno že nekaj časa. Sem že napisala večkrat to. Jaz sem prepričana, da bi skoraj gotovo lahko ljubila tujega otroka. Ne vem kaj hudega bi se mi moralo zgoditi, da tega ne bi zmogla, ravno zato ne razumem tako ogromno uporabnic, ki štekajo, da je ok, če tujega otroka ne ljubiš, ampak ga samo sprejemaš, ker itak ni tvoje meso in kri (wtf?- kaj ima kri veze spljoh!, ali ima bolj veze naša ljubezen s tem, da smo ljudje, odgovorna bitja, ki zmorejo poskrbet za kateregakoli mladiča, če se želijo vživeti vanj, če ga želijo ljubiti - matr, še v živalske mladiče se zaljubite čist prec, vsak mladič je kjut, samo od moža mladič je pa samo za silo, ker ni vaš, ne me no...). Iz istega razloga in zaradi tele konkretne teme zdaj končno razumem strah nekaterih, ki se ločujejo, ko rečejo, zdaj pa nikdar ne bomo familija. Če najdejo take butle, da jemljejo potem njihove otroke kot precej manj kot lastne otroke, potem jih razumem - ne bodo nikdar familija v resnici.  

Anonimna, to je letelo na množice, ki pišejo, da je prav, če ljubiš otroke pogojno, če niso tvoji, ne na tebe osebno. Ne morem sodit o tvojem odnosu, ker ne poznam objektivnih dejstev. V vsakem primeru menim, da te tvoj dec pušča preveč samo, da bi lahko trezno razmišljala ta hip o vsem skupaj, verjamem, da si preobremenjena, vendar poskusi oživet inajglobja materinska čustva in spravi skupaj tudi tisti stavek: Dokler si pri meni, mi je vseeno, kaj tvoja mama reče, dokler te imam zelo rada, dokler skrbim zate, boš upoštevala naša pravila igre. Briga me ta hip tvoja mama. Amen.

Otroci izkoriščajo reči. Morda moj otrok enako reče rpi očetu, čeprav mu nisem nikdar rekla nič v tej smeri, pojma nimam, hočem reči, da si otroci vse sorte izmislijo, da bi dosegli svoje, vsekakor pa sama želim, da pri mačehi spošutuje njena pravila igre. Samo tako lahko vse skupaj funkcionira. In samo tako jo boš ti lahko v resnici zelo ljubila, ker te bo mala spoštovala in se posledično počutila varno.  

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 147
   RE: Pastorka!?
1.1.2008 16:30:14   
kalbo
Nisem brala drugih ker sem videla, da ste jo takoj napadle.

Anonimna jaz te popolnoma razumem. Da ti takole pripelje otroka in ga potem pusti. Tudi moj ima hčerko od prej pa jo ne šlivim pet posto.Njega ljubim, nje pa videt ne morem in je tudi nočem.Ona ni moj otrok in nikoli ne bo. Če te ima rad naj bo s teboj ne pa da hčerka pri tebi visi.

Jaz bi ji rekla naj ne hodi več, da ti ne misliš skrbeti zanjo, saj nisi njena mama.
TE 1000% podpiram in ti dam prav!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Evo ti čarovnice, ki je zastrupila Sneguljčico. Vsakič posebaj me je groza, ko vidim, kakšni pokvarjeni ljudje hodijo po tem svetu.


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 148
   RE: Pastorka!?
1.1.2008 16:30:36   
kalbo
Gina vsa častuser posted image

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 149
   RE: Pastorka!?
1.1.2008 16:43:15   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Nisem brala drugih ker sem videla, da ste jo takoj napadle.

Anonimna jaz te popolnoma razumem. Da ti takole pripelje otroka in ga potem pusti. Tudi moj ima hčerko od prej pa jo ne šlivim pet posto.Njega ljubim, nje pa videt ne morem in je tudi nočem.Ona ni moj otrok in nikoli ne bo. Če te ima rad naj bo s teboj ne pa da hčerka pri tebi visi.

Jaz bi ji rekla naj ne hodi več, da ti ne misliš skrbeti zanjo, saj nisi njena mama.
TE 1000% podpiram in ti dam prav!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Napisala si,njega ljubim, nje pa videti ne morem.

Ti ne ljubiš nikogar, ker tega nisi sposobna.Če bi bila, ne bi pisala takšne butaste.Upam, da tvojega moža sreča pamet in te čimprej nekam brcne.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 150
Stran:   <<   < Prejšnja stran  4 5 [6] 7 8   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  4 5 [6] 7 8   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?