ona
|
IZVIRNO SPOROČILO: m76 IZVIRNO SPOROČILO: ona 75 odstotkov vseh, ki naredijo samomor, pred samomorom opozori o svoji nameri prijatelja ali družinskega člana. Vse samomorilne grožnje in poskuse samomora je treba jemati resno. Sem tole prekopirala in je treba človeku prisluhnit Prosim, povej kaj storiti v taki situaciji???? Ravno danes je najin prijatelj,ki je v ločitvenem postopku nama rekel da ga po novem letu ne bo več, da bo šel. Pa ga je moj vprašal , kam boš šel, in je odgovoril, ja ubil se bom. Resnično je scagan in obupan, tako da se resno bojiva zanj, ne veva pa kako pomagat. Razen tega da ga večkrat pokličeva, obiščeva se pogovarjava z njim, že ne znava. Če katera ve in zna svetovati kako postopati v takih zadevah LEPO PROSIM: Je resnično resna zadeva. PROSIM RES LEPO. Glej,jaz ti ne znam svetovati kako in kaj,tale stavek sem skopirala z ene strani.Kaj pa,če bi se pogovorili z njegovo bivšo in ji to povedali,da se ona pogovori z njim?Verjamem,da so take situacije zelo težke in tudi večina samomorov se zgodi v temu času.Pa,če se vi pogovorite z njim in ga skušate razumet in mu pomagat?Ne ve,ker nisem nikoli bila v taki situaciji,je bil pa moj mož,ker mu je brat v mladih letih naredil samomor in,ko sva se pogovarjala kako je bilo,je rekel,da ni bilo nič čudnega,obnašal se je normalno in tudi v družini je bilo idealno,le fant je imel probleme v šoli in ker ni zmogel se je pač ubil.Žalostno V takih situacijah je res težko svetovat
|