|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Porodnišnica SG
4.4.2011 10:08:16   
majčica1508
Rodila 25.3.2011 v SG in vse kar lahko rečem........
Bilo je sanjsko...........od A DO Ž...............
Vse pohvale SG porodnišnici,počutila sem se zelo domače,čutiš tisto toplino,nisi številka,vsi si uzamejo čas
ne glede koliko je ura.....
Hvala

(odgovor članu polona2)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Porodnišnica SG
9.5.2011 16:12:37   
larisa88
Ojla, tudi jst sem rodila 14.1.2011 v SG porodnišnici pa vam povem da je super. Imela sem podpisano epiduralno, vendar sem imela take fajne babice v nočni, da so me pripeljale brez kakršnekoli protibolečinske snovi skozi porod. Res pa je, da tega nebi zmogla če nebi bil moj zraven pri porodu.
Oddelek resda je star, vendar vse pohvale sestram ki delajo tam. Pomagale so mi vzpostavit dojenje, vedno so mi bile pripravljene razložiti kar me je zanimalo, tudi če sem jih ponoči kaj vprašala.
Še malčka so mi previle ponoči, ko se mi je polulal, mi ni nobena komplicirala. Edino zmotlo me je to, da same mamice niso pregledane po samem porodu. Na malčke dajo ful pozornosti na mamce pa pozabjo, tako da sem prišla s tako hudo anemijo domov da sem lahko šla po transfuzijo. Ampak to bi se mi lahko tudi drugod naredilo.
V tej bolnici občutiš da nisi samo številka kot pa v Celju v porodnišnici!
Ko bom šla drugič rodit, se bom še enkrat odločila za SG saj mi ni žal!

(odgovor članu gabi29)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Porodnišnica SG
21.5.2011 20:59:22   
majčica1508
larissa...............kako misliš mamic ne pregledajo....pa saj po porodu te pregledajo,pa še vizite so mamicam namenjene

(odgovor članu larisa88)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: Porodnišnica SG
27.6.2011 8:59:42   
larisa88
Oprosti Majčica 1508 sem šele danes opazila vprašanje. Ja mamice pregledajo oz. gledajo kako poteka čišča, ne pa drugih stvari. Ko pa jim omeniš, da imaš svežo krvavitev, te odpravijo, da je to normalno (po 5 dneh). No na ta način se je meni vse zakompliciralo, in vem da v drugo bom bolj tečna kar se tiče raznih pregledov. Da pa zdravniki in sestre niso opazile, da sem bila čisto brez barve in skoraj zelena, je pa druga pesem. Važno je najbolj to, da je zdaj vse v najlešem redu.

(odgovor članu majčica1508)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: Porodnišnica SG
27.6.2011 10:45:12   
m_o_i
ce se ne pocutis OK, pac sitnaris.
meni npr. ni zagrabla tista protibolecinska injekcija po CRju in sem od dvanajstih popoldan in do stirih zjutraj jokala od bolecin(pa imam zelooo visok prag bolecine). ob stirih zjutraj je sestra koncno skapirala, da gre zares in mi dala dve tableti, po katerih sem koncno lahko zaspala-milina!

_____________________________

Elias je pridrvel k nam 11.05.2010 ob 11.07
11.05.2010 - 2070 g 45 cm
07.10.2011 - 9960 g 80 cm

(odgovor članu larisa88)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: Porodnišnica SG
20.2.2012 16:53:19   
Sončica66
Pozdravljene....

No, da še jaz delim z vami vtise kar se tiče porodnišnice v Slovenj Gradcu! V porodnem bloku so bili vsi prijazni in nasmejani... babica, ki je pomagala spravit mojo punčko na svet je bila nadvse prijazna in ustrežljiva. Res pozitivna porodna izkušnja!

Na porodnem oddelku sem imela konstantno pomoč osebja na vseh smenah. Trudila sem se dojiti čim več, in ker nama v štartu ni steklo tako kot sem si predstavljala so nama sestre pomagale in nama svetovale, tako da nama je v parih dneh steklo vse kot po maslu. Res kapo dol vsem, ki opravljajo tam svoje delo! Nimam ene negativne izkušnje in bom z veseljem šla še rodit v to porodnišnico.

Tudi po porodu, zdaj ko sem že doma, se obračam z vprašanji na sestre, katerih kontaktno številko sem dobila ob odhodu domov,in mi vsakič rade prisluhnejo in dajo nasvet kako in kaj!
Če bi bile vse porodnišnice naravnane tako k porodnicam, verjamem da bi mamicam bila porodna izkušnja veliiiiko lepša, kot je nekaterim!

_____________________________

Maja; 10.2.2012

(odgovor članu m_o_i)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: Porodnišnica SG
21.1.2013 17:47:22   
Porodne zgodbe
MAME IN MAMICE, VABLJENE!

Ker pripravljam knjigo z naslovom Porodne zgodbe, ki naj bi izšla predvidoma v tem letu, in ker ste dragocen vir porodnih izkušenj, se obračam na vas in vas vabim, da sodelujete pri soustvarjanju tega zanimivega projekta.

Med vsemi prispelimi porodnimi zgodbami bodo izbrane najboljše, ki bodo objavljene. Zgodbam lahko dodate tudi svoje fotografije (seveda, če želite, da bodo objavljene), ki se dotikajo tem nosečnosti, poroda in starševstva – zraven pa ne pozabite pripisati imena njihovega avtorja.

Posebnih omejitev pri pisanju ni, za orientacijo pa prilagam nekaj opornih točk, ki pa jih ni nujno upoštevati:
-Kako se je porod začel?
-Koliko časa je trajal?
-Vaši občutki pri porodu?
-Kdo je bil prisoten ob porodu?
-Za kak porod je šlo (vaginalen, carski rez)?
-So bile pri porodu kakšne posebnosti?
-Če bi ocenjevali stopnjo bolečine od 1 do 10, kakšno vrednost bi dali?
-Je šlo za čisto naraven porod, ste uporabili epiduralno analgezijo ali kakšno drugo sredstvo za lajšanje bolečin?
-Kaj vam je v porodni sobi najbolj ostalo v spominu?
-Kaj vam je bilo najprijetnejše in kaj najmanj?
-Kako je potekala faza iztisa?
-Vaši občutki po koncu poroda?
-Drugo.

Da bom porodne zgodbe lažje klasificirala, jim, prosim, dodajte nekakšno osebno izkaznico, ki naj vsebuje naslednje:

VAŠE IME (lahko tudi psevdonim):
SEDANJA STAROST:
STAROST OB PORODU:
PORODNIŠNICA:
KATERI VAŠ POROD JE TO:
OTROKOVO IME (ni obvezno):
POSEBNOSTI (ni obvezno):

Svoje porodne zgodbe pošljite na e-naslov: porodne.zgodbe@gmail.com. Vse mamice, katerih zgodbe bodo izbrane, bodo o tem obveščene. Če imate kakršno koli vprašanje v zvezi s tem projektom, ga brez zadržkov pošljite na zgornji naslov.

Za vaš dragocen prispevek se vam vnaprej zahvaljujem in vas vabim, da k temu projektu povabite tudi tiste, do katerih to vabilo ni prišlo (mame, babice, prijateljice, sodelavke, sosede itd.).

Pa prijetno starševstvo še naprej!

(odgovor članu majčica1508)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: Porodnišnica SG
22.1.2015 18:28:22   
ŠkratekM
Skoraj sigurna sem, da bom šla tudi jaz roditi v SG. Me pa zanima, če je katera rodila tam v preteklem letu, pač novejše izkušnje saj mislim da se v par letih kar precej spremeni. Skratka, hvaležna bom za vsako novejšo informacijo o porodnišnici v Slovenj Gradcu. :)

(odgovor članu Porodne zgodbe)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: Porodnišnica SG
23.1.2015 12:41:18   
peregrina

IZVIRNO SPOROČILO: ŠkratekM

Skoraj sigurna sem, da bom šla tudi jaz roditi v SG. Me pa zanima, če je katera rodila tam v preteklem letu, pač novejše izkušnje saj mislim da se v par letih kar precej spremeni. Skratka, hvaležna bom za vsako novejšo informacijo o porodnišnici v Slovenj Gradcu. :)


Jaz sem rodila novembra v SG. In moja izkušnja nikakor ni lepa.
Bila sem čez rok, vsak drug dan sem hodila na preglede (ultrazvok, ctg ...). Vsakič je bil drug ginekolog (kar čisto razumem). Pa mi v vsem tednu NIHČE niti z besedo ni omenil, da je možnost CR. To sem zvedela šele zadnji dan, par minut preden so mi sprožili porod.

Porodničarji: Dr. Lužnik je pri meni izgubil vse pike. Njegov odnos je bil tako zelo površen, da sem res hvaležna, da se ni odločil mi že on sprožiti poroda. Sem pa imela možnost videti posledice njegovih odločitev - nič lepega. Ampak ne bom o tem, ker ni moja zgodba.
Dr. Čas - zelo skrbna, previdna, se je zavzela zame - ona je tudi vodila moj porod in kasneje opravila CR. Same pohvale.

Enako same pohvale za babice v porodni sobi.

Porodni oddelek - katastrofa od katastrofe. Prvo noč po CR, ko sem bila privezana na ne vem koliko stvari, ko sem bila itak čist zblojena od splošne anestezije in bolečin, ko sem sploh prvič v življenju dojila ... Sem prosila sestro, da mi pomaga otroka pristavit. Njen odgovor: "Ja, to boste morali pa že sami ...". Ista sestra me je nazjala prvič, ko sem dobila user posted image k sebi in sem želela dojiti, da kaj ne vidim, da imam vdrte bradavice in zakaj nisem prinesla nastavkov za dojenje. Ob pol 10 zvečer je moj tekel v dežurno lekarno po nastavke (pa ne bi bilo treba, ker zdaj dojim brez njih). Se ji pač ni dalo ... In se jim ni dalo cel čas bivanja na oddelku.
Enkrat, ko se je user posted image je v sobo prišla sestra (ena druga) in me nazjala, češ zakaj stradam otroka.

Pa še to. Oglašujejo se za dojenčkom prijazno porodnišnico. Moje mnenje pa je, da so daleč od tega.
Saj razumem, da forsirajo rooming in (da imaš otroka 24/7 pri sebi), ampak a mi lahko nekdo razloži, kako je sposobna mamica po carskem rezu SAMA poskrbeti za dojenčka, ko je privezana iz obeh strani, se ne more obrniti niti iz trebuha na bok, kaj šele, da bi dvignila otroka iz posteljice? Čista katastrofa.

Edino kar je super, so pa te nove postelje, ko lahko imaš otroka ves čas pri sebi. Jaz vem, da bi jo imela, če ne bi imela carskega, in če me ne bi vse tako user posted image bolelo. Tako sem bila pa okregana in označena za slabo mamo, ker sem jo dala v posteljico, da sem si sama malo spočila.

Lej, ne želim te prestrašiti, mogoče samo toliko v vednost, da boš pripravljena tudi na kaj takega. Upam, da se bo oglasila še katera druga z boljšo izkušnjo.




(odgovor članu ŠkratekM)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: Porodnišnica SG
23.1.2015 16:11:37   
ŠkratekM
Peregrina hvala ti za info. Saj vem, da je vsepovsod lahko dobro ali slabo in res mi je hudo, da se je tebi tako zakompliciralo. Upam, da sta zdaj s tvojim sončkom vredu.

Problem imam ker sem sicer iz bližine Celja, ampak poznam takšne grozljivke iz celjske porodnišnice, da me že sama misel na porod tam spravi na rob obupa. In to iz večih virov, tudi osebno imam slabe izkušnje s celsjko bolnišnico nasploh.

Tako da sem skoraj sigurna da bom šla v SG, je pa res malo informacij od tam. Večina dobrih, nekaj slabih, ampak vse kar sem našla na internetu je izpred večih let.

Zdaj vsaj vem, da če bodo problemi zatežim za dr. Čas. In verjemi, da znam pošteno tečnarit ko gre zame. ;) Leta izkušenj so me naučila, da moraš zdravnikom itak vse sam povedat in vse sam vprašat in težit, da naredijo tisto kar ti hočeš. Tak da upam, da bo zame boljše. Drugi teden začneva z možem hodit na šolo za starše in upam, da bom tam dobila več podatkov in nasplošno nek občutek kako in kaj. Če bom imela slab občutek glede porodnišnice bo treba pa poiskat nekaj tretjega.

Hvala za deljeno izkušnjo in vse dobro naprej. :)

(odgovor članu peregrina)
Neposredna povezava do sporočila: 35
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





FOTO: Novorojenček v prvih sekundah po roj...
photo
Fotografije so precej nazorne, saj so posnete v prvih sekundah po porodu, ampak dejstvo je, da prikazujejo čudež rojstva...
Prihaja Baby Expo sejem za nosečke in bodo...
Nosečke in mamice pozor! Rezervirajte si datum 13. april. V Ljubljano prihaja že drugi Baby Expo, sejem za bodoče in mla...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?