|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: februarski sončki 2008
14.2.2008 17:27:25   
mary_lou
Joj upam da bom lahko danes sploh kej spala ker res komi čakam sam me je pa tud ful strah da ne bom zdrzala ker je tok velik ma obseg glavice 39 cm. Ne vem a bojo sploh probali z umetnimi popadki al bom kr na carskega sla?

_____________________________

Tai moj sonček sveti od 18.2.2008


Edina dilema če nič ne delaš je ta, da ne veš kdaj si gotov!

http://marylou.shrani.si

(odgovor članu ella79)
Neposredna povezava do sporočila: 51
   RE: februarski sončki 2008
14.2.2008 18:45:27   
bamby
Lara, Anaja se je ponoči zbujala 2-3 ure, sinoči pa je prvič spala 3 ure in pol do 4 ure. Upam,da se bo ta čas začel kmalu povečavati user posted image . Čez dan je budna zelo malo, največkrat res samo takrat, ko se hranimo in previjamo. Najraje bolj konkretno gleda zvečer, dopoldan pa bolj spi. Nadaljuje tempo, ki ga je imela še v all inclusive hotelu user posted image .

Berem, da imate vaše dojenčke že kar v ležalnikih. Meni se pa zdi še malo prezgodaj, predvsem zaradi hrbtenice. Naša čez dan spi kar v dnevni na kavču, zvečer jo pa nesem v posteljico v spalnico.

maja&m, jaz sem šla z Anajo prvič ven v nedeljo 10.2., rojena je bila pa 30.1. in to s CR. Je bil pa to kratek sprehod, ne vem če je bil pol ure dolg user posted image , potem smo šli ven še v torek in sredo, danes pa ne, ker ni zneslo. Naša spi obvezno v svoji posteljici. Sicer se ne dojiva, kar pa je po flaški, poje v dnevni, tudi ponoči.

misar, morda bo pomagal kakšen čaj iz kamilic, janeža in kimla, ali pa Plantex, ki ga dobiš v lekarni.

srečka nosečka, midve čakava jutrišnji dan na prvo kopel user posted image . Za pomanjševanje slik jaz uporabljam kar Irfan View.

mary lou, držimo pesti, da se bo jutri dobro izteklo in da boste čimprej cartali user posted image .

Naša Anaja se je pa malce prehladila. Ponoči se ji je nosek mašil, je bila prav uboga user posted image . Pol sem ji ga malo spucala, pa je bilo precej boljše. Jutri pa komaj čakam,da pride babica na obisk. Sva že po telefonu podiskutirali o problemih.
Danes pa je bilo kar pestro popoldne. Najprej sem mogla iti v ZD spet moje šive prevezat, potem sem šla še v šoping in nato takoj Tima peljala v gledališče. Zdaj sem komaj spet doma.

(odgovor članu *Naja)
Neposredna povezava do sporočila: 52
   RE: februarski sončki 2008
14.2.2008 18:46:14   
ella79
ti pdatki po UZ niso nikoli čisto točni user posted image A so ti predlagali carski rez? A je sam glavica tok vlečja, al predvidevajo da je otroček med večjimi? Nič naj te ne skrbi preveč, važno je, da ti v naročje položijo zdravega user posted image se ga potem kar ne boš mogla nagledat, k ne boš mogla verjet, da je ta zakladek le vajin, res nepopisna sreča

(odgovor članu mary_lou)
Neposredna povezava do sporočila: 53
   RE: februarski sončki 2008
14.2.2008 19:04:23   
bamby
mary lou, če boš imela slučajno na koncu carskega, se ne obremenjuj s tem, ker sploh ni tako hudo. Če boš imela možnost se odloči za spinalni blok, ker je dosti boljši od splošne nerkoze, pa še za tisti čudežni dogodek - prvi stik z otrokom, nisi prikrajšana. Okrevanje je pa tudi brzinsko. Jaz sem šla 5. dan že domov, ker je bilo z obema vse OK.

(odgovor članu mary_lou)
Neposredna povezava do sporočila: 54
   RE: februarski sončki 2008
14.2.2008 19:38:12   
srečka nosečka
čer,

mi smo ravno sedaj našo user posted image  prvič kopali sami. Nam je uspelo user posted image , pa še mala je ful uživala. Sedaj pa jo ati hrani in kmalu bo že v deželi palčkov. user posted image

mary_lou - držim pesti, da vaju vajin sonček čimprej spozna. Pa hiter in nežen porod želim.

bamby - s čim čistiš nosek Anaji? Jaz sem kupila tisto pumpico, pa je ne "upam" uporabit. Se mi zdi veliko nežneje, če to naredim z vato. Pa mi vedno ne uspe muck ven pobrat, čeprav je Lana kar pridna, ko ji čistim nosek.

(odgovor članu mary_lou)
Neposredna povezava do sporočila: 55
   RE: februarski sončki 2008
14.2.2008 20:26:57   
dolenjka
Čau prijateljice user posted image

Sem vas samo mal pozdravit prišla in pokukat, kako bomo kmalu čvekale in strani nabijale user posted image  Sem pa ugotovila, da nisem edina 2 v 1, ki se tu sprehaja! Mlavla, vidim te user posted image

_____________________________

24.2.2008 je pokukala na svet moja sreča, mala deklica Tara! 28.9.2009 se ji je pridružil še lepotec Maks in zdaj je moja sreča popolna!

(odgovor članu srečka nosečka)
Neposredna povezava do sporočila: 56
   RE: februarski sončki 2008
14.2.2008 21:18:49   
kati kati
čer-naš maj pa je tak lakotnik, je zdejle tko jedu kot da še ni nikoli jel...s taščo pa podirata kupčka...da se js malo odahnem....
mirno noč vam želim


_____________________________

pa smo pihnali prvo svečko...4.2..

(odgovor članu dolenjka)
Neposredna povezava do sporočila: 57
   RE: februarski sončki 2008
14.2.2008 21:53:30   
vrtnica76
Čer!
Trenutno imava pavzo-prebrodila sva eno porcijo krčkov,zdej je pa tolk utrujen,da mi je kar na rokah zaspal.Ups spet ga zvijauser posted image !


_____________________________

Bistvo sreče v življenju je v tem, da imamo kaj delati, ljubiti in upati.

16.1.2008 se je rodil korenjak Janez.

(odgovor članu kati kati)
Neposredna povezava do sporočila: 58
   RE: februarski sončki 2008
14.2.2008 22:35:19   
petra a
IZVIRNO SPOROČILO: mary_lou

Joj upam da bom lahko danes sploh kej spala ker res komi čakam sam me je pa tud ful strah da ne bom zdrzala ker je tok velik ma obseg glavice 39 cm. Ne vem a bojo sploh probali z umetnimi popadki al bom kr na carskega sla?


mary_lou-a že kej dogaja? Kakorkoli bo,bo vredu. Tale Valentinček ti bo pa prinesel lepo darilo,mal sam zamuja.user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu mary_lou)
Neposredna povezava do sporočila: 59
   RE: februarski sončki 2008
14.2.2008 22:49:26   
ella79
Kdaj so se pri vaših user posted image začeli krčki? Kok so bili stari?

(odgovor članu vrtnica76)
Neposredna povezava do sporočila: 60
   RE: februarski sončki 2008
14.2.2008 23:14:00   
*Naja
Ojla mamiceuser posted image ...


Pri nas je tudi bila danes patronažna in mi je rekla, da lahko gremo 1.ven, ko bo mala stara 3 tedne. Zdej, ko berem vaše odgovore, pa ne vem, če ne bomo kar prej šli že na kakšen sprehod. Drugače se polno dojiva, čez dan se zbuja na 3.5 ur, ponoči pa na 2. Tudi jst upam, da se bo čas počasi podaljševal. Drugače je pa detece pridno, je pa res, da je zelo rada priklopljena na zizo in se dostikrat dojiva tudi po dobro urco. Sicer meni hitro mine ta čas, samo ponoči zna biti pa kr naporno. Kako dolgo pa ve dojite vaše user posted image ?

Drugače nam je pa ravno prej pri previjanju odpadel popek...patronažna pride ponovno v ponedeljek, tako da bomo takrat 1.kopaliuser posted image .


Tako, zdej grem pa pančkat, če ne bo prej alarmuser posted image .


_____________________________

"Čim bolj izkoristi sleherni trenutek tistih prvih mesecev- nikoli se ne bodo vrnili!"

(odgovor članu ella79)
Neposredna povezava do sporočila: 61
   RE: februarski sončki 2008
15.2.2008 9:19:36   
misar
dobro jutro user posted image

danes smo spet superca spali. ta mala je zadrnjohala ob desetih, pa vse do treh, pol smo papcale pa spet spančkanje do osmih. aplavz za našo princesko user posted image user posted image da bi le tak tempo držala čim večkrat.

lara76- vi se dojite po eno uro??? user posted image user posted image user posted image pa kaj tamala tud dejansko vleče eno uro skupaj brez ustavit al vmes drnjoha. zato ker naša se naje cca po 10 minutah, pa že takrat se ponavadi prenaje, da potem tud polije mal. saj potem se tud midve še mal cartava na zizi sam vleče pa ne. oz potegne dvakrat pa zadrema pa spet čez neki časa mal potegne pa spi naprej. da bi pa eno uro vlekla??user posted image

ella79- mi smo mel mal krčke že v porodnišnici, sam predvčerajšnjim smo jih mel, ker sem neki čudnega pojedla, je mela tamala tud osip po ritki. je tud patronažna rekla, da je to blo neki zaradi hrane. sicer pa imamo bolj napenjanje v stilu 10minut kremženja in prdkanje ko kak dedi user posted image user posted image user posted image večkrat na dan.

Mi tud v ponedeljek prvič kopamo lepotičko, je ravno včeraj popek odpadel.komaj že čakam user posted image user posted image user posted image

patronažna je tud nam rekla, da na sprehod naj še ne gremo user posted image res ful različno svetujejo. sem pa brala nekje na forumu rr, da lahko malčke privajamo tud tako, da jih oblečemo kot za ven pa na stežaj okno odpermo. kakšna to prakticira?

še eno vprašanje? kako pa kaj vaša čišča? še vedno močna? al pojenjuje? jo sploh še mate? pr men je ful različno, sem pa ugotovila, da se spreminja, odvisno koliko sem aktivna. če ful divjam okoli pol se mi pa spet vlije. user posted image
nič...lepo se imejte...se še tipkamo



_____________________________

čebelica Lana in trotek Nejc

(odgovor članu *Naja)
Neposredna povezava do sporočila: 62
   RE: februarski sončki 2008
15.2.2008 10:35:31   
srečka nosečka
dobro jutro

Prespali noč, sicer od 23. ure do 7. ker so jo zvečer spet morile te kolike.
No vmes smo še enkrat jedli, ampak naša to kar med spanjem naredi. user posted image

misar - mi smo tudi našo za prvi "sprehod" kar lepo v toplo koco zavili, dali kapico na glavi in bili cca. 10 min. na balkonu. Naslednji dan zunaj že 20 min. in tako smo podaljševali sprehode.

Od mojega poroda bo jutri natanko en mesec, pa se mi ta čišča še ni nehala. Jao, kako sem sita teh vložkov.user posted image  Jih prej nikoli nisem uporabljala, tako da sem ta mesec vse nadoknadila. user posted image  e pa je tudi meni spreminjala. Od krvavitev, do rjavega izcedka, pa tako nekaj svetlega, pa spet malo krvi, .... Je pa res, da je tega vedno manj. Upam, da se je kmalu rešim.

dolenjka - te pričakujemo kamlu tukaj. user posted image  No, ko si boš odpustnico napisala. user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu misar)
Neposredna povezava do sporočila: 63
   RE: februarski sončki 2008
15.2.2008 10:55:30   
ella79
pri meni je čišča sedaj dva dni čisto minimalna, ravno tok, da morm še vložek met user posted image no, sej ni niti še 2 tedna od poroda, sam men so ti vložki jao jao user posted image , k jih nikoli prej  nisem uporabljala. Sem pa prej opazila, da če sem bila bolj aktivna, je bila krvavitev tudi bolj aktivna.

(odgovor članu srečka nosečka)
Neposredna povezava do sporočila: 64
   RE: februarski sončki 2008
15.2.2008 12:23:30   
maja&m
Ojla punce!

Danes smo tudi mi noč prespali. Pupa je ajala od cca 9 do 5.30. Kar ne morem verjeti. Smo šli pa sedaj iz ene skrajnosti v drugo-dojiva se dlje.Sem pa opazila,da res ful močno vleče in da se dejansko naje tudi v 5-10 min. Problem je sedaj s spančkanjem. Ja mala bi kar na ziziki pančkala. Malo smo ji dudo uturili,pa imam kar slabo vest. Upam,da se je ne bo preveč navadila,da bo le za nujne primere.
Smo pa šli včeraj kar lepo v vozek. Je bilo tak fino.V postelji ni hotela zaspati,vozek dela pa čudeže.user posted image user posted image  Popoldne pa še en malo. Je bila tako zadekana,da ji je bilo prijetno toplo.

Naši je popek odpadel že v bolnici,tisti dan ko smo šle domov. Se pravi 4 dan njenega obstoja. Sem bila ful presenečena,ker pri sinu je trajalo kakšen teden. No in potem smo se že ta ponedeljek kopali.Danes bo to njeno 3 kopanje. Aja,ena je spraševala kako pogosto jih umivati? Nam je bilo rečeno,da bi jih kopali na 2 dni. In se tega držimo. Poti se ne,umaže tudi ne...Previja se 100x na danuser posted image user posted image  Jo pa malce sfrišamo vsak dan. Za kožo ni dobro,da bi jih vsak dan kopali.Se preveč izsuši.Punčke pa se mi zdi,da so res bolj občutljive.

Misar-glede čišče...Jaz sem že tudi v začetku tedna mislila,aha sedaj je pa konec,ker cel dan nisem imela nič krvavega vložka.Naslednje jutro pa šok...user posted image user posted image  Je pa pri meni isto kot pri večini-odvisno od gibanja,akcijeuser posted image  Bolj ko sem aktivna,bolj teče. Menda bo ja kmalu konec,drugače bodo izdelovalci vložkov obogateli na naš račun.

Pa lp

Maja

(odgovor članu ella79)
Neposredna povezava do sporočila: 65
   RE: februarski sončki 2008
15.2.2008 13:29:34   
bamby
srečka nosečka, jaz sem Anaji nosek kar z mezincem ven pobrala tiste smrkce, ki so bili že zasušeni. Bi težko s čim drugim, ker bi bolj noter porinila, kot spravila ven. Je bilo pa danes zanimivo gledat babico, kako ji je čistila nosek. Najprej ji je fiziološko nakapala v nosek 2-3 kapljice, potem jo je tako pripravila, da je začela jokat, držala ji je glavico z obema rokama in v tistem ko je Anaja zajela sapo, ji je eno nosnico stisnila, da je skozi drugo ven pihnila gnojček, ki ji ga je lepo obrisala. Ful nora tehnika! Jaz sem samo občudovala. Isto je ponovila še z drugo nosnico toliko časa, dokler ni bila čista.
Je pa rekla babica, da ni prehlajena, da ima še vse v nosu od poroda user posted image .

lara, meni je prav danes rekla babica, da naj kar hodimo ven, če je lep sonček in da je toplo (mora biti nekaj stopinj nad nulo)

misar, moja čišča že počasi pojenjuje, vendar se zna to vleči še nekaj dni, ali pa kar ves teden, morda celo več user posted image .
mają&m, pridna tvoja pupika user posted image , da tako pridno spančka ponoči. Meni je rekla babica, da jo lahko kopamo na 3 dni ali pa tudi kar vsak dan, vendar brez mila.

Danes smo imeli prvo kopanje, kot sem že omenila. Mala je ful uživala. Mi jo je pa Tim eno ušpičil. Ko sva z babico namestili banjo v sobo, se je mulc smukal okrog nje in potem od spodaj navzor potisnil čep, da je začela voda z močnim curkom ven tečt po parketu user posted image user posted image user posted image . Sva takoj urgirali, da sva zamašili luknjo in takoj pobrisali po parketu, mulc je pa tudi kar šel v dnevno in ga ni bilo več nazaj. Se je takoj zavedel, kakšno mi je ušpičil user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .

(odgovor članu srečka nosečka)
Neposredna povezava do sporočila: 66
   RE: februarski sončki 2008
15.2.2008 13:42:42   
srečka nosečka
user posted image user posted image user posted image  - bamby sem se nasmejala lumpariji, ki jo je ušpičil Timi. user posted image user posted image user posted image  

Zanimiva tehnika vaše P, vendar meni kaj takega sigurno ne bi ratalo. user posted image  Meni je pa pokazala čiščenje z vato, ki jo zviješ v rolico in potem to v nosku vrtiš. Včasih nama uspe.

Lana je ravno zaspala, jaz pa razmišljam ali bi šli na sprehod. user posted image

(odgovor članu bamby)
Neposredna povezava do sporočila: 67
   RE: februarski sončki 2008
15.2.2008 14:33:59   
*Naja
Misar- pridna vaša pupa, da takole spi celo noč. No, mi tudi vsak dan dlje pančkamo. Danes ponoči smo samo 2x imeli akcijo(user posted image hranjenje+previjanje) in sicer ob 01.00 in nato še ob 04.00. Čez dan pa bi naša potegnila tudi na 3.5-4 urce, ampak jo je treba zbuditi vsake 3 ure, da papca. Je tudi patronažna rekla, naj je ne pustimo dlje spati, ker je drobižek in more pridno pridobivati na teži.

Glede tega, kako dolgo se dojiva, je meni rekla patronažna, naj je ne dojim dlje kot pol ure...da naje se v prvih 20 minutah čisto dovolj. Ampak naša vleče tudi po 45 min-1 ure....res pa je, da imava vmes mal pavze in ponavadi že vmes poskusiva kupček podret, da jo malo zdramim, ker je bolj zaspanček.

Dejte mi povedat, kaj naredite, če se vaši user posted image jočejo, pa so bili recimo ravno nahranjeni in previti? Naša se je recimo včeraj zvečer precej glasno oglašala, ko sva jo zvečer nesla v njeno posteljico....pa sva jo po 5tih minutah šla iskat, ker sva gledala še tv, pa jo je ati potem še mal pocrkljal v naročju, pa je bilo ok. Mislim, da je iskala samo malo bližine, čeprav je velik ljudi mnenja, da se potem otrok razvadi in hoče biti skoz na rokah. No, meni se zdi ta mal kruta, tako da, če se bo naše dete jokalo, dvomim, da ga bom kar pustila in čakala, da neha. No, kakšne so vaše izkušnje.

Glede čišče je tudi pri meni tako, da je kak dan več...sploh če sem aktivna. Kaj pa kej počnete glede aktivnosti, tekom dneva? Ali bolj počivate in se ukvarjate bolj kot ne z bebo, ali tudi kaj gospodinjiteuser posted image

Drugače se pa meni ful pozna tole dojenje. Se mi zdi, da me bo čisto pobralo. Sem šla zdej v treh dneh kar 2 kg dol, pa ful jem. Se mi zdi, da več pa že ne morem. Mislim, a zdej se bom mogla pa načrtno nekej basat, al se bo to ustavilouser posted image No, sj imam še +3 kg zaloge.

Glede izhodov ven, bova pa tudi midva začela tako, da jo bova toplo oblekla in za začetek kar malo na balkon šla z njo. Ko bo stara kakšna 2 tedna in če bo sonček, bomo pa tudi že kaj ven šliuser posted image .

Aha, še glede dudice. Sva tudi midva že poskusila pri najini, da če se mal zajokca, da bi mogoče pomagala, da se mal pocrklja. Pa ni palilo, ker jo mal cuclja, ko ji ven pade je pa jok. Tak, da bi nekdo mogel zraven dežurat in ji skoz nazaj duduko dajat. Je še zgleda ne bomo uporabljali.

Tako, zdej grem pa poskusit napisat še mojo porodno zgodbo, če se pupa prej ne zbudi....


_____________________________

"Čim bolj izkoristi sleherni trenutek tistih prvih mesecev- nikoli se ne bodo vrnili!"

(odgovor članu srečka nosečka)
Neposredna povezava do sporočila: 68
   RE: februarski sončki 2008
15.2.2008 15:35:02   
srečka nosečka
Evo, midve sva s sprehoda spet doma. Je zunaj mraz, da sem zkoraj zmrznila. user posted image  Malecka pa je uživala in seveda vse prespala.
Domov pa naju je pregnal snegec. user posted image  Upam, da kmalu neha.

Lara - naša tudi joče, ko ima čisto rito in je nahranjena. Takrat se igrava, jo zamotim s kakšno igračo, ... Ponavadi je pa  - jaz ji rečem "huda bejba" - beri tečka - takrat, ko ima kolike. To je zadnje večere. Sicer vedno manj. user posted image  Hvala dediju za kapljice. Kaj veliko pa takrat ne morem storit, da jok poneha. Morda samo za trenutek ali dva in čakam, da se umirijo.

Dudico pa ima naša tudi, samo ji kar naprej ven pada. So očitno te dudice 0-3m vseeno prevelike za te naše male štručke. Z dudico se nam včasih uspe pomirit.

Glede tega, da bomo naše user posted image  razvadle, pa je meni vseeno. Naredim tisto, kar mislim da je prav. Če otrok joče in me potrebuje samo toliko, da jo stisnem, bom to tudi naredila. Ali je bolj prav, da jo pustim, da se do onemoglosti zjoče? user posted image  Jaz za to nimam srca. Še prehitro bodo odrastli in odšli po svoje.

(odgovor članu *Naja)
Neposredna povezava do sporočila: 69
   RE: februarski sončki 2008
15.2.2008 17:50:01   
bamby
lara glede večrnega rituala za spanje: To je tipično, da začnejo otroci jokat, čim jih odneseš v posteljico. Isto dela tudi naša in Tim je kričal prav tako. Tu je pa sedaj odvisno od staršev, kako močne živce imaš. Meni je babica že pri Timu rekla, da naj grem ven iz sobe in zaprem vrata za sabo, da ga sploh ne bom slišala. Da lahko jočejo dojenčki 10 do 15 minut brez problema, potem pa je treba pogledat kaj mu je. Mi smo pri Timu delali točno tako in moram reči, da je bilo res učinkovito, saj je mali zaspal čez čas brez problema. Ni pa bilo lahko poslušati ga, kako se dere vsak večer. Zdaj skušamo isto. Če se ne neha dret, jo grem malo pobožat, ji ponudit dudico in potem grem ven iz sobe. Luči pa ne prižigam. Fora je v tem,da morajo malčki ugotoviti, da je čas za spanje in ne za igro.
Glede dude: Nekateri dojenčki nimajo tistega sesalnega nagona in sposobnosti, da bi dudo držali v ustih. Pri nas tega Tim tudi ni imel, zato smo mu vedno pomagali tako, da mu je kdo pomagal držati. Šele pri 5. mesecu jo je začel držati sam, Anaja pa jo že sedaj drži sama. Meni se zdi kar fajn, da se otrok navadi imeti dudo, ker včasih je edina rešitev, da lahko otroka pomiriš.

(odgovor članu *Naja)
Neposredna povezava do sporočila: 70
   RE: februarski sončki 2008
15.2.2008 18:10:49   
Marusah
Ojla,

Naš mali lumpek tudi spi, tako, da imam malo časa, da počvekam z vami.

Glede dude mi je prijateljica, ki mi vedno da dobre nasvete (sploh ne vem, kaj bi brez nje user posted image ) povedala za dudo od Tommee Tippee, ki zgornjega dela nima plastičnega in je kot "zizika". Otrok jo lažje zagrabi in zadrži v ustih, ker ni trda - poskusit ni greh user posted image


Meni je patronažna rekla, da po 14 dneh grema lahko ven. Seveda pod pogojem, da je lepo vreme in ne premrzlo. Tako, da še teden potrpimo, potem pa bom lahka šla na kak sprehodek - komaj čakam!

Glede hranjenja jaz sploh nimam občutka ali Lovro dovolj poje user posted image  Mislim da ja, če potem lepo spi...ampak, ko pa se zbudi je pa panika za "ziziko" user posted image  Malo me skrbi, ker je le velik dojenček. Imama v torek pregled v porodnišnici zaradi zlatenice, kjer ga bojo tudi tehtali, pa bomo videli, če se redi...upam, da.

_____________________________

"Don´t warry be happy!!!:))"

(odgovor članu bamby)
Neposredna povezava do sporočila: 71
   RE: februarski sončki 2008
16.2.2008 8:43:35   
dolenjka
IZVIRNO SPOROČILO: srečka nosečka


dolenjka - te pričakujemo kamlu tukaj. user posted image  No, ko si boš odpustnico napisala. user posted image user posted image user posted image


A veš, da sem nase kar mal pozabila user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  Glede na prestavljen rok, bi si jo mogla za Valentinovo napisat user posted image  Eh veš kaj, ne bom si je, pa da vidim, kaj se bo zgodilo, če ne prej, si jo napišem 22.2., ko sem imela prvi PDP user posted image

_____________________________

24.2.2008 je pokukala na svet moja sreča, mala deklica Tara! 28.9.2009 se ji je pridružil še lepotec Maks in zdaj je moja sreča popolna!

(odgovor članu srečka nosečka)
Neposredna povezava do sporočila: 72
   RE: februarski sončki 2008
16.2.2008 10:13:02   
bamby
dobro jutro!
Pri nas je bila kar pestra noč. Anaja je imela neko čudno zbujenje, tudi čez eno uro spet user posted image . Nekaj časa sem jo pustila jokat, pol sem ji ponudila čaj, nato dudo, pa ni bilo uspeha. Ko sem ji pa enkrat postregla še z 30 ml Aptamila, je bila pa mera polna in je potem lepo spala do jutra user posted image .

Popoldne gremo pa v LJ z Anajo. Gremo v LeClerca pogledat za avtosedež (0-18 kg), ker jih imajo sedaj v akciji. Upam, da so kaj prida.

dolenjka, hitro Taro spravi na svet, da se boš lahko sem preselila in v polni meri z nami čvekala. No, da ne bo pomote, si vseeno dobrodošla user posted image .

(odgovor članu dolenjka)
Neposredna povezava do sporočila: 73
   RE: februarski sončki 2008
16.2.2008 10:46:59   
vrtnica76
Jutro!
Končno smo mal bolje spaliuser posted image .Danes je Janezek star 1 mesecuser posted image !Sploh ne dojamem kolk čas beži.


_____________________________

Bistvo sreče v življenju je v tem, da imamo kaj delati, ljubiti in upati.

16.1.2008 se je rodil korenjak Janez.

(odgovor članu bamby)
Neposredna povezava do sporočila: 74
   RE: februarski sončki 2008
16.2.2008 11:34:43   
mesecnica
Hoj.

Evo še mene na tej temi user posted image .
Naša Luna je tak zakladek, da bi jo človek samo gledal...ampak saj vem, da je za vsako mamico in očka tako...
Je pa malo bolj zaspana tako, da jo je včasih kar problem prebudit za hranjenje. Ker je imela ob rojstvu samo 2800 g so mi naročili, da jo moram buditi najmanj na vsake tri ure ali pa celo na dve. Haloooo!!!! Se mi zdi, da je mala od tega full utrujena. Sedaj je stara 1 teden in jo ponoči kar pustim spati dokler želi. Se zgodi, da spi tudi po 5 ur preden se sama zbudi. Podnevi je pa malo več budna in zvedavo opazuje okoli sebe. Pokonci smo tudi po 4 urice. Včasih jo dam kar v ležalnik in jo prenašam s sabo, da še kaj postorim, ona pa samo opazuje okoli. Res je cuker user posted image . Imamo pa široko povijanje...najprej za 14 dni, potem bomo pa videli...
Drugače pa je meni patronažna tudi rekla, da bom šla lahko drug teden že ven z malo. Pa prvič se bomo kopali v ponedeljek...komaj čakam...

A lahko še ene par vprašanj za že bolj izkušene mamice, ko sem jaz?

Zanima me s čim ve umivate otročka zvečer (s tetra plenico ali s kakšno krpo ali s čim drugim)? Pa ko se pokaka ali jo umijete z robčki ali s plenico? Meni je namreč patronažna rekla, da naj uporabljam kar robčke. Na materinski so nas pa učili, da umivamo samo z vodo...user posted image  
Pa še nekaj me zanima - a je treba pokakane tetra pleničke kaj prej drgnit na roke ali jih lahko dam kar na kuhanje v stroj? Saj vem...neumno vprašanje...ampak res ne vem...

Hvala in lp,


_____________________________

Mesečnica

(odgovor članu vrtnica76)
Neposredna povezava do sporočila: 75
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Zakaj dojenje ni vedno najboljše?
Babica je iz svojih izkušenj ugotovila, da dojenje ni vedno najboljša možnost. Ob tem je razkrila, da je v resnici najpo...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?