|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  4 5 [6] 7 8   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: februarski sončki 2008
20.2.2008 9:10:00   
buči
Živjo, da se vam javim. Smo super!!!!!!! user posted image user posted image user posted image  Aljaž je Tilna nenormalno lepo ljubeče sprejel. Je pravi veliki brat! Tilen bi se dojil, a žal nimam mleka. Prve noči so bile obupne, ker je samo jaokal, ker ga je zvijalo. Ker smo na prilagojenem mleku, sva mu začela dajati Novalac AC in že po 2 obrokih so krči popustili. Noro - nobelovo nagrado tistemu, ki se je spomnil te mlečne formule! Skoraj nič ne joka, je že buden v intervalih in z nami "je" kosilo, dude ne mara, kar mi je neverjetno, ker je Aljaž imel kar 3 na enkrat. Jemo na 3 - 3,5 ure. Ponoči spi v svojem košku. Sva pa uporabila vse fore, da sva ga spravila noter. Predno ga noter položiva, mu posteljico segrejeva s termoforjem, pa še v tanko dekico ga zavijeva, da ima občutek otesnejnosti. V posteljico bomo uporabljali šele nekje pri 2 - 3 mesecih, ker mu je prevelika. Tiste, ki imate težave s spanjem, poskusite s koški, ker so posteljice še prevelike za novorojenčke, jih je strah. Komaj čakam, da gremo med vikedom malo na zrak.

Cartajte se, imejte se radi! user posted image

_____________________________

TDAT - štirje prestopniki!

(odgovor članu bamby)
Neposredna povezava do sporočila: 126
   RE: februarski sončki 2008
20.2.2008 9:10:00   
misar
dobro jutro mamice user posted image

mi smo spet pridno spančkali, smo se samo enkrat zbudili za papcanje.

kar se tiče spanja v posteljici pri nas nekako ni problem. zna bit zvečer bolj težko spravit spat ampak rata brez večjega joka in stoka. tu se strinjam z bamby, jaz je tud ne jemljem iz posteljice. jo malo kar v košari poujčkam al pa jo po laskih pobožam. tud, če še čist ne spi jo pustim v temi. mogoče takrat ene dvakrat pojamra ampak dlje od tega nekako ni šlo.user posted image user posted image

se pa bamby absolutno ne strinjam s tabo kar se tiče crklanja oz. nošenja na rokah (seveda je to moje skromno mnenje in mi ne smeš zamerit). jaz jo tud čez dan vzamem na roke, se pogovarjam z njo. Mala je budna vsaj 4 ure dnevno (vse skupaj) kaj a naj jo pustim, da tist čas v strop zija? saj je človek, pa verjetno tud družbo rabi. pa tud vsepovsod piše in svetujejo, da naj se človek tudi s čisto majhnim dojenčkom ukvarja.
zakaj se ti ne strinjaš s crklanjem otroka?

lp


_____________________________

čebelica Lana in trotek Nejc

(odgovor članu bamby)
Neposredna povezava do sporočila: 127
   RE: februarski sončki 2008
20.2.2008 9:12:16   
buči
Punce, otroka ne boste razvadile, če ga boste, ko bo buden, nosile, naj pa ne spi na vas. Ko bo otrok star 2 meseca, ga lahko date v počivalnik, pa vas bo gledal in ne bo treba ga toliko nosil. Dotik stimulira razvoj možganov - cartajte se!

_____________________________

TDAT - štirje prestopniki!

(odgovor članu misar)
Neposredna povezava do sporočila: 128
   RE: februarski sončki 2008
20.2.2008 10:10:38   
vrtnica76
IZVIRNO SPOROČILO: bamby

vrtnica si morda probala prsa med dojenjem stiskat, da bi mleko lažje teklo?


Bamby hvala,tudi s stiskanjem poskušam.Takrat se mu full mleka nafila v ustih in prav na globoko požira.user posted image


_____________________________

Bistvo sreče v življenju je v tem, da imamo kaj delati, ljubiti in upati.

16.1.2008 se je rodil korenjak Janez.

(odgovor članu bamby)
Neposredna povezava do sporočila: 129
   RE: februarski sončki 2008
20.2.2008 11:01:50   
bamby
misar, če si temeljito prebrala moj post sem omenila, da malo jo pocrkljam tudi čez dan in se seveda z njo tudi pogovarjam user posted image . Je pa res, da sem glede tega malce zadržana in ne maram tega preveč, ker otrok hitro ugotovi, da mu je na rokah lepše in potem nastane tu problem, ker potem res hoče bit samo na rokah, tega pa jaz nočem in tudi ne bi zmogla, da bi jo kar naprej po rokah nosila. Moževo nečakinjo morajo kar naprej po rokah nosit, pa ima 10 mesecev in skoraj 12 kg, pa si predstavljajte takega otroka kar naprej na rokah imet. So imeli veliko kandidatov za crkljanje, zdaj je pa user posted image user posted image user posted image .
Drugo je pa tudi to, da se na rokah otrok tudi hitro utrudi in mu velikokrat tudi zapaše mir in da leži nekje v miru in sam.

No, mi smo pa nocoj pridno spali ponoči. En interval je trajal skoraj 5 ur, drugi pa skoraj 4ure, tako da smo glede tega pridno napredovali. Temu pripisujem zrak in večerna kopel user posted image . Danes je pa oblačno in hladno vreme, pa ne vem, če bova šli kaj ven user posted image . Bom videla, kako bo kasneje.

(odgovor članu vrtnica76)
Neposredna povezava do sporočila: 130
   RE: februarski sončki 2008
20.2.2008 11:09:41   
MetiLu
Dan punce! za nami je uspešna noč oz. kar uspešnih 24 ur user posted image  mali se doji in spi na 3 - 3,5 ure, ko vmes gleda oz. je buden se tudi jaz z njim lepo pogovarjam in neverjetno je kako se odziva na moj in atijev glas user posted image  edino zvečer okol devetih pojeva, se previjeva, pol je jok in stok, ga zvija, se posračka ( včeraj 2x, tako, da sem ga od devetih zvečer do polnoči 3x previla user posted image ) ,mu dodava še eno flaško aptamila (včeraj je dobil 60 ml, pojedel skoraj vse) in potem zaspi. Ob treh zjutraj se zbudi, papca, podre kupčka (ali pa ne - potem je problemuser posted image  Bamby, sva probala že vse tri variante, pa še vedno ne uspe vedno?pol pa pomožnosti še kolcat začne in potem sploh ne zaspi user posted image ) in traja ene pol ure da zaspi nazaj (dones ponoč sva bila pokonc od treh do pol petih, potem je spal naprej do pol osmih v svoji posteljici. Malo sva ga pustila tulit, samo je hitro odnehal in zaspal user posted image  Sem mu pa jaz pregradila posteljico s kovtrčkom, tako da ima prostora toliko, kot bi spal v košku. res fino. Če je pa kriza, ga pa še s hrbtne strani založim z dodatno odejico, tako da se tišči oz. ima tak občutek user posted image

Dojenje nama gre čedalje boljše, mu pa zaradi lenobice tudi jaz zizi stiskam da mu bolj teče, pa skoz ga po ličkih bezam, da ne neha sesat, ker prehitro zaspi. Če je pa res že zelo zaspan, ga pa nežno za noska stisnem in lepo sesa naprej. Moja proizvodnja tudi laufa, zjutraj ene zize ni pojedel do konca, pa imam zdej eno večjo od druge user posted image user posted image user posted image  
Ella, ko si si ti pumpala mleko, si si ga kej napumpala ali bolj malo, pa je to vseeno spodbudilo proizvodnjo? A potem lahko otročka navadimo, da poje obrok samo na eni zizi? Jest sem pa skoz mislila, da mora na obeh jest user posted image  A te bradavice še kaj zabolijo, ko se mala pristavi, al si že čist "utrjena"?

Še eno ?: Ali so vam rojstni list poslali po pošti in kako hitro? Midva ga še kar nimava in ne morem nobeh papirjev uredit...

_____________________________

12. Februarja ´08 je na svet prikukal moj zlati fantek Janez

8. Julija ´11 pa je dobil sestrico Izo in postal ponosni veliki brat

(odgovor članu vrtnica76)
Neposredna povezava do sporočila: 131
   RE: februarski sončki 2008
20.2.2008 11:17:02   
MetiLu
Bamby, glede crkljanja se kar strinjam s tabo, jaz ga tudi ne nosim po rokah po nepotrebnem. Raje se uležem zraven ( napr. na sedežni) in se pogovarjava, se veliko božava, dotikava, tudi na previjalni recimo, predvsem pa sem zraven ko se zbudi in ga takrat nežno ogovarjam, preden ga dvignem iz posteljice oz. koška (od vozička, v katerem spi čez dan v dnevni). Meni največ pomeni crkljanje med dojenjem (tudi največkrat leže, čeprav je blazina za dojit tud zelo fajn zadeva, samo mene še šivi matraj in potem težko sedim user posted image ). Da bi ga pa posebej nosila in ujčkala pa ne, razen ko podirava kupček (to največkrat oz. skoraj vedno dela ati user posted image ) ali pa če ga zvija in ga dam čez roko ali pa malo potelovadiva. Men se zdi to dovolj user posted image



_____________________________

12. Februarja ´08 je na svet prikukal moj zlati fantek Janez

8. Julija ´11 pa je dobil sestrico Izo in postal ponosni veliki brat

(odgovor članu MetiLu)
Neposredna povezava do sporočila: 132
   RE: februarski sončki 2008
20.2.2008 11:45:51   
bamby
meti,da te potolažim, da tudi midve nocoj nisva nobenega kupčka podrle in zjutraj prav tako ne user posted image . Včasih pač ne gre.
Anaja obvezno začne vsak dan kolcati zjutraj po hranjenju okrog 6h. Potem pa se ona ujezi in fajn zakriči user posted image  in potem se ji neha kolcati in lepo zaspi naprej user posted image .

Rojstni list so mi po nekaj dneh, ko sem prišla iz P poslali domov po pošti. Saj boš dobila, pa urejanje dokumentov se ne mudi tako zelo, ker imaš nekje tudi po 3 mesece časa, da to urediš.
IZVIRNO SPOROČILO: MetiLu

Bamby, glede crkljanja se kar strinjam s tabo, jaz ga tudi ne nosim po rokah po nepotrebnem. Raje se uležem zraven ( napr. na sedežni) in se pogovarjava, se veliko božava, dotikava, tudi na previjalni recimo, predvsem pa sem zraven ko se zbudi in ga takrat nežno ogovarjam, preden ga dvignem iz posteljice oz. koška (od vozička, v katerem spi čez dan v dnevni). Meni največ pomeni crkljanje med dojenjem (tudi največkrat leže, čeprav je blazina za dojit tud zelo fajn zadeva, samo mene še šivi matraj in potem težko sedim user posted image ). Da bi ga pa posebej nosila in ujčkala pa ne, razen ko podirava kupček (to največkrat oz. skoraj vedno dela ati user posted image ) ali pa če ga zvija in ga dam čez roko ali pa malo potelovadiva. Men se zdi to dovolj user posted image



Tako kot si ti napisala, se jaz tudi čisto strinjam in tako otroci niso prav nič prikrajšani.

(odgovor članu MetiLu)
Neposredna povezava do sporočila: 133
   RE: februarski sončki 2008
20.2.2008 11:53:02   
MetiLu
Punce, kdaj previjate svoje zlatke, pred ali po dojenju? In kolikokrat na dan?

_____________________________

12. Februarja ´08 je na svet prikukal moj zlati fantek Janez

8. Julija ´11 pa je dobil sestrico Izo in postal ponosni veliki brat

(odgovor članu bamby)
Neposredna povezava do sporočila: 134
   RE: februarski sončki 2008
20.2.2008 11:57:46   
pina-1
dan mamice.

za nami je super fenomenalna noč. Ana je zaspala ob 8 zvečer in j spala do 1:30. Nakar je sledilo hranjenje. Se pa tudi midve namantrava za nazaj zaspat. Se je še pokakala vmes, tako da je bla kar razbujena in v posteljici ni hotela zaspati. POl sem ji pa pri meni dala dudico in ko je trdno zaspala sem jo dala v posteljico in je spala do 8 zjutraj. Jo pa zadekam v dekico, tako da je kot v žaklju in to pali.
Žal pa sem jaz malo manj spala, ker sem se morala ukvarjat z mojimi zizikami. Sem ob 23 stisnila malce ven, pa ob enih ored dojenjem. Takrat sem ta drugo joško kar spumpala do praznega, ker sem vedela da se ne bo tako hitro zbudila. Samo ponoči sem stran zlila 400ml mlekauser posted image . Sedaj naša Ančka spi, ampak sem se odločla, da jo bom čez dan zbujala na 3 ure, ker če ne mi bo zize res razneslo.

Glede nošenja: mi našo tudi ne nosimo preveč na rokicah. Ko je zbujena se ponavadi hranimo in previjamo. Dokler je budna je z nami  ali na kavču ali na rokah, ko pa zaspi gre v svojo posteljo ali košaro. JE pa tuki tudi Mia ki bi jo skozi pestvala in ji pač moramo malo ugodit.

Jaz full pogrešam zrak. Komaj čakam da bomo šle lahko malo ven. Sicer še en teden kao ne smeva, samo ne vem če bomo zdržale. ČE bo lepo vreme bova šli par minutk ven.

Danes sem si pa končno glavo umila. Sem bla res že pošteno sita tistih las, pa naj tetice govorijo kar hočejo glede pranja las po porodu.

Grem sedaj na hitro pojest in pol Ano zbudit, ker me zizike kar pošteno bolijo.

_____________________________

Grrrrr... kako bi bilo lepo probleme reševati s spanjem :((((

(odgovor članu bamby)
Neposredna povezava do sporočila: 135
   RE: februarski sončki 2008
20.2.2008 11:58:34   
bamby
Jaz jo najraje pred hranjenjem, ker potem lažje zaspi naprej, drugače se rada prebudi. Je pa včasih tako, da se kdaj tudi med hranjenjem pokaka, pa jo je treba previt še enkrat. Jo pa previjam po hranjenju tudi takrat, ko se preveč mudi jest user posted image .
Čez dan jo previjem ene 4x, potem jo je pa tudi ponoč treba 1x ali celo 2x, ker se ponoči najraje pokaka. Torej 5-6x na dan. Če pa ponoč ni slučjno pokakana je pa ne preoblačim.

(odgovor članu MetiLu)
Neposredna povezava do sporočila: 136
   RE: februarski sončki 2008
20.2.2008 11:58:48   
pina-1
meti, jaz jo ponavadi previjem po prvi rudni hranjenja in pol ji dam še malo. No velikokrat se zgodi da naša dečvica pol še kaka, tako da....user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Grrrrr... kako bi bilo lepo probleme reševati s spanjem :((((

(odgovor članu MetiLu)
Neposredna povezava do sporočila: 137
   RE: februarski sončki 2008
20.2.2008 12:08:45   
Marusah
Mi smo tudi danes vsaj malo spali. Ampak tako kot vsako noč okoli 4-ih spet jok in zvijanje user posted image  
Bamby sem poskusila že vse poze kar jih premore svet user posted image  pa nič ne pomaga user posted image  Včasih čisto z lahkoto podre kupček, spet drugič pa ne in potem ga črviči in zvija...bogi mali!

Previjama pa se midva čisto odvisno od volje user posted image  Če je prehuda lakota, ga rajši prvo podojim, ker drugače je tako dretje, da ga tut previt ne morem. Pa vsako noč ko da zvija, ga grem previt in ga malo pustim brez planičk, da lahko nogice pokrči in lažje kaka...

Aja, pa danes nam je končno popek odpadel user posted image user posted image user posted image  Zdej pa čakam na patronažno, da se skopamo... pa nje ni od nikoder user posted image



_____________________________

"Don´t warry be happy!!!:))"

(odgovor članu pina-1)
Neposredna povezava do sporočila: 138
   RE: februarski sončki 2008
20.2.2008 12:19:11   
misar
ja bamby saj vem, da se cartate. pa mi se na rokah nosimo samo kadar mamo krčke...ampak vseen je zvenelo zelo divje, kot, da otrok cel dan v posteljici leži sam.

naša se doji pri vsakem obroku na drugi zizi. izjemoma še malo popije tudi iz druge.

previjamo se pa navadno tako, da najprej hop na zizo, ko se utrudi jo grem previt, potem pa v 98% spet mal na zizi povisi. zaenkrat je ta kombiniacija najbolj uspešna. me pa zanima, če vam otroček zaspi, ko ste ga imele namen previt a ve vseeno previjete? ker men se prav mal smili previjat takrat.user posted image




_____________________________

čebelica Lana in trotek Nejc

(odgovor članu Marusah)
Neposredna povezava do sporočila: 139
   RE: februarski sončki 2008
20.2.2008 12:54:06   
Lanchy
Ojla mamike,
jaz imam pa eno vprasanje...in sicer, mdive z Zojo sva se lepo ufurali v nek ritem dojenja na 3 urce, ponoci pa malo drugace...nekje od 8ih do 1ih spi, potem se podojiva in potem spi se do 5ih. No problem zadnja dva dni je pa v tem, da bi se gospodicna cez dan dojila tudi na eno uro in to skos, ni bila samo ena izjema...Pa me zanima, ce je mozno da je moje mleko prevec vodeno in ni dovolj kaloricno. Zakaj zdaj kar naenkrat rabi veckrat se dojit? Sva vceraj dobila digitalno tehtnico, da sem lahko videla za koliko se podojiva...no podoji so za moje pojme mocni, od 80-110, ampak to ji ocitno ni dovolj. Danes sem ji zjutraj dodala se aptamil 60 ml pa ga je stankala kot taglavnauser posted image ...Je res kaj narobe z mojim mlekom? HELPuser posted image

< Sporočilo je popravil Lanchy -- 20.2.2008 13:08:34 >

(odgovor članu misar)
Neposredna povezava do sporočila: 140
   RE: februarski sončki 2008
20.2.2008 13:49:59   
maja&m
Zdravo!

Kolikor vas berem,vas več ali manj doji in dodaja. Zdaj pa me zanima zakaj? Ali se vaš otroček premalo redi,naje....?Zanima me kakšen je razlog dodajanja?In ali ste se pred tem posvetovale s kom,npr. patronažno ali pediatrom?
Aja,ene pa svoje mleko črpate...A potem dojite ne,samo po flaški hranite otročke?
Malo me zanimajo te tehnike,pa upam,da bo katera kaj več okoli tega povedala-kakšne izkušnje imate.

Lp

Maja

(odgovor članu Lanchy)
Neposredna povezava do sporočila: 141
   RE: februarski sončki 2008
20.2.2008 14:04:53   
Lanchy
Maja, midve sva dodajali v P, ker na zacetku doojenje ni steklo, potem pa do vceraj NIC, ampak ker je  bilo ze tako cudno, da je otrok prej kot v eni uri lacen sem dala se 60 ml adaptiranega.
Jaz si sicer ne crpam mleka, ker mi je to ciso prevec zamudno, bi bilo pa faj za kdaj pa kdaj, da lahko grem kam brez da razmisljam, da moram biti cez 2 urci doma in lahko otrocek dobi kar po flaski moje mleko... Vem da si nekatere crpajo tudi zato, da povecajo ponudbo ali pa preprosto zato, ker jih zanima koliko bo njihov otrocek pojedel...Bodo pa res tiste, ki to pocnejo vec povedaleuser posted image

(odgovor članu maja&m)
Neposredna povezava do sporočila: 142
   RE: februarski sončki 2008
20.2.2008 14:38:44   
Sandra*
Pozdravljene!

Da se še jaz pofočkam. Rodili smo 10.2. ob 6.33, 55 cm dolgega in 4510g težkega fantka Anžeta.

Pri nas se samo dojimo in nam gre lepo, teža narašča ponoči pa tudi lepo spimo. Spat gremo ob 10.30 in spi do cca 3 potem je, spi do 6 poje in spi do 8h. Čez dan se mi zdi da tudi kar veliko spi.

Ponoči ga ne previjam. Čez dan ga previjam pred dojenjem, če se vmes pokaka in ne zaspi ga previjem, če pa zaspi ga pustim, da spi in ga previjem ko se zbudi.

Jaz sem si spumpala mleko drugi dan, ko sem prišla iz p ker se mi je mal zabaslo, ampak sem ga ulila stran. Jaz ga samo dojim in nič ne dodajam, pri prvem sem delala enako, sem pa že pri prvem opazila da se na mleku ful pozna kaj ješ. Če je kšna bol nasitna hrana je pol otročk bol sit, če pa piješ sam vodo je tut mleko bolj vodeno, čeprov je ful važno da ful velik piješ.

Smo bili pa včeraj prvič zunaj in to kar dvakrat dopoldne in popoldne približno pol ure. Dopoldne je bil ves čas buden v vozičku, popoldne pa je spal. Meni pa je tut ful pasalo da sem se mal nadihala svežega zraka.

Tolk mal na kratko, se pa še kaj javim.

Lep dan

(odgovor članu Lanchy)
Neposredna povezava do sporočila: 143
   RE: februarski sončki 2008
20.2.2008 14:42:01   
bamby
IZVIRNO SPOROČILO: Marusah

Aja, pa danes nam je končno popek odpadel user posted image user posted image user posted image  Zdej pa čakam na patronažno, da se skopamo... pa nje ni od nikoder user posted image

A patronažne k tebi sploh še ni bilo? Pa si jo kaj poklicala? Pri nas jih moramo same poklicat, ko pridemo iz P. Najprej je hodila ena k meni, ker je druga zbolela. Ta je hodila sprva predvsem zaradi mojih šivov, pol je pa tudi ta druga že prišla in sicer le 1x, da je Anajo skopala. Ker pa naj bi vse že obvladala kot drugorodka, je k meni ni več.

misar, jaz jo po hranjenju vseeno previjem, tudi če zaspi. Saj ponavadi hitro zaspi naprej. Če pa začne jokat, jo pač malo potolažim, pa je hitro dobra.
Ko bodo pa pri nas krčki se bomo pa tudi nosili, prav gotovo user posted image . Zdaj zaenkrat še ni potrebe.
Sicer pa naša Anaja zelo veliko prdi, pa mislim, da je to dobro, ker drugače bi jo že zvijalo. Kaj pravite ve?
Po moje ji čaj iz kamilic, janeža in kimla pomaga user posted image .
 
lanchy, vem da če se otrok doji ni potrebno čaja. Pa če bi ji morda namesto mleka ponudila čaj? Saj lahko da je tudi mleko bolj vodeno, še posebno če se tako pogosto dojita. Ne vem, no. Pa ko je pojedla Aptamil, se je tudi hotela tako hitro spet dojiti?

No, Anaja je bila malo nazaj kar ene pol urce budna. Sva se malo pogovarjali, tako da sem se na tla zraven kavča usedla. Pol je čez čas začela mal šobe nabirat, pa sva se šli preoblečt, pol sem ji malo čaja dala pit in nato sem ji dala dudo, da je zdaj spet malo zaspala. Ob 15h bo pa 3 ure, ko je nazadnje jedla. Verjetno se bo takrat zbudila, da bo treba jest user posted image .

(odgovor članu Marusah)
Neposredna povezava do sporočila: 144
   RE: februarski sončki 2008
20.2.2008 15:10:15   
Lanchy
Bamby, ne vem a je nasa taka malo pozeruhica, al kaj...ampak midve sva se danes podojili za 80 (po tehtnici) in potem je bila cez slabo uro spet lacna, sem ji dala 60 ml aptamila in je vse pogoltala, niti ni zaspala po temu hranjenju, sicer ni nic jokala (mocno joka res samo zvecer ko je lacna, to je tisti neutolazljiv jok, ko pa dobi svoje je pa vse OK v sekundiuser posted image ), ampak je spet cez slabo uro postala tecna, da bi se rada futralauser posted image (pojedli sva za 100) in potem je zaspala. Ma ne vem, ocitno bom mogla bit malo bolj pozorna, pa se sebe malo bolj konkretno nahranit. Jaz v vcini veliko pijem, pa bolj malo jem, ker kar ne najdem casa, da bi si kaj pripravila, predvsem zdravega. Zjutraj pojem zajtrk, potem pa do poznega popoldneva pojem se kak kreker in jogurt, potem imam pa kosilo, ampak tut ne nekaj ful, ker mi niti ne paseuser posted image ... baje naj bi neki ful polento jedle, je to res?

(odgovor članu bamby)
Neposredna povezava do sporočila: 145
   RE: februarski sončki 2008
20.2.2008 15:13:33   
Lanchy
Glede previjanja, jaz jo pevijem pred hranjenjem, v P so nam rekli da naj je po hranjenju saj kako urco ne previjamuser posted image , ponoci p je sploh ne (razen ce bi bila ful pokakana, kar pa v vecini NI), tako da se previjeva po kopanju in potem ob 5ih zjutraj.
So nama bile pa vse plenicke v segnih presiroke, tudi tiste od 2-5 kg, pa sva zdaj koncno nasle taksne, ki nama niso user posted image Smo jih res sprobali cel bataljonuser posted image

(odgovor članu Lanchy)
Neposredna povezava do sporočila: 146
   RE: februarski sončki 2008
20.2.2008 15:23:41   
ella79
meti jaz sem si, no sej si še sedaj, vmes ko je Zoja spala, spumpam na obeh zizikah. včeraj je bilo že 140 ml user posted image (po večernem tuširanju, to full pomaga, vsaj meni potem kar lije), prve dni 40-60 ml. To sem naredila parkrat, po dveh urah hranjenja, tako da ko se je prebudila, se je že naredilo nekaj novega mleka, če pa ga je bilo premalo, sem ji pa še tega načrpanega dala. Res ti tole pumpanje vmes poveča proizvodnjo user posted image user posted image user posted image user posted image jaz ji sedaj ne dodajam nič več aptimila user posted image user posted image user posted image in sem res vesela, da je steklo, ker sprva je bolj švoh kazalo. Najprej skoraj po vsakem obroku dodatek, potem samo zvečer 1x in čez dan 1x, potem samo pred spanjem in sedaj se polno dojimo user posted image

glede crklanja - naša je čist zadovoljna, če se po dojenju mal pogovarjamo z njo, pa na previjalni, se mi pa zdi da je najbolj zadovoljna, ko dam sito in suho spat user posted image . Pa še mal gleda in potem v miru zaspi. Nikoli ne joka ko jo položim, seveda če so izpolnjeni vsi pogoji. Da bi jo pa po rokah nosila eno uro in ujčkala, pa potem spat dala, se mi pa zdi, da se to čist prehitro otrok navadi. Pač poznam različne primere, ko morajo otroke leto ali dve stare zvečer uspavat najmanj eno uro... pa poznam tudi take, ki jih dajo samo v posteljico in se otrok sam mal zamoti in potem zaspi. Sama bom probala, da mi rata to zadnje, ker res ne bi bila rada sužnja otroku in ga zvečer do enajstih za rokco držala in pravljice brala, da bi zaspal...

(odgovor članu bamby)
Neposredna povezava do sporočila: 147
   RE: februarski sončki 2008
20.2.2008 15:29:23   
ella79
aja, še glede previjanja. Jaz jo probam podojit na eni strani, počakat 10 minut, ker se vedno pokakca (se mi vsaj enkrat na dan tudi na previjalni, če ne pa vsaj polula) in potem še mal na drugo zizo, če je potrebno in potem spat. Najprej sem jo pred hranjenjem, pa ni blo dobr, so se ji že kar mal plenični izpuščaji naredili, tako da sedaj res gledam, da vedno zaspi suha.

(odgovor članu Lanchy)
Neposredna povezava do sporočila: 148
   RE: februarski sončki 2008
20.2.2008 15:34:19   
buči
MetiLu, zdravo. Nisem točno natekočem, kdaj si rodila! Ne vem, če sem ti že čestitala. Torej: user posted image  in dobrodošla v klubu!

Naj te ne skrbi, previjaj po občutku, bolje pred hranjenjem, tudi če se dere, da ga ne premetavaš s polnim želodčkom. Ponoči ti ni treba. Če ima težave s kožo, pogosteje, če ne pač na 3 / 4 ure čez dan.

_____________________________

TDAT - štirje prestopniki!

(odgovor članu ella79)
Neposredna povezava do sporočila: 149
   RE: februarski sončki 2008
20.2.2008 15:35:11   
buči
Še to: če kupčka ne podere v 30 minutah, ga pač ne bo, ker se vtem času hrana in zrak že premakneta v črevo.

_____________________________

TDAT - štirje prestopniki!

(odgovor članu buči)
Neposredna povezava do sporočila: 150
Stran:   <<   < Prejšnja stran  4 5 [6] 7 8   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  4 5 [6] 7 8   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...




Dojenje...
пеперутка16

Do kdaj ste dojile?