Gina
|
Ne, mene ne bi motilo. oz. ne, me ne moti, da ima moj preveč kil. Na živce mi gre edino kadar poje preveč džankfuda, ker se mi ne zdi fajn to za zdravje. Kadar stoka, mu razložim, da je meni najlepši, pa da mu zaradi mene ni treba prav nič shujšat, da če pa hoče, pa lahko, vendar zaradi sebe. In me v resnici ne moti. Moj je bil svoje cajte obseden od tega, da je vse ljudi buljil, koliko kil imajo, pa opravljal podolgem in počes vse, kar ni bilo vitko. Pa se je odvadil. Ker mene res te reči niti malo ne ganejo, nima sogovorca, oz. ima nekoga, ki v tem ne vidi nič slabega. Težko je čutiti nekaj slabega o debelih, če nimaš koga doma, ki bi te razumel ali celo podpiral, da tako misliš. Vse je v glavi. Tudi zamisel o hipotetični lepoti. Po moje jaz tako mislim na splošno o ljudeh zgolj zato, ker pri nas doma nismo nikdar in nikoli govorili o tem, da bi bil kdo na svetu predebel, grd ali čuden in sem si lahko razvila svoje predstave o tem. Redkokdo mi je "zapuščen". Ne štekam tega izraza. Pa še to. Imam prijateljico. Letos sva bili 14 dni skupaj na morju. Jedli sva po moje skoraj do pičice enake reči, pa tudi količinsko enako. Ker jo dobro poznam vem, da skoraj vedno je približno enako, giba pa več kot jaz. Ima pa tudi vsaj 20kg več. Pa se meni še vedno zdi luštna. Ne opazim njenih kil. Koliko kg imaš ni vedno odvisno od tega, koliko mnogo ješ, pa koliko migaš. Tudi izraz zapuščen pomeni nekomu nekaj, nekomu nekaj drugega. Meni v nobenem primeru to ni vrednota. Kile mislim. Vesela sem, ker vidim lepoto skoraj povsod. Lažje je živet. Pa v resnici menim, da če bi bila ti kiki zadovoljna z njim, pa mu to vselej povedala, potrdila, če bi on to iskreno čutil, da se ne bi nič sekiral zaradi kil, ali pa vsaj mnogo manj, kot se ta hip. Moj vem, da bi se sekiral, če bi ga jaz gnjavila, pa tudi vem, da narediti ne bi mogel itak nič, kot tudi tvoj ne more. Samo da se moj ne sekira preveč, tvoje se pa ful. Brez veze. Aja, a imaš ti malo kil, al veliko? Včasih partner s tem, ko kritizira partnerja, kompenzira svoj lastni manjko. Oz. se potrjuje. Tudi take poznam. Se pravi partnerja tunka v drek, zato da bi sam izpadel boljši, manj debel. Saj najbrž pri vama ni tako, samo poznam pa tudi take. Aja, če pa so kile v resnici tvoja vrednota, če ti partner tak, kot je zdaj, z več kilami ni všeč, potem pa mislim, da imaš problem. Vrednote ne moreš glih kar tako spremenit, pogledat skoznje tudi ne moreš, torej si najdi drugega. Na silo hujšat se ne da. Cena je previsoka. Jaz zihr ne bi, niti če bi mi partner dal ultimat. takrat pa sploh ne.
|