|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Bolani otroci v vrtcu grrrrrrrrrrrr!
31.1.2008 11:43:47   
tosja
 
IZVIRNO SPOROČILO: ZARA

Sicer pa je to pomoje problem vsakega vrtca. Eni res nimajo varstva, enim se pa preprosto jebe.


Zlata resnica!


_____________________________

Ko hodiš, pojdi zmeraj do konca...

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Bolani otroci v vrtcu grrrrrrrrrrrr!
31.1.2008 12:49:55   
Enolla
IZVIRNO SPOROČILO: tannya

Pri nas v vrtcu smo na sestanku staršev sprejeli sklep v katerih primerih lahko vzogjiteljica zavrne otroka in ga ne sprejme v varstvo:
- vnete oči
- vidno bolan (kašlja, smrka, ni razpoložen ipd.)
- driska , bruhanje
- vročina
in seveda pri vseh ostlalih nalezljivih boleznih.
Sprejeli smo tudi sklep, da mora starš otroka odpeljati najkasneje v 1 uri po tem, ko ga je poklicala vzgojiteljica, da je karkoli z otrokom.
Večina staršev se je s tem strinjala in moram reči, da od lanskega avgusta niso skupinsko nič bolani. Lani pa smo bili pol leta doma.
Gre pa za starostno skupino dveletnikov - jasli.

Bolani otroci nimajo kaj iskati v vrtcu. Kar se pa služb tiče, pa je res problem in vedno večji bo. Jaz sem imela precej težav, pa tudi delam v javni upravi.



Zaradi staršev,ki se jim sladko jebe kot se je Zara slikovito izrazila so tudi v našem vrtcu sprejeli podoben sklep. In meni je prav. da je tako čeprav neke pravne podlage za to ni. Ampak naj kar velja. Aja, svečka iz noska pa se mi ne zdi nič tako tragičnega, v kolikor ne obstajajo tudi drugi znaki bolezni zraven - se jim ne zastonj pravi smrkavčki.

_____________________________

Nič ni težjega od iskrenosti in nič ni lažjega od laskanja(Dostojevski).

(odgovor članu tannya)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Bolani otroci v vrtcu grrrrrrrrrrrr!
1.2.2008 11:53:32   
petja
IZVIRNO SPOROČILO: Naja31
Smrkanje in kašljanje brez vročine se mi ne zdi dvolj tehten razlog, da ostane doma. Ob pogoju, da je otrok normalno  razpoložen. Pri nas tudi vsi v otroci (s tem da pol skupine manjka) najmanj smrkajo in kašljajo in moj je je tudi med njimi. Če bi čakala, da ne bi smrkal, bi bil celo zimo lahko doma.


Se strinjam s tem! In mi gre na živce, ker mame norijo, da otrok, ki kašlja, ne sme v vrtec user posted image . Jaz tudi kašljam in hodim v službi in nisem bolna, se v redu počutim in lahko delam.

_____________________________

Lp, petja

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: Bolani otroci v vrtcu grrrrrrrrrrrr!
18.2.2008 20:50:44   
daysi
Moja malčica je zadnjič bila štirinajst dni doma zaradi dermatitisa na koži. In jo dam v vrtec. V garderobi sem slišala, ko je rekla ena od vzgojiteljic, da je neka punčka iz skupineprejšnji dan bruhal, danes je pa že spet v vrtcu. No in naslednji dan je naša tudi bruhala in smo spet ostali doma.

(odgovor članu petja)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: Bolani otroci v vrtcu grrrrrrrrrrrr!
18.2.2008 21:19:36   
bini
ja, lahko takole razmišljate vse tiste, ki imate možnost mam in tašč, pa še kakšnih drugih variant al pa imate na nek način idealne službe... midva imava še premlade starše in so v službah... tako da je bil letošnji januar + del februarja katastrofalen glede najinih služb in bolnišk... najhujše je pa to, da sta oba mala razbojnika kljub bolezni, vročinam in baje celo angini (o skeptiki glede tega tukaj ne bi) uspela imeti prav fajn dopust doma - izvzeta je tukaj slinavka, ko sta bila res uboga in čist sesuta... mala dva sta uživala in se imela fajn, jaz sem se pa spraševala zakaj sem sploh na bolniški....
moja služba je glede bolniške grozljivka - sem v šoli in moja realizacija ur je katastrofalna in ravno nekateri med vami boste čez leta težili po šolah svojih otrok zakaj je pa npr. matematkarca vašega otroka tako veliko odsotna (mogoče ima pa majhne bolne otroke??!!) in da zarad nje ne znajo dovolj user posted image ...moževa služba je boljša glede tega, pa vseeno mu je večdnevna odsotnost precej obremenilna za delo kasneje...

no, zdej bom pa jest raskirala javni linč in vam povedala, da sem zadnjo rundo bolezni malo dala v vrtec že 5. dan jemanja ABja... a zakaj??? zato ker nič več ne verjamem sagam o tem, da mora bit otrok še doma nekaj dni po vročini, pa nekaj dni po jemanju AB... a zakaj ne verjamem??? ker pri nas je čist vse odvisno od sreče - namreč, je blo že vsaj 3krat, da je bla vzorno doma še nekaj dni po vročini in ves čas jemanja AB - skoraj vedno je zbolela že takoj naslednji teden, ko je šla v vrtec oz. v varstvo.. kje je zdaj tukaj saga o tem, da si telo opomore... user posted image
dejstvo (znanstveno dokazano) je, da AB tako zelo sesuje organizem, da telo odraslega rabi še vsaj pol leta, da si zares opomore.. a moram razlagat kaj potem en AB naredi tem malim pikicam??? no in če vam sedaj povem, da sta naša dva LETOS pokasirala že vsak po 3 doze AB??? - pri zadnjem sem se zavestno odločila, da bom ignorirala vse nasvete okoli tega koliko časa naj še bosta doma - dejstvo je, da sta bila že drugi dan AB oba brez vročine, skoraj brez izcedka, jedla normalno, pila tudi, norela pa v nulo, ker ju nisem pustila ven.. in potem sem ju s slabo vestjo dala že 4. oz. 5. dan AB v varstvo oz. vrtec... In zdaj naj mi nekdo pove zakaj je sedaj za njima že rekordnih 8 dni zdravja kljub temu, da je baje nujno, da si telo opomore in se izogiba potencialnom virom virusov in bakterij... meni  je jasno, da je pri nas vse oz. skoraj vse odvisno od sreče in zdi se mi, da ne samo pri nas...

velik zdravja vsem in manj obsojanja situacij, ki jih ne poznate ... nihče si ne želi bolnega otroka in za bolnimi otroci  so načeloma starši v velikih stiskah - takih ali drugačnih user posted image

_____________________________

Svet je lep!!

(odgovor članu daysi)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: Bolani otroci v vrtcu grrrrrrrrrrrr!
19.2.2008 12:59:10   
srki
Zame bolan otrok ni tisti, ki smrka in kašlja. Če bi jaz hotela našega zaradi tega iz vrtca dat, bi bila že en mesec oz. še več v bolniški. Za zdravnike pa itak to ni nič, samo virozica, tako da sama kupujem zdravila oz. sirupe proti kašlju! Pa tudi vročina sama po sebi še ne pomeni bolezni, sem prebrala članek, na A3 formatu v našem ZD. In,  ni vsem lahko it na bolniško, zaradi službe! A ste tudi ve, ko kašljate in se morate vsake pol ure nos obrisat, na bolniški? Saj tudi odrasli nismo imuni na bolezen, ali pačuser posted image

(odgovor članu taška30)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: Bolani otroci v vrtcu grrrrrrrrrrrr!
22.2.2008 14:51:08   
PinkaPolonka
IZVIRNO SPOROČILO: lukrecija

IZVIRNO SPOROČILO: tinkatonka

Glej, logika je v tem, da najbrž ti starši nimajo možnosti drugega varstva (babice...), sami si pa težko privoščijo še kak dan odsotnosti iz službe. Dvomim, da je kak starš, ki je doma in da vseeeno otroka v vrtec z zelenim smrkljem, zato da ima mir pred njim.


Se podpišem pod to. Jaz imam take probleme v službi zaradi bolnišk, pa delam v državni upravi. Groza vam rečem. In ja jaz sem ena izmed tistih, ki pelje sina tud z zelenim šmrkljom v vrtec. Saj to ga ima tako in tako pol zime. Če pa zboli za vročino vedno gledam tako, da je vsaj 1 dan brez vročine če ne več. Samo problemi s službami so veliki.


Tudi jaz sem bila ena tistih, ki sem imela konstantne probleme z bolniško (šefica je bila karieristka brez želje po otroku, cele dneve v firmi) in je zato posledično nisem koristila kaj dosti.  Ampak tukaj je tudi oče user posted image (pa ne leti to nate tinkatonka osebno... govorim o svojih izkušnjah). In zato me vseeno motijo otroci, ki so bolni v vrtcu. Pa ne govorim samo o zelenih šmrkljih.



Manjši pomislek: Če bi se vsi starši držali tega, da se morajo otroci v celoti pozdraviti, bi bili posledično vsi manj bolani. Tako pa starši mučimo svoje otroke in izpostavljamo druge otroke nevarnosti bolezni.

V tolažbo pa vsem, ki imate otroke v jaslih, mine nekje pri 3 letih.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: Bolani otroci v vrtcu grrrrrrrrrrrr!
22.2.2008 19:18:54   
tinadvojčica
Delam v vrtcu in vam moram povedati, da nas starši vedno ocenjujejo kot nesposobne in nehigienske, ker so njihovi otroci ves čas bolani. Dragi starši, nismo mi krive in niti ne moremo zavrniti otroka, ki nima vročine, mu pa teče zelen smrku in kašlja. Sem imela primer ko je otrok trikrat driskal, sem jih poslala domov, pa so prišli drugi dan v vrtec kot da nič ni. Jaz sem že obupala nad tem problemom.

(odgovor članu tinkamiška)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: Bolani otroci v vrtcu grrrrrrrrrrrr!
22.2.2008 19:34:41   
eva1
IZVIRNO SPOROČILO: tinadvojčica
Sem imela primer ko je otrok trikrat driskal, sem jih poslala domov, pa so prišli drugi dan v vrtec kot da nič ni. Jaz sem že obupala nad tem problemom.


Ja veš samo se je tudi meni to zgodilo-v vrtcu so rekli, da je tamala 3x driskala, pa sem drisko pripisovala sadju(sploh po agrumih jo vedno dobi)! Cel dan doma je bila ok-šla lepo normalno na blatu..in sem jo peljala drug dan v vrtec, ker ji ni bilo nič..potem pa je spet drug dan v vrtcu driskala, potem pa sem jo doma obdržala, samo nisem mogla dobit bolniške(sem dala dopust) ker ji ni bilo nič..šele čez 2 dni je potem začela zares driskat in bruhatuser posted image tako da ni vedno vse tako kot izgleda!

Drugače pa tudi sama nikoli ne peljem otrka v vrtec ki ima prejšni dan vročino(ju imam vedno doma vsaj 48 ur(ponavadi še kakšen dan več) po vročini, bruhanju, driskanju..

(odgovor članu tinadvojčica)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: Bolani otroci v vrtcu grrrrrrrrrrrr!
25.2.2008 11:52:56   
Bejba
moje mnenje je, da če otrok smrka in pokašljuje, še ne pomeni, da je bolan. Če je razigran, dobre volje, se normalno obnaša, potem gre brez problema v vrtec.
Lahko pa iz lastnih izkušenj povem, da včasih ni vse tako kot je v vrtcu tudi doma.
Namreč en ponedeljek pripeljem malega v vrtec (21 mesecev) in mi pravi vzgojiteljica: a danes si pa že boljše user posted image ? Meni nič jasno, ker moj otrok ni kazal niti kančka  slabega počutja in bolezni. Pa jaz vprašam, če je blo pa prejšni teden kaj narobe, da je tako vprašala. Pa mi pravi, da je bogi revež tako kašljal, da se jima je skor zadušil user posted image . Sem vprašala zakaj nista niče rekli, pa pravi da je rekla mojemu možu (on ponavadi oba popoldne dvigne iz vrtca) in, da itak se ji je zdelo brez veze govort, ker če sama ne vidim, da otrok tudi doma tako kašlja, potem pač nima haska.
Meni je pa pritisk narastel. Doma je mali zakašljal parkrat v celem dnevu, pa še to kot nekakšno pokašljevanje, čez vikend še tega ne več, oni dve mi pa trdita, da se jima je skor zadušu.
Pa potem mojga vprašam doma, če mu je katera kej rekla in je rekel, da mu je en dan ena omenila, da mali malo pokašljuje. Mojmu user posted image  se je čisto spipalo, je šel v vrtec in jim razložil kakšna je razlika med pokašlevanjem in hudim kašljem, ki te duši.
Skratka, ne vem kdo si je tukaj izmišljeval. Ker mali doma praktično ni kašljal, je bil dobre volje, tudi iz nosa mu ni kapljalo. Spali smo normalno (ker če mu kaj ni v redu, se ponavadi ponoči zbuja).
In potem iz tega pride ven, da vozimo bolane otroke v vrtec.

Po drugi strani pa sem isti dan videla v vrtcu punčko, ki je imela tako vnete učke, da je komaj gledala - ona je bila pa ok. Mislim, halo.

Ne vem več kaj je prav in kaj ne.

Se strinjam, da bolan otrok ne sodi v vrtec, ampak drage moje, če bi ostali doma za vsak smrkeljček ali vsak kašeljček, potem lahko damo kar odpoved v službi in smo doma.

Ampak to je samo moje mnenje.

LP; B

_____________________________

Odločitev, da boš mati, je usodno pomembna.
Takrat izbereš, da bo tvoje srce
za zmeraj hodilo po svetu zunaj tvojega telesa.
(Elizabeth Stone)

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: Bolani otroci v vrtcu grrrrrrrrrrrr!
26.2.2008 12:40:10   
srki
Moje tudiuser posted image .

(odgovor članu Bejba )
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: Bolani otroci v vrtcu grrrrrrrrrrrr!
27.2.2008 22:20:38   
bini
moje seveda tud user posted image user posted image

_____________________________

Svet je lep!!

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: Bolani otroci v vrtcu grrrrrrrrrrrr!
18.2.2009 15:15:28   
carmencita
BOLNEGA OTROKA PELJATI V VRTEC JE NAJSEBIČNEJŠE DEJANJE STARŠEV.

zato ker eden od staršev ne  gre na bolniško in pripelje bolnega otroka v vrtec TAM OKUŽI ŠE DRUGIH 5 . ZARADI ENEGA NEODGOVORNEGA STARŠA JIH MORE TRPETI 5 OTROK IN ŠE NJIHOVI STARŠI KI OSTANEJO NA BOLNIŠKI.
TUDI BOLAN OTROK TRPI V VRTCU - kaj mislite da jim tam spirajo nosek s fiziološko??? tam revček težko diha , težko spi, je in sveda močno pogreša objem staršev saj je v času bolezni še bolj občutljiv. poleg tega pa se to lahko prenese tudi na ušesa in oči-če se ne izpira nos.

ker se veliko bolezni prenaša kapljično - kašelj , kihanje okuženega otroka, slina, smrkelj...se drugi otroci 1,2,3, nalezejo

IMAM DVOJČICI KI STA ZARADI NIZKE TEŽE, ki se vleče že od poroda in nedonošenosti, ko zbolita zaradi navadne viroze DOBIMO NAPOTNICO ZA INFUZIJO!!!!

se opravičujem ampak , JAZ NE RAZUMEM STARŠEV KI POŠLJEJO BOLANEGA OTROKA V VRTEC!!!

ČE MORAJO V SLUŽBO, KI JIM JE POMEMBNEJŠA OD OTROKA NAJ NAJAMEJO VARUŠKO KI JIH BO NEGOVALA ZA TISTI ČAS!!!

< Sporočilo je popravil carmencita -- 18.2.2009 15:16:38 >

(odgovor članu Bejba )
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: Bolani otroci v vrtcu grrrrrrrrrrrr!
18.2.2009 15:36:46   
malecka
IZVIRNO SPOROČILO: lukrecija

Danes moj dragi pelje tamalo v vrtec po prestani bolezni.
Ampak k je uletel v igralnico je najprej sam opazil, da so notri vsaj 3 otroci, ki delujejo bolano (ok, to je bila njegova "na uč" ocena). Valjda se je začel malo pogovarjati z vzgojiteljico katera mu je sama potrdila, da je danes nekaj otrok kar bolanih notri. Ok, spet njena nestrokovna ocena. To naj bi bili otroci z zelenimi šmrklji, ki kašljajo in so imeli včeraj vročino. user posted image Sama je komentirala, da na žalost ne more ustaviti prihod le- teh, ker nimajo vročine.
In sedaj smo mi vzeli tamalo ven (zdravo), ker ne bi rada da je po prestani bolezni v stiku z novimi virusi. Sej vem, da malo pretiravam, ampak takšne starše bi jaz rada srečala in jim malo povedala svoje mnenje.

Vem, da se sedaj postavljam v vlogo sodnika, ampak ne razumem njihove logike.






No jaz mislim pa tako. Za zelene šmrklje ne dobiš bolniške! Za kašelj ne dobiš bolniške! Včerajšnja vročina -- pa te pediater, gleda, češ kje pa je danes.... In marsikdo ne more pustiti otroka pri babici.....služba pa je obvezna. Samo toliko.user posted image


_____________________________

Živi tako, da bodo tvoji otroci pomislili nate,
ko bodo razmišljali o poštenosti,
ljubezni in pokončnosti.




(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: Bolani otroci v vrtcu grrrrrrrrrrrr!
18.2.2009 16:18:26   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: Bejba
Se strinjam, da bolan otrok ne sodi v vrtec, ampak drage moje, če bi ostali doma za vsak smrkeljček ali vsak kašeljček, potem lahko damo kar odpoved v službi in smo doma.

Se strinjam.

(odgovor članu Bejba )
Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: Bolani otroci v vrtcu grrrrrrrrrrrr!
18.2.2009 16:24:01   
Mišni
IZVIRNO SPOROČILO: nemrak

user posted image user posted image ,
problem je v tem, da P ne dajo bolniške, če otrik nima vročine in samo kašlja in smrka. Jaz na žalost nimam drugega varstva user posted image


IZVIRNO SPOROČILO: nemrak

user posted image user posted image ,
naša ima velikokrat smrkav nos in so mi jo končno v soboto pogledali na ORL in ugotovili, da je to zaradi žrelnice. Kmalu sledi (še februarja) operacija.



Zakaj pa ti vedno ploskaš?


Drugače se pa strinajm z Zaro, čeprav mislim, da je več staršev takih, ki nimajo varstva in ne upajo imeti bolniške, kot onih drugih, ki se jim jebe.

_____________________________

Velika rit je velika stvar.

(odgovor članu nemrak)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: Bolani otroci v vrtcu grrrrrrrrrrrr!
19.2.2009 17:22:35   
karin412
Tudi sama poznam primer, ko so pripeljali otroka z drisko in bruhanjem na  Miklavža, da je dobil darilo! Halo! In noter v dvorani je bilo 50 otrok. Sem samo molila, da naša dva ne bosta kaj dobila.

Jaz sem doma in vidim, da če bi delala, bi delala vsega skupaj 2 tedna od septembra, ker sta kar naprej izmenično bolana, je pa res, da jih imam tudi 2 tedna doma, da sta čist zdrava brez šmrklja in  kašlja, ampak je to relativno-zadnjič sta že po 3 dneh dobila virozo, zdaj sta bila cel teden v vrtcu, bomo videli za naprej.

Morali bi sprejeti kak drugačen zakon, samo to je povezano s službami, bolniškimi in manjšimi skupinami v vrtcu, pa tudi večjo higieno (v našem vrtcu, kjer sem delala so bili ščurki, da ne rečem, kako je umazano od igrač do tal).

(odgovor članu tinkamiška)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: Bolani otroci v vrtcu grrrrrrrrrrrr!
19.2.2009 19:33:54   
carmencita
sorči ampak zelenega smklja se ne dobi, kr od enkrat in iz nič. ne rečem tist k priteče ko prideš iz mraza na toplo.
ZELEN ŠMRKELJ POMENI DA JE NEKO VNETJE OZ. JE BILO, čeprav ne z nevem kako hudo vročino oz. se čisti organizem

hm... nimam veliko izkušenj z P in ona meni kar "grozi" da moram ostat s tamalima doma in da jo naj kar iz službe poklicejo...

v službi pa tud MORJO RAZUMET sej so imeli vsi nekoč majhne otroke in vedo da te bolniške ne trajajo do 18. leta ampak predvsem 1. in 2. leto vrtca

pa še to. mene P skos opozarja, da je treba kar večkrat na dan nosek "pucat" s fiziološko, da ne preide na ušesa ...dvomim da vzgojiteljice to počnejo...

DOKLER JE OTROK KUŽEN IN BOLAN NIMA KAJ ISKATI V VRTCU!

(odgovor članu carmencita)
Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: Bolani otroci v vrtcu grrrrrrrrrrrr!
19.2.2009 19:43:36   
Barbara111
mi smo bili v soboto pri dežurnem zdravniku zaradi vročine že od petka zvečer dobili samo kalpol češ je virus DEŽURNA BLA NAŠA ZDRAVNICA ,če ne bo vročine v ponedeljek normalno v vrtec ,v torek so me že klicali v službo ,da ima otrok vročino ,takoj sem šla po njega in direkt k zdravnici,jutri pa imava kontrolo ,ampak stanje je še vedno enako ,babic pa nimamo ,da bi ga še nekaj dni pustila doma KAJ BI VE STORILE SEDAJ NA MOJEM MESTU ,KER SE TO ŽE TAKO DOLGO VLEČE ME JE STRAH ,DA NE DOBI PLJUČNICE,KER V PON bom sigurno mogla v službouser posted image

(odgovor članu carmencita)
Neposredna povezava do sporočila: 44
   RE: Bolani otroci v vrtcu grrrrrrrrrrrr!
19.2.2009 19:51:25   
uwaga
Žal v nekaterih službah nekateri ljudje NE MOREJO razumet.user posted image

(odgovor članu carmencita)
Neposredna povezava do sporočila: 45
   RE: Bolani otroci v vrtcu grrrrrrrrrrrr!
19.2.2009 20:23:14   
Volga
IZVIRNO SPOROČILO: Barbara111

mi smo bili v soboto pri dežurnem zdravniku zaradi vročine že od petka zvečer dobili samo kalpol češ je virus DEŽURNA BLA NAŠA ZDRAVNICA ,če ne bo vročine v ponedeljek normalno v vrtec ,v torek so me že klicali v službo ,da ima otrok vročino ,takoj sem šla po njega in direkt k zdravnici,jutri pa imava kontrolo ,ampak stanje je še vedno enako ,babic pa nimamo ,da bi ga še nekaj dni pustila doma KAJ BI VE STORILE SEDAJ NA MOJEM MESTU ,KER SE TO ŽE TAKO DOLGO VLEČE ME JE STRAH ,DA NE DOBI PLJUČNICE,KER V PON bom sigurno mogla v službouser posted image


Soseda, varuška, študentka?

(odgovor članu Barbara111)
Neposredna povezava do sporočila: 46
   RE: Bolani otroci v vrtcu grrrrrrrrrrrr!
19.2.2009 22:39:57   
bodoča
IZVIRNO SPOROČILO: Remy

Res pa je, da gredo tudi meni na živce ljudje, ki dajo otroka v vrtec z vročino- nekaj je, da je prej ni imel in te kličejo domov, ampak, se pa najdejo tudi taki, ki otroka pripeljejo v vrtec kljub vročini ( sej je samo 37C.........)



Ja saj je vse lepo in prav, ampak kam pa naj dam otroka, če nimam drugega varstva, jaz pa moram v službo?

Se mi je 1x zgodilo, da je mali ponoči zakuhal iz 36,5 C na 40 C, jaz pa bi morala it zjutraj ob 6.00 h v službo, sem klicala, da ne morem prit in je bil pol cel halo, ker niso imeli dosti ljudi. Moja takratna šefica (ki mimogrede nima še otrok) mi je pa rekla, da ni mogoče, da je mali kar tako na hitro zakuhal, da je ziher imel prejšnji dan kakšne znake.

Saj imam zdaj srečo, z novo šefico, da lahko potem kombiniram med mojo službo in službo babice in dedka, tako da lahko mali ostane doma, tudi če ni dovolj bolan, da bi jaz dobila bolniško. Hvala bogu je pa redko bolan (že trkam).

_____________________________

mojeustvarjanje

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 47
   RE: Bolani otroci v vrtcu grrrrrrrrrrrr!
19.2.2009 23:14:55   
carmencita
NIHČE NE MORA ITI V SLUŽBO ČE JE NA BOLNIŠKI ZARADI SEBE ALI ZARADI OTROKA.
NIHČE NI NENADOMESTLJIV - SEM IMELA PROMETNO (v gipsu od temena pa do popka)-9 mesecev bolniške)
jaz sem zarad takih nemarnežev, ki pošiljajo bolane v vrtec na bolniški od 5. januarja - jutri imamo kontrolo - k sreči tokrat ni bilo potrebno v bolnico na infuzijo.

Tudi v službi imamo nepisano pravilo - kdor kreha in smrka, naj ne hodi v službo ostale okužit, ker se je zgodil, da nas je vsh 5 zaposlenih z direktorjem vred "pokosil" pa posledično tud njihove družine in smo firmo zaprli.

ČE VAM JE SLUŽBA BOLJ POMEMBNA OD SVOJIH LASTNIH OTROK, je pa res žalostno, da revčke bolane pošljete v vrtec. Postavite se zase in za svoje otroke, ker se ostali ne bodo namesto vas, včasih pa so posledice nepopravljiveuser posted image .

(odgovor članu bodoča)
Neposredna povezava do sporočila: 48
   RE: Bolani otroci v vrtcu grrrrrrrrrrrr!
19.2.2009 23:22:05   
soncek30
 
IZVIRNO SPOROČILO: carmencita

NIHČE NE MORA ITI V SLUŽBO ČE JE NA BOLNIŠKI ZARADI SEBE ALI ZARADI OTROKA.
NIHČE NI NENADOMESTLJIV - SEM IMELA PROMETNO (v gipsu od temena pa do popka)-9 mesecev bolniške)
jaz sem zarad takih nemarnežev, ki pošiljajo bolane v vrtec na bolniški od 5. januarja - jutri imamo kontrolo - k sreči tokrat ni bilo potrebno v bolnico na infuzijo.

Tudi v službi imamo nepisano pravilo - kdor kreha in smrka, naj ne hodi v službo ostale okužit, ker se je zgodil, da nas je vsh 5 zaposlenih z direktorjem vred "pokosil" pa posledično tud njihove družine in smo firmo zaprli.

ČE VAM JE SLUŽBA BOLJ POMEMBNA OD SVOJIH LASTNIH OTROK, je pa res žalostno, da revčke bolane pošljete v vrtec. Postavite se zase in za svoje otroke, ker se ostali ne bodo namesto vas, včasih pa so posledice nepopravljiveuser posted image .
 
 
Se strinjam popolnoma!!!


(odgovor članu carmencita)
Neposredna povezava do sporočila: 49
   RE: Bolani otroci v vrtcu grrrrrrrrrrrr!
20.2.2009 17:23:55   
aandrejka
le pozdrav...delam v vrtcu in vse kar lahko rečem na starše ki pripeljejo bolne otroke v vrtec je...otroci so naše največje bogastvo...

(odgovor članu soncek30)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Trmast otrok
Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...
Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?