|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   sam je povedal
3.2.2005 11:17:00   
puri
Naš Tim je star 2 leti in 4 mesece, pa smo ga poleti že mal odvajali od pleničke, pa je še kar šlo, samo smo ga dajali lulat vsake 15 minut, pa še skos smo ga spraševali, če ga kaj lulat...on pa je vedno rekel, da ne,......pa se je vseen še velikokrat polulal!
Potem se je pa začel mraz in nismo bili več po cele dneve zunaj, pa še kopalnico mamo nažalost en štuk nižje, pa še doječka smo dobili, pa se mi ni dal preveč še s tem ubadat in ga vsake 5 minut dol na wc nosit,... v kahlico pa ni hotel..........pa smo naredili premor in je imel spet skos pleničko!
Zadnje čase je pa vedno, ko sem ga previjala, sam od sebe rekel, da bo še lulal:bravo:, pa sem ga dala na wc in je res:bravo:......to je nekaj dni tako delal, potem sem pa rekla, da je najbrž sedaj že pripravljen, da poskusiva čez dan brez pleničk in sva! Nisem mogla verjeti, ker ga jaz niti spraševala nisem, če ga kaj lulat, rekla sem mu samo, da zdej nima več pleničke gor in da ko ga bo lulat, da mora povedat, ker bodo drugač vse hlače polulane in je res čist sam od sebe vedno povedal...rekel je "mami, auva Tim lulu":bravo: in sedaj je tako en teden, pa mu je samo 2-krat mal ušlo, danes ponoči pa je bla tut plenička prvič čist suha:bravo::bravo:, ker za ponoči sem mu jo še dala, ker je imel vedno tok polulano!
Zgleda, da je prišel njegov čas in vbistvu nas je sam na to upozoril in tako se je skoraj čez noč odvadil od pleničk:bravo:!
Pomojem je res bolš počakat do takrat, ko je otrok res sam pripravljen in ko se zaveda kdaj bo lulal ali kakal in to tudi pravočasno pove! Nima smisla, če ga hočemo odvaditi nekaj na silo!

No, en problem je sicer še......vedno pove, kdaj ga kakat, samo hoče, da mu dam za kakat pleničko gor......pa se prec pokaka, ga previjem in je spet brez,.......noče na kahlico ali na wc......no, ampak verjamem, da bo kmal pripravljen tut na to!

lp:)
Neposredna povezava do sporočila: 1
   sam je povedal
3.2.2005 11:39:15   
Anonimen
Super, približno tako je bilo tudi pri nas. Samo prisluhniti je treba otroku, pa je. Bravo!

(odgovor članu puri)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   sam je povedal
3.2.2005 23:03:09   
viv_
Saj večinoma je pri vseh stvareh tako.

Mene je skrbelo kako bova uvedli gosto hrano pa je šlo brez težav. Pa me je skrbelo kako bom prenehala dojit pa je šlo brez težav. Pa še kakšna taka stvar je bila...

Tako kot pravi Splišni, prisluhniti je treba otroku pa je!

Mi gre pa na živce ko me že kar precej sprašujejo, če že kaj dajem na kahlico. Ja pa saj je stara šele 13 mesecev. Mislim, da se bo tudi to porihtalo samo od sebe...

Splišni, saj je verjetno kje pisalo pa nisem brala, koliko je bil Tibor star ko ste ukinili plenice podnevi/ponoči?

LP

(odgovor članu puri)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   sam je povedal
4.2.2005 6:51:42   
puri
Viv, mene so tut skos spraševali, če že hodi na kahlico in da bi zdej pa že mogel, sploh tašča me je vedno to spraševala in to mi je šlo tako ne živce....zakaj bi ga jaz nekaj na silo odvajala samo zato da bodo drugi tiho in da bo tašča ponosna in srečna....jaz sem ji vedno govorila, da ko bo pripravljen, bo že nehal v plenice.....še vsak je nehal:)!

lp

(odgovor članu puri)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   sam je povedal
4.2.2005 9:07:37   
Anonimen
Viv, podnevi smo s plenicami zaključili zadnji teden v lanskem septembru, preden je šel v vrtec. Se pravi, da je bil star dve leti in pol. Sicer pravijo, da naj ga ne bi odvajali tik pred odhodom v vrtec, ampak meni se je pač tako zazdelo, sem poskusila in ni bilo nobenega problema. Po nekaj lužicah in debelem gledanju tistih lužic mu je bilo vse jasno. Do takrat pa za kakršnokoli kahlico, pa kakršnekoli oblike je že bila, niti slišati ni hotel. Takoj je začel hoditi na stranišče,tako da smo mu kupili nastavek za WC.

Ponoči imamo pa še sedaj plenico. Marca bo star 3 leta. Kaj pa vem, še vedno je kar precej polulana, ene parkrat se je zgodilo, da ni bila. Ravno zanjič sem brala, da se tudi tu ne da ničesar prehiteti, da pač mehur še ni toliko zrel, da bo vodo zadržal (če se seveda izključi vse morebitne psihične motnje). Da sicer lahko ohranimo suho pleničko čez noč, če se ga da morda ponoči v spanju lulat (pri nas to ne bi uspelo, bi bil takoj popolnoma buden), ali pa da se od pete ure popoldne naprej ne da otroku več piti, pa se ga da lulat ob deseti uri zvečer in take finte. Ampak to ni to, to nima z zrelostjo mehurja nobene veze. Tako da se jaz nič ne sekiram, ko bo, pač bo.

(odgovor članu puri)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   sam je povedal
4.2.2005 9:13:25   
viv_
Meni je ena gospa, medicinska sestra, razlagala, da je to povezano z nastankom nekega hormona torej z drugimi besedami, tako kot si napisala, z zrelostjo mehurja in da se ne da na silo nekaj narediti. Rekla je, da če otrok ne mara kahlice, narediš celo več škode kot koristi če ga tiščiš na kahlico, ker je potem tista uboga kahla povezana z neko travmo. Ko bo pač bo! Mi grejo pa res na živce tista vprašanja a še kar oh in sploh....

Ja no, je pa enrat pri Mariotu naša Miss Živa izjavila, da je bila ona "suha" okrog 1. leta :)-

(odgovor članu puri)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   sam je povedal
4.2.2005 9:24:46   
puri
Splišni, moj ma zdele že dva dni suho plenico...no sej mogoče ne bo trajal, ampak, da ti povem kako sem nardila!

Zvečer mu za spat nisem dala nobene plenice, dala sem ga lulat, pol sem ga pa še enkrat spomnila, da nima plenice, da se ne bo polulal.......in on je zaspal verjetno s tem, da je brez plenice in ko je spal že ene 10 minut, sem mu dala kar v spanju gor plenico, tako da ni nič vedel, zjutraj ko se je zbudil, sem ga pa prec dala lulat......to sem naredila 2-krat in obakrat je imel suho pleničko zjutraj...mogoče je glih naklučje, bomo videl naprej, sam prej je bil pa vedno zelo polulan!

lp

(odgovor članu puri)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   sam je povedal
4.2.2005 9:30:53   
Anonimen
Ja, ampak mojega se ne da dat v spanju lulat pa itak menda to ni to. Mi še celo mimo njegove sobe po prstih hodimo, drugače se takoj zbudi. Kadarkoli. Bo že prišel tudi njegov čas.

(odgovor članu puri)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   sam je povedal
4.2.2005 9:39:14   
puri
Ne,.. sej jaz ga ne dam v spanju lulat, ampak pred spanjem, ponoči pa nič.
Res pa je, da ko naš zaspi, ga pa čist nič več ne zbudi, pa lahko delaš kar hočeš....včasih je bil pa tok občutljiv že na vsak šum:)

Sicer pa, kot si rekla,.....bo že prišel njegov čas!

(odgovor članu puri)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   sam je povedal
13.2.2005 16:19:55   
Vera*
Puri naj te malo potolažim.Moj Roki je brez pleničke že 1 leto.Star je dobre 3 lete ampak še vedno hoče imeti pleničko ko gre kakat.Sem vprašala vzgojiteljico in zdravnico in obe sta mi povedali,da imajo fantki s tem probleme.Kot da bi jih bilo sram.Jaz ga nič ne silim.Poleti bomo pa že upam da to odpravili.:bravo::bravo::bravo::kuza::kuza:

(odgovor članu puri)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   sam je povedal
13.2.2005 18:45:58   
puri
Vera, sej je že to veliko, da povesta da bosta kakala, ane:),.......enkrat se bosta že odvadila pleničke!

(odgovor članu puri)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   sam je povedal
6.9.2005 9:28:33   
Pupica
Tim

(odgovor članu puri)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Ustvarite si velikonočno čarobnost kar doma
Pripravili smo nekaj idej, ki bodo zagotovo prinesle veliko veselja in čarobnosti v vaš praznični dom. Skupaj bomo spekl...
Pomlad je prebudila tudi klope
S pričetkom pomladi se prebujajo tudi na prvi pogled nedolžni klopi, ki prenašajo vse prej kot nedolžen virus klopnega m...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?