|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: IVF - Reš - Leonišče
28.3.2008 8:44:32   
pogum
Sayuri,

na z.s. imaš nov e mail. Upam, da ga boš kaj pogledala.

Vsem ostalim pa veliko poguma ter odločnosti pri uveljavitvi svojih zahtev pri zdravljenju želim!

Pogum

(odgovor članu n74)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: IVF - Reš - Leonišče
29.3.2008 13:20:50   
malagala
Pozdravljene vse skupaj!

No - pri meni je tako, da sem v MB, januarja sem bila na prvem razgovoru (z UZ), kjer sem dobila napotnico za krvne preiskave in odstranitev pregrade, moj partner za spermiogram. To je že vse opravljeno, v začetku aprila imam drug razgovor, da se pomenimo kako naprej. Probleme imava očitno oba, največje pa jaz.Zanima me, kake izkušnje (časovno imate) s postopki v bolnišnicah oz. v MB?

Sicer sem v MB zelooo zadovoljna, nad osebjem in vsem, ker sem pa nova v teh zadevah, me res zanimajo časovni postopki.

Ko berem, da gre pri dr. Rešu vse hitreje, razmišljam, da bi se z vsemi izvidi naročila k dr. Rešu, vsaj za drugo mnenje, še posebej zato, ker sem prek vašim mailov ugotovila, da zadeve niso povsem samoplačniške. Mislim, da napotnica sploh ni problem, imam vredu g. in osebno zdravnico. Žal sem pa kar oddaljena od LJ, tako da meni že skoraj vsak pregled v Mb pomeni dan bolniške, če sem naročena dopoldan, kaj šele vožnja v Lj...

Hvala za vsak nasvet,
lp

(odgovor članu pogum)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: IVF - Reš - Leonišče
29.3.2008 16:34:57   
rokapi
Prednost pri dr. Rešu je v tem, da se vsi ultrazvoki, ko si enkrat v IVF v postopku (ki pa jih je kar nekaj) opravijo od 6h - 8h zjutraj. Kar pomeni, da minimalno zamudiš v službo. Je pa res, da je oddaljenost lahko ovira. Hodijo pa k njemu tudi iz Hrvaške, Italije itd.

(odgovor članu malagala)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: IVF - Reš - Leonišče
1.4.2008 15:05:21   
mojsonček
Drage moje...

Naj se še jaz pridružim tej debati. Torej, stara sem 34 let 1 x rodila, pred 10 leti in sedaj se trudimo že 2 leti in pol. Partner je pred letom dni pri dr. Rešu opravil spermiogram, ki je bil brez posebnosti, potem sem bila na vrsti jaz (pri svojem ginekologu). Najprej HSG, ki ni pokazal posebnosti, potem 3-mesečna terapija s klomifenom (2 tbl. od 5-9 dne), žal neuspešno. Ker sem očitno premalo "jamrala" glede bolečih menstruacij (čeprav prvi dan menstruacije še nikoli nisem bila v službi saj nisem bila sposobna vstati iz postelje) sem morala kar nekaj časa čakati na laparoskopijo. Pri posegu so  seveda ugotovili razširjeno obliko endometrioze, zlepljene jajčnike, jajcevode, žarišča po celi mali medenici, tudi mehurju in črevesju... Zadevo so očistili kolikor se je dalo, sprostili organe in me dali na ponovno terapijo klomifena na katerega sem reagirala s številnimi folikli vendar ni bilo željenega rezultata. Pred mano sta še dva meseca terapije s klomifenom. Ker sem imela precej razširjeno obliko endometrioze in precej žarišč, ki niso bila operabilna laparoskopsko predvidevajo, da se bo kaj hitro ponovila. Torej, če do junija ne uspe, mi je ginekolog že napovedal OBMP. No, zdaj pa končno k vprašanju: ne vem, ali ima smisel, da kličem k Rešu že pred zadnjo dozo klomifena (ki naj bi bila maja, čeprav upam že prej na user posted image user posted image ) in se naročim ali bo dovolj zgodaj potem, če bo tudi zadnji ciklus s klomifenom neuspešen? Se pri njem dolgo čaka na prvi posvet? Bojim se namreč, da bi do takrat pri Rešu že zapolnili kvoto in bi potem pri njem odpadla. Ali on ko te vzame v postopek upošteva že opravljene preiskave ali moraš vse ponoviti? Lepo prosim, da tiste, ki imate to za sabo poveste o tem kaj več.

Lep sončen dan še naprej!

(odgovor članu rokapi)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: IVF - Reš - Leonišče
1.4.2008 15:19:55   
gupika
mojsonček...

Jst sicer ne vem še kako poteka vse pri dr. Rešu. Ampak jst sem se naročila in sem že čez en mesec na vrsti, kar se mi ne zdi dolga doba. V Launišču 3 mesece.

Sestrca mi je rekla naj prineseva oba napotnico, pol se menda dogovarjaš. To bom pa še videla kako in kaj. Jst sicer napotnice nimam, ker mi je moja gin. noče napisat, ker sem že v postopku v Launišču. Zaenkrat pa tam še ne bom prekinila, ampak grem k Rešu po drugo mnenje in da vidim kako in kaj je pr njem. Prvič bom pač samoplačniško.

Lp

(odgovor članu mojsonček)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: IVF - Reš - Leonišče
2.4.2008 0:25:53   
vitae
Gupika, tudi jaz imam aprila posvet pri dr. Rešu. Zdravim se že v Leonišču, a v dveh letih še ni bilo nobenega učinka. Najprej so me dali na klomifen, za katerega le vem, da sem imela številne stranske učinke, sedaj sem bila na gonalu, a le za stimulacijo. Sedaj čakamo...
Vse ostalo je b.p. Razen, da imam PCO.

Če ni skrivnost, kdaj si naročena. Mogoče sva še na isti dan. Tudi jaz sem se odločila, da grem tokrat samoplačniško. Reš mi je še sam dobro rekel, punca ne zapiraj si vrata...

Mojsonček - tudi jaz sem k Rešu klicala približno dva tedna nazaj in sem zelo hitro dobila datum. Tako, da kar tel. v roke.

Lp sem skupaj. Upam, da jutri ne bo dežja, saj sem se že spet navadila na sonček.


(odgovor članu gupika)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: IVF - Reš - Leonišče
3.4.2008 17:33:20   
gupika
Vitae....

Pozdravljena. Če dobro razberem iz tvojega posta, si že bila pri dr. Rešu? Kakao pa si pr njem, samoplačniško ali na napotnico?
Kot sem že rekla men moja gin. ne da napotnice dokler sem v postopku v Launišču. Pa me zanima ali si ti v Launišču čist prekinla in boš zdaj pri dr. Rešu?

Jst sem drugač naročena 21. 4. Pa ti?

(odgovor članu vitae)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: IVF - Reš - Leonišče
3.4.2008 17:35:06   
gupika
Vitae....

Aja sj vidim da si samoplačniško. A misliš da potem lahko preideš na napotnico?

Lp

(odgovor članu gupika)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: IVF - Reš - Leonišče
4.4.2008 9:48:23   
vitae
Živjo gupika.

Nisem bila še pri Rešu. Naročena sem en dan za tabo -22.4. Grem samoplačniško, nato pa bom videla, ker imam tudi jaz odprto napotnico v Leonišču in sem tam z ginekologom tudi zadovoljna, me pa zanima drugo mnenje. Da si kdaj ne bom očitala, da nisem vsega storila. Predvsem zato, ker nama že dve leti pravijo da je vse ok.... in da bo.... in bla bla bla. Realnost je pa taka, da še vedno ni. In me zanima, če gre vse tako kot mora iti.

Daj mi sporoči, kako je bilo pri Rešu. Kakšen vtis je pustil pri tebi...

Lp.

(odgovor članu gupika)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: IVF - Reš - Leonišče
4.4.2008 15:06:21   
gupika
Vitae...

Katerega ginekologa pa imaš v Launišču? Jst sem pri dr. Požlepovi. Grem Junija na prvi pregled, čeprav sem že imela laparo.

Ti pa sporočim kako je pri dr. Rešu...

Lp

(odgovor članu vitae)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: IVF - Reš - Leonišče
4.4.2008 21:53:39   
vitae
Gupika, drugače sem pri Voglerju. Nimam nič povedati slabega o njemu. Sem zadovoljna, a se mi zdi, da malce preveč zavlačujemo. Saj niti ne vem, kaj naj si mislim. Zato bi rada drugo mnenje.

No, pričakujem tvoj odgovor. Želim pa ti, da te dr. Reš ne vrže s tira.

Lep vikend.

(odgovor članu gupika)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: IVF - Reš - Leonišče
8.4.2008 9:45:01   
tejek
Pozdravljene vse sotrpinke.
Sem nova in sem zbrala pogum, da tudi jaz povem svojo zgodbo. Lani marca sva šla prvič na posvet k dr. Rešu. Napotnico nama je napisal kar osebni zdravnik. Pa da ne pozabim: najprej sva se naročila na spermiogram na GK kot mi je svetovala moja ginekologinja. Čakala sva več kot dve uri, pa nihče pred nama ni šel v ordinacijo. Ali sva imela tisti dan nekaj nesreče ali se res tam odvija vse s takšno hitrostjo? Zaradi službenih obveznosti nisva več čakala, ampak sva se takoj naročila pri dr. Rešu, čakala tri tedne in bila gotova v manj kot eni uri. Po dveh opravljenih spermiogramih in klomifenu sem šla na diagnostično laparo in histero, kjer so mi odstranili endometriozna žarišča. Po postopku je sledil pregled pri dr. Rešu. Razložil nama je celoten IVF postopek in dejal, da ko se bova zanj odločila, naj pokličeva (zaradi mojih let nama je svetoval postopek čim prej). Konec februarja sem poklicala, vendar so imeli za februar že polno, tako da so me glede na pričakovano menstruacijo naročili 27.3. in tisti dan sem dobila prvo dozo Dif...., zdaj pa dobivam poleg te doze še dva odmerka Menopura. V četrtek imam prvi UZ, da vidimo, kaj sem "pridelala". Upava seveda na najboljše.
Še čestitke vsem, ki jim je na IVF uspelo.
Lp, T.

(odgovor članu n74)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: IVF - Reš - Leonišče
8.4.2008 10:51:32   
anci banci
IZVIRNO SPOROČILO: n74

Pozdravljene!

Tudi jaz imam podoben problem, čakalne vrste na Leonišču me ubijajo, tudi jaz sem že razmišljala o dr.Rešu. Vendar imam zelo zoprno situacijo, moj izbran ginekolog je namreč dr.Drobnič iz Leonišča, ki je specialist za neplodnost in mi je zelo uredu, on tudi nima nič s čakalnimi vrstami. Kaj bi ve naredile v mojem primeru? Dr.Drobniča pa že ne morem prositi za napotnico k drugem specialistu! Ali je mogoče že katera naredila kaj podobnega?

Lp


ojla jaz sem naredila to.
Enostavno sem rekla svojemu ginekologu iz Leonišča da rabim napotnico za kliniko za neplodnost oz za dr.Reša.... zaradi mene tudi če je bil užaljen ... sem si rekla pa naj poštimajo že to grozno stanje in čakanje in nevem še kake procedure ki jih imajo...
moj ginekolog je bil razumevajoč mi je napisal napotnico.... in ko je dr.Reš predlagal da moram iti na laparoskopijo sem zopet šla k svojemu ginekologu in  sem mu to povedala in je rekel sam da me bo on operiral...
vidiš brez problema 

(odgovor članu n74)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: IVF - Reš - Leonišče
21.4.2008 15:58:05   
gupika
vitae....

Evo glih kar sem od dr. Reša. Pri men je stvar taka, da grem kr v Launišču naprej. Reku mi je da sem kr hiter tam na vrsti, da je tle pr njem zdej kr gužva, če bi želela iti na napotnico, da je še slabši kot v Mariboru. Samoplačniško bi bila takoj na vrsti, sam je rekel, da se mi zaenkrat ne splača. Cena je čez 1000 eurov, prvič, potem pa je tudi dražje. Če se v Launišču kej zaplete, pa naj pridem k njemu.

Men se ni zdel nič "strašljiv", pa ne vem kaj. Mal mi je še razložil določene stvari. Plačati mi pa tudi ni bilo potrebno, čeprav sem bila brez napotnice.

Povej kako bo pr tebi!!!

Lp

(odgovor članu anci banci)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: IVF - Reš - Leonišče
22.4.2008 10:10:41   
vitae
Živjo Gupika.

Me veseli, da si preživela. Tudi jaz sem slišala kaj nekaj ostrih čez Reša, vendar vsemu ne verjamem, dokler sama česa ne doživim. Saj veš, kaj pravijo o sojenju ljudi user posted image .

Jaz bom na žalost še čakala. Danes ob 15h bi morala z možem na pregled, a je mož službeno odsoten. Ravno danes bi se moral vrniti iz tujine, a so let prestavili, tako da sva na vrsti 22.5. Saj niti ne vem, kako močno si želim iti k njemu.

Vmes se je tudi na Leonišču sve obrnilo. Sem namreč v postopku za IVF. Vso dokumentacijo so dali na konzilij, sedaj pa čakamo.

A kakšna ve, kako hitro dobiš odgovor???

Držim pesti še zate, da se ti stvari začnejo čimhitreje odvijati. Pa javi se kaj.

(odgovor članu gupika)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: IVF - Reš - Leonišče
22.4.2008 11:08:16   
gupika
vitae....

Pozdravljena!

Če si že na konziliju, mislim da nima smisla, da greš k njemu. Še mene ni vzel, ker imam že itak skor vse preglede opravljene, in je rekel, da bom najbrž tam prej na vrsti kot pr njem, prek napotnice. Samoplačniško pa se mi ne splača.

Mogoče je edino fajn, da ti razloži določene stvari, ki jih prej nisi vedela ali ti jih niso povedali.

Kar se tiče konzilija, je moja kolegica čakale en mesec, še to ne. Je bila prav šokirana, ko je bila po tolkem cajtu (preiskave pa vse to, pa čakanje), tako hiter.

Lp

(odgovor članu pogum)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: IVF - Reš - Leonišče
2.5.2008 20:33:49   
n74
Ojla!

Po dolgem premisleku sem se odločila reskirati dinarčke za postopek pri dr.Rešu. Sem bila že v sredo pred njegovo ordinacijo, pa je imel zaradi dopustov zaprto. In sedaj če pokličem v ponedeljek, upam da bom že čez mesec dni na vrsti, in če si takoj ob naslednji menstruaciji na vrsti, potem mogoče že julija....ali pa so takrat že dopusti. Ali mogoče katera ve, kako je pri njih poleti, kateri mesec imajo zaprto?
Upam, da me ne bo zavrnil kot Gupiko, ker še nimam nobenih postopkov opravljenih na GK Lj in se tam tudi zdravim, nisem pa še konkretno v postopku. Ali pacientke zavrača zato, ker ima totalno gužvo ali zato, ker nima več prostih postopkov na zavarovalnico?
Koliko pa vas je punc, ki ste pri dr.Rešu takoj uspele, pa vam in vašim partnerjem niso pred tem nič posebnega našli? Menda je pa naslednji postopek na zavarovalnico, kako pa potem to poteka - ali potem potrebuješ napotnico od svojega ginekologa? Imam še vedno neki rešpekt do svojega gin.na Leonišču - no bom o tem razmišljala, ko bo potrebno.
No sedaj pa sem natrosila vprašanj, upam da me zasujete s pozitivno energijo.

Lp, N.

< Sporočilo je popravil n74 -- 2.5.2008 20:42:48 >

(odgovor članu tejek)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: IVF - Reš - Leonišče
3.5.2008 0:15:10   
gupika
n74.....

Dr. Reš mi je rekel, da me ne vzame, ker je res totalna gužva. Zdej so odobrili 6 postopkov (prej 4) in so baje vse navalile zdej nazaj, ki jim pač ni ratalo 4x.  Tko sem ga jaz razumela. Pa tud če bi šla prvič samoplačniško, je tudi vsak naslednji postopek samoplačniški in še dražji, zaradi povečanja doze zdravil. Samoplačniško pa vzema pacientke.

Zakaj si se odločila za dr. Reša? Ali v Launišču gre prepočas? Si že opravila kakšne preglede? Mogoče malo preveč sprašujem, nočem biti vsiljiva, vendar upam oz. mislim, da razumeš, kako nam je - hočemo čim več informacij o vsem....

Lp gupika

(odgovor članu n74)
Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: IVF - Reš - Leonišče
3.5.2008 20:34:46   
n74
Oj,gupika!

Vidim, da ko človek več sprašuje, bolj je zmeden. Če so punce navalile nazaj k dr.Rešu bo mogoče ravno toliko za čakat kot na Leonišču. Drugače sem dala čez že hsg in laparo in je vse ok, tudi s partnerjem. Na Leonišču bi me najprej dali na IUI, verjetno 4x, in bi bilo leto ali več naokoli, potem šele na IVF. Pri Rešu greš pa direktno na IVF kot sem razumela in si mogoče že v prvo rešen vseh skrbi. Malo me pa tudi že leta dajejo (34 let),...Je pa res, da me je tudi navdušenje prijateljice, ki ji je ratalo v prvo pri Rešu spodbudilo, da mi ni škoda reskirat denarja.
lp, N.

(odgovor članu gupika)
Neposredna povezava do sporočila: 44
   RE: IVF - Reš - Leonišče
4.5.2008 9:09:46   
gupika
n74...

Ja to je ravno problem, če ti nič ne ugotovijo. tko so mojo kolegico 4 leta vlekli po preiskavah, na hormonih in zdej so jo končno dali na IVF (njo so direkt na IVF) in ji je v prvo ratalo. Vse to v Launišču.

No jst mam po eni strani srečo, da točno vejo kaj je in grem takoj v postopek IVF.

Ja tko nared, kot čutiš, da je najbolje za tebe. Pa želim ti srečo.

Lp

(odgovor članu n74)
Neposredna povezava do sporočila: 45
   RE: IVF - Reš - Leonišče
4.5.2008 18:14:52   
vitae
Punce,

Malo za spodbudo. V Leonišču trenutno NI čakalne dobe za IVF. Sredi aprila so moj primer dali šele na konzilij, in sem po slabih dveh tednih že dobila odgovor. Odšla sem se naročit, pa bi bila lahko na vrsti že ob prvi user posted image . Takšno je trenutno stanje.

Jaz sem se odločila, da grem v postopek šele septembra, predvsem ker imam planiranih in plačanih že nekaj poti (službenih in privatnih), prav tako mož. Menim, da je bolje, da si z mislimi le pri eni stvari, ne pa pri stotih.

N74, zakaj pa ne bi poskusila vsaj prvič z IUI. Mogoče boš imela pa takšne rezultate (veliko foliklov), da te bodo takoj dali na IVF. To je namreč pogost pojav.

Mene moj ginekolog po pogovoru ni dal na IUI, ampak direktno na IVF. Predvsem, ker se na terapijo z gonalom (le za stimulacijo), dobro reagirala in je rekel, da me ne bo mučil še skozi IUI. Drugače pa nihče nima kakšne zdravstvene ovire.

Držim pesti za vse vsa.

(odgovor članu gupika)
Neposredna povezava do sporočila: 46
   RE: IVF - Reš - Leonišče
5.5.2008 15:09:35   
gupika
Ja super, da zadeve hiter tečejo!

(odgovor članu gupika)
Neposredna povezava do sporočila: 47
   RE: IVF - Reš - Leonišče
5.5.2008 20:17:37   
n74
Super, da se je tudi na Leonišču začelo hitro dogajat, ampak kot si rekla, vitae, trenutno. Jaz sem za stimulacijo zaenkrat dobila le klomifen, vendar sem pridelala samo en folikel, tako da ne verjamem, da bi jih z gonalom cel bataljon user posted image . Rada bi ubrala le bližnjico, ni pa nujno,da bom s tem kaj na boljšem. Sem pa brala za sosednjem forumu, da je tejek, ki je šla tudi direktno k Rešu na ivf, uspelo prvičuser posted image . Vas bom pa spremljala še naprej, in vam želim čimprej user posted image . Mogoče bo pa poletje prineslo svoje,....

Lp, N

(odgovor članu vitae)
Neposredna povezava do sporočila: 48
   RE: IVF - Reš - Leonišče
8.1.2009 19:59:34   
gupika
n74, vitae...

Evo malo berem pretekle poste. A še kej spremljata forum? No jaz sem zdaj končno v postopku - terapija Suprafact + Gonal. Jutri imam UZ. Bomo videli kaj bo.

Kako kaj pri vama?

lp

(odgovor članu n74)
Neposredna povezava do sporočila: 49
   RE: IVF - Reš - Leonišče
8.1.2009 21:17:27   
n74
hello, gupika,

super, da si v akciji, a je to tvoj prvi postopek? Pa kje si sedaj, v GKLJ ali pri Rešu? Jaz sem šla oktobra prvič k Rešu, pa žal ni uspelo. Zdaj spet začnem čez dober mesec. Upam, da bo zdaj kaj boljši rezultat. Tebi pa že zdaj držim pestke.user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu gupika)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Spomladanska utrujenost
Kaj je spomladanska utrujenost in kako jo najlažje premagate. Z malo dobre volje je vse mogoče.
Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?