|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: IVF - Reš - Leonišče
8.1.2009 21:31:59   
gupika
n74...

Živjo! Jaz sem v GKLj in sem v prvem postopku IVF.
In kako je pri Rešu? A si plačala prvi postopek? In ali boš drugega imela preko napotnice? Kakšno terapijo si imela?

Se še kej tipkamo...

lp


(odgovor članu n74)
Neposredna povezava do sporočila: 51
   RE: IVF - Reš - Leonišče
8.1.2009 22:09:39   
n74
Prvega sem plačala in me je prišlo 1.300 eur (ker je delal ICSI in je dražji), drugi postopek je zastonj, naslednji spet za plačat (no potem bo pa že kriza user posted image ) Imela pa sem suprefact sprej teden pred menstr., pa do punkcije, od drugega dne menstr. pa menogon po dve ampuli naenkrat. Za naslednji postopek mi bo dal še enkrat večjo dozo injekcij, ker sem prvič zelo slabo reagirala (trije folikli in na koncu samo ena celica).
Poročaj jutri kako je bilo na uz-ju.

(odgovor članu gupika)
Neposredna povezava do sporočila: 52
   RE: IVF - Reš - Leonišče
9.1.2009 18:04:51   
gupika
Živjo!

Bila sem na UZ in imam veliko foliklov (zdravnica je rekla, da že skoraj preveč). Ne vem, če sem ravno dober razumela, naj bi jih bilo na vsaki strani okrog 15. Še sestra mi je potem rekla, da jih je veliko. Tko, da moram jutri spet na UZ.  Javim kaj bo.

Aja ti si imela ICSI. Zakaj pa te ne da na IVF? A ICSI je pa še dražji? Jaz sem pa mislila, da pri njemu plačaš samo prvi postopek, potem pa so vsi zastonj. Kdaj pa greš v naslednji postopek?

LP

(odgovor članu n74)
Neposredna povezava do sporočila: 53
   RE: IVF - Reš - Leonišče
9.1.2009 19:17:47   
n74
Živjo!

Uauuu 30 foliklov, potem bo pa sigurno veliko celic in boš imela veliko možnosti, če ne rata v prvo, pa te bo sigurno kakšen zamrznjenček počakal. Koliko so pa že veliki, a boš imela že kmalu punkcijo?
Jaz grem čez en mesec spet v akcijo, kaj bi dala za vsaj ene 8 foliklov, pa vsaj 4 celice. Pri Rešu se plača vsak drug postopek, razen če imaš srečo, pa ima vmes še kaj frej postopkov in ti še kakšnega podari.
Če boš imela še kaj vprašanj, pa se pridruži na spodnji forum, na temo ivf januar, tam imajo punce veliko več izkušenj kot jaz. Pri meni je potekalo vse bolj na izi, ker se je spodaj tako malo dogajalo.
Pa vseeno poročaj, kako bo šlo jutri. Navijam na najboljšeuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu gupika)
Neposredna povezava do sporočila: 54
   RE: IVF - Reš - Leonišče
9.1.2009 19:19:58   
n74
Aja, še to. Nimam pojma zakaj je delal ICSI. To se ponavadi dela, ko je bolj malo spermijev. Mogoče zato, ker je bila samo ena celica in bi bilo bolj sigurno. Ker pri ICSI izberejo naboljši spermič in ga potisnejo v celico.

(odgovor članu n74)
Neposredna povezava do sporočila: 55
   RE: IVF - Reš - Leonišče
10.1.2009 15:25:58   
gupika
Hej..

Bila sem na UZ in jutri grem na punkcijo, ampak ne na tisto tapravo. Imam preveč foliklov in mi jih mora malo ven vzet, da ne bo kej narobe (hiperstimulacija). V ponedeljek grem pa zares. Tud setra mi je rekla, da jih je veliko in da so lepi, okrogli. Torej zaenkrat kaže vredu. Pa kr na bolniško so me dali za cel teden.

A ti pa naslednji mesec spet začneš? Držim pesti zate...

...se tipkamo.. Lp

(odgovor članu n74)
Neposredna povezava do sporočila: 56
   RE: IVF - Reš - Leonišče
10.1.2009 15:57:32   
gupika
...aja velikost foliklov: so bili večinoma 20, nekateri tudi 16... To je menda dober...

(odgovor članu gupika)
Neposredna povezava do sporočila: 57
   RE: IVF - Reš - Leonišče
10.1.2009 16:11:24   
i
Pozdravljene!

Sem čisto nova na forumu im me sicer nekaj zanima nikjer tega nisem zasledila, trenutno sem noseča 7tednov pa ne vem ali je to normalno ali ni, vendar jaz se nič kaj drugače ne počutim kot ponavadi vse je enako le prsa me bolijo na dotik(pred kakšnimi 3tedni so me tako da nisem mogla čisto nič) in pa občasne bolečine v hrbtu, da bi me v trebuhu kaj bolelo me ne vsake toliko časa me kaj špikne, vendar ne pogosto, drugače pa imam tudi sama mačko in me je tudi strah kako sedaj z njo tudi sama sem nanjo zelo navezana, ne vem ko še nisem vedla da sem noseča pa sem že bila sem tudi jaz kakce pucala...mislite da je lahhko kaj narobe, potrebujem nasvet, ali se je katera tudi tako počutila ali se samo jaz tako in je nekaj narobe s plodom.user posted image

(odgovor članu n74)
Neposredna povezava do sporočila: 58
   RE: IVF - Reš - Leonišče
10.1.2009 19:06:21   
n74
gupika, za jutri ti želim čimmanj bolečo punkcijo, pa v ponedeljek lepe celice.
Drži se!

i-ti pa pojdi z vprašanjem na nosečniški forum, ker medve z gupiko še nimave pojma kako je biti user posted image .

(odgovor članu gupika)
Neposredna povezava do sporočila: 59
   RE: IVF - Reš - Leonišče
11.1.2009 15:20:59   
a.jrad
Dekleta pozdravljena!

Evo tudi midva s partnerjem odhajava 05.02.2009 k dr. Rešu na prvi pregled.
Ker 6 mesecev po laparo in histero spet nisem dobila m (zadnjo sem imela-1. dan 31.10.2008), mi je moja g po treh letih neuspelega poskušanja zanositve dala napotnico za neplodnostno.
Pa me zanima kaj lahko pričakujem od prvega pregleda - seveda tiste ki ste pri dr. Rešu. Naj povem, da bom itak šla samoplačniško v postopke.

Hvala in lp

ps: me kar strah.....

(odgovor članu n74)
Neposredna povezava do sporočila: 60
   RE: IVF - Reš - Leonišče
11.1.2009 16:21:36   
n74
a.jrad, pozdravljena.
Mislim, da se Reš pri vsakem paru drugače odloči, ne vem kako bo pri tebi, če nimaš redne menstruacije. Pri nama je bilo takole: na prvem pregledu naredi uz, najbolje da si naročena takrat ko imaš ovulacijo, pa še najbolje je, da ima tudi tvoj partner isti dan spermiogram, da lahko oba naenkrat obdela. Potem je meni dan klomifen za tri mesece. V tem času sem morala en ciklus prve dni menstruacije dat kri v Adrialab in so izvide poslali k njemu. Na naslednjem obisku pa smo se na mojo pobudo začeli pogovarjati o IVF. Npr. pri prijateljici so se za IVF zmenili že takoj na prvem obisku.

(odgovor članu a.jrad)
Neposredna povezava do sporočila: 61
   RE: IVF - Reš - Leonišče
11.1.2009 20:22:03   
a.jrad
n74 hvala za odgovor; vidiš glih tega me je strah, ker nimam rednih svojih m, kako bodo takrat potekale preiskave pri meni, če so moje m tudi nad 60, 90 dni ? :(

Glih zdaj spet jem tablete primolut nor, da dobim 20.01. m

(odgovor članu n74)
Neposredna povezava do sporočila: 62
   RE: IVF - Reš - Leonišče
12.1.2009 15:34:42   
gupika
n74...

Hvala za lepe želje. Punkcijo sem preživela, že včeraj eno delno (vzeli ene 10 foliklov), danes pa ene 20. Ratal je 11 celic. Bolelo me ni čisto nič, no ja mal je neprijetno, ampak ni krize.

lp

(odgovor članu a.jrad)
Neposredna povezava do sporočila: 63
   RE: IVF - Reš - Leonišče
12.1.2009 19:18:02   
punčkica
n74..... Tudi jaz sem pri Rešu in imela sem enako terapijo kot ti, tudi slabo odreagirala in sicer 6 foliklov od tega mi jih je spunktiral 5 in na koncu samo dve jajčni celici sem mislila da bom kar umrla od razočaranja in seveda žalostiuser posted image , že celi dan mi tečejo user posted image  saj nevem kaj naj pričakujem. Meni bo tudi naredil ICSI čeprav je bilo seme full uredu, je rekel da je tako več možnosti. Upam da se bo oplodila vsaj ena in to uspešno.

Zaj pa me zanima a se je tebi celica oplodila in koliko celična je bila ko si prišla na ET?

_____________________________

še vedno čakamo na pikico.....

(odgovor članu gupika)
Neposredna povezava do sporočila: 64
   RE: IVF - Reš - Leonišče
12.1.2009 20:53:02   
n74
gupika, čestikeeeeeuser posted image user posted image user posted image  za pogum, da si brez bolečin prestala punkcijo, pa seveda za 11 celic. Veš, da imaš sedaj ogromno možnosti, da čez user posted image  dobiš user posted image  ali celo user posted image user posted image

punčkica, če si bila sedaj prvič v postopku, nikar ne obupaj, ker če sedaj ne uspe, bo naslednjič podvojil zdravila in boš sigurno imela več celic. Jaz sem imela samo 3 folikle in 1 celico. ET sem imela čez 2 dni in me je pričakala enojajčna menda zelo lepo oplojena celica, se pa ni vgnezdila. Sem bila tudi žalostna, samo je čas kar hitro minil in naslednji mesec me že čaka naslednji postopek. Uglavnem, tudi ena celica je zadosti, moraš potem do testa samo pozitivno razmišljati.

(odgovor članu gupika)
Neposredna povezava do sporočila: 65
   RE: IVF - Reš - Leonišče
13.1.2009 10:13:50   
gupika
n74...

Teb prvič ni ratalo... nažalost. Koliko časa moraš čakati do naslednjega postopka?

lp

(odgovor članu n74)
Neposredna povezava do sporočila: 66
   RE: IVF - Reš - Leonišče
13.1.2009 11:06:40   
anci banci
IZVIRNO SPOROČILO: punčkica

n74..... Tudi jaz sem pri Rešu in imela sem enako terapijo kot ti, tudi slabo odreagirala in sicer 6 foliklov od tega mi jih je spunktiral 5 in na koncu samo dve jajčni celici sem mislila da bom kar umrla od razočaranja in seveda žalostiuser posted image , že celi dan mi tečejo user posted image  saj nevem kaj naj pričakujem. Meni bo tudi naredil ICSI čeprav je bilo seme full uredu, je rekel da je tako več možnosti. Upam da se bo oplodila vsaj ena in to uspešno.

Zaj pa me zanima a se je tebi celica oplodila in koliko celična je bila ko si prišla na ET?


ne obupat, tudi če je samo ena celica , je lahko postopek uspešen v prvo... moja prijateljica je tudi imela samo 2 celici in od tega se je samo 1 oplodila  in sedaj ziba 3 mesece starega sinkota
pri meni je so se od 5 celilc oplodile 4, 2 so vstavili in eden se je prijel tako da sem v 4  mesecu(2 so pa zamrznili)...
glej z optimizmom... to je tako kot loto... lahko imaš veliko celic pa ni uspešno.. lahko imeš samo eno in rata 

(odgovor članu punčkica)
Neposredna povezava do sporočila: 67
   RE: IVF - Reš - Leonišče
13.1.2009 11:35:34   
punčkica
Anci banci.... ćestitam!!!!!user posted image user posted image user posted image . Hvala za tolažbe, danes sem že malo bolše volje in držim pesti za jutri da se mi katera oplodiuser posted image

N 74..... a ti si tudi pri dr.Rešu? Se pravi da greš sedaj na koncesijo? Želi ti srečno v novem postopku in da boš sedaj imela več jajčec!!

Lp

_____________________________

še vedno čakamo na pikico.....

(odgovor članu anci banci)
Neposredna povezava do sporočila: 68
   RE: IVF - Reš - Leonišče
13.1.2009 15:10:05   
anci banci
držimo ti pesti in navijamo:)
jaz sem bila tudi pri dr.Rešu in sem prvi postopek plačala


(odgovor članu punčkica)
Neposredna povezava do sporočila: 69
   RE: IVF - Reš - Leonišče
13.1.2009 21:12:12   
n74
punčkica, držim pesti da te jutri čakata dve lepi celici, ki jih boš potem grela, potem bomo pa še pestke držali za user posted image .

gupika, nisi nič napisala kdaj imaš ET, po moje v petek. Ali imam prav? Tebi na srečo res ni treba nič skrbeti, ker imaš toliko celic. Ena ali dve bosta sigurno pravi.

ančibanči je bila pa isti mesec v postopku kot jaz, pa tko je bila pred postopkom pridna, je vitamine jedla, pa zdravo se prehranjevala. Se prav spomnim? No jaz grem sedaj po njenih stopinjahuser posted image . Če boš tole brala, mi samo prosim povej kdaj si krvomočnico pila (saj si jo, a ne?) do punkcije ali do testa?

Prvi postopek sem pri Rešu plačala, naslednji po treh mesecih je na koncesijo, potem je spet za plačat, razen če imaš srečo.

(odgovor članu punčkica)
Neposredna povezava do sporočila: 70
   RE: IVF - Reš - Leonišče
14.1.2009 11:20:29   
anci banci
 

IZVIRNO SPOROČILO: n74

punčkica, držim pesti da te jutri čakata dve lepi celici, ki jih boš potem grela, potem bomo pa še pestke držali za user posted image .

gupika, nisi nič napisala kdaj imaš ET, po moje v petek. Ali imam prav? Tebi na srečo res ni treba nič skrbeti, ker imaš toliko celic. Ena ali dve bosta sigurno pravi.

ančibanči je bila pa isti mesec v postopku kot jaz, pa tko je bila pred postopkom pridna, je vitamine jedla, pa zdravo se prehranjevala. Se prav spomnim? No jaz grem sedaj po njenih stopinjahuser posted image . Če boš tole brala, mi samo prosim povej kdaj si krvomočnico pila (saj si jo, a ne?) do punkcije ali do testa?

Prvi postopek sem pri Rešu plačala, naslednji po treh mesecih je na koncesijo, potem je spet za plačat, razen če imaš srečo.


pila sem jo do ET(če me spomin ne vara)
se prav spomniš:) dodajam še to. da se nisem z ničemer obremenjevala (se pravi brez stresa)
punce full navijam za vas in držim pesti da vam uspe, da boste kmalu take debeluške kot sem jaz sedaj v 14 tednuuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu n74)
Neposredna povezava do sporočila: 71
   RE: IVF - Reš - Leonišče
14.1.2009 15:41:55   
gupika
ET imam v soboto, sam zdaj sem pa fasala hiperstimulacijo. Zdravnik je rekel, da je blažja oblika, tko da upam, da bo sploh prišlo do transferja. Pa najbrž mi bojo vstavili samo en zarodek.

Ja tko je, če je nekaj vredu (veliko celic), je pa kej druzga narobe. Ampak vseeno ne obupujemo. Sam pozitivno razmišljat... vse punce...

lp

(odgovor članu anci banci)
Neposredna povezava do sporočila: 72
   RE: IVF - Reš - Leonišče
14.1.2009 15:50:11   
emaa
Pa Reš vztraja, da je prvič samoplačniško ali je lahko tudi prvič že na koncesijo (sem brala,  da jih je veliko že prvič šlo na koncesijo). Ker imam jaz ravno tako problem s GK, kjer se vleče kot jara kača. sem že imela termin (začuda hitro), pa sem morala zaradi službenega potovanja odpovedat, pa je za dva meseca prestavljeno. Čeprav vse že imam na Gk, tudi odobritev konzilija, samo da sem vmes rodila, spontano zanosil, pa mi tam noben noče povedat kako naprej, a moram spet milijon tavžent preiskav delat. 

(odgovor članu gupika)
Neposredna povezava do sporočila: 73
   RE: IVF - Reš - Leonišče
14.1.2009 16:46:03   
anci banci
IZVIRNO SPOROČILO: emamair

Pa Reš vztraja, da je prvič samoplačniško ali je lahko tudi prvič že na koncesijo (sem brala,  da jih je veliko že prvič šlo na koncesijo). Ker imam jaz ravno tako problem s GK, kjer se vleče kot jara kača. sem že imela termin (začuda hitro), pa sem morala zaradi službenega potovanja odpovedat, pa je za dva meseca prestavljeno. Čeprav vse že imam na Gk, tudi odobritev konzilija, samo da sem vmes rodila, spontano zanosil, pa mi tam noben noče povedat kako naprej, a moram spet milijon tavžent preiskav delat. 


ni nujno da greš pri rešu samoplačniško... ponavadi če ima dosti postopkov na koncesijo na razpolago potem te lahko da na koncesijo....
res pa je da so ti brezplačni postopki na voljo najprej tistim, ki so prvi postopek plačale ali pa imajo za sabo kar nekaj neuspešnih postopkov,
glede GK pa vztrajaj na tem, da ti dajo razlago, saj si upravičena do tega

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 74
   RE: IVF - Reš - Leonišče
14.1.2009 19:42:46   
punčkica
Danes sem iz ETja in oplodile sta se obe jajčice vendar se je delila le ena in pričakal me je lepi dvocelični zarodek user posted image !!! No sedaj pa upam da se bo lepo vgnezdil in ostal pri meni user posted image mesecev.


Lp


_____________________________

še vedno čakamo na pikico.....

(odgovor članu gupika)
Neposredna povezava do sporočila: 75
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Ovulacija in oploditev
Ovulacija je sprostitev zrelega in za oploditev sposobnega jajčeca v jajčniku ženske. Nastane praviloma v sredini menstr...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?