Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati? Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.
Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
tamali bi kdaj za kosilo rada dala golaž s testeninami in ker mi ni do večurnega packanja (pa še bolj v majnih količinah bi to delala), me zanima če obstaja kakšna bližnjica..razen konzerve seveda lahko je tudi krompirjev golaž, ni panike, samo da je golažu podobno. mogoče tudi paprikaš ali kaj podobnega.
Vse tvoja omenjene variante (golaž, paprikaš) zahtevajo nekajurno kuhanje. Svetujem ti, da skuhaš večjo količino, potem pa prepakiraš v manjše posodice in daš v skrinjo. Tako boš imela hitro pri roki omakco, ki jo potrebuješ. Jaz goalž vedno skuham še za v skrinjo, tudi paprikaš sem že dala vanjo, če mi je ostal.
Res je- nekajurnemu kuhanju se pri golažu težko izogneš. Jaz tudi pripravim večjo količino (iz pol kg mesa) in dam v manjše posodice v skrinjo. Pa imam potem vedno pri roki
Evo, malo pozno, golaž na brzino v cca 40 min. Vzameš ekonom lonec, na dno daš malo olja, popražiš čebulo in dodaš meso. Zmečeš zraven vse začimbe, ki vam sedejo (lovor, timijan, majaron, česen, sol, gorčico, pelati ...) Je pa fino, da imaš kakšno tako meso, ki ni ravno od stare krave, pleče, ribico. Zaliješ z vodo in zapreš, ko ekonom zapiha oz. ko se dvigne tisti gumb, zmanjšaš na polovico temperaturo in kuhaš še 10 minut.
Ko ga odstaviš iz štedilnika počakaš, da se ekonom lahko odpre, torej ne smeš spustiti pare ven prej. Po želji še malo zaliješ z vodo, če želiš imeti več omakce in zgostiš vso zadevo z mešani mrzle vode in nekaj moke (čeravno moka naj ne bi spadala v golaž, je to pač varianta, ki ti prihrani tiste 3 ure kuhanja). Vkuhaš to zadevo v vrel golaž in vuala, zadeva je pripravljena za lačna usta.
Men je tak golaž čist o.k. Mu nič ne manjka, je pa precej odvisno od kvalitete mesa. Vso zadevo lahko kuhaš tudi v navadni posodi, le da tam je čas kuhanja nekoliko daljši, tam cca. 1 uro.
Paprikaš - piščančja prsa narežeš na manjše kose - kocke, posoliš in popopraš - v večjo kozico vliješ olje, ter dodaš čebulo, ki jo popražiš - k prepraženi čebuli dodaš meso in ga popečeš - ko je meso popečeno, dodaš rdečo papriko v prahu, mezgo in moko (moka je za zgostitev, paprika in mezga pa za okus in barvo - vse dodaš po želji, količino moke, kolikor želiš imeti gosto), ter vse zaliješ z vodo - pokrito kuhaš 20-30 min (toliko da je meso skuhano, čeprav ga že tako prej popečeš, tako da ne rabiš dolgo kuhat), po kakšnih 15min probaš omako kaj dodaš, probaš lahko tudi meso (jaz običajno narežem meso na manjše koščke, da je prej narejeno cca.1,5-2,5 cm) - na koncu lahko dodaš še kislo smetano (odvisno od okusa, nekateri jo marajo drugi ne)
Poleg paprikaša paše polenta, pire krompir ali pa tudi kar kruh
Očitno različno kuhamo paprikaše. Jaz ga delam iz svinjskega mesa (meso od stegna), ki ga narežem na kocke, nato pa zrežem toliko čebule kot je mesa in vse skupaj pražim toliko časa, da se že prijemlje, dodam eše nekaj strokov česna in malo peteršilja. Nato dodam nekaj svežih paradižnikov (ene 4 večje) in papriko (tudi ene 3 komade) in oboje narežem na kocke. Paprika je lahko tudi mešana, običajno se poslužujem kar rumene, ker je najcenejša. Jaz dodam 1 jušno govejo kocko, lahko pa samo soliš. Potem kuham še toliko časa, da voda povre. Paprikaš mi polijemo po širokih rezancih. Mmmmm sem si zdaj naredila lušte...sam paprika je še predraga...
Po takšnem receptu kot si napisala za paprikaš jaz običajno delam golaž, samo da uporabim goveje meso. svinjine ne maram preveč, zato je tudi bolj redko na jedilniku . Paprikaš kot ga pripravljam jaz pa tudi lahko ješ s širokimi rezanci. Se mu pa prav reče piščančji paprikaš.