|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Kaj svetujete otroku- obrambo ali umik?
8.5.2008 21:52:10   
picola1
Se strinjam s frutko in ostalimi, ki učijo svoje otroke, da se najprej umaknejo in če to ne zaleže, da se šele potem branijo. Med uadriti nazaj in braniti se pa je po moje razlika. Vsaj meni. Braniti se zame pomeni ubraniti se naslednjih udarcev, udariti nazaj pa meni pomeni maščevanje. Ravno zato najprej zagovarjam umik.
Aja...ena je omenila glede karakterja otrok. Tiste, ki so bolj plašne sorte je treba sigurno vzpodbujat, da se branijo...tiste, ki pa so bolj pretepači pa obratno...Ne velja za vse isto, najbrž...

< Sporočilo je popravil picola1 -- 8.5.2008 21:53:36 >

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Kaj svetujete otroku- obrambo ali umik?
8.5.2008 22:19:09   
Naja30
IZVIRNO SPOROČILO: rija

naš se itak do sedaj ni pretepal, ker pač ni v vrtcu user posted image  in če ga je kdo tepel, je samo butasto gledaluser posted image  se je pa cukaj za igrače, itak, da je vse kao njegovo user posted image



Tako je pri moji hčerki. Ravno zadnjič je imela eno tako "bližnje srečanje" z eno punčko. Moja prva reakcija je bila, da sem punčki povedala, da to se pa ne dela tako. Potem smo se s starši te punčke hecali, da moja se bo pa tega itak sept. naučila, ko bo šla v vrtec.

Definitivno sem za mirno reševanje sporov. Je pa res, da vedno to ni izvedljivo. Najraje bi vidla, da se umakne od pretepačev, če pa to ne zaleže pa naj magari zatuli, da kot je ena napisala, dobi pozornost odrasle osebe.

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   [Brisano sporočilo]
9.5.2008 10:14:10   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Naja30)
  Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: Kaj svetujete otroku- obrambo ali umik?
9.5.2008 12:45:28   
kjava
No, v glavnem naš je bil vedno bol plašne sorte, so ga vedno punce namahale. Pa to ni blo v vrtcu, ker še ne hodi, ampak, ko smo se pač dobili s kolegi. V glavnem, jaz njega tud učim, da prvi ne sme udarit, vrne pa lahko, ampak če je prehudo, posežem vmes.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: Kaj svetujete otroku- obrambo ali umik?
10.5.2008 0:00:08   
PinkaPolonka
V kolikor gre za vrstnika se ne vmešavam. Preprosto pustim, da se otroci med seboj zmenijo sami.  Prepustim se toku in ne posegam vmes (seveda, vkolikor ni nevarno).
Tako staršem in otrokom koristi, če pustijo naravi , da uči otroke. Že tako  stariš nagonsko preveč ščitimo svoje otroke ter jih poskušamo izoblikovati po naših merilih. Zato zavestno prepuščam, da se otrok predvsem preko interakcije z vrstniki nabira izkušnje. Verjamem, da je lahko samo izkušnja za male ali velike otroke dovolj dober učitelj. Velikokrat se je bolje ustaviti in samo opazovati. Tako en kot drug sinček, sta me že večkrat presenetila z zrelo reakcijo.



(odgovor članu kjava)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: Kaj svetujete otroku- obrambo ali umik?
10.5.2008 0:21:08   
Anonimen
Od mojega pri 3-eh in pol cisto zastopi. Sicer je pa ravno zdaj en dan imel eno tako "pametno".

Mi je en fantek rekel danes, da sem gnoj.
Aham. To pa ni lepo, je nesramno od njega. Ne smemo to nikomur reci.
Ja, vem.
Kaj si pa ti naredil?
Ja rekel sem mu, da je to grdo, da se tko ne govori in da ne sme nikoli vec prit v vrtec user posted image

Sicer pa v njegovem vrtcu vzgojiteljice reagirajo na to in skusajo njega in tega fantka, ki ga je enkrat fajn ugriznil do krvi, cimbolj locit - ne sedita za isto mizo, se ne obuvata in oblacita drug poleg drugega itd. Ne recem, da tamal od mojega ne izziva, ker sigurno ni ves pridkan cel cas, ampak ga ne tepe in ne grize do krvi. Se jim da ze maaaaaaaaarsikaj dopovedat pri 3-eh in pol.

Kaj pa naredite, ko vas tamal udari? Udarite nazaj? user posted image Nasilje rodi nasilje.

Aja, sicer se pa v najini al pa prisotnosti mojega z nikomer ne pretepa. In ce bi bila jaz zraven, itak ne bi bila tiho. Predvsem  njegovim starsem bi kaj rekla. user posted image


(odgovor članu PinkaPolonka)
  Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: Kaj svetujete otroku- obrambo ali umik?
10.5.2008 19:24:25   
Anonimen
Meni se zdi umik najslabša možna rešitev. Včasih je uredu, kadar je kdo zaradi neposrednega napada ogrožen, ampak večinoma ni. Treba se je postaviti zase, ker drugače se vedno umikaš, umikaš, umikaš, na vseh področjih življenja, ne le kar se tiče psihičnega/fizičnega nasilja.
Jaz sem bolj za to, da se postaviš zase in to skušam učiti tudi našo bejbo. Postaviti se zase z eno mirno in jasno reakcijo, jasno in glasno povedat, kaj zahtevaš in pričakuješ (npr. igračko nazaj, opravičilo) - seveda v skladu z otrokovo starostjo in zrelostjo. Včasih pa se tudi kakšnemu udarcu žal ni možno izognit. Ampak samo, če se braniš, nikoli se ne udari prvi.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: Kaj svetujete otroku- obrambo ali umik?
10.5.2008 20:51:53   
picola1
Po eni strani je to res...Samo umik je lahko umik iz dveh razlogov:ker se nekoga bojiš in se ne znaš potaviti zase ali pa zaradi tega, ker si pametnejši, veš da se ne splača kregat in se umakneš.Če pa to ne pomaga se pa strinjam, da se moraš postaviti zase. tako da...še vedno sem za umik in šele potem obrambo. Če pa ne umik pa vsaj postaviti se zase v tem smislu, da si odločen. Verbalno.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 33
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Zakaj je otrok najbolj poreden doma?
Ker smo doma najbolj sproščeni in se počutimo najbolj varne, si tudi najbolj upamo biti to, kar globoko v sebi smo, kdaj...
BLOG: Pridružila sem se gibanju Free ziza
Če bi sama vsakič, ko sem dobila butasto vprašanje, povezano z dojenjem, zaslužila, bi danes imela že ... hm, morda nove...




Gosta hrana.
пеперутка16

Kdaj ste pričele z uvajanjem goste hrane?