|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 3 [4]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: 3 leta in še plenička
29.7.2010 15:00:17   
K_a_t_i
Se opravičujem, če bom katero "ponovila". Odgovorim na vprašanje...
Starši morajo vztrajat in biti pripravljeni na to, da bodo pač nekaj časa pogosteje preoblačili otroka (seveda so tudi izjeme - ampak pri 3h letih redke). Tako kot pri vseh stvareh je potrebno biti dosleden. Ko daš pleničke stran, jih daš stran. Najslabše je, če mu jo potem daješ nazaj (recimo če kam greš, da ne bo nesreče) - otrok je potem zmeden.
Naš je čez dan brez pleničke od 2. leta in 4h mesecev - pač smo bili takrat na morju in je bil brez. Skapiral v 2-3 dneh.
Med spanjem pa je imel pleničko do pred 14h dni (star je 3 leta in 5 mesecev). Naj napišem kot zanimivost, da je v vrtcu že leto dni spal brez pleničke (polulal se je morda 1krat na 2 meseca), doma je opoldne spal s pleničko in jo tudi vedno polulal! Ko sta se mamica in očka odločila (ja, nima veze s sinom!), da sta pripravljena sredi noči menjati posteljnino, oziroma vozit tamalga na wc, smo plenico umaknili. V 14 dneh se je polulal 2krat (drugi dan in potem še enkrat, ko je zbolel), za lulat je poklical 3krat. Če bi vedela, da bo šlo tako hitro, bi plenico dali stran že prej. Zdaj pač mami vstaja za dojenje, očka pa za lulanje user posted image .


_____________________________

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

(odgovor članu katis)
Neposredna povezava do sporočila: 76
   RE: 3 leta in še plenička
23.8.2010 11:44:38   
Zamima

IZVIRNO SPOROČILO: Marogica

Naš ta mlajši je star 3,5 let in ni šanse, da bi sploh pomislil na to, da ne bi imel pleničke. Nam je zadnjič pediatrinja rekla, da pač otroci različno "dozorevajo", kar se tega tiče....in da ni panike. Tako, da sama tudi nimam nasveta, pa smo poizkusili vse....


tudi meni je pediatrinja tako povedala, da kot očitno še ni zrela - ko sem šla na razgovor, ampak midve sva šli zaradi kakanja, sicer lula zdaj že en čas lepo in izključno v kahlico ali na wc (razen ponoči se še tu in tam zgodi nesreča), s kakanjem je pa malo več težav, čeprav jo moram ZELO pohvaliti, celo soboto in nedeljo se je dete trudilo, da bi kakalo user posted image , posedala je na kahlici in govorila, da bo kakala, ampak kakeca ni bilo,... naposled je včeraj končno uspela kakati (vendar je bil to res zeloooo mali kakec - vrjetno jo je zaprlo ali kaj user posted image - in sem jo res ZELO pohvalila, poklicali sva babico, da sva se ji pohvalili, da je kakala v školjko, oz. ona jo je poklicala user posted image , pogovarjali sva se, da je velika punca in da ne bo več kakala v hlače - bomo videli, me malo "skrbi", da v vrtcu ne bojo imeli dovolj posluha in časa danes zanjo in se bo spet pokakala v hlače user posted image )

_____________________________

Nekoč sem sanjala,.... zdaj živim svoje sanje <3

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 77
   RE: 3 leta in še plenička
30.3.2011 14:42:26   
ksenjaka
mi prav nič ne kompliciramo, pa je mali tudi 3 leta star.. če reče nočem je nima... ko kam gremo jo ima... bo že sam povedal...

(odgovor članu Zamima)
Neposredna povezava do sporočila: 78
   [Brisano sporočilo]
30.3.2011 16:37:29   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Marogica)
  Neposredna povezava do sporočila: 79
   RE: 3 leta in še plenička
31.3.2011 22:41:56   
Toja22
Moje mnenje je tudi takšno, da otrok pri treh letih je vsekakor dovolj zrel, da nima več pleničke. Otrok je navajen, da ima na sebi plenico in doživlja neko krizo ob tem ko mu jo vzamemo. Vsekakor pa se mora staršem ljubiti otroka odvadit od plenice, saj zna biti na začetku precej več pranja, brisanje lulanja po tleh in vseh stvari, ki so jih že predhodnice omenjala. Tako, da če otrok ni duševno zaostal, je pri treh letih rezultat lulanja v pleničko samo lenoba in nevztrajnost staršev!!!

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 80
   RE: 3 leta in še plenička
8.4.2011 12:01:53   
happymummy
ravno prejšnji teden smo imeli seminar,kjer nam je predavala zdravnica in razvojna pediatrinja. glede plenic je rekla,da je čist ok,če ima otrok do 4ih let plenico. čeprav se mi zdi ful,ker naš je tut pr dveh letih že dal dol plenico-razen ponoč,to nam je komaj zdaj ratalo,pa še ne čist; Vsak otrok ima svoj tempo razvoja in če pač no pri treh letih brez plenice se mi ne zdi nič takega. delam v vrtcu,v skupini 3-letnikov. večina jih ima že dopolnjenih-leta. ampak niso še vsi brez. in tisti,ko niso resnično niso pripravljeni,ne razumejo. smo ravno zdaj se pogovrli s staršem,da bi dali dol pleničko in so se strinjali. vendar otrok še ni zrel. enostavno ne razume in je doživljal hude travme,ko smo ga posadili na kahlico-jok in podobno. ne strinjam pa se s tem,da bo otrok sam povedal kdaj bo dal dol pleničko in šel na kahlico. njim je lažje,da majo pleničko na sebi. itak je suha,ker vse vpijejo. tko da jaz mislim,da smo starši tisti,ki jim moramo dati mal spodbude in dat kak dan pleničko dol. sej po parih dnevih tako vidiš ali je sposoben ali ne. če pa je samo trmast in noče dat plenice dol in ne na kahlico bi pa bla tut js trmasta in vztrajala brez. ne rečem,nekaj dni bo hudo,vendar se bo navadil. nič pa ni čez noč,tko da pač pranje,brisanje lužic itd.. pač moramo vzeti v zakup. 

(odgovor članu Toja22)
Neposredna povezava do sporočila: 81
   RE: 3 leta in še plenička
8.4.2011 12:44:27   
DragonLady
IZKUŠNJE POMOČNICE VZGOJITELJICE: Med poletjem sem sama vodila svojo skupino zaradi odsotnosti moje sodelavke-vzgojiteljice. Skupina je bila stara 1,5-2,5 let, vsi pleničkarji. In sem izkoristila zlato priložnost in jih v roku 6 tednov skoraj vse odvadila od pleničk. Je pač bilo tako, da sva imeli s sodelavko različne pedagoške metode in nisva skupaj dobro funkcionirale.
KAKO? S starši sem se dogovorila, če so za, seveda...da naj prinesejo nekaj več rezervnih oblačilc, ker se bomo poskusili navajat na kahlico. So bili vsi za, čeprav so bili nekateri razumljivo skeptični in rahlo prestrašeni, ker so že  sami poskušali, pa ni šlo. Vsak dan smo bili seveda zunaj v atriju, kjer smo se vsi igrali, poleg pa sem imela kahlice in sem enostavno opazovala otročke. Ko je šel en na kahlico, se je vsem ostalim zdelo fajn in smo počasi ampak z dobro voljo vsi osvojili strašno goro, ki se ji reče Kahlica. Po kosilu so vseeno dobili pleničko, tako da sprememba ni bila predrastična. Ampak jih moram pohvaliti, vseh 12 jih je bilo čez dan suhih. Res, da sem bila sama za celo skupino in sem si sama "povečala" obseg dela, saj smo se na začetku velikokrat morali preoblačit, ampak smo bili vsi, tako otroci, starši kot jaz, zelo zadovoljni, da nam je skupaj uspelo. Ko je prišla vzgojiteljica z dopusta, sploh ni mogla dojet, da smo že vsi suhi, približno polovička otrok pa ni imela pleničke niti med spanjem.

IZKUŠNA MAMICE: Moj prvi sin je imel pleničko do 3. leta starosti, zadrževal je blato, imel je cele travme, ko sem mu pokazala kahlice. In verjemite, kupila sem mu par ful interesantnih kahlic. Sem mislila, da bo  s tem dobil veselje do lulanja v kahlico. Ni šanse. Sem mu kupila nastavek za WC školjko, pa je počasi začel dojemat. Sem mu rekla, da bo lahko lulal tako, kot mami in ati na školjki, pa potegnili bomo vodo...Vsakič, ko je šel z mano v kopalnico, sem mu naštimala nastavek za wc školjko in ga vprašala, če bi šel...Ko je bil sam pripravljen, je začel lulat na wc, kar brez nastavka. Malo je preskočil kahlico, hehe...in hitro smo bili brez pleničke tudi ponoči. Iz pleničkarja je, kot da bi odrezal, postal "suh".
KO JE BIL SAM PRIPRAVLJEN!

Sem pa dobivala opazke od tasta in taščice, od mojih staršev in vseh v okolici, češ, kako to, da je še v plenički, da ga jst razvajam itd. Bedarija. Čisto vsakemu sem rekla, da bomo brez pleničke, ko bomo mi pripravljeni. In ne, ko bo to drugim pasalo. Pa nam je uspelo...z dobro voljo in pozitivno naravnanostjo.
Malce težavic smo imeli le, ko smo dobili dojenčka 4 mesece nazaj...je starejši sin začel spet močit posteljo ponoči. Nekje se je moralo poznati, da je prišel še en član družine. Spet smo z veliko mero potrpljenja uspeli. Itak ponoči vstajam zaradi dojenja, tako da okoli 1-2h ponoči peljem starejšega na WC, isto naredim okoli 6h, ko se vstanem...in smo suhi. So sicer noči, ko se nam ponesreči in menjam posteljnino sredi noči ampak nič zato. To vse mame vzamemo v zakup, ko se odločimo za materinstvo.
 
Mamice, prilagajajte se tempu vašega otroka in ne tempu okolice. Tako, kot se razlikuje razvoj dojenčka, tempo uvajanja in navajanja na gosto prehrano, plazenja, pripravljenost na prve korake, se razlikuje tudi tempo navajanja na kahlico oz. WC...Poslušajte svojo intuicijo. Kdo bo najbolje poznal vašega otroka, če ne vi.

(odgovor članu happymummy)
Neposredna povezava do sporočila: 82
   RE: 3 leta in še plenička
8.4.2011 13:02:36   
happymummy
dragonlady user posted image user posted image user posted image user posted image bolje ne bi mogla napisati.
pa čestitke tut za uspeh v vrtcu. user posted image upam,da se je vzgojiteljica kaj naučila od tebe.

(odgovor članu DragonLady)
Neposredna povezava do sporočila: 83
   RE: 3 leta in še plenička
29.4.2011 12:24:24   
sonjababic55
Naš mali jo ima tudi še :)

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 84
   RE: 3 leta in še plenička
21.5.2011 21:35:11   
Roberta69
Jaz sem prvič probala, da bi bil brez, prejšnje poletje, ko je bil star približno 2,3 leta in ni kazal posebnega navdušenja, tako da smo opustili. Ker smo bolj tako naravnani, da vse pride ob svojem času in čim manj priganjamo, težimo, kar se vsega tiče user posted image , tudi za kahlico nismo priganjali in težili. V vrtcu je bil edini s pleničko. Ko se je približeval 3. rojstni dan (konec tega aprila) in sem vedela, da že popolnoma razume, zakaj gre, sem mu vsak dan mal "težila", no, pogovarjala sva se o tem, da bi bil pa res že čas in da bo tako veliko bolj luštno zanj. Potem je nekega dne, ko sva šla zjutraj v vrtec, sam od sebe rekel, da danes bo pa brez pleničke... potem je bilo tisti teden kar nekaj nesreč in sem že mislila obupat, pa se je v enem tednu vse porihtalo user posted image . Takoj je bil brez pleničk tudi ponoči, edino za kakanje je bilo še nekaj nesreč... potem je doma za kakanje vedno zaprosil za pleničko, v vrtcu ali v varstvu pri kom drugem, se je pa kar v hlače. Sedaj pa že nekaj časa hodi tudi kakat na kahlico. Nam se je torej skoraj brez truda, absolutno pa brez kakšnih travm, vse porihtalo - bravo moj sonček user posted image user posted image user posted image .

(odgovor članu sonjababic55)
Neposredna povezava do sporočila: 85
   RE: 3 leta in še plenička
24.2.2012 11:48:59   
Piikica Tina
Jaz sem svojo punčko navadila na kahlico pri 2 letih in pol in to tako da sem jih kupila veliko barvastih spodnjih hlačk z vzorčki vil, princesk... in ji ves čas govorila da ko jo bo prijelo lulat naj mi pove ponoči pa sem ji vseeno dajale pleničke tako sem jo počasi navadla da hodi redno lulat ponoči pa naj mi tudi pove tudi če me zbudi tako sem jo v približno malo manj kot pol leta naučila kako hoditi na kahlico in na stranišče. Za navado na stranišče pa sem ji nazačetku kupila nastavek za straniščno školjko.

Lp in veliko uspeha Karmenuser posted image

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 86
   RE: 3 leta in še plenička
27.11.2012 23:31:20   
čipka
Že stara tema, ampak bom vseeno napisala-vprrašala kaj storiti. Naša je stara štiri leta in par mesecev in ima še vedno NOČNO pleničko. Čez dan je že leto in pol brez, in ji nikdar ne uide. Vedno pove, da gre lulat/kakat in gre. Ponoči, ko spi ima pa zjutraj tako težko plenico, da jo komaj nesem v koš. Predno gre spat, gre vedno lulat in se tudi veliko nalula. In ja, sem jo že zbujala ponoči da gre lulat, to sem delala striktno 2 meseca-ja ubogica :/ Ji zvečer govorila naj gre lulat, če začuti, da jo ponoči tišči, vzela sem ji plenico, da mogoče če bi občutila to mokroto, da bi bilo boljše-ne, prala sem celih 3 tedne vsak dan posteljnino in pol seveda obupana ji dala spet plenico gor. Moja mami mi je rekla, da sem bila jaz ista nočna polulanka in da je skoz prala, mislim sej ne vem več al so gani al kaj je narobe. Enostavno ne vem več kaj naj.

(odgovor članu Piikica Tina)
Neposredna povezava do sporočila: 87
   RE: 3 leta in še plenička
28.11.2012 7:02:04   
Katy78
Naš se je dnevne pleničke pozno odvadil, pri 3,5 leta, nočno ima pa še vedno, star je 4 leta in jo bo imel verjetno še nekaj časa, ker je zjutraj ful polulana. Da bi ga pa ponoči budila pa ni izvedljivo, ker zelo trdno spi. Sicer pa je nočna plenica pri 4 letih še povsem običajna.

(odgovor članu čipka)
Neposredna povezava do sporočila: 88
   RE: 3 leta in še plenička
8.5.2015 16:42:38   
MarjanJ
Zdravo,

če koga zanima je tukaj: SPLETNA RAZPRODAJA z največjimi popusti v Sloveniji.
Zaloge so omejene.

lp

(odgovor članu Salja)
Neposredna povezava do sporočila: 89
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 3 [4]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 3 [4]
Pojdi na:





BLOG: Kaj pa, če nočem biti "samo"...
Sem slaba mama? Prevec delam? Premalo dam sebe otrokom? Sem sebična, ker uživam še v toliko drugih stvareh in ne samo v ...
Ko uspavanje traja tudi več kot eno uro
Kaj storiti, ko otrok zvečer, pa tudi čez dan, nikakor ne more zaspati in porabite tudi več kot uro, da otrok vendarle z...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?