Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati? Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.
Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Testo za buhtlje-pomoč prosim!!!!! 14.6.2008 14:53:42
Martina27
Veste kaj, jaz sem se pred dvema dnevoma spravila delat buhtlje. In lolek kot lolek sem vse skupi neki zašuštrala ker mi ni nič ratalo Ne znam in vas prosim če mi lahko katera pove kako to naredi? Ko dam gor mleko, da ga malo pogrejem, dam kar v to mleko kvas in malo sladkam al kako.Ker piše da naj zagrejem mleko,dam v moko kvas in gor polijem mleko. Meni je kr neki ratalo. Pa kam ve daste da vzhaja na toplem? Ne vem, jaz sem kot totalno budalo ne znam razbrat iz recepta. Pa kam dam rum pa kam sladkor in zakaj mora bit sladkor v prahu??????????
Hvala pa ne me imet za noro,sam resnično nimam pojma kako naj to zadevo izpeljem
Aja prvič jih delam sej naslednjič bo že bolje,sam da mi ve buhtljevke to razložite. Danes bi jih spet delala,ker mi ni jasno da mi niso ratale ko en pocn sem dobila.
RE: Testo za buhtlje-pomoč prosim!!!!! 14.6.2008 15:03:35
NinaŠ
evo sem ravno dala testo vzhajat ...in zdaj ko imam čas prečekirat kaj dogaja na RR ...no pa takoj naletim na tole temo
Glavno - za vzhajat kvas segreješ le majhen del predpisanega mleka, vanj daš majhen del predpisanega sladkorja in ves kvas - ko to vzhaja (jaz dam poleti kar v malo ogreto pečico - manj kot 50°). Ostalo mleko (mlačno), sladkor, jajca, rum, sol, maslo, paševsekarsempozabilanašteti vmešaš v drugi posodi - to potem zliješ v moko in dodaš še vzhajan kvas, ter vse skupaj fejst zgneteš oz. stepeš s kuhovnico. Vzhajaš - spet v rahlo ogreti pečici. Sladkor jaz dam kar navaden in ne v prahu , pa buhteljnom nikoli nič ne fali.
RE: Testo za buhtlje-pomoč prosim!!!!! 14.6.2008 15:34:17
Martina27
Hvala ti! Po katerem receptu pa ti delaš, al to kar iz glave že znaš? Jaz sem si prepisala un recept iz kulinarike pa tam piše sladkor v prahu. Ok, bom dala danes navaden sladkor. Če ti pa ni odveč pa mi lahk svojega napišeš.
RE: Testo za buhtlje-pomoč prosim!!!!! 14.6.2008 15:48:16
NinaŠ
Ne vem kje sem recept staknila ...verjetno tudi na kulinariki ...no vsekekor po receptu, ki je od nekje prepisan v moji mapci
1 kg moke, 1/2 l mleka, 1 jajce, 3 rumenjaki, 20 dag sladkorja, kocka kvasa, 2 slabi žlički soli, limonina lupina, rum, 15 dag masla ... ... in marmelada seveda
...prej sem pozabila dopisat, da ko so že v pekaču jih še enkrat vzhajaš preden jih daš v pečico (170°)
RE: Testo za buhtlje-pomoč prosim!!!!! 14.6.2008 17:03:59
Martina27
zdaj sem jih dala na toplo sam se mi zdi,da se nekam ne dviguje.Ma naj gre nekam. Pa ravno ti buhtlji me jezijo. Ne grejo in ne grejo mi. Kolk časa pa vzhaja testo? Tebi so že uspeli? Tako čudno testo je no ne vem. Pa sem dala mlačno mleko.
RE: Testo za buhtlje-pomoč prosim!!!!! 14.6.2008 17:19:01
NinaŠ
Jap, ravno sem pečico ugasnila . Testo pa vzhajam ca 1 uro.
Tako čudno testo je no ne vem.
je razmeroma lepljivo, dokler ni dovolj stepeno (na koncu morajo roke pošteno boleti ), drugače pa se meni ne zdi ničkaj čudno - zelooo podobno tistemu za potico
RE: Testo za buhtlje-pomoč prosim!!!!! 14.6.2008 19:01:57
žigolino
Jaz pa kr BONI moki dodam malo ruma in limonine lupine in zamesim,pa enkrat nardim buhtle drugič rogljiče polnjene al pa kr sam posipane z makom SUPEr 1kg boni moke 1 kvas rum limonina lupina