|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 3 [4] 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: AD3 kapljice - ali je potrebno
21.7.2008 22:52:22   
Srečk@
IZVIRNO SPOROČILO: MikyMiska

Ja, mogoče bi bilo res bolje, da tiste, ki VSE verjamete zdravnikom, da to tudi izvajate in pač tako strokovno izpopolnjenih tematik sploh ne sprašujete po forumih. Pa ne bo več nobene težave in blatenja in nč pa tudi modelatorjev ne boste rable klicat na pomoč .


user posted image user posted image user posted image


(odgovor članu MikyMiska)
Neposredna povezava do sporočila: 76
   RE: AD3 kapljice - ali je potrebno
22.7.2008 8:41:35   
MikyMiska
No, jaz sem si boga, ko tukaj  z vami debatiram tak, res je, priznam, ampak ve ste si pa tudi zelo boge, da nimate kaj druga za počet-kot popravljat slovnične napake  user posted image   Božčke ste res :(



_____________________________

Pa smo tukaj :)

(odgovor članu Srečk@)
Neposredna povezava do sporočila: 77
   RE: AD3 kapljice - ali je potrebno
22.7.2008 9:01:03   
koala
MikyMiska samo eno, nimamo vsi možnosti sami pridelovati zelenjave. Glede ustreznosti bio pridelkov in izdelkov pa samo to, malo poglej kako so se na testih obnesliuser posted image

bubica17 samo en dobronameren nasvet, pazi pri kombinaciji vitaminskih preparatov torej tvoje vitaminčke in AD3, lahko pride do predoziranja vit.A.

Kar se pa kapljic tiče, moj sin jih dobiva in jih bo.

_____________________________

Nisem vedela
koliko ljubezni imam v srcu,
dokler me ni nekdo poklical MAMA

(odgovor članu MikyMiska)
Neposredna povezava do sporočila: 78
   RE: AD3 kapljice - ali je potrebno
22.7.2008 9:01:31   
špelin@
IZVIRNO SPOROČILO: BUBICA17
prosim ne metat teh kapljic stran, ker so ful drage. raje jih same pojejte kot da jih zavržete. .


Pod tole se dobesedno podpišem!!!
 
Pametovala okrog dajanja/nedajanja pa ne bom - vsak se odloči sam, tudi mnenja pediatrov niso tako enotna, kot bi si mi to želeli.

(odgovor članu BUBICA17)
Neposredna povezava do sporočila: 79
   RE: AD3 kapljice - ali je potrebno
22.7.2008 10:17:06   
NRMM
IZVIRNO SPOROČILO: Lunc_a

NRMM najbolj beden stavekuser posted image kaj ga lahko izgovoriš.A misliš da je to samo za mečave ZDAJ.... kaj pa kasneje v prhodnosti.Res dobro razmišljanjeuser posted image


Če pa se vse tako hudo ozirate na te mečave zaradi AD3 kapljic. Pač moje mnenje o tem in dokaz,da AD3 kapljice ni so hudo pomembne za zaprtje mečav,tako kot nekatere trdijo.

Pač vsak po svoje,a ne.Moje mnenje pri mojih dveh puncah je pač bilo,da zakaj bi jima nekaj dajala,kar ju črviči,če sem po drugi strani dajala kapljice proti črvičenju.




_____________________________

Moji dve nagajivki :-):

Maruša 24.12.2005
Maša 26.6.2007


(odgovor članu Lunc_a)
Neposredna povezava do sporočila: 80
   RE: AD3 kapljice - ali je potrebno
22.7.2008 20:39:45   
Anonimen
jst bom tuki samo to še dodala okol dajanja teh kapljic, da se nikoli ne želim znajti v situaciji, ko se bi pri otroku pokazala kakšna nepravilnost, okvara in bi se jst pol grizla in spraševala če bi lahko to preprečila z dajanjem teh usranih kapljic. tud zato jih dajem. ker tud če je zdej vse ok, ni nujno da je tko za zmeri, te stvari se lohk pokažejo tud kasnej.

< Sporočilo je popravil ulla80 -- 22.7.2008 20:52:25 >

(odgovor članu NRMM)
  Neposredna povezava do sporočila: 81
   RE: AD3 kapljice - ali je potrebno
22.7.2008 20:47:43   
BUBICA17
....pod tole se podpišem....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 82
   RE: AD3 kapljice - ali je potrebno
23.7.2008 11:53:27   
tominikapiki
Nam je zdravnica predpisala Plivit D3, (po 4 kapljice na dan-živimo pa na morju). Na sonce se ga ne upam dat, ker je star komaj 3 mesece, s kremami ga pa tudi ne bi mazala (so baje ful škodljive, kaj ve mislite?). Skratka, verjetno so ful zanič, ker jih komaj poje, oz. jih ven pljune (tudi če mu dam v flaško s čajem). Tako da sploh ne vem, če jih dobi dovolj. Pa včasih kakšen dan mu jih tudi pozabim dat ...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 83
   RE: AD3 kapljice - ali je potrebno
23.7.2008 13:11:19   
Pia77
IZVIRNO SPOROČILO: tominikapiki
Skratka, verjetno so ful zanič, ker jih komaj poje, oz. jih ven pljune (tudi če mu dam v flaško s čajem). Tako da sploh ne vem, če jih dobi dovolj. Pa včasih kakšen dan mu jih tudi pozabim dat ...


Precej so grenke - me čudi, da jih naš mali sploh pogoltne. (Nič ne bo hudega, če jih sama malo pokusiš - so dobra zaščita pred osteoporozo. :) Jaz mu jih dajem po žlički, običajno pomešane z mlekom. Kadar mu jih kakšen dan pozabim dat, mu naslednji dan povečam dozo za kapljico ali dve.

(odgovor članu tominikapiki)
Neposredna povezava do sporočila: 84
   RE: AD3 kapljice - ali je potrebno
24.7.2008 10:14:36   
BAMBINA_
IZVIRNO SPOROČILO: ulla80
se nikoli ne želim znajti v situaciji, ko se bi pri otroku pokazala kakšna nepravilnost, okvara in bi se jst pol grizla in spraševala če bi lahko to preprečila z dajanjem teh usranih kapljic. tud zato jih dajem. ker tud če je zdej vse ok, ni nujno da je tko za zmeri, te stvari se lohk pokažejo tud kasnej.

Enako! Moram pa komentirati še tisto sporočilo, češ, vsaka mamica dela, kot ji paše. Že res, ampak problem je v tem, da s svojim ravnanjem ne škoduje sebi, pač pa potencialno svojemu otroku. Sicer pa Ulla, žalostno je, ampak po moje jih ne boš prepričala v pomembnost dajanja AD3, srčno pa upam, da jim ne bo potrebno kdaj na lastni koži (oz. otrokovi) spoznati, kako zmotno je njihovo prepričanje.
LP!


_____________________________


•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•
*...*..:::: ...*...*...*...*...*...*...*...*...:::::..*...*
•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 85
   RE: AD3 kapljice - ali je potrebno
24.7.2008 10:42:35   
matic0105
Moj user posted image  dobi take krče, da niti jest ne more. In mu ne dam niti ene kapljice več vsaj en mesec. Potem pa spet začnemo z njimi.

(odgovor članu BAMBINA_)
Neposredna povezava do sporočila: 86
   RE: AD3 kapljice - ali je potrebno
24.7.2008 16:20:12   
*tajda*
Matic mi smo dajali d3 do treh mesecev,ker je imel tudi po ad3 krče po treh mesecih pa je dobival ad3 in jih super prenaša.

(odgovor članu matic0105)
Neposredna povezava do sporočila: 87
   RE: AD3 kapljice - ali je potrebno
24.7.2008 16:30:13   
mucka25
če ima krče si nabavi v italiji mylotic kapljice in bo. ali pa reči pediatru naj ti da le d3 kapljice od plive.

(odgovor članu *tajda*)
Neposredna povezava do sporočila: 88
   RE: AD3 kapljice - ali je potrebno
24.7.2008 21:30:56   
Tisana
Ok punce, men je mal dost te debate in prepiranja, zato sem se odločila, da napišem našo izkušnjo.  Naša pikica ima začetek rahitisa. Pa ne zato, ker bi jaz spadala med tiste mame, ki mislijo, da vejo več, kot pa vsa zahodna medicina, temveč zato, ker ima refluks (poliva, bruha) in ker ji je pediatrinja pri nekje 4 mesecih zmanjšala Plivit D3 iz dveh kapljic na eno, pri čemer pa niti slučajno ni preverila, kako trdne so otrokove lobanjske kosti. Sedaj ji že več kot mesec in pol dajemo po 5 kapljic Plivit D3, pa stanje še ni niti slučajno ok.  Da boste malo bolje razumele, kaj to pomeni, vam povem, da so ji rahitis odkrili v bolnici, kjer je bila zaradi čisto drugih problemov. Če ne bi šli v bolnico, verjetno še nekaj časa ne bi bil odkrit in ... (bolje,da sploh ne pomislim) user posted image  Ko je zdravnica stažistom kazala, kaj pomeni sindrom pingpong žogice, sem mislila, da bom kar omedlela. Naši pikici se je glava pri slabih 6 mesecih pod pritiskom kar vdrla, potem pa so lobanjske kosti skočile spet nazaj ven. In tako je bilo vsakič, ko so to preizkušali še vsi 4 stažisti. Ali je potrebno sploh še kaj dodati?! PS: Pa ves ta čas, ki ga porabite za medsebojno prepiranje ali bolje rečeno prepucavanje, raje preživite z vašimi otročki. Še kako hvaležni vam bodo, za razliko od nas ostalih, ki se s težavo prebijamo čez vaša prepucavanja.

(odgovor članu mucka25)
Neposredna povezava do sporočila: 89
   RE: AD3 kapljice - ali je potrebno
24.7.2008 21:39:24   
Olivija
Tisana - me je kar streslo ob tvoji zgodbi in upam, da je tvoja hčerkica zdaj ok.

Jaz sem obema dajala Oleovit.

< Sporočilo je popravil Olivija -- 24.7.2008 21:40:19 >

(odgovor članu Tisana)
Neposredna povezava do sporočila: 90
   RE: AD3 kapljice - ali je potrebno
24.7.2008 21:57:11   
Anonimen
tisana upam da bo vse ok s tvojo pupouser posted image

in če si zdaj zamislim, da se znajdem v taki situaciji in ne dajem otroku AD3......ma cel lajf bi se grizla verjetno, nikol si nebi odpustilauser posted image

(odgovor članu Olivija)
  Neposredna povezava do sporočila: 91
   RE: AD3 kapljice - ali je potrebno
24.7.2008 22:04:06   
mary_lou
Tisana user posted image upam da bo punčka ok......moj tai dobiva redno kapljice, ce jih predpisejo ze morjo met razlog za to da jih....jest si tud ne bi nikol odpustila ce bi blo kej z sonckom narobe zarad tega ker bi bla jest "prepametna" in bi hotla da jest pa vem vec kot vsa zahodna medicina kot je tisana napisala

_____________________________

Tai moj sonček sveti od 18.2.2008


Edina dilema če nič ne delaš je ta, da ne veš kdaj si gotov!

http://marylou.shrani.si

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 92
   RE: AD3 kapljice - ali je potrebno
24.7.2008 22:49:17   
CatJa
IZVIRNO SPOROČILO: Tisana

Naša pikica ima začetek rahitisa. Pa ne zato, ker bi jaz spadala med tiste mame, ki mislijo, da vejo več, kot pa vsa zahodna medicina, temveč zato, ker ima refluks (poliva, bruha) in ker ji je pediatrinja pri nekje 4 mesecih zmanjšala Plivit D3 iz dveh kapljic na eno, pri čemer pa niti slučajno ni preverila, kako trdne so otrokove lobanjske kosti. Sedaj ji že več kot mesec in pol dajemo po 5 kapljic Plivit D3, pa stanje še ni niti slučajno ok.


Ojej, nato pa še jaz nisem pomislila. Se pravi, da je verjetno, da je večino izbruhala in ni dobila dovolj velike doze? Uboga pikica mala user posted image

Ne vem, če ne bom jaz še povečala doze, glede na to, da ima tudi naš refluks. Oz. bom vprašala P.

_____________________________

Niso časi slabi, temveč človek.
John BEAUMONT

(odgovor članu Tisana)
Neposredna povezava do sporočila: 93
   RE: AD3 kapljice - ali je potrebno
24.7.2008 23:52:23   
LARA25
Ojoj! Ko sem zastavila vprašanje še pomislila nisem, da bo toliko odzivov. Tudi naša pikica vseskozi po malo poliva oz. se ji cedi iz ust. Tudi bolj počasi pridobiva na teži, ima dobrih 6 kg pri 6 mesecih (jutri), rodila pa se je s 2,9kg. - JE TO TUDI REFLUKS, ČE VSAKO TOLIKO POLIVA? Je pa že gosto hrano in takoj po hranjenju podre kupček, tudi ko pije samo mleko. Zdaj me je pa res zaskrbelo!
Tudi mečava nima povsem skupaj! Dajte še kak nasvet, hvala:

(odgovor članu CatJa)
Neposredna povezava do sporočila: 94
   RE: AD3 kapljice - ali je potrebno
25.7.2008 18:11:02   
petra05
ZAKAJ PA JE MOJA MELA KAPLJICE PLIVIT D3???user posted image BREZ A, A TAKŠNIH NOBENA NI DOBILA??

(odgovor članu LARA25)
Neposredna povezava do sporočila: 95
   RE: AD3 kapljice - ali je potrebno
25.7.2008 18:32:43   
barika
Naš je tudi imel krče po AD3, pa sem pediatrinji lepo rekla, če mi lahko predpiše D3 in jih je brez problema. Tak, da ne kupujte kaplic ampak lepo rečite za njih pa bo, če ne pa kakšnemu drugemu pediatru recite.

(odgovor članu petra05)
Neposredna povezava do sporočila: 96
   RE: AD3 kapljice - ali je potrebno
25.7.2008 22:53:00   
valči
Ojej,kakšne kregarije zaradi take pomembne teme.
Sem dajala ad3 starejšima dvema in najmlajši 9 mesečnici dajem in ji še bom.
Brez pardona.Je imela tudi refluks,veliko polivala,bruhala,nonstop sva bili obe mokri,pobruhani,tako da najbrž ni dobila dovolj teh kapljic.Jih je očitno nekaj zbruhala.Zaenkrat ima močne kosti,glavico čvrsto,mečava je še malo odprta.

Da napišem sinovo zgodbo.AD3 sem mu dajala,10 kaplic na dan,včasih pozabila,okrog 1. leta enostavno nehala.Služba,dirke sem in tja,pač,nehala.Malo pred 2. letom njegove starosti,grem z njim k pediatrinji,bil je bolan.Ji pokažem njegove palce na roki.Namreč sine ima palca na obeh rokah nepritrjenega.Ko primeš prst,kar odskoči iz sklepa in ga daš,zviješ pravokotno na kazalec.Zdravnica meni reče,da je to rahitisuser posted image Še nogice je imel malo na o,pa že tako je drobčkan.Dobila sva zapovedano,da še pol leta jemat kapljice,do 2.5 let in da se mu bodo prstki popravili,zrastli.Sedaj je star dobrih 5 let in prstki so še enaki.Mu gredo iz sklepov,a boli ga nič.Me je groza,da bo nekega dne prišel z zlamanim prstom domov.Mu žoga not prileti,mu ziher gre prst.
Ob 1. priložnosti vprašam zdravnico za to,če bo to kdaj bolje,a bo vedno tak.

Debatiranje o tem,da ene nočejo dajat in da že vedo,je brezpredmetno.Vsaka po svoje.Meni je že dovolj hudo,da mi ima fant rahel rahitis ne glede na jemanje kapljic.Kakšen bi bil,če mu jih ne bi dajala?user posted image
Pa je tudi imel krče,kot user posted image


_____________________________

Sedaj pa imamo doma tri čudovite sončke,ki mi pomenijo vse na svetu.

(odgovor članu barika)
Neposredna povezava do sporočila: 97
   RE: AD3 kapljice - ali je potrebno
25.7.2008 22:59:09   
SaTiSa
IZVIRNO SPOROČILO: petra05

ZAKAJ PA JE MOJA MELA KAPLJICE PLIVIT D3???user posted image BREZ A, A TAKŠNIH NOBENA NI DOBILA??



Mi mamo iste. Pa je imela grozne krče, zato sem nehala dajat. Zdaj pri 4 mes. ji spet dajem, pa nima krčev, mogoče čisto malo.

(odgovor članu petra05)
Neposredna povezava do sporočila: 98
   RE: AD3 kapljice - ali je potrebno
26.7.2008 0:58:17   
Pia77
IZVIRNO SPOROČILO: petra05

ZAKAJ PA JE MOJA MELA KAPLJICE PLIVIT D3???user posted image BREZ A, A TAKŠNIH NOBENA NI DOBILA??


Mi imamo Plivit D3 - brez težav!

(odgovor članu petra05)
Neposredna povezava do sporočila: 99
   RE: AD3 kapljice - ali je potrebno
26.7.2008 9:55:48   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Pia77

IZVIRNO SPOROČILO: petra05

ZAKAJ PA JE MOJA MELA KAPLJICE PLIVIT D3???user posted image BREZ A, A TAKŠNIH NOBENA NI DOBILA??


Mi imamo Plivit D3 - brez težav!


Mi pa imamo Oleovit D3, tudi brez vitamina A in so ok. Prve tri mesece pa sem mu dajala italijanske AD3 - Adisterolo gocce in je tudi blo ok. D3 mi grejo h koncu, tako da bom kar nadaljevala z AD3, če D3 ne bom dobila. Torej, jaz sem ZA kapljice. user posted image

(odgovor članu Pia77)
  Neposredna povezava do sporočila: 100
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 3 [4] 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 3 [4] 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Zakaj dojenje ni vedno najboljše?
Babica je iz svojih izkušenj ugotovila, da dojenje ni vedno najboljša možnost. Ob tem je razkrila, da je v resnici najpo...
Metode uspavanja, ki škodijo otrokovemu ra...
Namesto, da bi poslušali sebe in otroka, se preveč pogosto zanašamo na mnenje strokovnjakov, sorodnikov in znancev. Le r...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?