|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Dojila bom - ne bom
23.7.2008 16:42:58   
Raho
Jaz dojim že 44 mesecev skupaj, najprej prvorojenca, potem 3 mesece tandemca in sedaj drugorojenko.

Nikoli se nisem obremenjevala ne z dojenjem in ne s samim aktom dojenja, ne z vprašanjem, kako bo izgledalo. Prepustila sem se toku... Pa saj ne boste verjele - ni mi težko dojiti, ni mi bilo težko dojiti, čeprav sedaj po 44 mesecih že imam občutek, da se celi svet vrti izključno okoli mojih dojkuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

pa pazite, da ne bo kakšnega fajta na tej temiuser posted image . Je namreč zelo občutljiva.

Mislim pa, da vsaka od nas dela tako kot misli, da je najboljše za njenega otroka.

Samo mi pa res ni jasno, kaj ta tema dela na forumu Otroška oprema. Saj joški so v serijski opremi vsake mameuser posted image

(odgovor članu Zvezdica)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Dojila bom - ne bom
23.7.2008 17:01:56   
skuštrana
Samo mi pa res ni jasno, kaj ta tema dela na forumu Otroška oprema. Saj joški so v serijski opremi vsake mame


To bouser posted image Serijska otroška opremauser posted image vsake mame...


_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu Raho)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Dojila bom - ne bom
23.7.2008 17:30:24   
Katjusa
ja otroška oprema, ki se je ne da kupituser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image bi blo pa fino če bi se dal mleko za not kupit kot dodatek.... vsaj zameuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .... jst nobenga ne obsojam ene dojijo in jim je to v veselje enim je v breme ene pa se kljub velikom količinam mleka odločijo da ne bodo dojile (tako je ena moja znanka naredala) pač to je določitev vsake memice posebej in mama najbolj ve kaj je najboljše za njenega otroka... vem pa to da je men pač to blo hudo da nisem mogla in da so me obsojajoče besede samo v jok spravljale in se v tistih trenutkih nisem znala niti brant. oz se nisem mogla.... zdej na vse to gledam drugače in sprejemam vsakršno pot sploh pa če se zanjo mamica samostojno odloči... ene pač nismo in nimamo izbire na žalost.

Čestitala bi vsem, ki jim uspe user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ker kolkr sem poskušala ni enostavno in zna precej bolet al pa je mene ker smo na prazno cuzali. Me pa moti to k sestre in zdravniki in vse brošurce in reklame delajo tak halo in noben ne pomisli na nas k pa nam to ni dano in vsi šinfajo mleko iz škatle in imaš včasih občutek da otroku daješ največji drek na svetu čeprav vsi vemo da ni tako in da so ta prilagojena mleka kakovostna..... in tud otroci niso nič bolj bolani ker s ene dojijo naš ni bil nikol kej posebej bolan sploh pa ne več od tistih k se dojijo.....

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: Dojila bom - ne bom
23.7.2008 17:56:18   
mateyka
hm, bom malo daljši post napisala user posted image

kot prvo mislim, da so se ljudje (ženske) skozi čas zatekali k alternativam prav tako kot danes. ja, tudi ženske v pradavnini so verjetno probale kako živalsko mleko dat svojemu dojenčku, če ni bilo nobene druge doječe ženske v bližini, ki bi imela dovolj mleka, da bi lahko podojila tudi njenega otroka. če dojenček zgublja na teži, bi sigurno probale kaj narest - in po moje tudi so.
shared breastfeeding (ali dojenje več mamic hkrati - prostovoljne dojilje bi jim lahko rekli) se prakticira še sedaj v nerazvitih državah (predvsem afriki) in se je tudi skozi zgodovino redno prakticiralo, tam kjer je bila možnost. anglosaksonsko govoreči del je načeloma zelo proti temu in ta vpliv se vidi tudi pri nas - večini to ne bi bilo ok. sedaj imamo adaptivno mleko namesto dojenja v tandemu in se določenih tehnik iz preteklosti ne poslužujemo.

moja hči npr. je zgubljala 100g na dan, ker ni sesala zize kot je treba. jaz nisem mislila čakat, dokler ne zgubi kake kilce v prvih tednih življenja, če sem imela možnost dodajat še adaptivno mleko zraven + pumpat (sem kombinirala - najbolje kar sem pač lahko storila v danem trenutku). v preteklosti pa (če ne bi blo druge možnosti) bi verjetno moje dete bilo shirano prve mesece. umrlaverjetno od tega ne bi; mogoče bila bolj dovzetna za bolezni in tako šla drugače rakom žvižgat - no, pa smo pri umrljivosti - je v tem primeru zaradi bolezni ali ker ni bila dovolj hranjena, da bi bila dovolj močna, da jo premaga? tukaj se da roman špekulacij napisat.
zdaj, a je to naravno ali ne, mislim da če imam možnost preprečit neko poslabšanje, da je (vsaj zame) to pravilna odločitev. je pa res to subjektivna odločitev vsake posameznice in filozofiranje ter statistika o proizvodnji mleka je teorija, pozameznici v praksi pa to ne pomaga kaj dosti, razen da ji mogoče pomaga pri odločitvah. tako kot AD kapljice, kaj praviš? user posted image

in bottom line - verjamem da mamice, ki uporabljajo AM niso zanalašč začele z njim, ker se jim ne da dojit. in zaradi tega ne razumem tistih, ki gledajo drugim v lonec (aka zize in njihovo mleko) in na veliko komentirajo trenutno proizvodnjo mleka in da se ne trudijo dovolj. na švedskem mi niti enkrat niso komentiral zakaj ne dojim polno, pa so zelo za naravno. so bili zelo razumevajoči. in tega pri nas manjka imho

< Sporočilo je popravil mateyka -- 23.7.2008 17:57:26 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: Dojila bom - ne bom
23.7.2008 18:56:55   
Anonimen
zelo dobra tema... tudi jaz sem že od nekdaj govorila, da bom dojila, zame sploh ni bilo druge opcije. kljub temu, da se mu je dojenje zdelo popolnoma naravno, sem dosti prebrala na to temo, saj sem želela res čimbolj pravilno pristavljati svoje dete, pa brala sem kaj lahko jem in česa ne, kako dojiti, koliko otrok poje na obrok... in še in še... vse ostale stvari, ki so se tikale dodatkov, umetnega mleka, hranjenja po flaški sem gladko preskočila, ker nisem niti v sanjah pomislila, da bi se poslužila tega. pa ne, da sem proti, niti pod razno, ampak sploh nisem pomislila, da bi lahko šlo pri dojenju kaj narobe.

potem pa sem rodila 3 tedne nazaj. fantek je bil v porodnišnici tri polne dni pod lučko zaradi zlatenice, sama pa sem ga hodila dojit in si izčrpavala mleko, pa je vseeno vedno popil še dodatek aptamila. ok, se nisem sekirala, ker so mi rekli, da zlatenični otroci pač rabijo več...

sva prišla domov, sem ga dojila, dojila, dojila.. 5 dni je bil neprestan jok, kričanje, nespanje ponoči, zvijanje, otrok je bil rdeč v obraz od joka.. sva s fantom mislila, da gre za krče, a se je že ob prvem obisku patronažne izkazalo, da... je otrok preprosto lačen. da se ni zredil niti en sam samcat gram.

kako je to možno? skoz sem ga dojila, lepo je vlekel in mi vedno spraznil dojki. ravno tisti dan je patronažna opazila, da je fantek spet rumen in sva spet za tri dni pristala v bolnici, kjer sem si črpala mleko in ugotovili smo, da mleka res ni dovolj. imam ga od 30-40 gramov premalo za mojega fantka. ne vem ali je tak hud jedec, poje namreč do 110 gramov na obrok že od 2 tedna dalje ali imam premalo mleka, ampak začela sem dodajati nekje 10-30 gramov na obrok.

in kako je zdaj? fantek se redi, je zadovoljen, ne joka, lepo spi...

tako da mi ni všeč, ko ena piše, da mleko vedno je... včasih ga ni dovolj..

tudi jaz poslušam izpade okolice, predvsem starejših... da naj ga skoz pristavljam, ko malo zacmoka, govorijo da ga stradam, da je lačen... poslušam: saj sem ti rekla, da je lačen kot da ga ne želim dojiti, kot da sem slaba mama.

vendar poskušam skoz eno uho noter, skoz drugo ven. jaz svojega otroka ljubim, zanj bi storila vse, ko ga boli, sem ob njem, ga uspavam se ukvarjam z njim, skrbim vdano zanj. in zdaj si bo nekdo drznil reči, da sem slaba mama, ker dodajam ali ker sploh ne bi dojila..

ne hvala

(odgovor članu mateyka)
  Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: Dojila bom - ne bom
23.7.2008 21:05:44   
Anonimen
mateyka sej se strinjamuser posted image

in kot sem rekla, pri dojenju se lahko marsikaj zakomplicira, miljon stvari je. in  dojenje je absolutno stvar vsake posameznice. nobenga ne briga kaj in kako.  seveda sem absolutno za dojenje. samo se mi zdi cela stvar malo čudno in narobe zastavljena. preveč se komplicira. preveliki so pritiski iz okolice, najbolj pa pametujejo tisti, k pojma nimajo. to je tist k me razpizdi. in pol pač včasih izpadem kolk sem napadalna in tečna in obsedenauser posted image kar sploh ni res, mam dost posluha za svaštauser posted image sam če se takele debate odpirajo in se pol gor ene bedarije pišejo, boh pomagi, ne morem da nebi....siknla mal. ne znam pa zavijat v vato. ker večina pač nima osnovnioh pojmom razpucanih in pol klamfarijo bedarije, k jih nekdo pa mogoče za res vzame. in sicer res nisem od boga poslana da popravljam te bedarije, sam ker jo to pač forum si dam duškauser posted image

in punce, na MON-u so krasne  svetovalke za dojenjeuser posted image user posted image user posted image se mi zdi da premalo ljudi ve za to in se premalo obračajo na njih.poskuste, mogoč je dobr že v porodnišnici met njihovo številko, ker na osebjhe se ne gre za zanašat, ko pride do težav.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: Dojila bom - ne bom
23.7.2008 22:01:17   
amaya
Jaz sem bila zelo žalostna, ker sem dojila le mesec dni. Imela sem malo bolj zakompliciran porod, ki je zahteval 10 dni po njem ponovno operacijo s celostno narkozo, ki je trajala kar pol ure. Tisti dan naj bi si mleko črpala in ga stran zlivala, a ga ni bilo niti z v kavo user posted image . Vsa pošita, s hematomom kot glava na riti, nisem mogla sedet, tako dam user posted image dojila lahko samo leže....to nama ni šlo najbolje. Po vrntivi domov iz bolnice o mleku ni bilo ne duha ne sluha...kar zginlo je. Verjetno od stresa, narkoze in bogsigavedi še od česa.....

Zabolelo me je pa, ko je neka sorodnica izjavlja: "Jah, danes ste moderne mamice...ni v modi dojenje" Živim z mamo, zaradi spleta okoliščin in kar se tiče tega je zelo objektivna, pa je še ona popizdila na to izjavo....meni pa samo solze dol.

Prav zaradi tega razumem, kaj je hotela Solero povedati s tem postom.


_____________________________

Zaljubljena sem v tri fante...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: Dojila bom - ne bom
23.7.2008 22:24:20   
mateyka
in pol pač včasih izpadem kolk sem napadalna in tečna in obsedena user posted image


ja pa sej si; bodimo fer - en mal, kdaj pa kdaj? user posted image user posted image user posted image user posted image

kar sploh ni res, mam dost posluha za svašta user posted image


khm.. ok.. - dokler te kaj ne "razpizdi" a ne? user posted image user posted image user posted image user posted image

pa brez zamere - sem se mogla mal pohecat user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: Dojila bom - ne bom
23.7.2008 22:32:47   
Anonimen
Meni se je zdelo dojenje nekaj najbolj naravnega. V naravi ko se mladički skotijo takoj najdejo sesek in vlečejo... Zaradi narave dela, ki sem ga imela v nosečnosti sem "prešpricala" poglavje dojenje v materinski šoli. Pa se nisem sekirala, če jih je toliko dojilo bom pa tudi jaz. Pa sem rodila. Tamal ni kazal niti najmanjšega interesa za moje zize. Ponoči in tudi večino dneva se je samo drl na vsa usta. Jok in jok. Sploh nisem vedla kaj bi. V pordnišnici Lj mi kaj hudga v podporo niso bili. Ko sem poklicala sestro za pomoč, ker ni in ni hotel prijeti za zizo je rekla, da naj poskušam čez čas in da ni lačen... No, po prihodu domov je bilo le še slabše. Adaptiranega mleka ni hotel ali pa nisem bila dovolj ustrajna in sem si začela črpati mleko in mu ga dajati po flaški. Najprej je bilo melka 10ml, potem pa v enem tednu že 120ml. In smo si črpali, mu dali po falški, pa skrbeli da je vse strilno,... Sevda so me vmes vsi bombardirali s "pametnimi" nasveti, da če si bom stiskala mleko, da mi bo mleka zmanjkalo, da se bo tamal navadil na flaško in smo pečeni... No, po 3 tednih, ko sem ostala sama z njim doma črpanje ni več šlo, ker je vmes tamal tulil kot zmaj in si nisem mogla črpat mleko in miriti njega. Nato sem uvedla taktiko - malo sem si izčrpala mleko, ga dala po flaški, da je videl da teče, nto zizo in po tednu sni sva se samo še dojila. Polno sem ga dojila do skoraj 6. meseca, ko smo začeli bolj neuspešno uvajanje GH, nato pa se je pri 10. mesecih sam odstavil. Upam, da bo prihajajoči otrok večji zizoman že od rojstva.



(odgovor članu amaya)
  Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: Dojila bom - ne bom
23.7.2008 22:35:21   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: mateyka

in pol pač včasih izpadem kolk sem napadalna in tečna in obsedena user posted image


ja pa sej si; bodimo fer - en mal, kdaj pa kdaj? user posted image user posted image user posted image user posted image

kar sploh ni res, mam dost posluha za svašta user posted image


khm.. ok.. - dokler te kaj ne "razpizdi" a ne? user posted image user posted image user posted image user posted image   



pa brez zamere - sem se mogla mal pohecat user posted image



user posted image user posted image user posted image user posted image nimaš res user posted image


user posted image

(odgovor članu mateyka)
  Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: Dojila bom - ne bom
23.7.2008 22:46:07   
lex
Pa vam napišem še mojo zgodbo - dojiti da ali ne

Februarja 2005 sem rodila prvega sina. Bil je pravi lenušček, ampak ker je imel močan sesalni refleks in se je zredil celih 20g v P sva lahko po 3 dneh zapustila P. Čez par dni mi je patronažna prinesla tehtnico in na najino grozo ugotovila, da je fant doma samo hujšal in nič pridobil. Sva se pa izključno dojila na 3 ure. Ostalo je prespal ne da bi sploh kaj jokal. Polulan in pokakan je bil vedno, ko smo se previjali.  No po tej grozni ugotovitvi nama je patronažna putila tehtnico in sva kontrolirala koliko je sploh spil. Vedno samo 10ml. Toliko, da je uspel preživeti. Patronažna nama je svetovala, da naj mu ne dm dodatka ampak ga kar lepo dojim. Ker še tudi popek ni bil vredu sva ostala cel mesec zaprta v hiši, s polno obiski in tečnimi tetami, babicami,.... celim ožjim, širšim daljnim pametnim sorodstvom in z vsemi "izkušenimi" kolegicami. Na dojki je bil tudi 4 ure, da je pojedel količino, ki naj bi jo pojedel v par minutah. Budila sem ga kot nora. Ponoči bi mu lahko bomba eksplodirala poleg pa se ne bi zbudil. Po nekaj tednih nama je uspelo in fant se je do 1 leta samo dojil brez dodatka. prestala sem trnovo pot in rinila z glavo skozi zid.
Pa je prišel maj 2007 in rodila se nam je še pupa. ta je že v P vlekla kot nora. A moje zize spet niso zalaufale kot bi mogle. Tako sva ostali dan dlje v P inimeli kontrolo dojenja, kjer smo ugotovili, da nimam več kot 10ml v obeh za 1 obrok. zraven je dobila flašo Aptamila. Tako sva nekaj časa dodajali zraven dodatek nakar mi je doma spet zalufalo. Ampak tisti dan v P ko sva ostali je bil peklenski. Jokala sem, češ zakaj enega lahko dojim, drugemu morem dodajat. Imela sem slabo vest pred lastno par dni staro hčerko. na obisk je lahko prišel samo moj. Pa še on se je hitro pobral domov ker sem bila uh tečna kot ne vem kaj, objokana in nisem hotela videti nobenega. Doma se mi je po par dneh naredilo mleko a kaj ko so mi bradavice spokale in ker  sem dojila vsak obrok iz obeh sem ji spet dajala zraven flašo, ker enostavno nisem mogla vsake 3 ure dvakrat tulit od bolečine. Potem sem dobila še žolčne kamne in tako sem kar vsak konec tedna rajžala k dežurnemu po inekcijo in si je nisem več upala dojit. Zrasla je na flaši in nič ji ne manjka.
Julij 2008 ja dobili smo 3 bebo. Ostali sva dan bolj dolgo v P, ker sedaj vem kako funkcionirajo moje zize in niso dale spet ne mleka. Doma sva nato lepo naredili mleko. Spet je na pomoč prišla kurja juhica. Tako sedaj sva na polnem dojenju. Še polovico škatle Hippa nisva porabili. Kako bo šlo naprej bova videli. Če bo bo, če pa ne pa otrok bo otrok sit, mami bo pa vstala pa flašo naredila.
pa še to: Aleks je zelo izbirčen, nikoli lačen in pri svojih 3,5 letih ima samo 3 kg več kot njegova 14 mesecev stara sestrica. No ta bi pa samo jedlauser posted image .  




_____________________________

Najlubkejša stvar, ki se nam lahko zgodi, je dojenčkov smeh. (Sigmund Freud)
-----------------------------
Takole pa napreduje naša hiška. http://www.podsvojostreho.net/weblog.php?w=120

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: Dojila bom - ne bom
23.7.2008 23:16:29   
moyca
mogoče eno "neumno" vprašanje: ali je ful težko dojiti če maš bolj majhne joške? mislim, ali je sploh dost mleka not? user posted image user posted image

(odgovor članu lex)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: Dojila bom - ne bom
24.7.2008 7:47:14   
Ajvy
Jst mislim ,da je najlažje bit pameten, če imaš vedno veliko mleka, če sploh ne veš kaj je to mastitis,krvava bradavica, kaj je otrok zaspanček, ali pa lagodnež....
Mnogokatera mamica se je orenk namatrala, da je otročka dojila vsaj mesec, 14 dni- sej ni važno.....ampak to ni pomembno, vsaj za okolico ne...vsakega ko srečaš..vedno te čaka- saj dojiste še vedno, a ne??
Ne vem......mogoje je vse v glavi, mogoče ne....kakorkoli že..smo tolk napredni, da se da stvari rešit čist kulturno z adaptiranim mlekom, ne da bi mami fasala kako depresijo zraven, ker to čist nobenmu ne pomaga....no ja, okolica ma spet kej za klamfat okoluser posted image

_____________________________

Beauty Comes With Dark Thoughts

(odgovor članu moyca)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: Dojila bom - ne bom
24.7.2008 7:47:53   
amaya
jaz imam majhne, pa so bile prve dni kot dve jeklenki user posted image . Pa še ful mleka sem imela.

_____________________________

Zaljubljena sem v tri fante...

(odgovor članu moyca)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: Dojila bom - ne bom
24.7.2008 10:54:24   
Solero
Teme nisem odpirala z namenom začeti pro et kontra debate, zato sem jo tudi spisala v poglavje Kaj potrebujem za novorojenčka, saj sem mnenja, da je dobra (psihična pa še kaka) priprava na materinstvo bistvenejša in nujnejša od vse možne materialne navlake, ki jo lahko kupimo v vsaki trgovini.
     Pa tudi zato, ker sem v času svojega pričakovanja iskala predvsem take zapise, torej širokosrčne nasvete, ki ne sodijo le po sebi in po širšem vzorcu, ampak ponujajo širokomiselne in odprte ideje. 
Res je, da je o dojenju zelo ogromno napisanega, ampak največ je ravno zgoraj omenjenih debat in podobne navlake. To se mi pa zdi škoda časa sploh brat.

    Bistvo moje teme ni dojenje samo. Ampak je podpora vsem mamicam, ne glede na to, ali dojijo ali ne, ali imajo Pamperske ali ne, ali uvajajo hrano v 4. mesecu ali kasneje. ... Hotela sem sporočit, da se mi zdi nesmiselno, da se toliko do tega opredeljuje.

Vsem zvrhano mero smeha.
Sola

(odgovor članu amaya)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: Dojila bom - ne bom
24.7.2008 11:12:04   
Udb
IZVIRNO SPOROČILO: Katjusa

Jst sem si dojenja ful  želela in sem bila 100% prepričana da bom dojila.... in kaj se je zgodilo na mojo veliko žalost nisem dobila niti kapljice mleka in tako sem bila za celo porodnišnico najslabša mati.... šlo je za mojega prvega otroka in niti si nisem znala predstavljat kaj bo sedaj ko ne morem dojit.... otrok je bil vse 4 dni v porodnišnici dobesedno lačen sestre so me imela za slabo mamo češ da otroka ne nahranim, kljub temu, da mi je vs čas visel na eni al drugi prsi in iz brdavic je tekla že kri.....user posted image user posted image user posted image user posted image sestra mi je dan pred odhodom rekla ja gospa kaj boste pa dali otroku za jest vam bo ja umru če mu ne boste dali mlekauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image in to je izjavla vpričo moje mame,ki je bila takrat na obisku..... posledica vseh teh nadlegovanj je bila da sem padla v depresijo..... otrok pa se je lepo razvijal ob flaši ampak nisem odnehala do 2 mesecev po porodu sem se obremenjevala in se trudla si ga pred hranjenjem pristavljala k prsom ampak mleka ni bilo ..... še zdej se ne morem sprijaznt s tem da nisem dojila ampak sem se odločila da drugič ne bo tako in  ko grem rodit mi v torbi ne bo manjkala ne duda ne mleko za mojega otroka in seveda flaška.... zakaj bi bil moj otrok lačen če jst ne dobim mleka? mar je to moja krivda? in dolgo časa so me vsi obsojali jst pa sem jokala, ker sem se počutla krivo ampak kaj sem pa nardila? Nič preprosto nisem dobila mleka zakaj nimam pojmauser posted image user posted image user posted image user posted image . Sinek je zdrav in normalne konstrukcije rodil se je z 4120g in 52 cm.... sma pa oba bla na zgubi ker se nisma dojila če ne drugega sma bla prikrajšana za tist pristen stik med mamo in otrokom, ki raste ob dojenju.... ampak zdej mi je že mal lažje pride k meni mi reče da me ima rad in me stiska.... Mi je bilo pa zelo dolgo hudo in kr nekaj mesecev sem se počutla, da me sploh ne potrebuje in hvala mojemu možu, ki mi je v tistih težkih trenutkih stal ob strani in me tolažil.... skupaj nama je uspelo in sedaj v drugo se bomo raje pripravli na flašo seveda pa bom nardila vse da bom dojila.... aja pa še to pred porodom so me vprašali če želim dojit in ker sem rekla da ja so mi to potem metali pod nos.... v drugo bom rekla, da ne želim in bom sama nardila tako da bo meni prav in da bo najboljše zame in za mojega otroka..... Aja pa če katero zanima to se je dogajalo v porodnišnici, ki se hvali z nazivom DOJENČKOM PRIJAZNA PORODNIČNICA CELJE
Ej, skoraj kot bi sama napisala, s tem da je bila porodnišnica Novo mesto.

(odgovor članu Katjusa)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: Dojila bom - ne bom
24.7.2008 13:35:31   
baja*
IZVIRNO SPOROČILO: moyca

mogoče eno "neumno" vprašanje: ali je ful težko dojiti če maš bolj majhne joške? mislim, ali je sploh dost mleka not? user posted image user posted image


Jaz mam tak male, da še košarico A komaj nafilamuser posted image pa sem dojila dobro letouser posted image še naprej bi, če se ne bi mali sam odstavil. Mene je tud skoz to skrbelo, če bom sploh mela dovolj mleka... zdaj vem, da sem se za brezveze sekirala, sam takrat se mi je zdelo pa skorajda nemogočeuser posted image .  Mleka je blo vedno dosti, še prevečuser posted image  prvih 6m sem polno dojila, na koncu 3-4x na dan in še zdaj, po 1,5 mesecu odkar ne dojim več, priteče mleko ven, če stisnem bradavico. Vse je delovalo po zakonu povpraševaje-ponudba: kolko je mali rabil, tolko je dobiluser posted image  čeprav iz malih jošk (ki takrat pravzaprav niti niso ble tak maleuser posted image )

(odgovor članu moyca)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: Dojila bom - ne bom
24.7.2008 14:54:11   
Katjusa
IZVIRNO SPOROČILO: baja*

IZVIRNO SPOROČILO: moyca

mogoče eno "neumno" vprašanje: ali je ful težko dojiti če maš bolj majhne joške? mislim, ali je sploh dost mleka not? user posted image user posted image


Jaz mam tak male, da še košarico A komaj nafilamuser posted image pa sem dojila dobro letouser posted image še naprej bi, če se ne bi mali sam odstavil. Mene je tud skoz to skrbelo, če bom sploh mela dovolj mleka... zdaj vem, da sem se za brezveze sekirala, sam takrat se mi je zdelo pa skorajda nemogočeuser posted image .  Mleka je blo vedno dosti, še prevečuser posted image  prvih 6m sem polno dojila, na koncu 3-4x na dan in še zdaj, po 1,5 mesecu odkar ne dojim več, priteče mleko ven, če stisnem bradavico. Vse je delovalo po zakonu povpraševaje-ponudba: kolko je mali rabil, tolko je dobiluser posted image  čeprav iz malih jošk (ki takrat pravzaprav niti niso ble tak maleuser posted image )


Ja jst mam D košarico včasih tud kak model E pa ni blo nič mleka.... sploh ni odvisno od velikosti...

(odgovor članu baja*)
Neposredna povezava do sporočila: 43
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Čudni prvi znaki nosečnosti
Včasih prvi znaki nosečnosti niso prav nič romantični oziroma so lahko prav "čudni" in naporni. Kakšni, preverite v čl...
Celodnevna avantura za bodoče starše in ml...
Pomlad prinaša sveže začetke in nove avanture, zato je popoln čas za Baby Expo, edinstven dogodek, ki združuje vse, kar ...




Katero ime?
Februarka08



(82%)

(18%)


Število vseh glasov: 204

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!