|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  50 51 [52] 53 54   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septemberke 2007 - vztrajamo !
25.3.2009 20:55:30   
nana 27
Še pozdrav od nas! Ko vas berem, se spomnim, kako sem bila na te faze v razvoju in osvajanje spretnosti pozorna pri Mihu. Maja pa kar raste in napreduje user posted image  in sploh ni časa pa tudi igre in ukvarjanje so prilagojene obema. Za nami ponavlja besede, veliko pesmic zapoje (pri izgovorjavi besed ni ravno uspešna, zadane pa melodijo), rada pleše..nora je na čevlje in jih ves čas natika gor in dol. Glede tega je zelo samostojna. Pri hranjenju je zbirčna metka, ker bi ona živela samo od mleka. Ostalo je popolnoma samostojno in se ne pusti hranit.  Ko ju primerjam, vidim, da ji gredo nekatere stvari bolje od rok, kot so šle Mihu v tem obdobju, nekatere pa ne. Tudi Miha je bil namreč nor na črke in na vse podrobnosti v knjigah, ona pa je očitno bolj slušni tip. Ves čas nekaj zlaga (plastične posode, vse žličke od calpola user posted image ) ven in noter, malo meša s kuhalnico, in potem se moramo delat, da to pojemo. Neverjetno, kako sta si različna. Zdaj se že skupaj igrata, sestavljata kocke, skupaj plešeta, gledata risanke..samo plastelin in glina sta rezervirana za starejšega brata, ker Maja vse vtika v usta. Kahlice ne obvlada in sploh ne ve, za kaj je dobra, čeprav jo uporablja Miha. Je preprosto ne zanima pa tudi "reda" pri kakaknju nima, da bi jo ob določeni uri nastavljala gor. Mogoče upam, da bo tako kot pri Mihu in bo iz danes na jutri brez plenice oz. brez odvajanja. Bom pa poskusila poleti, ko bo toplo. Postelja z ograjico - pomoje  je čisto odvisno od otroka. Poskusiš pa vidiš user posted image  Miha spi v veliki postelji od 2,5 leta dalje, Maja pa se mi še ne zdi dovolj stara za posteljo brez ograje. Zdi se mi nesmiselno predolgo vztrajat, če otrok ni zadovoljen. To z vzglavnikom je pa hecno. Pri nas ga M&M nimata. Maja ga še nima, Miha pa ga vedno porine s postelje, ker ga moti, tako da ima samo tanko peno pod glavo (4cm), čez pa prevleko za blazino. Sistematskega za 18 mesecev smo imeli. Pri nas ni bilo nič pretresljivega. Nobenih testov, samo cepljenje in splošen pogovor o razvoju. Toliko od nas.. 

(odgovor članu Rožica*)
Neposredna povezava do sporočila: 1276
   RE: Septemberke 2007 - vztrajamo !
25.3.2009 21:06:18   
Rožica*
Jaz pa opažam da vedno cel zleze na moj vzglavnik.
Drugače pa ima tudi naš tisti centimeter visok "vzglavnik", ti so bolj zaradi zgleda v teh majhnih posteljicah. heheeee
Kako pa je šlo pri Mihu "odvajanje", oz. kako da sta tako hitro končala z uporabo plenic.

(odgovor članu nana 27)
Neposredna povezava do sporočila: 1277
   RE: Septemberke 2007 - vztrajamo !
25.3.2009 22:15:12   
123a
december-mi smo kupili obrož za na školjko in morem reči,da smo super zadovoljni.Je pa res,da moraš biti zraven,ker se malo nagne naprej in že je lahko na glavici.V glavnem Zoja sploh noče več na kahlicouser posted image user posted image user posted image

ograjica-jo še imamo ampak razmišljamo,da jo odstranimo,ker že daje nogo gor in me je strah,da bi se že lahko čez potegnalauser posted image in lahko pade na glavico.

vzglavnik-imamo čisto tanek za otroke od 1l naprej

posvetovalnica pri 18m-jaz sem ravno zadnjič vprašala P,ko sva bili pri zdravniku zakaj še vedno nismo dobili vabila...in mi je rekla,da nekako gledajo,da od zadnjega cepljenja preteče nekje eno letouser posted image


No pri nas pa so se pojavile težavve z kožouser posted image mala ima rdeče flekce in suho kožo...je rekla P,da je verjetno alergija na hrano...hja in zdej ugotoviti na kajuser posted image smo dobili mažo in ,če ne bo boljše gremo dermatologu


_____________________________

ZOJA-ko si prikukala na svet,si nama polepšala življenje

(odgovor članu Rožica*)
Neposredna povezava do sporočila: 1278
   RE: Septemberke 2007 - vztrajamo !
26.3.2009 9:03:08   
ana b
Jutro!
Danes pa je veliko za prebrat. Pridne, pridne.
Pa še poročilo iz naših koncevuser posted image
Matic je postal pravi mojster posnemanja velikega brata, v vseh detajlih, predvsem na motoričnem področju, tako da so naši vsi tobogani na igrišču, tudi najvišji, zleze sam gor in se tudi spusti dol user posted image . Najljubša igra doma je norenje po hiši in potiskanje vsega kar ima kolesa. Trenutno trenira skakanje po postelji. smo pa že vzeli padec po stopnicah, ki je na srečo minil brez ene same buške.
Govori večinoma po svoje, ampak se ga da razumeti, čeprav včasih čisto ven pade, ker mi že 3x pove, kaj želi, jaz pa ne razumem.
Zelo rad ima knjigice, predvsem bratove, da imamo potem borbo, ker bi oba isto ob istem času in seveda tematika, ki je najbolj "in" trenutno so bagerji in vsa gradbena mehanizacija in pa vlaki.
Lulanje in kakanje v plenico, ker je mami komot in čakam, da bo naredil isto kot Nejc, ki je enostavno rekel, da ne bo imel plenice in je od takrat nima in tudi nesreč nismo imeli.
Ješčnost: poje vse kar mu daš in sploh ni izbirčen, čeprav so obroki še vedno zelo majhni. Je pa res, da stalno nekaj gloda. Kile pa so še vedno pod 10user posted image Je popolnoma samostojno, tudi iz kozarca pije sam.
Spanje: kaj je to? Še vedno ne spi in niti pod razno ne razmišljam o odstranitvi ograjice, ker bi ga imela potem povsod samo v postelji ne. Sedaj spi nekako od 20-24h, potem pa se zbuja na 2 ure do jutra. Zbujata se pa oba pred 6 user posted image .
Vrtec obožuje. Zadnjič smo imeli sestanek, potem pa so nam otroci pokazali, kako telovadijo in je bil naš največji divjak, povsod ga je bilo dovoljuser posted image
Sistematiko pri 18 mesecih sva opravila, cepljenje prestal brez problemov, samo na koncu je užaljeno pogledal zdravnico, ker ga je pičila.
Zdravje si sploh ne upam napisat, ampak do sedaj je bil zelo zdrav in iz vrtca odsoten zaradi bolezni od septembra do sedaj samo 12 dniuser posted image
Pa gotovo je še kaj, pa se zdaj ne spomnim.

Lepo se imejte.

(odgovor članu 123a)
Neposredna povezava do sporočila: 1279
   RE: Septemberke 2007 - vztrajamo !
26.3.2009 10:19:24   
aljab
Danes sem bila pa prav presenečena, ko sem nas našla na prvi strani! Prav lepo vas je prebrat.

No pa še moje poročilo...
Govor...je mali papagaj. Seveda malo prilagojeno, ampak razumljivo. Pove kdaj in kaj bi pila, jedla, kakala včasih celo, da bi ajala. Jasno reče mami vstani....me prime za roko, vleče okrog in mi komandira. Najpogosteje pa "papa, buda, čevji in pa-pa". user posted image user posted image Pozna vse sošolce v vrtcu in njihova imena, pa seveda njihove mamice.  Zelo rada gre v vrtec in tam tudi zelo dobro spi...mami jo velikokrat čaka, ko so vsi že odšli.user posted image Pesmice rada posluša, sanja se ji pa ne o petju (po atiju verjetno).user posted image Knjigice so seveda super, ampak naveličala se je kazanja kaj je kaj in sedaj zanalašč pokaže nekaj tretjega. Obožuje žoge, risanje in druge otroke. Sploh starejše fante, ki počnejo neumnosti. Ponovi vse....pa če je to valjanje po tleh ali spakovanje, skomiganje z rameni........ Rada pleše ringaraja...sodelovat morajo vedno vsi prisotni.

Hrana....je kar izbirčna. Kislega sploh ne, meso če ga kam skriješ, obožuje pa vse mlečno, kruh  in čokolado. Tudi mi mamo spet nočni obrok, ker tako malo dlje potegne zjutraj in se mami ne vstaja še ob 5.30. Moram ukinit, ma nimam volje. Zna jesti sama, ma je zadnje čase nekaj lena in se pusti pitat.

Kaka večinoma na kahlico in tudi največkrat pove. Razen če ima drisko. Polula se tudi vsakič, ko jo daš gor, za oboje pa reče kakaja. Če je ne vzameš resno se tudi na previjalno mizo...in se zraven reži. Če je kdo na obisku mora it obvezno pogledat kako.user posted image

Bolni smo približno enkrat mesečno...trenutno čakam norice, ki naj bi bile ravno na moj PDP.


Spanje...ima vzglavnik (kar visok), ker tako bolje spi...drugače se pa obrne tako da je na kovtru. Spi še v posteljici z ograjico in tudi še bo, ker dela ponoči prave akrobacije.

Lepo se imejte in upam, da se še beremo!user posted image




(odgovor članu ana b)
Neposredna povezava do sporočila: 1280
   RE: Septemberke 2007 - vztrajamo !
26.3.2009 12:18:59   
andreja32
goooooo septembrkeuser posted image user posted image

kako je lušzno pogledati, ko je toliko napisanega...

pa še naše poročilo:


GOVOR:govori ko strgan dohtaruser posted image , lepo že tvori stavke npr.glej tamle gle kuža, nik ni več neka, ampak ga lepo pokliče po imenu, edino oči je še kar  ajauser posted image , malokdaj ji uspe reči oči.

od igranja ima še kar najrajši knjigice in to otroške enciklopedije kjer je veliko živali....da ne govorimo o tem kako so že zdelane od listanja.popularno je tudi pisanje in to samo z kemičnim svinčnikom,bog ne daj , da bi ji dal barvico, se takoj dere...,,mami, dugoooo,,.tudi ona daje čevlje gor pa dol, potem ji pa ne rata, je pa jok....pa zadrge odpirat in zapirat...pa kuhanje, mešanje da je po celem šporgetu, v kavo sipat ,,,cukcka,,brisat prah....v hlavnem oponašanje ostalih družinskih članov.
OD HRANE ima rada sadje, sploh jagode , jabolka in grozdje.obožuje kuhano korenje, ter paradižnik in papriko....je ju kot jabolko.Ne mara pa mleka in mlečnih izdelkov (z izjemo jogurta).....Je sama, malo gre v usta, malo pa po njej,mizi in tleh.


ojej jok....se je že zbudila

(odgovor članu aljab)
Neposredna povezava do sporočila: 1281
   RE: Septemberke 2007 - vztrajamo !
26.3.2009 13:00:15   
lemavrica
Pozdravljene,

govor in razumevanje bolj malo pri nas, pokazat zna vse, razume vse samo pove še ne. Zelo rad govori pa pa in ama ama, oči je ati, mene pa če že kliče je nekaj kakor aja. Mama je še vedno v pozevavi z ama ama.

Igranje rad prenaša stvari okoli, zelo rad zlaga v stolp une velike škatle k so bile šalčke iz Mercatorjeve akcije notri. Riše rad, zadnjič je na žalost odkril da se da to tudi po steni delat in sedaj imamo lepo porisano steno. Ko vidi da prineseva metlo hitro teče po smetišnico, zelo rad nosi stvari v smeti in pomaga pri pometanju, sesanju,...

Hrana je izbirčen, je bolj malo, tudi v vrtcu. Proba mogče par žlic in to je to. Edino zajtrk pa poje brez problema. Zelo rad ima špagete s paradižnikovo omako in palačinke. Poleg tega smo še na Urtika III dieti ( no paradižnik vseeno je )

Spanje spi nekje od 21-21.30 do 7-8h, ponoči se zbudi m¸in 1x za mleko. Spi še vedno v posteljici z orajico, računava nekje poleti da dobi večjo posteljo in uno zaščino ograjo gor. Ponoči izvaja neverjetne akrobacije in nikoli ne vem kako ga bom zjutraj dobila. Tudi JAka se uleže na svoj kovtrček, HB ima še enega večjega da je pokrit, ker drugače bi bil cele noči odkrit.

Kakanje/lulanje še vedno v plenico, še nismo začeli s kahlico in je tudi še nimamo doma. S tem se bomo začeli ukvarjati pleti.

Glasba rad posluša glasbo in pleše, peti pa še ne zna

Barve in črke še ne prepoznava barv in črk



_____________________________

12.09.07 sva dobila najinga sončka Jako
06.05.2010 smo dobili še drugega sončka Žigo

...Na ta lepi dan v meni erekcija se ti ne zdi da ne more biti lepša...


(odgovor članu andreja32)
Neposredna povezava do sporočila: 1282
   RE: Septemberke 2007 - vztrajamo !
26.3.2009 13:13:40   
nana 27
user posted image user posted image user posted image  bravo!!!! Rožica, glede odvajanja od plenic je bilo pri Mihu tako kot piše Anab. Ko se je odločil, je ni več hotel. Pri njemu vse funkcionira tako. KO se on odloči, to spelje, čeprav bi lahko že prej - hoja, da ne govorim o govorjenju. Da je kaj več povedal in v stavkih šele po drugem letu.  Spanje je pri Maji od 20.00 do 7.00 z vmesnim bujenjem in flaško mleka (nekje okrog 2.00) - tudi pri nas smo komot user posted image  V vrtec zelo rada hodi - pravijo, da bi lahko več jedla user posted image  Ne vem, od kod ji potem kilogrami. Ima jih 12 kilogramov in je tak mali štrukelj user posted image  Verjetno od mleka.  

(odgovor članu lemavrica)
Neposredna povezava do sporočila: 1283
   RE: Septemberke 2007 - vztrajamo !
26.3.2009 15:19:37   
Anonimen
Vidim ad ste nekaj govorile o subvencijah zato bom kar vas vprašala, tiste ki vlagate za te subvencije. Dve leti sva cmo jih že prejemali in smo bili takrat še pri tašči v hiši, zdaj smo pa v svoji hiši, p ame zanima ali smo upravičeni do subvencij ker smo se že vselili? Mogoče katera ve?

(odgovor članu nana 27)
  Neposredna povezava do sporočila: 1284
   RE: Septemberke 2007 - vztrajamo !
26.3.2009 21:59:45   
123a
nana27-a vi še tud papcate ponoč...jaz se včasih hecam in rečem moju,da smo verjetno smo še edini,ko jemo ponoči in bomo do šoleuser posted image user posted image

_____________________________

ZOJA-ko si prikukala na svet,si nama polepšala življenje

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1285
   RE: Septemberke 2007 - vztrajamo !
27.3.2009 8:31:13   
lemavrica
123a mi tudi še jemo ponoči in nič ne kaže da se bi to kaj kmalu nehalo. Še eden ki bo imel nočno malico do OŠ.user posted image

_____________________________

12.09.07 sva dobila najinga sončka Jako
06.05.2010 smo dobili še drugega sončka Žigo

...Na ta lepi dan v meni erekcija se ti ne zdi da ne more biti lepša...


(odgovor članu 123a)
Neposredna povezava do sporočila: 1286
   RE: Septemberke 2007 - vztrajamo !
27.3.2009 9:06:42   
123a
lemavrica-ja pol pa res nismo edini...user posted image user posted image se kar malo tolažim hehehe...slaba tolažna a ne?user posted image Ne veš kaj sem se odločila,da ko bom imela dopust v aprilu jo bom probala odvaditi...jezi me ,ker smo že lepo spali od 20-6 in je popila mleko in je še spala do 9. Sedaj se pa zbudi in se tako joka,če   ji ne dam mleko (mami meko,mami meko,mami meko)in to ponavlja dokler jaz ne obupam in ji dam

< Sporočilo je popravil 123a -- 27.3.2009 9:10:15 >


_____________________________

ZOJA-ko si prikukala na svet,si nama polepšala življenje

(odgovor članu lemavrica)
Neposredna povezava do sporočila: 1287
   RE: Septemberke 2007 - vztrajamo !
27.3.2009 12:27:34   
lemavrica
Jaka pa samo joka kot bi ga iz kože dajali, res včasi tuli kot da ga dajemo iz kože in če ga hoče lubi pomirit še bolj začneuser posted image  in potem jaz sredi noči postavljam svetovne rekorde v pripravi mleka.user posted image  Nam je P svetovala da mu še ne ukinjamo, ker edino iz tukaj dobi vse vitamine,...glede na to da je blazno neješč. ZAdnje dva dni je v vrtcu pri kosilu že tako zaspan da skoraj za mizo zaspi.

_____________________________

12.09.07 sva dobila najinga sončka Jako
06.05.2010 smo dobili še drugega sončka Žigo

...Na ta lepi dan v meni erekcija se ti ne zdi da ne more biti lepša...


(odgovor članu 123a)
Neposredna povezava do sporočila: 1288
   RE: Septemberke 2007 - vztrajamo !
27.3.2009 13:20:56   
lumpa6
oj naš pa samo pije ponoči, sem pomislila da bi mu dala samo vodo ponoči kaj pravte

(odgovor članu lemavrica)
Neposredna povezava do sporočila: 1289
   RE: Septemberke 2007 - vztrajamo !
27.3.2009 21:26:56   
123a
lumpa-ko dam jaz Zoji samo za pit čaj,flaška poleti po sobi in se že dere MEKOOOOO user posted image user posted image ne sej zdaj mi je smešno...ampka ponoči,ko sem pa še cela zaspana, pa sem tako jezna in si misli jaoooo mi smo še edini ,ko jemo ponočiuser posted image user posted image in skoraj vsak dan si rečem, od jutri naprej začnemo uvajanje brez hranjenja,ker me res jezi,da smo že tako lepo spali in sedaj toleuser posted image .In aprila,ko imam dopust en teden bom res to naredila...vem da bo par dni hudouser posted image Kaj pa ve mislite?Kdaj jih boste probale odvaditi?

_____________________________

ZOJA-ko si prikukala na svet,si nama polepšala življenje

(odgovor članu lumpa6)
Neposredna povezava do sporočila: 1290
   RE: Septemberke 2007 - vztrajamo !
27.3.2009 22:43:23   
guppy
Kaj pa duda? Jo še imajo vaši malčki?

Mi smo ju skorajda odvadili od dude, bila je res samo za ponoči... pa sta šla v vrtec user posted image

Zdaj jo Maja sama čez dan nekje "zgubi", za spanje jo še vzame... Marko pa jo ima non stop po ustih. Z odvajanjem še ne bi začela... računam na take stvari okoli 2. leta. Ko smo doma na bolniški sta spet precej dolgo brez, potem pa pafff, vrtec... duda.

Kakšne so vaše izkušnje?

(odgovor članu 123a)
Neposredna povezava do sporočila: 1291
   RE: Septemberke 2007 - vztrajamo !
28.3.2009 13:48:09   
aljab
Guppy jaz sem dudo ukinila pri 13 mesecih, ker je stalno spraševala po njej....in če jo je videla jo je skoz hotela imet. V vrtcu jih pa sploh več nimajo. So jo ukinili pred mano. Eno noč se je drla, potem pa je bilo ok in je kak mesec spala celo noč. Prej pa ni šans.

Je pa moja sestra zdaj odvajala svojo od dude (2 leti in 3 mesece) in je bilo občutno huje. Mal se je z njo cartala in sedaj brez nje se res ne zna sama umirit. 14 dni so rabili, da se je nekako navadila. Jaz mislim čim prej, tem bolje. V vrtcu pa je pač ne bodo dali, če je ne daš zraven...saj bo hudo na začetku...

Ponoči pa očitno še vsi jedo.user posted image Tud mi podiramo rekorde v hitrosti priprave....moj možek je takoo počasen. user posted image No sedaj je bila dva di brez.....mogoče pa nam rata.

(odgovor članu guppy)
Neposredna povezava do sporočila: 1292
   RE: Septemberke 2007 - vztrajamo !
28.3.2009 21:05:16   
123a
duda-pri nas jo še imamo za spanje oz.ko jo vidi si jo vzame.Malo sem tudi jaz kriva,ker jih ne pospravljamuser posted image ...včasih pride dan ,ko jo čez dan sploh nimauser posted image .Je pa res,da jo mora obvezno imeti,ko gremo zvečer spat in vem da bo zelo problem,ko se bomo odločili za odvajanje.Imam pa namen do poletjauser posted image


user posted image Ob kateri uri vaši sončki pojejo večerjo?


_____________________________

ZOJA-ko si prikukala na svet,si nama polepšala življenje

(odgovor članu aljab)
Neposredna povezava do sporočila: 1293
   RE: Septemberke 2007 - vztrajamo !
31.3.2009 12:15:53   
december06
IZVIRNO SPOROČILO: 123a

december-mi smo kupili obrož za na školjko in morem reči,da smo super zadovoljni.Je pa res,da moraš biti zraven,ker se malo nagne naprej in že je lahko na glavici.V glavnem Zoja sploh noče več na kahlicouser posted image user posted image user posted image


Saj tega me je strah. Ker je on bi potem, ko se že pokaka bi še tri ure na kahlici in lahko kam skočim. user posted image user posted image

duda tudi mi jo imamo še ponoči oz. čez dan če jo kje vidi. Bi jo tudi odvadila, pa sem bolj komot. Mogoče pa bi res lahko še pred poletjem. Verjamem, da je z "leti" težje.

večerja okrog 19 ure, malo divjanja, kopanje, potem še en malo mlekeca in spat okoli 20 ure. No, zdaj se še nismo navadli na novo uro, tako da hodimo spat malo kasneje. Če pa ima večerjo bolj "zgodaj" pa več mleka popije.

Mi imamo pa jutri končno posvetovalnico in jaz imam dopust user posted image

(odgovor članu 123a)
Neposredna povezava do sporočila: 1294
   RE: Septemberke 2007 - vztrajamo !
31.3.2009 13:54:21   
mony79
Še pozdrav od nas.

Mi smo ravnokar iz posvetovalnice: 14,5 kg in 88 cm. Nič posebnega, cepljenje in posvet. Edino sestra se je čudila, ker ima mali veliko številko noge (26). Potem me je pa pediatrinja potolažila, da imajo danes vsi otroci večje številke kot včasih in da enim prej potegnejo in naj se ne sekiram user posted image .


GOVOR: še kar, je ena velika papiga. Dveh besed še ne poveže v stavek in tudi peti še ne zna. Lepo reče r, rava je trava, rator je traktor...

IGRA: rad pleše ringaraja, obožuje risanke in Nodija, knjige, kocke, vsa vozila in šraufe....pravi fant no...z našim psom sta ta boljša prijatelja. Ko je lepo vreme smo na dvorišču, kjer ima peskovnik, tobogan in gugalnico, tako da ful uživa. Zadnje čase mi nosi kamenčke v avspuh... skratka mu grejo že neumnosti po glavi.

Črk še ne pozna, od barv pa loči rdečo, ker ima mama rdeč avto, in zeleno, ker ima nono zelen traktor.user posted image

SPANJE: od 9 do 6 zjutraj, po kosilu še eno urco drema. Spi sam v svoji postelji in v svoji sobi. Ko je bil star 15 mesecev se je potegnil čez ograjico in padel, k sreči na rit, ampak...drugo noč pa je plezal po omarah...in vse po temi.... potem sem ga preselila, par dni krika in dretja, potem mir.

KAHLICA: jo ima, vendar ne zna sedeti pri miru. Ga postavljam kar na školjko in včasih rata, včasih ne. Ponavadi gre kakat takoj po zajtrku. Z odvajanjem bom pričela poleti oz. jeseni, ko bo topleje in bo star 2 leti. Tako mi je danes tudi pediatrinja svetovala.

DUDA: nikoli je ni maral.

HRANA: je skoraj vse tudi okisan radič, ne mara pa mleka, polente, krompirja, jajc. Obožuje sadje, pašto, sendviče, polpete, hrenavke, golaž, mineštre, juhice, riž, kosmiče ker hrustajo,  pudinge in sadne skutke, od zelenjave pa najraje korenje in rdečo peso. Tudi sladkarije mu dam, največkrat pez bombone in kinder čokolado. Da ni izbirčen pa ima največ zaslug moja mama. Verjetno, ker ima več potrpljena in časa kot jaz.

Kar ni tekoče je sam z žlico ali rokami, tekočega pa mu še ne dovolim, ker je tako ali tako že prevelik kaos pri mizi. On sedi na svojem stolu, ker trip trapa rabi ta mali. Pije pa sam iz kozarca ali po slamici, mislim, da že nekje od 6 meseca, ker itak flaše ni maral alpa jo je samo pregrizel.

VEČERJA: malo pred osmo, ponavadi kar kruh z nečim in čaj. Rad ima domače zeliščne čaje, majaron in meta, kamilica...


Bolan hvala bogu še ni bil. Zdaj je precej zbegan, ker se je ura zamenjala. Mama pa je itak vedno zbita in ožeta kot cunja...


Aljab - vidim, da se bliža PDP. Drži se. Saj bo šlo hitro mimo... Meni je najhuje to, da čez dan redko zaspita sočasno,  ma bo že....user posted image


Lepo se imejte, se še kaj beremo....

(odgovor članu december06)
Neposredna povezava do sporočila: 1295
   RE: Septemberke 2007 - vztrajamo !
31.3.2009 21:47:48   
buškica
Evo malo novih slikic:

http://album.ringaraja.net/index.php?page=album&ID=13498&hash=1cc8af81d9bb0a5484db239a697de3ce

(odgovor članu mony79)
Neposredna povezava do sporočila: 1296
   RE: Septemberke 2007 - vztrajamo !
1.4.2009 8:31:46   
lumpa6

user posted image oj kako steuser posted image user posted image

(odgovor članu buškica)
Neposredna povezava do sporočila: 1297
   RE: Septemberke 2007 - vztrajamo !
1.4.2009 10:09:25   
sandra85
pozdravljene.....
še od mene-po resnici povedano, sem se včeraj pred spanjem spomnila da obstaja RR in se odločila, da danes mal pogledam kako je....
res so pridni in napredni vsi naši malčki...
-Enej pove že recimo vse kar rabi
-povezuje besede: tata tam, mama kaka :), copate dol,.....
-pozna črke A, B in C
-zna štet do 2 :)
-razume, ko mu rečeva nej naprimer prinese za oblečt, da gremo na sprehod (gre v spalnico in iz svojega predala vzame hlače, majco,...pol še reče bunda in pol še čevlje prinese
-gre po stopnicah, sam se drži za rokice
drugače na sprehodu bolj teče kot hodi
-ko gremo na igrala, gre sam na velik tobogan in se lepo dol susti.....
.
.
.
ima 12 zobkov, zanimivo mi je to, ker ima spredaj vseh 8 pol pa vse petice user posted image

eh, sej bi lahko še in še naštevali, a ne? v gaven je ful priden in sva neskončno ponosna nanj

smo imeli posvetovalnico malo pred 19. mesecem in nista mogli vrjet (ne sestra kot ne pediatrinja), kako je napreden in da zglede kot pravi fant. sta bili prav ponosni na svojega malega pacienta user posted image
čez 2 meseca smo naročeni na 2. pregled pri zobozdravniku
novembra pa pri urologu, ker mu gre kožica na lulčku premalo nazaj user posted image čeprav mu vsak večer pri kopanju dam malo nazaj, ma mi je zdaj P pokazala, koliko lahko dam nazaj in zdaj si malo bolj upam-tako da se bom potrudila in sama uredila da ne bo rabil na kako operacijo

trenutno je mal prehlajen in ima tak grozen kašelj, da včasih pol bruha, ker mu razdraži grlo user posted image smo bili pri P v petek (ker js grem res za vsako stvar k P raje)in je baje sa prehlad-bomo videli. danes ga verjetno ponovno peljeva zaradi tega kašlja, dani kaj hujšega


za srečanje sem tut js!!!naredik+mo kakor lani konec maja

lepo bodite, se še kej oglasim user posted image


_____________________________

kako je če imaš v življenju 2 moška: enega neizmerno ljubiš in se mu z užitkom cela predaš, drugega imaš neizmerno rada, vsak njegov napredek je zate ponos in vsak njegov nasmeh ti polepša dan! oba pa mi pomenita VSE na tem svetu! ¦ ¦

(odgovor članu Rožica*)
Neposredna povezava do sporočila: 1298
   RE: Septemberke 2007 - vztrajamo !
1.4.2009 10:19:41   
sandra85
še to:
spanje : zadnje čase od 20h-8h    (je imal obdobje ko je vstajel že ob 6h zato smo ga dajali pol spat ob 19h da se je fajn naspal
duda: je nima, cuca palček user posted image

glasba: prvo zjutraj je: muzika in mormo da muziko, zelo rad pa grele take zadeve na računalniku:

http://www.youtube.com/watch?v=oUMwu_gXK7Q&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=DpA2tMrQ4RU

to je pa itak zakon
http://www.mojvideo.com/video-kinder-pingui/a5cba9920cbe5a771d7a

večerja: recimo pol ure pred spanjem

kahlica
bomo začeli navajat zdaj v kratkem ko bo bolj toplo in bo manj obleče. smo že večkrat probali pa noče gor sedet

igranje: vsak dan se spome kej novega (ni nikoli navdušen na eno stvar več dni-zato je tudi pri nas potreba pogosto kupovanje igrač user posted image

hrana: je vse-je ful pridenuser posted image
po kosilu pa dobi kinder milch shnite ali kak kinder pingvi - to obožuje. drugače je postal taki sladkosned, po mami



no, pri 19. mesecih: 86,5cm  , 12500g


_____________________________

kako je če imaš v življenju 2 moška: enega neizmerno ljubiš in se mu z užitkom cela predaš, drugega imaš neizmerno rada, vsak njegov napredek je zate ponos in vsak njegov nasmeh ti polepša dan! oba pa mi pomenita VSE na tem svetu! ¦ ¦

(odgovor članu sandra85)
Neposredna povezava do sporočila: 1299
   RE: Septemberke 2007 - vztrajamo !
1.4.2009 13:12:22   
nana 27
Oj! Ko se že pogovarjate od risank - zelo luštna je trilogija Classical Baby od HBO-ja...se da dol potegnit in je res super za pogledat. Vso risanko vodi dojenček dirigent, gledajo ga živalice, ki nastopajo (plešejo) v kratkih risankah. Veliko je glasbe. klasika, musicli, plesna glasba mambo...veliko prelivanja barv, risanja..Maja in Miha sta navdušena nad temi risankami. Še link, če bi katero zanimalo (samo del z youtube-a): http://www.youtube.com/watch?v=yu8WW3VPGo0&feature=related Lahko pa jo naročite prek amazona (spodaj so še komentarji) http://www.amazon.com/Classical-Baby-3-Pack-Music-Dance/dp/B0009WPKYA Mi smo jih kar potegnili dol in jih res priporočam.

(odgovor članu sandra85)
Neposredna povezava do sporočila: 1300
Stran:   <<   < Prejšnja stran  50 51 [52] 53 54   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  50 51 [52] 53 54   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





BLOG: Ko ti gredo otroci vse bolj na živce...
Ne morem več, je kričalo vse v meni. Nimam vam več kaj dati, je odzvanjalo v meni. Pa sem se še kar gnala. Nisem hotela ...
Top poletno varstvo za otroke 2024
Napočil je čas, ko je treba poiskati in rezervirati termine za poletne počitnice. Mi smo vam pripravili izbor TOP idej z...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?