|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Otrok po 40 letu
20.10.2008 14:40:42   
demetra
Uvodni post je vprašanje o tem ali ima katera izkušnje z zanositvijo po 40 letu.
Vse ostale debate in moraliziranje o odločitvi za tak korak sodijo pod kakšno drugo temo.

(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Otrok po 40 letu
21.10.2008 7:42:41   
Anonimen
o bed.......... otrok bo star 15 let v pubrteti..........mami pa 60 ze orng babica......
pomisli tud na otroka ne pa samo na sebe...........sej boš kmal mela vnučke,če maš že hčerke tok stare..........user posted image

(odgovor članu demetra)
  Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Otrok po 40 letu
21.10.2008 7:47:39   
Anonimen
Veš kaj je bad, ti anonimna b? Bad je, če ne skrbiš za otroka,bad je, če se vmešavaš v to kdaj bo kdo imel otroke, bad je če 20 letnice rojevajo, pa nimajo pojma o življenju in otrocih.Pa bad je, če ne upaš svoje mnenje napisati pod svojim nickom.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: Otrok po 40 letu
21.10.2008 8:58:37   
JanaB
Se popolnoma strinjam z Kind lady! user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: Otrok po 40 letu
21.10.2008 9:35:02   
Toja22
Jst ne bom "solila" pameti, ampak bi rada samo nekaj povedala. Jst občuduje take , ki bi imele tako pozno otročka. Da bi rajši kot uživale na stara leta, ponovno ponoči vstajale, ves svoj čas namenile nekomu, bile "podrejene". Jaz vem da si želim na stara leta malo odpočiti, uživati ponovno življenje "brez" otrok.


(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: Otrok po 40 letu
21.10.2008 9:46:32   
Tejči
Moja kolegica ima 2 pupi, eno je rodila pri 39, drugo pri 40ih. lepo jim gre in prav občudovanja vredna družinica souser posted image  Z zanositvijo ni imela nikakršnih težav, prav tako je nosečnost potekala brez zapletov. Jaz ne vidim ovir, da ne bi imela otrok po 40em, če si to močno želiš in veš, da boš lahko lepo poskrbela za štručko.user posted image

(odgovor članu Toja22)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: Otrok po 40 letu
21.10.2008 9:54:09   
neodkrita
Hvala za odgovore ampak pr5avega odgovora pa nisem odbila od oseb, ki imajo izkušnje s tem oz. so same zanosile tako pozno. Predvsem me zanima to odgovori od mamic, ki so same postale mamice po 40 letu. Seveda pa sem vesela vsakega mne3nja tako negativnega kot pozitivnega.

(odgovor članu Tejči)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: Otrok po 40 letu
1.3.2009 12:18:13   
Vesny196
Živjo!

Tudi jaz iščem odgovor na to vprašanje saj tudi sama spadam med tiste, ki smo se žal prepozno odločile ali pa smo imele težave z zanositvijo in nas je čas prehitel... Moja zgodba..

Prvič sem poskusila zanositi pri 35-tih. Uspelo mi je in že sem se veselila, a sem žal v 12. tednu začela krvaveti...končalo se je s ss in abrazijo..
Za nekaj časa sem obupala in ni mi takoj uspelo, naslednjič mi je uspelo zanositi pri 39-tih. Čeprav sem veliko počivala in se zelooo pazila, se mi je zgodba ponovila in v 9 tednu ss.. Čez 3 mesece sem spet zanosila (imela sem jih že 40) in tudi takrat se je končalo žalostno..user posted image .. 
Sledilo je....genetske preiskave obeh - vse ok!, histeroskopija - odstranitev pregrade..., ostalo vse ok. Ko sem poskušala ponovno zanositi, mi je ginekolog vzel bris in ... katastrofa!! bris C7 (adeno karcinom), sledila je konizacija materničnega vratu...

In tako je čas tekel in tekel...meseci so minevali in jeseni sem dobila od g spet zeleno luč za zanositev. Čez 3 mesece sem zanosila, a tokrat plodek sploh ni začel utripati..izkrvavela sem, abrazija, solze..user posted image ..

Meseci in leta pa hitro minevajo...

Stara sem 41 let in nimam še otrok, pa si jih oba zelo želiva.. Nisem še vrgla puško v koruzo in spet bom poskusila, čeprav imam maternico po štirih abrazijah že precej ranjeno, da ne govorim o srcu..

In to je tisto kot so včasih govorili starejši - če bi jaz vedela da bom imela take težave z nosečnostjo, NEBI ČAKALA TAKO DOLGO, imela bi otroke pri 20-tih, se zaposlila kot prodajalka in verjetno preživela.... a ko si mlad o tem niti ne razmišljaš. Želiš končati študij, želiš dobiti čimboljšo službo, poiskati idealnega partnerja....in ko si končno pripravljen, se zaplete! In ne pomaga mi, da si zdaj pulim lase, saj mi je že tako zelo hudo, pa vsak zdravnik me vpraša kaj sem do zdaj čakala...? In jaz sem vedno tista, ki se čutim krivo, ker v podtonu mi povsod dajo do znanja, da sem si to sama zakuhala.. Zato vse tiste, ki komentirate, dvakrat premislite preden kaj napišete.. ne moralizirajte po nepotrebnem.

In vem, seveda vem da imam samo še 20% možnosti, da uspešno donosim otroka.. a si ga želim in ga bom imela! In ne, ne bom hodila s palčko na govorilne ure, če koga to skrbi.. Sem vitalna in upam, da bom taka še dolgo.

(odgovor članu neodkrita)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: Otrok po 40 letu
1.3.2009 14:55:31   
lidijajenko
NEODKRITA- naj ti povem zgodbo.

Poznam žensko ki ima 2 odrasla otroka punco in fanta, punca je stara okoli 26 fant pa je kakšni 2 leti mlajši. Z možem se je ločila.

Po nekaj časa je spoznala drugega moškega s katerim je skupaj zaživela. Otroka sta samostojna in obadva sta si želela še enega skupnega otroka. Vsi so se jima posmehovali, krožile so razne govorice itd.. ampak onadva se na to nista ozirala. Pozabila sem povedati da je bila takrat ženska stara 40 let. Uglavnem brez problema je zanosila in rodila zdravega fantka.

Življenje sedaj: enkratno, ženska ki je bila prej že brez energije,ki je nase zelo malo dajala-se ni rihtala... je sedaj polna življenja, zrihtana bolj kot kakšna 30 letnica, nikoli si človek nebi mislil da ti otrok da toliko življenja in energije.
Uglavnem uživajo družinsko življenje in tudi otročku ni nič hudega.

Zato veliko sreče in poslušaj svoje srce.

Srečno

(odgovor članu neodkrita)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: Otrok po 40 letu
2.3.2009 9:02:42   
neodkrita
No že dolgo nisem bila na tej temi, ker pač imamo sedaj svojo 40+. Da povem, da se še vedno trudim, jaz sem zdrava in bi lahko zanosila (tako pravi ginekolog) problem pa ima moj partner premalo spermijev in prelene. Sicer je dobil tablete, pa tudi Maco jemlje, tako, da bomo sedaj na pregleu videli, če se je stanje kaj popravilo. Če se ni pa tudi ni panike. Imava se rada, uživava skupaj, tako, da, če ne bo otroka tudi prav. Res pa je, da bi bilo lepo, če bi ga imela.

(odgovor članu lidijajenko)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: Otrok po 40 letu
2.3.2009 10:58:29   
Anonimen
Jaz osebno ga nebi imela.Razlog bi bil ta ta,da bi me bilo strah,če bo z otrokom vse vredu.Pri takih letih se mi zdi,da je kritično za otroka.Sej je res,da je veliko preiskav v tej smeri,vendar ne bi bila ziher.

(odgovor članu neodkrita)
  Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: Otrok po 40 letu
2.3.2009 11:10:11   
Olivija
poznam kar nekaj mamic, ki so imele otroke po 40. letu (med drugim tudi moje dve stare mame). Kaj naj rečem, na splošno dajejo mnogo mlajši vtis in o pomanjkanju energije ni govora.

Potem je tu še moja mami, ki pri 55. vse mogoče počne z našim dvema, ta veliko je naučila kolo vozit, ta malo je nesla na Šmarno goro, ... potem pa res ne vidim nobenih ovir (res, da sta vnukinji, ampak še vseeno preživi zelo veliko časa z njima). To je stvar osebnega počutja ...

(odgovor članu neodkrita)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: Otrok po 40 letu
4.3.2009 8:47:53   
pikica36
naj še jaz dodam svoj piskerček, mnenja so različna , in moram priznati, da sem tudi jaz razmišljala (pred leti, ko sem bila še mladauser posted image ,zdaj jih imam 38)da za noben denar ne bi imela user posted image  tako pozno. prvega sem rodila pri 18, drugega pri25.vse lepo in prav... ampak življenje nam jo včasih zagode, situacija se spremeni, začneš novo življeneje ....
tudi jaz imam zdaj novega partnerja , oba že imava otroke iz prvega zakona, ampak si kljub temu želiva še "samo najinega"user posted image , žal nama ne uspeva najboljeuser posted image  v letu in pol sem dvakrat zanosila ampak je bil ss, pa kljub temu ne obupam.
sicer pa imam sama kar dosti znank in prijateljic ki so zanosile in rodile po 40, pa  ni bilo pri nobeni kakih komplikacij ali težav, zato NEODKRITA, poslušaj svoje srce, svoje občutke... življenje je tvoje.
in še nekaj.... vse tiste, ki pravite, da pri teh letih zmanjkuje energije, ni res. jaz sem bila pri 25 letih dosti bolj izmučena , živčna, nezadovoljna , tako od znotraj kot navzvenuser posted image user posted image user posted image

_____________________________

pa smo spet tam, kjer smo bili- nikjer!!

(odgovor članu Olivija)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: Otrok po 40 letu
4.3.2009 9:39:48   
liliana
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Jaz osebno ga nebi imela.Razlog bi bil ta ta,da bi me bilo strah,če bo z otrokom vse vredu.Pri takih letih se mi zdi,da je kritično za otroka.Sej je res,da je veliko preiskav v tej smeri,vendar ne bi bila ziher.


Meni pa se zdi, da je bolj kritična nosečnost za mater kot za otroka.....kar pa spet ni razlog, da ženska po 40. letu ne bi rodila.....

jaz sem sicer rodila pri 35, brez problemov v nosečnosti, zdravega otroka.....pa sem včasih tudi slišala komentarje v stilu "nosečnost je rizična tako pozno", "kako pa boš zdržala, otrok rabi energijo, jaz pa je pri teh letih več nimam in je tudi ti ne boš imela, dobro, da sem rodila 10 let prej....." Na take bedaste komentarje, kako bom pa izgledala, ko bom šla v šolo na sestanek se pa jaz nikoli nisem ozirala.......user posted image

Neodkrita, vama pa želim veliko sreče pri "poskusih zanositve".....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: Otrok po 40 letu
4.3.2009 10:25:22   
neodkrita
Pikica 36, tudi jaz sem bila pri 27 letih izmučena, počutila sem se utrujeno, ker te pač situacija ki jo imaš naredi takšno. Zdaj sem polna energije tako, da v tem ni problem. Tudi jaz sem imela prvega otroka pri skoraj 18, drugega pri 23 in vem kako gre z otrocmi. Saj pravim če bo sreča mila in bom imela še enega bom zelo zelo vesela, drugače pa tudi ne bo katastrofa. Lepo nama je tako ali drugače.


(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: Otrok po 40 letu
4.3.2009 10:36:14   
Anonimen
Poznam primer ko se je par odločil za otroka pri podobnih letih. Žal je otrok s PP in lahko se zgodi tudi vam kaj takega. Po drugi strani si pa malenkost mlajša od moje mame.

Ko pogledam iz zgoraj navedenih dejstev na zadevo: RAJŠI NE!!!

(odgovor članu demetra)
  Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: Otrok po 40 letu
4.3.2009 10:53:39   
barbara b
neodkrita user posted image držim pesti, da ti uspe.

Jaz sem  zanosila pri 37 letih s pomočjo IVF. Danes jih imam 41 in sem prepričana, da jih ne kažem toliko. Energije mi pa zmanjkuje ravno toliko kot tistim mamicam, ki so 10 ali 15 let mlajše od mene.

Tudi jaz bi si želela imeti še enega user posted image , pa ne gre.


_____________________________

Ne sprašuj in ne bodo ti lagali.

(odgovor članu neodkrita)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: Otrok po 40 letu
4.3.2009 11:05:10   
metuljčica1
Imam kolegici, ki je zanosila pri 40, prej je imela probleme.Jo je prav lepo gledat s punčko kako srečni so.Je pa tudi moja mama rodila brata pri 34 in sestro pri 36 letih.Pa se kar odlično razumejo.Zdaj sta stara 10 in 12let, se prav fajn razumeta z mamo, se mi zdi da je nek čist drugačen odnos ko je bil, ko sem bila jaz teh let.No če se jima mama zdi staromodna pa zmeraj mene kličeta.user posted image

(odgovor članu barbara b)
Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: Otrok po 40 letu
4.3.2009 11:33:23   
pikica36
IZVIRNO SPOROČILO: ***Želva***

Poznam primer ko se je par odločil za otroka pri podobnih letih. Žal je otrok s PP in lahko se zgodi tudi vam kaj takega. Po drugi strani si pa malenkost mlajša od moje mame.



neumnost, jaz poznam kar nekaj mamic pri 20 ali 25 ki imajo otroka s PP , in kar nekaj 40+ pa so ok ,tako da... to ni merilo

_____________________________

pa smo spet tam, kjer smo bili- nikjer!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 44
   RE: Otrok po 40 letu
7.3.2009 17:27:56   
lana38
Glede tega, da je user posted image  s PP, pa danes res ni problem, saj je vsaki user posted image  po 37. letu na voljo amniocenteza, s katero z 99,99% zanesljivo ugotovijo, če je z user posted image  kaj narobe.
Danes jih imam že 41. En otrok star 12 let-na pragu pubertete, drugi pa 15 mesecev. Niti malo nisem brez energije ali utrujena. Včasih se ponoči prebujam tudi vsako uro. Mi ne paše ravno, ampak sem se s tem sprijaznila, saj sem vedela kaj me čaka, ko sem rodila pri 39. letih. Bila sem dovolj stara, da nisem mogla reči, da ne vem, kaj bo. Moja 2 otroka sta mi v neznansko veselje. Tudi če bi zdaj bila spet user posted image , bi user posted image  obdržala, če bi bilo z njim vse OK. V zgornjem postu sem vam opisala čez kaj sem šla, preden sem dobila svojega 2. oz. lahko rečem tudi 3. otroka. 
Vsaka se sama odloči, kdaj bo imela user posted image  in če ga bo imela. Jaz zase vem, da bi šla čez vse ovire, starost 45 let me sigurno ne bi ustavila, če bi si user posted image  resnično želela. Kar pogumno naprej, proti svojemu cilju.
LP

_____________________________

lana38

(odgovor članu pikica36)
Neposredna povezava do sporočila: 45
   RE: Otrok po 40 letu
8.3.2009 22:53:49   
sashy
Sama sem sicer zelo mlada (20), in tiste, ki se odločite imeti otroke pač kasneje čisto podpiram. Imam 10 mesecev starega sina (načrtovano) in sem pač tista, ki sem si otroka že zelo zgodaj zaželela in sem tudi najsrečnejša, da ga imamuser posted image . Starost ni omejitev, če ženska še vedno lahko zanosi po naravni poti ji očitno biološka ura še ni odbila. Nekatere se pri mojih letih ali kasneje še ne odločajo otroka zato, ker se ne čutijo še biti mame in jim je to poslansvo pač bliže kasneje, zato mi je tudi absurdno katerokoli obsojanje žensk, ki se za otroka odločijo pri 40ih ali kasneje. Domnevam, da je ženska pri teh letih že mnogo izkusila in doživela, zato je tudi modrejša kot pri svojih dvajsetih.


_____________________________

Moji sončki:
Anej 5.5.2008
Taja 23.11.2009
Brina 5.12.2011


(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 46
   RE: Otrok po 40 letu
9.3.2009 8:30:44   
Bety11
Jaz imam 43 let in sem noseča 11t...Naravno....Upam na najboljše...
To bo moj 4.otrok...

Moj najstarejši sin je star 23 let in najmlajši 12.....

Pa še hišo zidava na novo....Če pa pri 40.letih ni energije, kako jo bo pri 80.?

Srečno!

(odgovor članu sashy)
Neposredna povezava do sporočila: 47
   RE: Otrok po 40 letu
9.3.2009 13:21:26   
Abby
Če bi se zanesla, da mi bo dano dobro zdravje in dolgo življenje, da bodo moji otroci vsaj do odraslosti imeli mamo, bi jaz tudi imela otroka še čez 15 let, pa bi lahko s hčerko skup bile noseče etc. Tako pa je življenje nepredvidljivo. Danes me lahko pri npr.50-ih razganja od energije, jutri pa se mrtva zgrudim, zato raje ne.

_____________________________

MAJA 8.4.2002
FILIP 4.3.2005

(odgovor članu Bety11)
Neposredna povezava do sporočila: 48
   RE: Otrok po 40 letu
9.3.2009 14:14:37   
Hope2
IZVIRNO SPOROČILO: Abby

Če bi se zanesla, da mi bo dano dobro zdravje in dolgo življenje, da bodo moji otroci vsaj do odraslosti imeli mamo, bi jaz tudi imela otroka še čez 15 let, pa bi lahko s hčerko skup bile noseče etc. Tako pa je življenje nepredvidljivo. Danes me lahko pri npr.50-ih razganja od energije, jutri pa se mrtva zgrudim, zato raje ne.


Kako razmišljanjeuser posted image Lahko imaš otroka pri 20 in ti tudi nihče ne garantira, da boš doživel odraščanje otrok

(odgovor članu Abby)
Neposredna povezava do sporočila: 49
   RE: Otrok po 40 letu
9.3.2009 14:34:35   
jernejav
IZVIRNO SPOROČILO: Bety11

Jaz imam 43 let in sem noseča 11t...Naravno....Upam na najboljše...
To bo moj 4.otrok...

Moj najstarejši sin je star 23 let in najmlajši 12.....

Pa še hišo zidava na novo....Če pa pri 40.letih ni energije, kako jo bo pri 80.?

Srečno!


user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Brez tebe življenje se prazno mi zdi
vsebino mu daješ edino le ti...

Anže je v najino življenje prijokal 28.3.2009

(odgovor članu Bety11)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Kako čim prej zanositi?
Za zanositev se mora ujeti veliko stvari, v vsakem primeru pa je izbira ustreznega časa resnično najbolj pomembna. Kako ...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?