|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Varanje v nosečnosti
20.10.2008 15:10:44   
enkratna
Človek v biološki osnovi ni monogamno bitje.
Ergo....




(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Varanje v nosečnosti
20.10.2008 15:26:05   
Anonimen
... je zavest o amoralnosti nezvestobe vsiljena.

(odgovor članu enkratna)
  Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Varanje v nosečnosti
20.10.2008 15:42:28   
ronja
IZVIRNO SPOROČILO: Bakfark

ker mu je oče povedal, da so to pri njih vsi počeli in ni mislil, da je s tem karkoli narobe...


Sicer ne bi rad nadaljeval teme v to smer, tak izgovor je za lase privlečen.


je, se strinjam, čisto, popolnoma blesav! Človek bi moral vedet, da se tega ne dela, pa pika! Absolutno obsojam vse, kar je naredil! Ampak njegovemu sinu je to pomagalo... Torej je vseeno boljše, da mu je to povedal, čeprav je butasto do amena!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: Varanje v nosečnosti
20.10.2008 15:46:05   
enkratna
Absolutno.

Se kar strinjam z enim gospodom (žal se ne spomnim imena), ki je "pojav" monogamije povezal s tem, ko smo ljudje začeli z lastništvom zemlje, posesti. Tudi krščanska cerkev (naj mi verni odpustijo) temu dokazuje, saj se duhovniki ne poročajo, ergo vsa posest ostaja nakopičena in v eni lasti... Več potomcev = razdrobljanje imetja. Monogamija je družben konstrukt... Zato pa žrtve praviloma doživljajo(-mo?) sram, bes, jezo, ipd - ker s(m)o padli v življenjski nalogi o(b)stati v monogamni zvezi.

Že nekaj stoletij, tisočletij človeška rasa dokazuje, da ima bistveno več paritvenih vzorcev, kot le monogamijo (in le 3-5% živalskih vrst naj bi bilo monogamnih!).

Porast varanja "v zadnjem času" pa z lahkoto pripišemo temu, da so padle marsikatere meje, kje in kako se moški in ženske lahko družijo...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: Varanje v nosečnosti
20.10.2008 16:02:39   
Anonimen
Monogamija je družben konstrukt...


in vseh ostalih 9 zapovedi. Ki služijo namenu ukrotitve osnovnih človeških mehanizmov preživetja. Brez njih človek ne bi bil vodljiv in kontroliran, potemtakem ne samo družbeno neuporaben in nekoristen temveč nevaren za po lastnih merilih urejen in ustrojen družbeni sistem. In tukaj nastane kolektivna frustracija - kolizija bioloških potreb ter družbenih prepovedi.

(odgovor članu enkratna)
  Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: Varanje v nosečnosti
20.10.2008 16:03:14   
ronja
dreamhouse, če bi ves čas samo o fuzbalu govoril, te ne bi več poslušal, kaj je tebi pomembno, se ne bi več počutila ljubljeno. In takrat bi ti hitro kak drug v oko padel... Vprašaj punčico, pa še par jih je bilo na tem forumu, ki so bile nesrečne, ker so se zaljubile, pa niso varale, ampak so pa pomislile na to. Ne gre za en večer, za to je vsakemu vseeno, če ni bolestno ljubosumen, ampak če se stalno dogaja, pa ima lahko človek občutek, da ga ni več v tvojem življenju... V smislu: svoje si opravil, zdaj pa imam bolj pomembne skrbi na glavi... In potem se včasih začnejo tako tudi obnašat...

No, zame pač ni prepozno, dokler se imata dva rada in se še spoštujeta in nista nasilna drug do drugega (razen če se strinjata) ali do otrok.

Tvoja vizija ni prava, vsekakor mi ga ni treba pedenat spredaj in zadaj, vendar pa so včasih malenkosti, za katere se potrudiš tiste, ki naredijo, da se on potrudi še bolj. Saj sem napisala primere: ni da bi potem samo jaz pospravljala časopis, ampak recimo ker naredim vrečo za časopis, ga on vedno vrže not, pa je. Vse stvari potem SAM rad pospravlja, ker pač rad uporablja te zadeve. Če pa jih ne bi bilo, pa bi se lahko pričkala in iskala kjučeuser posted image

Ja, po moje večina ljudi vara zato, ker nečesa ne dobijo v odnosu (izjema so razni plejboji, ki jim je to način življenja).

bakfark, alfa samec je samozavesten in ve, da bo s svojo prisotnostjo vplival na preživetje genov. Beta samec pa išče luknje v zakonih - torej ker je bolj švoh, rajši proba na več koncih, da bo vsaj kaka samica pa le uspela mladiče gor spravit (čeprav so takoj v podrejenem položaju v krdelu, ker jih nihče ne ščiti - razen mame, seveda). Zato zapuščanje breje samice ni sprejemljivo. Zapuščanje samice kar tako, pa je, ker nismo ves čas monogamni (roko na srce, koliko vas je s prvim partnerjem?)

Sama sicer mislim, da je varanja ves čas približno enako, samo da so včasih pač bolj skrivali pa še bolj so se delali, da ne vidijo. Danes pa vsak ve, da ima tudi drugo možnost - spokat - pa se jih več za to odloči.

(odgovor članu dreamhorse)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: Varanje v nosečnosti
20.10.2008 16:20:40   
Anonimen
Beta samec iz mojega posta obstaja samo hipotetično. Če govoriva o živalskem krdelu je samo alfa samec zadolžen za razmoževanje.

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: Varanje v nosečnosti
20.10.2008 16:25:52   
enkratna
Aha, in ima najbolj svetlečo dlako... največje čekane... najbolj košato grivo... user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: Varanje v nosečnosti
20.10.2008 16:27:08   
Anonimen
in največjega tamalega. On je pravi lev.

(odgovor članu enkratna)
  Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: Varanje v nosečnosti
20.10.2008 16:28:54   
ronja
bakfark, ne bo držalo: odvisno od socialne organizacije. Taka, kot si jo ti opisal, je recimo pri volkovih, pri primatih pa se razmnožujejo tudi drugi po hiearhični lestvici, vendar pa imajo "šefovi" sinovi in hčere pogosto avtomatično neke prednosti, ker se alfa samcu pač nihče ne upa zamerit... Je pa tu milijon variacij. Vsekakor nismo kot nekatere ptice, ki kar umrejo, če pogine partner, ker pri njih res velja "ljubezen za vse življenje", nismo pa tudi kot večina drugih živali, kjer je pač odvisno na koga naletiš in se vse križa med seboj ves čas. Smo nekje vmes.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: Varanje v nosečnosti
20.10.2008 16:33:04   
ronja
Bonobi recimo (ena zelo miroljubna podvrsta šimanzov, ki hodijo po dveh nogah in imajo prave ustnice, uporabljajo orodje...) urejajo vse konflikte s seksom - pa tudi sicer je to stalno na programu. Če je kak samec nemiren in bi lahko postal agresiven, hitro pride ena samička in ga umiri... So taka ful simpatična vrsta, na žalost na robu izumrtja. grejo pa vsak z vsakim in tudi znotraj istega spola obstaja pri njih spolno vedenje. (pri večini drugih živalskih vrst se to zgodi samo, če enega spola odločno primanjkuje - no, tako je tudi pri ljudeh: iz ene raziskave: v 5ih letih na ladji postane baje 80% marincev homoseksualnih - pa sprejemajo take, ki izrazito nimajo takih nagnjenj, majo neke teste prej...)

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: Varanje v nosečnosti
20.10.2008 16:37:34   
enkratna
IZVIRNO SPOROČILO: ronja
Bonobi recimo urejajo vse konflikte s seksom - pa tudi sicer je to stalno na programu.


user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: Varanje v nosečnosti
20.10.2008 19:41:35   
Anonimen
Bonobi recimo


Make love not war.

(odgovor članu enkratna)
  Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: Varanje v nosečnosti
20.10.2008 19:46:44   
Anonimen
Predvsem pa dolgoročno pomanjkanje majhnih stvari (pozornosti, poslušanja, božanja, tega da ve, da ti je on še vedno prvi...) lahko boli ravno tako kot pa ena kratka, ampak velika napaka (varanje, recimo)...


Res je, pa se tezje najdes vzrok.

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: Varanje v nosečnosti
20.10.2008 19:53:59   
bati

lahko ti samo rečem, da ne obupaj tako hitro...res je grdo to kaj se ti je zgodilo ampak verjemi da na tem svetu je nekdo in obstaja za to da bi te ljubil...

(odgovor članu kaličopkica)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: Varanje v nosečnosti
20.10.2008 20:01:51   
J.L.
jaz poznam primer, ko je bilo obratno in je punca v začetku nosečnosti, kljub temu, da je že vedla, da je zanosila (bilo je načrtovano) prevarala svojga partnerja. žalostno!!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: Varanje v nosečnosti
22.10.2008 8:56:50   
dreamhorse
IZVIRNO SPOROČILO: ronja

dreamhorse, če bi ves čas samo o fuzbalu govoril, te ne bi več poslušal, kaj je tebi pomembno, se ne bi več počutila ljubljeno. In takrat bi ti hitro kak drug v oko padel...

Ne Ronja, ne bi mi kdo drug v oko padel, pač pa bi odjadrala proč od tega človeka, ob katerem se več ne bi počutila ljubljeno. Sicer pa je to zadnja faza, pred tem je pa seveda pogovor, ki lahko reši marsikateri problem. Pozabljaš pa, da je nosečnost stvar obeh, nogomet pa samo enega. Varanje nikoli ni rešitev. Sploh pa ne opravičljiva, alfa samci gor ali dol. To je bedarija, ljudje smo ljudje in ne živali.

< Sporočilo je popravil dreamhorse -- 22.10.2008 8:58:44 >

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: Varanje v nosečnosti
22.10.2008 9:55:17   
ronja
Make love not war.


hehe, moja filozofijauser posted image .

pardon, dreamhorse, da sem te preimenovala, ni bilo nalašč. Varanje vsekakor ni rešitev, samo ni pa to  zatajevanje partnerja. to je napaka, lahko je zate neodpustljiva, seveda.
Ampak nosečnost se tiče obeh, ampak vseeno ženske bolj in vseeno ni prav, da je takrat edino to na programu. Mislim, da tudi kadar smo v kakih posebnih stanjih, pa tudi z glavo v školjki, vseeno ne smemo pozabit na očija, ki je tega otroka naredil... Ker se to navsezadnje ne splača otroku, če že on ni tako važenuser posted image . Mislim, da tudi če je tema tako strašno važna kot je otrok, ne sme biti edina, pa konec.
Pa tudi hobiji so sicer njegovi in moji, vendar pa niso samo njegova stvar ali samo moja stvar. Samo on igra košarko in samo jaz hodim plavat, vendar pa bi se prav bedno počutila, če bi bilo njemu vseeno, kako mi gre in on, če ga ne bi šli kdaj gledat na tekmo...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 43
   [Brisano sporočilo]
22.10.2008 10:09:18   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu dreamhorse)
  Neposredna povezava do sporočila: 44
   RE: Varanje v nosečnosti
22.10.2008 14:48:33   
dreamhorse
IZVIRNO SPOROČILO: ronja


Ampak nosečnost se tiče obeh


In ravno zato ne razumem, zakaj partner vara... ker se nosečnost tiče obeh. In ker tudi nosečnost ni lahka stvar, mislim, da razumljiv partner zaradi ženskih nosečniških hormonov ne bo skočil kar pod drugo krilo. Take stvari, kot so tečne nosečnice se lahko relaksira na drug način. Nabijanje fuzbal žoge v golmana zaradi mene. Ne pa varanje. Je naredil otroka, naj trpi posledice. Tudi jaz bi se umaknila od svoje nosečniške slabosti, občutljivosti in bolečin, pa se žal ne morem! KOnčujem to debato s svoje strani.

< Sporočilo je popravil dreamhorse -- 22.10.2008 14:49:31 >

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 45
   RE: Varanje v nosečnosti
22.10.2008 15:16:08   
ronja
Je naredil otroka, naj trpi posledice. Tudi jaz bi se umaknila od svoje nosečniške slabosti, občutljivosti in bolečin, pa se žal ne morem!


Ma, ne vem, v nesreči spoznamo človeka, pravijo... Tudi v njegovi nesreči... Nobena si ne želi, da ji je slabo, pa vendar se splačauser posted image . In prav nič manj ti ni slabo, če lajaš na partnerja. Zakaj bi potem moral še on trpet? Saj sta se skupaj odločila za otroka! Pač to lahko prinese s seboj tudi slabosti, pa bolečine, pač naravno dejstvo, nimamo kaj, tega ne moreš spremenit. Na to, kakšni bomo pa med sabo, pa lahko vplivamo... Zakaj torej ne bi v poz. smer?

(odgovor članu dreamhorse)
Neposredna povezava do sporočila: 46
   RE: Varanje v nosečnosti
23.10.2008 10:13:17   
dreamhorse
Zakaj ne bi v pozitivno smer,... zakaj ni on, ko ga je vtaknil v drugo luknjo! Ne maram varanja, ker sem bila prevarana neštetokrat! Zato ga ne opravičujem nikokor, pod nobenimi pogoji. Če bi lahko, bi ga kaznovala z rezanjem vemo česa. Ker boli. Bolečine pa ne prenašam. In partner, ki vara ne morem imeti otroka.
Tako, zdaj pa spet udarite!

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 47
   RE: Varanje v nosečnosti
23.10.2008 10:40:04   
dreamhorse
Da se popravim

Zakaj ne bi v pozitivno smer,... zakaj ni on, ko ga je vtaknil v drugo luknjo! Ne maram varanja, ker sem bila prevarana neštetokrat! Zato ga ne opravičujem nikokor, pod nobenimi pogoji. Če bi lahko, bi ga kaznovala z rezanjem vemo česa. Ker boli. Bolečine pa ne prenašam. In partner, ki vara ni zrel imeti otroka.
Tako, zdaj pa spet udarite!

< Sporočilo je popravil dreamhorse -- 23.10.2008 10:42:32 >

(odgovor članu dreamhorse)
Neposredna povezava do sporočila: 48
   RE: Varanje v nosečnosti
23.10.2008 11:18:53   
ronja
Ne maram varanja, ker sem bila prevarana neštetokrat!


Lej, ravno zato! Če se nam en problem v življenju ponavlja, potem navadno sami nekaj delamo narobe. Mogoče ni luštno slišat, ampak smo kovači svoje usode, res! Meni se sicer to zdi super, ker jo imaš torej možnost spreminjat... Pred leti se mi je kar nekaj časa ponavljal isti problem: ni bilo varanje, ampak to, da sem se zaljubila v 2 fanta hkrati, groza, ti rečem! In dokler nisem razčistila pri sebi, se je to ponavljalo. Zdaj pa se ne več...

Tebi se zdi, da na njegovo varanje nimaš vpliva - zato nisi nič kriva, če se to zgodi, vendar pa to hkrati pomeni, da tudi ne moreš nič naredit, da se to ne bi zgodilo! Mislim, da ni tako: lahko to preprečimo z dobro preventivo, obstaja pa še vedno majhna možnost, da se to zgodi v kakih res izjemnih okoliščinah mogoče, vendar neprimerno manjša, skoraj zanemarljiva, če sta partnerja res srečna en z drugim. Zato v pozitivno smer - prej, predno te prevara! Ne, da mu groziš, kaj vse bo izgubil (ne samo tebe, ampak še otorka), da bi iz strahu ne šel počet neumnosti, ker strah nikoli ni bil tako dober motivator kot ljubezen...

Otroka ima lahko vsakdo, ki je ploden, pa še nekaterim neplodnim se da pomagat, pa nekateri posvojijo. Tako da seveda ima lahko nezvest partner otroka (hvalabogu, sicer bi že davno izumrliuser posted image ). Tudi ni nujno, da je zato kaj slabši starš. Lahko je še boljši, ker je bolj človeški, se zaveda svojih napak in ne gleda tako črno belo. Ni nujno, je pa možno... To, ali bo tvoj partner oče, se odločiš ti, ko nezaščitena seksaš z njim oz. ko delata otroka na kak drug način. Ne moreš se kasneje odločit, da pa ne bo oče, ko je enkrat otroka že naredil... Enako seveda velja zanj: če je naredil otroka, je dolžan skrbet zanj in ga ima pravico videvat. te dolžnosti se on ne sme kar losat in te pravice mu ti ne smeš kar vzet. gre pač v obe smeri...

Če te je zelo strah bolečine, če jo slabo prenašaš, potem ti je seveda vse težje: od nosečnihških slabosti in bolečin do zaupanja, ker to vodi v tveganje, da te bo nekdo močno močno prizadel... Ampak če se zavijaš v meglo ali pod neke ščite, te lahko drugi nehote prizadane, ker ne vidi, kje te boli, ker si vsa zavita. Včasih je najboljša obramba to, da spustiš vse ščite, pokažeš, kje si ranljiva in pošteno poveš: poglej, tu me boli, ne me tu žokat, prosim. In tisti, ki te ima rad, bo gotovo naredil vse, kar je v njegovi moči, da te ne bi... ne vem, pri nama dela. Nobenemu fantu nisem rekla, da bi ga pustila, če bi me prevaral, pa me nobeden ni; pri tebi je obratno: vsi so vedeli, da tega ne bi tolerirala, pa so to vseeno naredili... - torej te grožnje ne učinkujejo. Zato je po moje boljše najt drugo pot.

Vem, da misliš, da te hočem sesut tu, ampak v resnici bi ti rada pomagala - da se ti to ne bi več dogajalo, da bi videla, da imaš vpliv in bi ga izkoristila... Iz tvojega pisanja je namreč čutit hudo prizadetost in bolečino (še predno si napisala, da se ti je to že dogajalo) in od tod sovraštvo, ki vodi v tvoje razmišljanje - to pa daje sklepat, da bi se ti to lahko še vnaprej dogajalo... Ker se fantje ne marajo počutit ujeti, čim pa jim daješ ultimate, ki trajajo celo življenje, pa skoraj nimajo druge izbire, kot da se počutijo ujeti...
Jasno je, da vsak od nas kdaj potrebuje ultimat: do takrat mora bit narejeno pa pika, izpit je takrat pa takrat, takrat moraš znat, zmeni se to s svojimi, ali pa se bom jaz, pojdi na zdravljenje, ali pa greva pri priči narazen, itd... - ampak to so stvari, ki ne trajajo celo življenje, so enkratne situacije, ko pač vsak od nas rabi brco v rit! Živet celo življenje pod ultimatom: "če boš varal, ti bom jajca odrezala", pa je za veliiiiiko večino moških pretežko breme, po moje. Tudi zame bi bilo, pa sem ženska in mi kraj pameti ne pade, da bi prevarala lubija.
Zato pravim, da je veliko večja verjetnost, da se ti to zgodi, če deluješ iz sovraštva. Pa bi bilo škoda: prizadeta bi bila ti, ker bi te ljubi prevaral, on, ker bi mu ti onemogočila stike z otorkom in najpomembneje vajin otročiček, ki prihaja in ne bi mogel spoznati svojega očeta - in na koncu spet ti, ker bi ti ta otrok to zameril do neba... tako da ti si 2x na slabem...

Ne mislim, da bi ti zdaj ta post pa kar "odprl oči", verjetno boš vztrajala v svojem, vendar mogoče se bo vprašala kakšna druga v podobni situaciji: "Zakaj pa se meni to non stop dogaja ravno meni? Vsi moški vendar ne varajo, zakaj pa mene tolikokrat?" In bo mogoče začela razmišljat, zakaj je tako...

Vem, da si misliš: tebi je lahko pisat, ker se ti to še ni zgodilo in ne veš, kako boli. Se strinjam, vendar pa velja tudi obratna povezava: verjetno se mi to ni dogajalo, ker se drugače obnašam, ker se tega ne bojim... Ker navadno res izzivamo svoje strahove: podzavestno se obnašamo tako, da bi se nam zgodilo tisto, česar se bojimo, ker želimo it čez to (vsaj en del nas). In dokler ne gremo čez, se nam problem ponavlja... lahko ti povem čisto banalen primer, da sem na ustnem izpitu vedno dobila tisto vprašanje, ki sem ga najmanj znala, kjer sem vedela, da mi manjka, ki sem se ga bala. In ko sem razmišljala nazaj, sem videla, da sem v veliki večini primerov SAMA peljala pogovor v to smer, da bi me ja to vprašal. Ker so bile moje misli pri tem vprašanju. In res so me vedno to vprašali... Ker sem hotela rešit to, česar nisem vedela, zvedet, kako se bom v tej situacij znašla, zvedet odgovor na to, česar ne vem (ok, sem malo čudna, ampak vseeno, se ne dogaja to samo meni;) Isto delamo v življenju, izzivamo to, česar se bojimo...

(odgovor članu dreamhorse)
Neposredna povezava do sporočila: 49
   RE: Varanje v nosečnosti
23.10.2008 11:20:01   
ronja
In partner, ki vara ni zrel imeti otroka.


Ok, da še jaz popravim, če si ti popravilauser posted image : tudi partner, ki bi otroka prikrajšal za očeta zaradi lastne bolečine, ni zrel za imeti otroka.

(odgovor članu dreamhorse)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Vaginalne okužbe je treba zdraviti
Najpogosteje vaginalne okužbe povzročajo glivice. Če okužb ne zdravimo, imajo lahko negativne posledice na plodnost in n...
Nosečniška zgodba: Zakomplicirano do konca
Po perfektni nuhalni svetlini se odločim, da grem še na zadnjo vožnjo z motorjem. Končala se je veliko prej, kot sem nač...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
5 glavnih nalog vsake družine
Katere so tiste glavne naloge, ki jih mora opraviti zdrava družina? Pa ni važno, ali gre za tradicionalno družino, samoh...
TOP ponudba počitnic za družine
Kam se boste odpravili letos poleti? Za vas smo zbrali nekaj TOP predlogov, kako ustvariti nepozabne spomine.




Vrtec.
пеперутка16

Hodi/jo vaš/i otrok/ci v vrtec? V kateri?