|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 3 4 [5]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Ločene finance
29.10.2008 16:54:58   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: brisačkarca
IZVIRNO SPOROČILO: aiwich
kdaj pa začneš met skupne finance? mislim recimo na začetku ko sam na zmenke hodiš ne.. kdaj potem postanejo skupni računi? ko se preseliš skupaj? ko imaš otroka? kako je bilo pri vas?

Ko sva se preselila skupaj. Sva se preselila kot par, ne kot cimra.

Midva tudi... pa že tisti čas, ko še nisva živela skupaj, nisva gledala na to, kateri bo dal kakšen tolar... plačal je tisti, ki je imel ali pa tisti, ki je prvi potegnil denarnico iz žepa... nobenega kreganja okrog tega... ko sva se pa preselila v isto stanovanje, je postalo pa vse skupno... nobenega problema ni bilo niti okrog tega, da sem imela jaz otroka od prej... to je vnaprej vedel in "od njegove plače" se je prav tako kupilo hrano in obleke za otroka, brez tega, da bi jaz kaj vračala "od svoje plače", ker je otrok pač moj, njegov pa ne... sedaj je prostovoljno skupni, brez pardona.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 101
   RE: Ločene finance
29.10.2008 18:13:52   
CUKRČEK
pa saj konec koncev je čist vseeno. ČE laufa je vseeno ali je ločeno ali skupno. Če pa ne gre, pol ne bo šlo na noben način. A neuser posted image

_____________________________

*prvič smo naredili enega otroka
*drugič smo naredili dvojčke
*sedaj se sploh ne upamo več delat otrok, da ne bodo
slučajno trojčki:))

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 102
   RE: Ločene finance
29.10.2008 21:54:59   
Gina
Ampak cukrček, vidva imata v bistvu finance skup (na katerem računu je, to nima veze) ne delita si stroškov 50:50, niti ne pripevata procentualno, kot poznam nekatere, torej v resnici nimata ločenih financ. 

(odgovor članu CUKRČEK)
Neposredna povezava do sporočila: 103
   RE: Ločene finance
29.10.2008 23:03:57   
Zofy
IZVIRNO SPOROČILO: tweed

Sorry,
jaz ne bom prvi, ki te bo prepričeval o nasprotnem, saj je pri nama enako. Imava celo pooblaščeni kartici drug od drugega, tako da je tudi vse najino.
Sprašujem enako, saj bi brez tega imel občutek, da mi ne zaupa in obratno...
LP


Pri nama je enako in imam tudi jaz take pomisleke na ločene finance. Skupno življenje a ločene finance?? Meni to dvoje ne gre skupaj.

(odgovor članu tweed)
Neposredna povezava do sporočila: 104
   RE: Ločene finance
29.10.2008 23:16:41   
ronja
kdaj pa začneš met skupne finance?
mislim recimo na začetku ko sam na zmenke hodiš ne.. kdaj potem postanejo skupni računi? ko se preseliš skupaj? ko imaš otroka? kako je bilo pri vas?


Midva ko sva se preselila v to stanovanje. Živela sva že prej skup, ampak v gl. pri meni, ker pač tam ni bilo staršev, včasih pa sva prespala tudi pri njem. In pri meni sva živela v moji miceni sobici, kjer on ni imel skoraj ničesar. Ampak kosilo sva vedno jedla skupaj (v gl. tudi skuhala skupaj) in zaspala sva vedno skupaj v tisti mali postelji, hehe. KO sva začela obnavljat to stanovanje, sva oba plačevala za material in delo, tako da je bilo to že nekak skupno. Otrok je prišel pa kmalu potemuser posted image , čim sva mu dovolila, hehe.

prej je v gl. hotel plačevat on večkrat, je bil pa en čas, ko je posodil ves svoj denar prijatelju za nov računalnik (ki si ga je tisti zeloooo želel) in ker sta starša temu nasprotovala, mu nista dajala nobenega denarja, zaslužil pa tudi ni skoraj nič in takrat sem pač jaz več plačevala. Nikoli nisva preračunavala, itak bo vse šlo v najine otroke, prej ali slej, heheuser posted image . Sebični gen varianta skratkauser posted image .

(odgovor članu aiwich)
Neposredna povezava do sporočila: 105
   RE: Ločene finance
30.10.2008 9:51:01   
CUKRČEK
IZVIRNO SPOROČILO: Gina

Ampak cukrček, vidva imata v bistvu finance skup (na katerem računu je, to nima veze) ne delita si stroškov 50:50, niti ne pripevata procentualno, kot poznam nekatere, torej v resnici nimata ločenih financ. 


Kaj pa vem..zame je to ločeno. Jaz tretitam da je skupno na enem računu, potem je eden finanvminister, ki mesečno opravlja s tem denarjem in ima vse račune tipi topi pošlihtane. Sicer pa koker sem že rekla..važn, da štima. Če ne štima je spet vseeno ali so skupne ali ločene.


_____________________________

*prvič smo naredili enega otroka
*drugič smo naredili dvojčke
*sedaj se sploh ne upamo več delat otrok, da ne bodo
slučajno trojčki:))

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 106
   RE: Ločene finance
30.10.2008 9:58:22   
Aja32
Pri nama sploh ne gledava, kdo od naju kaj plača... enkrat en, drugič drug. 

(odgovor članu CUKRČEK)
Neposredna povezava do sporočila: 107
   RE: Ločene finance
31.10.2008 2:45:43   
VERONICA
Lahko vam samo povem da so skupne finance super ko imate pogoje za to. Če oba zaslužita (ali eden ulaga svoj čas in delo v družino in tako olajša drugemu). Pa če imata enake ideje o varčevanju.

Pri nas na žalost ni tako. Moj mož dela zadosti in s takim delovnim časom da je večinoma skrb za otroke na meni premalo pa da bi kaj pomembnega prispeval našem družinskem proračunu (ima otroke od prej in večina njegovega zasluženega denarja gre pač tja).

Tako da večino stvari jaz plačam, zato pa tisto malo kar prihranim gre na MOJ varčevalni račun. Do katerega nima pristopa.

(odgovor članu Aja32)
Neposredna povezava do sporočila: 108
   RE: Ločene finance
31.10.2008 13:46:15   
Gina
A tako praviš, veronika, da če partner zasluži premalo, bo pa vse, kar boste kupili po tvoje? A pa je to tvoj "partner" ali je to tvoj cimer? Mislim partner zihr ni. Mogoče je pa samo ljubimecuser posted image user posted image .

(odgovor članu VERONICA)
Neposredna povezava do sporočila: 109
   RE: Ločene finance
31.10.2008 14:18:25   
tweed
IZVIRNO SPOROČILO: VERONICA

premalo pa da bi kaj pomembnega prispeval našem družinskem proračunu (ima otroke od prej in večina njegovega zasluženega denarja gre pač tja).

Tako da večino stvari jaz plačam, zato pa tisto malo kar prihranim gre na MOJ varčevalni račun. Do katerega nima pristopa.


Zanimiva tale trditev, ne vem, a ker ima otroke od prej, nima dostopa do TVOJEGA varčevalnega računa? Torej, on porabi svoj denar za svojo prejšnjo družino, kar ostane porabita skupaj, ti porabiš svoj del za skupno življenje, tvoj ostanek je pa samo tvoj. A pred poroko nisi vedela, da ima otroke od prej?

_____________________________

Vsak dogodek je pozitiven iz določene perspektive.
Neli se je to poletje naučila plavat brez rokavčkov...
Rea pa se potopi pod vodo in vstane z nasmeškom...

(odgovor članu VERONICA)
Neposredna povezava do sporočila: 110
   RE: Ločene finance
2.11.2008 12:18:21   
Nikita***
Eh, denar imava zato, da ga zapravljava user posted image . Nikoli ne gledava na to, da bi se stroški razdelili pol - pol ali da bi določala, kaj kdo plača. Jasno je edino to: jaz plačujem kredit za stanovanje (ker sem ga vzela samo jaz), moj pa plača vse položnice (vključno z mojim mobitelom in ostalimi pizuser posted image ). Hrano, izlete, zavarovanja, bencin, oblačila in ostalo plačujeva naključno, tisti ki pač ima. Ponavadi je tako, da od 5. naprej v mesecu zapravljava mojo plačo, od 15. naprej pa njegovouser posted image .
Je pa čisto odvisno od karakterjev. Jaz naprimer ne bi mogla živeti z nekom, ki bi imel "svoj" denar in želel, da se stroški delijo striktno na pol, ki bi gledal na vsak evro, ki ga sfrčkam v sekundi, ker sem velika zapravljivka. Ne bi mogla živeti z nekom, ki bi mi očital, zakaj sem kupila to in to bedarijo. In ne bi mogla živeti z nekom, kot moja bivša prijateljica, ki je imela vsaj 5x manjše dohodke od moža - imela sta vsak svoj denar, ona je plačevala hrano in oblačila zase ter otroke. Ker ji je zelo kmalu zmanjkalo denarja za nujne stvari, je svojega "morala" prositi za denar, ki ji ga je POSODIL. Da je kupila tudi stvari za NJUNA otroka. Ko je imela plačo, mu je ta znesek vrnila. Ne, tega si res ne predstavljam. In vem, da ni upala vzeti njegove kartice, ko ni imela denarja. Pri naju je to samo po sebi umevno.

< Sporočilo je popravil Nikita*** -- 2.11.2008 12:20:11 >


_____________________________

EX JERY

Ženska, ki je pretrpela izgubo otroka, se ničesar več ne boji. (židovski pregovor)

http://www.freewebs.com/trini-horjulska/

(odgovor članu tweed)
Neposredna povezava do sporočila: 111
   RE: Ločene finance
2.11.2008 21:21:01   
K_a_t_i
Zakaj pa mislite, da skupni račun pomeni večje zaupanje?
Mogoče pa ravno to pomeni, da partnerju ne zaupaš. Meni se zdi, da gre za resnično zaupanje takrat, ko imata 2 ločen račun - ker si brezpogojno zaupata da, 1. ne bo eden od njiju brezglavo zapravljal in 2. da bo eden živel na račun drugega in pri sebi kupčkal potem pa en dan pobasal kar je prihranil in šel.
Skupen račun je pa lahko tudi znak, da partnerju ne zaupaš, ker si si na ta način zagotovil varovalni element v primeru, če ga kaj "prime" in želi iti.
To, da samo en upravlja z denarjem pa zame itak pomeni, da mu drugi ne zaupa - vsaj v tem ne, da je sposoben ravnati z denarjem.

_____________________________

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

(odgovor članu Nikita***)
Neposredna povezava do sporočila: 112
   RE: Ločene finance
2.11.2008 22:28:37   
tweed
IZVIRNO SPOROČILO: K_a_t_i

Skupen račun je pa lahko tudi znak, da partnerju ne zaupaš, ker si si na ta način zagotovil varovalni element v primeru, če ga kaj "prime" in želi iti.


Tudi s skupnega računa je možno denar "pobasat in it", pa še več ga v tem primeru dobiš...
Če se prav spomnim, pa večina na tem forumu bolj zagovarja ločene račune, vendar skupne finance in posledično popolno pooblastilo kot pa dejansko skupen račun. Tudi zaradi varovanja pred krajo kartice, dostopa v spletno banko itd...

_____________________________

Vsak dogodek je pozitiven iz določene perspektive.
Neli se je to poletje naučila plavat brez rokavčkov...
Rea pa se potopi pod vodo in vstane z nasmeškom...

(odgovor članu K_a_t_i)
Neposredna povezava do sporočila: 113
   RE: Ločene finance
3.11.2008 9:05:05   
ronja
To, da samo en upravlja z denarjem pa zame itak pomeni, da mu drugi ne zaupa - vsaj v tem ne, da je sposoben ravnati z denarjem.


Hm, tega pa ne razumem čisto: a to pomeni, da naj bi tisti, ki plačuje položnice ne zaupal onemu drugemu, ki jih ne (ampak jih prvi iz njegovega ali skupnega računa)? Pa saj imata oba dostop do računov... Samo da ko en plačuje položnice, se pač ne zamenjata sredi dela, da bi vsak plačala en del, amapk da vse skup dela en, da ma pač pregled nad tem, koliko denarja sploh imata in koliko se ga lahko da na varčevanje... Jaz sem ful vesela, da se da njemu s tem ubadatuser posted image . Vse je plačano, varčujeva redno, meni je tak fajn, pa mislim, da to ni zato, ker mi on ne bi zaupal, saj karkoli je nerutinskega, mi itak prej pove (čeprav mu vedno rečem, da nimam pojma o tem, pa da bo že prav zbral, heheuser posted image ).

Se pa strinjam s tweedom, meni se zdita tudi 2 računa bolj varna - če ukradejo 1 kartico, ostane še vedno en račun nedotaknjen...

(odgovor članu K_a_t_i)
Neposredna povezava do sporočila: 114
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 3 4 [5]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 3 4 [5]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
V naročju je otrok večinoma v nepravilnem ...
Ali veš, da večina staršev zelo pogosto nosi otroka v naročju v nepravilnem položaju? Ali veš, da je lahko ta zelo škodl...
BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...
Otroški dodatek v letu 2024: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?