|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: nekvalitetno mleko
25.10.2008 10:44:14   
mala_pikica
AnciM, če imaš mleko ga doji. Resnično verjemi, da s tvojim mlekom ni čisto nič narobe. To, da je po tvojem mleku hitreje lačen je normalno, ker je tvoje mleko za tvojega otročka lažje prebavljivo, kot pa AM. Tvoje dete je staro komaj mesec dni in laktacija se še vspostavlja, več ga boš dojila, več bo mleka. Pri dojenju je tako, da otročka dojimo na njegovo željo, ne pa na uro. To pa zato, ker ne vemo koliko je pojedel, po steklenički pa to vidimo. Jaz sem oba moja otroka zmeraj dojila na njihovo željo, nikoli nisem gledala na uro. In prve mesece, sploh prva 2 meseca, sta se oba dobesedno dojila nonstop. Pa dojenje dojenčkom ne predstavlja samo hrano, ampak še vse kaj drugega, počutijo se varnega, jih sprošča in pač iščejo stik z mamo. 
Ti svetujem, da najprej preveriš težo, če res ne napreduje na teži, potem normalno mu ponudi po dojenju še dodatek. Sicer pa vstraj, če ti ni prenaporno, se zelo izplača. Upam, da ti uspe. lp

(odgovor članu AnciM)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: nekvalitetno mleko
25.10.2008 11:58:22   
AnciM
Zakaj pa moje mleko vedno izbruha po 1 do 2 urah? AM še nikoli ni. Revež se še pol ure po bruhanju zvija od tega skisanega mleka.

Mali je pa star 8 tednov in se že kar dobro poznava. Se zelo lepo vidi, da je po dojenju lačen.

Si je katera črpala mleko? Kako očitno se naredita dve plasti pri 90ml mleka? Kako debela je kaka plast?

(odgovor članu mala_pikica)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: nekvalitetno mleko
25.10.2008 12:45:12   
mala_pikica
AnciM upam, da ločiš med polivanjem in bruhanjem. Dojenčki bruhajo v loku velike količine mleka, sicer se govori o polivanju in to ni nič nenavadnega. Če pa bruha tako kot ti praviš ga pa moraš peljati k pediatru, da ga pogleda.

Ne vem zakaj poliva samo po dojenju, ampak sigurno bruhanje in kvaliteta tvojega mleka ni povezana. Mogoče mu  pri dojenju hitreje teče, poje več zraka. Praviš, da je po dojenju lačen, pa mu ponudiš obe dojiki, kako pridobiva na teži, koliko poje dodatka po dojenju.
Glej, jaz ti želim samo dobronamerno pomagati, ker sem iz tvojega posta sklepala, da želiš še naprej  dojiti. Pokliči pediatra ali pa postavi vprašanje na Monu, tam je pediatrinja Tanč, ki ti bo rada svetovala in razložila stvari glede dojenja, ali pa svetovalke dojenja. Nekomu od teh boš pa ja verjela.

< Sporočilo je popravil mala_pikica -- 25.10.2008 12:48:43 >

(odgovor članu AnciM)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: nekvalitetno mleko
25.10.2008 14:55:57   
Seven*
Ne morem verjet kakšne izgovore si ljudje iščejo da ne bi rabli dojit. Da o neinformiranosti sploh ne govorim. user posted image

_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu mala_pikica)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: nekvalitetno mleko
25.10.2008 15:00:42   
Doll
user posted image user posted image

Sem kar žalostna ob takšnih postih,da mamice sploh ne zaupajo vase.
Za pomoč pri dojenju so tile številke in so brezplačne!!!

http://med.over.net/forum5/read.php?94,4437104
Gospe vam bodo lepo svetovale,povedale zakaj,kako .....

če ne bi bilo njih,bi tudi jaz nehala dojiti svojega malčka

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: nekvalitetno mleko
25.10.2008 15:01:31   
Seven*
IZVIRNO SPOROČILO: AnciM

Mleko je lahko nekvalitetno! Moje je žal že tako!

Imam ga dovolj, a je žal preredko za mojega fantiča. Če ga smo dojim, je revež že po eni uri spet lačen. Torej se je prej le odžejal in ne najedel. Če pa mu dodam AM, je sit lepo 3 ure, kolikor dojenček tudi mora bit. Poleg tega pa sem ugotovila, da moje mleko tudi veliko bolj poliva. AM sploh ne pliva! Moje mleko tudi izbruha še uro do dve po obroku. AM še ni izbruhal.

Kruta resnica! Moje telo žal ni računalnik, da bi naredil ravno pravšnje mleko.



1. Vsako materino mleko je redko, zato ker je človeško in ne kravje. Nekak je tele malo večje od dojenčka?!?!

2. Materino mleko je hitro prebavljivo, zato so dojenčki lahko zelo hitro lačni. Jaz sem prve tri mesece NON-STOP dojila.

3. AM je bolj sitosno zato ker so noter dodane razne zadeve, ki povečajo kaloričnost.

4. Po tvojem mleku poliva zato ker je redko, ampak zato ne slabo..



Z nobenim AM ne moreš zagotoviti tega kar lahko s svojim. Tvoje mleko je ŽIVO, vsebuje protitelesa in še marsikaj drugega. Narejeno je samo za tvojega otroka, ravno prav, tako kot potrebuje.  AM je en velik kemijski zvarek - žal in če hočeš instant hrano za svojega otroka že takoj, potem mu daj AM.

Malo si preberi prosim.. user posted image user posted image

_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu AnciM)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: nekvalitetno mleko
25.10.2008 15:12:51   
AnciM
IZVIRNO SPOROČILO: Seven RR

Ne morem verjet kakšne izgovore si ljudje iščejo da ne bi rabli dojit.


Verjemi, da ne iščem izgovore, da bi nehala dojit ampak, da bi vstrajala. Lažje je dojko ven z moderčka dat, kot pa pripravljat flaške in mleko.Da ne govorim, da imaš pri dojenju vedno priročno mleko pripravljeno kamor koli greš, pri AM pa je veliko težje. Torej ne potrebujem nobenega obsojanja.

Je pa zelo težko najti vspodbudo, ko ti okolica pravi, da ne nahraniš svojega otroka. Da je revež lačen... Sam pa ugotoviš, da ven meče le tvoje mleko, ki ga stežka vzdržuješ in ustvarjaš.

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: nekvalitetno mleko
25.10.2008 15:54:19   
koala
AnciM moj se je tudi ful pogosto dojil, če je bilo med obroku ura in pol sem bila že srečna in seveda sem z strahom šla v prvo posvetovalnico, ko sem ga položila na vago pa me je skoraj kap, v pozitivnem smislu, ker se je zredil za kilo in pol.
Koliko pa je tvoj malček pridobil na teži? Aja, tudi moj je polival tudi uro po obroku, potem pa hitro zahteval nov obrok.

Glede črpanja pa ti nebi znala svetovati, ker nisem črpala nikoli.

Glee okolice pa, VEDNO se bo našla kaka "pametna" oseba, ki bo tvojega otroka bolje poznala in ti želela soliti pamet.
Meni se je zgodilo da mi je na sprehodu ena potisnila v roke vzorec AM, ker je mali jokal. Pa ni jokal zato ker bi bil lačen, ampak zato ker je bil zaspan. Zaupaj vase in v svoje mleko, pri tej starosti pa ni rečeno da je krivo tvoje mleko ampak krčki. AM pa je res bolj sitostno.

_____________________________

Nisem vedela
koliko ljubezni imam v srcu,
dokler me ni nekdo poklical MAMA

(odgovor članu AnciM)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: nekvalitetno mleko
25.10.2008 21:54:42   
kristinaj
naš mali je star teden dni in iz mojih dveh mi teče curlja, najprej ga podojim in nato še dodam 60-90 ml adaptiranega mleka....

nobeden pa ni dovolj pameten da bi mi povedal zakaj kljub curljanju in kapljanju mali ne dobi dovolj.... po dojenju so prazne, jih stisnem in ne priteče nič ven???

_____________________________

polona 5.4.2007, 55 cm 3900 g
vili 19.10.2008, 57 cm, 3910 g

bila bi neustavljiva, če bi lahko začela....

(odgovor članu goga79)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: nekvalitetno mleko
26.10.2008 11:59:26   
ronja
AnciM, to, da mora bit dojenček 3 ure sit, je bajka. Pri 8ih tednih ni nič nenavadnega, če se hoče dojit na 1 uro. In gotovo je boljše, da ga samo dojiš, probaj samo na eni dojki v enem podoju, da bo prišel do mastnega mleka. Saj sčasoma, ko bo sposoben več spit, ker bo imel večji želodček, bo tudi po tvojem mleku dlje sit. poliva mogoče več po dojenju, ker pri tem požre več zraka, ampak to ni nevarno in se nič ne sekiraj, mirno ga doji dalje, kadarkoli bo pač hotel, pa tudi če na pol ure.
Tudi moja mala se je prvih nekaj mesecev non stop dojila in je lepo rastla in dobivala na teži. Edinikrat, ko teža ni narastla, ej bilo, ko je pediatrinja rekla, da naj neham dojit, ker sem noseča. Nehala nisem, ker nisem hotela nekaj na silo, sem pa zmanjšala dojenje iz 10-12 na nekje 6x na dan (mala je bila stara ravno 1 leto) in na tem enoletnem pregledu ni dovolj napredovala. Potem mi je seveda pediatrinja dovolila dojit naprej, ni bil več problem, da sem noseča, hehe. Očitno takrat pač še ni imela takega prebavnega sistema, da bi lahok vse posrkala iz hrane - ker jedla je vedno (in še vedno) rada vso mogočo gosto hrano (pa dojila se je tudi rada).

Meni je tudi tastuser posted image pametoval, da kolikokrat jo dojim! Pa tašča je tudi križem kražem gledala! Sem si mislila, veš, kaj, ona je dojila oba sinova manj kot mesec dni, on pa še nikoliuser posted image , mi pa že ne bosta pametovala in sem lepo preslišala vse skup. Če mi bo kdo zdaj kaj sikal, jih bo pa lepo slišal nazajuser posted image . Tak da NE SE DAT! lepo doji dalje svojega dojenčka, kadarkoli on to želi in bo vse ok, boš videla!

Seven ima prav: AM je res težje prebavljivo, zato je dlje časa v želodčku in mu daje občutek sitosti. Mamino mleko gre pa hitreje čez, vendar je vseeno boljše od AM. Ti povem primer: moja mala ni niti enkrat samkrat zbolela za kako boleznijo, ki sem jo imela jaz - je pa zbolela za tem, kar je fasal oči... Ker za to, kar sem jaz prebolevala, sem delala protitelesa in jih pošiljala njej v mleko. Pa sem bila parkrat kar ornk bolana, sem se ful bala, da bo še ona zbolela, ker sva bili pač ves čas skup - itak - ampak nikoli ji ni bilo nič!

kristinanaj, jaz bi na tvojem mestu dalje samo dojila in pogosteje pristavljala malega, pa se bo tudi več mleka tvorilo. Probaj, saj zgubit nimaš kaj!

(odgovor članu AnciM)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: nekvalitetno mleko
26.10.2008 17:40:43   
skuštrana
Kristinaj,čimveč pristavljaj, saj veš, večje povpraševanje - večja ponudbauser posted image Na začetku je sploh ZELO POMEMBNO, da dojiš na zahtevo in niti slučajno na ure.

_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: nekvalitetno mleko
26.10.2008 19:45:45   
lilija*
AnciM, imam 4 mesece staro punčko. Prvih 6 tednov sem dojila vsako uro (no, ponioči je zdržala tri, 4 ure). Nato pa je postopno podaljševala čas med dojenjem. Sedaj se dojima na 3 ure. Le vstrajaj in ne poslušaj drugih ampak sebe in otroka!

In kot so napisale nekatere, z dojenjem ne iščejo samo hrane ampak tudi bližino. Saj to vidiš, kdaj aktivno je, kdaj se pa samo crklja:-)

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: nekvalitetno mleko
26.10.2008 21:43:15   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: AnciM



Je pa zelo težko najti vspodbudo, ko ti okolica pravi, da ne nahraniš svojega otroka. Da je revež lačen... Sam pa ugotoviš, da ven meče le tvoje mleko, ki ga stežka vzdržuješ in ustvarjaš.



Koliko od te okolice je dojilo?
Ko ti bo ženska, ki je uspešno, polno dojila vsaj enega otroka, rekla da ne moreš nahraniti svojega otroka, ok. Taki bi mogoče lahko verjela, ker ve o čem govori. Če ti pa o tem trobezljajo taki, ki pojma nimajo, ženske ki niso nikoli dojile oz. "jim je po enem mesecu zmanjkalo mleka" itd., no, take pa mirne duše pošleješ nekam in si enostavno ne dovoliš, da ti načenjajo živce in samozavest. Če želiš dojiti, poslušaj nasvete žensk, ki so dojile. Če boš poslušala take, ki niso, adijo dojenje. V to si lahko prepričana.

(odgovor članu AnciM)
  Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: nekvalitetno mleko
26.10.2008 22:00:22   
*Naja
AnciM- Tudi naša user posted image se je na začetku nonstop dojila....v prvih 6tih mesecih sem jo dojila povprečno 12-14x na dan. Prve mesece je tudi dosti polivala. Na teži je lepo pridobivala, saj sva šle iz P s težo 2500g, pri 6tih mesecih pa je imela 7000g. Bila je izključno dojena, nisem ji dajala nobene druge tekočine, ker je tudi ni želela. Sicer pa nikoli nisem gledala na uro, ne podnevi, ne ponoči. Tudi meni so pamet solile ženske okoli mene, ki so svoje otročiče hranile z AM, mi pametovale, da se mi dete ponoči tako pogosto zbuja, ker je lačno. No, pa smo sedaj na GH, pa se naša pupika ponoči še vedno zbuja in se želi dojiti, pa poje kar precej hrane na žlico čez dan. Pa se nič ne sekiram, ker uživam v dojenju in upam, da se bo mala še kar nekaj časa želela dojitiuser posted image .

_____________________________

"Čim bolj izkoristi sleherni trenutek tistih prvih mesecev- nikoli se ne bodo vrnili!"

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: nekvalitetno mleko
27.10.2008 11:07:17   
nanka
Pravi pokazatelj napredovanja dojenčka je teža. Jaz sem mojo polno dojila 3 mesece lepo po šolsko. Ko je jokala sem jo nahranila iz obeh dojk, podrla kupčka, se malo igrala in zaspala. Vse skupaj na 2,5 do 3 ure. Ko sva šli v posvetovalnico pri treh mesecih se je zredila 390g. Z zdravnico sva se zmenili da jo še naprej dojim samo bolj pogosto. Po 12 dneh sva imeli ponovno tehtanje in se je mala v 12 dneh po dojenju na manj kot dve uri iz obeh dojk zredila 50g. Tako je imela pri 3,5 meseci 4270g. Ker je to veliko premalo sem ji morala začeti dodajati AM. V enem tednu je pridobila 400g. Dojiti se je nehala, si pa mleko pumpam in ga je za en obrok, ki ga seveda dobi. Res sem vesela, da sem jo lahko dojila 3,5 mesece, ampak če ne gre teža gor, pač ne gre in lačnega otorka tudi ne bom pustila. Tako da poslušaj otroka in se odloči v njegovo korist, pa vem kaj govorim, ker je to že moj četrti otrok. Seveda je dojenje najlažje, najlepše in najboljše, samo otrok mora napredovati in to je edino pomembno.

In še par besedam tistim, ki pravijo da če hočeš dojiti se da. Ja res se da, samo izgleda da nekatere pač nimamo sreče z količino mleka, ki ga otrok potrebuje. Vem kaj vse sem dala čez, vključno z bolnico, ker otrok (tretja) ni pridobival na teži. Verjemite, da nobeni ne želim imeti neješčega otroka in vse kalvarije ki sem jo dala čez.

(odgovor članu *Naja)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: nekvalitetno mleko
27.10.2008 11:42:18   
Doll
Ah,to pa ni res.
Moj sin se ni redil,je še hujšal,pa sem imela mleko in ni bilo nekvalitetno ;)
pa mi je tudi P govorila,da naj dajem AM,pa hvala bogu da nisem.Šele pri 10 mesecih smo ugotovili kaj je bil vzrok za nenapredovanje

(odgovor članu nanka)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: nekvalitetno mleko
27.10.2008 13:01:45   
AnciM
In to je?

(odgovor članu Doll)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: nekvalitetno mleko
27.10.2008 13:32:08   
nanka
IZVIRNO SPOROČILO: Doll

Ah,to pa ni res.




Predvidevam da si odgovorila meni in me zanima kaj misliš da ni res?

(odgovor članu Doll)
Neposredna povezava do sporočila: 43
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
16 razlogov, zakaj si boste zaželeli še en...
Če še kolebate ali bi otroku rodili bratca oziroma sestrico, si poglejte te fotografije - prepričani smo, da se boste ta...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?