|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  3 4 [5] 6 7   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: goljufija
23.10.2008 19:58:53   
rija
IZVIRNO SPOROČILO: soncece24

Meni pa po 4-ih straneh prebranega nekaj ni jasno. Rekel je, da rabi 150 za izlet, ki bo novembra in 50 bi imel za zraven. In glede na to, da smo še oktobra si mu ti celih 200 dala takoj? user posted image




ja....tole sem se pa tudi jaz spraševalauser posted image

_____________________________

...vox populi...

(odgovor članu soncece24)
Neposredna povezava do sporočila: 101
   RE: goljufija
23.10.2008 20:36:49   
Gina
IZVIRNO SPOROČILO: sanja nk.

ne razumem te GINA potem pa ti povej kako bi ti kaznovala, kaj bi ga vn zaprla, bi ga pretepla, ne vem pa ti si kot vem učiteljica nobeden ni govoril o ukinitvi kazni samo martretirat ga pa ne misliva in odločila sva se  da damo še eno priložnost in kot sem rekla zdej naj mu bo če se pa to ponovi bo PA NEKAJ ČISTO DRUGEGA, in to sam zdej dobro ve , obljubil je da se to ne ponovi midva mu verjameva , sploh ne vem kaj bi rada kaj naj ne bo zdej več najin sin ...............


Ma lepo te prosim, ne obračaj besed! Nikdar nisem govorila o ničemer, kar pišeš. Fenomen vseh fenomenov mi je, kako ljudje iz tega, če napišeš, da se z nečim ne strinjaš, ven potegnejo, da je njihov otrok zanič, ap še oni so zanič, aja kaj si napisala, da je kriminalec, da mislimo, ap še maltretirati bi ga bilo treba, pa še ne vem kakšne pravljice ratajo ven.user posted image  Od kod jih jemlješ?

Tudi konkretno sem napisala, kaj bi storila: Isti hip, ko bi ugotovila kaj je kupil, bi tisto romalo skozi okno ali v smeti, v vsakem primeru bi stvar po možnosti  fizično polomila, da je ne bi mogel več uporabljati, pa da mene ne bi ta dobra (beri ta neumna) prijela, pa da bi imel edino logično posledico - kar ukradeš, ni tvoje, ti ukradejo nazaj, moraš dvojno plačat s tem da stvari nimaš, pa še plačat jo moraš. Denar bi moral vrniti kakor ve in zna, lahko s svojim delom ali kaj vem čem, njegov problem in zihr nekaj časa ne bi vsmel na pc. To bi bilo vse.

Še to Tanika, marsikateri tisti, ki ste bili strogo vzgajani, ste zašli v drugo skrajnost, kar se vzgoje tiče. Jaz se z mojimi otroki pogovarjam, pogovarjam in pogovarjam. In zato že ta hip vedo, da se krast ne sme, ker smo imeli toliko pogovorov na to temo in predvsem še bolj zato, ker so moji otroci precej odgovorna bitja, ki vedo, da vse kar imaš, si moraš sam ustvarit. Za to, da so samostojni, nespackani in odgovorni sem pa jaz kriva, ker mi je to vrednota. In sem čist zihr, da kradli ne bodo, ker 1. niso niti tolk razvajeni, da ne bi mogli prenesti, če ta hip nečesa nimajo, ker 2. sproščajo adrenalin drugje in tudi zato 3., ker imajo neko odgovornost do reči in staršev, ter tudi do sebe, pa se jim zdi to pod nivojem. Moj 12. letnik, ko sem mu rekla, kaj si misli o nekom, ki naredi to, kar je tale sanjin deček, pa zakaj to naredi, je rekel, da si je fant pač tolk močno želel in da je pač razvajen froc, ki mu je očitno vse dopuščeno. Ko sem ga vprašala ali je to kraja ali je to igra v puberteti, je rekel, da je to oblika kraje - vidiš celo otrok istih let razmišlja precej bolj zrelo.

Kar se tiče odnosa do denarja, pa je tako, tanika... Nekateri otroci so mahnjeni na denar že od rojstva. Takim lahko vse kupiš, pa še sami bodo škrtice zraven, pa vsako reč bodo čuvali do nezavesti in so zelo navezani na materialno. Taki so se rodili, čeprav meni osebno to ni neka res fajn kvaliteta, je skrajnost. S tem, ko jim vse kupiš, jih po mojem še bolj navežeš na materialno, ker jim to rata oblika izkazovanja ljubezni, ne najdejo česa drugega potem. Po drugi strani obstajajo ravno obratni, ki nimajo nobenega odnosa do denarja, nič ne čuvajo, na nič se ne navežejo, taki pridejo na svet. Če takim vse kupiš, jih še bolj oddaljiš od spoštovanja denarja. Zato kupovanje vsega ni nikdar ok, je zelo zelo zanič za moje pojme. Tak otrok ne bo v resnici nikdar kaj preveč srečen, ker tega ne bo nikdar cenil. Niti dela ne bo cenil. Vse mu bo samo po sebi umevno. Sem se ravno zadnjič pogovarjala z eno, ki je v takem okolju, ki ji je vse (materialno) nudilo gor rastla. Je rekla, da je to kot en plastičen nadomestek za ljubezen, za katerega ne veš, da te ne osrečuje, misliš celo da te, ampak te dolgoročno ne, pa da nikdar ne ceniš nič prav kaj dosti. Vse zahtevaš, pa več in več, ampak sreče pa ni. Jaz bi ji verjela. Moji otroci vsekakor nimajo vsega in me niti malo to ne sekira.

(odgovor članu sanja nk.)
Neposredna povezava do sporočila: 102
   RE: goljufija
23.10.2008 20:46:40   
kaya2007
In sem čist zihr, da kradli ne bodo,


uf, svaka čast, da si tole upaš misliti in tudi naglas povedati user posted image ...ker nikoli ne moreš biti v nič 100%, vsaj po mojem mnenju.

aja, pa ne razumem kaj otroka naučiš, še razbiješ igrico? kaj o uničevanju dokaj dragih reči? če že, se mi zdi pa veliko bolj elegantno vrnit zadevo v trgovino.

< Sporočilo je popravil kaya2007 -- 23.10.2008 20:48:08 >

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 103
   RE: goljufija
23.10.2008 20:48:43   
Mišni
IZVIRNO SPOROČILO: Volga

IZVIRNO SPOROČILO: rija

zs niso varnauser posted image


Vsekakor bolj kot "javno". Ker vseh tudi ne zanima, kaj se ti je zgodilo.


Se bolj strinjat ne bi mogla.

_____________________________

Velika rit je velika stvar.

(odgovor članu Volga)
Neposredna povezava do sporočila: 104
   RE: goljufija
23.10.2008 20:51:12   
rija
mišni, tega pa res ne rabiš posebej poudarjatuser posted image user posted image user posted image

_____________________________

...vox populi...

(odgovor članu Mišni)
Neposredna povezava do sporočila: 105
   RE: goljufija
23.10.2008 21:05:30   
tanikaa
Gina, ne grem v drugo strajnost. Ga ne tepem, ampak ga kazujem na drug način. Ampak kazen je stvar dogovora. Najprej med mano in možem, potem se vsedemo s sinom in se zmenimo. Tudi on ma besedo pri določanju kazni. Lahko pove, če se mu kazen zdi prestroga in to utemelji. Če se nama zdi, da so njegovi argumenti tehtni, to upoštevava. Če ne, pač ne. Ampak mu tudi razloživa, zakaj je temu tako.

In ne vem, mogoče nisi mislila na mojega sina, ampak moj sin ni škrt. Če si kaj želi kupiti, si kupi. Ampak prej premisli. In mislim, da z denarjem dela preudarno, nikakor pa ne škrt. Sicer je to moje subjektivno mnenje, nekdo drug, bi podal veliko bolj objektivno mnenje.

Meni se več ne da. Res ne. V vzgojo svojega otroka vlagam veliko truda. In večina mamic. Grešimo ene in grešijo druge. Zato ne bom nikoli trdila, da je moja vzgoja pravilna in najboljša. Niti približno ni. Na tej temi sem samo podala svoje mnenje, kako bi jaz oz. midva z možem reagirala. Nikakor pa nisem trdila, da je to prav. Za ene je, za druge ni. Vsekakor pa si lahko predstavljam, kakšen šok je bil za mamico, ki je odprla to temo. Ne zavidam ji. Nikakor pa ne bom trdila, da ima razvajenega sina. Ker ga ne poznam. Niti nje.

Srčno upam, da se bo fant iz nastalega naučil, da z goljufijo ne prideš nikamor.

_____________________________

Je** se mi za vse in vsakogar.
_____________________________

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 106
   RE: goljufija
23.10.2008 21:26:08   
Rožica I
IZVIRNO SPOROČILO: sanja nk.

kot da ne poznam lastnih otrok...........

----------------------------
Očitno, da ne, če te lahko tako naplahta user posted image !

Skratka, zelo iznajdljiv je res, ampak upam, da mu nisi to povedala. Kazen bi tudi sama izbrala podobno, le ( kot večina pravi) naprave ne bi dobil nazaj. Naj pride do nje s poštenim delom oz. s kakšnim 1/2 ali raje kar celoletnim varčevanjem user posted image !
Kazen mora bit vzgojna, ne user posted image ?

_____________________________

ROŽICA

(odgovor članu sanja nk.)
Neposredna povezava do sporočila: 107
   RE: goljufija
23.10.2008 21:50:07   
sanja nk.
zdej pa da odgovorim komur še nisem prvič, dala sva mu denar takoj ker je zmerajz njim znal saj dobi vsak mesec precej veliko žepnino , vendar mora nato za njo pomagati in zmeraj tudi pomaga, denar špara in hec je tudi v tem da ima denar sam za njega sam bi ga raje kupil z najinim denarjem,

gina ne zamerit sam ti si vse očitno narobe predstavljaš govoriš pa kot največja psihologinja.....

primoza rr al kaj že si tut ti ne zdej iz mojega otroka delat mamilaša, ker nama denarja še nikoli ni ukradel, samo zdaj naju je ugoljufal in zdej točno vem za katero stvar, če bi jih pa užival bi ga prepoznala saj sem poznala v življenju tudi ljudi ki so jih jemali in poznam znake......,

poleg tega kaj bi ga pa naučila če bi mu razbila igrico.......pa čeprav jo je dobil z goljufijjo , mogoče bo pa enkrat tajkunuser posted image user posted image

Glede iznajdlivosti je pa res da je že od nekdaj premeten, sam obrne tudi starejšega brata , priznam sem če ne naredi take stavri kot zdaj kr ponosna na njega ker se zmeraj znajde kR JE DOBRO ZA ŽIVLJENJE......

pa še nekej otrok , ki kao dobi vse ni nujno tudi razvajen , to je odvisno od njegove psihe in vzgoje......

pa še to in upam da se strinjate z mano vsi smo ljudje vsi delamo napake, in vsi si zaslužimo še eno priložnost , pa da me ne boste spet vlekli za besedo (GINA.....), druge možnosti pa ne bi dala vsem sprijencem in kriminalcem

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 108
   RE: goljufija
23.10.2008 21:53:57   
Anonimen
Napisala si, zmeraj je dobil vse kar je želel.In ko tak otrok enkrat ne dobi, se posluži goljufije ali kraje.


Lazi se ne posluzi zaradi tega, ker je vse dobil, ampak iz strahu.

Iz katerega pa ne vem, grem naprej prebrat user posted image .

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 109
   RE: goljufija
23.10.2008 21:58:02   
Anonimen
pa še nikoli se nama ni zlagal in zmeraj je dobil denar za šolo in zmeraj je vse dražalo


Zakaj se je pa zdaj "moral"? Mislim, zakaj ni raje vprasal za ta psp, ce pravis, da dobi vse?

Aha, sem videla, da si ze odgovorila. Pocasi berem user posted image .

< Sporočilo je popravil Mič II -- 23.10.2008 21:59:49 >

(odgovor članu sanja nk.)
  Neposredna povezava do sporočila: 110
   RE: goljufija
23.10.2008 22:08:01   
Anonimen
ne razumem te GINA potem pa ti povej kako bi ti kaznovala,


Bom kar tukaj nadaljevala.

Jaz bi mu absolutno vzela stvar, pridobljeno z lazjo. Pa ne zato, ker se je znajdel, ne zato, ker je "samo" otrok, ne zato, ker kazen ze sluzi.

Zato, ker lazi ABSOLUTNO ne prenesem. Ja, kricim in se podcrtala bom. Jaz ne lazem otroku in enako pricakujem od njega. Razumem strah, razumem, da se ne znajde, razumem, da nima vztrajnosti, da bi svojo zeljo ponavljal se stokrat. Vse to razumem (pa se kaj), ne bom pa nikoli tolerirala lazi. To je absolutni no go. Zaupanje je temelj odnosa v druzini in laz postavlja vse na kocko.

Glej, jaz sem ze marsikaj kapitalnega uspicila (najveckrat sicer v svojo skodo user posted image ), samo lazem pa nikoli ne svojim starsem (pa se spicim z njimi v sekundi in na mrtvo, ce je treba user posted image ). Ker ce zelim, da mi pomagajo v zivljenju naprej, morajo vedeti, pri cem so. In laz je za to ena zelo slaba podlaga. Tako da, to pricakujem od svojih otrok in to pricakujem od starsev, da sprejmejo resnico. Kar pa roko na srce tudi njim ni vedno lahko, najbrz.

(odgovor članu sanja nk.)
  Neposredna povezava do sporočila: 111
   RE: goljufija
23.10.2008 22:11:38   
Anonimen
in to je po eni strani zanimivo gledati , npr. tudi to kako se znajdejo.....


Jaz bi veliko raje gledala iznajdljivost tipa oci, opral sem avto...saj ves, psp bi rad. To je ena taka tipicna iznajdljivost. Ki koristi, tudi kasneje v zivljenju.
Ampak vsak po svoje.

(odgovor članu sanja nk.)
  Neposredna povezava do sporočila: 112
   RE: goljufija
23.10.2008 22:18:10   
sanja nk.
mič 2 taka iznajdlivost kot oči opral sem avto , imamo kar naprej in tega sploh ne omenjam...........

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 113
   RE: goljufija
23.10.2008 22:19:55   
sanja nk.
aja pa sej bi mu kopila psp naprimer za novo leto , pa kot sem že rekla lahko bi si ga kupil tudi sam sploh ne vem kaj ga je pičilo...........zdej pa ne odgovarjam večuser posted image user posted image vse imate že napisano še mal pa vam bom napisala čisti njegov opis če bomo šli tako daleč.....

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 114
   RE: goljufija
23.10.2008 22:22:06   
Anonimen
taka iznajdlivost kot oči opral sem avto , imamo kar naprej in tega sploh ne omenjam...........


Potem bi mene taka laz se bolj skrbela.

(odgovor članu sanja nk.)
  Neposredna povezava do sporočila: 115
   RE: goljufija
23.10.2008 22:29:17   
sanja nk.
no da še na to dam repliko: mić 2 veš , to je on vzel kot iziv če mu rata ali pa mu ne bi........, najstniki, drugače pa vse piše......pa vem da vam ta izjava ne bo všeč .......ker si je to težko predstavljati najprej bi ga morali spoznati pol pa ocenjevati vem k to je težko

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 116
   RE: goljufija
23.10.2008 22:30:33   
Anonimen
najprej bi ga morali spoznati pol pa ocenjevati vem k to je težko


Saj pravim, vsak po svoje.
Ti ga poznas in ves, kaj je prav.
Srecno.

(odgovor članu sanja nk.)
  Neposredna povezava do sporočila: 117
   RE: goljufija
23.10.2008 22:39:49   
CatJa
.... pa me zanima kako bi vi na to reagirali



Začela bi se spraševati, če si v familiji napačno razlagate pojem demokracija. Glede na napisano se sicer utrujate okol nje, pa vam ne ratuje najbolje. 12letni avtokrat in dva podložnika, ki se sekirata, če nista gospodiču prisodila prehude kazni user posted image

_____________________________

Niso časi slabi, temveč človek.
John BEAUMONT

(odgovor članu sanja nk.)
Neposredna povezava do sporočila: 118
   RE: goljufija
23.10.2008 22:55:20   
sanja nk.
ja catja v najini hiši imava 12 letnega monarha , ki živi v rezidenci , plačuje ga najin proračun, ima še letno rezidenco in to kar dve na morju in v bohinju, in klub temu da ga država živi saj živi od proračuna, tega poskuša nategnit še za dodaten denar, ti je to kej znano..user posted image user posted image ......uglavnem zmeraj smo nategneni od monarhov.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image , navdih mi je dal obisk kraljiceuser posted image pa kljub temu da vemo da ta monarh veliko košta ga imamo na oblasti in ga imamo zelo zelo radi....... pa če nismo res podložnike eni trapci.......user posted image user posted image .......

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 119
   RE: goljufija
23.10.2008 23:03:48   
sanja nk.
ko naredi ta monarh napako, ga na začetku hočemo vreči z prestola nato se nam zasmili .....user posted image user posted image , vse to pa delamo za njega ker vemo da nas ima vseeno rad in če bi se nam kaj zgodilo lahko vedno računamo tudi na njegovo pomočuser posted image user posted image user posted image user posted image

no to tko mal za hec opis naše družine..........user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image , sej vem GINA  napisala boš veliko repliko

(odgovor članu sanja nk.)
Neposredna povezava do sporočila: 120
   RE: goljufija
24.10.2008 6:03:09   
Primoza
IZVIRNO SPOROČILO: sanja nk.
primoza rr al kaj že si tut ti ne zdej iz mojega otroka delat mamilaša, ker nama denarja še nikoli ni ukradel, samo zdaj naju je ugoljufal in zdej točno vem za katero stvar, če bi jih pa užival bi ga prepoznala saj sem poznala v življenju tudi ljudi ki so jih jemali in poznam znake......,


No super, če se spoznate na uživanje mamil potem pa je zadeva ok. Je pa ta družbeni pojav največkrat povezan s potrebo po kešu.

(odgovor članu sanja nk.)
Neposredna povezava do sporočila: 121
   RE: goljufija
24.10.2008 7:50:53   
rija
sanja, v tvojem pisanju zaznavam ponos....na svojega mulca....ker se znajde user posted image user posted image user posted image  tajkunuser posted image user posted image user posted image  ojej.....da ne boš jokala čez nekaj letuser posted image user posted image user posted image  ali še prej....

_____________________________

...vox populi...

(odgovor članu Primoza)
Neposredna povezava do sporočila: 122
   RE: goljufija
24.10.2008 8:24:06   
darja72
Po tvojem pisanju sodeč, je tvoj pobič razvajen materialist ali pa na poti do njega. In dobršen del odgovornosti za nastalo situacijo nosita starša.
Za ostre besede se ti opravičujem, pač tako je moje videnje.

_____________________________

Kogar ni, ga ne pogrešamo!

(odgovor članu sanja nk.)
Neposredna povezava do sporočila: 123
   RE: goljufija
24.10.2008 9:15:04   
CatJa
IZVIRNO SPOROČILO: sanja nk.

ko naredi ta monarh napako, ga na začetku hočemo vreči z prestola nato se nam zasmili .....user posted image user posted image , vse to pa delamo za njega ker vemo da nas ima vseeno rad in če bi se nam kaj zgodilo lahko vedno računamo tudi na njegovo pomočuser posted image user posted image user posted image user posted image

no to tko mal za hec opis naše družine..........user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image , sej vem GINA  napisala boš veliko repliko




Hec gor al dol, ne bodi tako prepričana (v tisto odebljeno označeno). Če mu morate danes plačevat, da pomaga pri gospodinjskih opravilih, kaj vas še čaka.... Men se bolj dozdeva, da pljuvate v lastno skledo.

_____________________________

Niso časi slabi, temveč človek.
John BEAUMONT

(odgovor članu sanja nk.)
Neposredna povezava do sporočila: 124
   RE: goljufija
24.10.2008 9:27:34   
Anonimen
priznam sem če ne naredi take stavri kot zdaj kr ponosna na njega ker se zmeraj znajde kR JE DOBRO ZA ŽIVLJENJE......


Evo naslova za slovenske novice čez par letuser posted image

Včasih bi očitno tud starši kkšno vzgojno rabil.

(odgovor članu CatJa)
  Neposredna povezava do sporočila: 125
Stran:   <<   < Prejšnja stran  3 4 [5] 6 7   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  3 4 [5] 6 7   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Trmast otrok
Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?