|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Murska Sobota-epiduralna
13.2.2009 9:38:41   
liliana
To je pa zdaj tako…..enim dojenje »steče« takoj, enim ne……jaz sem rodila s carskim rezom, moja cimra v porodnišnici tudi…..njej je mleko še pri tuširanju teklo, meni sploh ni…..moja punčka je cel dopoldan spala (ker so ji sestre dale adaptirano mleko zjutraj, kot dajo vsakemu, saj jih ne pustijo lačne, da shirajo)…..popoldne pa je jokala, ker je bila lačna…..meni so sestre kar nekajkrat pokazale kako se pristavlja…..vendar ni bil v tem problem…….je otrok imel več kot 4 kile in je potreboval malo več kot tisti s tremi kilami, jaz pa mu tega nisem mogla proizvesti……in tudi jaz sem se jokala zaradi tega, ko sem videla kako oni drugi mamici mleko teče, meni pa ne…..počutila sem se manjvredno, izgubljeno…….ko je tista druga mamica odšla en dan prej domov se mi je pa zdelo, da je čudovito, sva ostale z malo same v sobi…..ni bilo več nikogar, ki bi mi dajal vtis manjvrednost…..mleko še vedno ni teklo, sem rekla sestram, da naj jo nahranijo na šprico, ko je že precej časa jokala……so jo brez kakih pripomb nahranile…..
 
Se pa strinjam, da se dojenju daje prevelik poudarek, ki izgleda v porodnišnicah kot pritisk na mamice, ki jim mleko ne teče v potokih…..vendar tega niso toliko krive sestre, je porodnišnica pač dojenju prijazna porodnišnica, sestre imajo navodila po katerih morajo delati…..in potem se ene mame pritožujejo, da njihove otroke hranijo z umetnim mlekom, druge se pritožujejo, da jih ne, da otrok joče, ker je lačen…….
 
ljudje pa itak še posebno v zadnjem času, imamo radi neka strokovna navodila in zaupamo samo t.i. strokovnim pristopom pri vzgoji in hranjenju dojenčka…..da potem lahko s prstom kažemo na druge, zakaj nam tisti stereotip, ki nam ga stroka vsakih nekaj let na novo vzceplja in spreminja ne uspe…… in to izgleda nekako tako,….«jaz sem imela težave pri dojenju, ker je osebje v porodnišnici slabo, brez občutka«…..kasneje pa nekako tako…..«pa saj otroku nikoli nisem dajala sladkarij, ker jih odsvetujejo, ne vem zakaj jih otrok sedaj pri 3 letih kar požira….sigurno zato, ker mu jih je tašča skrivaj dajala«…..

< Sporočilo je popravil liliana -- 13.2.2009 9:41:21 >

(odgovor članu Lalica1)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Murska Sobota-epiduralna
13.2.2009 12:32:54   
Lalica1
Saj se strinjam s tabo v vsem. Ampak meni niti ena ni prišla pokazat, kako naj hčerko pristavim. To me je motilo. Meni ni treba govoriti da moram dojiti...Želela pa bi si, da mi vsaj pokažejo kako to gre, ker res nisem znala kam naj dam tisto majčkeno rokico. Pa nisem imela nobenega problema z mlekom, ker sem ga veliko zlila v umivalnik, mala pa se je dovolj najedla, saj je že v porodnišnici spala 6 ur ponoči. Tako da bi jaz sploh mogla dobiti super občutek. Pa sem bila res razočarana...To, da pa vsaki pokažejo kako otroka dojiti in ji prvič pomagajo z nasveti, pa ne vzame v povprečju več kot 5 minut.  In po moje je tudi to bistvo "dojenčkom prijazne porodnišnice", ne samo tisti plakati in predavanja...

Kar se pa tiče adaptiranega mleka je pa takrat bilo tako, da so ga našibali otrokom samo prvo noč, ko so bili v njihovem varstvu, da so imele pač mir. Drugače ga niso dale. Z mano je rodila moja najboljša prijateljica, ki je imela dojke trde kot beton (pumpala si jih je v solzah in krikih, bruhala,..), mali pa lačen, ker ni in ni teklo. Cele dneve je jokal. Pa jih je v solzah prosila, naj mu dajo nekaj mleka. Pa niso....

Mogoče so res imele takrat smo slab teden in je drugače slika čisto drugačna, ampak ....

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Murska Sobota-epiduralna
15.2.2009 9:27:12   
pokica_
Lalica, to je pa grozno, kar so si dovolili pri tvoji prijateljici. Jst, da mi kaj takega nardijo, bom poslala kr mojga v Millerja po adapt. mleko! user posted image  Pol pa naj zjajo, če čejo! Pa še v časopis bojo romale te otroške sestre. Sicer pa....imam jezik in jim bom že dala vetra. user posted image

_____________________________

Pa smo dočakali najino največjo srečo...sinka Aneja

(odgovor članu Lalica1)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: Murska Sobota-epiduralna
23.2.2009 11:46:25   
wii
No tako, pa smo rodili. Glede EA pa vam lahko povem, da jo dobite, če ste zmenjene in gre porod tako kot treba, tudi dopoldan! Jaz sem rodila brez, ker je bilo tako hitro, da enostavno ni bilo časa za nastavljanje kanala, vsega je bilo konec v slabih dveh urahuser posted image . Sem izrazila željo, da jo želim imeti, so jih poklicali, prišli, ampak kot povedano, mi je anesteziologinja povedala, da gre prehitro, bila poleg in ponudila, če želim kaj drugega proti bolečinam. Kapo dol, vsi zelo prijazni, upoštevali kaj sem povedala, želela, poskušali čim bolj ugoditi, skratka je bilo vse zelo v redu!

(odgovor članu pokica_)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: Murska Sobota-epiduralna
23.2.2009 15:06:08   
nana75
Pozdravljene punce,
nažalost je moja izkušnja ista kot Laclicina.
Porod je potekal lepo, hitro.
Ampak bivanje tam, ja to pa je čisto nekaj drugega - grozno. Zmerjale so me, da imam premajhne bradavice " halo ". Otrok je bil rojen tri tedne prezgodaj, je bil slab, zmatran, veliko je spal in nihče se ni zmanil za to. Je enkrat prišla sestra vprašat, če je kakal in sem rekla, da ni. Pa mi je odvrnila, da ne more, če pa nič ne je. Prosila sem naj mi pomagajo pri dojenu pa nič. Na koncu je mali zelo shujšal, dehidriral in so ga premestili na otroški oddelek, jaz pa sem fasala mastitis, saj kljub temu , da imam majne bradavice sem imala veliko mleka.
Na otroškem oddelku sva lepo okrevala, se privadila dojenja. Tam pa je bil " hotel " proti porodnišnici. Pa prijazne seste so pomagale, veliko so se tudi posvečale mamicam. Čisto nekaj drugega. Pa je vse v MS.
Zaradi tako slabe izkušnje v porodnišnici sem rahlo padla tudi v poporodno depresijo. Meni se nobena sestra tam ni zdela glih prijazna, pa mogoče delam keri krivico.
In ko sem bila drugič tam sem že tako vse vedla, ampak tisto slabo mi je še vedno ostalo, le da se je tokrat srečneje končalo. Bila pa sem malo panična, tudi zaradi slabe izkušnje prvič.
Edino kar mi je tam všeč je porod celo če imaš srečo in je zraven babica Hedvika.
Bodite optimistične in si mislite, da ste tam le nekaj dni z otrokom pa si celo življenje.
Tudi sama bom še šla tja, tretjič pa bom že  " vse znala " . user posted image

(odgovor članu wii)
Neposredna povezava do sporočila: 30
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Čudni prvi znaki nosečnosti
Včasih prvi znaki nosečnosti niso prav nič romantični oziroma so lahko prav "čudni" in naporni. Kakšni, preverite v čl...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?