|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: A je to res
12.11.2008 20:12:34   
MAŠKA
Meni v tem sistemu moti edino to, da nimajo zastnj tudi tisti, ki že imajo prvega otroka v šoli. Naša bo že najbrž v šoli, ko bomo imeli drugega, če ga bomo sploh lahko imeli. In zato me je zmotilo pisanje ene od predhodnic, da naj imamo več otrok.

Mislim da bi bilo pravično, da bi vsak plačeval za prvega, za naslednje pač imaš zastonj, tudi če jih imaš nekoliko kasneje.

Sicer sem pa vesela, da se je vsaj nekaj premaknilo v sistemu plačevanja vrtcev. Vsaj en korak je že storjen naprej in me sploh ne moti, da imajo zastonj tisti, ki imajo več otrok.

< Sporočilo je popravil MAŠKA -- 12.11.2008 20:16:18 >

(odgovor članu guppy)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: A je to res
12.11.2008 20:13:02   
CUKRČEK
IZVIRNO SPOROČILO: guppy
A bolje bi bilo, da je za vse enako in da so cene nabite do amena?



Seveda, samo da ne bo nekdo imel kako ugodnost večuser posted image


_____________________________

*prvič smo naredili enega otroka
*drugič smo naredili dvojčke
*sedaj se sploh ne upamo več delat otrok, da ne bodo
slučajno trojčki:))

(odgovor članu guppy)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: A je to res
12.11.2008 22:06:03   
lelaval
Mamice, ki imate enega otroka... vaši dohodki na družinskega člana dejansko SO višji od družin z dvema in več otroki. Zakaj vas moti, da drugi dobijo popust, čeprav imajo manj dohodka na družinskega člana kot vi?


Se popolnoma strinjam z napisanim.

Decemberka - vem, kako se počutiš. Tudi jaz imam 2 šolarja, 3. pa v vrtcu in lani, ko sem nehala delat (s.p. zaprla), so nama dali 2 razreda višji plačilni razred - pa jaz nisem od države popolnoma nič dobivala. Sva se pritožila in od februarja do zdaj so rabili, da so pritožbo rešili (sva tako celo leto plačevala 3 x več, kot pa bova sedaj).

Kar pa se tiče tega, da ima 2. otrok zastonj vrtec, se mi ne zdi prav - nenazadnje se plačilo vrtca določa na podlagi dohodka, ne pa samo po številu otrok - tako bo  imel zastonj vrtec drugi otrok tako od tistih, ki imajo višje dohodke, kot otrok staršev, ki imajo dohodke pod povprečjem - to pa se mi ne zdi ravno pravično.

In, če se je prej štelo le po dohodku - ko sta moja starejša2 otroka hodila v vrtec, sva za 1. plačevala najnižjo, 2. pa je bil oproščen plačila - tako, da se je ta način uporabljal že nekdaj, politiki so pa z brezplačnim vrtcem za 2. otroka "želeli" dvignit rodnost.


_____________________________

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu guppy)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: A je to res
12.11.2008 22:27:49   
MAŠKA
tako bo imel zastonj vrtec drugi otrok tako od tistih, ki imajo višje dohodke, kot otrok staršev, ki imajo dohodke pod povprečjem - to pa se mi ne zdi ravno pravično.


Tukaj težko prideš do konca. V tem primeru se pa človek vpraša zakaj se grebsti za višjo plačo, zakaj delati nadure, zakaj opravljati zahtevno in odgovorno delo, če mi po plačiu vrtca in ob dejstvu, da ne dobim otroških dodatkov ostane ravno toliko kot tistemu, ki ima 8 ur na dan možgane na paši, ki se mu ni treba pri svojem delu ozirati na nobeno zakonodajo in za svoje delo ne nosi nobene odgovornosti, niti ne potrebuje kakšnega posebnega znanja pri opravljanju svojega dela.

Vsak od nas pa ima teoretično enake možnosti za šolanje in s tem za zahtevnejšo in boljše plačano službo in potem država poskrbi, da na koncu imamo pa vsi (pošteni!) bolj ali manj enako. Pač je stvar posameznika koliko se je sposoben znajti v življenju.

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: A je to res
12.11.2008 22:36:41   
Anonimen
Vsak si po svoje tole razlaga. Edino to bi še rada dodala, vsi plačujemo prispevke v eno blagajno, ampak ko se kaj premakne na bolje, pa žal temu ni tako za vse. Če bi imela vsaj plačilo za en razred nižje bi bila vesela, tako pa...gre se za veliko razliko. Vrtci se pa še kar dražijo...


< Sporočilo je popravil decembrka -- 12.11.2008 22:37:19 >

(odgovor članu MAŠKA)
  Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: A je to res
12.11.2008 22:40:37   
mala maja
da še jaz malo piskrček pristavim user posted image

meni se tudi zdi tale zakon totalno beden.

Naprimer,
- družina ima dva ali več otrok in samo enega v vrtcu - avtomatsko potegne ta kratkouser posted image
- družina ima enega v vrtcu, drugega v privat vrtcu ker ne dobi prostora v državnem vrtcu (pa če sem prav razumela da si oproščen plačila morata biti oba v istem vrcu) spet potegne ta kratko
-družina ima enega otroka v vrtcu, drugega doma zaradi zdravstvenih težav - spet potegne ta kratko
- pa če primerjam dve družini(eno 3 člansko in eno 4 člansko) v vrtcu so vsi otroci in če ima družina z enim otrokom skupni dohodek cca 900€, druga pa z dvema 1200€, je spet ta prva potegnila ta kratko. Pri drugi se večji dohodek deli na 4 (in je 300€ na člana) in dobi za drugega plačan vrtec in še zmanjšano plačilo vrtca, prva ima manjši dohodek ki se deli na tri (in prav tako znaša 300€) plača nezmanjšano ceno vrtca za en razred. bdw otorške dobita tudi obe enake , druga še malo več na račun drugega otroka. In takih družin je ogromno, pa je spet ena družina potegnila ta kratko ker tisti z že tako večjimi dohodki ostane še za razed nižje plačilo denarja v žepu, s tem da jim nekdo zastonj čuva drugega malčka.

in konec koncev če pogledamo država sofinancira varstvo samo nekaterim malčkom. user posted image Res je da dobijo starši 20% več otroških dodatkov za otroka ki ni v vrtcu in to je okoli 40€ max. Se pravi je razlika med dodatkom pri OD in doplačilom do polne cene vrtca cca 350€. Pa starši ki iz takšnih ali druganih razlogov malčka ne dajo v vrtec ali en dobijo vrtca kar je še huje niso nič na boljšem ker jim ni treba vrtca plačevati. Prav tako mora malček dopoldan jesti, prav tako je potrebno najti nekoga ki ga bo čuval, pa čeprav je to mama, tašča, babica... ji včasih stine kakšen € za čuvanje, pa še kar nekaj € za hrano (ki je bdw v ceni vrtca, nekateri vrtci pa imajo zastonj celo pleničke).
Tukaj je ena velika ljuknja, pa čeprav sem tudi jaz vesela za vse tiste ki jim ni treba plačevati vrtca. To je super zadeva samo kaj ko je zakon samo za "srečneže".
In absurd je razmišljati še o enem otroku samo zaradi tega da bo imel zastonj vrtec.user posted image

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: A je to res
12.11.2008 22:49:09   
CUKRČEK
Ko bodo ljudje začeli gledati nase in se nehali obremenjevat s tem, kaj imajo ostali in oni ne, takrat bo pa svet lepši. user posted image


_____________________________

*prvič smo naredili enega otroka
*drugič smo naredili dvojčke
*sedaj se sploh ne upamo več delat otrok, da ne bodo
slučajno trojčki:))

(odgovor članu mala maja)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: A je to res
12.11.2008 22:55:19   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: CUKRČEK

Ko bodo ljudje začeli gledati nase in se nehali obremenjevat s tem, kaj imajo ostali in oni ne, takrat bo pa svet lepši. user posted image


Iz tvojih besed je videti, kako si maneš roke. Mislim, da te presneto malo zanimajo drugi, ker ti to ugodnost imaš, če jo ne bi imela, pa mislim, da ne bi tega tako veselo pisala. Lepa misel, ampak jaz samo od lepih misli nimam nič...


< Sporočilo je popravil decembrka -- 12.11.2008 22:57:57 >

(odgovor članu CUKRČEK)
  Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: A je to res
12.11.2008 23:01:42   
CUKRČEK
pa daj no. A misliš, da imam jaz vse?? Pet se nas stiska v eni spalnici (ogromno je takih, ki imajo vsak svojo sobo), plača je taka,d a me je sram povedat (nekateri mojo mesečno plačo zapravijo v pol dneva), v avto komaj zbašem tri otroke (drugi imajo enoprostorce kljub enem ali nobenem otroku)... PA KAJ POL. Se ne obremenjujem z njimi. Se imamo kljub temu lepo. Pa tem, ki so na boljšem kot jaz, fajn privoščim.

Ko sem hodila v šolo nisem imela štipendije. Ogromno jih jo je imelo, pa so bili doma bolj bogati, a so znali prikazati "revščino". Pa kaj. Nisem jim bila fouš. Sem pač "stisnila" in prav tako naredila šolo in uživala. Pač nisem zapravljala na debelo.

Se pač ne obremenjujem z drugimi. Pa mi je veliko lepše, kot tistim, ki samo gledajo kaj je nekdo drug dobil.


Pa zdaj nisem dobila vrtca za dvojčka. In kaj naj naredim?!? NAj jadikujem in se posipam s pepelom? NAj postrani gledam vse, ki so vrtec dobili? PAč toliko je prostora.... sem zvisela... naslednjič bo bolje.


< Sporočilo je popravil CUKRČEK -- 12.11.2008 23:06:50 >


_____________________________

*prvič smo naredili enega otroka
*drugič smo naredili dvojčke
*sedaj se sploh ne upamo več delat otrok, da ne bodo
slučajno trojčki:))

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: A je to res
12.11.2008 23:11:15   
CUKRČEK
IZVIRNO SPOROČILO: decembrka

ampak jaz samo od lepih misli nimam nič...



A od tega, da jamraš in jokaš nad krivico pa imaš kaj? Samo sive lase in slabo voljo.


_____________________________

*prvič smo naredili enega otroka
*drugič smo naredili dvojčke
*sedaj se sploh ne upamo več delat otrok, da ne bodo
slučajno trojčki:))

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: A je to res
12.11.2008 23:15:42   
lemavrica
Samo za to da imajo drugi enoprostorce, lahko zapravijo višino tvoje plače v pol dneva,..ni "kriva" država in zakoni. To pa je uredila država. Pa mene ne moti da ima drugi vrtec zastonj, super. Mi pa ne gre tisti popust za prvega.

Guppy ampak veš socialno pomoč rabijo tudi družine s samo enim otrokom, pa če ravno nimajo samo 400€ ali tam nekje kolikor je cenzus, niso socialno ogrožena družina in so obravnavana kot vsaka "normalna" družina.

_____________________________

12.09.07 sva dobila najinga sončka Jako
06.05.2010 smo dobili še drugega sončka Žigo

...Na ta lepi dan v meni erekcija se ti ne zdi da ne more biti lepša...


(odgovor članu CUKRČEK)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: A je to res
12.11.2008 23:19:51   
guppy
IZVIRNO SPOROČILO: mala maja
- pa če primerjam dve družini(eno 3 člansko in eno 4 člansko) v vrtcu so vsi otroci in če ima družina z enim otrokom skupni dohodek cca 900€, druga pa z dvema 1200€, je spet ta prva potegnila ta kratko. Pri drugi se večji dohodek deli na 4 (in je 300€ na člana) in dobi za drugega plačan vrtec in še zmanjšano plačilo vrtca, prva ima manjši dohodek ki se deli na tri (in prav tako znaša 300€) plača nezmanjšano ceno vrtca za en razred. bdw otorške dobita tudi obe enake , druga še malo več na račun drugega otroka. In takih družin je ogromno, pa je spet ena družina potegnila ta kratko ker tisti z že tako večjimi dohodki ostane še za razed nižje plačilo denarja v žepu, s tem da jim nekdo zastonj čuva drugega malčka

Taka primerjava nima osnove. Lahko primerjaš ali družino z enakimi dohodki ali družino z enakimi dohodki na družinskega člana in potem tudi STROŠKI na družinskega člana, kar si spustila.

Namreč... primerjaj 3 in 4 člansko družino z 900 denarnih enot dohodka... In primerjaj stroške te družine (z enim otrokom več)... napram prihodkom na družinskega člana.

Ali pa primerjaj družino, ki ima 300 enot denarnega dohodka na družinskega člana, kot si to storila... in dodaj spet STROŠKE te družine (kar si pozabila) za tega enega člana več. Pa potem poglejmo, kaj družina "dobi" in kaj "zgubi".

Sicer pa ima CUKRČEK prav... če bi le gledali manj v tuji krožnik.


(odgovor članu mala maja)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: A je to res
12.11.2008 23:20:48   
guppy
IZVIRNO SPOROČILO: lemavrica
Guppy ampak veš socialno pomoč rabijo tudi družine s samo enim otrokom, pa če ravno nimajo samo 400€ ali tam nekje kolikor je cenzus, niso socialno ogrožena družina in so obravnavana kot vsaka "normalna" družina.

Ja, lemavrica, vem. Zato pa ta družina zagotovo ne plačuje 180€ vrtca. Tudi to je regulirala država s subvencijo in lestvico dohodkov ter socialnimi transferi.

In ravno TAKO družino, kot jo opisuješ, bi pokopal stari zakon, da plačuje za oba otroka. IN da ji lestvica ni znižana...........


< Sporočilo je popravil guppy -- 12.11.2008 23:21:28 >

(odgovor članu lemavrica)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: A je to res
12.11.2008 23:24:01   
lemavrica
Ja vem da ne. Samo tudi 50€ pri recimo 500€ dohodka za celu družino ni malo. No pa potem veš da če presežeš cenzus za samo 1€ izpadeš iz socialno ogrožene družine in na sociali ratajo hitro nesocialni in jih taki primeri ne zaniimajo več kaj dosti.

Govorila sem o tri članski družini. Kot jaz vem so znižana plačila pa že od prej, ne ravno po novem zakonu.

_____________________________

12.09.07 sva dobila najinga sončka Jako
06.05.2010 smo dobili še drugega sončka Žigo

...Na ta lepi dan v meni erekcija se ti ne zdi da ne more biti lepša...


(odgovor članu guppy)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: A je to res
12.11.2008 23:24:34   
guppy
Ne razumem kaj hočeš povedat zdaj user posted image
Kaj te moti?

(odgovor članu lemavrica)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: A je to res
12.11.2008 23:25:47   
lemavrica
Samo odgovor na tvoj post o socialnih transferih,.. da se zavedam da taka družina ne plačuje 180€ in da plačuje najbrž najnižji razred ampak tudi znesek v najnižjem razredu je za tako tričlansko družino veliko. In bi bilo lepo da bi z zakonom poskrbeli tudi za skorj socialno ogrožene.

< Sporočilo je popravil lemavrica -- 12.11.2008 23:27:14 >


_____________________________

12.09.07 sva dobila najinga sončka Jako
06.05.2010 smo dobili še drugega sončka Žigo

...Na ta lepi dan v meni erekcija se ti ne zdi da ne more biti lepša...


(odgovor članu guppy)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: A je to res
12.11.2008 23:35:28   
mala maja
IZVIRNO SPOROČILO: guppy

IZVIRNO SPOROČILO: mala maja
- pa če primerjam dve družini(eno 3 člansko in eno 4 člansko) v vrtcu so vsi otroci in če ima družina z enim otrokom skupni dohodek cca 900€, druga pa z dvema 1200€, je spet ta prva potegnila ta kratko. Pri drugi se večji dohodek deli na 4 (in je 300€ na člana) in dobi za drugega plačan vrtec in še zmanjšano plačilo vrtca, prva ima manjši dohodek ki se deli na tri (in prav tako znaša 300€) plača nezmanjšano ceno vrtca za en razred. bdw otorške dobita tudi obe enake , druga še malo več na račun drugega otroka. In takih družin je ogromno, pa je spet ena družina potegnila ta kratko ker tisti z že tako večjimi dohodki ostane še za razed nižje plačilo denarja v žepu, s tem da jim nekdo zastonj čuva drugega malčka

Taka primerjava nima osnove. Lahko primerjaš ali družino z enakimi dohodki ali družino z enakimi dohodki na družinskega člana in potem tudi STROŠKI na družinskega člana, kar si spustila.

Namreč... primerjaj 3 in 4 člansko družino z 900 denarnih enot dohodka... In primerjaj stroške te družine (z enim otrokom več)... napram prihodkom na družinskega člana.

Ali pa primerjaj družino, ki ima 300 enot denarnega dohodka na družinskega člana, kot si to storila... in dodaj spet STROŠKE te družine (kar si pozabila) za tega enega člana več. Pa potem poglejmo, kaj družina "dobi" in kaj "zgubi".

Sicer pa ima CUKRČEK prav... če bi le gledali manj v tuji krožnik.




ma a sem jaz tupa al pa si ti napol prebrala. Druga ima prav tako tistih 300€ na 4 člane, kot prva na 3 člane. Vsaka družina ima 3oo€ na člana. A zato ker ima prva samo enega otroka in druga dva je pa potlej prva z enakimi dohodki na družinskega člana full na boljšemuser posted image   Zakva pauser posted image user posted image .

In ja se strinjam ko bi vsaj nehali drugim gledati pod nos, amapk res ni pravično, kot pravi lemavrica tistio znižanje za en razred. Pa HB da ima drugi otrok zastonj vrtec, še kaj bi lahko omogočili, gre se zaradi nepravičnosti. če dajo nekaj v + naj dajo vsem ne samo nekaterim, oziroma bolje rečeno tistim ki imajo srečo, da pašejo v točnjo to luknjo v zakonu.
Pa noben jim ni fouš.
Sama mam tri otroke, dva že v šoli, mali je doma. Pa sem imela tud dva v rtcu pa enega v šoli in sem normalno plačevala vrtec za oba, pa nisem bla nobenemu foš zato ker mu ni treba plačevati. Pač smo imeli toliko večje dohodke in prav je da se več plača.
Ni pa prav to kar so sedaj naredili da so nekateri z istimi dohodki prikrajšani do znižanja ali zato ker imajo samo enega otroka, ali enega v vrtcu drugega doma, ali pa pač že enega v šoli in drugega v vrcu. Vsaj razreda ne bi bilo treba manjšati.

Aja pa še enkrat ko pišem dohodek mislim na družinskega člana, vsak ve da se govori o tem ker se tudi vse tako računa.

(odgovor članu guppy)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: A je to res
12.11.2008 23:42:44   
guppy
IZVIRNO SPOROČILO: mala maja
ma a sem jaz tupa al pa si ti napol prebrala. Druga ima prav tako tistih 300€ na 4 člane, kot prva na 3 člane. Vsaka družina ima 3oo€ na člana. A zato ker ima prva samo enega otroka in druga dva je pa potlej prva z enakimi dohodki na družinskega člana full na boljšemuser posted image   Zakva pauser posted image user posted image .

A to pomeni "a sem jaz tupa al si pa ti tupa"? user posted image
STROŠKI, mala maja... namreč, prva družina s tremi člani ima stroške za dva odrasla in enega otroka... Druga družina z dvema otrokoma ima enak prihodek na družinsekga člana, ampak ima tudi stroške za enega otroka več. Za hrano, pijačo, oblačila, kozmetiko, plenice...  Razumeš zdaj? JA, tričlanka družina, ki ima enak dohodek na člana je NA BOLJŠEM.

IZVIRNO SPOROČILO: mala maja
In ja se strinjam ko bi vsaj nehali drugim gledati pod nos, amapk res ni pravično, kot pravi lemavrica tistio znižanje za en razred. Pa HB da ima drugi otrok zastonj vrtec, še kaj bi lahko omogočili, gre se zaradi nepravičnosti. če dajo nekaj v + naj dajo vsem ne samo nekaterim, oziroma bolje rečeno tistim ki imajo srečo, da pašejo v točnjo to luknjo v zakonu.

Kot pravim. Nobeden jim ni fouš. Ampak grem stavit da niti ti, niti lemavrica, ne bi jutri imeli 3 otroke in plačevali 3*180 € za vrtec. Samo želeli bi si, da je kakšna pomoč od države urejena...

< Sporočilo je popravil guppy -- 12.11.2008 23:43:05 >

(odgovor članu mala maja)
Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: A je to res
12.11.2008 23:51:16   
guppy
Je pa še nekaj zelo ZANIMIVO.

Tukaj pogumno bentite čez to znižanje. Vaša filozofija je torej "zvišajmo cene, da bo za vse enako".
A ni to žalostno? Potisniti druge v slabši položaj, da si sam bolj zadovoljen z ureditvijo?

Nisem še slišala, da bi katera rekla, kako bi bilo fajn, da se še za druge zniža ta en razred... vse samo v smeri, da se drugim zviša...
res zanimivo... totalna foušarija.

(odgovor članu guppy)
Neposredna povezava do sporočila: 44
   RE: A je to res
12.11.2008 23:52:38   
mala maja
JA, tričlanka družina, ki ima enak dohodek na člana je NA BOLJŠEM.


ja očitno sem tupa jauser posted image user posted image  zadnje čase je vsak ki se ne strnja z menoj user posted image user posted image

družina s 4 člani in 1200€ dohodka, gre na mamo 3oo€ na očeta 300€ na 1 otroka 300€ in na drugega otoka 300€.
druga  s 3 člani in 900 dohodka, gre na mamo 300€ na očeta 300€ in na otroka 300€.
torej dobi vsak enako?user posted image  
In kako je potlej lahko druga družina na boljšem. Zaradi opreme, ki jo ima prva še od prvega otroka. Mogoče res, samo če gledamo drugače prišpara veliko več.

(odgovor članu guppy)
Neposredna povezava do sporočila: 45
   RE: A je to res
13.11.2008 0:00:14   
guppy
ja res je, imaš čisto prav. Vsak naslednji otrok, ki ga imamo, nas ne stane čisto nič. Imamo že vse od prejšnjega otroka, tudi plenice in hrano. Sicer pa je to "zanemarljiv" strošek proti tistih skoraj "300€ DOBIČKA", ki ga očitno ima družina s štirimi otroki, a ne?

Mogoče res najbolje, da to ta družina "prišpara" kot si rekla, ... ampak, če bo po tvoje, še tega ne bo mogla, ker bodo s tem denarjem plačevali vrtec za drugega otroka, da bomo vsi "enakopravni". Pa verjetno tudi večje davke od tričlanke družine, da slučajno tistih 300€ dohodka na družinskega člana ne bo "preveč".

Ah, dovolj za danes... :)
Kako lepo je videti, kako ljudje računajo drugim prihranke user posted image



(odgovor članu mala maja)
Neposredna povezava do sporočila: 46
   RE: A je to res
13.11.2008 0:10:05   
Anonimen
JA, tričlanka družina, ki ima enak dohodek na člana je NA BOLJŠEM


Ne, ni na boljsem, ker jim potem, ko placajo vrtec, ostane manjsi dohodek na clana.
Sicer pa je ze sama osnova za primerjavo narejena brezveze.

(odgovor članu guppy)
  Neposredna povezava do sporočila: 47
   RE: A je to res
13.11.2008 0:12:50   
mala maja
kam smo prišle. In znižanja vrtca za en razred....

Vse se strinjamo da ni fer da se zniža en razred tistim ki imajo že enga v vrtcu. pa naj ga vsem, kot si napsiala.

Ampak ne pri nas je že hudo če gre sosed 3x na mesec ven jest. Boli me k**** kaj majo drugi, amapk da sem do sem pršla, sem šla po trnovi poti. Nisem mela z kruh zato da so eni lahko svoje ritke na dopustu pasl, pa sem plačevala 3 in 2 razred vrtca in me ni noben ponudil nič zastonj. Še prav grdo me je terjala iz računovodstva ker nisem plačala pravočasno položnice in pod nos metala kaj vse imamouser posted image . IN ja naj država ukine tistih 300€ k jih vsako leto tako radodarno šenka družinam z večimi otroci, ki so spet na +, in v minusu tisti ki imajo samo enega otroka.user posted image
Vidš tukaj je problem. naj omogoči vsem enako, potlej naj pa vsak pri sebi razmisli koliko otrok je zmožen spravit do kruha.

(odgovor članu guppy)
Neposredna povezava do sporočila: 48
   RE: A je to res
13.11.2008 0:15:51   
Anonimen
Vidš tukaj je problem. naj omogoči vsem enako, potlej naj pa vsak pri sebi razmisli koliko otrok je zmožen spravit do kruha.


Nikoli ne bo omogocila vsem enako.
Pac smo socialna drzava in socialni transferi (dodatki, deloma vrtec) naj bi bili naravnani tudi (ceprav ne samo) v to, da zmanjsujejo socialno neenakost.

(odgovor članu mala maja)
  Neposredna povezava do sporočila: 49
   RE: A je to res
13.11.2008 8:19:25   
Anonimen
tole me spominja na enga tipa, ki je bentil čez državo, ker za otroka ni bil upravičen do otroškega dodatka. ob dejstvu da imata z ženo čez 5000€ prihodkov. njegov argument je bil, da bi moralo biti za vse enakouser posted image če en dobi, bi moral tudi dru. pa sem mu rekla, da sej dobi paket, pa dobi od občine, to je za vse enako.ampak ne, on bi otroški dodatekuser posted image in verjetno bi tud vrtec plačeval kak 1. al pa 2. razreduser posted image

tole men zgleda kot ona tipična zelena slovenska zadevauser posted image ....kaj je že....faušija mogoče?

res je, da ni pravično do tistih, k majo otroke v šoli, pri vrtcu se jim pa ne pozna nobena ugodnost. ok.
in ne rečem, če bi se usajale, ker bi zdej mogli tisti z enim otrokom plačevati več, na račun onih k majo enga brezplačno. tko pa kr neki....če jaz nimam, zakaj bi iml nekdo drug?

nam so tud dvignili ekonomsko ceno vrtca....in to zato, ker majo 3 odpravnine in 5 al kolk jubilejnih nagraduser posted image in se naj zdej razpočim, ker bom mogla več plačvat, zato k bo ena par tisoč € pokasirala?

ne, ne bom seuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kako lahko tudi najcenejši avtosedeži reši...
Najboljše razmerje med ceno in kakovostjo pri izbiri avtosedeža. Naj gre za lupinico za dojenčka ali otroški sedež - var...
Otroke uspavam zgodaj
Moji otroci so vedno šli zgodaj spat. Zapadli smo v rutino, ko so smo se odrekli dnevnemu spancu, približno tretje ali č...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?