|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   sisi 25 in bucka....
7.4.2005 20:55:48   
tinadvojčica
...kje sta se izgubile?Jaz vaju že kar pogrešam na tej strani.
Mi se imamo super.razvijamo se s pomočjo telovadbe ker ima Naja povečan mišični tonus.Ampak se že ful izboljšuje tako da nisem več v skrbeh.
Počasi se pripravljamo na krst ki ga bomo imeli 8.maja upamo da bo lepo vreme.Potem gremo pa še poarkrat spat in gremo na morčita!

No to je zaenkrat vse od nas pa upam da se kmalu beremo!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   sisi 25 in bucka....
7.4.2005 23:11:25   
bucka1
Ojla!
A veš da sem tut jaz že parkrat mislila na vaju, pa nikakor nisem dobila cajta, da kaj napišem.
Lepo da uživate. Tut mi se mamo super. Se prov fletn že pedenamo. In tko fletn je zdej, ko smo skoraj cel dan zunaj. Pa tolk šibamo okol, nas sploh nč ni doma. So že prov navajene, da skoz nekam šibamo. Veš bomo drugi teden stare že 4 mesece. Joj kaj beži cajt.

Ja tut mi se mormo na krts prijavit. Kako jih boš pa ti napravla. A boš dala prov belo oblekco.

A veš da smo šli tut mi ravno dones v razvojno in so pri naši Niki ugotovili nesimetrijo središčne lege (preprosto rečeno malo jo v desno vleče). In so nas že dali na telovadbo. Je pa prov smešno, ker nas je pa pediater poslal v razvojno zaradi Eve, ker naj bi tudi imela povečan mišični tonus, pa v razvojni pri njej niso nič ugotovili. Pol se pa zanes na zdravnike. Povej mi Tina, a ti mogoče veš, v Lj. obstaja baje ena privat razvojna, baje v Dravljah. Bi šla še tja, da se prepričam, če je pri Evi res vse OK.
PROSIM, napiši mi kako se imenuje, da bom lahko najdla telefon.

Kam pa greste na morje. Midva z možkam sva se ravno dones pogovarjala, če je pametn it z malčki na jadrnico. Stare bodo cca. 8 mescov. Najbl me skrbi, ker bo skot pihal, sej veš pol so pa ušeska najbl na udaru.
Kaj pa tvoji punčici, a sta zdej zdravi. Mi smo se kr lepo izognl prehladom in gripi. Tko da je zaenkrat še vse OK. Sam pravijo, da jim pa po tretjem mesecu pa mal odpornost pade in se lahko kaj hitro kaj razvije. Tina povej mi še, kdaj se cepi drugi DiPerTe. Prvič smo se pri 3.mesecih. A te še za kej drugega cepijo?

Jooj kolk uprašanj sem ti postavla?!
Lepo se imej se še kaj pišemo.
Pa upam,da se bomo zdej kej kmal vidle Tina in SiSi.

(odgovor članu tinadvojčica)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   sisi 25 in bucka....
7.4.2005 23:17:03   
marta2
Sorry Tina, da se vmešavam. Ful me namreč zanima nekaj glede krsta, ker bi tudi jaz rada dali svoji miškici krstiti, in sicer ali je kakšna ovira neporočenost staršev in ali so potrebne kakšne posebne priprave.

Lepo uživajte na morju:morje:. Moji dve sta v bazenu skoraj splavali, tko sta uživali, za prvi maj pa spet na morje. Matr je naporna ta porodniška.:sloncek::sloncek::sloncek:

LP

(odgovor članu tinadvojčica)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   sisi 25 in bucka....
8.4.2005 8:59:00   
tinadvojčica
Ja lepo da ste se javile.Za krst jih bom oblekla v bele oblekce ampak ne takšne za krst ampak take lepe lanene z belimi rožicami,potem pa še zabice bele pa bodi bel in belo jopico.
Glede razvojne pa nimam pojma saj mi hodimo v ZD tako da ne vem.Pokliči na informacije pa vprašaj.Mi smo bili zdaj že dvakrat v ambulanti zdaj pa hodimo na neko prav krasno telovadbo enkrat tedensko kjer delamo vaje da izzveni ta povečan mišični tonus.Res sem zadovoljna pa še rezultati so vidni.
Na morje gremo pa na otok Rab ker imam moj tam dedka tako da bomo najbrž skoraj celo poletje tam.Me pa tudi malo skrbi ker je otok in če je kaj nujnega na moreš biti takoj na celini.Samo saj vozijo trajekti na pet minut.Glede jadrnice ti ne znam svetovati bi bilo pa tudi mene strah potovati z njo in dojenčki.
Ja zdravje je ena resna stvar.Tudi mi smo sedaj zdrave že cel čas pa tudi prehlajene še nismo bile tako da moram potrkat.Ampak zaradi tega ker smo bile v bolnici smo imele pri 4 mesecih prvo cepljenje zdaj 20.4. imamo pa drugega.
Marta2 glede krsta pri nas nič ne komlicirajo midva nisva poročena in to ni bil nikakršen problem.Vem pa da nekje komplicirajo tako da imaš možnost narediti v drugem župnišču.

No lepo da smo se brale malo pa upam da se kmalu spet.Lep dan!

(odgovor članu tinadvojčica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   sisi 25 in bucka....
8.4.2005 9:00:41   
tinadvojčica
Aja marta2 pri nas niso potrebne nobene posebne predpriprave le v četrtek pred nedeljo moramo priti tja da se zmenimo kako to vse skupaj izgleda.

Kdaj ga imate pa vi?

(odgovor članu tinadvojčica)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   sisi 25 in bucka....
8.4.2005 15:24:28   
SISI25
Nas bi naj poklicali v razvojno, ker sta se rodila prehmalu in naj bi bil to običaj amoak nas do sedaj še ni nihče. Tako da ne vem. C
Drugače smo super. Zdaj je super ko je lepo vreme in lahko gremo ven.
Se pa moramo tudi mi kmalu iti dogovarjati za krst.

(odgovor članu tinadvojčica)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   sisi 25 in bucka....
9.4.2005 21:09:26   
marta2

Hvala za informacije glede krsta. Mi se o krstu šele pogovarjamo, jaz sem za, srečni očka pa malo manj ozrioma pravi, da se nič ne mudi. Bomo videli kdo bo zmagal.

Tudi me smo bile že dvakrat v razvojni, in sicer nas je tja poslal pediater. Imele smo napotnico samo za eno princesko, zdravnica je pregledala obe in pri obeh ugotovila rahlo asimetrijo središčne lege. Predlagala je uporaba handlinga (http://www.mameibebe.net/bt/2003290101.htm) in pri kontroli čez en mesec ugotovila znatno izboljšanje. Zaenkrat ni potrebna nobena terapija, imamo pa kontrolo spet pri šestih mesecih. Drug teden pa imamo drugo cepljenje, ki naj bi bilo 40 dni po prvem.

LP Marta:duda::duda:

(odgovor članu tinadvojčica)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   sisi 25 in bucka....
10.4.2005 15:37:00   
bucka1
Zivjo Marta2!
Tudi pri nas ma ena punči mal asimetrijo središčne lege. In nas je dala, da se naučimo handling.Potlej bomo pa vidl kaj bo. Sej to je prov grozn, kako premetavamo te otroke. Sej ni nč čudnga da so čist zategneni. Povej mi kaj je pa tisto v oklepaju,ki si ga priložila.

Mi smo meli pa ceplenje 16.03., zdej mamo pa naslednje ceplenje 11.05. A je to že kaj prepozno. Kolk mora bit pa težek otrok, da gre lahko drugič na ceplenje.

(odgovor članu tinadvojčica)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   sisi 25 in bucka....
12.4.2005 8:39:21   
marta2

Nam je razvojna pediatrinja pokazala osnove handlinga (res samo osnove) pa še to na hitro. Zato sem na internetu našla lepo razložen in pokazan handling in to stran dala v oklepaj, če slučajno še koga zanima. Škodovati ne more, je pa zelo koristno.

Moji dve naj bi bili danes drugič cepljeni, pa imata vsaka okrog 6 kg. Najbrž kile niti niso merilo. Je pa moji kolegici punčka zbolela med drugim in tretjim cepljenjem in so pač tretje cepljenje prestavili na čas, ko bo zagotovo zdrava.

LP

(odgovor članu tinadvojčica)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   sisi 25 in bucka....
12.4.2005 12:23:20   
bucka1
Ampak Marta na tej strani ni nič. A je pravi naslov.

(odgovor članu tinadvojčica)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   sisi 25 in bucka....
12.4.2005 14:37:41   
SISI25
Sem videla, da ste se pogovarjale tudi o cepljenju. Moja dva še prvič nista bila cepljena pa sta stara 4,5 mesece. Prvič naj bi bila skoraj pri 5 mesecih. Sta bila takrat ko bi morala biti ravno nekaj bolančkana in je rekla čez en mesec. Naročili so nas pa čez en mesec in pol. Men se zdi to pozno ampak je rekla, da ni problema, ker sta še vedno delno dojena.

(odgovor članu tinadvojčica)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   sisi 25 in bucka....
12.4.2005 18:51:20   
marta2
Sorry, ni aktiven link:zmeden:

http://www.mameibebe.net/bt/2003290101.htm

Poskusi znova.

LP Marta:duda::duda:

(odgovor članu tinadvojčica)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   sisi 25 in bucka....
17.4.2005 22:52:16   
bucka1
Sisi25,
sem prebrala, da se delno še vedno dojite. Tut mi se še delno dojimo. Te lahko vprašam, koliko mleka ob vsakem dojenju popijeta?

(odgovor članu tinadvojčica)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   sisi 25 in bucka....
18.4.2005 12:19:33   
SISI25
moja dva pojeta ponavadi 5 obrokov na dan. Pojeta pa približno 130-150ml. Hecno je da sta takšno količino pojedla pri dveh meecih pa še vedno isto pojeta. Sploh nočeta več ampak se lepo redita.

Si pa jaz črpam in jima dajem po flaški. Sem do zdaj delala tako, da sem enkrat enemu drug obrok pa drugemu, ampak zdaj mojega mleka nočeta več in je rekla pediatrinja da naj z aptamilom zmešam tako, da zdaj dobita pol pol.

(odgovor članu tinadvojčica)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   sisi 25 in bucka....
18.4.2005 22:21:01   
tinadvojčica
Bejbe v petek je srečanje.A pridete?Jaz bom tam s svojimi pikicami!!Javite se!

(odgovor članu tinadvojčica)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   sisi 25 in bucka....
19.4.2005 13:17:11   
bucka1
SiSi pri nas je pa tako. Do zdaj smo se tudi mi dojili izmenično, enkrat ena, drugič druga, ampak mi pa zadnje čase nekaj štrajkata, tko da si moram kr izčrpat in potem po flaški dat. Zaenkrat imata moje mleko radi. Sej se sprašujem, zakaj še tolk ustrajam, ampak ko pa pomislim, da jih ponoči kar priklopim zraven in mi sploh ni treba vstajati, ja prav zato še vstrajam.
Drugače pa moji dve popijeta 5 obrokov čez dan in enega ponoči, to je na obrok od 100 do 130ml. Zvečer tudi več kot 130ml.

Koliko mleka si pa izčrpaš naenkrat in koliko pogosto si izčrpavaš. Jaz mam občutek, da mi vse manj pojetsa na dojki in da mi bo počasi usahnilo. A če grem po dojenju še na črpalko, pa izčrpam skoraj nič. Tko da ne vem kakšna bi morala biti zdaj magična formula, da bi dobila še več mojega mleka.

(odgovor članu tinadvojčica)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   sisi 25 in bucka....
19.4.2005 13:18:27   
bucka1
Ob kateri uri pa je srečanje in kje. Mogoče pa pridemo, moram še doma mal povprašat.

(odgovor članu tinadvojčica)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   sisi 25 in bucka....
19.4.2005 15:21:05   
tinadvojčica
Srečanje se začne ob pol petih pa so šestih na Vojkovi v Centru za slabovidne ali nekaj takega.Na MONu piše vse bolj točno!

(odgovor članu tinadvojčica)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   sisi 25 in bucka....
19.4.2005 21:51:46   
SISI25
bucka 1

Jaz si črpam nekje 4 x na dan po 130, zjutraj pa ko si celo noč ne pa približno 200-240. Moja dva jesta zvečer ob 8, potem pa ob 6 zjutraj tako da se mi malo več mleka nabere.
Ga imam pa tudi jaz malo manj, včasih sem si črpala večkrat tudi po 150-160, zjutraj pa po 280. Ampak še gre.

(odgovor članu tinadvojčica)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   sisi 25 in bucka....
21.4.2005 16:19:55   
SISI25
Tina

kaj tvoje tamale so potem tam čisto pridne? Jaz si ne znam predstavljat, da bi naša dva vzela sabo, ker sploh ne morta biti pri miru. ŠE v vozičku ne, ju moram ves čas sem pa tja premikat. Bi se cele dneve kar nosila sem pa tja. Razen če ju s kakim mostom zamotimo za nekaj časa. Ko pa gremo kam morata biti pa ves čas v pogonu, drugače že ne velja. Še če sta na rokah in bi hotel z njima sedeti ni vredu ampak je treba hodit. Res skrbita za našo kondicijo.

(odgovor članu tinadvojčica)
Neposredna povezava do sporočila: 20
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Dojenje: "Mozoljčki" na bradavicah...
Neverjetno, za kakšne podrobnosti je poskrbela Narava! Poglejte si video, kako pomembno vlogo imajo tiste drobne pikice,...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?