|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: cene fotografov...
25.1.2009 18:56:42   
memole
Najin ima za cel dan od doma do rezanja torte 1920 eur!user posted image
Tako da sva midva vzela samo od civilne pa do rezanja torte pa še 10% popust sva dobla ker sva 6 mesecev prej rezervirala tko da naju pride 450 eur!

Več pa ne bi dala nikoli pa četudi mi slike ostanejo saj niso iz zlata!


_____________________________

26.9.05 se nama je rodila rožica Lara!
28.4.2010 se nam je pridružila še druga rožica Maja!
http://racka.moj-album.com

(odgovor članu sxy)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: cene fotografov...
16.2.2009 14:34:13   
BoPhot
Naj malo razložim kako poteka fotografiranje poroke iz fotografovega zornega kota.

Prvo fotografija je lahko ali pa tudi ni umetnost, odvisno kdo jo ustvarja.
Oprema, ki jo fotgraf uporablja pri svojem delu je lahko v rangu nekaj 100EUR ali pa nekaj 10 tisoč eur.
Ponavadi stane dobra fotografska oprema s katero se lahko ustvari določen fotografski presežek, okoli 10.000 Eur in več. Je pa izbira fotografske opreme stvar posameznika. Ni nujno, da za dobre fotografije potrebuješ najdražjo opremo, predvsem za vso to opremo stoji fotograf, ki pa mora imeti obilo izkušenj z samim fotogrfiranjem ter nek svoj pristop k celotnemu fotografiranju, ki je odraz njegovega minulega dela.

Poleg fotografske opreme, torej primernega fotoaparata in 3-5 objektivov ter bliskavice, je nujen še računalnik ter skalibriran monitor za potrebe postprodukcije.
Fotografiranje na terenu predstavlja pri dobrih fotografih, ki dajo kaj na končni izdelek, le manjši del vloženega dela in časa. Večino časa se porabi v postprodukciji, kjer je potrebno fotografije pravilno obdelati. Za najboljše rezultate se fotografira v posebnem RAW formatu zapisa fotografij, katere lahko pregledujemo samo na računalniku z posebnimi programi. Nato se vsem RAW fotogrfijam določi zelo natančno temperaturo svetlobe, ki je primerna za tematiko fotografij ter sovpada z dejanskim stanjem pogojev med samim fotografiranjem. To je pa šele začetek obdelave, s tem smo določili izhodišča za nadaljno obdelavo. Ko fotografije konvertiramo v običajen fotografski format Tiff ali pa JPG, jih je nato potrebno še obdelati s posebnimi fotografskimi programi. Fotografiji se uredi izrez ter kontraste, nato pa še doda korekcije kožne barve ter ostale efekte... skratka čas potreben za obdelavo ene fotografije v končni izdelek je med 10 minutami in eno uro odvisno od zahtevnosti korekcij in potreb za končni efekt, ki je viden na fotografiji. Sam ponavadi na poroki naredim med 300 in 600 fotografijami, ki jih na koncu skrčim na glavni izbor, ki predstavlja celoten potek poroke. Izgotovljenih fotografij je ponavadi okoli 200, ki so vse obdelane ... torej porabljeni čas za končne fotogrfije je precejšen. Samo fotografiranje je le vrh ledene gore. Osebno si pred obdelavo fotgrafij vzamem 2-3 dni časa, da se malo distanciram od samega dogotka, tako lahko bolj realno ocenim ter obdelam fotografije. Kožne barve so v fotografskem smislu precej zahtevne in le spočite oči lahko določijo prave kožni ton....

Pri mojem delu se ne omejujem na instant v naprej pripravljene in lahko razumljive (vendar mnogokrat površne in neosebne) pakete fotografiranj. Z vsakim parom se osebno pomenim že pred fotgrafiranjem tako, da vsaj približno dobim občutek o njivem okusu in željah, kar mi kasneje pomaga, da prilagodim stil fotografiranja vsakemu posamezniku. Nato pa sta mlado poročenca še aktivna pri samem izboru ter urejanju fotografij za končni izbor in izdelek (v končni fazi so fotografije namenjene njima in njunim bližnjim)... torej, če poenostavim, na poroki se ne fotografira artiklov temveč resnične ljudi, ki imajo svoje želje in potrebe ter predstavo o tem kako naj bi stvari izgledale. Dober fotograf se zna prilagoditi določenim smernicam in pri tem ne izgubi nekega umetniškega naboja, ki je prisoten v fotografijah. Zatorej bi se ne smel bati bolj poglobljenega in osebnega kontakta pri celotnem procesu fotografiranja.
Res pa je, da so stvari dosti bolj enostavne če kot fotograf rečeš to naredim za ta denar, končni rezultat pa bo takšen kot ga bom pač sproduciral... s takšnim izločanjem naročnika iz procesa se stvari precej poenostavijo in dosti man je dodatne komunikacije, ki ponavadi upočasni sam proces... vendar pa kar se mene tiče to ni način pri katerm bi se kot fotograf na koncu počutil zadovoljnega z narejenim...


Glede samih cen fotografiranj pa imam naslednje izkušnje.
Vse je odvisno od posameznika, nekaterim fotografije predstavljajo do neke mere, bolj zabeležek nekega dogotka in nimajo nekih posebnih estetskih zahtev ali želja, popolnoma razumljivo je, da se niso pripravljeni spustiti v večje stroške s tem. Ponavadi prosijo kakšnega prijatelja, ki ima fotoaparat, da jim fotografira poroko in na koncu so zadovoljni z fotografijami, ker predstavljajo to kar so si želeli.
Mnogi pa bi želeli imeti lepe in stilske fotografije, ki pa stanejo precej več in tukaj lahko nastanejo nesoglasja glede cen. Vsi fotografi namreč ne fotografirajo na enak način, in pri poročni fotografiji ni nekih 100% zagotovil, da bodo fotgorafije na koncu točno takšne..., ker je pač preveč dejavnikov, ki vpliva na nastanek fotografij.

Poročna fotografija je ena od najbolj kompleksnih in zahtevnih zvrsti fotografije saj vklučuje mnogo prvin, ki so v domeni različnih fotografskih žanrov, fotograf pa mora biti na tekočem tudi z najnovejšimi stili obdelave fotografij.
Torej v enem dnevu mora fotograf uporabiti znanje iz več žanrov fotogrfije... od dokumentarne, portretne studijske in pokrajinske fotografije. Če hoče, da je končni izdelek homogen potem mora obvladati vse te žanre.
In samo fotografi z obsežnim pedigrejem ter izkušnjami so sposobni izgotovit homogen končni rezultat.

Če pogledamo še iz drugega zornega kota, pa lahko ugotovimo, da je strošek fotografa (tudi vrhunskega), pri celotni poroki, glede na to, da so fotogrfije edino kar nam po poroki ostane (kar se je popilo in pojedlo se kmalu pozabi, tudi glasbenike, če niso bili zelo slabi, hitro pozabimo) v bistvu zelo majhen. In tistim, ki celotno fotografsko stvar v sklopu poroke, vidijo iz te perspektive ni teško nameniti malo več za dobre fotografije...



< Sporočilo je popravil BoPhot -- 16.2.2009 14:37:42 >

(odgovor članu memole)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: cene fotografov...
16.2.2009 14:45:02   
April
IZVIRNO SPOROČILO: FLASK_A

IZVIRNO SPOROČILO: mojca345
sorry, sam fotografiranje ni nbena znanost...


user posted image
sori, s tem se ne morem strinjati... Fotografija je umetnost in za tem znanjem se res skriva cela znanost (kot pri vsaki drugi službiuser posted image ). Rečemo lahko samo tako, da smo si pač različni in nekaterim so dovolj klasične fotografije, nekateri pa si želijo bolj umetniške (ker v njih vidijo nekaj več). Cena se seveda razlikuje in kdor si želi umetniškega fotografa, si ga pač privošči. Kdor ne, pač neuser posted image



Važno je, da sta vidva zadovoljna, seveda. Meni pa recimo te fotke niso nč posebnega. Ene so recimo celo smešne. Tam kjer možek v travi čepi, je glih tko postavljen k da bi šel kakat.
Se prav, da vsaj za moje pojme, dobra oprema, cena... ne pripomore dost k dobri fotki. Se mi zdi, da je najbolj važen občutek  za posztavitev, sceno, deta

(odgovor članu FLASK_A)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: cene fotografov...
16.2.2009 14:51:00   
April
IZVIRNO SPOROČILO: BoPhot

Naj malo razložim kako poteka fotografiranje poroke iz fotografovega zornega kota.

Prvo fotografija je lahko ali pa tudi ni umetnost, odvisno kdo jo ustvarja.
Oprema, ki jo fotgraf uporablja pri svojem delu je lahko v rangu nekaj 100EUR ali pa nekaj 10 tisoč eur.
Ponavadi stane dobra fotografska oprema s katero se lahko ustvari določen fotografski presežek, okoli 10.000 Eur in več. Je pa izbira fotografske opreme stvar posameznika. Ni nujno, da za dobre fotografije potrebuješ najdražjo opremo, predvsem za vso to opremo stoji fotograf, ki pa mora imeti obilo izkušenj z samim fotogrfiranjem ter nek svoj pristop k celotnemu fotografiranju, ki je odraz njegovega minulega dela.

Poleg fotografske opreme, torej primernega fotoaparata in 3-5 objektivov ter bliskavice, je nujen še računalnik ter skalibriran monitor za potrebe postprodukcije.
Fotografiranje na terenu predstavlja pri dobrih fotografih, ki dajo kaj na končni izdelek, le manjši del vloženega dela in časa. Večino časa se porabi v postprodukciji, kjer je potrebno fotografije pravilno obdelati. Za najboljše rezultate se fotografira v posebnem RAW formatu zapisa fotografij, katere lahko pregledujemo samo na računalniku z posebnimi programi. Nato se vsem RAW fotogrfijam določi zelo natančno temperaturo svetlobe, ki je primerna za tematiko fotografij ter sovpada z dejanskim stanjem pogojev med samim fotografiranjem. To je pa šele začetek obdelave, s tem smo določili izhodišča za nadaljno obdelavo. Ko fotografije konvertiramo v običajen fotografski format Tiff ali pa JPG, jih je nato potrebno še obdelati s posebnimi fotografskimi programi. Fotografiji se uredi izrez ter kontraste, nato pa še doda korekcije kožne barve ter ostale efekte... skratka čas potreben za obdelavo ene fotografije v končni izdelek je med 10 minutami in eno uro odvisno od zahtevnosti korekcij in potreb za končni efekt, ki je viden na fotografiji. Sam ponavadi na poroki naredim med 300 in 600 fotografijami, ki jih na koncu skrčim na glavni izbor, ki predstavlja celoten potek poroke. Izgotovljenih fotografij je ponavadi okoli 200, ki so vse obdelane ... torej porabljeni čas za končne fotogrfije je precejšen. Samo fotografiranje je le vrh ledene gore. Osebno si pred obdelavo fotgrafij vzamem 2-3 dni časa, da se malo distanciram od samega dogotka, tako lahko bolj realno ocenim ter obdelam fotografije. Kožne barve so v fotografskem smislu precej zahtevne in le spočite oči lahko določijo prave kožni ton....

Pri mojem delu se ne omejujem na instant v naprej pripravljene in lahko razumljive (vendar mnogokrat površne in neosebne) pakete fotografiranj. Z vsakim parom se osebno pomenim že pred fotgrafiranjem tako, da vsaj približno dobim občutek o njivem okusu in željah, kar mi kasneje pomaga, da prilagodim stil fotografiranja vsakemu posamezniku. Nato pa sta mlado poročenca še aktivna pri samem izboru ter urejanju fotografij za končni izbor in izdelek (v končni fazi so fotografije namenjene njima in njunim bližnjim)... torej, če poenostavim, na poroki se ne fotografira artiklov temveč resnične ljudi, ki imajo svoje želje in potrebe ter predstavo o tem kako naj bi stvari izgledale. Dober fotograf se zna prilagoditi določenim smernicam in pri tem ne izgubi nekega umetniškega naboja, ki je prisoten v fotografijah. Zatorej bi se ne smel bati bolj poglobljenega in osebnega kontakta pri celotnem procesu fotografiranja.
Res pa je, da so stvari dosti bolj enostavne če kot fotograf rečeš to naredim za ta denar, končni rezultat pa bo takšen kot ga bom pač sproduciral... s takšnim izločanjem naročnika iz procesa se stvari precej poenostavijo in dosti man je dodatne komunikacije, ki ponavadi upočasni sam proces... vendar pa kar se mene tiče to ni način pri katerm bi se kot fotograf na koncu počutil zadovoljnega z narejenim...


Glede samih cen fotografiranj pa imam naslednje izkušnje.
Vse je odvisno od posameznika, nekaterim fotografije predstavljajo do neke mere, bolj zabeležek nekega dogotka in nimajo nekih posebnih estetskih zahtev ali želja, popolnoma razumljivo je, da se niso pripravljeni spustiti v večje stroške s tem. Ponavadi prosijo kakšnega prijatelja, ki ima fotoaparat, da jim fotografira poroko in na koncu so zadovoljni z fotografijami, ker predstavljajo to kar so si želeli.
Mnogi pa bi želeli imeti lepe in stilske fotografije, ki pa stanejo precej več in tukaj lahko nastanejo nesoglasja glede cen. Vsi fotografi namreč ne fotografirajo na enak način, in pri poročni fotografiji ni nekih 100% zagotovil, da bodo fotgorafije na koncu točno takšne..., ker je pač preveč dejavnikov, ki vpliva na nastanek fotografij.

Poročna fotografija je ena od najbolj kompleksnih in zahtevnih zvrsti fotografije saj vklučuje mnogo prvin, ki so v domeni različnih fotografskih žanrov, fotograf pa mora biti na tekočem tudi z najnovejšimi stili obdelave fotografij.
Torej v enem dnevu mora fotograf uporabiti znanje iz več žanrov fotogrfije... od dokumentarne, portretne studijske in pokrajinske fotografije. Če hoče, da je končni izdelek homogen potem mora obvladati vse te žanre.
In samo fotografi z obsežnim pedigrejem ter izkušnjami so sposobni izgotovit homogen končni rezultat.

Če pogledamo še iz drugega zornega kota, pa lahko ugotovimo, da je strošek fotografa (tudi vrhunskega), pri celotni poroki, glede na to, da so fotogrfije edino kar nam po poroki ostane (kar se je popilo in pojedlo se kmalu pozabi, tudi glasbenike, če niso bili zelo slabi, hitro pozabimo) v bistvu zelo majhen. In tistim, ki celotno fotografsko stvar v sklopu poroke, vidijo iz te perspektive ni teško nameniti malo več za dobre fotografije...




kako čudno razmišljanje, saj zato se pa ponavad dunajci jejo, pa kakšen tretjerazredni bend posluša...ker kaj ma veze, itak se pozabiuser posted image  

(odgovor članu BoPhot)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: cene fotografov...
24.2.2009 14:40:38   
Nastazija
Pozdravljene!

Ker kakšna dodatna informacija nikoli ne škodi, sem se odločila, da povem še najino ceno. S fantom sva se namreč po letih dela za druge fotografe podala na svoje in imava letos zeloooo  nizko ceno za to, kar ponujava. 400€ za ves dan fotografiranja (vključen album + fotografije, za fotoknjigo je nekaj malega doplačila). Ker sva na porokah dva fotografa, si lahko privoščiva več drznosti, kot si jo lahko le en fotograf.

In zakaj tako nizka cena? Zgolj zato, da naju ljudje spoznajo. In ker obožujeva to delo. :)


(odgovor članu April)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: cene fotografov...
24.2.2009 17:21:18   
urša28
200eur 60slik,prekrasnih,vsaka drugačna v prekrasnem albumu+ 2etuia+1slikica manjša v okvirju

(odgovor članu sxy)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: cene fotografov...
25.2.2009 8:46:45   
Anonimen
Moja hči bo za fotorafiranje plačala 800 euru.
vrhunski fotograf z vrhunsko opremo, za ves dan.
Dokaz za njegov talent je njegov book in seveda kar je najvažnejše dober glas, ki gre od ust do ust.
Nardeil pa bo vse kar je potrebno, da bodo vsi zadovolni.
Slike take in onake, pa album.
Skratka zdi se mi ena poštena cena.

(odgovor članu urša28)
  Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: cene fotografov...
25.2.2009 10:26:16   
Gwendolen
Midva bova dala 500 za spremljanje od doma do konca civilnega obreda. Naredili bomo en vmesni postanek za fotosešn na eni lepi lokaciji. Dobila pa bova album, vse fotke na dvdju in pa izdelane slike za zahvale.
Je pa res, da je to s popustom ... user posted image


_____________________________

Pokukaj! ;-) http://www.mojalbum.com/gwendolen
-------------------------------------------------------------
We're walking in the air
We're floating in the moonlit sky
The people far below are sleeping as we fly

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: cene fotografov...
3.3.2009 9:32:37   
Grethy
Tud midva z mojim možekom se veselo drživa najinih fotopaparatov in delava maximalno na osebnem stiku z mladoporočencema, ker je potem vse nekako lažje ... imava pa okvirne paketke fotkanja in izdelave končnih izdelkov, od najmanjših željic, pa do kompletne prisotnosti od jutra do jutra, tako da so tudi cene različne, vsekakor pa niso prifiksirane, se namreč da marsikaj dogovorit, prilagodit slavljencema in njihovim željam, kar se mi zdi nujno, tako kot pravi BoPhot, to je njun dan in ona dva sta glavna ...

Vsekakor je pa tako, da sto ljudi gleda na določeno zadevo na sto različnih načinov in en fotograf recimo, nikoli ne more zadovoljiti vseh s svojim  izdelkom ... zato pa nas je k sreči kar nekaj in vsi potrebni fotografa so (ste) na koncu zadovoljni ...

Želim vam vsem lep dan, dneve, tedne, nasmehe, zaroke, poroke in krste user posted image !


_____________________________

... in spet iščemo dalje, zavedajoč se, da je šlo že prevečkrat mimo nas ... (G.D.M.)

''Ne se nikoli predat, četudi smo večkrat na kolenih. Čudeži se dogajajo.' '(Petra Majdič)

(odgovor članu Gwendolen)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: cene fotografov...
20.8.2009 18:09:57   
Martinčka
midva imava tudi Aljoša.. in ja računa 1850 eur pa še samo civilno imava.. torej nimamo cel dan poroke... ampak jaz sem želela imeti njega ali njemu podobnega ker sem res rekla, da želim met najboljše fotografije kar je možno ker jih bom mela celo življenje za spomin.
seveda je veliko drugih dobrih in cenejših.. ampak jaz sem pač spoznala aljoševo delo in mi je blo zelo všeč... tako da smo si različni in prav je tako!user posted image

kakšne bodo pa najine slikice in če bodo vredne tega denarja pa sporočim po poroki:) zaenkrat so mi bili njegov izdelki všečuser posted image

pozdravček

(odgovor članu Grethy)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: cene fotografov...
20.8.2009 18:16:31   
ammam
Tudi slučajno nočem plačevat dragih fotografov. Za tistih pet fotk, kolikor sem jih želela imet kao nekak bolj profesionalno narejenih (pa sem si premislila), so hoteli 100 evrov, kar pa se mi je zdelo preveč. Razumem, da je to njihov posel, samo jaz jim ga ne bom delala. 

(odgovor članu Martinčka)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: cene fotografov...
20.8.2009 21:16:08   
cukr07
Meni osebno se zdijo cene, ki jih navajate previsoke. Tam nekje do 600€ bi še tolerirala, kar je pa več se mi pa zdi bolj ali manj služenje na tuj račun.
Midva sva se poročila dve leti nazaj in dala za fotografa 400€. Ta ki naju je slikal se s fotografiranjem ukvarja profesionalno in ima tudi svoj studio. V to ceno je bilo všteto fotografiranje od ženinovega doma pa do razreza torte. Dobila sva dva albuma s približno 300 slikami (vsak album, ki ga neredi je unikat) in CD z vsemi negativi. Slike so res enkratne in sva z njimi zelo zadovoljna.

_____________________________

"Če hočete, da bodo vaši otroci pametni, jim pripovedujte pravljice! Če hočete, da bi bili še bolj pametni, jim povejte še več pravljic." Einstein

(odgovor članu ammam)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: cene fotografov...
21.8.2009 14:44:17   
maktub
ja cene so groznee... ampak tukaj je tako.... nimas kaj,.. če si določenega želis in ves da bodo slike tipi topi pol mores to ceno dat pa kvit...
midva se pa mislim da bova imela enega od teh dveh. sta res draga ampak superrrrrr

http://www.first-finger.com/wedding-photography.php

http://www.deniszupan.com/

(odgovor članu cukr07)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: cene fotografov...
21.8.2009 16:54:50   
jera3
Naju bo fotograf stal 900 eur, sva tudi midva hotela nekoga izmed štirih na portalu K.S.P.F., ampak so bili vsi zasedeni, ker sva bila prepozna.

(odgovor članu maktub)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: cene fotografov...
25.8.2009 12:51:11   
archie
midva bova dala 700€, za cel dan slikanja (fotografa ostaneta do razreza torte). Dobiva pa potem album s 100timi slikami, na CDju pa vse slike (okoli 1000 jih bo). 

(odgovor članu memole)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: cene fotografov...
26.8.2009 9:49:19   
lunca77
Mi je pa malo hecno ko nekatere pravite, da je fotografiranje drago in služenje na tuj račun, ko pa vas opalijo za izposojo poročne obleke 500 eur in še več je pa vse v redu. Poleg tega je pa vsaka nevesta na fotografiji rada lepa - in to je velikokrat izjemno zahtevna naloga, ki od fotografa zahteva malodane čudež user posted image

(odgovor članu archie)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: cene fotografov...
8.6.2017 14:40:46   
mpritr1
Verjetno je dobro, da se najprej vprašate, kaj točno želite od poročnega fotografa, oziroma, kakšne slike naj poročni fotograf zagotovi?

Meni je koristil tale zapis: http://omisli.si/nasvet-strokovnjaka/fotograf/porocni-fotograf-4-stvari-pri-porocni-fotografiji/

(odgovor članu sxy)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: cene fotografov...
5.7.2019 14:52:41   
mpritr1
...sicer se pa cene poročnih fotografov v Sloveniji gibljejo med 300 in 1000 EUR: https://omisli.si/nasvet-strokovnjaka/fotograf/koliko-stane-porocni-fotograf-povprecna-cena-fotografiranja-poroke/

(odgovor članu mpritr1)
Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: cene fotografov...
14.2.2020 14:50:17   
mpritr1
Poročni fotograf računa nekje 300-1500 €.

(odgovor članu sxy)
Neposredna povezava do sporočila: 44
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Tudi tako lahko zanosite, čeprav tega nist...
Nosečnost vas lahko doleti tudi na načine, na katere niti pomislili niste, recimo z analnim spolnim odnosom, odnosom v v...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?