Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati? Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.
Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Cetrt kile najcenejsega belega. Kateri konkretno pride, pojma nimam. Vcasih tudi bageto. Kruh, ki ga ne pojem v dneh dneh, popecem in ga dam v solato z bucnim oljem. Mnjami.
zadnje čase zame rženega, ali pa še to ne...možu je vseeno, samo da je, tamala pa itak samo poliže namaz dol. že dolgo pri nas nisem naletela na res dober kruh, žal.
Mi pa prisegamo na koruzni kruh. Dolgo smo ga kupovali pri šoferju od pekarne Hlebček iz Ptuja, ki se je vsak drugi dan ustavil pred hišo. Samo je pregrešno drag - 0,5 kg hlebček skoraj 2 EUR. Zdaj pa sem ugotovila, da ista pekarna zalaga s kruhom tudi Hofer (na področju od Celja proti Madžarski, drugo polovico SLO zalaga druga pekarna in tisti koruzni se lahko skrije pred Hlebčkovim) in Eurospin. Ta isti koruzni hlebček tam stane 1,10 EUR Pojemo pa čist odvisno - čez vikend, ko smo vsi doma ponavadi kar celega, med tednom pa dosti manj. Aja, pa velikokrat si vmes spečem tudi kruh s semeni iz Lidlove pripravljene mešanice. Nama je obema zelo všeč, samo otroči pa ni šans, da bi jedli semena.
Pri nas pojemo zelo malo kruha. Zadnje čase smo drugače kupovali Mlinčka, pa ga žal ni več. Zelo radi pa imamo tudi Jelenovega, pa ni važno, beli ali črn. mmmmmmmm
http://www.kulinarika.net/recept/kruh/Kruh_brez_gnetenja-9450.html tegale pečem sama. Link sem na RR pa je prilepila skamp in sem ji zeeelooo hvaležna, ker kruh je svetovn in dela z njim praktično ni! Zvečer zmešam skupaj sestavine, zjutraj pa ga dam pečt, oz. ko pridem domov (tudi po 15.00 uri) , kruh je pa res 1A .
Vsake 2-3 dni pol hlebca polbelega jelenovega ali polbelega martinovega. Vsake kvatre pa še kakega koruznega ali belo štruco, če imamo golaž, ričet ipd.
Zelo različno! Najpogosteje črnega banetooovega,občasno tudi koruznega,če pa ga ni pa kakšnega rženega ali polnozrnatega. Tu pa tam pa kudi kakšne bele kajzerce,ki jih pečejo v trgovinah, pa tudi polnzrnate štručke. Pojemo okrg 4 kg kruha na teden,včasih tudi več ali majn,nas je pa 6 doma.
Js imam rada Sitarjevega s semeni (vzamem četrt v sparu in ga mam za 2 dni), ali pa koruzni hlebček (spar), v bistvu vse kar je s semeni. Belega jem reeees redko-3x na leto, pa še to kak košček. Moj ima najraje kajzerice ali pa žemlje, pa tudi kak penast hlebček.
Polnozrnatega iz Hoferja ali pa iz Mercatorja s semeni. Odvisno kje se nahajamo, bližje kateri trgovini.. če pa slučajno zmanjka v Mercatorju črnega, s semeni in še kakpšnega kruha in ostane samo bel pa smo tist dan brez kruha (toliko o zalogah v Hipermarketu)
No, pri nas je pa takole. Jaz pojem kruha največ 1/4 kg na teden. Mož poje nekje 20-50 dag na dan!!! Sin poje pa tud nekje 1/4 kg na teden. Hčere ne štejem, ker če bi drobtine od kruha skupaj dala od celga tedna, bi blo zanjo še skor preveč za cel teden. Torej s sinom 0,5 kg na teden + mož pa v povprečju od 1,5 kg-3,5 kg na teden. Čisto odvisno kolk je doma. Ob vikendih sigurno več, kot čez teden. Kruh pečem sama iz LIDLove pripravljene moke v aparatu, ali ga peče tašča v krušni peči ali pa ga zgnetem sama iz polnozrnate moke ali ržene z semeni in ga dam v pečico pečt.
Velikrat damo kruh v zmrzovalno skrinjo, ker imamo do prve trgovine 7 km in samo zarad kruha se res ne bi vozila tako daleč. No, v glavnem nismo zbirčni kak kruh je, ampak pri nas je pomembno da je.
No, pri nas je pa takole. Jaz pojem kruha največ 1/4 kg na teden. Mož poje nekje 20-50 dag na dan!!! Sin poje pa tud nekje 1/4 kg na teden. Hčere ne štejem, ker če bi drobtine od kruha skupaj dala od celga tedna, bi blo zanjo še skor preveč za cel teden. Torej s sinom 0,5 kg na teden + mož pa v povprečju od 1,5 kg-3,5 kg na teden. Čisto odvisno kolk je doma. Ob vikendih sigurno več, kot čez teden. Kruh pečem sama iz LIDLove pripravljene moke v aparatu, ali ga peče tašča v krušni peči ali pa ga zgnetem sama iz polnozrnate moke ali ržene z semeni in ga dam v pečico pečt.
Velikrat damo kruh v zmrzovalno skrinjo, ker imamo do prve trgovine 7 km in samo zarad kruha se res ne bi vozila tako daleč. No, v glavnem nismo zbirčni kak kruh je, ampak pri nas je pomembno da je.
Ti pa imaš izračunano
Mi jemo zgolj rženega ali polnozrnatega, pa ga kupim, tam nekje polovico hlebčka na 3dni - se pravi v enem tednu pojemo en hlebček in še malo).
Tko približno je tako. Sej madona pa ja skupaj živimo da vem kolk približn kdo poje.
Ko pridejo obiski seveda gre vse gor, ampak ko kuham, kuham tud za nas 4 in vem kolk skuhat da stran ne mečem. Kaj naj za 6 ljudi skuham pol pa pol stran vržem. Pa nič slabega ni če vem kaj ima kdo rad in česa ne, kolk približno kdo poje,... tko pač je.