ninka80

| 

IZVIRNO SPOROČILO: pi82ka      komplet za iz porodnišnice:      (mako majčka, body, 1 pamperska, 1 tetra plenica, 1 povijalna, kapca tetra, kapca bombažna) jaz bom imela en bombažni bodi pa bombažne hlačke in pliš pajacka, pa kombinezonček. moj 1. je novemberček, pa je bil brez kombinezona: samo 2 bombažna bodija, bombažne žabice, še ene bombažne hlačke, jopica, copatki, kapica   -----------------------------------------------------------------------------------       OBLAČILA   bombažna jopica 1x     body na preklop 2x  - vsaj 14 kom, glede na to, da imajo dvojne rokave   Mako majčke dolg rokav 2x - nisem imela, sem imela samo bodye, se mi zdijo čist nepraktične   Topla vreča / topel pajac za hladne dni   bodi z dolgimi rokavi 1x   žabice bombaž. z naramnicami 1x- premalo, vsaj 4 kom   plišasti pajacek 1xpremalo, vsaj 4 kom   bombažne kapice 1x   plišate kapice 1x   majčke in hlače   pižama (pajacek) 1x premalo, vsaj 4 kom   nogavičke 1x premalo, vsaj 4 kom       Tega imam ful več, ker sem vse dobila in niti ne vem koliko je količinsko, vglavnem do 3m moj otrok ne bo bos in slečenuser posted image  Enako, ker se dosti pobruhajo in ti ga moraš takrat celga peroblečt.      HIGIENA, PRIPOMOČKI   povijalne plenice odvisno od kolkov 5x  - nismo imeli   plenice za enkratno uporabo (60-70)   Tetra plenice (30kom)           slinčki  (vendar šele ko začnejo jesti G hrano) - že prej, ko se slinijo   Mandljevo ali olivno olje   Hladilno mazilo (bepanthen) mi smo imeli Sudocrem za ritko-zakon   Otroško milo, trdo lahko tudi tekoče   Bombažna vata   70 % alkohol   Fiziološka raztopina za nos   Robčki za brisanje rite za na pot, doma je baje boljše če rito umivamo z navadnimi krpicami in vodo, priporočale mamice    aspirator za nos gre tudi brez tega  - nam je rekla da je to baje ful dobro drugače pa fiziološko v nos in to s curkom, da gre res kaj vn - ma ja, v praksi je mal drgač. M imamo Baby Vac, nekaj najboljšega, ko ima otrok zamašen nos   Termometer za vodo - ni nujno   Termometer za zrak ni nujno   Termometer za telesno temperaturo - ušesni je pri nas zamenjal navadnega: tudi vrhunski nakup   Škarjice z zaobljenimi konicami   Gost glavniček so dobri za temenca   Mehka krtača za lase   Steklenička 2x   Duda   čaj za novorojenčke če so samo dojeni ne rabijo druge tekočine - nam so bolj priporočali, če ga že dajemo da naj bo to ta iz vrečk in ne kakšen hipp ker ima dodan sladkor in ni dobro za zobke, baje dokler dojenček ne pozna sladkega niti ne bo kompliciral, še najboljša je pa navadna prekuhana voda.    Ščetko za čiščenje stekleničk   prsna črpalka ne kupujte naprej. Boste videle,če je res potrebna    palčke za ušesa    šampon  (za novorojenčke brez potrebe)   OPREMA   Voziček   Lupinica   Posteljica   Jogi   Posteljnina:jaz imam 2 kompleta -jst mam 3   -rjuha   -dekca 2x   -neprmočljiva podloga   -kovtrček      Previjalna podloga   Banjica ali čebrček - Bolj so nam priporočali banjico, ker čebriček dojenček ful hitro preraste pa še nekaj je povedala pa sem pozabila.   Brisače kopalne 2 x   ležalnik   kengorujček - v šoli ful odsvetujejo, ker je prevelik napor za hrbtenico, potem bolj priporočajo sling, pa še to ne za dolgo časa, ker se dojenček notri lahko zgrbanči in ga pozabimo popravit, za sprehode je striktno priporočala košaro, vse ostalo na hitrco, kengerujčka lahko ko že dobro drži glavico, sam pravi, da je potem pa že toliko težek da ga težko nosimo   baby fon        Evo, jst sem to čist tako napiala, kot imamo mi.     

|