|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: za tiste, ki ne dojite
26.5.2009 15:03:58   
Katy78
Tudi jaz sem si črpala mleko 7 tednov, potem pa ni šlo več. Dojenje pa ni šlo, imel je zelo dober sesalni refleks ampak ker je bil rojen 1.5 m. prezgodaj, so ga v P navadili na cucelj, iz cuclja pa seveda hitreje teče in se ni treba toliko matrat kot na dojki. user posted image  In smo na AM od 7 tedna in mali super napreduje in je dobrovoljen dojenček, ki še, hvala bogu, ni bil bolan.

Tudi meni gredo na živce komentarji t.i. "popolnih dojilj", češ da se nismo trudile dovolj, hvalijo, kako so IZKLJUČNO dojile do xx meseca, poudarjajo, kako je dojenje pomembno za zdravje otrok, ipd.  Sedaj je pač dojenje moderno, ko pa sem bila jaz dojenček, dojenje ni bilo moderno, to so kar nekakšni trendi, tako kot še pri ogromno drugih stvareh v življenju - enkrat je nekaj zakon, drugič pa poden od podna. Sicer pa, moj brat je bil dojen tri dni in je prvič resneje zbolel (če odštejemo navadne prehlade) ko je že hodil v šolo, jaz sem bila dojena do 9. meseca, pa sem bila že kot dojenček nonstop bolna - bronhitisi, pozneje nonstop angine... Tako da, punce, uživajmo z našimi sončki in se ne obremenujmo, kaj pravijo drugi.

(odgovor članu .soncek.)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: za tiste, ki ne dojite
27.5.2009 9:12:54   
Anja24
Meni je bila najbolj bosa ko je neka sestra v P izjavila, da ima vsaka porodnica dovolj mleka in da je problem v tem, da mnoge ne znajo dojituser posted image



(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: za tiste, ki ne dojite
30.5.2009 23:40:11   
.soncek.
zato so pa one tam, da pomagajo, da pokažejo, a boge revice nimajo časa, da bi se s teboj in z otročkom ubadale. vsaj pri meni je bil tak primer v nm porodnišnici. glavno da so znale težit, da je treba na list označit kdaj je otrok jedel..
IZVIRNO SPOROČILO: Anja24

Meni je bila najbolj bosa ko je neka sestra v P izjavila, da ima vsaka porodnica dovolj mleka in da je problem v tem, da mnoge ne znajo dojituser posted image





(odgovor članu Anja24)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: za tiste, ki ne dojite
4.6.2009 18:32:18   
_sanja_*
IZVIRNO SPOROČILO: črticaa

mene zanima druga stvar, ne vem če je katera že tako daleč, ampak kako ste prešle iz 1 na 2user posted image
al sam od enkrat nč več 1 samo še 2, al 1 obrok 1 drog obrok 2 


Jaz bom tam čez par dni pa sploh ne vem kaj naj. Nimam pojma a to lahko kar direkt zamenjaš, al je treba postopno...user posted image user posted image




Nisem pa nikoli polno dojila. 2 meseca sem se trudila, a mleka ni bilo nikoli dovolj. V celem dnevu sem napumpala po 40 ml... Moj sin dojke ni nikoli maral, imel jo je za igračko in dudo, jedel pa ni. Tako je dobil flaško že v porodnišnici in potem se je to nadaljevalo. Ko smo na pobudo pediatrinje in patronažne probali umaknit AM, je začel zgubljat na teži. Potem so mi pa malo bolj začeli odobravat AM, češ da rabi malo več. Pa ni rabil več. Jaz sem bila tista, ki mu nisem imela kaj za ponudit.

In zaradi tega se nikoli nisem počutila manjvredno. Nikoli se nisem obremenjevala z dojenjem, niti med nosečnostjo niti po porodu. Vse smo poskusile. Če ne gre, pač ne gre. Moj otrok ni ne prvi, ne zadnji, ki je/bo zrasel na AM in prav nič mu ne manjka zaradi tega.

(odgovor članu črticaa)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: za tiste, ki ne dojite
5.6.2009 10:04:35   
vanilla
IZVIRNO SPOROČILO: _sanja_*

IZVIRNO SPOROČILO: črticaa

mene zanima druga stvar, ne vem če je katera že tako daleč, ampak kako ste prešle iz 1 na 2user posted image
al sam od enkrat nč več 1 samo še 2, al 1 obrok 1 drog obrok 2 


Jaz bom tam čez par dni pa sploh ne vem kaj naj. Nimam pojma a to lahko kar direkt zamenjaš, al je treba postopno...user posted image user posted image



Punce, lahko kar takoj zamenjate, ko porabite škatlo enke. Moja prijateljica je tudi tako naredila in ni bilo nič tamali narobe. Med temi mleki ni take vrste razlika, da bi to vplivalo na otrokovo prebavo pri prehodu.


No, jaz sem v tej temi že pisala, da sem od začetka črpala in dajala AM. Zdaj smo samo še na AM, ker mleka je res samo za vzorec preko črpalke.... Tudi moji tamali  je bila ziza samo za dudat in kreganje user posted image .
Sicer pa, kot dokaz da moja mala res ni dober sesalec je tudi to, da zdej tudi po flaški dosti štrajka: zaspi vmes, ne da se ji, itd. Vasih pije tistih 100ml tudi 45 minut. Huh, kaj bo šele, ko bomo z gosto hrano začeli čez mesece? Ji bom morala kar v usta stresat kot ptičku user posted image .

Aja, in kakšen je bil odziv okolice na moje NE-dojenje? Itak vsak to vpraša (sploh popolne dojilje). Vprašajo: A dojiš? In potem jaz s tistim mojim hitrim odgovorom da ne in zakaj pač ne.... Potem pa one nazaj: Ja, saj jaz sem se tudi zelo prematrala, vsakih 15 minut sem ga mela na zizi, če je hotel...
Češ, kao očitek, nisem se potrudila dovolj user posted image . Da četut je otrok bil slab sesalec na začetku, bi se morala jaz zeloooo truditi, da bi to spremenila in 24 ur sedela in dojila če treba... Ja, s tem, da bi pa moja psiha bla fuč, to pa itak ne bi melo veze, ne? Pa to, da je treba vmes še kaj postoriti po hiši in okoli nje? Ne vem no... Nisem pa tak tip, da bi si mamo pripeljala in bi mi ona vodila celotno gospodinjstvo, jaz pa bi medtem cele dneve ždela v spalnici z otrokom na joški. Pa naj me katera obsoja, meni je vseeno.... Vseeno sem dobra mamica, ker otroku nudim toplino, igro, materinstvo.... Kaj ma le AM al pa materino mleko s tem? Nič.

Aja, pa še to: načeloma verjamem tudi jaz, da ima vsaka mamica po zakonih narave verjetno res dovolj mleka. VENDAR je tu en velik VENDAR: za to morajo biti izpolnjeni pogoji: otrok mora biti RES DOBER in KVALITETEN sesalec, da dobro spodbuja nastanek mleka, ter mati ga mora nenehno pristavljati, da se potem uravnovesi ponudba in povpraševanje. Vsi pa vemo, da veliko otročkov še zdaleč ni dobrih sesalcev in tudi me potem delamo "napako", da jih ne pristavljamo dovolj..... Pa kaj čemo: grem pa raje z njo ven na 3-urni sprehod in na kavico, pa sem srečna in spočita, ker sem vsaj med ljudmi in nisem zaprta med štirimi stenami cele dneve z joško veni user posted image .
No, pa naj me popolne dojilje požrejo zdej.....

(odgovor članu _sanja_*)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: za tiste, ki ne dojite
6.6.2009 11:40:19   
Anonimen
ah pa tole dojenje - meni se zdi, da je toliko rompompoma okoli tega kakor da bi živeli v kameni dobi....

torej moja zgodba - prvi otrok se je rodil težek in velik, posledica tega je bila da sem za njegove potrebe proizvedla premalo mleka, zato smo dodajali. In to z drugim dnem v porodnišnici. Mali se je pridno redil in rastel. Dojila sem ga toliko, da sva se pocrkljala, da mi je spraznil joške, zato tudi nisem imela nobenih težav. Danes je mali star skoraj 3 leta, pri zdravniku zaradi bolezni sploh še nismo bili, prepotovali smo že pol sveta, se selili po svetu, a nikoli imeli nobenih problemov.

drugi otrok - tudi se je rodil težek in velik, seveda imam tudi premalo mleka in ga nameravam hraniti dodatno z umetnim.

Skratka, jest v tem ne vidim nobenih šikaniranj in podobno. Vsaka mama dela pač po svojem občutku, jest pač svojega otroka ne bom poslušala in gledala lačnega, za to bom naredila vse in zakaj ne bi uporabila sodobne pripomočke ki so nam na voljo.

S tem olajšam življenje ne le sebi, ampak celi družini. Pa še fino se imamo !

(odgovor članu vanilla)
  Neposredna povezava do sporočila: 31
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Niti strije, niti stanje vagine zanjo ni v...
V svojih objavah redno prikazuje predele na trebuhu, zadnjici in nogah, dele telesa, ki jih večina drugih vplivnežev skr...
12 imen z močnim pomenom
To je 12 imen – 6 fantovskih in 6 dekliških, ki nosijo močen pomen.




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?