|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: bi od lakote umrl?
10.3.2009 11:29:47   
Šaki
ja se strinjam z ullo.
moj prvi je mel tud zlatenico in kot ostale pravjo so
taki otročki boljzaspani.
jih je res treba zbujat
predvsem pa ko ga doji naj ga pri tem spodbuja
jz smj mojega malo žgečkala pod bradico.po lukih.tko
mal sm mu nagajala da je zadosti pojedel in se lepo redil.
vztrajat in ne obupat
pa bo vse v redu.

tako ali tgako ga pediater spremlja in vse.

lp!

_____________________________

♥ moja dva zaklada ♥

(odgovor članu Pikica76)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: bi od lakote umrl?
10.3.2009 11:50:48   
Anonimen
pa obvezno izpustit eno do dve dojenji in lepo otroka fajn po flaški nahranit. Najbolje je to narediti popoldan, ko je mama že mal izmozgana (tako in drugače) in enkrat ponoči. Do naslednjega hranjenja se bodo prsi fajn napolnile otrok se bo najedel.


ah daj no, malo se poduči prvo, preden take kao nasvete daješuser posted image k tole je pa čista bedarija, ma bedarija vseh bedarijuser posted image
joške niso šalce, polne mleka, k se spraznijo in jih je treba spet nafilat. mislim....mleko se tvori skoz in otrok s sesanjem sproži izcejalni refleks, da mleko navre iz žlez. in če spuščaš obroke, telesu sporočaš da se mleko ne rabi in ga je valjda vedno manj. in vedno več dodatka. in vedno manj mleka. in samo dodatek. tko je to. če pa otroka pogosto pristavljaš, se pač tvori več mleka, ker se ga rabi več. tko je to.

in pol takele bedarije pišete, k pojma nimate, pa vam še verjame kdo in pol isto širi dalje te kvazi nasvete. sej ni čudn da je okol dojenja tolk problemov. mal se izobrazte.

pa ne se odzivat na ta post, k ne mislim debatirat in razpravljat okol tega. user posted image

(odgovor članu Pikica76)
  Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: bi od lakote umrl?
10.3.2009 12:44:15   
dushka
Moja se je rodila s porodno težo 2600 g, ko je prišla iz porodnišnice je imela 2445 g. V 5 dneh je pa shujšala na 2300 g, za 11,5%, ker sem jo samo dojila. Zdaj ji pa dajam umetno mleko po flaški. Stara je že skoraj 4 tedne in ima že 3 kg.

(odgovor članu grmotast)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: bi od lakote umrl?
13.3.2009 3:38:49   
grmotast
dushka, potem si opustila dojenje?

(odgovor članu dushka)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: bi od lakote umrl?
13.3.2009 15:50:47   
dushka
Ja, ne dojim več. Nima več smisla, sem se preveč matrala s tem.

(odgovor članu grmotast)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: bi od lakote umrl?
13.3.2009 16:20:16   
alička
Moja pupa je bila tudi zlatenična, dolg porod je bil za nama in je tudi samo spala. Ker ji je teža vztrajno padla, so mi v porodnišnici rekle naj jo med dojenjem budim. Parkrat je celo sestra sedela zraven mene in jo budila user posted image .
Doma sem potem enkrat ali dvakrat na dan dodajala do 2,5 mesecev, potem pa je dojenje steklo in je bilo mleka celo preveč.

(odgovor članu dushka)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: bi od lakote umrl?
13.3.2009 17:29:01   
sazi
Imam isti problem in sem ga imela tudi pri prvem otroku. Moje mnjenje je, da bi shiral. Sem videla že pri prvem, zdaj pa je isto - mala je kar naprej izgubljala na teži, imela krče od lakote in podobno.


Gita10 je lepo napisala. Več truda je treba vložiti, ne pa otroka kar pustiti,da spi.
Upam, da vam (ji) uspe!!!!

Truda vloženega OGROMNO in me take izjave zadanejo v živo. Dojenje po eno uro, da sploh sprazni  vsaj pol dojke, zraven hude masaže, ker mi mleko zaradi nesesanja zastaja, po doooolgem dojenju še črpanje, kupčka ne podira in ima potem težave, jaz pane spim SLOH. Mi je še prav čudno, da še imam mleko lkljub skoraj nič spanja in hudi utrujenosti.

In teorija je eno, praksa pa drugo. Mojih otrok se za hranjenje sploh ne da zbuditi. Lahko počnem vsemogoče, pa se ne prebudi in ne začne sesat.

Zakaj ga nebi smel pustiti, da spi? Po tvoje bi potem, tudi če bi bil lačen kar spal in shiral?


Ja. Moj 3-letnik tudi kar ne bi jedel, kot dojenček pa je kar spal.

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: bi od lakote umrl?
9.6.2009 22:50:05   
jan6leon
To niso nobene neumnosti!!! Nobena mama ne bo gledala otroka hirati. Verjetno je bilo v vaših prsih polno mleka, da lahko napišete kaj takega. kaj bi pa naredili, da bi otroka imeli ves čas na dojki in bi v treh urah spil samo 5 ml.??lahko je reči, da so to brezvezne neumnosti, če ne občutiš na lastni koži, če nimaš mleka in ne gledaš otroka in veš, da joka zato, ker je lačen. Vsem mamicam, ki zagovarjate samo dojenje: Tudi me, ki ne dojimo, imamo svoje otroke prav tako rade kot ve in da si želimo zanje samo najboljše. Vse si želimo, da bi dojile, ampak to včasih ne gre in TO NE POMENI, DA SVOJIH OTROK NIMAMO RADE! IN VVEDNOST: adaptirana mleka niso slabo kvalitetna in tudi me se namučimo, preden najdemo pravo vrsto mleka in pravo stekleničko. PA SREČNO

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: bi od lakote umrl?
11.6.2009 20:32:02   
linči 312
tule pa se morm oglast.

se popolnoma strinjam z jan6leon in sazi.

svojo zgodbo sem že opisala na neki drugi temi in se zato nimam namena ponavljat. le na krtako naj povem, da je moja pikica rojena z nenačrtovanim carskim rezom, in sicer po več kot 20 ur trajajočem porodu. res da toliko časa niso trajali popadki, vendar je bilo zame vseeno zelo utrujajoč porod, sej več kot en dan nisem zaužila niti pikice hrane, zadnjih dvajset ur pa sem popila le 1 deci vode in bila priklopljena na infuzijo. in ja, to me je noro utrudilo, potem pa še CR (se je bilo kar t5ežko sprijaznit z dejstvom, da porod ni potekal tako kot sem si zamislila, sploh glede na dejstvo, da sem bila prepričana, da pri meni ne bo zapletov, ker tudi sicer v naši družini - moja mami in babice,...- niso imele nobenih težav in so otroci skoraj popadali venuser posted image )

no in sem na vsak način hotla dojit, pa moja pikica ni in ni dobivala na teži (sva se z možem opremla tudi z vagouser posted image ). prvih 14 dni ni šla teža nikamor. res da ne dol pa tud ne gor. in smo začel dodajat. in še kar dodajamo. tudi še sedaj, ko je stara že 2 meseca. se pa še vedno nisem čist sprijaznila, da bo samo na AM in jo skušam še zmeraj dojit, pa čeprav se večkrat vprašam, če je sploh še smiselno, sej je moja dojka zanjo sinonim za spanjeuser posted image .

tud že lepo goro denarja sem zapravila za razne pumpe, ker sem pač verjela, da si bom izpumpala dovolj mleka, da jo bom pač nahranila po flaški s svojim mlekom. pa tud to ne gre tako, kot sem mislila. napumpam le med 20 - 30 ml. res pa je, da ne pumpam vsak obrok. ker ne morem. ker moja pupa tud po flaški je po uro, uro in pol. in vmes spi. ampak ne tako, da bi jo lahko dal z rok. ker takoj ko jo odložim se zbudi. in takoj, ko jo vzamem v naročje spet zaspi. in če je na dojki potegne 2-3 krat in zaspi. torej tudi pumpanje ni ravno mogoče pri vsakem obroku, ker enostavno ni časa.

in še to. tole dojenje, nas mamica, morda vendarle preveč obremenjuje. po moje pa vendarle ni dobro le za to živet. saj otrok vendarle potrebuje kolikor toliko spočito mamo, ki ima čas, da kaj poje (jaz tudi tega nisem imela, ko je mala na meni visela celih 24 ur na dan dobesedno), pa kak svež zrak je tudi dober za otroka (in tega otrok pri mami, ki vztraja pri dojenju za vsako ceno in ga ima priklopljenega 24 ur na dan, ne zaužije prav veliko oz. sploh ne),...

no pa naj še kdo reče, da se ne trudim dovolj. še vedno poskušam in še vedno je želja, zato bo moja mala deležna mojega mlekca pri vsakem obroku, če bo le želela, dokler ga bom imela. in ne, nimam namena obupat. ampak tud slučajno pa se mi ne zdi smiselno trmasto vztrajat pri izključnem dojenju, saj je treba otročku dati mnogo več, kot le hrano za želodček.

vse mamice, ki jim dojenje ne steče, naj se nikar ne sekirajo preveč. jaz sem kak dan sicer malce žalostna zaradi tega, ampak, ko se mi moja mala pikica nasmeji in se "pogovarja" z menoj, vem, da od mene dobi vse kar potrebuje-HRANO ZA ŽELODČEK, LJUBEZEN, TOPLINO, VARNOST,...-in žalost v tistem trenutku izgine. ali pa bi bilo, po mnenju tistih, ki trmasto vztrajajo, da je potrebno le dojiti, bolje, da bi mamica bila 24 ur priklopljena na svojega malčka, pri čemer pa bi mamica izpuščala hrano, pa svež zrak,... ter posledično padla v kako depresijo... in ustvaril bi se začaran krog?

torej: MATERINSTVO NI ZGOLJ DOJENJE, AMPAK VELIKO VEČ! in tega nikar ne pozabite tiste, ki vam dojenje ne greuser posted image

(odgovor članu jan6leon)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: bi od lakote umrl?
11.6.2009 21:56:58   
AKP
Tudi moja deklica je imela zlatenico in se ni dovolj redila. V porodnišnici sem najprej samo dojila in ko ji je precej padla teža sem ji dodajala dodatek. Ko se ji je malce dvignila teža, sem zopet samo dojila. Za kontrolo teže mi je patronažna prinesla tehtnico in zopet se moja deklica ni dovolj redila. Začela sem ji dodajat, saj sem jo tehtala pred dojenjem in po dojenju in ni dovolj popila. Moj cilj je, da bi samo dojila. Maksimalno se trudim in ogromno popijem in tudi normalno jem. Čeprav so mi vsi zatrjevali, da hrana ni toliko pomembna kot tekočina opažam, da če premalo jem je tudi posledično manj mleka. Sedaj je stara malce več kot en mesec in se dva ali pa tri  tri obroke samo podoji, ostalo pa ji dodam 30 ml ali pa občasno tudi 60 ml dodatka. V enem mesecu se je zredila za pol kg. Je pa pravi zaspanček in jo zelo težko zbudiš. Njeno hranjenje  zna biti na čase zelo naporno saj včasih malce poje in zaspi in se čez 10 minut zbudi in zopet malce poje in zaspi za pol ure in zopet malce poje, pa zaspi za eno uro in tako naprej. V takih primerih jo samo dojim. Drugič pa se najprej podojiva in je 15 ali pa 20 minut na dojki in če še potem joče ji še ponudim dojko in če je zelo razburjena in se jezi zraven, ker ji očitno premalo priteče in je še lačna ji dodam dodatek. Na začetku sem bila precej obupana, ker sem se res trudila okoli dojenja in mi ni bilo jasno zakaj imam tako malo mleka. Pa sem jo neprestano dojila, popila najmanj 5 l tekočine, se silila z hrano, počivala....naredila res vse možno. Mi je pa precej pomagal pogovor z eno sestro v porodnišnici, ki me je potolažila, da je njej steklo dojenje komaj pri dveh mesecih. Zato vztrajam in si res zelo, zelo želim da mi vsaj pri tem tretjem otroku steče dojenje.

(odgovor članu linči 312)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: bi od lakote umrl?
11.6.2009 22:12:49   
pomlad08
IZVIRNO SPOROČILO: linči 312

ali pa bi bilo, po mnenju tistih, ki trmasto vztrajajo, da je potrebno le dojiti, bolje, da bi mamica bila 24 ur priklopljena na svojega malčka, pri čemer pa bi mamica izpuščala hrano, pa svež zrak,... ter posledično padla v kako depresijo... in ustvaril bi se začaran krog?



blablabla. kako pa se izključujeta dojenje in svež zrak? sama sem dojila prve mesece 24/7 in bila hkrati vse čas na svežem zraku. ne vidim, v čem je problem? sej dojiš lahko na sprehodu, v parku, kjer češ. če imaš dojenčka v slingu, se itak ne vid, da dojiš. če ti ni nerodno brez slinga, pa še boljš. vsaj malo reklame za dojenje nardiš.

(odgovor članu linči 312)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: bi od lakote umrl?
12.6.2009 9:32:02   
vanilla
linči, se povsem strinjam s tabo! Tudi sama sem svojo zgodbo povedala že na eni drugi temi... Moja mala je stara 1,5 meseca in smo izključno na adaptiranem mleku od konca prvega meseca dalje.

Ne, nisem zato slaba mati!

IZVIRNO SPOROČILO: pomlad08

IZVIRNO SPOROČILO: linči 312

ali pa bi bilo, po mnenju tistih, ki trmasto vztrajajo, da je potrebno le dojiti, bolje, da bi mamica bila 24 ur priklopljena na svojega malčka, pri čemer pa bi mamica izpuščala hrano, pa svež zrak,... ter posledično padla v kako depresijo... in ustvaril bi se začaran krog?



blablabla. kako pa se izključujeta dojenje in svež zrak? sama sem dojila prve mesece 24/7 in bila hkrati vse čas na svežem zraku. ne vidim, v čem je problem? sej dojiš lahko na sprehodu, v parku, kjer češ. če imaš dojenčka v slingu, se itak ne vid, da dojiš. če ti ni nerodno brez slinga, pa še boljš. vsaj malo reklame za dojenje nardiš.



Pomlad08, tle pa res no comment no. Saj nimam nič proti dojenju in če je tebi pasalo dojenje 24/7 pač go for it! Ampak sorry, jaz si niti pod razno ne predstavljam, kako bi izgledalo, da bi moja mala bla skos priklopljena, jaz pa medtem ne bi naredila čisto nič drugega! Pač nimam nekih babic in ne vem koga, ki bi namesto mene pospravljal in kuhal, pa tudi mož je cel dan v službi. Pa povrhu vsega rabim tudi jaz čas zase in sem presrečna, ko greva s tamalo vsak dan za 3 ure na sprehod in se sproščeno šetava po parkih, ulicah, trgovincah... Brez da bi mi skos visela na joški!
In tudi jaz sem si zeloooo želela dojiti in jo tudi jaz imela na začetku skoraj cele dneve na joški. Pa je bla mala prevelik zaspanček in preslab sesalec. Kot dokaz lahko rečem, da tudi zdaj, ko se hraniva izključno po steklenički, slabo vleče in tistih 120ml jé včasih tudi 45 minut (ker vmes velikokrat večkrat zaspi).
Tak da dojenje ni tako črno-bela stvar!

(odgovor članu pomlad08)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: bi od lakote umrl?
12.6.2009 18:09:43   
terc
oj ženska malo strpnosti. nismo vsi popolni kot ti.
svašta, kakšni se oglašajo na teh forumih.

IZVIRNO SPOROČILO: pomlad08

IZVIRNO SPOROČILO: linči 312

ali pa bi bilo, po mnenju tistih, ki trmasto vztrajajo, da je potrebno le dojiti, bolje, da bi mamica bila 24 ur priklopljena na svojega malčka, pri čemer pa bi mamica izpuščala hrano, pa svež zrak,... ter posledično padla v kako depresijo... in ustvaril bi se začaran krog?



blablabla. kako pa se izključujeta dojenje in svež zrak? sama sem dojila prve mesece 24/7 in bila hkrati vse čas na svežem zraku. ne vidim, v čem je problem? sej dojiš lahko na sprehodu, v parku, kjer češ. če imaš dojenčka v slingu, se itak ne vid, da dojiš. če ti ni nerodno brez slinga, pa še boljš. vsaj malo reklame za dojenje nardiš.


(odgovor članu pomlad08)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: bi od lakote umrl?
13.6.2009 13:46:29   
linči 312
hvala vanilla za pojasnila, ki si jih napisala. ne bom ponavljala, mislm pa isto. terc, hvala tudi tebi.

pomlad08, tebi v vednost pa samo toliko. ni mi nerodno dojit, niti malo ne. in če je treba, to opravim tudi sredi največje množice ljudi. ker tisti ljudje, ki bi se nad dojenjem zgražali, jim po mojem mnenju mal koleščkov manjka. vedet pa morš tud, da vsi otroci pač ne prenesejo slinga in podobnih napravic, tako kot so pač nekateri slabši jedci kot drugi, nekateri imajo krčke in drugi ne,... pač ljudje smo si različni. Zato v bodoče pač ni treba tako ozkogledo napisati:


blablabla. kako pa se izključujeta dojenje in svež zrak? sama sem dojila prve mesece 24/7 in bila hkrati vse čas na svežem zraku. ne vidim, v čem je problem? sej dojiš lahko na sprehodu, v parku, kjer češ. če imaš dojenčka v slingu, se itak ne vid, da dojiš. če ti ni nerodno brez slinga, pa še boljš. vsaj malo reklame za dojenje nardiš.

pa lep dan vsem

(odgovor članu terc)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: bi od lakote umrl?
15.6.2009 11:53:54   
_andreja_
IZVIRNO SPOROČILO: gita10

Šele en teden pa iz tega delaš problem nikakor ne, počekaj in vstrajaj prvič ko boste dali dodatek bo takoj se navadil na umetno hrano.
jz bi pa samo čez tole dala komentar, da to ne drži in da sesalni refleks pri otročku ne izgine kr tko... za primer moj drugi otrok je bil tudi zlatenčen v ponedeljek sem rodila v torek so ga že dali na fototerapijo in je pod njo ostal do petka popoldan ko sva se prvič dojila pa je lepo začel sesat, in v soboto ko sva šla domov je bil praktično prvič cel dan dojen...čeprav priznam, da mi v drugo ni toliko do dojenja, ker noče tako intenzivno sesat, se mu ne ljubi, on bi samo gledal okoli in takšne... in po pravici povedano komaj čakam da bo 4 mesece star če se ne bo nič popravilo bom takrat začela že uvajat glavno hrano, čeprav na teži pridobiva več kot dovolj.pri prvem sinu sem pa samo dojila do 8 meseca, ker mi ni hotel sprejeti GH, in mi je bilo takrat to v veselje, ker je bil tudi otrok zelo potrpežljiv!!!

_____________________________

Kadar človek stori dobro delo, ne da bi mu bilo treba, se Bog ozre navzdol in pravi: ŽE SAMO ZA TA TRENUTEK JE BILO VREDNO USTVARITI SVET.

(odgovor članu gita10)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: bi od lakote umrl?
16.6.2009 14:13:20   
linči 312


IZVIRNO SPOROČILO: gita10

Šele en teden pa iz tega delaš problem nikakor ne, počekaj in vstrajaj prvič ko boste dali dodatek bo takoj se navadil na umetno hrano.


s temle se pa tud jst ne strinjam. moja je stara 2m pa se ponoči in zjutraj prav lepo doji. in čez dan, kadar se ji pač ljubi. če pa noče dojke pa pač dobi flaško. še zmer pa zna posesat mleko. no tolk o sesalnem refleksu.

(odgovor članu _andreja_)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: bi od lakote umrl?
16.6.2009 15:31:04   
Najaa
Pri drugi hčerki sem imela CR in nama dojenje ni steklo. Že od začetka dobiva večerni obrok AM, ker pač nimam dovolj. Punce, ne morete na osnovi svoji izkušenj govorit še za druge. Vsak otrok je drugačen in vsako telo je drugačno. Jaz sem prvo hčerko imela prve mesece tudi ves čas priklopljeno in je lepo napredovala in bila zadovoljna. Druga pa ni bila zadovoljna in je kljub temu, da je imela možnost dojenja ves čas, jokala. Ker ni bilo dovolj mleka. Zato ji dajem dodatek.
In ni res, da zarad enega obroka po flaški nočejo več dojke. No ja, verjetno se tudi to dogaja, ker otroci pač različni. Moja sprejme oboje. Taprva pa dude in flaše do GH ni hotla niti povohat. user posted image
Pa nehite se kregat glede tega, ker nima smisla.

(odgovor članu linči 312)
Neposredna povezava do sporočila: 42
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?