|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: atopični dermatitis brez alergije na hrano?
25.3.2009 7:37:37   
Jakisonček
Naina, jaz sem se odločila za bioresonanco, ker je Jaka imel še druge težave, ne samo s kožo. Ker ni prenesel mleka, nekatere zelenjave je imel težave tudi s kakanjem. Vedno je jokal preden je kakal in to se meni ni zdelo normalno. Zdravnica je rekla, ja češ malce ga šraufa. Ko mu je koža poknila pod koleni, sem vedela, da je to resnično reakcija na alergeno hrano. Zato smo se odločili za bioresonanco in tudi hodili na kar nekaj terapij. Zdaj je boljše, samo lahko ti rečem, da atopičnega dermatitisa nismo odpravili. Pa sej na srečo ne gre za tako hude izpuščaje, ker Jaka očitno tudi ne srbijo.
V Rogaško sem pa šla, ker sem iz CElja in mi je bilo še najbližje, pa tudi kar pohvale sem brala, da so dobri. Če vpišeš na net bioresonanca Rogaška Slatina, boš našla telefonsko. Sicer pa mi pošlji ZS in ti jo pošljem.

Sicer pa jaz Jaka ne kopam z nobeno kozmetiko. Samo lase mu umijem s šamponom od Mustele in to je to. Samo vodo uporabljam in nič drugega. Pri 1 mesecu sem enkrat v vodo dala od Nivele kopel in je bil cel pikast. Tako, da zdaj res čisto nič ne uporabljam. Čeprav mu kdaj pa kdaj nogice z milom umijem. To je vse.
Dobro pa, da si povedala, da ga z kremo od Mustele ne smem ves čas mazat. Zdaj ga mažem ene 3 dni, pa se mi zdi, da je malce boljše, da nima več tako hrapavih flekcev po nogicah in tudi na ličku ni več tako hude rdečine.
Lemavrica, nam bepanthen tudi slučajno ni pomagal pri teh flekcih, tako, da če vam pomaga, potem sploh super.
Centralna pa tudi sigurno izsušuje zrak. Mi s tem nimamo problemov, ker živimo v stanovanju v bloku, ki pa je kar precej vlažno.

No zgleda, da lahko samo upamo, da bo s tem AD enkrat boljše. ALi pa se bomo mi in naši otroci navadli s tem živeti.

Vsem mamicam pa želim danes čim lepši materinski dan.

(odgovor članu sanelaa)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: atopični dermatitis brez alergije na hrano?
25.3.2009 16:53:16   
sanelaa
jakisonček, lep materinski dan tudi tebe.

Drugače pa mene nekaj zanima, ko govorite o kremi Mustela, verjetno mislite stelatopio?

Me pa zanima kaj oz. s čim mažete lička tiste, katerih otroci imajo fejst rdeča lička.

(odgovor članu Jakisonček)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: atopični dermatitis brez alergije na hrano?
27.3.2009 8:43:59   
sanelaa
Jaz bi bla pa zlo vesela če bi mi katera povedala kaj uporabljate za suha, rdeča lička?

Mi sicer uporabljamo od eucerina losion 12% omego, me pa zanima kaj druge mamice prakticirate.

(odgovor članu sanelaa)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: atopični dermatitis brez alergije na hrano?
27.3.2009 22:06:39   
Naina
Uporaba določene kreme je odvisna od tipa otrokove kože. Če tvojemu otročku krema, ki jo uporabljaš pomaga (se rdečica, fleki ne širijo po telesu, koža ne postaja groba, pikasta, mozoljasta), potem je ok in bo rdečica čez čas izginila. V nasprotnem primeru ti svetujem, da greš do pediatra. Naj ti on svetuje oz. naj ti napiše recept za kako mastno negovalno kremo. Itak je pomembno samo, da je fino mastna. 

(odgovor članu sanelaa)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: atopični dermatitis brez alergije na hrano?
27.3.2009 22:13:00   
matcar
Jaz sem pri Maksu uporabljala Linolo fett kopel,mu je ful pomagalo. HB,smo ga skoraj čisto odpravli. Če se mu pojavijo fleki,se mu pojavijo samo na ušesih,za to ne uporabljamo kap,razen,če je res hud veter.

_____________________________

Čimveč ljubezni podarimo otroku,tem lepša je rastlina,ki vzklije iz njega.

Lea;3.3.2001
Maks;24.12.2007
Saš;2.4.2009
Teo;8.6.2011



(odgovor članu Naina)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: atopični dermatitis brez alergije na hrano?
28.3.2009 19:56:41   
sanelaa
No, sem mi uporabljamo kreme ki nam kar pašejo, sam tko sem hotla videt kaj druge uporabljate, za primerjavo. 

(odgovor članu matcar)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: atopični dermatitis brez alergije na hrano?
29.3.2009 13:38:08   
tancho
Tudi naš 10m malček ima atopijstki dermatitis, brez dokazane alergije. Naj opišem našo situacijo, ker imam nekaj vprašanj.
Po prvem ceplenju pri 3 mesecih je po parih dneh na vratu dobil pikice, ki so se mu v roku 2-3 tednov raznesle po celem telesu. Na dermatološki niso bili prepričani, a glede na negativne teste za alergijo na km in jajca, so postavili diagnozo postinfekcijski eksantem. user posted image  Te pikice, ki izgledajo kot brezbarvni mozoljčki oz bunkice, gosto posejane na nekem območju (najhuje je bilo na vratu, okoli popka in na ritki) so se zopet ponovile čez mesec in pol in pa pri 6 mesecih in pol - v malce lažji obliki. .Takrat je tudi dobil zelo suho kožo po rokah in nogah, tudi hrastavo. Ko se je koža na nogah in rokah popravila, pa je dobil grozno suho kožo po ličkih in manjši lišaj na zatilju in še zdaj je tako. Njegova P je mnenja, da gre za alergijo, zato so na alergološki ponovili teste in so zopet negativni. Glede na teste nima alergije niti na cepivo, zato se v četrtek končno spet cepimo -  2 odmerek. Vendar me je malo strah, ker se je vse skupaj začelo ravno po 1. ceplenju. Ali se je še pri kateri atopijski dermatitis in/ali ostale komplikacije pojavil po cepljenju? Naj povem, da sem že od user posted image 2 meseca preventivno  na dieti brez mleka in mlečnih izdelkov. Ene parkrat sem se prekršila, pa v naslednjih urah, dneh ni imel nobenih znakov. Sem pa dieto prekinila pred 3 tedni. 2 tedna je bilo vse ok,prejšnji teden pa so sezačele pojavljati pikice (samo ene par po vratu in na trebuščku), okoli popka pa se mu je naredil lišaj, ki ga srbi. Ali je to alergija na KM? Če ja, zakaj se mu znaki ne pojavijo v roku 48 ur po tem, ko zaužijem KM? Bi to lahko bila samo preobčutljivost na laktozo? Zakaj ima oz. je imel potem pikice še ene 3 tedne, čeprav sem bila na strogi dieti?
 
Če ima katera kakšno podobno izkušnjo bi jo prosila za odgovore, lahko tudi na zs.
 
Lep pozdrav vsem,  tancho

(odgovor članu sanelaa)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: atopični dermatitis brez alergije na hrano?
29.3.2009 15:43:33   
Jakisonček
Tancho, jaz lahko samo povem, da je moj Jaka imel reakcijo na zadnje cepljenje, torej pri cepljenju pri 1 letu. Prej ni bilo nobenih reakcij. Ko je bila pa nazadnje cepljen, je dobil kar precej izpuščajev po ritki, hrbtu, malce na trebuhu. Pa nismo šli zaradi tega k zdravniku, ker sem zasledila, da je večina otrok od mojih prijateljic imelo reakcijo na cepljenje, pa otroc niso alergiki. Tako, da če pride do pikic po cepljenju, lahko gre za standardno reakcijo ali pa mogoče res alergijo. Cepiva naj bi vsebovala tudi jajca in lahko, da je tvoj malček alergičen na jajca.
Pri alergiji je tako, da otrok reagira na alergen čisto različno. Eni takoj, eni v 8-uh urah, drugi v 24 urah itd. Kot sem že omenila, nobeno testiranje mojemu otroku ni dokazalo alergij, Jaka pa je vseeno reagiral na določena živila. Preobčutljivost na laktozo ravno tako ugotavljala s testi. Jaz zdaj že razmišljam, da bi šli to preverit.
Reakcija lahko res delje časa traja in te pikce ne zginejo kar tako. Jaku, če se pojavi AD potem je res dlje časa prisoten. V obliki pikic in flekov. Takrat ga malce bolj mažem in pazim na prehrano. Vmes je čisto ok brez vseh problemov.
Čez čas boš po moje sama ugotovila, kaj tvojemu malčku ne odgovarja. Mogoče pa se poslužiš še bioresonance in izveš, kaj ga pravzaprav draži in mu povzroča izpuščaje.  Pa ne sekiraj se preveč, ker tudi stres deluje na AD. Ti samo reci pediatrinji, da naj ti da kakšno mazilo, ki bo olajšalo srbenje in izpuščaje, pa sama uporabi kakšno kremo po nasvetih, kot so pisale mamice tule gor. Pa boš videla, kaj tvojemu otroku najbolj odgovarja.

(odgovor članu tancho)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: atopični dermatitis brez alergije na hrano?
29.3.2009 18:58:42   
freha
tancho reakcij na alergen se lahko pojavi v 78 urah - 3 dni po zaužitju, če ga dojiš in tako kot si napisala traja do tri tedne da se telo sčisti. Enako je pri nas, bili smo na bioresonanci, odpravili alergijo na jajca in sedaj sem pojedla jajca v sledovih in na žalost je še vedno alergična. Na bioresonanci pa vsaj zveš katere snovi ji ne pašejo, medtem ko uradna medicina tu precej šepa.

(odgovor članu Jakisonček)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: atopični dermatitis brez alergije na hrano?
29.3.2009 19:03:40   
freha
sanelaa mi smo začeli uporabljati A dermo dva dni nazaj. ti spšoročim če bo kaj uspeha, zaenkrat jo dobro prenaša, srbi jo pa glih tak. kero pa uporabljate vi?

(odgovor članu freha)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: atopični dermatitis brez alergije na hrano?
29.3.2009 21:46:02   
tancho
IZVIRNO SPOROČILO: freha

tancho reakcij na alergen se lahko pojavi v 78 urah - 3 dni po zaužitju, če ga dojiš in tako kot si napisala traja do tri tedne da se telo sčisti. Enako je pri nas, bili smo na bioresonanci, odpravili alergijo na jajca in sedaj sem pojedla jajca v sledovih in na žalost je še vedno alergična. Na bioresonanci pa vsaj zveš katere snovi ji ne pašejo, medtem ko uradna medicina tu precej šepa.


Hvala za odgovore.

Kje pa delajo bioresonanco v Ljubljani ter koliko časa je za čakat?

(odgovor članu freha)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: atopični dermatitis brez alergije na hrano?
29.3.2009 22:00:31   
sanelaa
Freha, mi uporabljamo losion od eucerina. 

(odgovor članu tancho)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: atopični dermatitis brez alergije na hrano?
25.4.2009 16:18:10   
Anonimen
a bi še meni katera poslala ZS, ker me zanima kaj ste svetovale ? Sicer pa sploh še nimam pojma, kaj imamo in kaj ne....vem le, da imamo dva rdeča fleka, na istem mestu že kar nekaj časa in da nam je P predpisala advantan...user posted image

(odgovor članu sanelaa)
  Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: atopični dermatitis brez alergije na hrano?
29.4.2009 11:15:01   
onyx
Prosim, če še meni pošljete napotke za nego atopične kože!

Hvala!

(odgovor članu J.L.)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: atopični dermatitis brez alergije na hrano?
2.6.2009 15:05:32   
niki31
Pozdrav!

Atopični dermatitis ni samo alergija na hrano, lahko ga izzove več stvari naprimer kot:

- geli za tuširanje
- kreme oziroma olja, mleka po tuširanju
- pralni prašek
- mehčalec
- materjal iz katerega je narejena obleka


To so stvari, ki imajo v sebi alergene, ki jih otroška koža ne prenaša dobro zato bi vam svetovala,
če hočete probat saj izgubiti nimate kaj razen pridobit, če bi pomagalo. Vsaj tako je pri nas.
Polovico sem sama ugotovila drugo polovico so nam pa še testi pokazali tako, da sem začela
uporabljat  za tuširanje Johnsons baby softwash - calming (za pomiritev) zraven lahko uporabljate
še olje po tuširanju prav tako od Johnsona vendar jaz ga ne, ker je koža super tudi brez njega.
Ker pralnih praškov ne moremo določit katerega lahko in katerega ne ji perem cunje posebej in to zaključim z dvojnim izpiranjem.
Mehčalec uporabljam samo cocolinota, ker ima očitno res najmanj alergenov v sebi ali pa tudi nič saj ji ta kombinacija zelo pomaga.
In pa obleke naj bi bile resnično več ali manj iz bombaža in pred prvo uporabo oprane kot ostale stvari.
Ampak, da ne boste mislile, da je to to, seveda se bodo fleki še občasno pojavljali vendar v blažji obliki in v manjšem številu.
Takrat pa kar lepo mažite, tisti ki imate elidel je itak krema za kožne alergije ampak za blago obliko za močnejšo pa je dobra advantan tisti pa ki imate
samo advantan pa lepo čisto na tanko namazat čez flek, kar so vam itak že pri zdravniku povedali. Za vse tiste pa, ki še niste
bile na alergotestih, vam pa priporočam da jih naredite čimprej, ker po moji izkušnji in še nekaterih ostalih, je pri nas iz tega nastala še druga
vrsta alergije v glavnem vse je povezano med sabo. Ker otrok z oslabelim imunskim sistemom je bolj dosleden za ostale vrste alergenov in
tudi prej jih pobere kot pa tisti, ki ima dober imunski sistem.

Lp niki31




http://soncek31.mojforum.si/

(odgovor članu onyx)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: atopični dermatitis brez alergije na hrano?
9.6.2009 13:21:59   
Sončni žarek
Ojla punce!

Bolj ko brskam po internet in berem, bolj sem prepričana, da vem kaj je narobe.....

Moj sin bo star 5m. Že en čas ima na levem ličku velik flek......P mi vedno reče, da naj mažem z bepanthenom, vendar ni nič boljše.....zato sem probala z ribjo mazilom (od galexa) in je včasih bolje, včasih slabše...... Sem pogledala slike SANELLE (ki je pripela link svojega sinka) in je točno tako pri nas.....  s tem da jaz sumim še mal povezavo z mlekom-ker od kar dodajam je stvar še slabša (ima po telesu tu in tam kakšen suh flekec, samo ne preveč velik in neizrazit)  in so se pojavile tudi težave-krčki cca. 1uro po hranjenju..... Sem prej povezovala z cepljenjem, zobki..... Sem poskusila zamenjat mleko in je sedaj tudi malo bolje (prej smo imeli hipp, sedaj aptamil)......

Glede kozmetike in čistil- po pranju dam dodatno izpiranje, mehčalca ne uporabljam (niti za nas ne), mil ne uporabljam,nobenih krem......Že od rojstva uporabljam sam ribjo mazilo za lička in prej še seveda za pregibe.......drugače pa samo vodo.....
Kopanje v hrastovem lubju pa sem preizkusila pri hčeri (ker se ji je fejst koža čistila) in sem ugotovila, da ji samo še bolj kožo izsušuje.....

Se bova jutri šla pokazat in mislim, da bom kar vztrajala, da naj mi nekaj napiše oz. da napotnico za naprej.....

kaj bi ve storile?!

< Sporočilo je popravil Sončni žarek -- 9.6.2009 13:29:39 >

(odgovor članu niki31)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: atopični dermatitis brez alergije na hrano?
24.6.2009 21:18:14   
sanelaa
Joj, zdajle sem šele šla brat tale post, očitno sem ga spregledala.

SONČNI ŽAREK,

če imate še vedno probleme s fleki in če je vaš sinek tak kot moj Luka, oz. če sumite da ima stopični dermatitis, vam lahko pomagam.

Rada bi samo rekla da ne uporabljajte krem kot so advantan, afroderm, elidel, elocom............ker pomagajo samo na kratek rok. resnično. Če ste videli kak je bil moj sin prej, vam bom pokazala slike kakšen je zdaj. Brez enega samega fleka, suhe kože, brez rdečice.............resnično.

Ko govorimo o atopičnem dermatitisu, smo mi dali čez pravo kalvarijo, ni kaj nismo probali, na koncu pa smo se pozdravili z eno samo kremo, ki je poleg vsega POPOLNOMA naravna.

(odgovor članu Sončni žarek)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: atopični dermatitis brez alergije na hrano?
24.6.2009 21:33:29   
Ploha
sanelaa: tudi jaz bi rabla pomoč glede tega, tako da se priporočam user posted image

(odgovor članu sanelaa)
Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: atopični dermatitis brez alergije na hrano?
24.6.2009 21:35:21   
sonček33
sanelaa - pa pomaga tudi pri alergijah na hrano?

_____________________________

...svet je poln lepih rožic tete Pehte...



(odgovor članu Ploha)
Neposredna povezava do sporočila: 44
   RE: atopični dermatitis brez alergije na hrano?
24.6.2009 22:34:48   
sanelaa
IZVIRNO SPOROČILO: Ploha

sanelaa: tudi jaz bi rabla pomoč glede tega, tako da se priporočam user posted image


kot sem že v sosednji temi napisala, je krema naravna, izdeluje jo gospod ki je iz Beograda, če ste zaintereseirani oz. če imate probleme z AD, me kontaktirajte na zs. je pa krema primerna tudi za lišaje, ekceme, neurodermitis, roazceo....

(odgovor članu Ploha)
Neposredna povezava do sporočila: 45
   RE: atopični dermatitis brez alergije na hrano?
24.6.2009 22:37:01   
sanelaa
IZVIRNO SPOROČILO: sonček33

sanelaa - pa pomaga tudi pri alergijah na hrano?


Običajno se najprej pojavi Ad, skupaj s preobčutljivostjo na kakšno živilo. Pri nas je bil to beljak in lecitin, ampak je bila stvar v tem, da je njegovo diagnoza bila AD. Ker pa je pediatrinja seveda mislila da gre samo za alergijo, me je poslal na dieto. no,, kljub dieti ni bilo nič boljše. Koža se je začela zdravit šele potem, ko smo ugotovili da dejansko prvotni vzrok niso alergije ampak ad in smo temu primerno ukrepali.

(odgovor članu sonček33)
Neposredna povezava do sporočila: 46
   RE: atopični dermatitis brez alergije na hrano?
24.6.2009 22:38:37   
sanelaa
uglavnem, če gre izključno samo za alergijo na hrano, ne vem koliko krema pomaga. oz. na kakšen način se ta alergija kaže? Če  ste na dieti oz. na anti mleku in če kljub temu ni boljše, če se kljub temu pojavljajo fleki, lišaji, rdečica, potem gre skoraj zagotovo za AD.

< Sporočilo je popravil sanelaa -- 24.6.2009 22:39:36 >

(odgovor članu sanelaa)
Neposredna povezava do sporočila: 47
   RE: atopični dermatitis brez alergije na hrano?
7.8.2018 14:29:50   
primacare
EKOLOŠKO KONOPLJINO MAZILO S SIVKO ALI OGNJIČEM

Pa ga imamo, dolgo pričakovano, najbolj iskano mazilo na svetu!

Sestavine:
• posušeni konopljini cvetovi;
• posušeni cvetovi sivke ali ognjiča
• bio kokosovo olje;
• bio čebelji vosek;
• bio konopljino olje;
koncentrirana konopljina smola

Uporaba mazila
Mazilo je namenjeno predvsem lajšanju simptomov povezani s kožnimi boleznimi, uporabljamo pa ga lahko tudi za druge bolezni, kot so bolezni dihalnih poti, krvno-žilnega sistema in poškodbe mišic.

Kožne bolezni:
Luskavica, atopični Dermatitis, prhljaj, ogrci, kurja očesa, izpuščaji in alergije, Herpes, razpokane ustnice, Hemeroidi, glivice na nohtih, kožne rane, vreznine, opekline in bakterijske okužbe.
Uporaba: Vsaj 2x dnevno; zjutraj in zvečer, po potrebi več

Bolezni mišic, sklepov in kosti:
Tortikolis, bolečine v križu, bolečine v mišicah, menstrualni krči, zvini, nategi in zlomi.


Bolezni krvno-žilnega sistema:
Flebitis, razjedanje žil, krčne žile


Bolezni dihalnih poti:
Bronhitis, Astmatične bolezni, Kronično vnetje grla (mažete na predelu pljuč in grla)




< Sporočilo je popravil Michonne RR -- 29.8.2018 10:16:15 >

(odgovor članu vaney)
Neposredna povezava do sporočila: 48
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?