Ringaraja.net je največji specializirani spletni portal za mlade starše in nosečnice v Sloveniji. Staršem in bodočim staršem omogoča dostop do kakovostnih informacij o zanositvi, nosečnosti, razvoju, zdravju ter vzgoji otrok in partnerstvu.
Copyright 2001-2025
Ringaraja.net
ISSN 1854-5335
Natisni
vsako zlico zavraca...na zacetku je se slo, je sicer jedla le sadne kasice, zdaj...ze dva tedna ... takoj, ko zagleda posodico s hrano....in ko ji ponudim zlicko.....obraca glavo levo - desno...zapre usta....nekajkrat sem ji poskusila "na silo" poriniti zlicko v usta....a je zacela
in sem se pac odlocila, da je silila pa ze ne bom....
noce in noce....

. No, zdaj imam novo taktiko, isti okus uvajam že četrti dan. Skuhano korenje in kolerabo, sem si naredila kar take ledene palčke v modelčku in vsak dan eno odmrznim, ker nima smisla skoz nekaj kuhat, pol pa nič ne poje. Jo posadim v stol in ji dam v roke kakšne igrače in ko hoče dat igračo v usta ji podtaknem hitr eno žličko, se mal nakremži, pol jo mal animiram in pozabi kaj ima v ustih in nekako poje, ampak še vedno ful malo v primerjavo s sadjem, danes je pojedla cca. 6 žličk, več ne
...tudi jaz ga nočem silit,če se na vse kriplje trudi,da bi imel zaprta usta in če daje očitne znake,da njemu to ni.
, hB. Na začetku so ba nile same "oči" in je hotel jesti tisto kar sem jedla jaz... Zato sem se delal, da jem njegove kašice in je vse pojedel... je pač mislil, da je to-to. Bi pa še priporočala, da je morda bolje začeti z zelenjavo (čisto moje mnenje) saj je sadje že samo po sebi sladko in gre lažje čez usta...