|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: 9-mesečnik in RA
1.4.2009 10:25:41   
m@j@
Sladki greh hvala za linke.
MamicaTaja si predstavljam, kaj si doživljala pri p in ti dam popolnoma prav, kar si napisala.

Mene za tele vaje ful morijo...niti točno ne vem, kaj in kako naj bi delala. Nekja so mi pokazali v RA in na fizio., ampak se mi zdi, da nič konkretnega. Pa itak čakava še recept za žogo.
Kakšne nasvet?

(odgovor članu mamicaTaja)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: 9-mesečnik in RA
1.4.2009 10:39:32   
sladki greh
m@j@, od začetka je res težko, vsi ti novi prijemi in vaje, ampak boš vidla, vsak dan bo bolje. Na novo se učita oba. Trud,  če boš striktna pri vajah, sploh pa pri pestovanju, dviganju... se ti bo še kako poplačal. Ker z vsem tem user posted image učiš pravilnega gibanja. Boš, vidla, da boš zadovoljna, sploh, ko bo napredek postajal opaznejši. Tako,da vztrajaj, vztrajaj.  

< Sporočilo je popravil sladki greh -- 1.4.2009 10:40:58 >

(odgovor članu m@j@)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: 9-mesečnik in RA
1.4.2009 19:09:36   
Nastya
Mogoče ste me nekatere narobe razumele, jaz se ne bojim RA oz. meni ni nič težko zaradi tega, jaz komaj čakam da greva, da me neha skrbet in da mi pokažejo kako in kaj..itd..sem se že privat naročila v Ljubljani (a bom sedaj odpovedala) ..mene je zmotilo samo to, da je takšna čakalna vrsta..in vem da je veliko otrok, vse mi je jasno..

A ker sem uporabila poznanstvo v ZD, sem pa na vrsti že v torek..huraaaa !!!!

In res je tako kot piše mamicaTaja tudi mene je spraševala, če s prstkom pokaže določeno stvar ki jo želi imeti....user posted image user posted image user posted image  9 mes star otrok ????? in vse ostalo..ploskanje, mahanje..itd..

Ne vem no, mogoče, eni prej eni kasnej..jaz samo komaj čakam da pride torek in da greva, pa da vidim pri čem sem oz. sva..

Sporočim !!

(odgovor članu Nastya)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: 9-mesečnik in RA
1.4.2009 19:45:02   
gajka
Midva sva tudi pri 8m pristala na NFTH (v RA pa nisva bila nikoli poslana). Razlog je hipotonost, ki se je kazala že pri 6m, ampak takrat se P ni zdelo tako problematično, da bi naju kam poslala. user posted image Zdaj imava sicer predpisano NFTH 1×tedensko, ampak je seveda taka gužva, da nama je fizioterapevtka gladko malo zreducirala obiske na 14 dni. user posted image No, naš mali je star zdaj 8,5m, na NFTH sva bila do sedaj 2×, drugače pa še vedno ne sedi samostojno, ne plazi, se ne poseda...
Ko bo imel posvetovalnico pri 9m, bom itak slabe volje, ker že zdaj vem, da pol tistih trapastih stvari z njihove tabele še ne bo znal počet. user posted image Kolikor je meni znano, je itak npr. skrajni rok, da otrok shodi, 15 mesecev in mi ni jasno, zakaj pri P zapeljejo vik in krik, če se pri 10m ne postavlja na noge... Ta preklet Denverjev test in njihovi grafi itak ne delajo nič drugega kot pa staršem nepotrebno skrb, da je njihov otrok zaostal! user posted image

< Sporočilo je popravil gajka -- 1.4.2009 19:47:47 >

(odgovor članu sladki greh)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: 9-mesečnik in RA
1.4.2009 20:06:21   
Petr_a
gajka zakaj vik in krik??
Če pa P ne bi tvojega otroka kam poslal bi pa bil presneti P kajne??
Če in ko se vam ponudi pomoč vam ni prav,če se ponudi tudi ni prav.
Dajte se malo zamislit ?
Meni pa gredo takšni starši na živce.
In če te P kam napoti to ne pomeni da je otrok zaostal,tako kot si ti misliš,ampak da potrebuje pomoč da sledi razvojnim mejnikom

Denverski razvojni test je obvezni del preventivnega pregleda, ki je določen v Navodilih za izvajanje preventivnega programa ter plačan s strani ZZZS. Opravljali naj bi ga ob vsakem preventivnem pregledu in je uporaben za določanje otrokovega socialnega, psihičnega, grobega in finega motoričnega razvoja. Test je presejalni, kar pomeni, da skozi sito padejo normalni otroci, na situ pa ostanejo tisti, ki imajo nekak razvojni zaostanek, da jih pravočasno prepoznamo in napotimo na nadaljnjo obdelavo.
Če je Denverski test del preventivnega progama, si predestavljam, da je vsem v interesu, da bi videli in vedeli, kako otrok napreduje. Ne vem, zakaj bi ga odklonili. Razen ob morebitnih težavah, ki bi jih hote zanikali.
Del pregleda otrokovega razvoja je sistematski pregled pri psihologu v starosti 3 let ter napotitev k logopedu, če pediater ugotovi, da otrokov govorni razvoj kakorkoli ni povsem tak, kot bi moral biti. Vi lahko odklonite vse, kar vas je volja. Mi pa sedaj pride na misel gospa Grace iz spodnjih vprašanj, ki še pediatra nima v Angliji in bi bila prezadovoljna za obravnavo otroka, kot je pri nas.
Torej, odklonili bi pomoč.
Če otrok ne opravi večino nalog, ki jih sicer otroci njegove starosti opravijo, je to znak za napotitev ali k psihologu, ali k logopedu ali kam drugam, odvisno od tega, na katerem področju je zaostanek.
K fizioterapevtu bi poslali samo otroke z gibalnimi težavami, govorna motnje nimajo s tem kaj opraviti, zavrtost med opravljanjem testa pa prav tako ne.

(odgovor članu gajka)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: 9-mesečnik in RA
1.4.2009 20:19:13   
Nastya
Še nekaj me zanima, ali je možno, da se mogoče moj sinček še ne postavlja na nogice oz. da ima po mnenju P malo premehke kaj povezano s kapljicami ??

Jaz mu dajem Oleovit D3 in mi do sedaj nobena P ni rekla da mu moram povečati dozo (do sedaj je bila samo 1 kapljica), v pon v posvetovalnici mi je pa moja P rekla (ker je končno prišla iz porodniške, prej so jo pa nadomeščale) rekla, naj takoj začnem z 2-3 kapljice ??

(odgovor članu Nastya)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: 9-mesečnik in RA
1.4.2009 20:25:00   
Taula
Normalno je da otrok shodi do 18 meseca, oz na Nizozemskem je baje normalno do 20 meseca. Tako je meni rekla na NFTH.user posted image
Za Denverja se pa jaz ne sekiram. Kot prvo ga vsi pediatri ne izvajajo prav zaradi predalčanja, kot drugo pa sama vem kaj moj otrok zna. Ko pride v ordinacijo je itak vse novo in zanimivo, in ni šans da bo moja mala tam kaj delala. Pediatri pa itak dajo otroku zadeve in pričakujejo da bodo v sekundi vse pokazali kaj znajo, kot po tekočem traku.

_____________________________

NESRAMNA sem, brez kančka slabe vesti, počutim se prisrčno.... ZLOBNO:)



(odgovor članu Nastya)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: 9-mesečnik in RA
1.4.2009 21:10:01   
sladki greh
V celoti se strinjam s tem ka je napisala Petr_a. Še vedno sem mnenja, da kljub vsemu bolje en pregled več, kot manj.

Nastya, če me spomin ne vara je priporočena dnevna količina vnosa vitamina D do 6 meseca 400 enot po 6 m pa 600 enot. Oleovit v eni kapljici vsebuje 400 enot vitamina d. Naj me katera popravi, če se motim.

Pediatri; pa kaj jim ni jasno, da če hodite v ra, da je normalno, da razvoj lahko odstopa od normale. Meni je na NFTH rekla, da je itak normalno, da otrok pokaže manj svojih sposobnosti v neznanem okolju. Tako da...

< Sporočilo je popravil sladki greh -- 1.4.2009 21:11:45 >

(odgovor članu Taula)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: 9-mesečnik in RA
2.4.2009 11:45:18   
Taula
No, jaz sem danes dobila odločbo in so mi podaljšali porodniško za 3 mesece.user posted image

_____________________________

NESRAMNA sem, brez kančka slabe vesti, počutim se prisrčno.... ZLOBNO:)



(odgovor članu sladki greh)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: 9-mesečnik in RA
2.4.2009 20:57:56   
m@j@
Taula, čestitkeuser posted image . Sem pa res vesela zate.

(odgovor članu Taula)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: 9-mesečnik in RA
10.4.2009 13:05:05   
slovenka
Punce, sem vas malo brala sedaj. Mi sicer nimamo nobenih težav, ker je zmeraj približno 2 meseca pred 'normalo', vendar pa se čudim, da naša P nima nobenih tabel. Že ves čas berem, da drugi P delajo te in te teste na pregledih, naša pa je samo cepljena, pogleda jo na hitrico, glavo izmeri in je to to. Nobenih 'igric', kock... Naša je bolj suha od povprečja, a naša P je zelo nezaskrbljena... (sicer ni zaskrbljujoče - 9m - 8000g, a vidim, da drugi P bolj 'paniko' zaganjajo').

Smo pa imeli do 5. meseca opornice za kolke in delno tudi zaradi tega smo imeli navodilo, da dajem po 7 kapljic D3 vitamina dnevno. Sicer zdaj, ko je tako sončno in je že večja, nisem več dosledna, a sploh pozimi sem bila. Nisem slišala, da bi še kdo dajal toliko kapljic user posted image No, samo toliko.

Sicer pa veliko uspeha in veselja z otročki. user posted image


_____________________________

Ne živite, dokler ne najdete tistega, zaradi česar je vredno umreti!

(odgovor članu m@j@)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: 9-mesečnik in RA
11.4.2009 12:14:43   
Nastya
Ker sem jaz odprla to temo, ker me je zelo skrbelo kako se razvija moj sin, vam sedaj lahko povem, da sva v torek imela obisk v RA in da ga je zdravnica pregledala, opazovala itd..in je že takoj rekla, da se čisto normalno razvija, da je čisto vse Ok z njim, da pa ona že ves čas poudarja in da sploh ne razume določenih P, zakaj oni tega ne razumejo..da tisti otroci ki so rojeni prej, tako kot npr. moj, moj je bil rojen 1 mesec prej in je sedaj dejansko star 8 mesecev in 2 tedna in ne 9 mes in 2 tedna in se razvija tej starosti primerno..da se jih ne more primerjati z normalno rojenimi, so pač malo zadaj..in to je vse..vse ob svojem času..

Tako da nama je pokazala samo določene prijeme, s katerimi otroka spodbujaš k dejavnostim in nobene fizioterapije.

Hvala vam in veliko lepih trenutkov z vašimi user posted image  !


(odgovor članu m@j@)
Neposredna povezava do sporočila: 37
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?