|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Kakšno je vaše mnenje
31.3.2009 22:49:06   
Gina
Evo mič, sem že napisala:

IZVIRNO SPOROČILO: Gina

MOralo bi pisat, da bo prišla "pomlad" (beri veselje v deželo), ko bodo ljudje spoštljivi drug do drugega.


Drugače pa, si rekla Barbaro, svoj čas sem jo znala, samo je pa tole žalostna pomlad od Prevera v žalostni vojni, ki se pa res začne srečno nad "srečnim" mestom... Ves čas je deževalo nad Brest tisti dan in ti si šla pokapljana, razigrana, nasmejana po dežju...

Zakaj rajši ne prebereš tiste od Francoskih kraljev: Ludvik I, Ludvik II., ...tista je bolj štosna, če bi štose.user posted image

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 51
   RE: Kakšno je vaše mnenje
31.3.2009 22:49:45   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Pia73

IZVIRNO SPOROČILO: Splišni

Kakorkoli, če je tak napis mišljen resno, potem ustvarja neko negativno klimo v razredu. Črno na belem otrokom lepo piše, da niso pridni in da zato zunaj ščije kot pri norcih.

Je pa nekaj pomembno, namreč da se kot starš moraš iz tega pred otrokom kaj pohecat ali kaj pa vem ... v glavnem ne pred otrokom kritizirat učiteljice. AMpak saj zo pa itak vsi vemo, a ne?


Tako nekako ja, Splišni. Jaz bi mojemu še kar direkt povedala, da to ni res. Da bo pomlad prišla, če bodo pridni ali ne in da je datumsko določena pa če zunaj ščije ali pada sneg,.... Ob tem ne bi kritizirala učiteljice. Bi mu pa dovolila, da jo vpraša in naj mu potem ona razloži kaj je mislila.



Saj nekje podobno razmisljamo, se mi zdi.
Samo jaz bolj burno reagiram, joj, kere nebuloze, dajmo raje kaksno uspicit user posted image  kot tole verjet.

(odgovor članu Pia73)
  Neposredna povezava do sporočila: 52
   RE: Kakšno je vaše mnenje
31.3.2009 22:53:51   
Anonimen
Tiste o kraljih ne poznam.

Barbara tako pase na taksen dan, in tako lepo melodijo ima, jo moram znat na pamet user posted image

(odgovor članu Gina)
  Neposredna povezava do sporočila: 53
   RE: Kakšno je vaše mnenje
31.3.2009 22:56:19   
picola1

IZVIRNO SPOROČILO: Gina

IZVIRNO SPOROČILO: picola1


Al ti mogoče misliš, da je slepa poslušnost in pokorščina ok v vsakem trenutku? Potem pa res nismo na istem bregu...


To več ne obstaja. Hvala bogu da ne obstaja. Ampak ravno zato ne razumem, od kod vam ideja, da to še kje živi? Pri nas ne. Zato ne razumem, iz katerega naftalina privlečete pokorščino? Kaj ste bile res vse tako obupno in nevzdržno vzgojene (ogorčena sem, če je temu tako)? Naši otroci so praktično vsi vzgojeni ali totalno permisivno ali pa, če se lahko po svoje izrazim primerno demokratično. Ne poznam otroka, ki bi moral vse ubogat. Ma a ni logično, da sodelujejo v vsakdanjem lajfu. Vsi sodelujejo pri vseh odločitvah skoraj. To je družba dandanašnji in prav je tako. So pa reči, kjer rabijo omejitve in usmeritve, pa kjer ni debate (recimo a se boš pripel v avtu ali ne, ali boš vljuden do ljudi ali ne....). Te pa nekateri starši znajo postavit, nekateri pa ne. O tem govorim. Skrajnost pri nas gre samo in izključno v to smer. Vsaj kar jaz otrok poznam.


Ok...mogoče sem se napačno izrazila: a misliš, da je ok, da se od otrokazahteva slepa poslušnost in pokorščina? Ker to pa videvam in srečujem vsak dan. In to se poskuša dosežt z ustrahovanjem, manipulacijo itd, itd. Imam občutek, da imaš ti v glavi, da ko se otroka razvaja, se ga razvaja. Ni možna kombinacija dveh ali večih vzgojinih stilov...Se motim? Jaz vidim vsak dan mešanico teh dveh: permisivnost ćez vse meje, ko pa poči film pa ena čez rit, pretirane kazni, manipulacije, grožnje...Ti tega ne vidiš?
Al spet druga druge ne zastopva?user posted image

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 54
   RE: Kakšno je vaše mnenje
31.3.2009 22:58:58   
Anonimen
Večkrat slišim starše rečt:pa dej bod priden al pa zakaj si porden? Kako naj otrok ve, o čem točno govoriš?


Dobro vprasanje? Kaj pomeni biti priden?










To je tisto, kar sem bila lani user posted image .

(odgovor članu picola1)
  Neposredna povezava do sporočila: 55
   RE: Kakšno je vaše mnenje
31.3.2009 23:01:45   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Meggi

Na tabli  v v razredu prvošolčkov je v ponedeljek bilo napisano;

"KDAJ BO PRIŠLA POMLAD? KO BODO OTROCI BOLJ PRIDNI"


Vaše mnenje? Hvala za posredovano!



Prosim :).

In prosim bodi pridna in vse preberi user posted image .

(odgovor članu Meggi)
  Neposredna povezava do sporočila: 56
   RE: Kakšno je vaše mnenje
31.3.2009 23:09:14   
Gina
IZVIRNO SPOROČILO: picola1

Večkrat slišim starše rečt:pa dej bod priden al pa zakaj si porden? Kako naj otrok ve, o čem točno govoriš?


Sama po moje nikdar še v svoji zgodovini govorilnih ur nisem rekla staršu, da je njegov otrok priden ali poreden. Meni osebno ta izraz ni blizu, iz zgoraj omenjenih razlogov. Zelo zelo rada povem vse, kar je na otroku dobrega in to tudi zelo obvladam - ne le povedat, ampak otroka vidim čist vsakega kot pozitivnega v svoji duši, se že potrudim, da najdem ogromno tega v vsakemu. Če tega ne bi zmogla, bi trpela. Tako pa je meni še vedno v razredu zelo lepo, ker otroci vedo, da jih imam rada, tako da mi to vračajo.

Tale primerjava z alkoholiki je fajn. Zelo fajn. meni se res zdi strogo permisivna vzgoja neke vrste alkoholizem z enakimi posledicami, ki vodijo v katastrofo. Ker je tega tako zelo veliko, kot v sloveniji pijanstva, pa ker sem na nek način žrtev le tega(saj v končni fazi otrok ugotovi, da četudi mu doma vse pustijo, mu jaz ne bom), s emi zdi smiselno opozarjat na tovrstni problem. Čist zihr. Zato to počnem. Pa reci, če ni res, da se večina staršev ne zaveda obsežnosti tega problema???

NImam pa nobene paranoje po kontroliranju. Me pa starši silijo v to, da moram vedeti za vsako sekundo dneva o vsakem otroku, kaj je počel, rekel ali "mislil". Ne boš verjela kakšni strašni pritiski so v naši stroki glede tega. Pri nas ne hodimo več ne na odmore, pa komajda na wc sem pa tja kakšen dan. Mi smo tisti, ki smo kontrolirani in vsako naše dejanje, tako da smo z leti ugotovili, da se moramo zaščiti. Ne samo, da plačujemo zavarovanja za odgovornost, ker nikdar ne veš, kdo se bo nate spravil, ker si morda naredil psihično škodo, ko si ne vem kaj že napisal na tablo ali otroku rekel, ampak se moramo zavarovati z zapisovanjem vsega, trojnim kontroliranjem na ravni šol, birokratizmom, ter še vsem mogočim. Tega pred leti ni bilo. Vedeli smo, da je nesreča v šoli samo nesreča, da če je nekdo nekaj resno hudega naredil, da je bilo ok, če je bil resno kregan ali če je moral škodo popraviti ali plačati. Danes ni nič več ok. Ne da mi kontroliramo, mi smo tisti, ki so kontrolirani in se moramo za vsak pasji kaki zagovarjat. Tukaj se s tabo ne strinjam. V šoli se ne izvaja kontrola zaradi kontrolfeekovstva, ampak moramo otroke neprestano motivirat in zabavat. Ja, to pa počnemo. Motiviramo in motiviramo in zabavamo in zabavamo.... ker drugega načina, da sploh kaj sicer sodelujejo ni. Učitelji pa imamo interes in nalogo otroke nekaj naučit.
Lahko pa res naredimo tako, kot pravi bumerang, pa veselo prav potiho odpredavamo svoje, nas nič ne briga, a kdo posluša ali ne, pa veselo sprašujemo potem. No, temu se pa reče imeti vse na špagci. To je izsiljevanje učencev in staršev. Čist zakonsko dovoljeno. KOntrola. Pa vendar smo učitelji ljudje, pa še kar zabavamo in motiviramo, pa poskušamo na tistoč in en način otroku razložiti da bo ja razumel..... Ne, ne strinjam se s tvojo tezo o kontroli. Ravno obratno je. Če bi šla med učitelje enkrat sedet na ene seminarje, katerekoli že hočeš,  bi ugotovila, da je ni bolj pohlevne populacije na splošno (jaz tukaj ven štrlim, ker se vedno bunim, ampak nas je bolj malo takih), ki bi se bila pripravljena bolj prilagajat drugim, celemu svetu, kot so učitelji. Sram me je zanje v tem pogledu, ampak je ni.


(odgovor članu picola1)
Neposredna povezava do sporočila: 57
   RE: Kakšno je vaše mnenje
31.3.2009 23:10:42   
rija
hmmm....a potem ne bi bilo dobro, da rečem otroku, da se je učiteljica zlagalauser posted image

da to ni resuser posted image

ker tudi lagati se ne smeuser posted image

_____________________________

...vox populi...

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 58
   RE: Kakšno je vaše mnenje
31.3.2009 23:16:06   
Anonimen
Motiviramo in motiviramo in zabavamo in zabavamo....


V bistvu sem bila idealna ucenka, motivirana, da opravim cim hitreje in cim bolje, da grem potem lahko eno uspicit user posted image .

(odgovor članu Gina)
  Neposredna povezava do sporočila: 59
   RE: Kakšno je vaše mnenje
31.3.2009 23:22:33   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: rija

hmmm....a potem ne bi bilo dobro, da rečem otroku, da se je učiteljica zlagalauser posted image



Meni se po vsem napisanim zdi samo to, da ima tudi ona ze dovolj dezja user posted image  in da vsi komaj cakamo pomlad :).

(odgovor članu rija)
  Neposredna povezava do sporočila: 60
   RE: Kakšno je vaše mnenje
31.3.2009 23:24:59   
rija
user posted image

_____________________________

...vox populi...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 61
   RE: Kakšno je vaše mnenje
31.3.2009 23:42:19   
Marogica
IZVIRNO SPOROČILO: Meggi

Na tabli  v v razredu prvošolčkov je v ponedeljek bilo napisano;

"KDAJ BO PRIŠLA POMLAD? KO BODO OTROCI BOLJ PRIDNI"


Vaše mnenje? Hvala za posredovano!



Meni se zdi bedasto in brez neke povezave, če gre za razumevanje otroka v prvem razredu. Otrok v tej starosti enostavno še ni filozof in ne razume toliko prispodob, da bi po moje razumel ta stavek...če je to sploh tako mišljeno in ni vzeto iz kakšnega konteksta... Otrok v prvem razredu razume, kaj in kdaj je pomlad oz. kaj se takrat dogaja in pa seveda besedo pridnost.user posted image  Povezavauser posted image  Bom jutri vprašala mojega drugošolčka....me zanima, kako bo on to razumel...

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 62
   RE: Kakšno je vaše mnenje
1.4.2009 0:43:25   
sanja nk.
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ta izjava je pa za osnovno šolo žememljeuser posted image
bom tako rekla....jaz si "pridnih" otrok nikoli nisem želela, no seveda pridnih v tej smeri, da so socializirani, se znajo obnašati,....pa da pomagajo pri delu.
samo meni bi bili pridni otroci dolgočasni...tisti poštirkanciuser posted image user posted image od še bolj high staršev
moram reči da je življenje z navihanimi otroci mnogo bolj zabavno in pestro....
lp


(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 63
   RE: Kakšno je vaše mnenje
1.4.2009 7:53:59   
nuala
Bo še pri meni danes na mizi listek:
KDAJ BO VEČERJA? Ko bo do otroci ( in psi ) bolj pridni.

Kdaj bo plača za učiteljice?
Ko bodo bolj pridne.


_____________________________

Zakaj bi učil prašiča letati; izgubljaš čas in vznemirjaš prašiča.

(odgovor članu Meggi)
Neposredna povezava do sporočila: 64
   RE: Kakšno je vaše mnenje
1.4.2009 17:59:38   
picola1
IZVIRNO SPOROČILO: Gina

IZVIRNO SPOROČILO: picola1

Večkrat slišim starše rečt:pa dej bod priden al pa zakaj si porden? Kako naj otrok ve, o čem točno govoriš?


Sama po moje nikdar še v svoji zgodovini govorilnih ur nisem rekla staršu, da je njegov otrok priden ali poreden. Meni osebno ta izraz ni blizu, iz zgoraj omenjenih razlogov. Zelo zelo rada povem vse, kar je na otroku dobrega in to tudi zelo obvladam - ne le povedat, ampak otroka vidim čist vsakega kot pozitivnega v svoji duši, se že potrudim, da najdem ogromno tega v vsakemu. Če tega ne bi zmogla, bi trpela. Tako pa je meni še vedno v razredu zelo lepo, ker otroci vedo, da jih imam rada, tako da mi to vračajo.




A veš, da na splpšno (vsaj meni) ne daješ takšnega vtisa (pa še marsikakšna učiteljica tukaj gor ne). Sem pa to ful lepo začutla v eni temi, ko si na dolgo razložila, kako imaš te tvoje otroke (učence) rada in od takrat naprej te vidim čisto drugače...user posted image
Drugač pa...preveč sva že off topic...user posted image

Se strinjam s tabo. Zelo. Premalo se zavedajo problema permisivne vzgoje. Absolutno.

kar se pa tiče kontrole pa to...Mal sem razmišljala pa ugotovila, da je blo tega včasih po šolah več, vseeno pa menim, da ima veliko ljudi, ki delajo v poklicih, kjer imajo zaradi svojega položaja neko moč nad nekom (učitelj nad učenci, doktor nad pacienti, do neke mere tut med. sestre pa kar je še takih poklicev) neko tendenco po kontroli...
Pa spet sem preveč off topic, tako da bi to temo zaključila.
Lepo se imej.user posted image





(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 65
   RE: Kakšno je vaše mnenje
2.4.2009 8:39:22   
Anonimen
Dejte no, doma otroke filate z dedki mrazi, zobnimi miškami....(kar je sicer čist pozitivno do določene starostne  stopnje), pol pa se najde nekdo, ki recimo vašim otrokom pove, da ne bo pomladi, če ne bodo pridni, pa je že cela Slovenija zglednih mam v luftu.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 66
   RE: Kakšno je vaše mnenje
2.4.2009 20:48:27   
picola1
Jaz osebno menim, da je glavna razlika v pozitivnem ali negativnem 'naboju'. Ob misli na dedka mraza ali zobno miško, ki bo drugo jutro nekaj prinesla v zameno, se otrok tega veseli, komaj čaka...če pa otroku trobiš takšne nonsense o pridnosti al pa o tem, kako je mamica žalostna, ker...karkolipač že...no, to je pa nabijanje nepotrebne krivde...za moje pojme.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 67
   RE: Kakšno je vaše mnenje
3.4.2009 12:13:22   
bumerang
O ja, bog ne daj, da bi kak otrok kdaj sprejel odgovornost za svoje obnašanje. Da ne bi kdaj kakšna mama otroku rekla, da je žalostna zaradi njegovega obnašanja. Tako ravnanje je nabijanje krivde!

_____________________________

Ustavi se in prišel boš!

(odgovor članu picola1)
Neposredna povezava do sporočila: 68
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Pojdi na:





BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...
Trmast otrok
Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?