|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: za tiste ki ste rodile z epiduralno ali u...
14.6.2009 0:26:34   
MorjeMorje
Po prebranem sodeč ni nič 100%, da pomaga proti bolečinam oz., da bo vse v redu z mamico in novorojenčkom. Groza! In potem še nekateri "bedni" komentarji (Paštetka), ko nekateri mislijo, da so nekaj več, ker so iz stroke. Za tiste, ki smo v 1. nosečnosti to res ni preveč spodbudno user posted image

(odgovor članu sonček33)
Neposredna povezava do sporočila: 51
   RE: za tiste ki ste rodile z epiduralno ali u...
14.6.2009 11:17:39   
rina22
MorjeMorje - se absolutno strinjam s tabo!! Tudi mene čaka 1. porod (sicer konec julija, ampak imam občutek, da se bo najinemu user posted image prej mudilo na svet), in me je vedno bolj strah!! Sicer sem hodila na ta "razgovor" za EA, ampak se pa vedno manj navdušujem nad njo.. O ultivi pa niti nisem razmišljala, ker sem se odločila, da če bom že za kaj prosila, da bo to kar EA. Bomo videli, kako se bo vse skupaj izteklo.. Upam, da super za nas in za naše user posted image

(odgovor članu MorjeMorje)
Neposredna povezava do sporočila: 52
   RE: za tiste ki ste rodile z epiduralno ali u...
15.6.2009 11:32:19   
Anonimen
EA ne vpliva na novorojenčka in ravno tako kot se lahko zakomplicira pri porodu brez EA, se lahko tudi pri porodu z EA. Negativne izkušnje so npr., da ni čutila iztisa im potem je bla ne vem kolk rezana..... A je katera pomislila, da je lahko tudi bolečina tako močna, da preprosto telo otrpne? A takrat pa mislite, da ni treba rezat in skakat po trebuhu?

To je povsem odločitev vsake posameznice, sam nehte že pametvat, kolk je to slabo in kaj vse se je zgodil, ker realno gledano se lahko zakomplicira vsak porod.

Oseba, ki je načela temo je želela sam slišat za nekaj izkušenj. A ne znate napisat npr. men je blo uredu, men pa ni blo, men je parjela tolk, men pa tolk...?!

< Sporočilo je popravil jaknik1 -- 15.6.2009 11:37:25 >

(odgovor članu rina22)
  Neposredna povezava do sporočila: 53
   RE: za tiste ki ste rodile z epiduralno ali u...
19.6.2009 15:17:32   
KatMat
30.5. sem po 14 urah predihavanja popadkov dobila ea in aleluja zanjo...moj porod je najlepsa izkusnja v mojem zivljenju...bila sem popolnoma prisebna,nic omrtvicena (no ja ce izuzamem mojo ritko ki je bla rahlo omrtvicena) imela sem popolni nadzor nad porodnom in iztisom nase punce...moje mnjenje je da ce nebi imela ea bi se mi porod zelo zavlekel ker sem bila tako trda in napeta od bolecine da se nebi odpirala tako hitro kot sem se po prejemu ea(beri>14 sem bila odprta 1 cm-po klistirju sem se odprla se za dva cm,po ea 7 cm v dobri uri)....bila sem sproscena in predihavala popadke brez da bi morala gledati na ctg...cutila sem jih kot rahlo napetost v trebuhu...EA MI TUDI MALO NI PODALJSAL PORODA

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 54
   RE: za tiste ki ste rodile z epiduralno ali u...
19.6.2009 15:25:00   
Anonimen
No jaz sem sredi bolečin prosila za EA. Ni, panike, bomo zrihtal. Zdravnica se je potem zadržala pri dveh drugih porodih in ko sem prišla na vrsto (ko je že stekla flaška fiziološke), je blo prepozno, ker smo bli za rodit. Jah, ta dan je bla gužva in so malo pozabili name. Tudi to se očitno zgodi. Čeprav pri nas načelno dobiš EA, kadar se spomneš. To je moja izkušnja...čeprav sem takoj rekla, da je blo hudo, a ne tako, da se ne da preživet - pa sem 24 ur imela oreng popadke in trdo delala v porodni 8 ur. A z EA bi blo najbrž malo lažje.

(odgovor članu KatMat)
  Neposredna povezava do sporočila: 55
   RE: za tiste ki ste rodile z epiduralno ali u...
27.6.2009 12:28:52   
Monni
Tudi jaz sem bila prepozna za EA saj me babica ni prišla pogledat koliko sem odprta in potem je bilo že prepozno user posted image user posted image .
Je pa kolegica rodila par ur pred mano z EA in sicer noter je prišla 18.00 uri, ob 21.30 je rodila brez kakega koli napora. Druga kolegica je rodila 2 dni za mano in ji niso mogli namestiti EA, tako da je dobila Ultivo in je tudi rekla, da je zakon. 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 56
   RE: za tiste ki ste rodile z epiduralno ali u...
17.7.2009 18:18:27   
tinkara 2
Kje pa ste rodile z ultivo ali z EA? Vem, da obstaja možnost v Kranju in Postojni, oboje je plačljivo. Ali mogoče še kje drugje in ali samo dopoldne ali 24 ur? Če želim izkoristiti eno od teh možnosti, moram najbrž poklicati v porodnišnico in se naročiti za razgovor. Vem, da imajo v Postojni vsak petek predavanja o EA, ali je to dovolj, ali potrebuješ še individualen razgovor? Kaj pa za ultivo? Sem natrosila ful vrpašanj, ampak bom res zelo hvaležna za posredovane izkušnje.

(odgovor članu Monni)
Neposredna povezava do sporočila: 57
   RE: za tiste ki ste rodile z epiduralno ali u...
20.7.2009 8:12:53   
KatMat
v po se moras udeleziti samo tega predavanja,kjer dobis tudi papirje ki jih moras imeti seboj pri porodu...to je to...

imajo pa ea tudi na jesenicah in to brezplacno

ultivo se mi zdi pa da so ukinili povsod

(odgovor članu tinkara 2)
Neposredna povezava do sporočila: 58
   RE: za tiste ki ste rodile z epiduralno ali u...
26.7.2009 10:02:07   
kerala
Jaz se pa pripravljam na tretji porod, prva dva sta že daleč nazaj, tako da takrat ni bilo niti EA niti Ultive, sem pa drugič rodila v vodi, kar pa prav tako boli ko user posted image .

Tokrat sem se odločila za EA, rodila bom verjetno v Izoli. Bila sem na predavanjih, postavila kar nekaj vprašanj, tako da sporočam malo statistike in splošnih informacij:
- vakumski porod je pri EA pogostejši (verjetnost se iz 3-4% poviša na 10%). Razlogi za vakum so 3 - 1. težave z utripom user posted image , 2. zagozdenje ploda in 3. EA. Prva dva razloga sta urgentne narave, zato lahko pride tudi do kakega zapleta, pri EA pa gre samo zato, da zaradi previsoke doze slabše kontročiraš iztis, zato je časa dovolj in praviloma zapletov ni.
- dozo EA kontrolirajo glede na individualni opis stopnje bolečine. Ob previsoki dozi, kar se lahko zgodi pri tistih z nizkim pragom bolečine, pride do omrtvičenja nog in kasneje do težav pri iztisu
- nekoliko pred fazo iztisa (kar določi babica) naj bi se doza anestetika znižala. Efekt znižanja doze se pokaže po cca 1/2 ure, tako da naj bi zadnjo fazo kar dobro čutili
- v Izoli so imeli samo en neuspešen primer uporabe EA in to pri porodnici, ki je tehtala 140kg
- EA ni noben bavbav, zelo veliko operacij poteka z njo, porod je samo ena od možnih uporab
- iz medicinskega stališča EA ni kontraindikacija za hojo, pri nas je ne dovolijo zato, da se personal zaščiti pred morebitnimi tožbami zaradi možnih zapletov (padec), kar pa je posledica previsoke doze... Nekateri bolniki po operacijah imajo vstavljen kateter za odpravljanje bolečine še več tednov in med tem časom normalno živijo doma
- doza anestetika je se pravi odvisna od nas samih - načeloma naj EA ne bi popolnoma odpravila bolečine ampak jo samo spravila na znosno raven. Če pa bomo želele porod brez bolečin, se moramo zavedati, da lahko nosi tudi določene posledice.

Ampak to je vse teorija... bom poročala čez slabe 3 tedne!

Glede Ultive je anesteziologinja rekla, da so PREPOVEDALI! kakšnokoli uporabo v Sloveniji, tudi omenjati je na predavanjih več ne smejo. Ne vem pa, če se tega vsi v Slo držijo, vIzoli vsekakor se, tako da je Ultiva out.

_____________________________

Živa, 12.1.1995
Duna, 12.6.1996
Taras, 20.8.2009 (54cm, 3.980g)
1. mesec: 61cm, 4.945g
2. mesec: 66cm, 5.415g
3. mesec: 67cm, 6.245g
6. mesec: 76cm, 8.060g

(odgovor članu KatMat)
Neposredna povezava do sporočila: 59
   RE: za tiste ki ste rodile z epiduralno ali u...
26.7.2009 18:51:11   
tane
kerala, vsekakor res poročaj prosim...sama imam rok šele 8.10 in zdaj zbiram informacije o EA, sva bila že na predavanju anasteziologinje v LJ kar je bilo v okviru šole za starše ampak je bila tako anemična in brez konkretnih odgovorov, da vseeno če ne bi šla. Zdaj se bom pozanimala tudi za Kranj in pa morda šla na predavanje v Postojno, kot sem rekla šele zbiram informacije.

ja za Ultivo nam je ta povedala, da je izdana prepoved, ker naj bi baje slabo vplivala na otroka oz. so ugotovili, da se pojavljajo težave pri otrokovem dihanju itd...



(odgovor članu kerala)
Neposredna povezava do sporočila: 60
   RE: za tiste ki ste rodile z epiduralno ali u...
27.7.2009 9:57:42   
giotti
IZVIRNO SPOROČILO: kerala

- EA ni noben bavbav, zelo veliko operacij poteka z njo, porod je samo ena od možnih uporab


Tole sicer vem, ampak me zanima konkretno, če mogoče veš, če je potreben carski rez, če lahko takrat zaprosiš, da ga naredijo z EA?

Srečno na porodu user posted image


(odgovor članu kerala)
Neposredna povezava do sporočila: 61
   RE: za tiste ki ste rodile z epiduralno ali u...
30.7.2009 11:35:15   
katarinas
Rodila sem z epiduralno, v križu sem čutila samo rahel špik, prej sem se od bolečin hudo zvijala, po epiduralni pa kot da sem šla na dopust - vsekakor jo bom še za naslednjič vzela, čeprav jo bodo v NM po novem sedaj zaračunavaliuser posted image  Slabost je ta, da potem ne čutiš dobro kako moraš pritiskati, saj ne čutiš dobro več popadka, ampak mi je vse babica govorila ko je gledala na aparat in tipala trebuh kdaj je popadek in kdaj naj pritiskam. Nisem imela nobenih posledic, kot so omrtvičene noge in podobno. Je pa kolegica še nekaj časa čutila mravljince v rokah in nogah, njej se pa ni zdelo, da bi ji veliko pomagalo...ampak noben porod ni enak drugemu in tudi ženske smo si različne...

(odgovor članu giotti)
Neposredna povezava do sporočila: 62
   RE: za tiste ki ste rodile z epiduralno ali u...
26.8.2009 14:30:03   
bori2
IZVIRNO SPOROČILO: kaya2007

jaz sem rodila z epiduralno in nisem čutila nič..sem bila res zadovoljna.


Rodila sem dvakrat, prvič z epiduralno drugič brez. Na žalost je drugič - brez EA bolelo MANJ kot za EA. Epiduralna mi je za potisk samo moč, vendar se mi prej dali še umetne popadke, tko da sem bla takoj po porodu hčerke 100% sigurna, da če bom še kdaj rodila bom naravno. In sem. s svojimi popadki, brez vsega.  Aja, edino dobro EA je bilo šivanje. Taprvič so me zašili in nisem čutila nič, tadrugič je blo pa jupij-ja,...

(odgovor članu kaya2007)
Neposredna povezava do sporočila: 63
   RE: za tiste ki ste rodile z epiduralno ali u...
29.8.2009 12:31:13   
izgubljena_ovcka
Prvič rodila z EA in na žalost padla v tistih par procentov, ko pač ne prime oziroma sem bila prepozna (v P prišla s popadki na 2minuti, 4 prste odprta, skratka je kar konkretno dogajalo že) user posted image . Po vseh procedurah in klistirju (na wc sem sedela ene pol ure in bila potem odprta 7cm) so mi vstavili kateter ampak ni bilo nič drugače kot prej. Vse kar sem imela od EA so bile mravljinčaste noge,pa riti nisem čutila, popadki pa so boleli vedno bolj ampak mi je blo za zdržat.

No,takoj ko je kao prijela se je porod dobesedno ustavil. user posted image Preden smo prilezli do potiskanja (in nekaj dozah umetnih popadkov - no,ti so šele boleli) so minile tri ure, potem pa itak nisem vedla,kaj naj s tisto svojo ritjo počnem (oprostite izrazu ampak res je bilo tako),pojma nisem imela kam in kako potiskat. No, ko so vse skupaj odklopili je bila bolečina popolnoma enaka,le da sem končno lahko potisnila našega fanta ven (po predhodni zaskrbljenosti in "grožnjah" z vakumom).Skratka,na srečo se je vse super končalo.

Ker z gotovostjo lahko rečem, da so bili moji lastni popadki čisto okej za prenašat (ne pravim da ni bolelo) in da je šlo samo od sebe kar hitro (dokler se trapa nisem odločila za ea, kaj sem pa vedlakolk bo še utegnilo bolet kasneje) lahko tudi trdim,da naslednjič raje rodim brez vsega. Bolj bolet kot me je prvič, me ne more. Pa še hitreje je baje v drugo. user posted image Zdajme ni nič strah bolečin, bomo videli kako pogumna bom aprila! user posted image

(odgovor članu bori2)
Neposredna povezava do sporočila: 64
   RE: za tiste ki ste rodile z epiduralno ali u...
29.8.2009 13:07:24   
veronikab
Tudi jaz sem letos v PO rodila z EA. Moja izkušnja nebi mogla biti boljša. V porodnišnico sem prispela z lastnimi popadki na 5 min, pol standardna procedura (CTG, pregled, klistir ...) + 1-urno sprehajanje po hodniku bolnišnice, da bi se še bolj odprla (ob prihodu sem bila odprta 3-4 cm). Pol pa v porodno. Sledilo je predrtje mehurja. Nato je pa prišla anasteziologinja in mi vstavila kateter. Čutila sem le vbod, bolelo ni nič, le občutek je bil malce čuden, ko p veš, da te bodo zbodli v hrbtenico.
Bolečine sem ocenila na 8 in EA je super prijela. To pomeni, da je izginila le bolečina, čutila sem pa vse normalno. Sama sem pol dobila še umetne popadke, ki jih praktično nisem čutila. Sama sem se vsakih 15 min mogla obrniti na drug bok (da pospešimo porod).
Ko je prišla faza iztisa, sem spodaj začelaa čutiti nek pritisk (ki pa vsekakor ni bil boleč), oz. kot da bi spodaj bilo vse malce bolj prekrvavljeno. Pol mi je babica rekla, da bomo sedaj rodili in da naj pritisnem kot bi šla kakat. To me je malce zmedlo, ker takrat nisem vedela kje je kakat in kje lulat, kaj šele da bi pritisnila tam. Pa mi je še enkrat rekla da naj pritisnem v trebuh, pa je bil otroček v 2 popadkih zunaj. Ocena Apgar 10. Sama sem bila sicer šivana (in šivanje sem tudi čutilauser posted image user posted image user posted image ), vendar je bil sam porod SUPER!

Zase vem, da nikoli ne bi bila sposobna roditi brez EA. No rodila bi verjetno že, ker dtugače ne bi šlo, vendar bi porod bil daljši in mi ne bi ostal v tko lepem spominu, kot ga imam sedaj. Moj user posted image mi je rekel, da sem po porodu izgledala boljše (tudi bolj spočita), kot pa ko sva prišla v porodnišnico.

Kaj morem - sem pač zajec, ki se preveč boji bolečin ...

_____________________________

Najina sreča Jakob Bela se je rodil 27. 4. 2009.

(odgovor članu izgubljena_ovcka)
Neposredna povezava do sporočila: 65
   RE: za tiste ki ste rodile z epiduralno ali u...
29.8.2009 13:16:31   
marta82

IZVIRNO SPOROČILO: giotti

IZVIRNO SPOROČILO: kerala

- EA ni noben bavbav, zelo veliko operacij poteka z njo, porod je samo ena od možnih uporab


Tole sicer vem, ampak me zanima konkretno, če mogoče veš, če je potreben carski rez, če lahko takrat zaprosiš, da ga naredijo z EA?

Srečno na porodu user posted image



V mb so rekli tako: CR z epiduralno je možen, če je v naprej dogovorjen, če pa gre za urgentnega pa za to ni časa (za vstavljanje katetra), razen v primeru, ko je kateter že vstavljen (torej se porodnica odloči roditi z EA, se zaplete, potreben CR).

(odgovor članu giotti)
Neposredna povezava do sporočila: 66
   RE: za tiste ki ste rodile z epiduralno ali u...
4.9.2009 16:13:20   
kitka1
Še moja izkušnja z EA na Jesenicah:

bila sem na predhodnem predavanju (20 minut), anesteziologinja je super vse razložila, odgovorila na vprašanja in nasploh bila zelo naklonjena takšnemu načinu lajšanja bolečin. Po njeno bi morale ženske malo na ceste in protestirat, ker ni povsod enakih možnosti (na Jesenicah je epiduralna brezplačna in je zelo majhna možnost, da je tatkrat ne bi bilo mogoče dobiti).

Na Jesenice sva se s partnerjem odpravila potem, ko mi je proti jutru en teden po roku odtekla voda. Po vseh standardnih postopkih (britje, klistiranje...) sem dobila svojo posteljo (na srečo najbolj moderno, ker sem bila prva tisti dan) in čakala, da se še malo odprem. Sicer sem imela svoje popadke, odpirala se pa nisem in babica rekla, da se ji zdi čisto pametno, da mi vstavijo kateter za epiduralno, ker zna precej dolgo trajati. Nalogo sta odlično opravila mladi anesteziolog in tehnik. Praktično neboleče je bilo, trajalo pa je nekaj minut. Takoj mi je bilo rečeno, da ne bom imela glavobolov, kar pomeni, da mi anesteziolog ni preluknjal trde možganske ovojnice (posledica pri večini pacientk: hud glavobol dan po punkciji).

Kakšno uro po tem, ko sem že imela vstavljen kateter, sem imela svoje popadke že na 3 minute, bolečine pa kar konkretne (ocena od 1 do 10: 7). Ko je babica ugotovila, da sem se malo odprla (čeprav še vedno manj kot 3 cm), smo poklicali tehnika, da je dal prvo dozo (standardni postopek). Po 15 minutah je prijela in popadke sem komaj kaj čutila (ocena bolečine: 1 do 2). Po slabi uri se je bolečina zopet malo povečala in babica je dala novo dozo. Do poroda je potem dajala po eno dozo približno na eno uro. Hodit nisem mogla, ker sem imela noge malo omrtvičene (kot bi mi zaspale) in me verjetno ne bi držale. Drugače pa sem se počutila super: klepetala sva, malo sem spala, pa poslušala glasbo...  Se mi zdi, da je vse skupaj zelo hitro minilo.

Ker sem se odpirala zelo počasi, so mi dali tudi kar precej veliko dozo umetnih popadkov, ki pa seveda niso boleli (če ne bi imela EA, bi mi jih dali precej manj). Sredi popoldneva je odpiranje steklo, zadnjih nekaj cm je šlo malo hitreje. Glavica je bila že čisto spuščena, le maternični vrat je bil še trd in ga je babica pridno masirala (precej na trdo, bi rekla; spet samo zato, ker sem imela EA - če je ne bi imela, mi tega ne bi mogla delati zaradi bolečin). Sledilo je še zadnje fotografiranje pred porodom (na fotkah sem nasmejana in spočita) in potem akcija: v 5ih minutah smo rodili. Ko sem bila še na boku, sem sicer popadke dobro čutila (kot nek močan pritistk nekje zadaj), na hrbtu z nogami v stremenih pa malo slabše, tako da smo spremljali CTG, pa babica je tipala otrdelost trebuha... Ko je prišel popadek, sem pridno po navodilih pritiskala in zelo hitro je bila mala zunaj, jaz pa (presenetljivo) nič strgana, rezana in šivana.

Epiduralna je v urici ali dveh toliko popustila, da sem lahko hodila, čeprav še vedno previdno. Kasneje nisem imela nobenih bolečin, seveda pa je bilo telo vseeno nekoliko utrujeno. In razboleno tam spodaj - logično :)

Če bi me 5 min po porodu vprašali, če grem še enkrat rodit, bi šla takoj. In tudi naslednjič - upam, da čimprej, bo moja izbira definitivno EA na Jesenicah (če ne bodo prepovedali porodnicam od drugje hodit k njim - zaradi dobrega glasu imajo vedno več dela, porodne postelje pa samo 3 ;).

Tisti dan so bili 4 porodi, od tega 3 z EA. Vse porodnice zadovoljne, nobena glavobolov :) Anesteziologi tukaj očino znajo.

(odgovor članu marta82)
Neposredna povezava do sporočila: 67
   RE: za tiste ki ste rodile z epiduralno ali u...
22.9.2009 14:22:46   
princeska29
a na ptuju je možno dobit EA?????

_____________________________

AMADEJ 26.11.2001 2750g-48cm
STASA 17.01.2008 3850g-53cm
ALEX 17.12.2009 3700g-53cm

(odgovor članu kitka1)
Neposredna povezava do sporočila: 68
   RE: za tiste ki ste rodile z epiduralno ali u...
22.9.2009 18:34:19   
vanilla
IZVIRNO SPOROČILO: princeska29

a na ptuju je možno dobit EA?????


Ne, nimajo EA!
Še ultive ne moreš dobit, čeprav je kao na voljo.

(odgovor članu princeska29)
Neposredna povezava do sporočila: 69
   RE: za tiste ki ste rodile z epiduralno ali u...
23.9.2009 9:47:18   
tane
kitka1, hvala za tvoje podrobno in koristno poročilo/izkušnjo z EA...zdaj sem še bolj odločena le da grem jaz v Kranj, živim namreč v LJ pa bi bilo do Jesenic malo daleč.

(odgovor članu vanilla)
Neposredna povezava do sporočila: 70
   RE: za tiste ki ste rodile z epiduralno ali u...
23.9.2009 11:10:01   
princeska29
torej se bom še v tretje mogla mantratuser posted image user posted image
bo že saj zdaj že vem kako to greuser posted image


_____________________________

AMADEJ 26.11.2001 2750g-48cm
STASA 17.01.2008 3850g-53cm
ALEX 17.12.2009 3700g-53cm

(odgovor članu tane)
Neposredna povezava do sporočila: 71
   RE: za tiste ki ste rodile z epiduralno ali u...
28.9.2009 8:05:21   
slovenka
Jaz sem v prvo rodila brez vsega, pa še tako, da babice niso dovolile možu, da bi bil ob meni, pa tudi nobena babica ni bila ob meni, ena je samo s hodnika govorila, da naj utihnem, da bom na vrsti v tretji izmeni... rodila pa potem čez dobro uro. Popadke sem imela neznosne, pa nimam nizkega praga bolečine... nobene vode in nič... Tako da sedaj ko sem ponovno noseča, bom nedvomno izbrala EA, kje pa to bo, pa še ne vem, verjetno bom imela na več krajih dogovorjeno...

_____________________________

Ne živite, dokler ne najdete tistega, zaradi česar je vredno umreti!

(odgovor članu princeska29)
Neposredna povezava do sporočila: 72
   RE: za tiste ki ste rodile z epiduralno ali u...
28.9.2009 12:26:23   
vanilla
IZVIRNO SPOROČILO: slovenka

Jaz sem v prvo rodila brez vsega, pa še tako, da babice niso dovolile možu, da bi bil ob meni, pa tudi nobena babica ni bila ob meni, ena je samo s hodnika govorila, da naj utihnem, da bom na vrsti v tretji izmeni... rodila pa potem čez dobro uro. Popadke sem imela neznosne, pa nimam nizkega praga bolečine... nobene vode in nič... Tako da sedaj ko sem ponovno noseča, bom nedvomno izbrala EA, kje pa to bo, pa še ne vem, verjetno bom imela na več krajih dogovorjeno...


Oooo, slovenka, v drugo noseča?? Bravo, čestitke!!! Kdaj bo veseli dogodek, kdaj imaš rok?? user posted image user posted image user posted image


Vem kakšno smolo si imela na Ptuju, meni je bilo sicer vse ok in v redu odnos vseh do mene, tako da... Verjamem, da če bi šla zdaj še enkrat ti rodit sem, da bi bilo sigurno 100% drugače user posted image .
Če pa želiš EA, potem pa pojdi nekam, kjer ti jo res zagotavljajo 24 ur, čeprav veš kako je... Ni nujno, da prime, ni nujno, da pomaga, ni nujno, da bo porod potekal tako, da jo bo primerno vstavit... kdo ve. Jaz ti vseeno želim vse najboljše!
In vem, kaj pomeni trpeti res hude popadke, ker sem jih imela od polnoči pa vse do 11h dopoldan, ko sem rodila. Na minuto, res hudi, neznosni... Pa še mala se ni spuščala, tiščalnikov na koncu nobenih... Res hudo... Pa kljub temu me ni strah, če bi mogla drugič spet roditi naravno... Bolj se bojim, da bi se kaj kompliciralo in bi morala roditi s CR.
Srečno, slovenka!!

(odgovor članu slovenka)
Neposredna povezava do sporočila: 73
   RE: za tiste ki ste rodile z epiduralno ali u...
28.9.2009 13:31:21   
slovenka
Hvala vanilla! Ja, saj vem, da ni nujno, da bo v drugo po načrtih, samo če si zagotovim, da me babice ne bodo pustile čisto same in še partnerju preprečile, da je ob meni, pa mi bo veliko boljše. Hm, ti si pa vsaj imela minuto med popadki, jaz sem imela uro in pol popadke dolge 45 sekund in vmes 5 sekund ne in spet... in če ti vmes nekdo govori, da to ni nič, da se napravljaš, da bodi tiho itd. ni ravno vredno človeka. Vem pa, da imajo mnogi ljudje doma nespoštljive odnose med seboj in potem ne morejo drugače tudi do drugih.

No, na Ptuju pa bi sedaj dokaj tvegala, ker vse babice vedo, da sem govorila čez njih (čeprav zgolj čez eno) in sem sedaj osovražena. Čeprav - tiste, ki so ok, nimajo kaj zagovarjati tistih, ki niso ok. Jaz tudi ne dam roke v ogenj za vse naše zaposlene, zase pa vem, da sem zmeraj prijazna do vseh, ne glede na to, ali imam slab dan ali ne, ker se to imenuje profesionalnost.

Aja, vanilla - rok imam v začetku junija enkrat, v glavnem sem še zelo na začetku. user posted image


_____________________________

Ne živite, dokler ne najdete tistega, zaradi česar je vredno umreti!

(odgovor članu vanilla)
Neposredna povezava do sporočila: 74
   RE: za tiste ki ste rodile z epiduralno ali u...
5.10.2009 11:02:30   
rina22
Jaz sem rodila za EA. Kljub EA me je bolelo kot user posted image user posted image Sem se kar tresla med popadki (tudi, ko sem že dobila EA). Je pa res, da ne vem, kako bi premagala bolečino, če ne bi rodila z EA. Nisem pa bila čisto nič šivana, pa ni bilo potrebno vakumskega poroda. Tak da, sam porod je bil brez rezanja, šivanja,...

Kljub vsem bolečinam je pa dejstvo, da je rojstvo tako lepa stvar, kljub vsem bolečinam..

Če bom še kdaj rodila, bom sigurno spet z EA.

(odgovor članu slovenka)
Neposredna povezava do sporočila: 75
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?