Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati? Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.
Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
RE: Prometrium in stranski učinki 29.4.2009 16:38:40
pikica36
meni so pa rekli, da zadržuje menstruacijo, oz meni so ga lani predpisali da sem si menstruacijo prestavla, v 3-5 dni ko ga nehaš jemat pa naj bi prišla .
RE: Prometrium in stranski učinki 29.4.2009 19:03:33
Anonimen
oj, hvala vam za odgovore. Me pa nekaj zanima. Pri prejšnjih postopkih se mi menstruacija nikoli ni prestavila zaradi Pometriuma, prav tako so mi par dni po ET-ju splahnele prsi. A je lahko tokrat drugače, da sem drugače reagirala na isto zdravilo? Hvala vam, ker mi pomagate z vašim znanjem.
RE: Prometrium in stranski učinki 30.4.2009 8:03:56
anci banci
prometrium načeloma ne prestavlja oz ne zadržuje, jaz sem ga jemala skoraj 1 leto... 15 dne v ciklusu sem ga začela jemati in sem ga jemala do 30 dne in tisti dan sem tudi dobila (to je bilo vsak mesec tako). Glede stranskih učinkov pa takole, jaz sem imela povišan spodnji pritisk, ki se je normaliziral ko sem ga nehala jemati v 14 tednu nosečnosti boleče prsi pa so itak in itak bile preden sem dobila
mijska dabroston je sicer podobno zdravilo kot prometrium (obdava sta progesteron), le da je dabroston slabši ker je sintetični progesteron pa še ta razlika je da prometrium lahko jemlješ oralno in vaginalno-kar pa je boljše, ker je boljši izkoristek in direktni učinek zdravila
RE: Prometrium in stranski učinki 30.4.2009 8:52:38
Lsica
Prometrium (hormon progesteron) res na nek način zadrži menstruacijo...
njegova naloga je priprava na vgnezditev jajčeca, se pravi, da se sluznica maternice odebeli in postane primerno okolje za oplojeno jajčece, da se vgnezdi in nadalje razvija...
Ampak če do tega ne pride, menstruacija vseeno ne izostane.
< Sporočilo je popravil Lsica -- 30.4.2009 8:53:05 >
RE: Prometrium in stranski učinki 30.4.2009 8:56:55
Lsica
IZVIRNO SPOROČILO: lana70
a je ta zdevščna ista kot utrogesteron?? Pa je bilo kateri po njem slabo?
hormon progesteron je v različnih pilulah, imena so odvisna od proizvajalca - firme
Prometrium, Dabroston, Utrogestan,... da ne bo tako enostavno se pa tablete /vaginalete razlikujejo med sabo še glede na to ali je progesteron naravnega ali sintetičnega izvora
Aja, slabo mi ni bilo, ampak zaspanost ...to je pa kar pogost stranski učinek
< Sporočilo je popravil Lsica -- 30.4.2009 8:58:45 >
RE: Prometrium in stranski učinki 17.5.2013 10:56:06
Anonimen
Ojla! Mene pa zanima, kdaj so se vam začeli pojavljati stranski učinki po Prometriumu, takoj po začetku jemanja ali šele kasneje? Jaz ga jem prvi cikel in na začetku je bilo vse normalno, sedaj (3 dni pred pričakovano M) pa me je začelo špikat v trebuhu in prsi bolet. Sedaj pa ne vem, ali je to od prometriuma, psihe ali nosečnosti??
Se vaši dojenčki (6–12 mesecev) radi crkljajo? Moj sploh ne posluša, samo odriva me, pleza name, vleče, ... niti nošenje noče, samo gleda stran. To se mi zdi res čudno ... Kakšni so vaši?