|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Spanje pri mamici
19.5.2005 21:32:12   
Anja167
Prav vesela sem, da se je oglasilo kar nekaj mamic, ki si posteljo delijo s svojimi zakladki, partnerjem in otrokom (otroci). Še ena, še ena!!!

Glede tehle nestrinjanj pa: a ne bi bilo fino, ko bi že enkrat ugotovile, da imamo pač različne otroke in da smo si tudi same različne in da ni nekaj dobro, drugo pa ne. Vsaka stvar je za nekaj dobra, vsaka stvar ima gotovo tudi kakšno pomanjkljivost.

:rozica: za vse otroke, ki spijo. Kjerkoli že.

(odgovor članu Barbara L)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   Spanje pri mamici
20.5.2005 10:33:33   
Anonimen
Jaz se pa po malem strinjam z vsemi.

kot prvo s tem, da vsak naredi po svoje, tako kot mu njbolj ustreza.

Zase vem, da sem odkar se je rodila Lea požrla največ izrečenih besed. Da ne bo imela dude! Jap, seveda. Da je ne bova jemala v svojo posteljo! Jap. Da jo bom dojila do 1 leta. Aha, še vedno dojim.

Ja, seveda je spala v svoji posteljici. Pa nam je kar šlo. Sem vstala enkrat na noč, jo podojila in je spala dalje. Do 4. meseca, ko se je začela zbujat tudi 20 x na noč. Pač nisem taka, da bi jo pustila jokat. Nekaj čsa sem vstajala in potem obupala in jo vzela v svojo posteljo. Zdaj je pri nama. Ne pri meni ampak pri nama. In se še vedno zbuja ampak manjkrat. Pa mi paše jo imet ob sebi.
Pa trenutno tudi nimam možnosti jo dat v svojo posteljico.

Nas najprej čaka odvajanje dojenja, potem pride vse ostalo. In tega me je njbolj strah.
Da ne spi celo noč, pa kaj pol, nismo edini. Nam pa paše skup spat.

(odgovor članu Barbara L)
  Neposredna povezava do sporočila: 27
   Spanje pri mamici
20.5.2005 10:45:21   
viv_
Jaz sem se pa kar vsega držala kar sem se namenila - padla sem samo pri dudi.

Upam samo, da mi bo to še naprej uspevalo. Mene so imeli doma precej na kratko pa se super razumem s starši in tudi sicer sem pomoje čisto OK oseba - to bodo povedale tiste ki me osebno poznajo.

(odgovor članu Barbara L)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   Spanje pri mamici
20.5.2005 20:01:21   
ZARA
Bravo Blacky!!!
Jst se popolnoma strinjam z njo...
Zara od 1 dne spi sama (zibka) in od 3 meseca v svoji sobi...v moji postelji sploh noče zaspati!
Jst sem tud pokleknla pri dudi,viv...

(odgovor članu Barbara L)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   Spanje pri mamici
20.5.2005 20:06:27   
Anonimen
Čimprej otroka navaditi na svojo posteljco, ker se boš pozneje še grenko jokala. Moja spi od prvega dneva v svoji zibelki in pri štirih mesecih v svoji sobi. Res je zdaj lažje zate (ko joka,...) ampak ti bo pozneje žal! Zakonska postelja je za zakonca.

Saj je Živa tudi v najini postelji, ampak z namenom cartanja oz. vikend podaljškov v spanju.

Bojana

(odgovor članu Barbara L)
  Neposredna povezava do sporočila: 30
   Spanje pri mamici
20.5.2005 21:39:48   
Anonimen
Bravo, Bojana26!!:bravo::bravo::bravo:
Sploh še posebej :bravo: zate, ker imaš nedonošenčka in bi človek razumel, da bi jo želela imeti ob sebi, da si bolj pomirjena.
Seveda cartanje čez dan je pa čisto druga stvar.

(odgovor članu Barbara L)
  Neposredna povezava do sporočila: 31
   Spanje pri mamici
20.5.2005 23:09:18   
eva1
Ja Luka tut spi v svoji postli in vsi spimo bolje-jaz ker ne pazim, da se mu po pomoti na rokico vležem in on ker se ne ustraši vsakič ko se premaknem! Tudi ko ga ponoči podojim, ga dam v svojo postlo, ki jo potegnem čist k najini, da se mi ni treba preveč ustajat!
Moja sestra ima 3 otroke-prva spi v svoji postli druga(5let) in tretji (1leto) pa spita pri njej-mož pa v dnevi sobi! Pa kakšna ti je to idila????

Lp, Eva in Luka

(odgovor članu Barbara L)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   Spanje pri mamici
21.5.2005 7:41:27   
Anonimen
Blacky!

Še kako sem si jo želela ob sebi, vendar Živa pri nama nikoli ni zaspala oz. nihče ni spal mirno. V zibelki smo imeli dihalno blazino in sem čutila, da je tam bolj varna. Glede na to, da so bila navodila fizioterapevtke jasna, smo lahko to izvajali le, če je spala sama.

V svojo sobo pa sva jo preselila zato, ker smo budili en drugega. Midve z Živo izkoristive dan in je zvečer tako utrujena, da komaj čaka da gre spat. Se zgodi da že ob 18.30 (pred zadnjim obrokom) začne dremat.

Po prespani noči vseh, se je prav lepo igrati z otrokom.

Bojana

(odgovor članu Barbara L)
  Neposredna povezava do sporočila: 33
   Spanje pri mamici
21.5.2005 19:05:16   
Anja167
"Čimprej otroka navaditi na svojo posteljco, ker se boš pozneje še grenko jokala. Moja spi od prvega dneva v svoji zibelki in pri štirih mesecih v svoji sobi. Res je zdaj lažje zate (ko joka,...) ampak ti bo pozneje žal! Zakonska postelja je za zakonca."

Lejte, mene zanima samo to, kako veste, da ji bo žal in se bo še grenko jokala? Saj nam so tudi v materinski šoli babice govorile, da v postelji ostane ali otrok ali mož, ampak pri nas smo pa ves čas kar vsi, pa nam še ni žal. OK, ne trdim, da bo večno tako (da nam ne bo žal), ampak vseeno, kako zaboga to že vnaprej veste? :zmeden2:

(odgovor članu Barbara L)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   Spanje pri mamici
21.5.2005 19:53:15   
viv_
Anja167 -

pogelj, imam občutek, da gre pri vseh naštetih zadevah za iskanje nekega "easy way out".

Kar se tiče spanja - a ni najbolj fino, da daš otroka k sebi v posteljo, zajoka, ga hitro pofutraš napol v spanju in zaspiš dalje. Nekatere celo pravijo, da imajo kar "samopostrežbo" - jošk ven, pa je.

Tudi kar se tiče dojenja. Saj jasno da je to zdravo, ampak ščasoma preide zgolj v neko crkljanje in zakaj potem ne bi dojil dokler bo šlo - kaj bi se zafrkaval z odvajanjem.


Žal ti bo pa takrat, ko se boš enkrat odločila da tako ne gre več in ne boš vedela kako naprej. Ravno zadnjič je ena mamica pisala, da so končno uvedli svojo posteljo in da je bilo nekaj časa jok in oh in sploh ampak je rekla "zdaj pa konec" in je bilo. In potem vse bravo in oh in sploh... To je totalno nepotreben napor. Od začetka uvedeš svojo posteljo pa je. Otrok se takrat tega ne zaveda, pri letu in pol ali pa kasneje mu pa možgančki že toliko delajo, da se sprašuje, zakaj je zaenkrat nezaželen v svoji postelji - saj zakonska postelja postane njegova, če stalno spi v njej. Kako pa je takrat ko eden od staršev zboli? Ali potem otrok spi ob bolniku ali kako? Poznam primere, ko so še v osnovni šoli otroci spali pri starših v postelji - to je pa meni že zelo čudno.

Prav tako kar se tiče dojenja - kar naenkrat ugotoviš da to ne gre več in je konec. Ko enkrat dojenje preraste zgolj in samo v crkljenje je za moje pojme to neokusno. Nekatere mame se zgovarjajo da jim je to najlepši občutek - halo! naj ti najlepše občutke v tem smislu vzbuja nekdo drug. Nekatere to opisujejo kot neverjeten stik - a to pa ni stik, da bereš knjigice, plešeš, rišeš, nabiraš rožice... Ampak to se moraš zraven ukvarjat, definitivno več napora kot pa to, da daš otroku jošk v usta pa je mir...

Toliko z moje strani!


(odgovor članu Barbara L)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   Spanje pri mamici
21.5.2005 22:20:32   
Anja167
Ja, viv, z veliko stvarmi se strinjam. Meni in mojemu možu je to, kar mi delamo, po eni strani res "easy way out". Po drugi strani pa razmišljava, kaj bi Enej rad, in se nama zdi, da je "za tako malega tiča mladiča najprimernejša rešitev starševski brlog". Zaenkrat. Povsem dopuščam možnost, da bomo imeli enkrat tega dosti. Mogoče bova midva tako utrujena, da bo treba Eneja (nekako že) navaditi na spremenjeno stanje. Mogoče pa, upam, upam, bo še pred tem sam zlezel ven iz najine postelje, ob svojem času. Ker baje veliko otrok, ki spijo s starši (in če jih (s)pustiš), to tudi naredijo. :zmeden2: No, ne vem, še nismo tam.

Jah, pri nas je joška tudi za crkljanje. In za sesanje. Mi pač nimamo dude. mulc pa ima, tako kot vsi otroci, potrebo po sesanju. Zaenkrat. Dokler se meni da, zakaj ne. Ni to najbolj naravno? :zmeden2:

Ne vem, nisem si čisto na jasnem, poskušam združiti različne poglede. Dokler razum ne ve, kaj, bomo pač delali po čustvih. Baj, baj.

(odgovor članu Barbara L)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   Spanje pri mamici
22.5.2005 14:57:51   
HuAnita
Blacky, Anja, lušni novi slikci!!!
Evo, še moj pogled na spanje pri starših... Pa glede tega, da otroka nešesa navadiš... Bi rekla, da je pa nekaj tudi genetsko določeno (npr. otrok se uči sam plaziti, obračati, ne mi - to je nekje globoko v njemu). Pa če verjamete v evolucijo, smo nastali iz primatov. Pa še nisme videla opice, ki bi mladiča dajala spat stran od sebe. No, ne smejte se, no! A ni res?! Tako da evolucijsko gledano otrokom gotovo tako bolj PAŠE, ker je to naraven način spanja, ne pa da jih navadimo. Pri nas recimo vsi bolje (ne pa še dobro:() spimo, če jo ponoči vzamem k nama. Pa lahko kašljam, kiham ipd (sploh zdajle, ko sem prehlajena), pa se ne zbudi.
Tako da je spanje še ena stvar, o kateri ni enotnega mnenja. Tako kot vse enako ne milsimo o uvajanju goste hrane ipd. ;)

(odgovor članu Barbara L)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   Spanje pri mamici
22.5.2005 15:01:08   
HuAnita
Aja, še glede joškanja kot crkljanja - mislim, da je treba otroku pač dati čas. Eni se crkljajo z nabiranjem rožic in risanjem - naša še tega ne zna, bom (in bi!) pa to z veseljem počela z njo, zaenkrat ji je pač ziza No.1. pa kaj naj, jo na silo odvadim? In poslušam jok noč za nočjo?!

(odgovor članu Barbara L)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   Spanje pri mamici
22.5.2005 15:51:14   
lenika
Jaz pa mislim, da če otroka ponoči daš v svojo posteljo, da to nikakor ni trganje otroka od sebe. Ponoči pač potrebujeta oba s partnerjem mir, otrok pa tudi, ker je noč čas za počitek.

(odgovor članu Barbara L)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   Spanje pri mamici
22.5.2005 19:40:47   
Anonimen
Jaz sem tudi mnenja, da če dam Živo spat v svojo posteljco in svojo sobo, da to ni neko trganje otroka od staršev. Vem za dosti primerov ko jim otroci spijo v postelji počez in ni mirnih noči.

Zame je najlepši trenutek dneva, ko zjutraj pridem v sobico in mi Živa podari nasmeh od ušes do ušes. To mi pove, da ravnam prav.

Drugače pa vsak po svoje. Nasvete lahko upošteva ali pa tudi ne.

Bojana

(odgovor članu Barbara L)
  Neposredna povezava do sporočila: 40
   Spanje pri mamici
22.5.2005 21:16:27   
Anonimen
se čist strinjam z vsemi ki zagovarjajo svojo posteljo. zakaj? predvsem iz varnostnih razlogov. od začetka ko smo prišli iz porodnišnice tut sama nisem vedla kako naj postopam. dojit sem znala komaj v leže kaj šele sede, da bi ponoči vstajala pa sede dojila. ni blo šans. tako sem jo jemala k sebi iz njenega koška in ob dojenju vedno zaspala. in tako sem mislna da je najbl simpl, tut k se zbudi da sam hop joško vn pa je. no in potem sem se neke noči zbudila in ugotovila da sem skoraj s svojo joško zadušila našo piko poko. takrat se je vsa postelna ljubezen nehala. spala je na svoje, ko se je zbudila sem jo podojila - naučila sem se dojit sede na stolu, ne v postelji da nisem zaspala. skrajšala sem dojenje z ene ure na 10 min in pol je zadeva stekla kot mora. končno smo se naspali vsi. js sem bla prej čist polomlena tamla pa tut skos priklopljena. to ni blo nč! vedno pa je bla v postelji ali košku zravn najine postelje in tako še dolgo bo, ker je najbolj praktično samo roko stegnit pa dudo dat nazaj v usta če se zbudi sred noči.

lp, lara

(odgovor članu Barbara L)
  Neposredna povezava do sporočila: 41
   Spanje pri mamici
22.5.2005 22:10:35   
Anonimen
Evo, Lara, pa to je to, kar jaz pravim. In česar se najbolj bojim. Grozno! Hvalabogu, da se ni zgodilo kaj hujšega.

(odgovor članu Barbara L)
  Neposredna povezava do sporočila: 42
   Spanje pri mamici
25.5.2005 9:20:31   
viv_
HuAnita - tele opice so me pa nasmejale. Veš opicam je dovolj, če so s partnerjem intimne samo v času gonitve, meni vseeno paše še kdaj vmes... Pa opicam tudi ni treba zjutraj vstat ob 6h in iti na šiht... ali pač?

(odgovor članu Barbara L)
Neposredna povezava do sporočila: 43
   Spanje pri mamici
25.5.2005 18:31:20   
dory
Men pa prou pase da se en fejst fant ponoc k men stisne...bi pa gotovo ravnala drugace,ce bi mela drugacne razmere :)

(odgovor članu Barbara L)
Neposredna povezava do sporočila: 44
   Spanje pri mamici
26.5.2005 21:19:58   
rija
Tudi jaz se strinjam z Blacky, čeprav otrok še nimam. Imam pa 9 let mlajšega brata, ki je do 11 leta spal pri starših. Halo?! Kaj potem ostane zakoncema? Čez dan itak nič, zvečer pa med njima še ljubljeni otrok?
Pa še en zgled: tudi moja prijateljica je imela v zakonski postelji raje otročka kot moža, in je že dolgo sama z otročkom... Atiju se enostavno ni dalo več biti peto kolo.... Žal je tako. Moji sončki bodo verjetno res moja največja ljubezen, samo za njihovo skrb bova potrebna oba: jaz in moj dragi. Sama bom zmogla bolj težko...
Pa še vprašanje za vse, ki dovolite, da otroci spijo pri vas: kakšno pa je vaše spolno življenje? Kdaj potem seksate?

Še vedno zagovarjam svoje mnenje: midva sva skupaj zaradi naju, in ne zato, da spraviva na svet otroke. Otroci so samo posledica NAJINE ljubezni!

(odgovor članu Barbara L)
Neposredna povezava do sporočila: 45
   Spanje pri mamici
27.5.2005 6:29:09   
dory
Eh pr meni se neki casa v postelji ne bo nobenega fanta,do takrat ko pa,bo pa moj tamalck ze dovolj star :)

(odgovor članu Barbara L)
Neposredna povezava do sporočila: 46
   Spanje pri mamici
27.5.2005 6:48:17   
Anonimen
Ja, pa kako, za vraga, veste, da pri nas nimamo mirnega spanca, ne glede na to, da spimo vsi trije v eni postelji???? Tako mirno, kot spimo zadnja tri leta, kar je z nami otrok, nismo še nikoli. Intimen je človek lahko v drugem času dneva, kot ponoči...ali pa ponoči na drugem mstu, se vam ne zdi? Ali je treba vedno seksat od 22-ih do polnoči v svoji postelji? Dejte no, dejte....

(odgovor članu Barbara L)
  Neposredna povezava do sporočila: 47
   Spanje pri mamici
27.5.2005 6:55:45   
nejcko
Al bina, a veš koliko je šele nam lušno, ki smo štirje, postelja pa samo 160 cm. Pa kar gre, na srečo pa se tamala pride k nam pocrkljat šele zelo zgodaj zjutraj, tako da ni panike.

(odgovor članu Barbara L)
Neposredna povezava do sporočila: 48
   Spanje pri mamici
27.5.2005 6:59:36   
Anonimen
No, vidiš, vse se da, če se hoče ;)

(odgovor članu Barbara L)
  Neposredna povezava do sporočila: 49
   Spanje pri mamici
27.5.2005 8:11:45   
dory
:bravo: al bina :)...se strinjam s tabo..

(odgovor članu Barbara L)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Hoja z držanjem za roko ni priporočljiva!
Vaš otrok še ne hodi, ima pa veliko željo, da bi ga držali za roko in bi z vašo pomočjo hodil. Fizioterapevtka, Špela Go...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?