robinzon
|
Zanima me, kakšne sušilce imate, da vam ne krčijo perila, še posebno bombaž, sintetika je manj podvržena krčenju. So pa tudi že nekateri bombaži obdelani tako, da se ne krčijo. Prej sem imela 15 let gorenjev sušilec, zdaj imam pet let boschovega in mi enako krči, ne vse, mi pa. Z leti znam pri nakupu presodit, kako se bo oblačilo obnašalo v sušilcu. Sušim vedno na programu občutljivo perilo, sicer je čas še enkrat daljši, poraba pa pol manjša, tako, da se na koncu poraba izenači. Na štriku sušim obvezno posteljnino, ker jo sušilec mečka, pa naj bo A ali Ž kvalitete in poleti brisače, ker imamo radi bolj trde. To, da perilo iz sušilca bolj diši, pa ni res, razen, če si v takem okolju, da se perilo navleče zunanjih neprijetnih vonjav. Če bi bilo res to, da perilo bolj diši iz sušilca, ne bi prodajali dišavnih lističev za sušilni stroj. Sušilec ima svoje dobre strani, čeprav je treba marsikatero oblačilo še malo potegnit z likalnikom. Poraba je res velika, ampak meni tisti kilovati odtehtajo obešanje stotih štumfov in hlačk - to se mi zdi najbolj zamudno, pa povečini manj mečka. Z njim sušim tudi bunde, nikoli pa volne, čeprav ima program zanjo. Aja, če je peglezn deklariran, da ima porabo 2,4KW na uro, jih nikoli toliko ne porabi, saj se vendar vmes izklaplja.
|