|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Veganski vrtec
5.8.2009 9:10:12   
Anonimen
in ne mi rečt, da je za konkretno moško populacijo vredu, da uživa samo sojine beljakovine?


in za žensko, da uživa nonstop fitoestrogene (spolni hormoni), ki so v soji. sploh za male punčke, ajd, za žensko v meni je še ok, nikakor pa ne za deklice v razvoju.

(odgovor članu rija)
  Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Veganski vrtec
5.8.2009 9:13:48   
Najaa
IZVIRNO SPOROČILO: khurde

miti263, vegetarijanski oddelki so, so že predhodnice napisale. Samo se mi zdi (vsaj včasih je bilo tako), da so za skupino 3-6 let, za mlajše pa ne (zanje rabiš potrdilo pediatra, če želiš drugačno, "dietno", prehrano). Tako da mislim, da boš - razen kakšnega zasebnega varstva - težko dobila veganski oddelek.


Tako je.

(odgovor članu khurde)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Veganski vrtec
5.8.2009 20:32:56   
kajalin*
Pusti otročku naj sam izbere kaj bo jedel.So tebe hranilo brez mleka in jajc,....user posted image Poznam ljudi,ki so vegeterjanci in vegani,razen ena mami(veganka)zahteva tudi v vrtcu takšno prehrano,drugi dovolijo v vrtcu hrano katero jedo drugi otroci.Poglej,vesela si lahko da otrok ni zdravstveno omejen na dieto,takrat bi si samo želela da bi lahko jedel kar jedo drugi njegovi vrstniki.

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: Veganski vrtec
6.8.2009 10:36:07   
larskimi
IZVIRNO SPOROČILO: kajalin*

Poglej,vesela si lahko da otrok ni zdravstveno omejen na dieto,takrat bi si samo želela da bi lahko jedel kar jedo drugi njegovi vrstniki.


Tega ne vemo in nam za odgovor na njeno vprašanje tudi ni treba vedeti. Tudi ni rekla da bo vpisala otroka v tak vrtec, da mu ne pusti da sam izbere kaj bo jedel, kar pa je itak nesmisel, ker smo starši odgovorni za to kaj je otrok, ker če bi bila izbira na otroku, bi bilo to verjetno vse drugo kot pa je primerno zanj :)
Jaz poznam pa ravno obraten primer, ko so dali otroka v veganski vrtec (drži, to je Modri škratek v Kosezah, je pa privat in ni ravno poceni) zaradi tega ker je hrana ekološka, ker imajo poseben pristop pri vzgoji otrok in to pač staršem ustreza. Doma pa imajo za jest tudi meso in mlečne izdelke in jajca.
In pa tudi drug primer, ko so se odločili za veganski vrtec zaradi alergije na mleko in jajca in ne želijo, da je otrok v vrtcu izpostavljen tovrstni hrani in možnosti, da jo zaužije ob nepazljivosti vzgojiteljic, kar bodimo iskreni, je čisto upravičena bojazen.


IZVIRNO SPOROČILO: ulla80
včasih k so vsak dan repo pa krompir tolkli, pa kako kislo mleko in so bli vsi srečni če je blo enkrt  na mesec meso na miszi, ni nobenmu na kraj pameti padlo, da bi se šel veganstvo in podobne oslarije.


V bistvu si s tem povedala, da so ljudje včasih, ko so tudi veliko več fizično delali, bili skoraj vegetarijanci, lahko celo vegani, pa so očitno preživeli, ker nas drugače ne bi bilo. In če bi danes delali enako (npr. jedli meso enkrat na mesec in bili ob tem vsi srečni) bi bilo veliko manj bolezni med nami. To je dokazano. Tako da so se očitno takrat že šli te "oslarije", kot jim praviš, čeprav verjetno ne vedno prostovoljno.

(odgovor članu kajalin*)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: Veganski vrtec
6.8.2009 10:42:55   
ga. Novakova
Nakopati socialno na vrat zaradi veganske prehrane? Preden se napiše kaj takšnega, je včasih dobro pomisliti, da pa morda otrok zaradi svojega zdravstvenega stanja potrebuje takšno prehrano, ker je na vse ostalo alergičen. Katera socialna bo pa sprejela prijavo, ker mati hrani otroka s hrano, na katero ni alergičen? Še čestitali ji bodo.

(odgovor članu larskimi)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: Veganski vrtec
7.8.2009 8:03:05   
barni
Jaz sploh ne poznam prave razlike med vegetarjanstvom in veganstvom, zato ne bom pametovala.

Mi je pa zanimivo, da slisim, da imamo v SLO vrtce, ki so vegetarjanski in celo veganski. A to se lahko kdorkoli vpise?
Nas ata ne je mesa, nasa pupa ga ma pa ful rada user posted image , zato itak ne pride v postev, samo me pa zanima vec na to temo, ce ima katera otroka v takem vrtcu na taki prehrani. Tako iz firbca, kako ste zadovolne in kaj potem je na jedilniku.

Jaz imam kar problem s kuhanjem, ko moj ne je mesa in ne vem kaj naj naredim za kosilo, da bi vsi jedli in bi bilo vsem vsec. Soja in razne take zadeve ne pridejo v postev, ker ne jemo tega, pri zelenjavi pa tudi ni vse za nas user posted image . Ko sem bila pa se na dieti brez mleka in jajc sem bila pa samo na domacem kruhu in marmeladi, pa se pozimi je bilo!
Je kar tezko kaj pametnega skupi spravit, pa da nis kos isto.

(odgovor članu ga. Novakova)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: Veganski vrtec
11.8.2009 0:58:57   
Anonimen
Kakšne izjave ulla80... vidiš, to je pa od preveč pojedenih trupelc...user posted image user posted image


No, saj vem, da ne razumeš, kaj ti želim povedat...user posted image

(odgovor članu barni)
  Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: Veganski vrtec
11.8.2009 1:10:34   
lunca14
IZVIRNO SPOROČILO: *Angelina*

Kakšne izjave ulla80... vidiš, to je pa od preveč pojedenih trupelc...user posted image user posted image


No, saj vem, da ne razumeš, kaj ti želim povedat...user posted image



............ne,raje skrij svojo miško,da ne bo pristala,na .........user posted image user posted image ah,sem nesramnauser posted image user posted image .................mene,pa to ,čisto nič ne moti,če je kdo vege ali vegan,ali presnojedec,vsak dela po svoji presoji,če bo pač otrok rabil meso,ga bo pa dobil,bo že našel način brez skrbi,poglejte naše možeke,če hočejo dober šnicel,kaj vse nardijo zanjuser posted image .................prepričanje,da je pa življenje brez mesa nezdravo,je pauser posted image

_____________________________

Dan mi lepšajo moji trije sončki.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: Veganski vrtec
11.8.2009 7:41:06   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: *Angelina*

Kakšne izjave ulla80... vidiš, to je pa od preveč pojedenih trupelc...user posted image user posted image


No, saj vem, da ne razumeš, kaj ti želim povedat...user posted image



jst jem meso enkrat na teden, al pa še tist ne....da nauš prepametnauser posted image

mene,pa to ,čisto nič ne moti,če je kdo vege ali vegan,ali presnojedec,vsak dela po svoji presoji,če bo pač otrok rabil meso,ga bo pa dobil,bo že našel način brez skrbi,poglejte naše možeke,če hočejo dober šnicel,kaj vse nardijo zanj


OMG user posted image user posted image user posted image user posted image sej ne vem kaj nej - a nej se smejem al jočem...in kaj bo naredu otrok, če bo rabu meso, da bo pršu do njega? pri prijatlu na skrivaj kradu hrenovke iz hladilnika? si ustrelil kaj? me res zanima.....pa tud to me zanima, kaj vse naredijo vaši možeki za dober šnicl...k moj recimo ne naredi ma prov nič....user posted image

in pol so moje izjave glupe, đizskrajst, pa kje jst živimuser posted image

prepričanje,da je pa življenje brez mesa nezdravo,je pa


a sm kje jst to rekla? nasprotno, vegetarjanstvo je meni čist ok in kul izbira, tud če kdo to izbere za otroka, načeloma nimam nič proti, dokler otrok uživa mleko, mlečne izdelke in jajca, pa če v vrtcu je meso, je pa sploh super, ker je to čist dovolj. med veganstvom in vegetarjanstvom je pa veliiiiika razlika, mal se izobrazite prej, preden pišete bedarije. in vsiljevanje take prehrane otroku je nasilje nad njim. pika.

in preden se spet oglašate, kot sem rekla, mi pojemo zelo malo mesa, sploh jaz, kupujem ga izključno od malih kmetov, kjer vem kako se z žvalmi ravna inkako so hranjene, nikoli v trgovini, ker ne podpiram farmske reje itd. itd.
sam moti me pa skrajnost. kakršnakoli. in veganstvo je skrajnost - pa še enkrat zganjajte jo nad sabo, otroke pa pri miru pustite.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: Veganski vrtec
11.8.2009 7:59:06   
lunca14
Ula..........saj ni vse letelo nate,ja dobro vem,kaj je vege in kaj je veganstvo,sem morala bit oboje zaradi zdravstvenih težav,in kaj naredi otrok,da pride do mesa,pri nas enostavno reče,jedel bi meseka,pa ga dobi,ampak včasih ne je mesa tud po mesec ne ,pa tud mleka zelo malo,ker mu ne paše................moj dragi ima raje meso,kot zelenjavo,ampak ne more skoz meso jest,mah pa saj je vseeno,kaj ti ješ in kaj jaz in moj in tvoj otrok,me ne briga,ker te ne obtožujem za nič,samo moti,me,da napadate drugačnost,če se zanjo kdo odloči,vsak si nosi svojo žlico v usta in žanje kar pride ven,ali se motimuser posted image

_____________________________

Dan mi lepšajo moji trije sončki.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: Veganski vrtec
11.8.2009 7:59:26   
blaža
kaj pa mamino mleko? A je to tudi treba ukinit, pa dat kej bolj veganskega? a je dojenje pri veganih tudi ok? No sej ni živalsko, je pa mleko.user posted image

_____________________________

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!
Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu!

Steve Jobs

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: Veganski vrtec
11.8.2009 8:04:59   
Anonimen
ker te ne obtožujem za nič,samo moti,me,da napadate drugačnost,če se zanjo kdo odloči,vsak si nosi svojo žlico v usta in žanje kar pride ven,ali se motim


evo, to je bistvo. če se zanjo kdo odloči. noben otrok se ne bo odločil za veganstvo, so otroci, ki recimo pač ne marajo mesa, pa je čist ok, nisem za to, da se ga sili, sploh če ni zdravstvenih razlogov za to. ampak otrok, k njegova mama išče veganski vrtec, se pravi okoli enega leta star otrok, se pač sam ne bo odločil za to, dejte ga nehat srat. to je glih tko, kt če bi rekli da se pod eno leto star otrok sam odloči za obrezovanje ali krstuser posted image user posted image otrok nej ma na krožniku vse, dol pa nej poje kar mu paše. in veganstvo mu tega ne omogoča. pa se lohk na glavo postavljate.

< Sporočilo je popravil ulla80 -- 11.8.2009 8:06:05 >

(odgovor članu lunca14)
  Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: Veganski vrtec
11.8.2009 8:53:58   
larskimi
IZVIRNO SPOROČILO: blaža

kaj pa mamino mleko? A je to tudi treba ukinit, pa dat kej bolj veganskega? a je dojenje pri veganih tudi ok? No sej ni živalsko, je pa mleko.user posted image


user posted image , sem se res nasmejala, ko sem to prebrala. Je pa po eni strani kar žalostno, da pri vseh teh informacijah, ki jih imamo danes na voljo, da so ljudje še vedno zaradi svojega ugodja in egocentričnosti pripravljeni dati ubiti (ker verjamem, da si marsikatera dama ne bi želela umazati rok s krvjo) in pojesti vse kar leze in gre.

IZVIRNO SPOROČILO: ulla80
kupujem ga izključno od malih kmetov, kjer vem kako se z žvalmi ravna inkako so hranjene, nikoli v trgovini, ker ne podpiram farmske reje itd. itd.


A misliš da pa vse tvoje tako opevane mlečne izdelke in jajca ne pridelajo v farmski reji in da zato, če se živali ne ubija, je pa vse ok?  A si morda pomislila, da je mleko, ki ga krava ima, namenjeno njenemu otroku in ne našim, človeškim. Verjetno ne, ker bi potem morala razmišljati drugače in gledati dlje od svojega nosu.
In verjetno tudi nikoli ne greste jest ven, kjer v hrani, ki jo postrežejo sigurno dobiš meso, ki je pridobljeno s farmsko rejo user posted image
Jaz osebno sem vegetarijanka, jem tudi mlečne izdelke in jajca, se pa ne slepim in samo sebe prepričujem kako je vse lepo in prav, ker pač jaz teoretično ne podpiram "industrijske" proizvodnje le-teh izdelkov. Gre za zavedanje in odgovornost in če starši živijo v nekem prepričanju, v katerega želijo vzgojiti svojega otroka, kdo si ti, da jih boš sodila. Nihče ni popoln in ti, s takim agresivnim nastopom in nestrpnostjo, še najmanj.
Je pri vas doma vse tako, kot narekuje čredni nagon? Nikoli ne skušate razmišljati s svojo glavo in narediti nekaj, kar je za vas OK, ne glede na to, kaj si drugi mislijo?

(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: Veganski vrtec
11.8.2009 9:03:48   
Anonimen
sem se res nasmejala, ko sem to prebrala. Je pa po eni strani kar žalostno, da pri vseh teh informacijah, ki jih imamo danes na voljo, da so ljudje še vedno zaradi svojega ugodja in egocentričnosti pripravljeni dati ubiti (ker verjamem, da si marsikatera dama ne bi želela umazati rok s krvjo) in pojesti vse kar leze in gre.


kako vezo ma pa to z materinim mlekomuser posted image a je treba za to karkoli ubit - ma to pa res nisem vedlauser posted image hvala za razsvetljenje.

A si morda pomislila, da je mleko, ki ga krava ima, namenjeno njenemu otroku in ne našim, človeškim. Verjetno ne, ker bi potem morala razmišljati drugače in gledati dlje od svojega nosu.


aha. a si dojila svojga otroka? in če ga nisi - kaj je pa jedeluser posted image in vse tiste, ki ne dojijo, naj jim otroci umrejo al kva - ker kravje mleko je namenjeno kravjim otrokom in ne našimuser posted image voila!!! genialno!

In verjetno tudi nikoli ne greste jest ven, kjer v hrani, ki jo postrežejo sigurno dobiš meso, ki je pridobljeno s farmsko rejo


ne, ne hodmo ven jest, mogoč na morju na kako ribo ali občasno na kako pico, to pa je tud vse.


Je pri vas doma vse tako, kot narekuje čredni nagon? Nikoli ne skušate razmišljati s svojo glavo in narediti nekaj, kar je za vas OK, ne glede na to, kaj si drugi mislijo?


dej ne me v smeh spravljatuser posted image user posted image user posted image a misliš zdej, da če si kako knjiogo prebrala (al pa še to ne) pa nisi ovca? s svojim pisanjem potrjuješ sam to, da si in to velik večja kt jaz.


in ne, nobenih utvar si ne delam, da je bla bla bla ker teoretično ne podpiram bla bla bla....pač pa naredim vse, kar se meni zdi prav narest in kar zmorem narest, da nisem prizadeta al pa prikrajšana ne jst, ne moji bližnji, pa še marsikdo ne. tko.

Gre za zavedanje in odgovornost in če starši živijo v nekem prepričanju, v katerega želijo vzgojiti svojega otroka, kdo si ti, da jih boš sodila.
user posted image

kakšno zavedanje in odgovornost, ma daj ne klamfari neumnosti, otroka posiljevati z vegansko prehrano je zavedanje? česa??!? odgovornost??!? kakšna? do koga? do svojga otroka ziher ne, pa ko maš enkrat otroka, morš bit v prvi vrsti odgovoren do njega, pred vsemi kravami in pujsi itd.

škoda ker se ne zavedate tega.


(odgovor članu larskimi)
  Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: Veganski vrtec
11.8.2009 10:04:11   
lunca14
Kravje mleko ni primerno za dojenčka,še kasneje po enem letu ni najbolje,kravje mleko je za teličke,mamino pa za dojenčka,če ga pa ni so pa nadomestki v prahu-žal.imam srečo,da imam dovolj lastnega mleka.Človek nima encima za razgradnjo kravjega mleka-dokazano,če,pa nam,je da pijemo mleko,pač ga.

_____________________________

Dan mi lepšajo moji trije sončki.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: Veganski vrtec
11.8.2009 10:34:02   
misa4
Nisem usega brala, se mi ne da. Torej jaz sem skoraj 100% na presni in kljub temu moja otroka jesta vse in vse bosta jedla, dokler ne bosta dovolj stara, da se sama odločita o svoji prehrani!

(odgovor članu lunca14)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: Veganski vrtec
11.8.2009 11:39:10   
larskimi
IZVIRNO SPOROČILO: misa4

Nisem usega brala, se mi ne da. Torej jaz sem skoraj 100% na presni in kljub temu moja otroka jesta vse in vse bosta jedla, dokler ne bosta dovolj stara, da se sama odločita o svoji prehrani!

In kdaj je po otrok dovolj star? In zanima me, ali pri vseh stvareh otrokom pustite delat vse in čakate na to, ko bo dovolj star in bo po čudežu sam vedel kaj je prav ali ne? Ne vem no, ampak po mojem je vloga staršev ravno to, da jih naučiš ti kaj je prav ali ne in delaš točno tako kot je napisala ulla80,
....pač pa naredim vse, kar se meni zdi prav narest in kar zmorem narest, da nisem prizadeta al pa prikrajšana ne jst, ne moji bližnji, pa še marsikdo ne.

Ker sem 100% prepričana, da tista mamica, ki daje otroku vegansko prehrano, to dela prav tako v dobri veri, kot tista, ki mu daje meso. Mogoče pa ta posiljuje otroka z mesom in ne obratno.

(odgovor članu misa4)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: Veganski vrtec
11.8.2009 12:23:09   
misa4
Pri nas je velik poudarek, na zdravi prehrani in veliko sadja in zelenjave, torej ju učim, da je to zdravo in ne razni hamburgerji, pomfri ...je tudi na jedilniku, vendar zelo zelo redko. Dobita pa tudi meso. Kdaj bosta dovolj stara, ne vem, lahko pri 15, lahko prej ali kasnej, je odvisno od posameznika, če pa ne marata, določene hrane ju pa v to ne silim. In jaz svoja prepričanja ne silim nikomur, to je moja prehrana in če kateremu ne paše, naj gre stran.

(odgovor članu larskimi)
Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: Veganski vrtec
11.8.2009 12:40:18   
Anonimen
če ga pa ni so pa nadomestki v prahu-žal.


iz česa pa misilš da so ti nadomestki? a misliš da so mene (k že 2.5let dojim recimo) pršli pomolztuser posted image

punca zlata - kravje mleko je to in nič drugegauser posted image
se vid zdej kok zelo izobražene greste pisarit takšne in drugačne neumnosti.

Nisem usega brala, se mi ne da. Torej jaz sem skoraj 100% na presni in kljub temu moja otroka jesta vse in vse bosta jedla, dokler ne bosta dovolj stara, da se sama odločita o svoji prehrani!


user posted image evo - kapo dol. in nimam nič proti drugačnosti, me ne moti,če ti sam česen ješ cele dneveuser posted image samo da otrokom tega ne vsiljuješ.



(odgovor članu lunca14)
  Neposredna povezava do sporočila: 44
   RE: Veganski vrtec
11.8.2009 12:47:03   
Anonimen
Človek nima encima za razgradnjo kravjega mleka-dokazano,


ni res. človeku (tudi vsaki odrasli živali) se neha prizvajati encim za razgradnjo mlečnih sladkorjev, pa ne sam iz kravjega mleka, pač pa kakršnega koli, ker mleko pač ni predvideno za prehranjevanje odraslih osebkov, pač pa mladičev. če otrok nebi imel tega encima, bi umrl, ker nebi prenašal materinega mleka, ne samo kravjega.
je pa odvisno, nekateri ta encim čisto izgubijo, drugi pa sploh ne, odvisni iz katerih ljudstav izvirajo. ker skozi stoletja so tam, kjer so živeli pretežno od živinoreje in tudi uporabe mleka, preživeli tisti osebki, ki so prilagodili uživanju le-teh, se pravi ki nisi izgubili encima.

(odgovor članu lunca14)
  Neposredna povezava do sporočila: 45
   RE: Veganski vrtec
11.8.2009 13:05:18   
lunca14
user posted image user posted image ah ula,ne grem se s tabo več bockat,mej svoj prav,tako,kot sem rekla,jaz ne obsojam nobenega,ne veganske mamice,ki se je tako odločila,da bo hranila svojega otroka,in ga v tej veri vzgajala,ne tebe mesojedke,ki pustiš,da otrok izbira,kar hoče...............samo v tem je razlika,ne obsojam

_____________________________

Dan mi lepšajo moji trije sončki.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 46
   RE: Veganski vrtec
15.8.2009 2:12:02   
pearl
Jaz ne jem mesa že dobrih 17 let in niti na misel mi ne pride, da bi svoji deklici vsiljevala svoj način prehranjevanja. Za to bo odločila oz. odloča sama. Ne mara sadja in zelenjave, ne gre za kaprico, ampak ji enostavno ne diši in pač je tisto, kar ima rada. Namesto svežega sadja je suho in izbrano zelenjavo, drugače pa je ljubiteljica rib in vseh morskih jedi, in rada je meso, ki ji ga seveda tudi ponudim.

Včasih me vpraša, zakaj ne jem mesa in ji rečem, ker mi ne paša in potem veselo ugrizne npr. v kakšno piščančje bedro ali hrenovko.

Me pa sicer motijo jedilniki nekaterih vrtcev in šol, ko imajo čisto vsak dan mesni dan in t.i. gostilniško hrano, razen v eko šolah, kjer naj bi bil vsaj en dan v dveh tednih brezmesni dan.

Glede zdr. stanja vegetrarijancev in vegancev pa tako, za nekaj primerov v zadnjem času vem, da so zboleli za rakom, med temi na žalost tudi mladi. Tako vegetarijanstvo ali nevegatarijanstvo ni merilo dolgega in zdravega življenja, morda pri vegetarijancih le malo bolj lahkotnega počutja.

(odgovor članu lunca14)
Neposredna povezava do sporočila: 47
   RE: Veganski vrtec
20.8.2009 21:55:55   
sanelaa
IZVIRNO SPOROČILO: ulla80

IZVIRNO SPOROČILO: miti263

IZVIRNO SPOROČILO: ulla80

Mislite da imate le ve edino prav in samo ve veste kaj je za mojega otroka najbolj primerno in zdravo?


ti več kot očitno ne veš in fajn, da ti kdo pove. še bolj fajn bi blo, da bi upoštevala. predn bo prepozno.

user posted image



ja, zgleda da res ne gre bit tiho. fajn bi bilo, če bi imela malo več posluha za drugačne od sebe, še bolj fajn bi pa bilo, če bi s svojim zgledom to naučila svoje otroke.






ja vešda, v vato zavijat in kot po jajcih hodit okoliuser posted image to je zame zloraba otroka in jst bi ti socialno na vrat nakopala.



Mislim,

ene pa res niste normalne s vojimi izjavami. pa halo, kaj ste tukaj samo 15-letne mamice?

No, zdaj bi pa res rada da se razvije debata in da mi ena, ki je pametna, pove, zakaj naj bi ljudje potrebovali meso da bi zrastli gor? Vse kar je v mesu, se najde tudi drugje, in preblisk, da se meso mora jest, je že zdavnaj umrl. Tiste, ki tega ne razumete in so za vas vegeterrijansi in vegani druga bitja, ste bolane! Res! ko že znate vse tako prebrskat po netu, dajte prebrskat tud mal o tem, kako je meso škodljivo!

Mislim ej, prav neverjetno, s svojimi bolanimi, nekonkretnimi izjavami ste še slabše kot ome, ki so stare 85.let pa so jim določene stvari bolj jasne, kljub temu da so odraščale gor brez neta in neverjetnih knjig!


< Sporočilo je popravil sanelaa -- 20.8.2009 21:57:07 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 48
   RE: Veganski vrtec
20.8.2009 21:57:57   
sanelaa
Tista, ko napiše da je meso enkrat na teden, pa misli da bo zarad tega spadala v skupino nemesojedcev, se krepko moti.

Ga ješ ali pa ga ne ješ. Sredine ni.

(odgovor članu sanelaa)
Neposredna povezava do sporočila: 49
   [Brisano sporočilo]
20.8.2009 22:17:09   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu pearl)
  Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Še zadnjič: besede, ki jih mora prebrati v...
Ko ženska postane mama, se življenje obrne na glavo. Nič ni več tako kot prej. Vsaki mamici se kdaj zgodi, da hrepeni po...
Pravila in pogoji nagradne igre HiPP: Hval...
Pravila in pogoji nagradne igre HiPP: Hvala mama.




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?