|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Pravila šolskega reda
5.9.2009 8:19:23   
sonček33
Anajan se strinjam s teboj. KO sem napisala svoj pogled na stvar, sem dobila pod nos, da je to problem učitelja.

Ne vem, če katera mama želi, da se nad njeno osnovnošolko  "naslajajo" pubertetniški sošolci.

Napol "naga" punca stoji pred katedrom, za njo pa cel razred "hormonov". Med ustnim ocenjevanjem si popravlja lase, ves čas popravlja padajočo naramnico na gola ramena ...

NE, to ni primerno za šolo.

Da o zdravju ne govorim. In ja, zdravje je stvar posameznika, a če bo učenec zbolel, ker imajo sredi septembra ali bognedaj celo oktobra ob sončnem vremenu telovadbo na prostem, bodo starši takoj v šoli ... polni pripomb ...






< Sporočilo je popravil sonček33 -- 5.9.2009 8:20:56 >


_____________________________

...svet je poln lepih rožic tete Pehte...



(odgovor članu anajan)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Pravila šolskega reda
5.9.2009 8:48:15   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: anajan
Saj ne morem verjeti, da nekateri podpirati take neumnosti kot so globoki dekolteji in prekratka krila.

Zakaj pa naj bi bila to neumnost? Ti nisi še nikoli "oblekla" globokega dekoltega in "prekratkega" krila?
1. Naučiti otroka najpomembnejše vrednote: da znajo ceniti zdravje in poskrbeti zase

Zdravje ni samo fizično, temveč tudi psihično. Prepovedovati otroku/najstniku, da ustvari svoj lastni jaz... kaj misliš, je to zdravo zanj? Kar se pa fizičnega zdravja tiče (v kombinaciji z oblačenjem, frizuro in modnimi dodatki), je pa popolnoma dovolj, da se otroku/najstniku pove in razloži (in to tako, da dojame), da ni najbolj pametno nositi top in mini krilo sredi zime, ko je zunaj npr. -15 stopinj, da naj pri irokezi pazi, da se z lakom za lase ne bo pošprical v oči in pri modnih dodatkih, da naj pazi, da z njimi ne bo koga ali česa poškodoval (če so že takšni, da bi se to lahko zgodilo).
2. V človeški družbi obstajajo pravila, ki določajo kulturo oblačenja v posameznih situacijah (razgovor za službo, nočni lokal, družinska srečanja, izobraževanje...)

"Človeška družba" je pa tudi priročen izgovor za to, da se ljudi vtakne v določen kalup in vzgoji po svojih merilih, brez tega, da se posamezniku dopušča njegovo lastno svobodo. Ali drugačen povzetek - kdorkoli je drugačen od "družbe" (povprečja), je izobčen. Je to pošteno?
3. Mogoče ne boste verjeli, vendar je res: fantu, ki v šolskih klopeh opazuje tangice svoje sošolke, ki kukajo nad pasom kavbojk, ponorijo hormoni (beri kot nemogoča koncentracija za učenje). Fant pri teh letih si ne more pomagati, da bi se v takih situacijah osredotočil še na pouk, saj mu hormoni čisto ponorijo.

14-letniku bodo hormoni ponoreli tudi, ko bo pod popolnoma "družbeno sprejemljivo" T-shirt opazoval obline jošk svoje sošolke. Menda tudi odrasli vemo, da tisto, kar je zakrito, bolj rajca, kot tisto, kar je odkrito. Upati, da najstnik v šoli ne bo naletel na situacijo, ki bi mu pognala hormone do višav, je nesmisel.
Glede odhodov iz razreda v času pouka: starši se vedno sklicujete, da so učitelji odgovorni za varnost otrok v času kosila.

Kar je res. To določata tako šolski pravilnik, kot tudi zakon (in najbrž še kakšen občinski odlok). Učitelji so v času, ko je otrok v šoli, odgovorni za otroka. Da je to težko izvedljivo, mi je kristalno jasno, vendar je to stvar, ki jo mora vsakdo, ki se odloči, da bo učitelj, vzeti v zakup s poklicem.
Otroci pa so le otroci, ki poskušajo izhode med poukom izkoristiti za zabavo: telefoniranje po mobitelu, kratek sprehod v okolici šole, delanje škode, motenje pouka v drugih razredih.

Izjeme seveda potrjujejo pravilo, vendar velika večina otrok ne izkorišča odmorov za delanje škode in motenje pouka v drugih razredih. Klici po mobitelih so v današnjem času normalni (odobravam, da to počnejo med odmori, saj bi bilo med poukom res neprimerno oz. moteče za vse), v času pouka pa imajo učenci prepovedan izhod iz stavbe šole - to spada k šolskim pravilom, marsikatera šola ima v času pouka zaklenjena vhodna vrata (vsaj naša), imajo varnostnika in dežurne učence, ki vhode nadzorujejo (in imajo ključ), obstajajo kamere in podobno. V končni fazi pa - če jim je že dovoljeno gibanje po šolskem območju, gredo ven zato, da se zderejo, razmigajo in si povedo kakšno (za nas) traparijo. Nekateri gredo celo na cigaret, seveda - ampak če že morajo kaditi (kar ni nezakonito), je še vedno bolje, da to počno zunaj, kakor na šolskem WC-ju, kajne?
Dragi starši, verjemite in zaupajte učitaljem, da vedo kaj delajo in da imajo dobre razloge, za sprejete ukrepe s katerimi želijo le vam pomagati pri vzgoji otrok v kultiviranega in dostojnega čleveka. Ali je tudi s tem kaj narobe?

S tem ni popolnoma nič narobe, dokler so "v igri" ukrepi, ki niso (detajlno gledani) celo protiustavni. Kar pa marsikateri od naštetih (lahko) je.

(odgovor članu anajan)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Pravila šolskega reda
5.9.2009 8:52:54   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: sonček33
Ne vem, če katera mama želi, da se nad njeno osnovnošolko  "naslajajo" pubertetniški sošolci.

Jaz pa vem, da je katerakoli mama, ki pričakuje, da se kaj takšnega ne bo zgodilo, nerealna. Mamam hčera se je še toliko težje, kot mamam sinov, sprijazniti s tem, da njihova hčerka odrašča - in to v spolno bitje, kakršno je tudi mama sama.
Napol "naga" punca stoji pred katedrom, za njo pa cel razred "hormonov". Med ustnim ocenjevanjem si popravlja lase, ves čas popravlja padajočo naramnico na gola ramena ... NE, to ni primerno za šolo.

Pojm "napol naga" ima lahko za vsakogar drugačen pomen. Za nekoga je to dovolj mikica, ki ni zapeta do vratu in kratke hlače, ki segajo nekje do nad koleni, za nekoga drugega pa je to "šele" top mikica, ki pokriva dejansko samo joške in pa mini krilo, ki ga je treba že potegniti navzdol, da pokrije rit.
Tukaj pride do izraza spoštovanje drugače mislečih (četudi so to otroci/najstniki in njihovi starši) in do tolerance vsega, kar ni po osebnem kopitu.
Da o zdravju ne govorim. In ja, zdravje je stvar posameznika, a če bo učenec zbolel, ker imajo sredi septembra ali bognedaj celo oktobra ob sončnem vremenu telovadbo na prostem, bodo starši takoj v šoli ... polni pripomb ...

Zakaj? Menda najstnice ne telovadijo v mini krilih?

(odgovor članu sonček33)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: Pravila šolskega reda
5.9.2009 12:05:13   
Anonimen
Učenci so dolžni prihajati k pouku in drugim dejavnostim čisti ter primerno urejeni. Ne dovoljujejo se prekratka krila, prekratke majice, dekolteji, ličila (šminke, ličila za oči, lak za nohte), neprimerne pričeske ter različni neprimerni  modni dodatki (viseče debelejše verige ob pasu, pretirano število zapestnic, verižic in prstanov, pirsing).


Prvo naj zdefinirajo kaj pomeni prekratko, neprimerno in pretirano.

Ce mene vprasas, brezveze user posted image , mladina bo itak nasla nacin, da izstopa in da je opazena, ker je to v teh letih njihova osnovna potreba, tako kot meni voda. Naj prepovejo obleke pa se bodo izrazali drugje.


(odgovor članu RAČKAPK)
  Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: Pravila šolskega reda
5.9.2009 16:01:45   
scorpiogirl
IZVIRNO SPOROČILO: sanja nk.
samo da z dežurstvi je pa huda, no to je res, da če je otrok že tako poln upominov, potem ga verjetno ne bodo dal dežurat, kaj imajo pa tukaj ocene user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image , kdaj so pa še bile ocene pokazatelj človeka, ....to je pa primitivno

ne gre za to, da bi bile ocene pokazatelj človeka ... ampak samo za to, da učenec, ki ima že tako težave pri pouku (pomoje tu ne gre za eno samo oceno, ampak nasplošno za slabše ocene), ne bi še zaradi dežurstva manjkal pri pouku (in tako spet nabral za cel dan snovi, ki je ni slišal in se bo treba naučit, kar pa je za nekoga, ki že tako ima težave, še težje).
Tako jaz razumem to pravilo o dežuranju.

Tisto o wcjih med poukom mi je mimo ... sicer delam na šoli, ki je skoraj "na vasi" user posted image user posted image user posted image v primerjavi z ljubljanskimi, ampak si skoraj ne morem misliti, da so res take razlike user posted image pri nas je stvar učitelja, če učencu verjame, da ga tišči na wc (in ga spusti) ali pač ne (pa mora do odmora počakat). Ni pa pri nas med poukom na hodnikih načeloma nikogar. Dežurna učenca sta pri vhodu v šolo (znotraj, da ne bo pomote), na ostalih hodnikih ni v času pouka nikogar. Kamer k sreči na naši šoli še ni in upam, da jih še dolgo ne bo user posted image

kar se pa oblačenja tiče ... me čudna oblačila pa dekolteji niti ne motijo ... kar zaboli pa me, ko vidim zjutraj (pa je že kar mraz, pozimi pa ni veliko drugače), ko punce razkazujejo ledvice celemu svetu ... ne vem, no. Sicer ne bi pisala v pravilnike v šolah, ampak bi morali starši bit tolk, da bi hčerkam poskušali dopovedati, kaj jim lahko prinese to, da po mrazu hodijo vse razgaljene okoli pasu.

drugače pa se mi zdi brez potrebe, da se skuša na oblačenje in frizure pa modne dodatke otrok vplivat s pravili ... pa najbolj zanimivo je itak, kar je prepovedano, tako da ... pri ličenju, oblačenju, frizurah ... gre za osebni stil, ki ga otroci v puberteti iščejo in pač sprobavajo vse sorte ... priznam, da mi včasih kar butne v oči, ko je kakšen učenec ali učenka prov čudno oblečen ... ampak to je pač moje mnenje o njegovih/njenih oblačilih in prav tako mogoče njemu/njej moja niso všeč, pa mi ne bojo učenci postavljali pravil, kaj naj olečem user posted image user posted image user posted image


_____________________________

Ni nam dolgčas :)

(odgovor članu sanja nk.)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: Pravila šolskega reda
5.9.2009 16:12:14   
Dashenka
IZVIRNO SPOROČILO: RAČKAPK

Vodstvo šole in učiteljski zbor (osnovna šola) je predlagalo naslednji člen pravil šolskega reda:

Učenci so dolžni prihajati k pouku in drugim dejavnostim čisti ter primerno urejeni. Ne dovoljujejo se prekratka krila, prekratke majice, dekolteji, ličila (šminke, ličila za oči, lak za nohte), neprimerne pričeske ter različni neprimerni  modni dodatki (viseče debelejše verige ob pasu, pretirano število zapestnic, verižic in prstanov, pirsing).

prosim za komentar in kako je v vaših šolah

lep pozdravček



In kaj pomeni po mnenju predlagatelja "primerno", "prekratko", "neprimerno", "pretiramo".
Drugace pa je predlog kr neki, bolano na celo crti.  Pa se ce te smem vprasat se kje se tale OS nahaja?

Glede pirsinga pa mi ni treba ugibat, da se birmanski uhancki za pupike ne uvrscajo v isto kategorijo.

(odgovor članu RAČKAPK)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: Pravila šolskega reda
5.9.2009 16:15:10   
scorpiogirl
IZVIRNO SPOROČILO: Dashenka
Glede pirsinga pa mi ni treba ugibat, da se birmanski uhancki za pupike ne uvrscajo v isto kategorijo.

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image


_____________________________

Ni nam dolgčas :)

(odgovor članu Dashenka)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: Pravila šolskega reda
5.9.2009 17:45:05   
sanja nk.

IZVIRNO SPOROČILO: sonček33

Anajan se strinjam s teboj. KO sem napisala svoj pogled na stvar, sem dobila pod nos, da je to problem učitelja.

Ne vem, če katera mama želi, da se nad njeno osnovnošolko  "naslajajo" pubertetniški sošolci.

Napol "naga" punca stoji pred katedrom, za njo pa cel razred "hormonov". Med ustnim ocenjevanjem si popravlja lase, ves čas popravlja padajočo naramnico na gola ramena ...

NE, to ni primerno za šolo.

Da o zdravju ne govorim. In ja, zdravje je stvar posameznika, a če bo učenec zbolel, ker imajo sredi septembra ali bognedaj celo oktobra ob sončnem vremenu telovadbo na prostem, bodo starši takoj v šoli ... polni pripomb ...

Tole kar si napisala pa še najbolj vzburja profesorja....user posted image







(odgovor članu sonček33)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: Pravila šolskega reda
5.9.2009 19:10:25   
bumerang
IZVIRNO SPOROČILO: anajan

3. Mogoče ne boste verjeli, vendar je res: fantu, ki v šolskih klopeh opazuje tangice svoje sošolke, ki kukajo nad pasom kavbojk, ponorijo hormoni (beri kot nemogoča koncentracija za učenje). Fant pri teh letih si ne more pomagati, da bi se v takih situacijah osredotočil še na pouk, saj mu hormoni čisto ponorijo.



Tole me še najbolj spominja na tiste posiljevalce, ki se sklicujejo na to, da so dejanje storili, ker je žrtev za to sama prosila!

IZVIRNO SPOROČILO: anajan

Saj ne morem verjeti, da nekateri podpirati take neumnosti kot so globoki dekolteji in prekratka krila. Naj vam navedem nekaj razlogov, zakaj ste starši pripravili šole, do tako strogih ukrepov.



Nekateri ne podpiramo "takih neumnosti" ampak podpiramo pravico do svobode in predvsem pravico do uporabe lastne glave!

IZVIRNO SPOROČILO: anajan

Dragi starši, verjemite in zaupajte učitaljem, da vedo kaj delajo in da imajo dobre razloge, za sprejete ukrepe s katerimi želijo le vam pomagati pri vzgoji otrok v kultiviranega in dostojnega čleveka. Ali je tudi s tem kaj narobe?



Jap, kultivirani (kultivirani?) ljudje ne hodijo okoli v mini krilih, nekulturni pa so vsi, ki imajo globok dekolte!


_____________________________

Ustavi se in prišel boš!

(odgovor članu anajan)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: Pravila šolskega reda
6.9.2009 10:51:23   
RAČKAPK
 
S tem vprašanjem o pravilih, ki so bili predlagani s strani učiteljskega zbora na osnovni šoli, sem poskušala vzpodbuditi razmislek o pragu tolerance in svobode v razmerju med pravili in otrokovimi pravicami. Po mojem mnenju so vsa tri pravila globoko protiustavna in posegajo v osnovne človekove pravice: svoboda, enakost in še kaj.
V marsičem se strinjam z odgovorom Kerense.
Vprašanje je, kaj lahko zapišemo v nek akt kot normativ. Seveda ne moremo zapisati v akt nekaj, kar ne moremo določiti in je subjektivno. Tako prvo pravilo posega v osnovne človekove pravice, kaže pa na to, da učitelji radi posegajo v svobodo učencev in iz tega prihaja vedno samo nova krivica, ki je za učenca veliko hujša kot si učitelji mislijo.
Drugo vprašanje posega v temeljne otrokove biološke pravice in je za otroka, ki mora na wc, popolnoma brezpredmeten. Mora na wc in pika.
Tretje vprašanje je tudi popolnoma nesprejemljivo, saj kaže na dve stvari: da učenci skupaj z učitelji določajo, kdo se neprimerno vede in kažejo s prstom nanj (na kaj vas spominja) in ni kriterijev za slabe ocene in neprimerno vedenje. Oboje je popolnoma nesprejemljivo z vidika učenca, ki ne more dežurati in absolutno odpira nove krivice, izločenost, žalost itn.


Na polnočnem klubu (slo1) so govorili o temi: šola in kazen. Na okrogli mizi ni bilo predstavnika staršev. Niti z eno besedo pa niso omenili velik problem in to je, da učitelji niso izobraženi za vzgojo otrok (so samo za izobraževanje) in da je ogromno pritiskov, maltretiranja s strani učiteljev na učence. Torej nobeden ne izpostavlja nasilja učiteljev (direktnega in prikritega) nad učenci v osnovni šoli. Ne obstaja akt, ki bi uredil tovrstno problematiko. Tudi ne obstaja akt, kam naj se obrnejo starši in po kakšnem postopku v primeru, da ugotovijo nasilje učitelja nad otrokom. Šolski inšpektorat gleda samo na probleme pri izobraževanju, ocenah, maturi ipd. in ne na tovrstne probleme.
Sprejeti pravilniki, hišni redi, vzgojni načrti, ki so napisani z ogromno subjektivnimi členi, odpirajo in uzakonjajo nasilje učiteljev nad učenci, ki pa jih v našem prostoru noben ne ugotavlja in zaznava.


V osnovni šoli sodelujemo tri kategorije: učitelji, učenci in starši.
Učitelji so plačani za svoje delo po strokovnih kriterijih. Če jih ne opravljajo, lahko dajo odpoved in gredo delat kaj drugega. Strokovnost pomeni usposobljenost za izobraževanje in za vzgojo (kar včasih pozabljamo). Vzgoja mora biti kar se da ohlapna, saj je tudi vzgoja staršev različna. Gre za sprejemljivost in ne nenehne omejitve in prepovedi do vsake malenkosti.
Učenci v osnovni šoli po zakonu morajo biti. Torej se osnovni šoli ne morejo izogniti. Iz tega izhaja, da se lahko učenec tudi ne uči in dela probleme, v šoli pa mora biti. Zato morajo šole odnose zaznavati in jih upravljati, drugega jim ne preostane. Nenehne omejitve in prepovedi nikoli niso zagotavljale dobro vzdušje v družbi, potreben je drugačen odnos. Učitelji naj pregledajo snov, ki jo poučujejo in koliko je nepotrebnega v njej. Potem bodo videli, zakaj se otroci nočejo učiti. Šolske ure naj naredijo zanimive, učence naj motivirajo, jim dajo ustvarjalen pridih.
Starši pa so pasivni udeleženci učnega procesa. Njihov vpliv je preko vzgoje doma, družbenega okolja v katerem živimo. Direktnega vpliva pa nimajo. Vendar: za vsak poseg v otrokovo svobodo in njegovo integriteto morajo dati dovoljenje, ne pa biti samo obveščeni.


Poglejte naslednji člen: Kajenje, uživanje alkoholnih pijač ….. je strogo prepovedano. Učenec v šolskih prostorih ne sme biti pod vplivom alkohola ali drugih poživil, kar sme šola preveriti z ustreznimi testi in nato ustrezno ukrepati. V primeru suma, da ima učenec v posesti alkoholne pijače, poživila ali druge zdravju škodljive substance, učitelj lahko zahteva od učenca, da izprazni svoj nahrbtnik.


Vidite, tako učitelji s pravili zajadrajo v prepovedano območje. Prvi stavek je v redu, pove kaj je prepovedano. Nobeden brez vnaprejšnjega dovoljenja ali prisotnosti staršev ne bo preverjal na mojem otroku nič. Brez vnaprejšnjega dovoljenja tudi noben ne bo gledal po torbi mojega otroka. Nima pravice. Kaj pa, če se sum ne uresniči? Ali lahko tudi starši v primeru suma pogledamo v torbo učiteljice, če nima prepovedanih substanc oz. kakšnih tablet? Ali lahko tudi starši damo opomin pred izključitvijo učiteljici, ki je izzivalno oblečena in našminkana?
Nekdo naj mi tudi pove, kako imajo urejeno to učitelji in kam se naj starši obrnemo, da bo tudi ukrepano, če navedeno velja za učitelje. Namreč v naši sonovni šoli je z alkoholom učiteljev in nekaterim maltretiranjem učencev velik problem (kar izhaja tudi iz omenjenih pravil).
Dragi učitelji, vzgojo delajo ljudje in ne prepovedi ter omejitve.


LP




(odgovor članu bumerang)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: Pravila šolskega reda
6.9.2009 10:57:43   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: RAČKAPK
Drugo vprašanje posega v temeljne otrokove biološke pravice in je za otroka, ki mora na wc, popolnoma brezpredmeten. Mora na wc in pika.

Ja. Me prav zanima, kaj bi se zgodilo, če bi otrok vprašal, ali gre lahko na WC, učitelj bi rekel, da ne, otrok bi se pa v učilnici polulal v hlače. Me prav zanima, no.

(odgovor članu RAČKAPK)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: Pravila šolskega reda
6.9.2009 11:04:33   
Kerensa*

IZVIRNO SPOROČILO: RAČKAPK
Tudi ne obstaja akt, kam naj se obrnejo starši in po kakšnem postopku v primeru, da ugotovijo nasilje učitelja nad otrokom.

Jaz za to ne potrebujem nobenega akta. Dovolj je pritožba mojega otroka - vstanem in se grem v šolo pozanimat o situaciji. Če karkoli ne bi bilo OK v učiteljevi razlagi, je prva stopnja (dalje) ravnateljica in naslednja Ministrstvo za šolstvo, po potrebi pa istočasno tudi policija, saj Zakon o prekrških in Zakon o kaznivih dejanjih zelo jasno (ali pa vsaj dovolj jasno) opredeljujeta psihično nasilje.

(odgovor članu RAČKAPK)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: Pravila šolskega reda
6.9.2009 11:19:28   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: RAČKAPK
Poglejte naslednji člen: Kajenje, uživanje alkoholnih pijač ….. je strogo prepovedano. Učenec v šolskih prostorih ne sme biti pod vplivom alkohola ali drugih poživil, kar sme šola preveriti z ustreznimi testi in nato ustrezno ukrepati. V primeru suma, da ima učenec v posesti alkoholne pijače, poživila ali druge zdravju škodljive substance, učitelj lahko zahteva od učenca, da izprazni svoj nahrbtnik.

Strinjam se, da učenci v prostorih šole ne smejo kaditi. Sama sem kadilka, vendar odobravam prepoved kajenja v medicinskih in izobraževalnih ustanovah (o lokalih bi se dalo debatirati, ampak kdaj drugič in na kakšni drugi temi user posted image ). Škodljivosti kajenja se zavedam in zato upam, da bom svojima otrokoma uspela dopovedati, naj ne kadita, če pa že kljub temu bosta, pa jim tega ne bom prepovedovala (niti jima ne bom mogla, če smo že pri tem). In tako pridemo do tega, da če bosta moja otroka npr. v 9. razredu OŠ kadila, potem se mi zdi, da, če bosta želela prižgati cigaret med odmorom, je bolje, da ga prižgeta na šolskem območju in potem ne zamudita pouka, kakor pa, da morata do npr. bližnjega bloka in potem tečeta v razred in zamujata.
Vinjenosti pri osnovnošolcih ne odobravam in se mi zdi primerno, da se otroka, ki pride vinjen v šolo, odstrani iz šole. Pokliče se starše, da pridejo ponj, v nasprotnem primeru pa socialno službo. Otrok tačas počaka v prostorih uslužbencev šole, ne v učilnici, med ostalimi otroci. Tukaj nimam tolarance. Za drogo velja enako - pri marsikateri drogi niso potrebni nobeni testi, da se vidi, da je otrok drogiran.
Izvajanje testov za prisotnost alkohola ali droge pa je že zakonsko vprašljiva. To spada pod medicino in za vse, kar je takšnega, morajo za mladoletnega otroka odobriti starši. Šola kot inštitucija in učitelji kot njeni izvajalci niso otrokovi skbniki, torej nimajo zakonsko popolnoma nobenega pooblastila na lastno voljo otroka izpostavljati ali podvreči čemu takemu, sploh pa, če se otrok s tem ne strinja (starejši od 10 let smejo svojo voljo sami izraziti celo pred sodiščem in mora biti upoštevana, v kolikor govorimo o duševno zdravem otroku). V primeru, da bi se ravnateljici naše šole zazdelo, da to sme narediti in da bi to naredila brez mojega IN otrokovega privoljenja, bi jaz zagnala tak halo, da si marsikdo ne zna niti predstavljati. Če kaj ni OK, me pokličite in bom prišla po otroka v šolo ter tudi zakonsko odgovarjala za vse, za kar moram, vendar Bog ne daj, da se kdo dotakne mojega otroka, pa naj bo to drug otrok ali pa odrasla oseba. Za slednje še toliko huje.

(odgovor članu RAČKAPK)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: Pravila šolskega reda
6.9.2009 11:31:16   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: RAČKAPK
Brez vnaprejšnjega dovoljenja tudi noben ne bo gledal po torbi mojega otroka. Nima pravice.

Točno tako. Tega pa se v naši šoli zavedajo. Pred časom, ko je mojega sina grabila še posebna lenoba in je, ker se mu nečesa ni dalo, učiteljici rekel, da nima s sabo delovnega zvezka... učiteljica mi je to povedala, jaz pa sem ji odvrnila, da vem, da je imel delovni zvezek zagotovo s sabo, saj sem mu ga sama dala v torbo... rekla sem ji, naj mu naslednjič v takšnem primeru, če se bo ponovil, vzame torbo in sama pogleda, če zvezka res nima... pa je rekla, da ne sme.

Na srečo pa še nismo tako daleč, da bi na vratih šole imeli detektor kovin.

(odgovor članu RAČKAPK)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: Pravila šolskega reda
6.9.2009 13:03:07   
Gina
KOt prvo, račakapk mi je zelo žal, da stanujete v tako konzervativnem in restriktivnem okolju, da prihaja na plan s takimi idejami. kot drugo mi nekaj ni jasno. Vzgojni načrti naj bi bili že sprejeti, sicer se ne spomnim natančno datuma, do kdaj morajo biti, ampak se mi zdi, da je že mimo. Vzgojni načrt sprejema šola v sodelovanju in soglasju s starši, učenci in učitelji. Ne more delat mimo vas, tega sprejet brez vseh treh stani. Jaz se spomnim na šoli mojih otrok, ko so bili ti predlogi zunaj, na kaj vse so se starši obešali, na res malenkostne reči, recimo na to, da je stigmatizacija otroka, če ga postaviš na konec razredne kolone pri kosilu, če prej meče pomaranče v steno, da je to nedopustno in ponižujoče za otroka... torej mi ni jasno, kako je šlo lahko na vaši šoli to vse skozi. Starši ste to dopustili.

Druga stvar je ta, da vzgojni načrt ni nad zakoni. Je pod njimi. Se pravi če je nekaj zakonsko nedopustno, vzgojni načrt tega ne more zahtevat ali speljat.

MOram ti povedat, da na moji šoli ali šoli mojih otrok, takih grozlarij v vzgojnem načrtu ni. Če se vam zdi karkoli spornega, lahko pokličete na ministrstvo, ki je šef vaše šole in jih povprašate za mnenje o nekem členu vzgojnega načrta. Oni lahko od šole zahtevajo, da stvar drugače zapiše, umakne, karkoli pač že. Če gre šele za predloge, potem pa je stvar itak taka, da mora o tem razpravljati zasedba staršev in otrok, torej je prav, da svoje pomisleke temeljito utemeljite in zahtevate, da se to briše ven.


IZVIRNO SPOROČILO: RAČKAPK

Drugo vprašanje posega v temeljne otrokove biološke pravice in je za otroka, ki mora na wc, popolnoma brezpredmeten. Mora na wc in pika.


V tej točki se ne strinjam s teboj. Za na wc so odmori. Vsake 45 minut, dovolj časa. Vsak otrok lako zdrži tkao dolgo, še celo prvček. res je,d a njega moraš opozoriti, da je odmor in naj gre lulat, če ga tišči, pa da si toleranten in ga spuščaš tudi vmes na wc, sploh če ga kakat, sicer pa v normalnih razmerah lahko povprečen otrok, če je šel prej lulat, zdrži 45 minut brez vsakih posledic. Če gre vsak na wc kadar se mu zazdi, normalnega pouka ne moreš speljat, ker je to eno samo motenje ostalih otrok v njihovi koncentraciji in je v bistvu nesramno do njih. Ne toliko do učitelja, kot do učencev. A tebi je fino, da ko delaš v službi nekaj pomembnega, pa komaj nit najdeš, da te 25x v 45. minutah nekdo zmoti? Ni fajn niti če te samo 2x. Tukaj gre za pravice množic pred posameznikom. Drugo je, če vidiš da ga res tišči. Itak da večina učiteljev pusti, da gre. Saj ga vidiš, tolk slep pa menda ja ni skor noben.




(odgovor članu RAČKAPK)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: Pravila šolskega reda
6.9.2009 13:33:46   
Gina
IZVIRNO SPOROČILO: RAČKAPK


Tretje vprašanje je tudi popolnoma nesprejemljivo, saj kaže na dve stvari: da učenci skupaj z učitelji določajo, kdo se neprimerno vede in kažejo s prstom nanj (na kaj vas spominja) in ni kriterijev za slabe ocene in neprimerno vedenje. Oboje je popolnoma nesprejemljivo z vidika učenca, ki ne more dežurati in absolutno odpira nove krivice, izločenost, žalost itn.




Če bi prišla v šolo, bi ti bilo popolnoma jasno, da se nekateri otroci dejansko popolnoma neprimerno vedejo. To ne pomeni, da imajo pubertetniške izpade, te ima itak večina, ampak da počno res hude neumestnosti, od tega da pošljejo vsakega v p,.m., mečejo stole čez okno, plezajo po zunanji strani oken v tretjem nadstopju, izsiljujejo otroke, zganjajo vandalizem, nasilje nad vsemi, spihično in fizično, da primejo mimoidočega za "jajca", da zažgejo smeti pred šolo, da razmečejo učitelju mizo, s predali vred... In ja, meni se zdi popolnoma jasno, da otroci morajo poznat razliko. Jaz kot učitelj moram zaščitit ostale otroke, ne pa da takega otroka nagradim s tem, da je lahko dežuren. Ne more biti dežuren, če še zase ne zna skrbet, kaj šele za koga drugega. Ne mroe biti dežuren, če v sebi nima osnovnega odnosa do soljudi in minimalne odgovornosti. Tukaj noben zakon ne stoji za vami. Zakon o enakosti velja, dokler vsi spoštujejo osnovne človeške norme. Če boš kradel, boš zaprt, ne boš več svoboden. Če boš zažigal, boš zaprt, ne boš več svoboden. Taka so pravila družbe. Svoboden si, dokler deluješ v skladu z varnostjo ostalih. In prav se mi zdi tako, čeprav ti to imenuješ kazanje s prstom na nekoga.
To da tak otrok ne dežura ni krivica, je edina logična posledica. krivica je, da si tak otrok sploh dovoljuje zganjat teror večinoma nad ostalimi otroki, ali pa celo kakšnimi zaposlenimi. To pa je krivica in nasilje. A si predstavljaš,d a gre ne majhen otrok v času dežuranja takega nasilnega učenca sredi ene ure na wc? Od učitelja zahtevaš, da skrbi za tvojega malega otroka, zraven zahtevaš,d a da nasilnega otroka dežurat. Če se karkoli zgodi s katerimkoli od obeh, bo kriv itak samo učitelj, ker jih kao ni dovolj motiviral, ni bil sposoben, ne zna opravljat poklica... Mal razmisli no.

Če za otroka veš, da mora biti pri uri, če naj sploh kaj odnese od nje (otrok s slabšimi ocenami je ponavadi tak), mu zavestno delaš škodo, če ga od te ure odjaviš, ga daš dežurat. A je to moralno do njega? Pravično? Ni, zavestno mu delaš škodo. Pod izrazom enakosti. Enakosti v tem smislu ni. Otrok ne bo enak, če bo dežural. otrok bo enak, če bo imel enake možnosti za izobrazbo. Te pa bo imel samo, če mu bomo nudili vse, kar je  vzakonsekm obsegu zanj nudenega. Torej uro poslušanja snovi.


IZVIRNO SPOROČILO: RAČKAPK

Niti z eno besedo pa niso omenili velik problem in to je, da učitelji niso izobraženi za vzgojo otrok (so samo za izobraževanje) in da je ogromno pritiskov, maltretiranja s strani učiteljev na učence. Torej nobeden ne izpostavlja nasilja učiteljev (direktnega in prikritega) nad učenci v osnovni šoli. Ne obstaja akt, ki bi uredil tovrstno problematiko. Tudi ne obstaja akt, kam naj se obrnejo starši in po kakšnem postopku v primeru, da ugotovijo nasilje učitelja nad otrokom. Šolski inšpektorat gleda samo na probleme pri izobraževanju, ocenah, maturi ipd. in ne na tovrstne probleme.
Sprejeti pravilniki, hišni redi, vzgojni načrti, ki so napisani z ogromno subjektivnimi členi, odpirajo in uzakonjajo nasilje učiteljev nad učenci, ki pa jih v našem prostoru noben ne ugotavlja in zaznava.



Tole kar pišeš, je pa tako zelo krivično, da bi te lahko kateri zaradi nesramnosti lahko celo tožil.
če je kdo izobražen za vzogjo sploh pri nas, so to učitelji. Imajo obvezna izobraževanja v teh smereh ne le v času študija, kjer je ogromno ene pedagogike, psihologije in podobnega, da o didaktikah, kako priti blizu otrokom sploh ne govorim, ampak tudi vsako leto sproti. Poleg tega imajo seminarje za pogoj pri napredovanju, beri višanju plače. Če hočeš dobit piko za napredovanje, moraš izdelat ponavadi še kakšno svojo nalogo, predstavit, kako si delal z otroki, da ti je uspelo, strategije predstavit in podobno...
Maltretiranja učiteljev do učencev da bi bila pogosta? Prosim za natančen primer, al pa je tole tvoje vse skup eno samo blebetanje! A veš, jaz sem kar zahteven starš in me poznajo z imenom in priimkom na šoli mojih otrok tudi če smao po telefonu govorim in vem, da komot prideš v nesoglasje z mnenjem šole kot starš, da včasih delajo drugače, kot si želiš ali meniš, da je prav, vendar to ne pomeni, da tvojega otroka maltretirajo. Mojega zihr še nobenega niso, čeprav sem včasih kakšno učiteljico zaradi meni tujih postopkov ali ravnanja hotela "kar v žlici vode utopit". Maltretiranje pomeni da nekoga udariš, fizično napadeš, ali da ga ponižuješ, zmerjaš, zadržuješ proti svoji volji, mu uničuješ reči in podobno.... Ne, moji otroci niso bili nikdar maltretirani od učiteljev. So bili maltretirani od šolskega sistema. Sedeti toliko ur v šoli za brez veze je malteretiranje, preveč domačih nalog je maltretiranje - ampak če v šoli ne moreš predelat snovi zaradi prenatrpanega UN, ti drugega ne preostane... Od učitelja pa ne. Še če jim je kdo kdaj krivico naredil vem, da to ni bilo nalašč ali da niso znali drugače - ne zato, ker ne bi bili izobraženi, ampak ker so kot ljudje drugače razmišljali. Še celo, ko so bili učitelji name jezni, mojim otrokom nihče ni nič naredil v nobeni obliki. Tako da mislim da si bila zdaj ne le krivična, ampak celo žaljiva. Želim konketni primer, ali pa tole zgoraj briši.

Kar se tiče nasilja nad otroki, da ne bi bilo izvršilne oblasti, se motiš. Prva inštanca je ministrstvo ali inšpekcija. Naslednje je civilna tožba. To se dogaja. V bistvu so inšpekcije neprestano po šolah. Tudi take zaradi kao maltretiranja. Je pa res, da so najbrž že malo siti staršev, ker večinoma prijavljajo reči, ki nimajo prave osnove. Šola se mora zagovarjat, pa imeti odvetnika, pa vsako malenkost vodit pisno, vsakič ko se en otrok spotakne, delat zapisnike, ko kdo komu kaj reče, delat zapisnike, ko kam gremo, predvidet kaj se lahko zgodi, skatka odvetnike...zaradi ničesar. Zaradi staršev, ki zagovarjajo svojega nasilnega otroka. Zaradi staršev ki ne vedo, da je prav, da otrok ne meče pomaranč v steno, da stoji v koloni in da ne pošlje vsakega, ki mu pot prekriža v p.m....zaradi preobčutljivih staršev, ki ne znajo otroku postavit mej in se jim to zdi še cleo prav.

Nasilja nad učitelji je mnogo. Fizičnega in psihičnega. Zaradi demokratične vzgoje otroci več ne vedo, kaj je prav in kaj ni. Ne vsi, nekateri pa ne. Pridi pogledat.

(odgovor članu RAČKAPK)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: Pravila šolskega reda
6.9.2009 13:40:52   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: RAČKAPK

Niti z eno besedo pa niso omenili velik problem in to je, da učitelji niso izobraženi za vzgojo otrok (so samo za izobraževanje) in da je ogromno pritiskov, maltretiranja s strani učiteljev na učence. Torej nobeden ne izpostavlja nasilja učiteljev (direktnega in prikritega) nad učenci v osnovni šoli.


Za  vzgojo smo pooblasceni starsi, ce lahko tako recem. Tudi za to, da otrok prepozna agresivno vedenje, ki mu lahko skodi, tako pri otrocih kot pri uciteljih. Razvij posluh za ljudi pr svojem otroku, spodbujaj njegovo zaupanje in agresija bo prisla do tebe, tako ali drugace. Ali se bo otrok sam postavil zase ali pa bo prislo do tebe.

Ma meni je ze cisto TU MAČ, da se stalno pricakuje, kako morajo vsi vzgajati nase otroke. Ja, saj jih vzgajajo, ampak kako vam ni jasno, da je vzgoja prioritetno (pa se na kaksnem mestu za njim) domena starsev?

(odgovor članu Gina)
  Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: Pravila šolskega reda
6.9.2009 13:46:57   
Gina
IZVIRNO SPOROČILO: RAČKAPK
V osnovni šoli sodelujemo tri kategorije: učitelji, učenci in starši.
Učitelji so plačani za svoje delo po strokovnih kriterijih. Če jih ne opravljajo, lahko dajo odpoved in gredo delat kaj drugega. Strokovnost pomeni usposobljenost za izobraževanje in za vzgojo (kar včasih pozabljamo). Vzgoja mora biti kar se da ohlapna, saj je tudi vzgoja staršev različna. Gre za sprejemljivost in ne nenehne omejitve in prepovedi do vsake malenkosti.
Učenci v osnovni šoli po zakonu morajo biti. Torej se osnovni šoli ne morejo izogniti. Iz tega izhaja, da se lahko učenec tudi ne uči in dela probleme, v šoli pa mora biti. Zato morajo šole odnose zaznavati in jih upravljati, drugega jim ne preostane. Nenehne omejitve in prepovedi nikoli niso zagotavljale dobro vzdušje v družbi, potreben je drugačen odnos. Učitelji naj pregledajo snov, ki jo poučujejo in koliko je nepotrebnega v njej. Potem bodo videli, zakaj se otroci nočejo učiti. Šolske ure naj naredijo zanimive, učence naj motivirajo, jim dajo ustvarjalen pridih.
Starši pa so pasivni udeleženci učnega procesa. Njihov vpliv je preko vzgoje doma, družbenega okolja v katerem živimo. Direktnega vpliva pa nimajo. Vendar: za vsak poseg v otrokovo svobodo in njegovo integriteto morajo dati dovoljenje, ne pa biti samo obveščeni.



Saj tako tudi je. Učitelji ogromno delajo in to predvsem v skladu z modernimi smernicami. Prilagajajo se na vsej črti. Kakšne prepovedi? Kakšne omejitve??? Tvoji otroci, vsi moderni otroci nimajo niti četrtine toliko omejitev, kot si jih imela ti, ko si gor rastla. Vse, ampak vse v šoli se prilagaja njim!!!! Učitelji smo tukaj tisti, ki se najbolj prilagajamo in trudimo. Ajd, ne rečem da se vmes ne najde kdo, ki svojega dela ne opravlja najbolje, ampak v kateri službi pa ni tako? V povprečju pa so učitelji intuziasti, ki se trudijo fejst pa še mal, se prilagajajo kolikor se da. Prišli smo v totalno anarhijo. Kar je preveč je pa preveč.Lahko se prenaša ogromno reči, vsega se pa ne da. Vsak ima svojo lajtngo, do koder še lahko gre, če je pa čez, se pa vsak upre. Učitelji smo ta hip na robu tistega, kar se še lahko prenaša. Jasno vidimo, kam gredo šole, ki so bile v tej situaciji (vzgojni) kot smo mi zdaj, pred 15. leti. Zdaj so globoko tam, kjer sonce ne sije. Imajo resne probleme, streljajo se, otroci so prevzeli komando nad vsem. Starši se jih bojijo. Kam bomo šli, ne vem. Vem pa, da čist zihr zelo dolgo taka anarhija in vse samo prilagojeno otrokom, četudi so nasilni do drugih ne bo šlo. že zaradi treznih staršev, ki jih je vsaj pol, pa ki jim ni fajn, da njihovega otroka kdo maltretira. Ni jim fajn, da je njihov otrok s takim nevzgojencem v razredu. Ni jim fajn, da njihovemu otroku v šoli zaradi tega ni luštno. Ni jim fajn, da ima take vzgojne vplive, da je v taki družbi, ker se bojijo, da bo tudi njihov postal tak. Logično je to, hvala bogu za take trezne starše.

Če nekdo na dipo napiše, da ga partner tepe, je partner kriv, ne rečejo mu, da je že nekaj gobcala, da je dobila batine, če pa v šoli otrok udari učitelja, je pa kriv učitelj, ker je nesposoben. Če na dipo nekdo napiše da partner ne opravlja domačega dela, mu ne rečejo, da ga ne motivira dobro, rečejo pusti ga, len je in len bo, pijavka, če pa učitelj reče, da otroci ne delajo, ap se napiše, da učitelj ni sposoben. Kdo je zdaj odgovoren za razvoj otrok, starš ali učitelj?

(odgovor članu RAČKAPK)
Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: Pravila šolskega reda
6.9.2009 13:49:20   
Gina

IZVIRNO SPOROČILO: Mič II

Za  vzgojo smo pooblasceni starsi, ce lahko tako recem. Tudi za to, da otrok prepozna agresivno vedenje, ki mu lahko skodi, tako pri otrocih kot pri uciteljih. Razvij posluh za ljudi pr svojem otroku, spodbujaj njegovo zaupanje in agresija bo prisla do tebe, tako ali drugace. Ali se bo otrok sam postavil zase ali pa bo prislo do tebe.

Ma meni je ze cisto TU MAČ, da se stalno pricakuje, kako morajo vsi vzgajati nase otroke. Ja, saj jih vzgajajo, ampak kako vam ni jasno, da je vzgoja prioritetno (pa se na kaksnem mestu za njim) domena starsev?


user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 44
   RE: Pravila šolskega reda
6.9.2009 13:59:45   
Gina
IZVIRNO SPOROČILO: RAČKAPK



Poglejte naslednji člen: Kajenje, uživanje alkoholnih pijač ….. je strogo prepovedano. Učenec v šolskih prostorih ne sme biti pod vplivom alkohola ali drugih poživil, kar sme šola preveriti z ustreznimi testi in nato ustrezno ukrepati. V primeru suma, da ima učenec v posesti alkoholne pijače, poživila ali druge zdravju škodljive substance, učitelj lahko zahteva od učenca, da izprazni svoj nahrbtnik.


Vidite, tako učitelji s pravili zajadrajo v prepovedano območje. Prvi stavek je v redu, pove kaj je prepovedano. Nobeden brez vnaprejšnjega dovoljenja ali prisotnosti staršev ne bo preverjal na mojem otroku nič. Brez vnaprejšnjega dovoljenja tudi noben ne bo gledal po torbi mojega otroka. Nima pravice. Kaj pa, če se sum ne uresniči? Ali lahko tudi starši v primeru suma pogledamo v torbo učiteljice, če nima prepovedanih substanc oz. kakšnih tablet? Ali lahko tudi starši damo opomin pred izključitvijo učiteljici, ki je izzivalno oblečena in našminkana?
Nekdo naj mi tudi pove, kako imajo urejeno to učitelji in kam se naj starši obrnemo, da bo tudi ukrepano, če navedeno velja za učitelje. Namreč v naši sonovni šoli je z alkoholom učiteljev in nekaterim maltretiranjem učencev velik problem (kar izhaja tudi iz omenjenih pravil).
Dragi učitelji, vzgojo delajo ljudje in ne prepovedi ter omejitve.



Se strinjam. Takega člena v vzgojnem načrtu ne more biti... razen če starši nanj pristanete. Pa še če pristanete in se tebi osebno zdi to kršenje pravic (meni se že), lahko prijaviš zadevo naprej.

PO drugi stani starši z zavedanjem o pravicah in preforsiranjem le teh, v smislu prepovedovanja reči, ko le te niso smiselne, včasih izzivajo pri učiteljih birokratske zadeve za lastno zaščito ali nedelovanje, ker bi nas lahko kdo zaradi tega tožil in s tem pri osnovih zadevah naredite sami sebi škodo. POznam kolegico, ki ne gre prvčku pogledat pred športno vzgojo ali ima športno opremo s seboj, ko sam trdi da jo nima, mama ji je pa rekla, da jo vedno da s seboj, otrok je pa ni našel, saj bi lahko kakšen starš, "fanatičen in mal ubrisan", ugotovil,d a je kršila osnove pravice do nedotakljivosti otrokove lastnine, ko je šla gledat v torbo, pa ga rajši pusti celo uro sedet na klopi, namesto da bi telovadil.
Takih zgodb je polno....vse samo zaradi pravno formalne zaščite pred grozečo množico staršev s pravicami. Jaz sicer ne spadam mednje, ampak jih pa razumem na nek način. Boljše lastno rit zaščitit, kot se ubadat z nerazumnimi ljudmi s "pravicami" (ki jih je, resnici na ljubo, takih ljudi namreč ne pravic, res čist preveč).

Samo še to sem pozabila. Če imate na šoli učitelja pijanca, je takega najlažje ob službo spravit, ker to spada tudi po pravilnikih za šole med težje disciplinske prekrške. In prav je tako. Pijan človek ne more delat z otroki. Najprej daš pritožbo na ravnateljico, naj ga da na disciplinsko oz. preveri stanje,  če to ne zaleže, daš pritožbo na svet šole, ki mora ugotovit kaj je na stvari. če je ravnatelju do tega, lahko stvar uredi. Lahko pod določenimi pogoji tudi preverja alkoholiziranost zaposlenega, sem že pozabila točno kako, ampak vem da je možno. POleg tega se alko pozna v krvi tudi dan kasneje. Vem da se to da. Če vse skup ne bi zaleglo, eč ravnatelj nima motiva, potem se obrni na ministrstvo, ki bo pritisnilo na ravnatelja, ali pa kar na inšpektorat. Starši tukaj lahko tudi zelo pomagate šoli. Kadar šola nima drugih ročk za premaknit reči, so starši lahko velik doprinos k rešitvi problema. Sploh kadar gre za zakonsko sporne reči, kot alkoholiziranost je, pa tudi v ostalih problemih, kar se tiče ravnanja samega ministrstva ali občine, ki včasih tudi doprinesejo k slabšim razmeram na šoli, zaradi kakšnih materialnih ali drugih reči.

< Sporočilo je popravil Gina -- 6.9.2009 14:07:43 >

(odgovor članu RAČKAPK)
Neposredna povezava do sporočila: 45
   RE: Pravila šolskega reda
6.9.2009 14:01:00   
katicka
meni pa se to glede kratkih kril in majčk,ter delkoteja zdi čisto ok. pa kake  hodijo te punce okoli pa lepo vas prosim no. tisti starši ki podpirajo to in še jim kupujejo takšna oblačila so mi res za luno.se punce nastavljajo fantom jim je vseeno kaj kdo dela z njihovim telesom pa gredo oblečene v šolo kot da grejo v diskoteko. pol pa če se slučajno zgodi posilstvo pa niso nikoli nič krive kot da se ne nastavljajo-ne rečem vse ampak nekatere. da pa starši dovolijo it tako oblečenim otrokom v šolo pa tudi katastrofa.zdaj itak me boste vse popluvale ampak se malo zamislite nad tem kakšni hodijo otroci okoli. 14 letnice s pol riti zunaj,majčka z delkotejem do popka,... eni starši že otrokom pri 8 letih kopujejo tangice pa halo kod da bi jaz svoji enoletni hčeri oblekla tangice pa minico in mikro majčko in šla na spehod z njo.tak da se bi morali nekateri starši zamislit nad tem malo.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 46
   RE: Pravila šolskega reda
6.9.2009 14:23:28   
scorpiogirl
Gina, ponižno prosim, če se lahko podpišem pod tole, kar si napisala ... do zadnje pike user posted image

_____________________________

Ni nam dolgčas :)

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 47
   RE: Pravila šolskega reda
6.9.2009 14:28:11   
scorpiogirl
IZVIRNO SPOROČILO: katicka

meni pa se to glede kratkih kril in majčk,ter delkoteja zdi čisto ok. pa kake  hodijo te punce okoli pa lepo vas prosim no. tisti starši ki podpirajo to in še jim kupujejo takšna oblačila so mi res za luno.se punce nastavljajo fantom jim je vseeno kaj kdo dela z njihovim telesom pa gredo oblečene v šolo kot da grejo v diskoteko. pol pa če se slučajno zgodi posilstvo pa niso nikoli nič krive kot da se ne nastavljajo-ne rečem vse ampak nekatere. da pa starši dovolijo it tako oblečenim otrokom v šolo pa tudi katastrofa.zdaj itak me boste vse popluvale ampak se malo zamislite nad tem kakšni hodijo otroci okoli. 14 letnice s pol riti zunaj,majčka z delkotejem do popka,... eni starši že otrokom pri 8 letih kopujejo tangice pa halo kod da bi jaz svoji enoletni hčeri oblekla tangice pa minico in mikro majčko in šla na spehod z njo.tak da se bi morali nekateri starši zamislit nad tem malo.


lahko hodi naga okrog, pa je nima nihče pravice se dotaknit, če mu sama tako ne dovoli!!!!!!!!!!!!!!!!!
meni se marsikdaj kdo (pa ne samo otroci na šoli) zdi neokusno oblečen, pa zato ne bom podpirala neumnih pravil user posted image


_____________________________

Ni nam dolgčas :)

(odgovor članu katicka)
Neposredna povezava do sporočila: 48
   RE: Pravila šolskega reda
6.9.2009 14:31:25   
Gina
Katicka, res nekatere hodijo okrog malce "posebne", ampak a misliš, da mora biti to problem šole? To je problem staršev, če že je. Določit meje pa tudi ne moreš. Če je to problem šole, potem pravih problemov na tej šoli sploh nimajo.
Vzgojni načrt za moj osebni okus vsebuje neke splošne smernice  in zelo osnovne reči. Vzgojni načrt staršem pove, da so oni ta glavni pri vzgoji, je pozitivističen in poudarja že dobre reči, ter svetuje, naj se jih ohrani ali spodbuja. Vključuje osnovne človeške medsebojne odnose - točno tiste, ki naj bi bili sami po sebi umevni, pa jih je zdaj treba zapisat, ker je preveč ljudi na osnovno kulturo že malo pozabilo - samo to.
Tale konkretna šola pa v vzgojni načrt vtika še vse sorte, kar pravzaprav vanj za moj oseben okus sploh ne spada, pa še zakonsko so nekatere točke sporne.

(odgovor članu katicka)
Neposredna povezava do sporočila: 49
   RE: Pravila šolskega reda
6.9.2009 15:05:28   
anajan
Žal mi je vseh tistih, ki podpirate svoje otroke v vseh stvarih, ki jih vaši otroci počneo. Verjemite, še kako vam bo žal, ker niste v pravem času postavili mej.

Tisti, ki imate toliko pripomb na oblačenje učiteljev in njihovo delo: obstaja vodstvo šole, šolski inšpektorat in ministrstvo za šolstvo, kjer se lahko tudi uradno pritožite.

Starši, nehajte se že enkrat vtikati in ocenjevati delo učiteljev. Tudi učitelji se ne vtikamo v vaše profesionalno delo.


_____________________________

Vsak dan je nekaj posebnega.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...
Trmast otrok
Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?