|
RE: Julijke 2008, 2. del 2.10.2009 13:09:21
|
|
|
|
Inigo
|
IZVIRNO SPOROČILO: Majuska IZVIRNO SPOROČILO: neboglasnica Kot je že Flower napisala, res je odvisno od dohodkov, ker boš odvisno od tega padla v nek določen plačilni razred. Težko bi ti katera kaj rekla, ker to je tako kot pri plačah. Smo na istem bregu, a vsak ima drugačno plačo. Mi smo s tremi otroki v šestem plačilnem razredu, ker imam jaz sklenjeno podjemno in avtorsko pogodbo, preko katere občasno dobivam nekaj nakazil, te pa mi zvišujejo davek. Drugače pa jaz navijam za vrtec. po približnem in hitrem izračunu bi najbrž padla v 6. razred ... IZVIRNO SPOROČILO: hruška debeluška 300 eur...-pa ne menjam tega denarja za to da bi bila kali pri babici-tudi če bi imeli možnost babic, je nebi dala babicam...moje mišljenje..otrok more bit v stiku z otrocmi in ne z starimi ljudmi... prošnja za znižano plačilo vrtca mora bit oddana 14dni pred vstopom otroka v vrtec!! mislim da rezervacije niso možne..vzami ali pusti vidiš, o tem sem veliko debatirala s kolegi/prijatelji, ki imajo starejše otroke in ki so že dlje v vrtcu ... bolj ali manj so se vsi strinjali, da je nekje do 2-3 leta skoraj bolje imeti otroka v domačem varstvu, za socializacijo pa je čas nekje od 3. leta dalje, takrat je pa že čas, da gre otrok v vrtec. Kar je nekako tudi moje mnenje. mi smo v 5. razredu in bomo plačal cca 210€. se pa s tem ne strinjam, da je bolje dat otroke pri 3 letih v vrtec. to pa zato, ker imajo veliko težje uvajanje, ker se vsega zavedajo. tudi težje se spoprijateljijo z ostalimi, ker so ponavadi že "zaključene" družbe otrok, in se lahko zgodi, da ga ne bi dobro sprejeli. veliko lažje je z manjšimi... to je moje mnenje. pa tudi bolezni, kot so vodene koze in podobno, je bolje prej preboleti. če mene vprašaš, bi ga dala v vrtec. otrok rabi družbo vrstnikov. tudi babic in dedkov... ampak to je drugače.
|
|
|