|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Ko pride otrok (+tašča)
26.9.2009 22:21:54   
sasi13
se mi je zdelo da bo dvakrat. se oproščam ampak neki je zabrejkalo.

_____________________________

JaN & AnŽeJ 12.6.2008

(odgovor članu sasi13)
Neposredna povezava do sporočila: 51
   RE: Ko pride otrok (+tašča)
26.9.2009 22:23:46   
sasi13
se oproščam ker je dvakrat ampak nekaj mi je zaštekalo.

_____________________________

JaN & AnŽeJ 12.6.2008

(odgovor članu sasi13)
Neposredna povezava do sporočila: 52
   RE: Ko pride otrok (+tašča)
26.9.2009 22:42:31   
Vijoličarka
M1987, torej obstaja vzrok in logična razlaga, da se je tašči utrgalo preko vseh meja.

Morda takrat, ko je izgubila svojo punčko, ni dobila prave pomoči in podpore, se ni nikoli navadila živeti s tem, ampak je vse skupaj samo potisnila in je zdaj udarilo ven. Možno je tudi, da tvoj mož to ve, se mu mama smili in ji zato daje potuho. Možno je tudi, da ona v svojemu možu ni dobila dovolj podpore in jo je našla v sinu. In sinu se spet smili in ji daje potuho.

Ne glede na vse, tvoj mož mora spredvideti, da dajati materi podporo ni isto, kot dajati potuho. Ti in tvoja hči ne moreta biti žrtvi zato, ker se je nekoč nekaj hudega zgodilo njej. Predvsem tudi zato, ker ne trpita samo ti in tvoja hči, trpi tudi tašča, ker si ne more pomagati, njena histerična želja jo vso prevzema, izčrpava se v stalnem boju da ti 'ukradla' hčer in v obupu, ker ne more biti njena.

Če si se že odločila z njo zdržati še eno leto, dokler ne greste na svoje, ti bo, po moje, lažje če jo boš gledala kot bolnika in tako z njo tudi ravnala. Morda ti bo uspelo odnos 'kaj mi kradeš mojega otroka', ki pelje tudi tebe v histerijo in izčrpanost, spremeniti v 'uboga ženska je pač bolana' in boš na miren način uveljavljala svojo voljo. Torej tako, da boš še vedno dosledno ravnala po svoje in ji ne boš dovoljevala vmešavanja, ampak vsaj v sebi boš bolj mirna. Poskusi si ne dovoliti, da bi te njeno ravnanje prizadelo. Morda bi prebrala knjižico: dr. Paul Hauck 'Kako se pomirimo'.

Ne vem pa, če bo kaj bolje, ko boste na svojem, če tvoj mož ne bo spredvidel, kako je v resnici z mamo.

_____________________________

When you stand before God, you cannot say "but I was told by others to do thus" or that "virtue was not convenient at the time."

(odgovor članu M1987)
Neposredna povezava do sporočila: 53
   RE: Ko pride otrok (+tašča)
26.9.2009 22:43:57   
Majuska
Presneto punce,

ob vaših zgodbah vidim, da imam prav fajn taščo. Mi na srečo ne živimo skupaj, ker nimamo te možnosti; sva namreč najemnika, je pa res naš malček pri tašči v varstvu čez teden, ker nismo dobili vrtca. Pa načeloma je tašča kar fajn ženska, čeprav ima nekaj svojih for.

Avtorici bom pa rekla podobno kot predhodnice. Partnerja postavi pred dejstvo, da tako ne bo šlo in naj se končno odloči, ali mu je pomembna njegova družina ali mama. Kot drugo, jaz bi zaklenila vrata, najbrž bi potlej dojela, da potrebuješ mir?? In vsak dan bi šla na dolg sprehod, za 2 uri, vmes greš na kavo ... da si lahko v miru zbistriš glavo.

In če še vedno ne bi razumela, bi ji mirno pojasnila, da potrebujeta z malo nekaj časa zase. Če ji to ne ne ustreza, bo pač tudi sama nosila posledice - da vaju ne bo več tam (če imaš res možnost biti pri vaših).

Pa vso srečo želim user posted image

_____________________________

Aleksander "the great" is here :)
08.08.2008


(odgovor članu sasi13)
Neposredna povezava do sporočila: 54
   RE: Ko pride otrok (+tašča)
26.9.2009 23:02:55   
Vijoličarka
Aja, še to bi dodala, glede tega, da meniš, da bi bil tvoj mož, če bi to bral, jezen, ker si 'nesramna do njegove mame'.

Če je kdo tukaj nesramen, je to v prvi vrsti on. Tašča se je že takoj, ko si prinesla otroka domov, spustila v tekmo s teboj in on tega ne želi videti. Za vso napetost in nesrečo je okrivil tebe, ker 'nočeš sprejeti nobenega nasveta'. V prvi vrsti mora on, prav zato, če hoče svoji mami dobro, razumeti, da njene reakcije niso zdrave.

Recimo da ima otrok kolike. Ena stvar je, če babica predlaga, da bi ji mogoče dala to in to, druga stvar je, če zahteva, da moraš storiti točno to, kar je ona rekla. Ena stvar je, če se ji otrok smili in se ponudi, da jo bo tudi ona malo nosila, če ti želiš, druga stvar je, če cele noči ne spi od skrbi in zganja dodatno paniko in te s tem še dodatno obremenjuje. S svojim vsiljevanjem te je tako razživcirala, da nisi pripravljena od nje sprejeti niti kakšnega dobrega nasveta, ker ga v obilici težačenja in vsiljevanja niti prepoznati ne moreš.

In moški, ki zahteva, da se njegova žena ukloni bolestnemu ravnanju njegove matere, je zame mevža, ne pa moški. Se mi zdi, da on pač išče lažjo pot in ker si ti bolj upogljive sorte, je lažje pritisniti nate, da se ukloni, kot pa se pomeniti z materjo. Četudi sedanje stanje ni zdravo tudi za njegovo mamo. Četudi bi se ti še tako uklonila, ona nikoli ne bo srečna, ker tvoja hčerkica nikoli ne more biti njena hčerkica. Tako ti, kot tašča bosta vedno bolj nesrečni, človek, ki bi moral vse to urediti, je pa zajec.

_____________________________

When you stand before God, you cannot say "but I was told by others to do thus" or that "virtue was not convenient at the time."

(odgovor članu Vijoličarka)
Neposredna povezava do sporočila: 55
   RE: Ko pride otrok (+tašča)
27.9.2009 9:01:01   
scorpiogirl
M1987, se čisto strinjam z Vijoličarko. Mogoče pa ne bi bilo slabo, če bi vse to, kar ti je napisala, sprintala in dala možu za prebrat. bo mogoče tudi on videl, da je nekaj na tem user posted image
vso srečo!!!


_____________________________

Ni nam dolgčas :)

(odgovor članu Vijoličarka)
Neposredna povezava do sporočila: 56
   RE: Ko pride otrok (+tašča)
27.9.2009 12:21:20   
mateyka
mož ne bi smel bit jezen, če si pisala na forum.
1. ker si anonimna
2. ker je resno - zgleda te res sekira, da si to naredila. bolj bi ga moralo skrbet za tvoje dobro (ker to je klic v sili), če mu res pomeniš kar bi mu žena morala pomenit.

(odgovor članu scorpiogirl)
Neposredna povezava do sporočila: 57
   RE: Ko pride otrok (+tašča)
27.9.2009 13:41:23   
Katy78
Zato pa jaz pravim, da hvala bogu, da sva šla na svoje. Kupila sva trisobno stanovanje in se imava super. Moj si je sicer zelo želel, da bi pri njih dvignila hišo, ampak sem mu rekla, da nočem živeti niti s svojimi starši (s katerimi se sicer odlično razumem) niti z njegovimi, ker slej ko prej pride do slabe volje in krega in to ponavadi zaradi brezveznih in banalnih stvari. In se nisem motila. Tašča je že prej, ko sem bila veliko pri njih, vedno spraševala, kam greva, kdaj prideva in potem kako sva se imela, če sva šla na večerjo, kaj sva jedla, če so šli kolegi zraven, kaj so kaj povedali itd. Že takrat mi je šlo na živce, ampak ne preveč, ker ni bilo vsak dan. Zdaj pa ko sem rodila... Že 1x-2x na teden ko se vidimo, me skoraj raznese... vedno ga prijema za roke in noge in teži da ga zebe, ko je začel kobacati, je bil revček, ker ga bolijo kolena, ker mu dam za pit vodo, sem stroga mamica, ker mu ne dam soka (po možnosti ta najbolj sladkega), vedno sprašuje kakšno prebavo ima in če je kakal user posted image , če pride k nam in ga vidi na tleh, je spet revček in ga hitro vzame v naročje in valda tamali začne sitnarit, ker bi šel na tla, saj zdaj kobaca, zna se usesti sam in se rad igra, ona ga pa v naročju tišči - in pol začne tamali sitnarit, ona pa da ga ziher kaj boli. user posted image  In še pa še podobnih kozlarij, tako da sem srečna, da sem takrat mojemu (še nisva bila poročena) postavila ultimat, da nočem biti niti s svojimi niti z njegovimi, pa čeprav je včasih težko, ker sva do poznega popoldneva sama doma in je naporno, ampak raje to, kot pa da bi mi, kar vem da bi, nonstop uletavala v stanovanje in utrujala.

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 58
   RE: Ko pride otrok (+tašča)
27.9.2009 22:10:46   
botrca
IZVIRNO SPOROČILO: mateyka

mislim, da je glavni problem, ker te mož ne podpira


to je za začetek...user posted image

_____________________________

Če želimo živeti z namenom, moramo poiskati tisto, kar najbolj goreče ljubimo, dati vse, kar imamo, nato pa to predati naprej kot štafeto tistim, ki nam sledijo.

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 59
   RE: Ko pride otrok (+tašča)
27.9.2009 22:16:56   
botrca
Pogovori se z možem, povej mu kar te tišči in kaj ti ne paše. Če je pameten bo začel razmišljat in bo potegnil s tabo v dobro vajine družine. Če je pa mamin sinek pa si v r.i.t.i.

Tašči bi pa jaz direktno povedala kar ji gre...kdo pa je ona da te komandira in ti govori kaj moraš narediti in da tvojo malo pikico kliče hčerka...haloooooooooooo user posted image  user posted image  user posted image ...pri meni bi koliko je dolga in široka letela do svojega stanovanja. Popolnoma te razumem, ker sem imela tako taščo (sem jo postavila na realna tla) s tem, da se midve nikoli nisva razumeli. Je pa edina na tem svetu, ki jo organsko ne prenesem.
Če ne bo zalegel pogovor pojdi k svojim staršem, da ne izgubiš živce, ker otrok te rabi.
Pa srečno.

_____________________________

Če želimo živeti z namenom, moramo poiskati tisto, kar najbolj goreče ljubimo, dati vse, kar imamo, nato pa to predati naprej kot štafeto tistim, ki nam sledijo.

(odgovor članu botrca)
Neposredna povezava do sporočila: 60
   RE: Ko pride otrok (+tašča)
28.9.2009 9:08:24   
hel32
Draga M1987

Imela sem isti primer, kot je napisala eee35.
Pa ti svetujem, da ne čakaj, danes se pogovori z možem in, če nikakor ne prideta na skupno besedo ne bosta verjetno nikoli, kre meni bivši mož tudi ni verjel, da ma njegova mamica, dobesedno je** v glavo in sem bila tiho, skoraj 10 let življenja sem vrgla stran, trpela kot user posted image , zaradi "ljubezni",
pa ja da, zdaj vem, kaj pomeni ljubezen!!!!!!
Sigurno se najde kaka rešitev na hitro, ker draga moja lahko se ti zmeša čisto, to pelje še v hujše extreme, mene je dobesedno baba blesava hotela prepričat, da ne znam biti mama svojemu otroku, stran mi jo jemala, in jaz neumnica sem to dopustila!!
 
Postavi se zase za svojo hčerko, samo za vaju se gre, in NE POPUŠČAJ NITI ZA STOTINKO, povej ji, kaj ji gre, ne bodi tako popustljiva do nje
kaj tebe briga kakšno življenje je ona imela, važna si TI IN TVOJA HČERKA.
 
Meni se je tudi tako zgodilo, zgubila sem mleko in živce, mala pa se je namesto redila hujšala in sva mogli hidit ful pogosto v posvetovalnico,
res zberi ves pogum in voljo ter bodi močna.
Glede moža po ti svetujem, da ga direkt vprašaš, gdo mu pomeni več, mama ali vidve, NE ČAKAJ!
Bogica si, in se mi ful smiliš, sam če sama ne boš zbrala dovolj moči te bodo pohodli,
NISI SLABA MAMA, NAJBOLJŠA MAMA SI ZA SVOJGA OTROKA.
 
Meni so mojo hčerko čist pokvarli in je zelo dolgo trajalo, da je mnenje spremenila, je stara 11 let, ne pusti, da pri tebi tako dolgo traja,
moj zakon se je končal z ločitvijo, čakala sem pa 10 let!
Če ti bo hudo, neboš vedela na koga se obrnit, potožit, piši mi na ZS, imam veliko izkušenj in ti bom znala pomagat, pa malo stareša sem od tebe in sem zelo odločna, DRŽI SE user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
 
 
Zdaj imam krasnega partnerja, ki me spoštuje, upošteva in RES ljubi, svojo hišo, in zmorema vse sama, 2 sončka, Lukas je najin, Tjaša od prejšnega zakona načrtujema še dva, pa sem mislila ob ločitvi, da je zame konc življenja, pa ni tako šele začelo se je!!!!
 
NE OBUPAJ

_____________________________

TJAŠA 11.8.1998 3050gr,52cm
MARKO LUKAS 6.9.2009, 3830gr, 51cm
MAJA LUCIJA 9.2.2011, 3800gr, 52cm

(odgovor članu botrca)
Neposredna povezava do sporočila: 61
   RE: Ko pride otrok (+tašča)
28.9.2009 10:20:32   
mate0ja
tudi jest sm ena od tistih, ki nima sreče s taščo. Vse ostalo bi človek še dol požru ampak ko mi pa so njene pripombe začele vplivati na moje zdravje se mi je pa strgal. Moj jo je do predkratkim zagovarjal in meni sikal, da je ne maram, pa se nikoli za nikogar še nisem postavila v pozicijo "tega pa ne maram in pika". In to moj zelo dobro ve, ker mu gre na živce, da vsakemu dam še drugi in tretjo možnost. Kjub temu, da s taščo živimo trideset kilometrov narazen, me muči v podzavesti. Seveda vedno manj, ker so jo tudi ostali spregledali. Živi sama, moža je brcnila iz stanovanja tako zgodaj, da ga njena sinova sploh ne poznata. Starejšega sina je do srednje šole pustila pri svoji mami na kmetih, ki je bil prepuščen samemu sebi in živel v pomanjkanju. Drug sin (moj mož) pa je bil otrok ulice. Kar mrazi me, ko ona ponosno razlaga kako je bil samostojen. Groza. To ni samostojnost to je zanemarjanje, tako da ima veliko srečo, daje tak kot je. Zdej živi sama, nima nobene družbe, sodelavci so vsi prasci (ne morem dojet, da take izraze uporablja odrasla oseba pri petdesetih), družini nama, drugemu sinu z družino ter svoji mami pa povzroča samo težave.

Po porodu sem bila 7 dni v porodnišnici pa je ni bilo naokrog, svojo vnukinjo je prišla prvič pogledat po mesecu dni in mi takoj skravžlala živce. Spečo je vzela iz posteljice, ker ona nima časa čakat da bi se zbudila in jo rukala, da je mela tamala po moje občutek, da je potres in je začela histerično jokat. Tak jok sem takrat iz nejnih majhnin ustec slišala prvič in tudi mož je kar zelen ratal. In tašča je začela joj boga, jo nekaj črviči. In moj mož začne kričat name, kaj za boga sem jedla, da otroka črviči. Vse se je tako hitro dogajalo, da od presenečenja nisem uspela reagirat. Samo čakala sem, da bo obisk mimo. Potem sem mojemu povedala kaj je bilo dejansko narobe. Pa mi je vrgu v obraz, da še tako poredko vidi svojo vnukico (ta izraz mi je šu vedno na bruhanje) in da naj vsaj takrat ne delam scen. Pa kakšne scene človek božji sploh ust nisem odprla. In potem se je nadaljevalo. Ona nikoli ni imela časa pridt na obisk, čeprav je sama in dela do dveh, mi pa smo z vso šaro, ki jo potrebuješ za dojenčka enkrat na mesec k njej. In vsakič isto. Sam da se je mala skremžila že je tulila joj te nekaj črviči pa rukala jo je pa se ji drla na uho. Pa sm bla tiho, sm si mislila enkrat na mesec bo že.

Potem pa se mi je iztekla porodniška in sem šla za teden dni delat, da se mal vpeljem v delo, potem pa še dva meseca koristim dopust in delam od doma. Prvi teden je moj imel dopust in z malo sta se čist vredu doma rihtala pol pa kot srela iz jasnega pride moj z informacijo, da grem nasledni teden tudi lahko v pisarno, ker ma njegova mama dopust in bo ona čuvala malo. Celo življenje mi bo žal, da sem to dovolila. Celo življenje bom imela pred hčerkco slabo vest. V ponedeljek je imel moj popoldansko službo, tako da je bil večinoma z njima. Popoldan se me je mala držala kot klop in nisem niti na wc mogla brez nje v naročju. Ponoči ni hotela več spati v svoji posteljici. V torek jo dopoldan kličem in pravi da je vse super in naj nič ne skrbim, ko pa sem prišla domov, je mala že na vratih jokala. Pa ok sm si mislila, verjetno zato, ker smo jo pustili prvič pri tuji osebi v varstvu. Popoldne in ponoči ista zgodba. Jokanje, slaba volja, obešanje name. V sredo zjutraj mala sploh ni spala, ker se je bala, da bom šla. Moj je ravno iz nočne prišel in sem si mislila, da bo že on za protiutež doma. Pa je mala tko jokala, da sape ni več uspela lovit. Nisem mogla od doma. In ko je tašča videla, da bom ostala doma je užaljeno pakirala da bo šla domov. Ker ne maram, da se mi problemi nalagajo in rada sproti urejam težave, sem ji predlagala, da ostane vsaj še ta dan, da se bomo skupaj preživeli dan in bo mala videla, da ni nič narobe, če je še babi zraven ali jo oma čuva. Pa sem si naredila samo probleme s tem. Hčerkica je videt ni smela. Takoj je začela jokat in se me tako držala, da sem bila vsa plava po rokah. Potem sem pa taščo prijazno vprašala kaj je bilo narobe, ker ni normalno, da se otrok tako obnaša pa je rekla, da dokler se jest ne prikažem je vse v najlepšem redu. Nesramnica. Namesto da bi pomagala reševati probleme jih še dodatno sproža. Ker je val da to tudi možu razložila, seveda bolj obširno in detajlno. Potrebovala sem 14 dni, da se je mala umirila, da ni imela paranojičnih napadov takoj ko sem ji izgonola iz vidnega polja. Da ne govorim koliko poniževanja in žaljenja sem slišala iz moževe strani. Da sem enajstmesečnico naščuvala proti njegovi mami, ostalega rajši sploh ne ponavaljam. Vsak dan je bil z njo na vezi in vsak dan novi problemi. Pa to ravno v obdobju, ko vrtca nismo dobili in sem morala še varstvo iskat pa pri nobeni svari mi ni več pomagal. Za vse sem bila sama. Delo za službo pa domača opravila pa skrb za otroka pa še tisoč dodatnih malenkosti, ki so me totalno zrušile. V treh tednih sem shujšala za 12 kg, kar sploh ne bi opazila, če ne bi na pasu zmanjkalo lukenj.

Ko sem stopila na tehtnico in videla kaj sem si naredila sem se odločila temu narediti konec. Odločila sem se, da bom  imela lepo življenje z minimalno stresa. Mož je zvečer prišel iz popoldanske službe in takoj sem ga povabila na pogovor. Razložila sem mu, da se tega ne grem, da če moram biti sama za vse in ne bom ne fizično in ne moralno deležna njegove podpore nimava kaj več iskati skupaj. Razložila sem mu, da nisem jaz kriva za situacijo, ki se je zgodila, ker sem dobro namerno pustila deklico v varstvo njegovi mami a se je izteklo kot se je. Odprla sem mu oči, da malčica do sedaj ni delala pri nikomer problemov, ne pri moji mami ne pri njegovi teti, ne pri svakinji, pri nikomer. Da je bil edini problem ravnanje njegove mame, ki pa noče povedati kaj je bilo tako narobe, da je malčico tako prestrašilo. In da naj prekine njuno navezo in svoj čas posveti svoji družini ali pa pobaše kufre in gre. Svojega prihičnega in fizičnega zdravja ne bom riskirala za igrice, ki se jih gre s svojo mamo. Ta pogovor mu je odpru oči. Opazil je mojo shujšano postavo, podočnjake in žalosten pogled.

Odločil se je ostati. Posvetil se je nama in nima več veliko stikov s svojo mamo. Ona čuti pomanjkanje pozornosti in enkrat mesečno uprizori dramo (ali zelo zboli, ali se ji avto pokvari ...) a ima vedno manj igralcev. Sama si je kriva.
Še vedno pa ima odprta vrata, da začne igrati v naši romatnični komediji, vendar bo morala scenarij spremeniti. In tudi moj to dobro ve, zato tudi on ne dreza več vame ampak čaka, da bo njegova mama pripravljena na normalen pogovor, da bo sprejela svoje napake in jih popravila.





(odgovor članu hel32)
Neposredna povezava do sporočila: 62
   RE: Ko pride otrok (+tašča)
28.9.2009 15:55:01   
ronja
vijoličarka, direkt v čelo, ampak kot vedno - se strinjamuser posted image .
Poleg tega se vsak moški sam odloči, kako daleč bo pustil svoji materi, da mu bo vodila življenje.

Super stavek, M, kar povej ga svojemu možu!

sorry ronja, ker se režim, ampak tole me je čist vrglo. Ne morem verjet, da je ena babica lahko tako noro posesivna.
Da pol lahko mamica izpade bebava, ki se grebe za otroka. o.k. ti si porihtala, sam da meni, nabito s hormoni, puli dojenčico iz rok, pa ne vem če ne bi babičini lasje leteli po sobi.
Ma ne morem verjet...user posted image


Hehe, mika, ti se kar reži, saj zdaj se jaz tudiuser posted image Vsaj nekaj dobrega iz te psihoscene!

Ampak povej mi-kako lahko iz cudovito in super preide v nekaj takega? Ali si si prej zatiskala oci ali si zdaj tako obcutljiva?

Mič, tako, da se spremeni situacija: dobiš novega člana. Lej, moja tašča v 2 letih, kar sva živela v svojem stanovanju ni hotela nikoli prit na obsik, vedno jo je bilo treba prosit in še to je prišla samo 1x (pa še takrat sem bila že noseča in je ona to tudi vedelauser posted image ). Potem je bila non stop tu, pa bi bila še fuuuul več, če bi ji dovolila... Nekaterih stvari pač ne predvidiš. Nikjer ni bilo indikacije, da bo potem pa ves čas tu visela! Edino, kar je bilo, je rekla, da bo pomagala pri vnukih, kadarkoli jo bomo rabili. Ampak iz tega dešifrirat, da si ona misli vnučke prilastit, je pa meni neumljivo. Dvomim, da je ona sploh sama to pričakovala... Po moje ne.
Prej je mela tašča naju s snaho za "svoji" in je res pozorna in prijazna, to še vedno, ni kaj! Ampak potem, ko je prišla vnučka, je ni zanimalo niti to, kako se sin počuti, ni ga nikoli vprašala, kako je v službi, kar ga je prej recimo vsakič, ma sploh se ni pogovarjala z nama nič drugega kot o tamali, če pa jo je imela v rokah, pa itak sploh nič, ker jo je že nosila stranuser posted image . Ljudje se spreminjajo, pa če verjameš ali ne - včasih an boljše, včasih na slabše. Imaš določene sprožilce, ki naredijo lahko celo sranje (tašča si je recimo želela še 1 otroka, pa se nekak nista odločila zanj (ampak to je njen problem, lahko bi jih imela, če bi hotela, jaz nimam nič s tem...), pa želela si je punčko, ima pa dva sinova,... in ko pride ena mala vnučkica - njene sanje, vse, kar si je želela, da bo imela... hm... kaj naj rečem - podivajo stvari, verjemiuser posted image ).
Ti pa dam prav, da jo zdaj tudi v drugih stvareh bolj realno vidim oz. opazim stvari, ki jih prej nisem: recimo, kako komandira tasta. Prej tega nisem videla. Razlog je banalen in preprost: njega sem se malo bala (rad se heca, vendar se navadno zraven ne smeje, potem pa če ga ne poznaš, si malo zmeden, pa še brke ima, jaz sem se pa vedno mal bala moških z brki - ja, trapasto, ampak tako je bilo - pogovarjala se pa s tastom prej nisva tako dosti, da bi ga boljše poznala), z njo pa sva se velikokrat pogovarjali in seveda mi je ona predstavila svojo sliko o njem in sem mi marsikaj ni zdelo najbolj prav... NO, zdaj pa vidim vse skup malo širše - tako da vsaka izkušnja je za kaj dobrauser posted image .

M1987, če se da s taščo normalno pogovarjat, ji povej, da si sicer ne moreš predstavljat, kako grozno je bilo izgubit hčerko, da pa se zdaj ti tako počutiš, ko ti jo jemlje... Čeprav po mojih izkušnjah pri takih ljudeh normalen pogovor ne zaleže in je treba samo grozit in grožnje izpolnit (da ne vidi tamale oz. jo vidi manj, če teži ali če dela razlike med njima (kar je bil naslednjič problem)). Pri nas samo to pali, žal.
Hvala. Kako je človeku takoj lažje, ko da vse muke iz sebe. Upam, da se ob tole uredilo. Hvala

Ne bo se! Kvečjemu bo šlo na slabše! (in to od optimistkeuser posted image user posted image ). Samo od sebe gotovo ne! Lahko pa to TI OZ. TVOJ MOŽ UREDI! Samo se pa ne bo, 100%!
Upam, da gremo drugo leto na svoje in se tega rešim, do takrat bom poskusila potrpeti, če ne bom eksplodirala prej.

Upam, da boš, ker mama, ki se ne zna postavit za otroka ni preveč dobra popotnica... ko sem to skužila, da dejansko je tudi mala zato nesrečna, je meni naredilo klik. Upam, da bo tudi tebi čimprej! Dokler se imata še rada in dokler ni preveč zamer... Če boš dolgo tako živela, potem boš svojemu možu zamerila, da zaradi njega trpiš... In to ni dobro za partnerstvo...

Dejstvo je, da posesivnost ni dobra niti zanjo, še manj pa zate in najmanj za tvojo hčerkico! Verjemi, moja tašča se je že zelooooo umirila, vendar če je ronja pri njej več kot par ur, je kriza - ko Ronja pride nazaj, se obesi name in jo moram naslednji dan non stop crkljat, obnaša se, kot da je bolna, sploh se ne zaigra sama, noče it sama lulat, rajši se polula v hlače kot da bi šla v drugo sobo na kahlico, stran od mene (kar sicer nikoli ni noben problem), za vsako figo se prestraši, bolj je jokava, pa res non stop bi se samo cartala, čisto mirna je... kar ni nikoli sicer: vedno divja in se pocarta tako mimogrede malo, ampak niti pod razno se ji ne dal pol ure na meni viset, ker je preveč zanimivih stvari okoli... Vse to se ne dogaja, če je bila enako dolgo z drugimi: s tastom, z mojo mami, z mojim bratom... Samo če je z njo.

Tak da - včasih je pač treba videt tako kot  je - zaradi otrok. Čeprav bi si tudi jaz rajši rekla, da se ima tamala s taščo super duper, ker res skrbi zanjo 100/h, pa ker je ne spusti niti trenutek iz oči, pa je skoz zraven, pa se skoz igra z njo... Ampak otroci očitno čutijo, če je nek odnos drugačen, tamala je taka, kot da bi jo posrkal! In jaz sem naslednji dan ko cunja, ker me ona posrka - in imam slabo vest pred miceno, ker seveda takrat zanjo nimam časa. zato sem to lepo povedala lubiju, mu vse razložila in zdaj naredimo tako, da tamala ni toliko časa sama z njo, pa je 100% boljše!

Zato ti polagam na srce: če hočeš SVOJEMU OTROKU DOBRO, potem NE POTRPI, ne čakaj in sploh zrihtaj to že danes, če že včeraj nisi! Meni je edino to žal, da nisem prej pop*! In vsaki to svetujem!

(odgovor članu Vijoličarka)
Neposredna povezava do sporočila: 63
   RE: Ko pride otrok (+tašča)
28.9.2009 20:42:10   
M1987
No prišli smo tako daleč, da sem malo po ovinkih govorila s taščo in mi je rekla, da naj vsega ne jemljem tako resno, da se heca, da ji ne bom kaj zamerila. Obdržala sem resen obraz, ko je to rekla.

V sob zvečer pridemo od mojih in takoj prileti in je hotla tamalo prijeti in da sem se izognial temu sem jo ignorirala, potem ji je bilo pa treba narest stekleničko in moj pravi da naj jo dam mami pa jo jaz naredim in sem rekla da jo moram previti in me je sam grdo pogledal in jo naredu. V ned je trikrat priletela in takoj nanjo pridi k babi no dvakrat sem jo ignorirala, tretjič jo je prijela za 1o min. Ko sem tamalo previjala je začela kdaj bo rekla babi. Ja najbrž jutri z 2 mesecema, zato se je rodila in sem rekla da bo najprej rekla mami, tata. Eni naši družinski prijatelji imajo primer, da je vnuk tok navezan na dedija da skos samo dedi pa dedi in se mi včasih zdi kot da ona isto pričakuje oz. želi. No zdaj par taktik poznam - ignoriraš, poveš nazaj, po ovinkih spelješ situacijo da je po tvoje in ne po njeno. No pa še ta štos že par dni mi govori, da tamala preveč poje. Poje okoli 500 ml na dan - od polnoči do polnoči in to je čisto normalno sem brala in zdravnica je rekla no in jaz jo ignoriram in ker je najbrž vidla da jo ignoriram mi danes med hranjenjem moj reče, da tamalo preveč silimo s hrano. Aja a prej ko sem dojila je bilo pa premalo. E da se ti zmeša. Nikoli ne veš ti, vsi drugi ki otroka sploh ne poznajo in so z njo par ur na dan ali minut, jaz pa od rojstva 24 ur. Samo ne da se mi več sekirat za take stvari, enostavno jih bom preslišala in naredila po svoje. Ta čas pa samo upam in čakam, da gremo čimprej od tu in da se moj že enkrat osamosvoji in začne razmišljati s svojo glavo, ne pa takoj k mamici. Par dni nazaj je tamala v celoti pojedla 120 ml, ker drugače 90 in moj takoj leti, da babi pove. Kaj ima veze, da ona ve? In dobro, da je ni bilo doma, ker bi takoj pametovala da je preveč, no seveda prej je bilo premalo. No pa da ne bom samo tarnala čez njo. Je res, da je zdajle dala 20 evrov za plenice in 20 evrov za Novalac, ampak sem sprejela samo za to ker tudi od mojih dobiva veliko stvari in res ne bi bilo fer, da delam razliko. Spoštujem starše od obeh, samo včasih bi potrebovala samo podporo moža in da je na moji strani, če imam prav ali ne.

Še enkrat vsem hvala za podporo, nasvete, izkušnje. Počutim se veliko bolje, ko dam iz sebe vse kar me teži. Hvala user posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 64
   RE: Ko pride otrok (+tašča)
29.9.2009 9:07:42   
hel32
Evo, spet si se pustila provocirat, ne delaj tega draga, tako bo vedno Slabše,
pa kaj babo briga kolk tvoj otrok poje, naš še ni 1 mesec pa poje 130ml, pa se noben ne obremenjuje s tem, HB, da tolk poje.

Pa druga stvar:"upam, da se bomo čimprej rešli, in da dragi začne razmišljat s svojo glavo"!
Draga, če boš SAMO upala, na bo iz tega nič, treba bo preit iz besed k dejanjem, in to takoj, ne čakaj, da se mož spremeni, in tak je, ti ga samo postavi pred dejstvo in ne čakaj, kajti hitro bo prepozno. Če imaš svojga otroka rada ukrepaj.

In tretjič; zakaj asprejemaš denar od nje, to je generalna napaka, tako ti bo lahko še bolj očitala, da si nesposobna, saj še toliko nimaš, da bi kupila otroku hrano.
Vem, da je vse to težko izpeljat, samo, draga moja, če neboš sama, ne bo tega namesto tebe noben drug , MORAŠ ZA HČERKO IN SEBE.
JAZ SEM VSE TO DALA SKOZI IN  V E M  KAKO  SE STVARI STOPNJUJEJO, ČE BOŠ SAMO UPALA  NE BOŠ NIČ NARDILA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

SE POPOLNOMA STRINJAM Z RONJO, OZ. MOJA TASTAREJŠA MI JE DELALA ISTO, KAK JE BILA Z BABICO, SE MI JE POLULALA V HLAČE, SE CMERILA, ROLALA PO MENI,....IN POTEM JE BILA CELA ŠTALA, ČEŠ, KAK SE TI LAHKO POLULA IN CMERI, SPLOH NE ZNAŠ SKRBET ZANJO!!!!!!!!!!!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image BLESAVI, SAJ JE BILA ONA TEGA KRIVA.
rAVNO ZADNJIČ JE MOŽU RAZLAGALA KAKO NE MARA BANAN, PA JO JE VPRAŠAL ZAKAJ, JE REKLA, KER ME JE BABICA VSAKO JUTRO SILILA, DA SEM JIH JEDLA,
KER JO JE ONA SPRAVLALA V VRTEC IN JE BOGICA ŽE ZJUTRAJ BILA NERVOZNA JO JE BOLEL TRBUŠČEK IN user posted image  JI JE FULALA BANANO!!!!!!!!!!!
ČE JI PA JAZ NISEM DALA, HALO, FUL ŠTALA JE BILA.
pA VEČ TAKIH ŠTORIJ BI LAHK NAPISALA, PA SE MI NE DA KER MI GRE NA BRUHANJE, SKRATKA PUNCA JE RABILA STROKOVNO POMOČ, DA JE PRIŠLA K SEBI, KER JE BILA ČIST ZAFURSTRIRANA.
DOLGO JE SPALA PRI NAMA, KER JE RABILA MOJO BLIŽINO, ČE POVEM, DA SEM DOPUSTILA, DA JE SPALA ZRAVEN NJE, KER SEM PAČ DELALA NA SMENE IN JE BILO NJE TAKO BOLJ NA ROKO. ZDAJ JE DOKAJ NORMALNA 11 LETNICA, KI SE VESELI ŽIVLJENJA IN JE SPROŠČENA, KAJTI user posted image user posted image  BABJI JO JE KR NAPREJ
SILILA V NEKAJ, 1 URO MORALA VADIT KLAVIR,PA ONA JE ZRAVEN SEDELA, KER Z MAMO STA SE SAMO HECALI, HALOOOOOOOOOOOO, NALOGO JI JE ONA PREGLEDLA,.....

TOREJ, KONČAJ TO ŠE PREDEN JE PREPOZNO,OTROKU PUSTI TRAJNE POSLEDICE!!
OD NJE NE SPREJEMAJ NOBENE POMOČI, DENARJA, LEPIH BESED, ONA SE NE BO SPREMENILA!!!!NIKOLI

_____________________________

TJAŠA 11.8.1998 3050gr,52cm
MARKO LUKAS 6.9.2009, 3830gr, 51cm
MAJA LUCIJA 9.2.2011, 3800gr, 52cm

(odgovor članu M1987)
Neposredna povezava do sporočila: 65
   RE: Ko pride otrok (+tašča)
29.9.2009 9:10:47   
tintin
Ja, se strinjam s Hel32...nisi nič rešla, tašča  te ima še vedno na vrvici...

Tudi moja je imela podobne izpade (HB ne živimo skupaj!!), no pa je bilo par zamer, par mesecev muljenja, potem sva pa razčistle in zdaj mi da mir.

(odgovor članu hel32)
Neposredna povezava do sporočila: 66
   RE: Ko pride otrok (+tašča)
29.9.2009 10:13:09   
maychi
Nikjer nisi napisala NAJPOMEMBNEJŠEGA (vsaj zame)...ali si se POGOVORILA z dragim? Si mu povedala, kaj te teži, kaj pričakuješ od njega?


(odgovor članu tintin)
Neposredna povezava do sporočila: 67
   RE: Ko pride otrok (+tašča)
29.9.2009 13:30:10   
žaki
Heh; prvo noč, ko smo prišli iz porodnišnice, je punčka noro jokala. Krči so jo dajali ali pa kaj drugega. No, ob dveh zjutraj je tašča vstala in trkala na vrata naj odpremo. Samo enkrat samkrat sem zavpila: "še enkrat potrkaj pa vas bom zadavila vse kot male ptiče!" Mož je bil brez besed, ona je šla v posteljo. To je bilo prvič. Drugič: mala je bila rojena s kefal-hematomom (nekaj takega) in je imela kar veliko buško na glavi. Mi je rekla, da moram močno povijati glavo z ruto, da se buška vrne nazaj??? Sem rekla: da če še enkrat kaj takega slisim, se stvari ne bodo dobro odvijale. Od takrat niti besede ni smela več reči. Je pa poskušala preko sina. Ko sem bila nekje zunaj na sprehodu ali v trgovini, ga je pumpala raznorazne stvari, kakšna sem in tako naprej. Da bi morala biti hvaležna, da obstaja nekdo, da mi lahko pomaga in podobne oslarije. To je trajalo nekje tri mesece, dokler nisem pop.... in rekla možu, da če im kaj  ne paše se poberem in me boli racku in da bodo otroka videli samo še od daleč, dokler se ne popravijo (tast in tašč. S tastom imam druge nerazčiščene zadeve samo še ni prišel na vrsto).

Na začetku so me še dajali hormoni in sem prve tri mesece jokala 24 ur. Oni so mi samo še poslabšali stvar. Od takrat sem sama sebi rekla; ma kaj za vraga se sekiram in obremenjujem, če me pa to počasi uničuje. Zdaj ne *ebem žive sile. Dala sem ih na gumb IGNORE user posted image

(odgovor članu maychi)
Neposredna povezava do sporočila: 68
   RE: Ko pride otrok (+tašča)
29.9.2009 14:24:13   
ronja
hel32, lahko se tudi ona spremeni - samo sama od sebe se ne bo - ker njej je tako, kot je, čisto ok - ona ima svojo "hčerkico". Tole s heci je dostikrat en tak backup starejših ljudi - ne samo v zvezi z otroki - kao, če kako neumnost zinejo, so se pa hecali... Lahko pa se spremeni (vsaj odnos do vnučke in do snahe) s tem, ko jo mož postavi na njeno mesto. Mogoče se lahko spremeni tudi samo če se M1987 res do nje obnaša tako, da vedno naredi po svoje in jo ignorira - ne vem, dopuščam možnost - jaz nimam za to živcev, pa malo se mi zdi škoda.

Moja tašča je takrat začela nosit en kup stvari: od pralnih praškov do hrane. Prej je kdaj dala za sabo kako sadje ali pa kako domačo zelenjavo, kdaj še kako čokoladico, to je bilo pa v gl. to. Jaz pa sem naredila kdaj kruh še za njiju ali prinesla kako pecivo, da se je vsaj malo izravnalo. po porodu pa je nosila res ful - najprej sem mislila, da je to zato, ker pač misli, da imava zdaj več stroškov, ampak nama ni bilo všeč, ker imaš res občutek, ko da si nekdo nekaj kupuje. Sem bila vesela, da je lubi sam rekel, da njemu pa to ni všeč in če mi je kul, da ji reče, da ne. (valjda mi je bilo kul, samo nisem hotela sama težit, ker sem tudi od svojih kaj vzela). Tak da zdaj smo spet na sadju in kaki čokoladi, hehe. in je fajn tako.

M1987, lej, če bo tvoj način delal, super. Če se ti ne boš sekirala zato, pa ne glede na to, a je tvoj dragi mamino dete ali ne, ok. Smo različni in kar enega moti, je drugemu všeč. nima veze, kaj si kdo misli o tvojem dragem, o tvoji tašči ali navsezadnje o tebi, vključno z nami na forumu. Če si ti zadovoljna in ostali okoli tebe, je ok. Svoje mnenje smo povedali zato, ker takrat, ko si to pisala, nisi bila srečna in je pač vsak dal svoje predloge, seveda pa izhajamo iz svojih izkušenj in svojih vrednot. Čisto mogoče, da imaš precej močnejše živce in boš lahko lepo vozila z njo.
Tudi moji svakinji je kar prav, da tašča pride k njej za par dni in ji pomaga pri otrocih. Njej je vse skup malo težje (mislim rihtat otroka), pa malo višje standarde ima glede čistoče kot jaz. Tako da recimo onidve kar dobro funkcionirata tako (je bilo pa na začetku isto, se je svak potem menil z njo, da se preveč vtikava in prevečkrat pride za preveč časa). Jaz pa tako ne morem funkcionirat, ker sva si preveč različni, problemov se lotevava drugače in tudi meni ni noben problem rihtat tamali, vsaj če sem zdrava res ne. Najdi si to, kar dela zate in če boš zadovoljna, super.

če ne boš, se pogovori z možem. Odrastel in se odcepil od maminega krila se ne bo samo zato, ker bo šel drugam živet, vsaj po moje. bo pa vseeno lažje, ker ne boste skoz skup.

(odgovor članu M1987)
Neposredna povezava do sporočila: 69
   RE: Ko pride otrok (+tašča)
29.9.2009 15:23:22   
mate0ja
M1987 živiš samo enkrat (nobeden ni dokazal da temu ni tako), samo enkrat si prvič mama in "žal zmeraj za tabo hodi, če bi šel spredaj bi ga brcnila stran". Tko je. Če ne boš danes naredila reda, boš ob dragocene trenutke sreče, veselja, spokojnosti, ko bo tvoja hčerkica podarila nasmeh samo tebi, ko bo prvič sama prijela igračko v roko, ko bo prvič sama sedela, ko ji bo zrasel prvi zobek, ko bo pojedla prvo žličko kašice, ko bo naredila prve korake, ko bo rekla mama ... ne pusti, da te trenutke zasenči odpor do tašče, ustvari situacijo, da se boste skupaj veselili

Kar lahko storiš danes ne odlašaj na jutri!!!! Pogovori se s partnerjem, povej da je to TVOJ otrok in da boš SAMA presojala kaj je zanj dobro in kaj ne in da če boš kdaj v dilemi boš vprašala za nasvet. Povej, da ti preživiš večino časa z otrokom in da zahtevaš da upoštevajo tvoja pravila in želje. Če ne postaviš pravil jih ne more nihče upotevati. Tašči nato skupaj povejta KAJ vaju moti, ZAKAJ vaju moti in KAKO si želita da bi bilo. Od tu naprej sta pa samo še dve poti. Ali se bo spremenila ali pa oddaljila.



< Sporočilo je popravil mate0ja -- 29.9.2009 15:26:14 >

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 70
   RE: Ko pride otrok (+tašča)
29.9.2009 15:27:31   
pety78
Par dni nazaj je tamala v celoti pojedla 120 ml, ker drugače 90 in moj takoj leti, da babi pove.


Mislim, če pa tvoj dec ni ubrisan. Najprej njega porihtaj, mogoče pol tašče ne bo treba. user posted image


_____________________________



(odgovor članu mate0ja)
Neposredna povezava do sporočila: 71
   RE: Ko pride otrok (+tašča)
29.9.2009 21:09:33   
detelja
bog pomagaj mi...kakšne zgodbe glede tašč, mi je kar slabo + tega imam še sama tako taščo, da sam jo slišim pa mi gre pritisk čez 200....sam zdaj pa neki povem pa čeprav je mogoče grdo, sploh me ne čudi, da veliko ljudi pravi, da "najboljše so mrzle tašče"..nesramno ampak resnično...moja se tudi neki pači in pametuje takrat ko jaz problem rešim...ona itak vse ve...pol pa sem ji zadnjič rekla da se danes vse drugače dela kot se je nekoč...ampak ona ima tikak plevel v glavi ne možganeuser posted image user posted image ali živi po tem, da ne čuje dobro ali pa da ne razumem kar nočem razumetuser posted image meni je tudi težila glede dojenja, da kao sem slaba mama ker maje ne dobijm, in da bom vidla hudčia ko bo skoz bolana zaradi tega ker je ne dojim...pol pa maja kar fajn napreduje itd...pa sem ji zadnjič rekla " a veste zakaj maja tako napreduje" pa mi reče "ne, ne vem" pa ji odg."zato ker sva se tako dolgo dojili" in poleg sem ji poklonila en tak "lep" ful nesramen nasmešek...pol pa je takoj spremenila, da danes več to ni tako kot je nekdaj bilo glede dojenja...halooo glupo stvorenje...joj, jaz moram končat glede tašče ker mi kar pritisk raste...sam a ni čudno, da se sam starši od partnerjev vmešavajo v vzgojo itd..??? moji so mi rekli, dokler bodo videli, da spoštujeva majo itd bodo tiho, če pa se kaj hudega ji zgodi pa bi se pač vmešali-to je itak logično, a ne?...drugače pa če kaj mamo vpr. mi reče jaz bi tako in tako, ti pa naredi kakor želiš...moj oče pa skoz pravi, da ne bo nič govoril, da naj delamo kakkor želimo in hočemo, da če bo kaj narobe, da ne bomo krivili njega...moj dr glupi tast pa je celo mojemu rekel, da ga nimam dovolj rada, zato ker nisem tako plesala kot je hotel tast in moj...moj pa je tako tako...po eni strani drži z mano po drugi pa ne..."ko jih več ne bo (beri;tašč-tastov) nam bo lepo:....." sam kaj hudiča, če pa v koprivo ne udariuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image joj, če bom jaz tako nora tašča pol upam, da me bog prej k sebi povabiuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Najprej si bila pod mojim srcem, sedaj si v mojem srcu. Za vedno moja mala Pikica!!!!

15.4.2009 ob 13:22 je na Svet pokukala najina prečudovita hčerkica Maja!

(odgovor članu M1987)
Neposredna povezava do sporočila: 72
   RE: Ko pride otrok (+tašča)
29.9.2009 22:27:12   
Anonimen
Draga moja M...., moja bivša tašča je bla tako žleht, da je tut ko je šla po hodniku k nam gor s prstom po ograji vlekla, da je mojmu bivšemu kazala, da ,,spet,, nism prah pobrisala. Pa je to sam ena od miljon stvari, ki jih je še počela. Psihično sta me z njenim preljubim sinom tako uničla, da sem imela pri svoji 179cm le 53kil(verjemi - kost in koža). Če nebi blo mojga očeta, ki me je zdramil in mi dal poguma, da sem šla, me danes verjetno ne bi blo več tukej. In ko sem odhajala, se je prov hudobno smejala in mi govorila:,,V kratkem boš prišla nazaj, ker nisi sposobna skrbet za malega.,, Šest mesecev sem se sestavljala in gradila nazaj na svoji samozavesti in še vseh teh šest mesecev sem dovolila, da me je bivši žalil in poniževal, ko je prihajal po malega. Pol se mi je pa UTRGAL. Za 8 mesecev sem mu onemogočla stike z otrokom in z mano. Nekej mi je probal grozit, pa ga je moj oče prizemljil in tut mene naučil, da se mu postavim po robu. In ko je še bivši tast zvedel, kaj se je v resnici dogajalo(je bil veliko zdoma in je poznal le ,,resnico,, ki mu jo je natvezla tašča), ga je vrgu vn iz bajte.Takrat je bil mali star 1,5 let, danes je že 9 letuser posted image . V kakšnih odnosih smo danes? Bivši nima pravice, da pride po malega. Ponj lahko pride njegova mama(sta se s tastom ločila - le zakaj?), ki se me zdej že par let boji ko hudič križauser posted image . Ponj lahko pride zato, ker je tastu obljubila, da ne bo delala več nobenih scen on pa je men obljubu, da garantira za njo.user posted image  Tut tast ga pride včasih iskat. Če hoče bit stara kej pametna, jo na hitro stabiliziram. Trudi se sicer biti prijazna tudi do mojih dveh otrok iz sedanje veze. Ve kaka so pri nas pravila in se jih drži, ko pride ponj. Jo seznanjam s tem, kako gre Niku v šoli in sodeluje pri tem. Njen sin živi sedaj v LJ, vendar pride k njej, ko je mali pri njej, kar me ne moti, sej mora mali vedeti, kdo mu je oče.

Povzetek - ko sem bla mlada, sem bla ful prijazna, ustrežljiva... Danes brez obotavljanja rečem NE, ko je to potrebno. Moja mami pravi, da sm sicer preveč na hard, ampak življenje ni potica in mene je enkrat hudo usekal, pa se ne dam več. Moj user posted image  sicer pravi, da bi lahko mal šparala na kletvicah, da drugače sm pa čist ok user posted image .

Nasvet - user posted image  za Vijoličarko - vaša stara je res bolna. Rabi hudo terapijo, vendar ne dovoli da se zdravi na tebi. Če ti dragi ne zna stat ob strani, jih vse skupi steraj v k.... in pejt domov, kjer kot razumem imaš podporo. Pa srečno!!!

(odgovor članu detelja)
  Neposredna povezava do sporočila: 73
   RE: Ko pride otrok (+tašča)
29.9.2009 23:51:38   
rija
IZVIRNO SPOROČILO: M1987

No prišli smo tako daleč, da sem malo po ovinkih govorila s taščo in mi je rekla, da naj vsega ne jemljem tako resno, da se heca, da ji ne bom kaj zamerila. Obdržala sem resen obraz, ko je to rekla.

V sob zvečer pridemo od mojih in takoj prileti in je hotla tamalo prijeti in da sem se izognial temu sem jo ignorirala, potem ji je bilo pa treba narest stekleničko in moj pravi da naj jo dam mami pa jo jaz naredim in sem rekla da jo moram previti in me je sam grdo pogledal in jo naredu. V ned je trikrat priletela in takoj nanjo pridi k babi no dvakrat sem jo ignorirala, tretjič jo je prijela za 1o min. Ko sem tamalo previjala je začela kdaj bo rekla babi. Ja najbrž jutri z 2 mesecema, zato se je rodila in sem rekla da bo najprej rekla mami, tata. Eni naši družinski prijatelji imajo primer, da je vnuk tok navezan na dedija da skos samo dedi pa dedi in se mi včasih zdi kot da ona isto pričakuje oz. želi. No zdaj par taktik poznam - ignoriraš, poveš nazaj, po ovinkih spelješ situacijo da je po tvoje in ne po njeno. No pa še ta štos že par dni mi govori, da tamala preveč poje. Poje okoli 500 ml na dan - od polnoči do polnoči in to je čisto normalno sem brala in zdravnica je rekla no in jaz jo ignoriram in ker je najbrž vidla da jo ignoriram mi danes med hranjenjem moj reče, da tamalo preveč silimo s hrano. Aja a prej ko sem dojila je bilo pa premalo. E da se ti zmeša. Nikoli ne veš ti, vsi drugi ki otroka sploh ne poznajo in so z njo par ur na dan ali minut, jaz pa od rojstva 24 ur. Samo ne da se mi več sekirat za take stvari, enostavno jih bom preslišala in naredila po svoje. Ta čas pa samo upam in čakam, da gremo čimprej od tu in da se moj že enkrat osamosvoji in začne razmišljati s svojo glavo, ne pa takoj k mamici. Par dni nazaj je tamala v celoti pojedla 120 ml, ker drugače 90 in moj takoj leti, da babi pove. Kaj ima veze, da ona ve? In dobro, da je ni bilo doma, ker bi takoj pametovala da je preveč, no seveda prej je bilo premalo. No pa da ne bom samo tarnala čez njo. Je res, da je zdajle dala 20 evrov za plenice in 20 evrov za Novalac, ampak sem sprejela samo za to ker tudi od mojih dobiva veliko stvari in res ne bi bilo fer, da delam razliko. Spoštujem starše od obeh, samo včasih bi potrebovala samo podporo moža in da je na moji strani, če imam prav ali ne.

Še enkrat vsem hvala za podporo, nasvete, izkušnje. Počutim se veliko bolje, ko dam iz sebe vse kar me teži. Hvala user posted image


oprosti   ampak tudi ti si po svoje bolana....da skoraj štopaš, kak dolgo ma tašča otrokauser posted image  upam, da te samo hormoni dajejo....in se greš z njo, kaj bo otrok prvo rekel....user posted image

ma mogoče to ne bo ne mama ne babi pač pa "teta"user posted image  in kaj bosta vedve potem? si izpraskale oči....ali kaj?

in da res ne tarnaš samo čez njo...jo pohvališ, ko kaj dobiš od nje.....in kdo za vraga bi razen tebe vedel, da delaš razliko med njimiuser posted image

ta je sploh zmagovalna. kaj pa če ena stran nima, druga pa milijone? kaj pa je takrat z razliko?

tudi ti si vredna svojega denarja. po moje. kot snaha.

_____________________________

...vox populi...

(odgovor članu M1987)
Neposredna povezava do sporočila: 74
   RE: Ko pride otrok (+tašča)
30.9.2009 7:53:53   
srki
Se kar strinjam z Rijo.

Pa saj naš je tudi najprej rekel teta, pa kje pa piše, da mora najprej reč mama pa ata, ah, meni se vse že preveč bolno zdi. Edini krivec za to, kakor je, pa je tvoj mož, ki še ni in verjetno ne bo odrezal popkovine od mame.

Jaz pa bi ji jo dala, pa naj jo ima celo popoldne, pa še hrani naj jo, ti pa ta čas izkoristi, kot sama najbolje veš. Mogoče bo pa potem začela delati po tvoje, pa bo volk sit in koza cela.


< Sporočilo je popravil srki -- 30.9.2009 7:55:35 >

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 75
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?