|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Ali ste imele probleme..
2.10.2009 14:41:57   
zaspancek1
IZVIRNO SPOROČILO: ulla80

tudi ti si pacientka


kdo je pacientka? a če rodiš, si pol pacientuser posted image OMG

da dojencki prve tri dni tako ali tako niso lacni user posted image . Dajejo samo glukozo, ce pa hoces AM, se moras pa skregat .user posted image


A pol je otrok 9m v trebuhu lačen, ker ne dobi nič v želodec konkretno? razn plodovnice, ki jo požira....otrok šele po porodu razvije občutek za lakoto in garantirano ne prvi dan. in za njegova prebavila je grozen šok, če mu takoj daš dozo sicer prilagojenega, ampak kravjega mleka. in ziher ni kr tko brezveze, da ima ženska v prsih prva dva tri dni samo mlezivo, kolostrum in ne mleko. to se tvori šele drugi, tretji dan. tudi pri živalih je tko. ker prebavila mladičev se morajo še privaditi na novo funkcijo, ki je prej niso opravljala.

pojma nimate o pojmu in to so osnove, k bi jih vsaka ženska mogla vedet preden gre rodituser posted image pol bi mogoč blo manj jamranja v smislu da ni blo mleka prvi dan ( ja valjda, pr nobeni ga ni, tud pr kravi ne) in da je bil otrok lačen, ker am mu pa niso hotle dat ( hvalabogu, vsaj nekdo ve kako in kaj), pa bi tud dojenje marsikteri lažje steklo, če bi vsaj približno vedela za kaj se gre. tko pa očitno ene pričakujete, da vam bo kr prvo uro po porodu mleko kar špricalo, in ker ni tko, pol ne morete dojit, ker pač niste rojene dojilje - mlekariceuser posted image

groza, kakšna nevednost....sam da se o vseh brezveznih pripomočkih in vozičkih po zadnjih trendih lohk pozanimate u nulo.

user posted image



Ej ulla80 - a spet ti user posted image ? ... Ce ti gremo nekatere tako na zivce, pac ignoriraj nase komentarje, prav? Poskusi se ze enkrat sprijaznit z dejstvom, da se pac vsi ne strinjamo s tabo. Pa ceprav ves ti vse in o vsem najbolje user posted image user posted image user posted image . Nekaterim (nam user posted image ) pac ni pomoci! Vsi pac ne moremo biti reseni...user posted image

Da ne bo slo spet vse v smer kot pri "brezveznih" pripomockih, bom samo na kratko odgovorila.
V porodnisnici tudi tebe po porodu preglejujejo na vizitah, a mogoce ne? Najbrz res samo zato, ker nimajo nic drugega za pocet user posted image .
Glede mleka (ja, ja, najprej kolostrum, potem pa naprej....) pa je tako, da ga imajo nekatere ze prvi dan (tudi kaksna srecnica prvorodka, ja), druge pa tudi tretji dan komaj kaksno kapljico naberejo (kljub stalnemu pristavljanju). Teorija je pac le teorija. Da pa je dojencek (zdrav,normalno donosen) sposoben preziveti prve tri dni brez hrane, pa se ne pomeni, da ni lacen. A je ze kaksen to mogoce povedal? Ce pa imajo neaktere zenske romanticna pricakovanja glede dojenja, je pa to predvsem posledica tega neprestanega propagiranja kako je to super, najboljse, najlazje...., ki je marsikje ze preslo v posiljevanje. - In zato potem, ce pac ne dojis, potem taaako tezko dobis AM, pa ceprav imas pravico do tega (potrebujes skoraj odvetnika za zagovor zakaj ne oz. zakaj bi rad AM). Sicer pa je od otroka odvisno kaj in koliko potrebuje. Moj je pac tretji dan dobil AM (Kdo pa pravi, da vse tezijo za mleko ze prvi dan?Tretji ali pa drugi dan pa bi marsikateri otrok ze rad kaj spil...), pa ni dozivel nobenega soka. Pac pa je lepo papcal in pridobival na tezi, da sva lahko sla potem domov.

@miapia: Kolikor vem, je odlocitev ali bom dojila se vedno moja. Ce (iz karksnih koli razlogov) nimam namena dojit, pa res ne vem, zakaj bi morala pa ravno v porodnisnici potrpet in se matrat z dojenjem, ce tako ali tako nimam namena user posted image A ni potem se tezje prenehat (zaradi tvorbe mleka)? Pa pustimo to zakaj nimam namena dojit (ze vidim, kako se bo katera spotaknila ob touser posted image ). Hocem rect, da tudi v porodnisnici ni potrebno vse potrpet, zato, da bodo drugi (in ti) imeli mir in da jim ne pokvaris statistike.

Se pa strinjam z ullo80 (ne mors verjet, ne user posted image ), da je pa kar nekaj taksnih zensk, ki potem, ko dojenje le ne stece tako idealno, kot so mislile, hitro obupajo. Ja, kaj cmo, prisilit nobene ne moremo, da bi se prej kaj bolj pozanimala tudi o manj lepih straneh dojenja. In to, da ti otroci potem dobijo AM, je se vedno bolje, kot pa da jih pustis stradat.



(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Ali ste imele probleme..
2.10.2009 14:46:54   
Anonimen
to se zdej čist drgač bere kot ono prej in ja, s tem se pa strinjamuser posted image

razn s prvim odstavkomuser posted image

in ne, greste mi nekatere na živce, kako le, ko vas ne pznam...grejo mi pa na živce bedarije, ki jih nekatere pišete in prvi post je taka bedarija, tale drugi pa je nekaj čisto drugega.

(odgovor članu zaspancek1)
  Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Ali ste imele probleme..
2.10.2009 14:59:00   
zaspancek1
He he, tudi cudezi se dogajajo user posted image   Da ne bova se enkrat tanartabols prjatlci ratali user posted image

Me pa vseeno firbec matra kaksno bedarijo sem napisala prvic?

" milki, ce imas moznost, da otroka cez noc odpeljejo in ce si utrujena od poroda, izkoristi to in si odpocij. Doma te moznosti najbrz ne bos imela. Pa brez kakrsne koli slabe vesti - tudi ti si pacientka, ki ravno tako potrebuje cas, da pride k sebi. Otrocicka pa imas ravno tako rada. Pac niso vsi porodi enaki in porodnice enako utrujene, zato pac delaj tako, kot tebi ustreza, ne glede na pametovanja vseh nas okoli.  Glede dojenja pa ni ravno pravila - poznam tri, ki so kljub steklenicki brez problemov dojile dalje... Vsekakor me pa veseli, da jim dajo vsaj malo AM, ker v LJ zal velja, da dojencki prve tri dni tako ali tako niso lacni . Dajejo samo glukozo, ce pa hoces AM, se moras pa skregat . "

Se vedno velja isto, pa tudi tadrugi post nikakor ni v nasprotju s tem. Ali pa jaz malo drugace berem oz. razumem? 


V glavnem uzivajte (tudi v porodnisnici se da user posted image - sem bila takrat veliko bolje, kot prej celo nosecnost) in delajte tako, kot vam ustreza!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: Ali ste imele probleme..
2.10.2009 15:00:19   
miapia

IZVIRNO SPOROČILO: zaspancek1


@miapia: Kolikor vem, je odlocitev ali bom dojila se vedno moja.



In vedno bo tvoja. Jaz to spoštujem, večina se pa ob to spotika. Sem ena izmed tistih, ki ji je bilo dojenje slaba izkušnja in sem doživela evreko, ko sem svoji dojenčici dala flaško AM. To me je povezalo bolj kot pa dojenje. Pa sem se "mučila" 2 meseca, na koncu je bilo pa mleka vseeno premalo. Kljub teorijam. Moje mnenje je pač moje mnjenje in ne vsiljevanje teorij in prakse. Če bi še enkrat rodila, bi storila drugače. Sem pa mnenja, da naj bo otrokova prva hrana vsaj na začetku materino mleko. Če pa ne gre, pa definitivno nadomestek. Saj mora jesti, kajne.

_____________________________

Tri stvari so nam ostale iz raja: zvezde, cvetlice in otroci. (Dante Alighieri)

(odgovor članu zaspancek1)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: Ali ste imele probleme..
2.10.2009 15:05:22   
Anonimen
sej sem citirala in komentirala tist, kar se mi zdi bedarijauser posted image se mi res ne da še enkrtuser posted image

(odgovor članu miapia)
  Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: Ali ste imele probleme..
2.10.2009 15:14:40   
zaspancek1
Aha, ok...potem sem pa tako ali tako ze obrazlozila z drugim postom (ki ni bedarija). user posted image
No, saj pocasi bo...user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: Ali ste imele probleme..
2.10.2009 15:21:13   
ronja
Nisem rodila v Postojni, ampak v Lj, vendar so mi prvorojenčico odpeljali na IE par ur po rojstvu in jo meli tam 2 dni. Ampak VSEENO SEM JO DOJILA! NIhče mi ni rekel, da bi lahko probala dojit že takrat, ko je bila dol, čeprav v Lj. spodbujajo dojenje - ampak pri zapletih pa ne takoj (ja, saj sem se sama spomnila, ampak ne čisto takoj, ker ko ti rečejo, da tvoj otrok mogoče ne bo preživel, to ni glih prva misel in skrb, ki jo imaš v glavi...), kar se mi je zdelo škoda. Tako da zdaj to vedno napišem, da bi se punce same spomnile.

Dol so ji dali flašo in je bila praktično samo na flaši od petka zjutraj, ko se je rodila, do nedelje opoldne, ko sem jo dobila nazaj gor. V soboto sem se zmenila s sestrami, da pridem pred obrokom probat dojit, če bo ratalo. Valjda to ne gre na ukaz in v par minutah, ki jih imaš, da probaš (ne smeš bit skoz zraven), mala ni znala potegnit in seveda ni šlo. Ker nisem nič mogla dojit ta čas, se mi tudi mleko še ni začelo kaj dosti delat, čeprav sem si NON STOP pumpala, čeprav ni skoraj nič ven prišlo (10 ml) in zato so ji seveda dali flašo tudi, ko sem jo dobila nazaj k sebi, da ne bo lačna, ker jaz kao nimam dovolj (čeprav po mnenju g. sem mela pa čisto normalno količino mleka za prve dni). No, jaz sem vztrajala in jo pristavljala in na koncu je ratalo! Tako da NE OBUPAT! ne se dat zmest, ne sploh razmišljat o količini mleka, če to kateri ratauser posted image .
Da se, je pa malo težje, če nimaš deteta ves čas pri sebi. Meni je bilo prvič grozno, ko sem slišala kakega otroka jokat in pomislila, da zdaj mogoče moja mala dol joka, jaz je pa ne morem potolažit... ma, srce se mi je trgalo, res! Jaz je ne bi dala stran, če bi imela možnost (niti druge seveda nisem, čeprav me je strašno oblivala slaba vest, da sem enkrat prvo noč dejansko pomislila, da bi bilo pa prav fajn, da bi jo nekdo za 15 minut vzel in jo cartal ta čas... Si ful dolgo tega nisem odpustila, čeprav je nisem dala stran - kar je po svoje tudi butasto (to, da sem se sekirala zato)!).

milki, tole z nezavestjo se človek tudi navadi: mislim, da se naučiš opazit malo prej, da boš skup zlezla, saj so signali: počasi zmanjka barv, potem sploh slike, na koncu se izklopi še zvok in odletiš po tleh. v tem času lahko otroka varno nekam odložiš, se usedeš na tla, da ne pribiješ v kak rob, daš glavo med noge, če je še čas in globoko dihaš. Pa vedno mej kak cuker s sabo, pomaga.

Zanimivo, ali pa sem jaz čisto nepoučena, v Ljubljani ene punce nisem slišala, da bi zahtevala glukozo ali pa AM. Še cimra, ki je imela malega na intenzivni in sploh še ni jedel pri njej, je hodila na črpanje, da bi vzpodbudila nastajanje mleka.

Podpis. No, jaz pa v p. nisem spoznala niti ene, ki ne bi hotela svojega otroka dojit - pa sem bila kar dolgo tam taprvič (8 dni in 3 dni drugič) in so me precej menjali po sobah. Dojila ni samo ena, ki je imela nedonošenko na IE, si je pa črpala mleko.

V LJ je nam vsem prinesla kar stekleničke z glukozo, če bi bili otročki ponoči naporni. Jaz sploh nisem vedela, da to otroka umiri oz da to sploh dajejo. Torej, je ne rabiš zahtevat, ker ti jo same prinesejo. In takrat ko sem bila jaz,ni bilo ne duha ne sluha o kaki črplaki oz črpanjuuser posted image

Hm, pri nas stekleničk z glukozo niso ponujale. če se kak otrok ni in ni mogel umirit po več ur, potem so prinesle glukozo, sicer pa ne. Črpalka je v vsakem nadstropju, spodaj je pa še laktarij za mamice z otroki na IE. To je tako vsaj od leta 2007.

Meni so tudi AM kar poturili, češ, da še ni dovolj mleka (ja, ulla, PEDIATRI!!!). Da rabi nekaj jest, pa pika in bo dobila flašo, dokler ne bom mela jaz dovolj mleka. Jaz pa vsa prestrašena, da potem ap ne bom mogla dojit. Zato pa pravim, da tudi če je otrok prve dni mal na flaši, se da it nazaj na izključno dojenje!

NO, jaz sem v MŠ prav posebej spraševala, zakaj pa potem ene nočejo dojit, če je to tako super fajn - pa mi kar nobena ni hotela povedat, ne babice, ne tiste, ki so se odločile, da ne bojo dojile. No, zdaj vem: ker boli - mene je prvič peklensko bolelo, čeprav so VSE sestre, babice, pediatri, ma čisto vsi, rekli, da je pristavljena vzorno za v knjigo! Mene je bolelo tako fejst, da sem ponoči grizla blazino, da ne bi javkala! in to ena dva meseca. Potem se je pa zrihtalo, drugič pa ni bilo problemov - malo sem mela res boleče bradavice tudi drugič, ampak nič v primerjavi s prvič, ko sem imela tudi regade, ker je mala bila non stop gor.
Ampak nikoli ne bi zamenjala (očitno, saj tudi drugo dojim;) - ker ko tele začetne ovire premagaš, je pa res fajn! Samo kdor ima izkušnjo samo tega, predno je zalaufalo, ima seveda slabe spomine na dojenje, razumljivo...

(odgovor članu milki)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: Ali ste imele probleme..
2.10.2009 15:28:19   
Anonimen
(ja, ulla, PEDIATRI!!!).


ja sej vem, meni je sploh to grozljivka, da izobraženo zdravstveno osebje take kvasi včasih, da ne veš a bi se smejal al jokal....user posted image
in kdo si pa upa zdravniku ugovarjat, če on tko pravi, pol bo že tko, a neuser posted image sploh pa ena ulla, kva bo una govorilauser posted image user posted image

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: Ali ste imele probleme..
2.10.2009 15:34:09   
ronja
ja sej vem, meni je sploh to grozljivka, da izobraženo zdravstveno osebje take kvasi včasih, da ne veš a bi se smejal al jokal....user posted image
in kdo si pa upa zdravniku ugovarjat, če on tko pravi, pol bo že tko, a neuser posted image sploh pa ena ulla, kva bo una govorilauser posted image user posted image


Jah, no, saj mal jih razumem: če bi bilo z otrokom kaj narobe, bi lahko potem pizdila, da je zato, ker je bil pa še lačen... pa mala je res bila po njihovo kao bolana (potem so nekak ugotovili, da v bistvu ni bila, samo ni nihče hotel tega kar tako priznat - ker saj veš, oni se nikoli ne motijouser posted image , so mi dali samo tako med vrsticami vedet - da so vsi izvidi negativni...pa se niso več hoteli nič pogovarjat dalje - ko sem vrtala, je pa ena rekla, da je mogoče tako reagirala, ker sem bila pač jaz tako bolana v nosečnosti). Skratka: niso hoteli tvegat.

Jaz sem jim ugovarjala, da se mi zdi, da bi lahko dojila in da bi rada probala, da nočem, da se navadi na flašo itd... Pa je p. v karton napisala obvezen dodatek... In ko sem težila, so mi jo tehtali pred in po podoju, češ, da res ni dovolj (itak, ko maš pa 10 min. da probaš, pa takrat tudi res v enem podoju ne pojejo ne vem kaj). In me noben ni nič vprašal, sestra je prinesla flaško in jo je mala dobila. Ampak hočem rečt, da se ne sekirat, če se kateri kaj takega zgodi: še vedno lahko dojiš!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: Ali ste imele probleme..
2.10.2009 15:48:22   
Katy78
IZVIRNO SPOROČILO: zaspancek1

ker v LJ zal velja, da dojencki prve tri dni tako ali tako niso lacni user posted image . Dajejo samo glukozo, ce pa hoces AM, se moras pa skregat .user posted image



Ko sem bila jaz v lj. P, sta moji dve cimri ponoči poklicali sestro za dodatek in sta ga dobili brez problema, edino vprašanje je bilo "koliko prinesem". Ni bilo treba nič prosit in se kregat, pa sta obe dojili, le skoz sta jamrali, da ju bradavice ful bolijo. Še zzadnjo noč pred odhodom domov sta ga dobili brez problema, pa sta bili notri 5 dni zaradi CR. Dobili pa sta zagotovo mleko in ne glukoze, ker sem jaz moje načrpano mleko shranjevala v isti hladilnik, kjer so imele sestre shranjeno AM. Tko da jaz se z zgornjo trditvijo ne morem strinjat.

(odgovor članu zaspancek1)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: Ali ste imele probleme..
2.10.2009 16:12:13   
manna
So pač mame ki -  kljub temu da je vse OK, normalen porod, celo brez šivov - rečejo naj jim zvečer otroka odpeljejo da se naspijo. In so take, ki dojijo samo v P, ko pa pridejo domov začnejo z AM "ker je tako lažje". In so mame, ki ko dojenček ponoči joka, brez slabe vesti rečejo "se bo že navadil". In so mame, ki kadar otroček pade ko se uči hodit, rečejo " ja kok si neroden".

Jaz kaj takega ne bi mogla...



(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: Ali ste imele probleme..
2.10.2009 16:36:05   
zaspancek1
IZVIRNO SPOROČILO: Katy78

IZVIRNO SPOROČILO: zaspancek1

ker v LJ zal velja, da dojencki prve tri dni tako ali tako niso lacni user posted image . Dajejo samo glukozo, ce pa hoces AM, se moras pa skregat .user posted image



Ko sem bila jaz v lj. P, sta moji dve cimri ponoči poklicali sestro za dodatek in sta ga dobili brez problema, edino vprašanje je bilo "koliko prinesem". Ni bilo treba nič prosit in se kregat, pa sta obe dojili, le skoz sta jamrali, da ju bradavice ful bolijo. Še zzadnjo noč pred odhodom domov sta ga dobili brez problema, pa sta bili notri 5 dni zaradi CR. Dobili pa sta zagotovo mleko in ne glukoze, ker sem jaz moje načrpano mleko shranjevala v isti hladilnik, kjer so imele sestre shranjeno AM. Tko da jaz se z zgornjo trditvijo ne morem strinjat.


Jah, jaz pa sem zal to dozivela. Ko sem zgodaj zjutraj tretji dan zelela AM, mi je ena sestra (res je bila to ena izmed dveh zelo zoprnih, ki sta bili v "hudo" ze pomoc mojima cimrama) takoj rekla, da to pa ne da, lahko pa dobim samo glukozo. Ko sem jo zacudeno vprasala zakaj ne AM, mi je pa samo osorno rekla, da ne. No, v glavnem na koncu sem skoraj morala podpisat izjavo, da ne bom dojila (ja, ne mores verjetuser posted image ), da sem dobila AM. Kasneje mi je en medicinski brat lepo pokazal kam grem iskat mleko in mimogrede razlozil, da je v porodnisnici pac politika, da AM ne dajejo (razen, ce res ni nujno ali pa ze prej ne zatezis). To jim baje tudi pokvari statistiko  dojenja user posted image   Je pa verjetno malo odvisno tudi od tega, na katerem oddelku si (in kaksne so sestre).

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: Ali ste imele probleme..
8.10.2009 11:25:40   
lilka
V Slovenj Gradcu je pa kao dojenčkom prijazna porodnišnica, so dojenčki skos zraven mamic in ni variante, da ti dajo dodatek, tudi če nimaš mleka. Pri prvi so počakali z dodatkom do 4. dne, ko je bla že čisto shirana in mi niso verjeli da mi ne priteče tudi če ona vleče kot nora, tadrugič pa sem si dodatek z velikim kreganjem izborila, da sva lahko šla 3 dan domov. Ma če nimaš nimaš.

Pač pri nas imajo to varianto dojenje in dojenje in ni dodatkov ne po flaši ne po šprici....malo bi lahko pa že pogledali no, če sem si pumpala in pompala pa ni nič priteklo, pa tamala je vlekal pa s eni delalo, pa so še vedno čakali. to so pa zame druge skrajnosti, zgolj tako v ilustracijo....

_____________________________

Atijeva gosenica in mamin sonček je naša Tinka, zdej pa imava še malega princa Ožbeja.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: Ali ste imele probleme..
8.10.2009 11:29:25   
Naja31
IZVIRNO SPOROČILO: ulla80

sej, lohk me napadete, sam men je pa nepredstavljivo, da otročka, k ga težko čakaš 9mesecev, pol kar prvo noč daš stran, zato da se kao naspišuser posted image user posted image


Oprosti,ampak večje neumnosti pa še ne. Moogče te pa porod tako izčrpa, da nisi sposobna še celo noč skrbeti za dojenčka, ki joka. Moj starejši sin je vse noči v porodnišnici prejokal. ČE pa rodiš s CR ga pa itak vidiš šele nekaj ur kasneje.

V Lj porodnišnici sem obakrat dobila dodatek, brez problemov. Pa sta bila potem oba otroka polno dojena do 6. meseca, brez problemov, drugi je bil celo rojen s CR, pa je potem dojenje lepo steklo. 


< Sporočilo je popravil Naja31 -- 8.10.2009 11:31:52 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: Ali ste imele probleme..
8.10.2009 11:31:49   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Naja31

IZVIRNO SPOROČILO: ulla80

sej, lohk me napadete, sam men je pa nepredstavljivo, da otročka, k ga težko čakaš 9mesecev, pol kar prvo noč daš stran, zato da se kao naspišuser posted image user posted image


Oprosti,ampak večje neumnosti pa še ne.




oprosti, ker je meni to nepredstavljivouser posted image

pa sem rekla, da lahko to razumem, če je kaj narobe, ne pa ko je vse ok. sam spet ne znate brat pa iz kontksta jemljete zadeve, da se lohk pol usajateuser posted image


< Sporočilo je popravil ulla80 -- 8.10.2009 11:33:07 >

(odgovor članu Naja31)
  Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: Ali ste imele probleme..
8.10.2009 11:32:33   
Naja31
Saj zdaj sem še nekaj dodala user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: Ali ste imele probleme..
8.10.2009 11:33:27   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Naja31

Saj zdaj sem še nekaj dodala user posted image


jaz tudiuser posted image

(odgovor članu Naja31)
  Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: Ali ste imele probleme..
8.10.2009 12:00:57   
mišk
Prvič sem rodila v Brežicah, kjer nimajo rooming inn-a. Ponoči so jim torej dajali glukozo po flaški. Tud vprašali nas niso, če nam jih prinesejo za podojit. No, razen zadnji dan bivanja. Imela sem ful probleme z dojenjem. Mala se sploh ni hotla dojit. Ne sede, ne leže, ne z nastavki, ne ob pomoči tudi po dveh sester!user posted image  Ob resničnem trudu se nama je uspelo nekako dojiti samo 14 dni, do 1,5 meseca pa sem ji dala izčrpano mleko po flaški. Potem sva pristali na izključno AM.

V drugo sem rodila v NM, kjer je rooming inn. Tokrat sem hčerko, tudi veliko bolj poučena, pristavljala vsakih 15 minut. AM- 10 ml je dobila v porodnišnici samo enkrat. Ko sva prišli domov sem ji občasno še kaj dodala, a sva od drugega meseca naprej samo na dojenju!user posted image  Šele sedaj vidim, kako je dojenje res praktično. In kako je na "easy", ko ti enkrat zlaufa. So bli pa na začetku tudi kar veliki problemi: od mastitisov do nepojasnjenega histeričnega joka pri dojenju...
Tko da jst razumem obe strani: tiste ki dojijo in tiste ki ne. Res se mi pa zdi, da je dojenje ena velka umetnost! Začetki znajo biti zelo zelo težki in če nisi na to pripravljen res lahko prehitro obupaš.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: Ali ste imele probleme..
8.10.2009 12:20:52   
uškinamama
Tudi porodnišnica izola je prijazna novorojenčkom, mamicam malo manj. user posted image . Mleko sem imela že takoj po rojstvu user posted image  (vem ja kolostrum) in se je v prvem dnevu zredil za 100 gr, četrti dan , ko sva šla domov je imel mali  4960 gr...dojila sem ga leto in pol in zraven še sosedovo deklico user posted image . Aja na vsak način so hoteli dokazat , da ima sladkorno ( vsake 4 ure so mu jemali kri iz petke) , ko pa ga je pediatrinja videla kako baše je rekla "bog se usmili" user posted image .
Ampak razumem, da če mleka ni  ga pač ni in vem, da naslednjič če bom šla še rodit si bom vzela s sabo nadomestek. Ga ni user posted image  , ki bo odločal o tem , da bo otroček lačen

_____________________________

Najina Uš : staršem prijazen otrok.


(odgovor članu mišk)
Neposredna povezava do sporočila: 44
   RE: Ali ste imele probleme..
9.10.2009 15:19:29   
zaspancek1
Da bi morala pa v porodnisnico sama prinest AM, ce bi ga hotela imet, pa meni ne gre. user posted image Grem pa rajsi takoj domov (ce je otrok seveda ok), pa ga pac pripeljem na vse tiste preglede. Tudi do tega (in AM) imamo pravico, ceprav marsikatera tega ne ve oz. si ne upa vztrajat pri svojem. To, da ne dobis AM (pa ne prvi dan, da ne bo spet katera dobila ospic user posted image ), zal ni tako redek pojav. Ena na sosednjem forumu je celo napisala, da ji ga je moz naskrivaj nosil, da sta potem z otrokom lahko sla domov (ker sicer z dojenjem teza ni nic narascala). Zdaj pa povejte, ce je taksna politika porodnisnice res normalna? user posted image

(odgovor članu uškinamama)
Neposredna povezava do sporočila: 45
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Zgodbe malih junakov: Ko tvoj otrok ne mor...
Partner me je odložil pred porodnišnico, prepričan, da bo mene in najinega princa pobral tri dni kasneje. V porodnišnici...
Telo po porodu: Štiri resnice in ena laž
O spremembah, ki jih pusti nosečnost na telesu ženske se veliko govori. Ženske predvsem zanima, kako jih lahko omilijo o...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?