|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: vedno date antibiotik?
2.10.2009 14:35:26   
dskubin
Jaz sem zaradi "antibiotik samo za par dni" zamenjala pediatrinjo, ker se mi je to zdelo pa le preveč, čeprav sem samo laik. Al ga otrok rabi (antibiotik mislim), potem naj ga jemlje tako, kot je predpisano, če pa ne ve, naj otroka še enkrat pogleda kak dan kasneje, pa se potem odloči. Ne pa da se bo starš zdej sam odločal kdaj, kako in koliko.

_____________________________

I don't know who you are -
But you probably deserve a hug.

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: vedno date antibiotik?
2.10.2009 17:07:32   
Splišni
IZVIRNO SPOROČILO: srki

IZVIRNO SPOROČILO: Splišni

No, še jaz nekaj dodam:

Mnei je pa zdravnica rekla, da se na krvi vedno ne vidi, ali gre za bakterijsko ali za virusno vnetje. Da je lahko nekje vmes ... Pri nas ima sin stalno angine in je vedno tako.

Potem pa bodi pameten.

Je pa tako, da jaz PAR DNI pa ta antibiotik (Hikoncil) absolutno ne bi dajala, toliko pameti ima pa res vsak. Pa kaj je tej zdravnici!


Ponekod imajo celo neke palčke, al karkoli že je, s katero podrgne po jeziku in potem vidi, al je angina al ne. Samo v našem ZD tega še nimajo, itak, če se pa špara, pol se pa nagrade v ta namen delijouser posted image



Ja, pri nas to iemajo, ampak menda tudi to ni zihr. Mislim, če je pozitivno, potem je zhr, če je pa negativno, pa ni nujno, da ni bakterija ... ma pri nas se res nikoli ne vem, psloh ne vem, če je že kdaj bilo čisto jasno, ali je bakterija ali virus, pa je imel lani npr. 7-krat angino.

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: vedno date antibiotik?
2.10.2009 20:08:22   
Aja1
Hvala vsem za mnenja. user posted image
Z vašo pomočjo sem se odločila, da počakam kakšen dan. Če ne bo nič stokanja zaradi bolečega ušeska, pač AB ne bom dala. V primeru, da se pa razvije bolečina, pa seveda ne bom več odlašala. Hvala. user posted image

_____________________________




(odgovor članu Splišni)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: vedno date antibiotik?
3.10.2009 19:16:06   
Anonimen
Jaz pa naši pediatrinji zelo zaupam, in ko mi je naročila, da mora AB otrok dobivati samo 3 dni, sem jih dajala 3 dni. Ko mi je rekla 7 dni, je bilo 7 dni. Ko pa je rekla do konca, smo jih dajali do konca. Jaz se ne počutim biti na mestu, da več vem od zdravnikov.

(odgovor članu Aja1)
  Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: vedno date antibiotik?
3.10.2009 22:08:35   
naja78
uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!!!!!!!

ja punce in mamice itak da se vnetje vidi na krvi in s tem povišan CRP.tudi pri virozi.menda so me izkušnje in itak izobrazba naučila,da se antibiotik kar tako ne razpisuje.pa čeprav sem zdaj brala da tako skoraj razumem kokr da jih je pa naš 13x kr tko jedu.user posted image user posted image tudi jaz se izogibam zdravilom kokr se da,itak.in prav je tako.

*da se anibiotik je najmanj 10 dni,pa zato vem ,ker tako priporočajo tako specialisti na ORL,kot moje večletne izkušnje na praksi na ORL-ju.ja,je pa se jih ne toliko časa in zato se rado to ponovi.ker 1 steklenička za 10 dni ni dovolj,razen če je antibiotik 1x/24 ur.

*in tudi to je res,da če so izvidi negativni,ni nujno da res ni bakterijsko vnetje.telo oz. bolezen rabi tudi par dni,da pokaže prave klinične znake in ne že po 3 dneh vročine.mi smo tako zarad teh neg.izvidov,ko je bila kao viroza v 24 urah po odvzemu prišli na infekcijsko-vneta ušesa,tako je bilo hudo.in je donbival antib. v žilo,4x na dnevnem odd,potem še 10 dni doma.in imamo super pediatrinjo in ni ne vem kaj da samo predpisuje zdravila ali da kar tako jemlje kri.

*FELICITA: ti si se pa razp........!!!delaš v zdravstvu??take smo špasne ,ja!!user posted image user posted image
no no.jaz delam v bolnici,nisem sestra,negovalka tudi ne,snažka tud ne,....user posted image in ne mi govort tko,kot da nimam nobenih izkušenj.mogoče bi res mogla (enimuser posted image ) na dolgo in široko opisovati anatomijo in fiziologijo čl.telesa,pa sem smatrala da mi ni treba.ker vem in si mislim,da vsaka mama svojega otroka najbolj pozna in ve kdaj je tista meja ,ko je zadevo treba premaknit naprej,ko je otrok bolan.

* in še to : da ko otroku že teče iz ušesa,da daš takrat antibiotik,mi je pa mim.ko že teče je žal prepozno.vem pa da,oz se spomnim iz službe enega fantka,ko mu je kr tko teklo iz ušesa,brez znakov prehlada,brez pokazatelja vnetja-CRP je bil nizek.kaj je dobil v.... žilo antibiotik.in VEDNO je treba preprečevati da do IZLIVA IZ UŠESA ne pride.ker parkrat se to zgodi in z vsakim takim izidom bolezni,se slabša sluh.

* pa še vrtec: naš je pol leta 1x na dan moral jest antibiotik in JE hodil v vrtec.vzgojiteljice so bile o tem obveščene,pediatrinja,ker je to jemal kot zaščito proti vnetju ušes.tako kot eni jedo npr.Primotren pri morebitnem refluksu urina.

itak pa se danes dogaja to: da starši ne morejo-ne dobijo  bolniške in bolane otroke pošiljajo z ANTIBIOTIKOM v vrtec.itak se jih jemlje na 8 ur,dajo mu zjutri in potem po 8 urah ko je že doma.pač tako je.in na račun takih se kasira.tudi mi smo.in to vzgojiteljice še kako dobro vedo,se upirajo,dosežejo pa bolj malo.

no.........mi teh problemov nimamo pri 55 dnevih dopusta in ko res vidim da ni za v vrtec je doma.user posted image

pa brez zamere,o teh antibiotikih bo vedno polemika.ko jih je treba dajat,sem mnenja da se jih daje in pika.eni se jih pač bojijo,ja jest sem se jih tudi ko sem popolnoma zdravega otroka,ki je bil še teden ali 2 več doma po zaključeni kuri zdravil,pa je šel za 4 dni v vrtec in OPET antibiotik.
no zdaj po cepljenju in operaciji je ok.user posted image ne jemo več zdravil.user posted image

lepo se cartajte.


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: vedno date antibiotik?
4.10.2009 17:06:55   
karin412
Če je uho le malo vneto in ni potreben antibiotik, sama vedno prakticiram, da dam na uho čebulni obkaldek. Zdravnik tega ne pove, ker ne sme, sicer pa vedo, kako se pozdravi brez. Če otroku takoj pomagaš, ko ga začne boleti, se lahko lepo pozdravi brez AB. Če koga zanima podroben postopek, pa bom opisala.

(odgovor članu Aja1)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: vedno date antibiotik?
4.10.2009 21:04:00   
Aja1
Torej. Še 1x hvala vsem za mnenja. Če bi tamala še 1x zastokala, da jo boli uho, bo brez oklevanja dala AB. Zdaj pa je videti čisto zdrava (trkam), zato tudi AB nisem dala. Sem jo vsaj 10x na dan vprašala, če jo boli in odgovor je bil vedno ne. Ne vem. Upam, da nisem naredila narobe in da mi bo žal. Mi je tudi Tanč (pediatrinja) na MON napisala, da če je ne boli, da naj raje počakam.



_____________________________




(odgovor članu karin412)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: vedno date antibiotik?
4.10.2009 21:05:00   
Aja1
Karin- daj prosim napiši postopek - bom vedela za drugič.

_____________________________




(odgovor članu Aja1)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: vedno date antibiotik?
5.10.2009 8:29:15   
barni
Mi imamo hvala bogu tako pediatrinjo, ki vedno pregleda kri, da je ne bi kaj presenetilo.

In ce vam lahko povem iz izkusenj, tudi pri hudih virozah je lahko CRP cez 150, pa ne dobis antibiotika, ker pac ni potreben, Na virus nimajo ucinka.
Nasa je imela nazadnje CRP 40 pa ni dobila antibiotika, ker je slo za virozo.

Hvala bogu, ker sem se ze bala, da bomo pristali na AB, ko sem videla koliko je CRP - tudi sama sem mislila, da je nacba takale: visok CRP = nujno AB.
AB si res ne zelim in upam, da ga bomo jemali samo, ko bo to res neizogibno nujno potrebno.

Otroku se po jemanju AB popolnoma porusi crevesna flora 8tam kjer je najvec "dobrih" bakterij, po koncanem jemanju AB je sele neodporen in logicno je, da potem spet takoj ali hitreje zboli, kot bi sicer. ZAto po jemanju AB svetujeo jemanje probiotikov, da se cimprej nazaj vzpostavi ustrezna crevesna flora.

Kadar je jemanje AB neizogibno, potem ja. Sicer pa ce se le da, brez njega. To je pac moje osebno mnenje, vedno pa se bom posvetovala s svojo P ker ji zaupam, kljub temu da vcasih poiscem se kaksno info drugje.

Iz osebnih izkusenj vem, kaj povzorci prekomerno jemanje AB otroku in njegovemu organizmu (govorim o primeru, ko otroku v zilo tece AB), pa ceprav je to nujno potrebno.

(odgovor članu Aja1)
Neposredna povezava do sporočila: 34
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





BLOG: Daj babici en`ga poljubčka ...
S takšnim navodilom ju pravzaprav čisto "povozim" in navajam na toleranco za zlorabo. Da bo tisti na drugi strani zado...
5 glavnih nalog vsake družine
Katere so tiste glavne naloge, ki jih mora opraviti zdrava družina? Pa ni važno, ali gre za tradicionalno družino, samoh...




Gosta hrana.
пеперутка16

Kdaj ste pričele z uvajanjem goste hrane?